22 Октомври, 2019 10:00 2 532 6

Кой води Европа за носа?!

  • великобритания-
  • европа-
  • брюксел

За тези, които не знаят, Великобритания е вторият по важност участник в бюджета на континента

Кой води Европа за носа?! - 1
Снимка: EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От три години и половина англичаните напускат съюза, без да го напуснат! Тяхната конституция и противоречията в нея се превърнаха в спирачка за дейността (която и без това беше зациклила) на европейските институции. След последните от редицата гласувания, които искат нова отсрочка за Брекзит, в Брюксел пристигнаха три писма. Първото иска отсрочка от 3 месеца.

То обаче има печат, но няма подпис! Второто отказва допълнително отлагане на напускането на Съюза. Това писмо е подписано от Борис Джонсън. Третото писмо е от посланика на Великобритания към ЕС, Тим Бароу. В него се казва, че законът (на неговата страна) не изисква допълнително отлагане на Брекзит!?

Управленският екип на европейския съюз остана без думи. Никой, абсолютно никой не е в състояние да отгатне, кой какво прави в Лондон и от кой зависи окончателното решение. Парламента, референдума или кралицата?

За тези, които не знаят, Великобритания е вторият по важност участник в бюджета на континента. За напускането си Великобритания има задължения за погасяване, които надхвърлят 50 милиарда евра. Този напрегнат за Европейския съюз момент избраха българските политици, за да се надцакват със "Западните балкани". Вътрешнополитическият български балон гръмна и повлече костюмираният за Европа македонски президент Зоран Заев.

Участниците в този неуместенен за времето шум, вместо да се извинят за слепотата си, намериха веднага виновника. "Еманюел Макрон спъна Македония!" Пред френският президент остават още 3 години, преди евентуален нов мандат. Доста дълъг период от време, през което българските политици ще имат възможност да се оправдават с "Макрон", след всяка грешна стъпка, която са способни да предприемат.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    10 4 Отговор
    Единственото в което Великобритания е втора по важност е футбола - след Южна Америка.
  • 2 Morgoth

    13 4 Отговор
    Този Чеков не мога да го разбера какви са му интересите за да пуска такива манипулативни статии. Не трябвало да помагаме на Македония да влезе в ЕС. Макрон не бил виновен, защото през това време тече драмата Брекзит ... напълно несвързани неща. Макрон в момента се държи като 2 годишно, на което са отказали нова играчка. ЕК му отряза кандидата за комисар и сега той си връща като показва мощ спирайки разширяването. Също така удовлетворява вътрешните антиимигрантски настроения като отрязва възможостите на албанците, вместо да си погледне собствените негри и араби от бившите колонии, които са наводнили Париж. Това е цялата драма и тя няма нищо общо с Брекзит.
  • 3 ДДРОнег

    10 1 Отговор
    То че нямаме качествени политици, нямаме, но за защита на нашите интереси не бива да съобразяваме толкова с инглизикия балон, той кога ще гръмне ???!!!
    Те ако още не са разбрали, че им трябва нов референдум, на който такова важно решение да бъде взето с повече гласове о 50%, значи няма да им дойде акълът !!!
  • 4 Гост

    4 0 Отговор
    Кога пък Зоран Заем стана президент?

    Коментиран от #6

  • 5 Бойко е най

    2 0 Отговор
    Даже и не разбирам какво се прави. Ама имам желание. Марширувам по плаца и отдавам чест
  • 6 Пунта Мара

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Щом Факти казва , значи е президент