Last news in Fakti

22 Октомври, 2019 08:11 9 656 63

Русия стои зад сваления МН-17

  • mh17-
  • самолет-
  • русия-
  • украйна-
  • свален
Русия стои зад сваления МН-17 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отчитайки решението на холандския парламент от 8 октомври за провеждане на повторно разследване за „ролята на Украйна” в катастрофата на МН-17, украинските средства за масова информация, използвайки материали на групата за разследване Bellingcat, отново обсъждат ситуацията със сваления с ракета пътнически самолет на Malaysia Airlines, съобщава Белингкат.

Решението на холандския парламент за допълнително разследване за обстоялствата за запазване свободното въздушно движение над Донбас през 2014 г. е политически отговор на изваждането на Украйна от Русия на един от свалилите малайзийския самолет – Владимир Цемах.

В Холандия решението на президента на Украйна за екстрадация на Цемах предизвика вълна от недоволство – и от страна на политици, и от страна на роднини на жертвите на трагедията, и от журналисти. Холандия винаги е била слабо звено по отношение на украинската проевропейска интеграция. Също така Холандия беше първата, която работи в полза на Русия по време на блокирането на споразумението за асоцииране на Украйна в Европейския съюз.

Русия се подготвя за пускането на поредните лъжи относно разследването трагедията с МН-17. От руска страна има постоянни обвинения към Украйна, че Киев „не е затворил въздушното пространство над зоната, в която са се водели бойни действия” и уж липсват необходимите в такива случаи предупреждения.

Именно на база тези „нюанси” сегашното кремълско ръководство гради своята обвинителна риторика, когато тази тема се обсъжда на международната сцена. По този начин Русия се опитва директно да влияе на резултатите от разследването, подменяйки следствени действия и доказателства.

Финансираният от Русия „Холандски комитет „Глобални права на мирните хора” активно се проявяваше още по време холандския референдум през 2016 г. по Споразумението за асоцииране на Украйна към ЕС. Тогава неговите участници водеха активна дезинформационна кампания в Украйна. Организацията е „холандска” само по име, като се има предвид, че в състава ѝ влизат „съотечественици”, бежанци от Руската федерация, които Кремъл активно използва в своята пропагандистка дейност.

Поредният опит за дискриминиране на наказателното разследване и бъдещият процес по делото за полет МН-17 е презентацията в Хага в края на октомври на поредния филм на тема „Авиация”. Основната цел е да се постави под съмнение резултатите от Международната съвместна следствена група (JIT), която разполага с достатъчно доказателства за съпричастността на Русия към инцидента. Събитието беше организирано от „Глобални права на мирните хора”

Проведената през октомври презентация на филма в Холандия, се явява част от планираните от руската пропаганда събития по дискриминиране на разследването на МН-17 и влияние на общественото мнение. Подобно събитие беше проведено на 17 август 2019 г. в Куала Лумпур по време на конференцията „МН-17: The quest for Justice". По време на нейното провеждане бяха представени поредните „алтернативни версии” от разследването на МН-17. Руската журналистка Яна Ерлашова и холандският блогър-изследовател Макс ван дер Верф събраха пари чрез Kickstarter (сайт за финансиране на културни проекти по схемата на краудфандинга). Ерлашова се определя като бивша журналистка от телевизионния канал RT (RussiaToday). Впрочем в началото на кампанията по събиране на средствата в Kickstarter тя все още е работила в RT. През октомври 2014 г. тя е била на мястото на катастрофата на МН-17. Направила е два документални филма за RT, в които твърди, че малайзийски Boeing се е разбил в следствие на атака на украински изтребител Су-25.

Макс ван дер Верф се определя като независим изследовател от Холандия. Той има блог, в който разказва своите теории причинили катастрофата на МН-17. Не признава изводите на международната следствена група. Още на следващия ден след оповестяването на резултатите от разследването той разказа неговата „истина” в студиото на „Новороссия ТВ”.

