14 Октомври, 2019 10:15 21 351 75

Сваленият МН-17 е резултат на руска спецоперация

  • mh17-
  • самолет-
  • свален-
  • русия-
  • украйна
Сваленият МН-17 е резултат на руска спецоперация - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Както стана известно от съобщение на пресцентъра на президента на Украйна – Володимир Зеленски, той е провел среща с министъра на външните работи на Холандия Стеф Блок. Една от главните теми на срещата е било приключването на разследването и провеждането на съдебния процес по сваления самолет Malaysia Airlines, полет МН-17, съобщава Беллингкат.

Да припомним, че холандските депутати се съгласиха на допълнително разследва на причините, поради които Украйна не е затворила въздушното си пространство над Донбас по време на военните действия през 2014 г. По думите на министър Блок подобно разследване няма да е лесно, тъй като ще е нужно съдействието на Русия. „Става дума за тяхното (бел. ред. на руснаците) въздушно пространство”, уточнява дипломатът. Съдебният процес срещу заподозрените ще започне през март 2020 г. Предварителните резултати по разследването на катастрофата бяха оповестени през месец май 2018 г. Основният извод е, че пътническият самолет е бил свален над Донбас с ракета „Бук” от руски отряд от Курск.

На базата на анализ на материалите редица изследвания, включително и тези на групата Bellingcat и някои украински специалисти, водят до изводи, които еднозначно свидетелстват за това, че сепаратистите, бивайки под контрола на редовните войски и военно разузнаване на Руската федерация на територията на Донбас, са използвали тероризма като форма за асиметрично водене на бой над превъзхождащия по сила противник. Успеваемостта на подобна тактика беше доказана по време на кървавите атаки на терористи в САЩ, Япония и Русия.

Така например, на 12 октомври 2000 г. на пристанището Адена в Йемен беше организиран терористичен атентат срещу американския разрушител „Коул”. В резултат на взрива загинаха 17 моряци, а 42 бяха ранени. През октомври 2002 г. на френският танкер „Либург” беше извършен аналогичен атентат. Тактиката на терористите беше подробно изучена и приложена от Владимир Путин в антитерористични операции в Чечения. Именно тогава сегашният президент на Русия разбра, че това е отличен инструмент за политическо затягане на „гайките” вътре в страната.

Обстрелването на МН-17 с „Бук” трябва да се разглежда предимно като акт на агресия, а виновните трябва да носят международна отговорност. Международните престъпления – това са най-тежките незаконни действия, които разклащат основата на държавата и нацията и подриват най-важния принцип на международното право, застрашават международния мир и сигурност.

Следва да се отбележи, че Комисията по правата на човека към ООН, коментирайки частта относно отговорността посочва, че „международното противозаконно деяние, което възниква в резултат на нарушение от страна на държавите на международните ангажименти, се явява толкова важно за осигуряване на жизнено важните интереси на международната общност, че нарушаването му се квалифицира като престъпление пред международната общност като цяло и представлява международно престъпление“.

Доводите на руския президент Владимир Путин по повод „гражданския конфликт“ в Украйна и някакви въоръжени лица в Донбас въобще не издържат каквато и да е било критика. Възниква цяла плеяда „Защо?“ Защо тогава тези формирования започнаха да се образуват след анексирането и окупацията на Крим? Съвпадение? Защо сепаратизмът, който досега не беше известен в Украйна, започна да се разгръща в огромни мащаби именно след активизирането на руските спецслужби в Донбас, подборът на наемници и инструктори, предоставяне на оръжие на сепаратистите и използването на най-новите разработки на руската отбранителна промишленост? Но нещо, което е по-интересно – защо руските гранични полицаи не са уведомили украинската страна за това, че Руската федерация е затворила въздушното пространство (съгласно публикувана информация, на 16 юни в 00.00 ч. и след 17.20 ч. сваля пътническия самолет на полет МН-17 и Украйна затваря своето въздушно пространство напълно), а също така не са уведомили за опасност от придвижване на въоръжени групи покрай границата, които използват тежко оборудване, „намерено в мини“?

Важно е да се обърне внимание и на споразумението между правителствата на Украйна и Русия относно сътрудничеството за пограничните области подписано на 27 януари 1995 г. А сега познайте за кои области става дума? Донецк, Луганск, Сумск, Харков, Черниговск, Белгород, Брянск, Курск, Ростов, Краснодарски край.

