Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 10:05 10 827 63

Business Insider: НАТО се готви за война в сърцето на Европа

  • нато-
  • business insider-
  • сирия-
  • турция
Business Insider: НАТО се готви за война в сърцето на Европа - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

Погледите на целия свят са приковани към събитията в Сирия, пише Business Insider. Но докато американците изтеглят войските си оттам, те също изпращат допълнителен контингент в центъра на Европа, като се подготвят за войната срещу „геополитическия противник Русия“. Целта на маневрите е да покаже колко бързо и ефективно могат да действат силите на НАТО.

След като американците изтеглиха войските си от Сирия, Русия, сирийското правителство и Турция запълниха оставения вакуум, пише Business Insider. И докато целият свят с шок наблюдава случващото се в близкоизточната държава, войниците от първа кавалерийска дивизия на американската армия кацнаха в сърцето на Европа. Като част от операцията “Атлантическа решителност” („Atlantic Resolve“) те ще участват в учения за бързо разполагане на войски в Източна Европа в случай на война с „геополитическия противник Русия“.

Характерна особеност на маневрите тази година е , че американските войски кацнаха за първи път в съвременната история в холандския град Влисинген” , разположен на 2 хиляди километра от Москва. В САЩ това събитие е наречено „историческо“. В същото време част от въоръжението е транспортирано до местното пристанище на 11 октомври.

Освен това изборът падна върху този град, защото американците искаха да проверят географската и бюрократичната ситуация в региона. Те искат да покажат, че имат най-различни начини да прехвърлят войски в Европа. В операцията ще участват 3500 войници, 85 танка и 120 бойни машини. Целта е също така да се покаже колко бързо и ефективно могат да действат силите на НАТО. „Те казват: скъпи руснаци, дори не мислете за нападение на нашите европейски съюзници. Готови сме за всичко “, обяснява авторът на статията.

Увеличените операции на американските войски в Европа показват колко сериозно Белият дом приема руската заплаха. В този случай въоръжените сили имат най-различни проблеми. Законите и разпоредбите, както и проблемите с инфраструктурата забавят процеса. Всичко липсва: ремаркета, железници и павирани пътища, както и мостове, които могат да издържат на големи натоварвания.

Европейците се опитват да преодолеят препятствията. Северноатлантическият алианс организира команден център в германския град Улм за бързо разполагане на войски и техника. Плодовете на тези усилия ще бъдат показани от безпрецедентните учения на американската армия в Европа догодина. В тях ще участват 37 хиляди войници от 18 държави.

Превод: В. Сергеев

Източник: Поглед.инфо, Business insider


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 България ЕС НАТО

    29 106 Отговор
    Какво сега НАТО да седи и гледа как Русия окупира държава след държава ли

    Коментиран от #3, #11, #29

  • 2 Анти милиционер

    82 12 Отговор
    Още токсична еврейска медийна шизофрения

    Коментиран от #40

  • 3 Руски център за демокрация и свободи

    50 8 Отговор

    До коментар #1 от "България ЕС НАТО":

    Тя ги освобождава и им носи демокрация и права от пипалата на западния масонски режим.

    Коментиран от #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сесесере

    15 63 Отговор
    Няма нужда на САЩ да доказват нищо, ватниците сами се самоизяждат , цървули!
  • 6 България еднинна срещу всички врагове

    101 7 Отговор
    С-400, С-500 до колкото знам са отбранителни с-ми. А стелта Ф35 е бомбардировач за убиване. По това може да пресметнете коя държава иска да напада и коя залага предимно на отбраната. Русия се нуждае от силна и независима Европа, за да просперира и тя. А САЩ не се нуждаят от икономически конкурент, т.е. Европа и Китай. За това пресъздават Русия, като враг на Европа, а те като уж "спасителите". Лицемерен свят.

    Коментиран от #42

  • 7 Кой68

    65 3 Отговор
    Прави сте? Но по-скоро сте легнали на янките за центове.Никой от вас не си дава сметка че при един конфликт ние ще сме пушечно месо и сме на амбразурата?Има ли конфликт то той ще е предизвикан от вашите господари.По простата причина защото НАТО струпва "войски"около Русия,а не обратното.Ушанките както ги наричате не създадоха Бен Раден,Алкайда и ИДИЛ,а едни дето се подготвят постоянно за някаква война.

