Last news in Fakti

4 Ноември, 2019 17:11 4 908 51

Илиан Василев: Голям гаф на МВнР

  • макрон-
  • българия-
  • обида

Реакцията на външната министърка е непрофесионална и убийствено посредствена

Илиан Василев: Голям гаф на МВнР - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Il y a des emplois que vous ne ferez plus occuper à des Français, comme le métier de plongeur. Je suis lucide : c'était déjà impossible il y a 40 ans ! Je préfère avoir de la migration légale, enregistrée, sous quotas, pendant x années plutôt que du travail détaché dissimulé. Je préfère avoir des gens qui viennent de Guinée ou de Côte d'Ivoire légaux, qui sont là et qui font ce travail, que des filières bulgares ou ukrainiennes clandestines. » Няма нищо общо с интерпретациите в бг медийните среди, че той ни е обидил, унизил или т.н.

Голям гаф на МВнР, защото Захариева не може да вика френския посланик, преди да има стопроцентова сигурност за точния превод и точните думи на френския президент. Това което той казва не касае българските или украинските имигранти във Франция, а нелегалните мрежи за трафик на мигранти, които се управляват от българи или украинци, които вкарват нелегални имигранти, включително африканци!?

Още веднъж бавно, для невеж, българските имигранти са легални, по силата на еврочленството ни. Нелегални за каналите за трафик на имигранти /включително от тази същата Африка/ които са под контрола на българската организирана престъпност!?
Тоест протестът на българското правителство е базиран на грешна преценка и на погрешен извод. Той де факто означа, че националният интерес се асоциира от правителството със защитата на престъпните среди у нас, които са свързани с тези канали. Или още по-зле, че тези канали или организирани престъпни групи са толкова силни, че де факто държат правителството и дипломацията ни.

Реакцията на външната министърка е непрофесионална и убийствено посредствена, защото няма как посолството ни в Париж, да не е предало точно думите на Макрон. Тоест не вярвам професиналните канали да не са сработили. Което означава, че колегите не могат да надделеят над политическата целесъобразност, над невежите /защото не е толкова трудно да изчакаш за да имаш точния превод/. Каракачанов се е изцепил, Борисов също /избори са и търсят дивиденти при националистите/ и външната министърка /която очевидно няма опит/ скача с дискредитиращата ни реакция. Пък и знаете колко от "елита" имат познания по чужди езици.

Някой изненадан? Поредната чалга, жалкото е че засяга достойнството ни като страна, както и професионалната чест на моите колеги от дипломатическата служба, защото и те не могат да се справят с калинки и партийни комисари.
Излагация.

А вие гласувайте, за повече от същото.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кур за бг

    5 18 Отговор
    👗👗👗👗👗👗👗👗👗
  • 2 Анти милиционер

    20 27 Отговор
    Глупости изръсени от еничар.

    Коментиран от #7, #26

  • 3 Йосарян

    52 9 Отговор
    Добре пичове! Защо тая е външен министър?

    Коментиран от #29

  • 4 само питам

    35 20 Отговор
    Ами защо например, Макрон не посочи нелегалните турски канали за трафик..или гръцки, а защо не -италиански или най-вече германски...Нямам нищо против заклеймяването на престъпните групировки, но да слагаш под един знаменател всички, цял един народ...не е коректно май, а..????? Това е един от много малкото случаи , в които подкрепям напълно реакцията на МВнр...айде стига т0олкова клякане на тоя или оня. Макарона да си гледа неговия ке..еф , че се е омазал от всякъде...

    Коментиран от #31

  • 5 Случаен

    29 9 Отговор
    Вината си е само наша. Не знам защо се опитваме да се правим на независими. И тази външна министърка няма никакъв опит като дипломат. Ако беше на място първо щяха да се обадят в канцеларията на президента и да се попитат да уточнят за какво става въпрос. Но нали са били избори, Бойко и бил зает да нареди..и sega gleday какво става, ученичката ще се поти на килимчето
  • 6 Пиши К*Р и да си хойм

    20 3 Отговор
    Това е нормално за БГ.
  • 7 Д-р Менгеле

    21 5 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Аман от примати, заради вас патят и хора.