Идеята е, че именно Руската федерация е организирала тези премествания и именно Руската федерация е реализирала доставката на военна техника и личен състав на територията на Донбас и именно Руската федерация е изстреляла ракетата срещу МН-17 и носи отговорност и за този акт на агресия и всички други действия извършени срещу териториалната цялост и независимост на Украйна.

Решението на проблема с МН-17 Кремъл вижда в съдебен трасфер, което може да се пробва да се реализира, като делото се върне за ново разследване, като например на база „нови доказателства“. Именно в тази връзка Москва се опитва да възроди една от първите версии на фейк новина за това, че Украйна не е затворила въздушното си пространство. Но трябва да се вземе под внимание и съдебния състав в момента в Хага. Там Русия бяга от обвинението за подпомагане на международния тероризъм. И ако се докаже, че Русия е изстреляла „Бук“ за съзнателното унищожаване на гражданския самолет – това ще е пагубно. Следователно, за да избегне обвиненията, Русия може да каже: „Поставихме „Бук“-а, за да отбиваме военните самолети“. Това няма да доведе до нищо. Разбира се, с достойнство Русия трябва да приеме фактите по сваления пътнически самолет, довел до смъртта на стотици цивилни. Но достойнството не е за нея.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Че това отдавна се знае

    36 80 Отговор
    Не е новина
  • 2 Анти милиционер

    40 137 Отговор
    Мишокът Путен защо пак се крие като наакан? Ленинградски мушмурок.

    Коментиран от #65, #74

  • 3 Маминия Путен

    37 102 Отговор
    По-тих е от водата.
  • 4 Путин

    24 66 Отговор
    Заключ!
  • 5 Пусин

    23 60 Отговор
    Нямам ме.
  • 6 Тттттт

    137 25 Отговор
    По този случай сьс сваленият самолет даже Холандия и Малайзия започнаха ново следствие-и то не само защо Украйна не е затворила вьздушното пространство-а вьз основа на показанията на украинският диспечер пренасочил самолета в този район-след месец диспечера изчезна...Сьщото стана и сьс пилота на украинският изтребител,който е бил близко до малазийският Боинг по време на попадението на ракетата--изчезна и той...Малайзия ощо от самото начало не приемаше официалната версия ,че Боинга им е ударен от ракета земя-вьздух на донбаските опьлченци-затова и постоянно настояваше за ново разследване.

    Коментиран от #10, #51

  • 7 Кой68

    102 18 Отговор
    Интересно ще е да се докаже че Русия е виновна при тоя хаос в Украйна.Ако е виновна да си понесе последствията?Но като гледам "разследващите" как разследват само в посока Москва ми е ясен резултата....Дано истината излезе наяве....
  • 8 По тъпа

    113 31 Отговор
    Антируска платена статия не съм чел !!!
  • 9 СССР

    32 99 Отговор
    Дрогари и дрогарки - братушките нямат равни във свалянето на гражданската и транспортната авиация - браво на дрогаря Путкин !
  • 10 Само питам

    40 110 Отговор

    До коментар #6 от "Тттттт":

    Руските отрепки сега отново ще се скъсат да пускат най-различни опровержения и версии, като диспечера, капитан волошин и прочие руски пропагандни бълвочи. Колко голям боклук и мръсна отрепка трабва да си за да защитаваш чужда държава враг на България и на човечествот?

    Коментиран от #14, #15, #17, #48, #53

  • 11 Руските свине

    33 87 Отговор
    Винаги са използвали тероризма за свои цели. русия е терористична държава № 1 в света!

    Коментиран от #72

  • 12 Borislav Popov

    20 61 Отговор
    А бе, това отдаааавна си е ясно, като 2+2 = 4, просто са го свалили по грешка, сепаратистите в никакъв случай не са знели, че самолета е холандски, иначе никога нямаше да го свалят.
  • 13 007

    54 11 Отговор
    Тази мистерия никога няма да се разгадае и много прилича на акция, а не случайност или грешка. Беше много шокиращо събитие и следях всичко. Силно впечетление ми направи държанието и как изглеждаше Порошенко при първото му показване по телевизията след събитието. Все още нямаше обвинения към никого и той беше като гръмнат или нетрезвен. Също неслучайно е че самолетът е на Малайзия, за която срана вече беше изчезнал мистириозно друг самолет.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Дрогар

    25 21 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    Не си си взел хапчетата.
  • 16 Бесен Язовец

    63 25 Отговор
    Бендерите надупчиха самолета със картечница от изтребител МИГ 23, всичко другиса краварски интриги! Защо долните бендери не са затворили въздушното пространство за гражданска авиация, над място на бойни действия?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 одъртял комсомолец

    61 17 Отговор
    От самото начало случаят е ясни като бял ден, така както беше ясно времето, когато беше извършен атентата! Няма как при такова ясно време американските шпионски спътници да не засекът система състояща се от 3 компонента, всеки с големината на танк! Всъщност ако натиска против Тръмп продължава, нищо чудно истината да излезе на яве, а Обама, поляците и Порошенко да бъдат обвинени в тероризъм!