    Коментиран от #56

  • 8 сащ е тумора на планетата

    68 5 Отговор
    кой е тръгнал да ви напада бре идиоти нещастни
  • 9 Ракетчик

    49 3 Отговор
    Колкото и войски и техника да струпат една ракетка с няколко бойни глави и няколко държави са станали на пепел

    Коментиран от #15

  • 10 Крадецът на праскови

    72 3 Отговор
    Крадецът винаги крещи- дръжте крадеца! Югославия, Ирак, Арабска пролет, Сирия, Украйна ......навсякъде помагат тези янки! Даже и в България! ТЕЦовете Марица, Челопеч, Даже и от Южен Поток ни предпазиха!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 NSDAP

    11 14 Отговор

    До коментар #3 от "Руски център за демокрация и свободи":

    Странно твърдение,като имаш на предвид,че от Ленин до Путин всички са евреи.
  • 13 NSDAP

    12 56 Отговор
    Повече бази на НАТО в България!!!Искам 100 000 американски войници да пазят България от руско-турските получивеци от Азия.Слава на капитализма,слава на НАТО!!!

    Коментиран от #21, #23

  • 14 NSDAP

    12 45 Отговор
    45 години марксизъм промиха мозъците на доста българи.Хубавото обаче е,че тези промити мозъци са на 80 години и съвсем скоро ще гушнат букета.НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗМА ИДЕ,СЛАВА НА ГЕНЕРАЛ ХРИСТО ЛУКОВ!!!

    Коментиран от #30, #53, #59

  • 15 Американец

    38 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ракетчик":

    Американското общество се управлява чрез страх,на тях винаги им е необходим враг,който да ги държи заедно и в кондиция,иначе ще се разпаднат.Обикновеният американец е наплашен до смърт и вижда заплахи навсякъде-руснаците,извънземните,имигрантите,зомбита,падащи астероиди,глобалното затопляне...,дори собственото му правителство е възможен враг(справка втората поправка на конституцията) и затова са въоръжени до зъби,имат си бункер в мазето и така нататък.Ами толкоз за земята на смелите,както се пее в химна им.Така,че това че трупат военна сила в Европа далеч не означава,че смятат да почват война с Русия,просто се страхуват от руснаците и се подготвят за най-лошия изход,но какво да се прави,страхливи са и черногледи до дъното на душата си,важното е да не ги плашим допълнително,че току виж почнали война от страх,то и без това вече им се привиждат руснаци навсякъде особено след последните избори.

    Коментиран от #43

  • 16 Слави Славов

    44 2 Отговор
    Какво искаш от народ,на който националните герои са капитан Америка и Батман?!САЩ е създаден от всички депортирани отрепки на света и не чакайте нищо хубаво от тях,освен агресия,лъжа и измама!Докато света не се избави от тяхното присъствие,злото ще има власт над света!
  • 17 Мунчо

    37 2 Отговор
    Шорошоидите май не могат да вденат думите на Путин, че няма значение от къде ще е нападението срещу Русия, ответният удар ще бъде заличаването на Сащ, а глупаците в Европа ще усетя една топла вълна, преди да се запалят.

    И това ще е краят на западните терористи.
  • 18 Ееее

    10 4 Отговор
    НАТО се разпада,пак фалшиви новини тука пише някой.
  • 19 ссср

    21 1 Отговор
    И те затова ли събират армия от чернилки и чалми в центъра на Европа, за да ги пратят срещу Русия , от тия читаци нищо не става само къде ша ги ранат и те ще им правят дяца !!!
  • 20 Руснак

    27 3 Отговор
    Скъпи Американски насрани дупенца не мислете,че някои от вас или съюзниците ви ще стъпи на Руска земя защото ще бъдете изпържени,изпечени като пиленца на грил Руския няма да я има,но вие и вашите съюзници също.

    Коментиран от #27

  • 21 Руснак

    7 7 Отговор

    До коментар #13 от "NSDAP":

    По скоро може Турско-Американската армия да а те надуши тебе и майка ти и да ви направят туй онуй като строят в България заблудено пиленце.
  • 22 456

    3 11 Отговор

    До коментар #4 от "NSDAP":

    Грешиш. Повярвай ми, в Германия подготовката вече започна. Мисля ,че наистина се очаква нещо.
  • 23 Българин

    25 5 Отговор

    До коментар #13 от "NSDAP":

    Защо трябва да ни пазят бе глупак ние сами защо не можем да се пазим кой унищожи армията комунистите ли или продажните капиталистичски свини защо сме на положение сами да не можем да се пазим от страни окупатори като Америка и Турция.

    Коментиран от #26

  • 24 Наблюдател

    5 15 Отговор
    Отново хибридна информация препечатана от острието на руската хибридна война срещу България Поглед инфо. Докога ще продължавате да бъдете съучастник на руската хибридна война?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българин

    6 17 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    Русоидите никога не сте били и никога няма да бъдете българи!