    Коментиран от #11

  • 8 Aaa

    25 14 Отговор
    Илиянчо, и ние сме учили френски едно време в училище. Подразни ни това, че се говори точно за български и украински банди. Или освен тези два вида, може би няма банди от африкански и арабски страни, руски, турски, албански и т.н. банди? Много точно и даже меко реагираха нашите институции, когато се насажда негативен образ за ВСИЧКИ българи, без значение, че повечето от тези банди са само с български паспорти, а не са етнически българи! Ето това ни засегна!

    Коментиран от #10, #14, #19

  • 9 ронин

    18 7 Отговор
    този муфлон си е резил откъдето и да го погледнеш - в профил или анфас си е грозна и отвратителна, а тъпотата и е отчайваща - опошлява всичко, за което се изказва неподготвена

    господ не си е събирал вересиите отдавна
  • 10 Абе стига с тези паспорти

    25 3 Отговор

    До коментар #8 от "Aaa":

    Точно бандите са си българи и са по етажите на властта. Има ли нужда да припомняме как беше разкрита координаторка на НФСБ за трафик и как ВМРО продаваше български паспорти?

    Коментиран от #13, #23

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ГосТ

    25 2 Отговор
    Ха Ха Ха не съм очаквал нещо друго. Всъщност Макрон говори за корупцията в България, а тиквата и шкембето викат че обижда народа. Абе вие "европеидните българи" и "умните и красивите " изобщо имате ли някаква елементарна самооценка. Целият лукс натрупан от кражби в който с който замествате кошарата ви е направил още по примитивни. За психиатрия сте. Тъкмо ще отървете затвора

    Коментиран от #20

  • 13 ГосТ

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Абе стига с тези паспорти":

    Аха. За това иде реч.
  • 14 ira

    23 2 Отговор

    До коментар #8 от "Aaa":

    Извинете, има ли някой от вас, който не е казвал същото поне сто пъти? Какво точно ви засегна, че циганина върлува по света, обаче личната му карта е България, точно като на всички нас? Кое е новото тук? Те гласуват в България, те ни представят в Европа. Когато премиера казваше че сме лош материал и сме прости, защо си мълчахме? Е, друго си е да се изрепчиш на Макрон! Но защо да защитаваме тези които са нарушили законите, вместо да се разграничим от тях?
  • 15 Тра-ла-ла

    27 1 Отговор
    А в нашето посолство в Мадрид само посланика знае испански. Другите калинки нямало нужда да знаят, щото щели основно да работят с българи. Майко мила...
    Ама пак гласувате за Герб, нали.
  • 16 Morgoth

    16 4 Отговор
    Френските медии писаха, че може би Макрон е обидил страна партньор в ЕС, а тоя тук седнал да ни убеждава, че трябвало да го минем през 10 преводача и филолози за да сме сигурни и случайно да не се окаже, че ни бил хвалил.
  • 17 Димов

    9 1 Отговор
    Нормално е ние, като читатели на медиите, да се подведем от частичноснесената информация. Ама политиците, дето взимат луди пари и си имат преводачи на преводачите...... Те как не са разбрали правилно нещата, и аха да направят скандал?

    Коментиран от #27

  • 18 Кой68

    8 5 Отговор
    И.Василев България ако не знае се намира в Европа и сме членове на EU както и Франция?В границите на EU има свободно предвижване на хора м/у страните членки?Украинците имигрират,а не българите.Нещо много на сериозно се взехте И.Василев.Аман от капацитети които се подмазват.......

    Коментиран от #21, #32

  • 19 Ха ха

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Aaa":

    Бе учили сте даже право в Пловдивския ПУЦ заедно с пазарджишката очилата сврака
  • 20 Нафърфорий

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "ГосТ":

    Те ги плюят те мислят че дъжд вали
  • 21 Чук

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Кой68":

    Никъде с ЕС каналджиите на са легални обаче
  • 22 Мда

    10 2 Отговор
    Учили сте френски ама сте го недоучили Не казва банди а мрежи И Макрон е съвсем прав И не обижда нито българите нито украинците До гуша от будали
  • 23 гост

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Абе стига с тези паспорти":

