Last news in Fakti

15 Ноември, 2019 15:20 7 456 29

Не оставяйте и футбола на Гешевците

  • бфс-
  • йордан лечков-
  • конгрес-
  • национален отбор-
  • борислав михайлов-
  • бойко борисов

Ако иска да си тръгне с поне малко достойнство, Лечков трябва единствено да организира честен конгрес

Не оставяйте и футбола на Гешевците - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако не друго, то публичният живот в България наглеци ражда под път и над път. Тъкмо отмина повторният безпардонен и натрапен на обществото избор на Иван Гешев за главен прокурор, та човек да поиска да се поразсее. А къде, освен в любимия му спорт. Защото на тези географски ширини правата и справедливостта все още са по-маловажни от футбола. За зла участ обаче и във футбола картинката е същата.

Паралелите в избора на новия главния прокурор и случващото се в БФС не са един и два. Нормално, една и съща ДПС-система ги ръководи. И на двете места си отиде добре облеченият и по-представителният, за да дойде кварталният. И на двете места ни убеждаваха, че уж има истинска смяна и реална процедура. А то просто смениха титуляра със заместника му. Колкото да ни замажат очите. И на двете места се уповават на някакви процедури. Които, разбира се, са в полза на статуквото.

От няколко дни лицето Йордан Лечков не спира да трови ефира с присъствието си. Нагъл, некомпетентен, безскрупулно елементарен. Обясняващ как е редно той да управлява българския футбол. Как не си е подавал оставката. Повтаря го до неусвест, сякаш е някаква гордост. А е срам. Човек, който се оказа тотално нежелан за кмет на едно средноголямо българско градче, се натиска да управлява най-обичания спорт в България. От трибуната на една международна, по неговите думи организация. Една организация, в която самият той от 14(!) години е вицепрезидент и отговаря за националния отбор. Там, където тя се провали в най-голяма степен. Национален отбор, който Лечков доведе до дереджето да бъде гледан от 400 души.

Лечков със сигурност никога не е бил най-добрият футболист, където е играл, но днес безусловно може да бъде обявен за най-наглия от поколението от САЩ'94. А думите му след вчерашния мач, че "виждате ли, не е в треньора проблема" показват колко е далеч и от футбола. Защото всеки, който е малко по-наясно с играта, знае, че Красимир Балъков и за учител по физкултура не става. Но за едно Лечков е прав - проблемът не е само в треньора. Проблемът е на първо място в него и приятелчетата му, които ръководят БФС.

А ние още от същото не искаме. Не искаме този да обяснява как често се виждал с Борислав Михайлов. Това не е промяна. Или да казва как ще дойде време да си "извади картите". Не се надцаквайте с народа, г-н Лечков. Подобни важни за обществото структури трябва да се управляват не насила, а с обществено доверие. Каквото господинът с шарените ризи отдавна е изгубил. Не е лошо върху това да помисли и Бойко Борисов. Наглеците от екрана започват да стават все повече, а това са камъни в неговата градина. Защото мълчи за неща, които всички виждаме. И не желаем. Нужна e промяна, не замяна.

Приемливият вариант е само един. Лицето Йордан Лечков завинаги да изчезне от публичния живот. Впоследствие това да сторят Касабовци, