Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 19:04 6 213 47

Изпаднахме и от прогнозата за времето

  • божидар чеков

Изведнъж разбрах защо...

Изпаднахме и от прогнозата за времето - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера по френската телевизия, приятен мъж, с безупречен френски, даде дълго интервю. Андрей Пленкович се казва - министър-председател на Хърватия. В началото на месеца в Париж пристигна новият президент на Гърция - Кирякос Мицотакис. Различните телевизии се скъсаха да го канят. И имаше защо. Представителният грък, блестящ франкофон, излеждаше на "ти" с Еманюел Макрон. На последната среща в Брюксел румънският президент Клаус Йоханис дръпна такава реч на английски, че преводачките в европарламента се уплашиха за хляба си. В последно време, част от "Балканите" се изредиха на сцената на Западна Европа и направиха отлично впечатление.

Изведнъж разбрах обаче защо все по-често на ежедневната емисия по метеорология в сутрешните блокове в Париж България я няма въобще!

P.S. Чух един виц за бойкоборисовия английски. Българският министър-председател се похвалил на един от телохранителите си, че напредвал, но трябвало да му се говори бавно. "Шефе, отговорил човекЪТ, ще ти намериме такъв, дето заеква!"


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мери

    98 6 Отговор
    Усмихнах се, въпреки че е за плач.

    Коментиран от #8

  • 2 Паток

    78 8 Отговор
    От всичко сме изпаднали заради некъдръчните и бескруполни гербаджии , и по зле се вижда.
  • 3 JPower

    53 23 Отговор
    Че Боко тиквата е прост е ясно ,но като дойде Макарон в България на български език ли ще говори??!! На нашия език говорят над 300 милиона души!!! Повече от колкото събрани Франция, Германия и Англия...що трябва да говори политик чужди езици???!! Това прави ли го добър държавник?? Тоз чеп, по-добре да гледа турски, гръцки или сръбски новини, от колкото френски!?? Разбрахме че е франкофон, но за това медал не дават!, поне не български!!

    Коментиран от #4, #25

  • 4 Булгарофон

    25 11 Отговор

    До коментар #3 от "JPower":

    Ай стига ве 300 000 000 казваш говорят български!? И къде са тези хора?

    Коментиран от #6

  • 5 JPower

    33 6 Отговор
    Пиша втори пост, защото другия ще го изтрият!! Да питам аз тоз франкофонски агент Чеков, защо до преди една година плюеше по Макарон, а сега го хвали. Да го питам аз тоз ""родолюбец"", защо си е кръстил дъщеря си с име НАТАЛИ?? Сигурно на баба си НАТАЛИЯ??

    Коментиран от #18

  • 6 JPower

    23 8 Отговор

    До коментар #4 от "Булгарофон":

    Ако вникнеш малкоооо в това, което съм написал, ще разбереш.!!! Защо българите трябва да говорим на романски езици?? Това са двуличници, едно пишат, друго говорят.!! КОЛКО от ""западняците"" говорят на ""Славянски"" езици???! Не те ли е поне малко срам, че ние сме повече и трябва да им говорим езици те им??!! ЗАЩО???

    Коментиран от #20, #36

  • 7 Западните Балкани

    21 2 Отговор
    Ама на български ги реди едни сладки и хубави. Може би трябва да задължат такива като него един път седмично да пътуват с метрото между 7:45 и 9:00, да посещават Пета градска, Св. Иван Рилски и да си говори поне 15 минути със случаен пациент. След това да натовари Фандъкова в детска количка и да я вози от Централна гара до Борисовата градина. И т.н
  • 8 Нко

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мери":

    Усмивка за шофьора, плач за Бойко.
  • 9 Анонимен

    22 8 Отговор
    Преди години, когато бяхме пред румънците и Бойко го нямаше, по един от големите световни канали, показваха времето в България, а сега са ни заменили с Румъния, та дори на Черно море дават времето на малък и мижъв град, като Констанца, а не на Варна.