По връщането в ПАСЕ и пълното игнориране от страна на организацията относно изводите от разследването на МН-17, Москва активизира JIT. По такъв начин Кремъл напълно разрушава Международните институции, правосъдното поле и самите основи на демократичното общество. Още през 2014 г. JIT установи, че украинската страна е затворила въздушното си пространство над зоната на конфликт от 1 юли по ешалон FL260 (7900 м), а от 14 юли по ешелон FL320 (9750 м). Данните се потвърждават и от Европейската организация по безопасна въздушна навигация – самолетът се е намирал на разрешения ешалон FL330 (10050 м), което значително надвишава такава на полети на военно-транспортната авиация на Украйна, която в навечерието на инцидента понесе значителни загуби

В отчета на Съвета за сигурност на Холандия, публикуван още през октомври 2015 г. е посочено, че Руската федерация е проявила някаква „странна прозорливост” и е закрила своето въздушно пространство за полети на международната гражданска авиация от 00:00 ч. на 17 юли 2014 г. на височина над 16 км.

Фактически е била въведена пълна забрана за полети на гражданската авиация, като се има предвид, че практическия максимум на гражданските самолети не достига до въпросната височина (за Boeing тя е 13 140 м).

Ростовският диспечер, независимо от въведената от неговото ръководство забрана, е позволил в деня на трагедията в зоната за сигурност на Ростовският зонален център да влезе малайзийският Boeing, както и на близо 150 други самолета. В същия момент, в който Украйна не е забранила напълно полети над автономната административна зона.

На 1 юли 2014 г. Украйна затвори въздушното си пространство над зоната на конфликт за полети от гражданската авиация на височина до 7900 метра (ешалон FL260, или 26000 фута). На 08 юли 2014 г. Държавната авиационна служба отне сертификатите на три летища, разположени в източна Украйна, но транзита по ешелон FL260 остана.

На 4 юли, след свалянето на украинския Ан-26 на височина 6500 м, а на 16 юли – на СУ-25 ВВС на Украйна, летял на височина 6.2 км, височината на забрана на полетите беше повишена на 9800 м. Два украински самолета свалиха руски военен, използвайки ЗРК „Стрела” и „Игла” внесени от Русия, а не с ракети „Бук”. Така, че военните самолети на въздушните сили на Украйна на височина над 10 000 метра тогава не са летели.

Украинското авиационно ръководство е действало като е изхождало от фактическата обстановка и правилно е преценило зоната за безопасна за полeти на височина над 10 000 метра, особено като се има предвид, че са били налице данни, че руските наемници имат ПВО, които могат да попадат в целта само на разстояние един път и половина по-малко от указаната височина

Няколко дни преди трагедията с малайзийския лайнер в информационното пространство доста активно са се разпространявали руски неверни информации за това, че т.нар. „опълченци” са хванали в Украйна няколко „Бук”-а.

Водела се е операция по информационно затъмнение за предаване от руското военно ръководство на бойци от Донбас на подобно оръжие. Руската страна също така е била много добре осведомена за развитието на военнооперативната ситуация в зоната на бойни действия, но въпреки това взема решение да предаде на донетските бойци оръжие като ЗРК „Бук”. Максималната височина на поражение на тези ракетни установки е 22 000 метра.

Изводите за това, че Украйна не е имала основание а затваря небето над Донбас за международни полети на височина над 10 000 метра и за това, че руската страна е възнамерявала да свали там граждански самолет, остават очевидни и са неопровержимо доказателство за изключителната вина за трагедията на политическото ръководство на Руската федерация.

Генералният щаб на въоръжените сили на РФ е разработил план за унищожаването на свои собствен пътнически самолет на „Аерофлот” АРЬ2074 Москва-Ларнака, който в същото време извършва полет във въздушното пространство над Украйна. Не може да бъде поставен под съмнение и фактът, че Върховният главнокомандващ на РФ, президентът на Русия Владимир Путин санкционира, а в същото време е и поръчител на тази спецоперация, чиято цел е била свалянето на руския пътнически самолет. Поради глупостта на преките изпълнители (умишлено или не) по грешка е свален малайзийския Boeing.