    Коментиран от #46

  • 19 Само питам

    25 42 Отговор

    До коментар #14 от "Курво долна":

    Лъжеш като за световно, но така правят руските роби. И защо използваш името на майка си за ник?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Обесен Язовец

    11 16 Отговор
    Добро утро. Напишете нещо ново.
  • 22 Бесен Язовец

    19 16 Отговор

    До коментар #20 от "Само питам":

    Фактите са, че търгуваш мерзавската си прирорда за шекели и един геврек!

    Коментиран от #25

  • 23 Животновъд

    20 35 Отговор

    До коментар #17 от "Бесен Язовец":

    Ваксинирам русофили и животни за бяс. за пенсионери безплатноы
  • 24 Руските свине

    15 36 Отговор
    От няколко месеца водят преговори за изплащане на компенсации на роднините на жертвите на сваленият от тях самолет, само, че без поемане на вина.

    Коментиран от #27

  • 25 Само питам

    18 38 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен Язовец":

    Има ли по-големи мерзавци от руските роби? И имаш странна фиксация към шекелите, сигурно защото продаваш родината си?

    Коментиран от #34

  • 26 9689

    10 3 Отговор
    Още една глупачка...
  • 27 Монгола

    23 8 Отговор

    До коментар #24 от "Руските свине":

    Да, така е, руснацкте пращат по пощата един по - голем увит в целуфан и завързан с червена панделка!

    Коментиран от #29

  • 28 стоян георгиев

    17 35 Отговор
    всичко си идва на място в случая.руснаците ще трябва да платят за убитите и да накажат виновниците за станалото ако искат да останат част от световната общност.може и да не платят и да обявят че няма да направят нищо,но тогава ще загубят повече.интересно обаче що руските тролове мъчат.може да се поизвинят за затъмняването на информацията ,което правиха с години тук!

    Коментиран от #32, #35, #45

  • 29 Руските свине

    9 25 Отговор

    До коментар #27 от "Монгола":

    Изпращат такива неща единствено на най-верните си роби, бе Монгол. Ти явно си от тях и доста често ти изращат. Сигурно много червени панделки си насъбрал!
  • 30 Стига ва

    17 3 Отговор
    Държавата 404 начело с местния клоун се опитва да изпълзи от нафталина...жалко, че го няма "посланик" Балтажи напоително да ни осветли по въпроса
  • 31 Адолф Путлер

    13 32 Отговор
    Нищо необичайно за руснаците. Родени убиици!!!!
  • 32 Георги Стоянов Рачков

    10 3 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    Вечи ни тъ издържам честно ти каам

    Коментиран от #68

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Знаещ

    34 7 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    Имаме опит в тия работи:
    Инцидентът с иранския полет 655 (IR655) е свалянето с американска ракета на пътнически самолет Airbus A300 на Iran Air над Персийския залив на 3 юли 1988 г., изпълнявал редовен полет между градовете Бандар Абас в Иран и Дубай, ОАЕ.

    Самолетът е свален от ракета, изстреляна от ракетния крайцер „Vincennes“ от състава на Военноморските сили на САЩ. Загиват всичките 290 души на борда на самолета, вкл. 16 членове на екипажа и 66 деца сред пътниците.

    Коментиран от #37, #69

  • 36 Лично мнение

    24 6 Отговор
    Що вода изтече, що словесна плява. Десетки доводи и факти са старателно замазани, размити и преиначени! Остава само да се каже, че преидент на САЩ е убит от КГБ. Бръщолевете конструктивно, кой ви спира, всичко фа е за другата страна - невинна овчица!
  • 37 Още по знаещ

    13 17 Отговор

    До коментар #35 от "Знаещ":

    Имате и още как! На 1 септември 1983 г. Боинг 747 на южнокорейската компания Korean Air Lines е унищожен над територия близо до остров Сахалин от съветски боен самолет заради навлизане във въздушното пространство на СССР. Самолетът превозва 269 пътници и екипаж, всички от които умират при катастрофата.

    Коментиран от #42

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Сашо

    27 9 Отговор
    Само питам: има ли нещо лошо, за което да не е виновна Русия или конкретно Путин?
  • 40 Мунчо

    32 13 Отговор
    Самолетът е свален от украинците с подкрепата на Терористите Сащ.

    Подробностите ще станат известни, след като терористите в Украина, и техните хамерикански господари бъдат заличени като територии.

    Парадоксът ще бъде, че войната за собственото си заличаване, ще започнат МИШОЦИТЕ(кой знае защо наричащи се ястреби) от Фашингтон
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Не лъжи

    28 7 Отговор

    До коментар #37 от "Още по знаещ":

    Не лъжи бе, смърдел ... корейският самолет беше над съветска територия, беие предупреден три пъти по инструкции и накарая беше свален ... нито беше на разрешено въздушно трасе, нито беше в неутрално въздушно пространство.
    Ама то от сороститут да очакваш истина е все едно девствена проститутка да намериш.
  • 43 Патриот,но не от обединените патриоти

    19 3 Отговор
    Коментари много и в различни посоки,в зависимост от симпатиите на коментиращите.Доколкото си спомням самолета бе свален,преди анексирането на Крим.Пишещия сам казва,че въоръжаването на сепаратистите е засилено,след анексията на Крим.Факт е,че и Украинските въоръжени сили разполагат със значителни количества и видове руско въоръжение,наследено още от СССР.Така,че кой е виновника,е трудно да се определи.Навярно и за провала на новите власти,след пича,при който бе отстранен законно избрания президент на Украйна,им е виновна Москва.Добре е,когато крадеш руска газ за милиарди,по пътя и към Европа,но когато те настъпят по мазола,става лошо.Вместо да си гледаме националните интереси,нека не заставаме на грешната страна в тоя конфликт,който в по-голямата си степен е вътрешен.Не може да загърбиш,и да гледаш като на доведено дете,територийте Донбас и Луганск,които те хранят,само за това,че там преобладава руско население.Какво е Украйна без Донбаска и Луганска области,центрове на енергийни и промишлени комплекси?Вместо асимилационни напъни,нека Украинските власти да направят необходимото за живущите в тези области,защото Те го заслужават.
  • 44 rusnak

    6 2 Отговор
    Абсолютна глупост.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Savata

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "одъртял комсомолец":

    14 месеца са броили осколки и доказаха очевидното,че Русия продава оръжията в този район.А в същото време не направиха проверка на място.Едва ли в зоната на изстрел е имало повече от3-4 комплекса.Това си е АЧИК саботиране на разследването.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 КРАЛИ МАРКО

    28 9 Отговор
    Невероятна антируска пропаганда. Колкото по голяма е толкова повече мразя запада и още по силно Обичам Братска Русия !!! Бог да пази Русия вовеки веков. Амин.

    Коментиран от #50, #60, #61, #75

  • 50 туриста

    6 18 Отговор

    До коментар #49 от "КРАЛИ МАРКО":

    Ходи там тогава!!! Ама не ти стиска, както на всички тия червени тролове. Спри да ползваш името на митичен герой...само го петниш.
  • 51 Фани Маразведи

    6 23 Отговор

    До коментар #6 от "Тттттт":

    Абе, нямаш "ъ" на клавиатурата ли, мръсна руска подлого?! От там ли пишеш, трол продажен? Идея си нямаш колко те мразя!

    Коментиран от #52

  • 52 Тттттт

    11 4 Отговор

    До коментар #51 от "Фани Маразведи":

    Мого си умен бе пич-Айфон 6S няма бьлгарска клавиатура-не са сметнали за нужно америте да ни "отбележьт" ...Сега ясно ли ти е,че само "умните" мразят заради глупостта си...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Барабанист

    16 0 Отговор
    25 години комунистите от СССР се мъчеха да ме правят на канарче. 30 години демократите от САЩ също. Отдавна съм разбрал, че трябва сам да стигнеш до истината на базата на фактите, до които можеш да се добереш и да помислиш малко със собствения си мозък, а не да се оставяш да ти промиват мозъка с готови опорки, удобни на текущия батко. Медиите винаги са в услуга на властта и колкото преди 10ти можеше да чуеш нещо лошо за тогавашния батко и добро за врага му, толкова и сега в разменени позиции. Докато не се научим да мислим с главите си, ще ни правят на канарчета.

    Коментиран от #55

  • 55 Бате

    10 0 Отговор

    До коментар #54 от "Барабанист":

    Браво бате, рядко четя умни коментари но все пак се срещат, значи има надежда!!!!!!!!!!!!
  • 56 Барабанист

    12 1 Отговор
    Фактите за Украйна са следните. Който може да мисли нека си ги осмисли. Който иска друг да му казва какво да мисли - изборът си е негов.
    1. В Украйна скъсаха веднъж с Русия - сигурно непромитите си спомнят Оранжевата революция. Взелите властта прозападно ориентирани лидери обаче много бързо сдадоха багажа. Според мен поради две основни причини. Първата е, че огромна част от населението на Украйна са руснаци (особено в източната половина) и втората, че САЩ не са от тези, които дават, а предимно вземат, стискайки марионетките си за топките. Украинците обаче за разлика от нас не обичаха да ги третират като туземци и набързо изпратиха тези политици в историята. Това са фактите.
    2. Руснаците, опитвайки се да предотвратят дообграждането си от САЩ, предложиха финансова помощ, безмитна търговия включване на Украйна в търговски съюз и т.н. И Украйна трябваше да избира - или положението (съвсем не розово) в което се намираха в последните години (характеризиращо се само с голи обещания от САЩ и ЕС) и разваляне на отношенията с Русия или да приемат предложението на Путин. Проруски настроеният президент даде да се разбере, че избира втория вариант.
  • 57 Барабанист

    14 2 Отговор
    3. Изборът на украинския президент обаче не пасна на мераците на САЩ да премахнат буферната зона, наречена Украйна, да сложат ръка на руските бази в Крим, да сложат ръка и на украинските природни ресурси (доказателство - синчето на Байдън) и да се доближат до самите руски граници. И виждайки накъде отиват нещата спретнаха едно превратче. За по-сигурно си го окървавиха, осигурявяйки снайперисти, които да стрелят и по двете страни, вкараха бойци на Десен сектор с оръжие, когато гласуваше Радата, за да гласува правилно и докато ошашавения украински народ разбере какво става на практика си взеха властта. За популярността на Десен сектор сред народа говорят процентите му на изборите.
    4. След това направиха това, което правят навсякъде по света - разделяй и владей. Използваха разликата във вижданията на украинците - прозападно ориентираните украинци от западна Украйна и проруски ориентираните от източна. Заповядаха на марионетките си да смажат руската етнос в страната като им забранят майчиния език, гледането на руска телевизия и въобще досегът до всичко руско. Който не е съгласен - телта на шията или найлоновият плик на главата. Фактите показват, че преди преврата нямаше нито сепаратизъм, нито военни действия в Украйна въпреки упоменатите по-горе различия.
  • 58 Барабанист

    13 3 Отговор
    5. Да обаче сметките им не излязоха. Руснаците от Донбас и Луганск хванаха оръжието, през границата минаха и руски войници 'в отпуска', кримляни, виждайки накъде отиват нещата бързо спретнаха референдума и се спасиха от войната, Путин също показа, че не е глупака и си прибра Крим и базите. Украинската армия отказа да се бие срещу собствения си народ и се стигна до наемни формирования на местни олигарси. Резултатът днес е: Украйна е в жалко състояние - САЩ и ЕС продължават само с обещания, Русия спря всички кранчета (скоро ще спре и най-важното - газопровода), страната е в тлееща гражданска война. Това е - заради нечий чужд интерес
  • 59 земя въздух

    11 2 Отговор
    Да .Вовата е свалил самолета с НОВИЧОК .Новата версия на ингилизите.
  • 60 Крали Марко

    8 3 Отговор

    До коментар #49 от "КРАЛИ МАРКО":

    Е, гепил си ми "името", но е за добро и правдата! Много жалка "статийка"-НАПРАВО ГНУСНА! Чудя се на Милена верва ли си какво е надраскала!? ПОЗОР!!!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Барабанист