    Коментиран от #61

  • 27 Само питам

    6 13 Отговор

    До коментар #20 от "Руснак":

    Ти сигурно вярваш, че ще отидеш в рая, както обеща Путин, нали. Само, че той обеща това на руснаците а не на руските роби!
  • 28 weiss

    22 2 Отговор

    До коментар #4 от "NSDAP":

    Я направи кратка справка в гугъла кой колко войни е водил през последните десетилетия и тогава пак се изкажи кой живее само за война...в ерата на интернет невежеството е избор!
  • 29 Никой

    32 3 Отговор

    До коментар #1 от "България ЕС НАТО":

    И коя е окупирала? Защото защити своята територия от американците ли? За Донбас и Крим говоря. САЩ са дали 5млрд долара на украински маймуни да дестабилизират района. Е, не им се получи.

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 България ЕС НАТО

    6 11 Отговор

    До коментар #29 от "Никой":

    Ясно и твоя мозък е силно промит и подменен с чугун

    Коментиран от #60

  • 33 Софиянец

    20 2 Отговор
    САЩ не е държава а корпорация.За една корпорация печалбите са на 1/во място.За тях хора и човешки съдби не съществуват.Както обичат да казват,нищо лично,просто бизнес.

    Коментиран от #36

  • 34 България ЕС НАТО

    5 8 Отговор

    До коментар #31 от "чичо Пей":

    Дали ние ги спасихме или те нас не е много сигурно Ако не бяхме ние губеха войната с Османската Империя
  • 35 Кольо

    20 4 Отговор

    До коментар #4 от "NSDAP":

    Турция е втората по големина в НАТО и си воюва постоянно, кви 10 20 години бълнуваш, всеки прави каквото си иска, а естествено в дъното на проблема стои винаги една държава, туморът на планетата зема - САЩ
  • 36 България ЕС НАТО

    9 11 Отговор

    До коментар #33 от "Софиянец":

    Много е лошо там Затова Таварищите и другарите комунисти наказват децата си като ги изселват да живеят учат и въртят бизнес там
  • 37 snail

    21 1 Отговор
    Стига сте ръсили простотии! Няма хубава война! Има богати и загинали! Пачки и смърт! Русия и САЩ да си ги мерят. Европа да си пази границите!
  • 38 СТОП НАТО

    25 3 Отговор
    Казват ни, че сме в НАТО да се пазим от Русия. Това е пропагандна мантра , внесена ни от вън. Армията ни я унищожиха и закърня , а територията ни е заета от военни на САЩ , които си гледат техните интереси. Интересите на САЩ са да парират Русия.това не са интереси нито на мнозинството от европейските страни , членки на НАТО , нито на нашите български интереси.В момента НАТО пази България ,както вълкът пази агнето!

    Коментиран от #45

  • 39 Анти агресор

    23 2 Отговор
    Каква заплаха от Русия, бе? Да не би руснаците да са разположили войска на границата с Вашингтон? Бе, тия как нмат мярка на наглостта си?! Ка може на ченото да викат бяло и то пред цял свят.
    Да, ние знаем ,че сащ са фалирали и, мисълта за една глобална война, далеко от САЩ не им дава покой. Смятат ,че както през Втората Световна, ще се напечелят от смътта на другите.
    Евреите ще запалят света. Вече има всички белези, че решените е взето. Жалко за красивата Земя и за растенията и животните. За нас не е жалко. Ние сме алчни и кръвожадни същества и си заслужаваме съдбата.
  • 40 соросоидни кърлежи

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Публикувано във факти.бг: 500 войници, 85 танка и 120 бойни машини. Тази "сила" ще спре Русия...А ПАМПЕРСИ И ТЯХ ПРЕХВЪРЛЕТЕ..ЦИРК СОЛЕЙ..някой бъзика НАТО, където се вика на чужд гръб, а КИНЖАЛ със свързвукова скорост, ако влезе в ан-са ви ,дори болка няма да почувствате..Майтап бе Уили...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 хахаха

    2 8 Отговор

    До коментар #6 от "България еднинна срещу всички врагове":

    Каскет, викаш, руското орУжие било най-хуманното орУжие в света, не ли:)
  • 43 Ами така е

    3 14 Отговор

    До коментар #15 от "Американец":

    Всичко, което си изредил е абсолютната истина, но ……… отнасяща се до зомбираните и облъчени от канал россия нещастници в самата Россия:) На американците им дреме, те си гледат бизнеса и живота и затова са най-богатата и напреднала във всяко едно отношение, държава!

    Коментиран от #46, #52

  • 44 ултра

    3 14 Отговор
    Колкото повече НАТО в Европа и в т.ч. България, толкова повече спокойствие за хората!
  • 45 хахаха

    2 4 Отговор

    До коментар #38 от "СТОП НАТО":

    Де да беше истина това, което хортуваш каскет, щях да спя много по-спокойно!
  • 46 Американец

    13 1 Отговор

    До коментар #43 от "Ами така е":

    След две десетилетия на живот в Америка,потвърждавам всяка казана от мен дума и то от личен опит.Ако казването на истината му викат вече руска пропаганда,така да бъде!
  • 47 гост

    1 9 Отговор
    За борба с руснаците е достатъчно да има безплатен алкохол и няма да има война... Руснаците се побеждават с повече спирт (водка).
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 8493

    13 1 Отговор
    Плащат с Русия европейците, за да им смъкнат с вазелин още по една две кожи за издръжка на базите, войската и заводите за джапане ...
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Пътешественик

    11 1 Отговор

    До коментар #43 от "Ами така е":

    Често ходя в САЩ, имам приятели там, имам чувството че постоянно се страхуват да не си загубят работата или да не се повишат лихвите, защото при тамошния живот на кредит на макс, ще си загубят и къщата, и колата, и цялото имкрехко благополучие може да рухне за една нощ
  • 53 Независим демократ

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "NSDAP":

    Много странен национасоциалсоциализъм е твоят, харесваш щатите, а прокламираш националсоциализма. В сащ националсоциалистите, по прзумпция се пращат на електрическия стол.
  • 54 Мария Атанасова

    10 2 Отговор
    Ами имат ефект тези коч-маньоври! Джелял Касапина си плати 8 средновековни бангии в брой и наля началните 2млрд в УЗА. Още двама-трима посерковци все ще се намерят в Европа, да изтеглят заем и купят антични хвърчила напред. Далаверата върви. Русия никога не е завземала която и да било чужда страна, доктрината им винаги е била отбранителна. Прокламират открай време мир и живот. Ама тези с едната прочетена книга за индианците, върви им обяснявай военната музика...
  • 55 До НАТО то

    13 0 Отговор
    Не нападайте, Русия там живее вашата смърт.
  • 56 jforfk

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кой68":

    Де да бяхме легнали за центове, а то те ни смучат в пълно съгласие с нашето корумпирано политическо лоби, и малкото останали дъравни, демек наши, пари. И ни вкарват във военните си планове, като войници за жертване ... На Украйна подаряват оръжие. А от нас, поляци, румънци и т.н. народи за пушечно месо смучат милиарди и милиарди за "защита". Като се имат пред вид кюрдите, балтийските страни, на които г-н Тръмп в прав текст каза "защитавайте се сами" и масата договори, от които САЩ излизат, има ли още достатъчно глупави хора, дето вярват, че САЩ/НАТО ще ни защитава?!
  • 57 истината

    4 0 Отговор
    Без Турция армията на NATO е съставена от джендъри,които нямат никакви шансове срещу руската армия !!!
  • 58 Давид

    4 0 Отговор
    Как може един режим като НАТО да победи Русия . Турция няма да участва , българите никога няма да нападнем братушките , останаха страхливи тролове и евроджендъри готови да воюват до смърт в мазетата си и накрая дрогата ще ги победи . Англосаксонците освен да тровят хора , да си избиват населението с камиони и да избиват емигранти друго не могат .
  • 59 Ааа не така

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "NSDAP":

    Това кой че гушне букета по напред ,господ ще реши.
    А за наркоманите и продажниците кат теб не забравяй,че господ подминава,но не забравя.
    Нали знаеш че предателите никой не гй обича.
  • 60 А беги бе

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "България ЕС НАТО":

    Защо на черното викаш,че е бяло.
    Зомбиран ли си?
    Джендър ли?
    Или просто 1 продажник за жълти стотинки.
    Следователно си тъп значи и мн.негоден.явно и без образование след кат не мож да сметне 2 и 2.
  • 61 Аууу

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Ами краваро филите какви са?
    Аааа просто продажници нали?
  • 62 a bee

    0 0 Отговор
    Избягаха от Ердо .Върнаха се с Абрамц за петрол !
  • 63 a bee

    0 0 Отговор
    Кацнали били ! Путин направи 72полета до столицата
    на втория у НАТО и на всичкото отгоре остави цетки !