Свалянето на руския самолет е трябвало да провокира в Русия масово гражданско възмущение, прилив на омраза към Украйна и да отвлече световния фокус от нея. Унищожаването на самолета от уж украинските военни е трябвало да се превърне в „основен аргумент” пред световната общност за мащабно нахлуване на руски военни в Украйна, които към онзи момент вече за приключвали оперативното си разполагане по цялата руско-украинска граница.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    50 150 Отговор
    Целият свят е наясно, че руснаците стоят зад свалянето на самолета и никакви нови лъжи няма да променят това. Накрая русия ще плати обезщетение на близките на жертвите, но още дълго ще отрича вината си.

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Фриман

    124 24 Отговор
    И пак никакви доказателства не са представени, което прави тази статия поредно предположение.
  • 3 Наблюдателка

    89 21 Отговор
    Глупости!
  • 4 ЯСНО

    105 24 Отговор
    А НЯКОЙ ОЧАКВАЛ ЛИ Е УКРИТЕ ДА КАЖАТ ДРУГО ..........?????????????
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Припомнящ

    68 11 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Ако целия свят това си ти, тогава си прав.

    Коментиран от #20

  • 7 Прадядо на пра българин

    88 14 Отговор
    Нали черните кутии са в Холандия! Някой да е чувал записите от тях или сателитни снимки от американските сателити! Беше оповестено тогава, че самолетът на Путин е прелетял над същата зона 1 ч преди инцидента! И когато световните информационни агенции са собственост на 5 фамилии, резултата е ясен?! Посочете ми, коя бг медия е 100% българска собственост? Чакам отговора!

    Коментиран от #37

  • 8 ДДРОнег

    28 62 Отговор
    Ако някой си мисли, че Русия е "чиста вода ненапита", жестоко се лъже !!!
    Всяка държава върши престъпления, за да разшири и запази властта си и колкото е по-голяма и по-силна, толкова са и по-големи престъпленията !!!
    Каквито са сащ, такава е и Русия, това си е истината, освен за платените и неплатените русофили, русофоби, американофили и американофоби !!! Всичките Вие , я се пребройте с минусчета, че сте ми много смешни !!!
    Бог да пази България, че ние не можем !!!

    Коментиран от #13

  • 9 хахаха

    19 55 Отговор
    Ето я Истината за любимеца на толкова много БГ русороби - ВВП!
  • 10 SAAB

    61 14 Отговор
    99% от Хонландия е "напушена" генетично ! :)
  • 11 русская сволочь

    23 80 Отговор
    Няма по-мръсно и противно животно от руското

    Коментиран от #46, #54, #56

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пилотът Гошу

    63 11 Отговор

    До коментар #8 от "ДДРОнег":

    Едва ли някой смята, че има ангелчета при управляващите в Русия, САЩ и тн. Но всички чакаме някакви факти, а не разсъждения... Имат черните кутии, а си дрънкат глупости и ползват "доказателства" от фейсбук... Отделно в Украйна има предостатъчно руско оръжие, та да викаш - руснаците да, ракетата е руско производство - е пълен дебилизъм. Абсолютно ясно е, че свалянето е с политическа цел, а тя е в плюс за Украйна, не за Русия, та трудно без доказателства някой ще се върже, че Русия ще работи срещу себе си.

    Коментиран от #19

  • 14 БАРС

    59 10 Отговор
    След като е взета тая статия от Украиският печат ми е ясно.При Руснаците достатъчно има доказателства че самолетът е свален от украинците но тия доказателства не са нужни на запъда защтото по простата причина че са неудобни война се води против Русия като я изкарват най лоша .Запъдът не може да се премири че ПУТИН не им скланя глава .Друго гледам постоянно Руска и Украинска тв. по Руската имаше интервю с ИМПЕРАТОРА НА МАЛАЙЗИЯ той излишно подчерта че до сега холанците не са дали на малайзиски специалисти да огледат отломките на самолета като се има предвид че самолетът е на Малайзия и загинаха повечето техни граждани .Защто никъде не го писахте това господа журналисти и не е ли интересна новина защто не ги пущатНе ги пущтат защтото тй е бил свален зада набедят Русия.Русия БУК отдавна няма на въоражение има Украина
  • 15 мими

    57 11 Отговор
    Кой свали самолета?Украински разчет на "Бук"М ,кой?!Номерата на ракетата бяха показани,показани бяха и документите за продажбата на тази ракета на украинското ПВО. И как сега украинска ракета се изстрелва от руска установка?!? Може ли тъпака като "Истина" да ми обясни ,или от онези измислени следователи в Холандия.Министър председателя на Малайзия каза ,че не вярва на нито дума от холандското разследване!

    Коментиран от #17

  • 16 до истината

    34 10 Отговор
    Нищо на никого няма да плаща Русия!
  • 17 БАРС

    23 6 Отговор

    До коментар #15 от "мими":

    Правси и като допълнение В един момент бяха казали че от донецка страна е стреляно с ракета Бук а самите те отричат и казват истината че там не е имало никога Бук по простата причина че украина беше в отлични отношения с Русия а тмкива ракете обикновенно се слагат по външните граници около столиците а не до Русия където и нямаше граница .
  • 18 Гост

    11 42 Отговор
    Руският диктатор и във връзка с кампанията срещу Чечения е правил атентати срещу руснаци. Едно от най-големите доказателства за участието на Кремъл в свалянето на самолета е непрекъснатата смяна на версиите и оплитането в собствените си лъжи.
  • 19 ДДРОнег

    9 21 Отговор

    До коментар #13 от "Пилотът Гошу":

    Гошо, бре чети - нищо от това, дето си мислиш, че съм писал, нищо от това го няма в поста ми !!!
    Аз не обвинявам Русия, а само се смея на пусофили, русофоби, американофили и американофоби, дето защитават чуждите страни по-яростно от собствената си държава !!!

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Истината

    11 33 Отговор

    До коментар #19 от "ДДРОнег":

    Когато видиш дебили да развяват и да се намятат с американски знамена, да носят тениски с лика на Тръмп и да разнасят портрети на Линкълн и Рузвелт, тогава можеш да говориш за Американофили. Засега има единствено русофили.
  • 22 Абдал

    34 8 Отговор
    Защо краварите не покажат записите от техния спътник който в този момент висеше точно там?
  • 23 до истината

    32 9 Отговор
    Министър председателя на Малайзия каза ,че не вярва на нито дума от холандското разследване! Каква руска измет те гони? Загубихте си опорните точици и плещите несвързани глупости!Ако ти си "истина" ,то леля Пена от Черипръчене е изстреляла ракетата по самолета!

    Коментиран от #28

  • 24 до гост

    21 4 Отговор
    Това което пишеш за версиите си е чисто предположение ,твърдение неподкрепено с доказателства.Изглеждаше ми по -умен!
  • 25 Що Лъжат

    36 4 Отговор
    Мдааа, а САЩ стои зад Холандия за сваления МН-17...
    Сигурен съм, че Холандия може да докаже, че и Садам Хюсеин е имал химическо оръжие...
  • 26 Бай Хой

    26 6 Отговор
    Въпросната "статия" е изтъкана само от лъжи и има откровено русофобски характер, което обаче не може да промени истината!!!

    Коментиран от #29

  • 27 Руските свине

    12 25 Отговор
    се насраха да лъжат и мажат. Само изключително про3ти и слабоумни люде се връзват на наглите им лъжи.
  • 28 Истината

    10 23 Отговор

    До коментар #23 от "до истината":

    е , че разследването доказа , че русия е свалила самолета бе трол путлерастки.

    Коментиран от #53

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 одъртял комсомолец

    26 5 Отговор
    Ег(б)ати и тезата! Русия готвила сваляне на самолет на Аерофлот за да провокира негативни реакции против Украйна, но в крайна сметка цапнали МН 17!!! За кво му е на Путин да провокира негативни настроения, като те и без това са факт отдавна!? Всъщност ако не беше Путин и неговите геополитически игри, Украйна отдавна щеше да е прекратила съществуване, а света да е забравил, че въобще подобно държавно формирование някога е съществувало!! Няма как система състояща се от 3 компонента, всеки по- голям от танк да бъде дислоцирана на сред полето, по сред бял ден, без нито едно облаче в небето и да не бъде засечен я от шпионски спътник, я от разузнавателен самолет. Дори на google map се различават хората по улиците, а какво да кажем за възможностите на американските шпионски спътници и то когато иде реч, за толкова голямо съоръжение. Да не говорим, че е проява на пълен идиотизъм да разположиш подобна система на 3-5 км от фронтовата линия, т.е. в обсега на противниковата артилерия. Нали в момента, в който се включи радара цялата система става видима и може да бъде атакувана, дори с най-обикновенна минохвъргачка!? Пита се като как така украинската армия е допуснала системата да бъде дислоцирана без въобще да направят опит поне, за нейното унищожение!? Тръмп мълчи по въпроса защото бил руски агент, но по онова време беше Обама. И той ли е бил руски агент? Въобще...Гледай Северна Македония, разбирай Украйна и обратното.
  • 31 Антисоросоид

    29 8 Отговор
    Толкова дълга поръчкова статия от сороските НПОта ! Каквото и да пишете украйнските фашисти са свалили самолета. Това вече и децата го разбраха

    Коментиран от #35

  • 32 Мария Атанасова

    2 19 Отговор
    В Малайзия има ли секс туризъм? Могат да пратят двамата афганци там. А жертвата-също малолетна, да я изведат на европейските магистрали за валута. БХК
  • 33 до истината

    16 10 Отговор
    Ако ти си "истина" ,то леля Пена от Черипръчене е изстреляла ракетата по самолета!
    Трол, измет,путлераст! Това обаче няма да измести факта ,че украинското ПВО свали полет МН-17!

    Коментиран от #34

  • 34 Истината

    8 26 Отговор

    До коментар #33 от "до истината":

    Е, че руснаците свалиха самолета. Колкото до квиченето на руските тролове, че украинците го свалили, смятам, че единствено малоумна вана може да им повярва.
  • 35 Истината

    7 26 Отговор

    До коментар #31 от "Антисоросоид":

    Руските фашаги свалиха самолета, бе путлераст неграмотен.
  • 36 Известно е

    6 26 Отговор
    Където има мръсотия там е и Русия!
  • 37 Чакала

    3 21 Отговор

    До коментар #7 от "Прадядо на пра българин":

    Аз чакам да кажеш коя от медиите ни не е руска.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Раковски

    3 20 Отговор
    Червени боклуци. И преди и след Ленин са си били боклуци.

    Коментиран от #52

  • 40 стоян георгиев

    3 21 Отговор
    ако тва е вярно е чудовищно.жалкото е че се случва много често в русия.така направи путин като възобнови воината в чечня.да свалиш свои пътнически самолет с цел да провокираш погрешни сигнали е мерзко.

    Коментиран от #48

  • 41 Ники

    17 3 Отговор
    Няма прав или крив щом украйна не е затворила въздушното пространство е виновна
  • 42 459

    10 2 Отговор
    Слабо и пристрастно.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Дънди крокодила

    13 3 Отговор
    Сороснята как само се е разпенила сякаш е пила Ленор. Соросня - защо до сега вече толкова години не доказахте вината на Русия ? Защо не я съдите ? Само си точите лигите , ама ще ядете дървото.
  • 45 Сорос до истината

    6 1 Отговор
    Доста слабичко се представяш,днес няма надница!
  • 46 Има

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "русская сволочь":

    Американското
  • 47 Хиляда

    13 0 Отговор
    Беше ли повторено 1000 пъти (по Гьобелс), та да стане "истина"?
  • 48 Бай хой

    10 2 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Деси я кажи къдяяя са дянаха записите от черните кутии и диспечерските кули. Кой ги крие вече много години и почему? Защо се премълчава факта че в района е имало разгърнати батареи на украинската армия системи бук а се намеква за някаква установка фантом? И как така всичко това се случи точно когато сащ се опитваха да наложат санкции на Русия и е факт че без тази провокация нямаше да успеят? Това да най-очевадните въпроси а запада не се сеща да информира общественоста.

    Коментиран от #58

  • 49 гост

    3 11 Отговор
    Но пък не може да им се отрече на руснаците че са царе в свалянето и унищожаването на цивилни цели !
  • 50 rusnak

    4 4 Отговор
    Нискоземните да ходят да си завият по един джоинт, а после да си забият по един страпон отзад, ако искат и два.
  • 51 Хухухуууу

    6 2 Отговор
    Тва руските "македонци" - укропите големи главанаци
  • 52 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Раковски":

    СаВВа Рейковер ти ли си бе?!)))
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Петър

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "русская сволочь":

    Освен теб, разбира се!