    Коментиран от #11, #14

  • 10 Професор

    11 28 Отговор
    Абе комунисти! Генерал Борисов разговаря в продължение на часове с Тръмп на четири очи. Вие знаете ли какво е на четири очи? Това е само двамата без преводачи! Борисов владее английски език перфектно но е родолюбец и патриот затова говори на български с преводач.

    Коментиран от #13, #15, #21, #37

  • 11 JPower

    16 6 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Виж, не може да са ни мерило, еталон за подражание или мнения на държавни, които по някакъв начин не са по различни от османската""империя"" !!! Тия от запад са по- нищожни от нас и са мародери и крадци. Те няма да се освенят да ни ограбват и превърнат в роби!! Единствената разлика между тях и туркия е религията!!! От запада, НИКОГА НИЩО ДОБРЕ НЕ Е ДОШЛО!!! Защо мислиш,че сега е по-различно??!! Падането на България под османска власт е именно заради тях, ЗАПАДНЯЦИТЕ И ЕВРЕИТЕ!!
  • 12 голям праз

    14 2 Отговор
    Така е като проваляме плановете на Макрон за Тировете газ пикаят А за времето само Аборигените може да се радват че ги давали
  • 13 Редник

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "Професор":

    Той си е построил комунизма бутафорния генерал.
  • 14 Guest

    19 1 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Така, като се замисля Констанца хич не е много по-малка от Варна (и на "кило", а и статистически)! Да не споменаваме, че пристанището и е по-голямо, и модерно от Варна + Бургас. А околовръстното на Констанца, плюс пристанищните байпаси, варналии само могат да го сънуват. Все още! Не е лошо чат-пат да се ъпдейтвате географски, популационно, а и по други въпроси!!!
  • 15 Гост

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "Професор":

    Хахахахахах. Ти ме разсмя истЕнски бе, бели братко

    Коментиран от #17

  • 16 Капончик

    7 8 Отговор
    След това, което направи Макрон щях да престана да говоря на френски, дори да го владеех перфектно. Политиците не са екскурзоводи, а този господин е злобар и комплексар, широко известен на двама-трима!
  • 17 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    😂😂😂 и мен !
  • 18 ГосТ

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "JPower":

    Защото е разумен. Аз също подкрепях жълтите жилетки и го плюех в началото, но видях че е най добрият европейски политик. Още в началото бях наясно за образованието му и лявата му кариера,освен банката, а също ми направи впечатление и първото му обръщение към учените с призив да се завърнат в Европа. Това беше най далновоидната политика, която се превърна и в европейска и първият удар по рижият клоун зад океана. Докато Меркел прегръщаше бежанците, Макрон направи призив към учените зад океана. И сега продължавам да симпатизирам и на жълтите жилетки. Това означава гражданско общество, което да сверява часовника на политиците

    Коментиран от #19

  • 19 WOW

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "ГосТ":

    Лява кариера и банка? Ляв банкер? Да не стане като във вица: господине, Вие шизофреник ли сте? А, не, не сме!

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ГосТ

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "WOW":

    Йеп , между 2006 и 2009 г. е член на Социалистическата партия. Назначен като заместник главен секретар в кабинета на президента от Франсоа Оланд през 2012 г

    Коментиран от #46

  • 23 JPower

    10 4 Отговор

    До коментар #20 от "Ganiu tzarvula":

    Явно не владееш никакъв език!!! Нищо не чакам от никой!! Никога запада с нищо не ни е помогнал та сега ли??!! Кви инвестиции бълнуваш, като тия от WV.... Ми аз пък искам да си направя ферма. Нека България да ме субсидира със 100 кв.км земя, да ми изгради мандрата, пътя до нея и да ми направи и да ми подари животните. Аз, ще взема на изплащане машините...Туй ли ти е инвеститора??!! България да ми даде 100 милиона, по-добър завод за коли ще направя.!!! Ще купя френски или италиански двигатели, скоростна кутия от Япония, окачване от тук или от там и опа, ето ти кола. Има една италианска марка, така правят, скоро ще продават коли и в България. То вече Мерцедес с двигател на рено, Порше и Ламбо с двигател на голф, то голяма работа е да ги на глобиш....