    Ти пък какво се правиш на умрела лисица.То ние си знаем дереджето и без да ни го казва Макрон.Да не мислиш че във Франция е по-малка корупцията...що не си спомни Макарон за оня, семейния приятел, бияча на мирни първомайски манифестиращи...знаеш ли там за каква корупция става на въпрос точно с паспорти, ...или за оня, ''бедния'' министър на енергетиката дето се писал социално слаб, та хем му дали апартамент на топ място, хем му направили ремонт като на Елисейския дворец с държавни средства.А за криминалните групи..ами никой май не е чувал за Марсилската мафия...или Корсиканската..нашите каналджии и наркомулета са като агънца в сравнение с тях...айде спрете се с тоя нихилизъм бе, затова ни гази кой откъдето ни намери....

    Коментиран от #50

  • 24 Три дена вече

    5 3 Отговор
    пиша за излагацията на външно министерство и Бойко,а Ганчо ми праска яко минуси!Простотията на тази територия е огромна!

    Коментиран от #35

  • 25 Значи,

    4 1 Отговор
    когато говорим за албанската мафия примерно,нашия посланик в Тирана трябва да бъде привикан за обида на албанците!Има логика да сме последни в ЕС!
  • 26 Ти си в топ три

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    на написани глупости.
  • 27 Много

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Димов":

    надценяваш политиците.То даже ние нямаме такива.
  • 28 ТОЧКАТА

    8 0 Отговор
    Ми то ,дипломатите ни,,и тези от министерството са си калинки ,не хора от бранша.....А сме имали! дипломатическо училище и ШКОЛА НА НИВО!!!!!То май и ти беше ,,посланик,, с цел да развалиш отношенията ни със страната домакин,а не да ги развиеш....
  • 29 Кумчо Вълчо

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Йосарян":

    Защото е курвето първо на Плевню после на Боко.
  • 30 А ти бе, Илияне,

    8 1 Отговор
    Ти като какъв беше посланик? Да не си от кариерата случайно? Не си ли и ти с школа в онази Москва, която сега толкова плюеш? Че с тази школа и енергиен експерт стана, и анализатор! Ха млъкни, де!
  • 31 Кумчо Вълчо

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "само питам":

    Ако се смяташ за бандит и каналджия имаш право да се обиждаш.
  • 32 Кумчо Вълчо

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Кой68":

    Значи нашите каналджии са законни ,а украинските не .Куха лейка.
  • 33 Тръмп

    4 4 Отговор
    Голяма част от дипломатите още работят за Москва,като 54броя са директно от ДСБългария!!!:):):)Капана беше заложен за Захариева от тях,а това че тя се хвана си е неин проблем!!!:):):)
  • 34 Абе

    11 1 Отговор
    Илянчо мамин сладък национален предател и подлога ти , аз от 91 г обикалям и живея в Европа и незнам една европейска страна да няма престъпност и канали за незаконни неща включително и на нелегални мигранти , даже доста солидни банди в западните "демократични" европейски страни слагат нашите нещастни гангстерчета в малкия си джоб във всички сфери на бандитизма , да те открехна шуши че ние измисляме доста неща да , но бързо бързо организирано те биват усвоявани от местните престъпни и други бандитски групи . Но ти , като отявлен българофоб и подлога също като западните си господари си триете задните части с най-безобидните и бедни народи в Европа винаги виновни за всичко лошо случващо се тук , Браво и на другите които се съгласявате с тоя Отпадък и Родоотстъпник и угоднически оправдавате това извратено джудже макрончо френското хюмне грешка на природата
  • 35 Щерю

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Три дена вече":

    Еми ходи да олигавиш някой черен чеп на запад , тука е така , прости сме си че не ви изтрепеме като мухи всички подлоги западни и източни

    Коментиран от #37

  • 36 Сорош вън

    6 2 Отговор
    Защо не се учудвам, че грантаджията винаги ще защитава не националните, а чуждите интереси...
  • 37 Хааа,

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Щерю":

    идеално се описваш!Чепове и лигавене-горкия!Тази картина съмнително добре познаваш.