    Коментиран от #55

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Коректор

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "русская сволочь":

    Погледни в огледалото и ще видиш.
  • 57 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    НЕ ВИ ЛИ НАПОМНЯ ДУМАТА " БЕЛИНГКЕТ " НА ИЗРАЗА : " ПУСНИ ВОДАТА В ТОАЛЕТНАТА -НЕ ЗАБРАВЯЙ" !!!!!!!!!! А ИЗРАЗА:" НЕЗАВИСИМ БЛОГЪР" - СИ Е НОРМАЛНО ЯВЛЕНИЕ !!!!!!
  • 58 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #48 от "Бай хой":

    на тези въпроси както и на доста други подобни другарю трол е отговорено подробно от експертите които години наред проучват доказателствата едно по едно.отговорено е къде са кутиите ,отговорено е кво съдържат.разпитани са свидетелите,открито е оръжието извършило стрелбата както и преките стрелци заедно с тези наредили въпросната стрелба.за тези неща вече дори русия не спори.сега дилемата на руснаците е що било разрешено преминаването през военна зона на граждански самолети,което да вкара и украинците в групата на виновните,а руската вина е безспорно доказана въпреки кошаревците като теб.сега ще има пандиз за извършителите или международно издирване ,както и солено обезщетение за загиналите.всичко това на гърба на главния виновник и твои вожд и кумир ,както и споноср да не забравяме !

    Коментиран от #59

  • 59 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "стоян георгиев":

    Ма Десо ма пак по сороски. Избълва десетки обвинения без конкретни доказателства. И откровени лъжи. Ракетата се доказа че е била зачислена на украинската армия. И за децата е ясно че само една пускова установка без обслужващи машини няма как да прехване и порази самальот. Но това се премълчава. А записите почему не се огласят. Знае се съдържанието и затова се крият. Никак не е удобно за западните ти господари. Някак си ще лъсне че едни санкции са наложени безпредметно само да се подкрепят определени политически кръгове.

    Коментиран от #60

  • 60 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Бай хой":

    всичко е конкретно другарю всичко.още след трагедията се доказа безспорно кои е бука дето е стрелял как е влязъл в донбас и как е излязъл.кои са го карали като екипаж на кого са били подчинени и т.н. подробности.откри се много лесно.днес друга всеки има телефон ,а камери има на всяко кръстовище.просто се извадиха въпросните и се видя нагледно и в реално време как е влязъл и как е излязъл както и къде е отишъл и през къде е минал.после се направи експертиза на щапнелите както и на елементите на снаряда откриха се лесно производителя и се стигна до конкретната боина част в русия.после се появиха и преките свидетели както и се залови един от стрелците.все кофти неща за кошаревци като теб дето пееха смешни песни от типа за някакво украинско су объркало ил а на путин с холански боинг.къв пилот на боен самолет трябва да си да объркаш боинг със ил ,а другарю?та всичко отдавна е огласено.черните кутии първо ги добараха сепарите ,после ги върнаха като видяха че няма нищо дето да ги издаде.реално съдържанието им е обявено още преди четири години.сега русия вече даже и не отрича очевидното .отричат го само троловете като теб дето излизат всеки път с нови версии.веднага като се компрометира едната вадиш нова,нали другар.сега като ти покажа че записа в черните кутии отдавна е показан ще измислиш нова версия нали все пак за това ти се плаща!
  • 61 Критерий

    1 0 Отговор
    Не толерира! Премахнат коментар. Решението. Премахват се ФАКТИ. А и "все пак, тя се върти" с или без "ФАКТИ"
  • 62 на жърналята дедо им

    0 0 Отговор
    Брей, колко сте изпаднали, като 1921г. стари манджи да притопляте, че и не само, бетер лешоядите станахте, изгонените от храма поне не са се самопредлагали.
  • 63 старото

    1 0 Отговор
    по мръсна гадина от руския управник НЯМА-пример свалянето на малайзийския пътнически самолет от руските военни!