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кире

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "JPower":

    Когато човек владее повече от един език,гънките в мозъка му изглеждат по съвсем различен начин.

    Коментиран от #27

  • 26 JPower

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "Ganiu tzarvula":

    Ти може да си просяк, по правописа ти личи. Марката DR , сигурно и те не разбират....отиди и им обясни как да правят коли. Чалмосан потурнак, циганиския не е език!!

    Коментиран от #32, #34

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 И аз да кажа

    4 12 Отговор
    Има дипломатически протокол, който изисква да се превежда от професионален преводач, а да не се оставя на езиковите умения на този или онзи индивид. Изключение са срещите на 4 очи и приветствия, които може по желание да се правят лично и директно. Стига сте се упражнявали в плюене на ББ. Не му знам езиковите способности, но зная, че е доктор на науките, с което никога не е претендирал. Обаче си мисля, че като фен на Живков е доловил, че масите харесват семплите хора и се прави на такъв!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ganiu tzarvula

    1 9 Отговор

    До коментар #26 от "JPower":

    bulgaristanskia ne e ezik!Vse edno pravish mineti!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ввв

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "JPower":

    Не се прави на интересен,ако БГ беше империя и владееше половината свят едно време,всички щяха да говорят български,не английски!!!
  • 37 Дали са разговаряли?

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Професор":

    По скоро е получавал нареждания. Срещата е била дълга защото е нужно много време да му обеснят какво да прави.
  • 38 Незнакомов

    5 1 Отговор
    НамеримеЕ, ходимЕ, правимЕ...Този български не говори сносно, с английски тръгнал да се мъчи. Администрацията вече е възприела неговия диалект на МЕ за да е в тон с началството. Време е да се маха това изкопаемо олицетворяващо повечето вицове за шопите.
  • 39 Р. Овч.

    0 0 Отговор
    Не ми трийте и този коментар. Г-жа лъжа каза недейте!
  • 40 Р. Овч.

    0 0 Отговор
    Поздрави от Рум Енпетков! Не трийте другари
  • 41 Р. Овч.

    0 0 Отговор
    Пла Менорешрски праща поздрави на цялата редакция!
  • 42 Р. Овч.

    0 0 Отговор
    Поздрави и от По зитано имате...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Един от най-добрите Институти на БАН - ИХМ бе разсипан / като всичко останало/. За да няма нищо общо със "комунизЪмЪ" го наименуваха ИМХ !? Нямам представа, какви метеорологични станции имат сега, нито каква апаратура. Но всичко свързано с работата на този Институт иска добре подготвени специалисти и цала армия от наблюдатели. Ако съвременната техника може донякъде да замени едновремешните наблюдатели, то явно тя липсва.Преди време имаше големи проблеми с работата на ИМХ, неговия статут, финансиране и прочие. Дано не са я " окъсали " окончателно и безвъзвратно..... На този г-н Чеков му нямам доверие - не знам защо. И друг път ни сервират неговите мъдрости. Да е жив и здрав - но просто му нямам вяра !
  • 45 Р. Овч.

    1 0 Отговор
    За червената редакция песента на Висоцки песен за другарството!!!
  • 46 dynamo

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ГосТ":

    imam kusmeta da poznavam hora ot ekipa na Makron. Prekaral sum dosta vreme s tiah. I snimki sa mi pokazvali na tehni guliai. Gadni dalaveradjii se te, skriti zad socialisticheska idea.
  • 47 Р. Овч.

    0 0 Отговор
    Другари, подкрепете острието на БСП, приятелката на Оре Шарски, независимата маяма нолова