    Коментиран от #42

  • 38 Аврам Бозов

    0 0 Отговор
    Интересно Радев дали не го изтълкува по същия начин
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Учил френски

    10 1 Отговор

    До коментар #39 от "Учил френски":

    Продължение...
    Макрон формално се опитва да прокара разделението по линията легални-нелегални, но е много чудно как така работещи във Франция българи , от страна- членка на ЕС, са нелегални .На практика истината е, че славяните ( вкл. западните, понемчени като чехите и изцяло про западни католици, като поляците, да не говорим за православните славяни) биват открито дискриминирани на Запад , често с неприкрита омраза, Макроновото изказване малко приповдига завесата над това отношение. Защо е така е дълъг разговор, аз си имам мнение, но нямат място тук дълги обяснения. Но - фактът си остава, за мен фактът на дискриминация на славяните на Запад е безспорен.
  • 41 ГосТ

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "Учил френски":

    "най вероятно става дума за българи " българите няма нужда да бъдат вкарвани нелегално с канали във Франция. Проститутките, крадците и измамниците работят нелегално и са бандити. Дори и да не е казано. Всеки, който укрива данъци също така е бандит, както и тези които експлоатират хората. В България последните две дейности са широко приета практика (Не че предните не са ), което не означава че това е нормално
  • 42 Щерю

    0 3 Отговор

    До коментар #37 от "Хааа,":

    За такива като тебе или в устенките да го лигави или калайка в тиквата от друго не разбирате
  • 43 НЕМА ЛАБАВО

    4 3 Отговор
    ГЕРБерастки изцепки.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Учил френски

    6 1 Отговор
    03 nov. 05:13 - La rédaction de LCI
    La brouille a débuté après un entretien publié dans Valeurs actuelles, au cours duquel Emmanuel Macron a estimé - au sujet de la politique migratoire de la France - "préférer avoir de la migration légale, enregistrée, sous quotas, pendant X années, plutôt que du travail détaché dissimulé". Et d'appuyer : "Je préfère avoir des gens qui viennent de Guinée ou de Côte d'Ivoire légaux qui sont là et qui font ce travail (pour des secteurs comme le BTP et la restauration ayant besoin de main-d'œuvre étrangère) que des filières bulgares ou ukrainiennes clandestines".

    Много се коментира тук фразата на Президента Макрон, включително и от натурализирани във Франция форумци със съответното близко до матерен език владеене на езика на Молиер. Позволявам си да кажа, като работил 20+ години на френски, че и да не се използува директно думата "банди", изказването на Макрон е двусмислено и позволява тълкуване. " Български или украински нелегални (каналджийски) мрежи" и евентуално хората ,които те вкарват във Франция,най вероятно става дума за българи и украинци, са явно нежелани от Макрон, който предпочита легални имигранти от Гвинея или от Брега на слоновата кост. Аз намирам това изказване за изключително расистко, нищо че тук расизмът е насочен към хора с бял цвят на кожата. Цвета на кожата, расата, националната принадлежност, религията не могат да са основа за каквито и да са предпочитания или ,обратното, дискриминация.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Румяна Костова

    1 0 Отговор
    Сложиха ни в един кюп с украинците. Обидно е все пак. Те са най-бедни в цяла Европа, а ние само в границите на ЕС. Все пак ми се струва, че Макрон е прекалено оптимистичен когато се изказа, че по-лесно ще социализира африканските емигранти, отколкото да вкара в правия път украинските и българските такива. Нещо много време се мъчат с точния превод от френски в нашето министерство.
  • 50 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Заради французите една бензиностанция на магистралата за Белгия има такива мерки за сигурност че прилича на затвор.При нас първо пълниш,после плащаш.Още в Австрия е обратното.Видях едни негри с 2коли на един паркинг на магистралата в Белгия 2часа през нощта да обикалят тировете.На някои се качваха отгоре.
  • 51 Гост

    0 0 Отговор
    Заради французите една бензиностанция на магистралата за Белгия в Люксембург има такива мерки за сигурност че прилича на затвор.При нас първо пълниш,после плащаш.Още в Австрия е обратното.Видях едни негри с 2коли на един паркинг на магистралата в Белгия 2часа през нощта да обикалят тировете.На някои се качваха отгоре.