Last news in Fakti

2 Ноември, 2019 06:30 4 461 39

Затова Ким ще продължи да прави каквото си иска

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • ракети

Очевидно ядрените оръжия са му по-важни от страданията на севернокорейците

Затова Ким ще продължи да прави каквото си иска - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Северна Корея продължава неуморно ракетните си изпитания. Режимът на Ким има интерес от добри отношения с външния свят. Но очевидно ядрените оръжия са му по-важни от страданията на севернокорейците, смята Петер Щурм.

По данни на международните организации, през тази година много хора в Северна Корея не са разполагали с достатъчно храна. Т.е. правителството би трябвало да има всички основания да поддържа добри отношения с външния свят, тъй като за критичното положение в страната вина има не само злополучният, в буквален смисъл, социалистически икономически модел на управляващото семейство Ким. Роля играят и естествени фактори като сушата.

Само че тъй като за държавния ръководител Ким Чен Ун съдбата на обикновения севернокореец никога не е била от особена важност, ръководството на страната, и най-вече нейният вожд поддържат неотклонно курс на конфронтация. Видимият израз на тази политика са множеството ракетни изпитания през последните седмици.

По този начин Ким Чен Ун показва, че е разочарован. А залагахме такива надежди на очевидно добрите лични отношения с американския президент Доналд Тръмп. И именно тук е голямата грешка на Ким: Действително - Тръмп обърка много и мнозина във Вашингтон. Но там все пак системата не е като в Северна Корея, където една дума на лидера стига, за да се смени курсът на политиката.

Тъй като Ким Чен Ун не напредва към реализацията на своята цел - да разхлаби и в крайна сметка да премахне санкциите, наложени от Обединените нации на неговия режим - той продължава да действа по традиционния начин. Бащата и дядото на Ким успяха, чрез систематично игнориране на международните правила, да направят така, че Северна Корея да е в състояние да отправя ядрени заплахи към много държави, вероятно дори и към Съединените щати.

Ким няма да се откаже

Ким в никакъв случай не желае да се откаже от тези оръжия. При което се позовава на една принципно по-висша инстанция - на баща си, който го бил инструктирал така: ако ще се поставя "ново начало" в ядрените преговори, то непременно трябва да включва най-малкото старото настояване за признаване на Северна Корея за ядрена сила. Но дори и един Доналд Тръмп не е готов на това. И понеже няма никакви изгледи разочарованието скоро да напусне Ким, светът ще трябва да се настрои за нови севернокорейски ракетни тестове. Да се надяваме, че някоя от тези ракети няма да се заблуди и да падне в Южна Корея, Япония или на територията на някоя друга държава.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    29 22 Отговор
    не е проблем социалистическият модел а капитализма, но темата е дълга и не ми се губи времето с такива като ДВ
  • 2 Тиквун Суджуколепний

    34 12 Отговор
    Тиквата е същата работа! В България също глалуват, но хотели и магистрали не спират да се строят, а заеми тихомълком се вземат ли вземат...
  • 3 Давид

    44 17 Отговор
    В Северна Корея се строят прекрасни градове за обикновенните хора . Напълно автономни със слънчеви фотоволтаици и сондаж за вода във всеки дом . А до тях парници за зеленчуци в които ще работят тези хора . И това е започнато преди години . Има цели градове . Това го няма никъде в света . За какви мъчения и страдания говорите . Мъка е в Америка където е пълно с 300 килограмови хора , болни от хиляди болести , наркомания и стрес . Там нямат нищо свое . Дегенерати .

    Коментиран от #4

  • 4 Ъхъ

    17 24 Отговор

    До коментар #3 от "Давид":

    Мрат от глад и всеки 5-ти е с проблеми с очите поради липса на лекар, много хубаво си живеят

    Коментиран от #6

  • 5 Йозеф

    22 21 Отговор
    Всички русофилистици могат да се пренесат да живеят в Северна Корея, да работят и да построят живота си както повелява комунизма.

    Коментиран от #7, #28

  • 6 Давид

    28 10 Отговор

    До коментар #4 от "Ъхъ":

    А тук в България като сме толкова добре само от катастрофи днес си отиват една тумба хора и всеки втори е с по няколко болести от които до 40 - 50 и айде . Ходил ли скоро на гробище да видиш , че там хит са предимно млади хора . А знаеш ли ти и дружките ти , че най посещаемото заведение в бг са болниците .

    Коментиран от #33, #34

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 mediator37

    16 11 Отговор
    Ако трябва да съпоставяме капиталистическа вече Русия с комунистическа Северна Корея, някой да ми обясни защо капиталистическа Русия е стигнала до там, че внася стругове, фрези и технологично оборудване от комунистическа Северна Корея.
  • 9 питащ

    18 10 Отговор
    комунистическа Северна Корея върви напред а евроатлантическа България се връща назад! Какво става ?

    Коментиран от #12

  • 10 Загубен комундер

    13 14 Отговор
    За загубените по-нагоре, които гледат краставиците как цъвтят в парниците на дебелия диктатор-идете там. Идете в рая на земята. Какво чакате и се бавите? И оня със струговете... Ходи яж стругове, комундер. Всички комундер да ходят при дебелия диктатор, да зидат любимия си комунизъм и да пасат трева и корени. Всички комундер и-при Бай Тошо да идат, белким го върнат... Хахс ха
  • 11 Фен

    19 10 Отговор
    Другари от Дойче веле, вашата демокрация я видяхме - и в Ирак, и в Либия, и в Сирия. Когато, ако някога въобще, успеете да помогнете на народа в някоя държава да живее по - добре, тогава ще давате акъл и леете мозък!