    14 3 Отговор
    За самолета Фактите са:
    1. Самолетът е свален над Украинска територия. Въздушното пространство над бойните действия трябва да се затвори от украинските власти, не от руските, каквито идиотщини говори в статията украинският управляващ.
    2. Без съд и присъда някои веднага посочиха Русия, че и санкции наложиха.
    3. В комисията, разследваща свалянето на самолета, не бяха допуснати руски експерти, а Русия се сочи като виновник. А украински (Те са също заподозрени) бяха допуснати.
    4. Намерена беше част от ракетата и то с номера. Комисията веднага установи, че тя била докарана от Курск. Интересно как комисия от чужденци знае по номера коя ракета къде се съхранява в Русия.
    5. Руснаците няколко пъти казаха, че срокът на годност на ракетата отдавна е изтекъл, бил е удължен и след изтичането и бракуването й ракетата е прехвърлена още миналия век в украинско поделение. Това защо не се разследва от комисията или ако се разследва защо не се опровергае, а се държи на курската версия.
    6. Нито дума от комисията за изчезналите диспечер и пилот, както и за записите на разговорите на диспечера и самолета. И те ли са изчезнали?
    7. При съвременното развитие на технологиите, когато сателитите разчитат номерата на автомобилите да не може да се докаже със сателитни данни кой е стрелял е доста чудно.
    Това са част от фактите. Който има желание да ги тълкува
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Барабанист

    11 1 Отговор
    Докато хапна, гледам Байчо ме е изпреварил. Хубаво е човек да си зададе няколко въпроса, ей така за да си размърда мозъка.
    1. Кой има полза от свалянето на самолета? Русия? За чий х.й? Събитията явно показаха кой отнесе пешкира. Някой са изгладени дотолкова, че вярват в небивалици. Руснаците не са чак толкова прости, че да си правят сепуко. Ако някой си мисли, че Путин ще се залъгва, че със сваляне на чужд граждански самолет ще натопи САЩ или съюзниците им (и последното им тогава чадо Украйна) е абсолютен глупак. Още повече да вземе да разходи СВОЯ установка от майната си, да пресече държавна граница, да свали граждански самолет и да си върне установката, номерата на чийто ракети ги има по вестниците в цяла Европа (както ни убеждава комисията). Тия надминаха и простотията със залавянето по телефонния указател на руски агенти от британски журналисти и доказателстваъта им с висящите портрети на агентите в училището дето са учили. То бива да те правят на канарче ама чак толкова...
    Събитията ясно показаха кой е имал интерес от инцидента.
    2. Защо никой не повдига въпроса защо малайзийците нещо се съмняват в съшитата с бели конци версия за виновните руснаци и искат качествено разследване?
    3. Защо чак сега в Нидерландия почват да си задават въпроса защо украинските власти не са затворили въздушното пространство и украинският дипломат се чуди какви глупости да ръси. В Украйна се е водила война, той говори за терористични действия на Русия. Срещу кого? Срещу
  • 67 Барабанист

    13 1 Отговор
    Срещу малайзийски самолет? От какъв зор? Има ли някаква връзка между факта, че сега се повдига този въпрос с отговорността на Украйна и факта, че сметките на САщ в Украйна излязоха криви и нещо позагубиха интерес към Украйна. Нещо да ви прилича на отношението към кюрдите? Имахме нужда от вас, използвахме ви, сега не сте ни нужни, оправяйте се сами.
    И още много въпросчета може да си зададе човек ... ако иска де.
  • 68 стоян георгиев

    2 8 Отговор

    До коментар #32 от "Георги Стоянов Рачков":

    много ме радва това.може да избягаш в масква!няма да липсваш на никого!
  • 69 стоян георгиев

    2 9 Отговор

    До коментар #35 от "Знаещ":

    и кво значи ако сащ са свалили някакъв цивилен самолет е съвсем в реда на нещата руснаците да свалят такъв.я разкажи сега как американците биели негрите ,което оправдава путин че краде!!!!колко сте елементарни руските тролчета еи.маса време обяснявахте как тва не било руско дело ,а сега като се видя че няма на къде и почнахте със старите съветски номера за тва как сащ трепали индианци.та да сащ са трепали индианци ама тук думата е за един свален от руснаците самолет !
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Бай хой

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Руските свине":

    От соросоидите като вас по големи терористи няма обърнахте света с.краката нагоре и както гледам накрая ще паднете в собствения си капан то не че руснаците са цветя но не виждам защо ще свалят цивилни самолети и то с ракета изстреляна от тяхна територия
  • 73 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    факти защо ми триете поста?не пиша нищо извън разрешеното от вас?
  • 74 ивчо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    и що реши че се крие, вчера беше в Дсуд Арабия....или го пропусна това
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.