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Камен

    21 7 Отговор
    Аз никак не мога да се начудя, как може да се коментира някаква тема, без никакви РЕАЛНИ наблюдения!
    От къде знаете как е живота в Сверна Корея? Били ли сте там? Ако сте били, как са ви пуснали да излезете( нали там е строг режим)? Ако не са ви пуснали, а сте избягали, как е станало така, като казвате че там е концлагер? Или, щом го казват Дойче Веле е вярно дори да е лъжа?
    Аз, лично не съм бил там и не мога да коментирам как живеят хората там, но виждам как Ким прави на пух и прах "великата", дебелашка, задокеанска психиатрия и нейната измислена "демокрация" и това много ме весели, защото ми дава надежда, че един ден може да изринем това гюбре наречено "САЩ".

    Коментиран от #17

  • 14 Комундер тъп

    6 14 Отговор

    До коментар #11 от "Фен":

    Е видяхме и вашата демокрация и комунизъм. Мерси. Ако не ти харесва, ходи при бай Тошо. При него ти беше добре, хахаха

    Коментиран от #35

  • 15 Браво

    20 2 Отговор
    Не бе , трябваше да си нареже ракетите , да си купи ПРОЕКТ на Фки за 2069 г.,без ракети но струващи милиарди, да продаде фабриките за Скраб , да коленичи и ..... СЛАВА на демократите ?
    Да - Ама не , толкова Лакеи като в БГ другаде няма ! И дори доматите и краставиците си да внася ...?
    СЛАВА - на “Братята “ хамери ???
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Франкенщайн

    8 3 Отговор
    Голем сладур си Ким..!
  • 19 Тъп комундер

    5 18 Отговор
    Комунизма ви фалира, червени сополи, лапайте го сополи от мъка, ха ха ха. И СССР Пукнаа. Всички комундер и при СССР и Бай Тодар, да зидат комунизма в бригади... Всички комундер и да ходят при дъртите им, остарели технологично, работещи на загуба и неефективни, ръждясали заводи... Ха ха ха

    Коментиран от #27

  • 20 Behemoth

    11 2 Отговор
    Комунизмът не е любов ,а средство за разбиване на враговете! Мао Дзе Дун
  • 21 Тиберий

    13 6 Отговор
    Не вяряам държава която произвежда пидводници да гладува

    Коментиран от #24

  • 22 Комундер тъп

    7 14 Отговор

    До коментар #16 от "сорос вън":

    Няма що. 6 снимки ми ги върти червения тролнапред-назад и лъже, като дрът комунист ха ха. Помним и същото изобилие и тука, като пускаха кренвирши в сряда. Карали били автомобили... Ха ха ха. Те нямат право на лични автомобили... Всички комунисти да отиват при Бай Тодор и любимия СССР..
  • 23 Катя

    15 4 Отговор

    До коментар #16 от "сорос вън":

    Благодаря за интересната информация. Наистина, западните медии се оливат тотално с лъжи, отвратена съм!

    Коментиран от #26

  • 24 Загубен комундер

    7 5 Отговор

    До коментар #21 от "Тиберий":

    Е ще ядат подводниците, как ще гладуват. Супа от перки на подводница е страхотен деликатес..
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 gggw

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Йозеф":

    аз се опитвам да намеря работа в сев. корея . дайте някой сайт с обяви?
  • 29 Така ще е

    10 3 Отговор
    След като немските фашисти със своите западни дружки искат да окупират и избият севернокорейското население Ким е принуден да прави бомби за защита
  • 30 стоян георгиев

    3 12 Отговор
    има тук един двама фена на ким и ракетите му.другари еи къде е северна корея !взимаите доковите дрехи четворната лопата и заминаваите.гледа демокрацията не ви харесва .идете там поработете поживеите натрупаите опит и спомени и ако другаря ким ви позволи се върнете!кво само плачете от тук за там?демокрацията ни наряза другари ракетите ама ни пусна тока и ни напълни магазините.някои от вас даже ги накара да бачкат ,което бе мръсна дума през соца,та вземаите четворните лопати и беж при другарите!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 gost

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Давид":

    Карат ,като малоумни,изпреварват на завои...отделно турски тирове и рейсове карат на на дълги светлини ....от сега нататък ще карам само на дълги светлини...моите са супер...осветяват и кабината на тира(рейса)...много са нагли турските шофьори ...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 бабаяга

    1 0 Отговор
    Има по-сериозни оръжия от ядрените.., а и мощна атака срещу "корея" не носи почти никакво бреме. За пореден път, провал на г-да "корумпиран" мастит уж експерт а садист ...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 шщшшро7

    1 1 Отговор
    На американская ВПК му требе Враг ! От големия харман ( Китай,Иран, Русия) правят дебели Ядрена пури . А от сев. корейския Бърлей - обикновенни цигари ! Тютюнът се произвежда по us оранжерийна технология на ярко червена светлина .
  • 39 100

    1 1 Отговор
    Като има зомбита, дето да го боготворят...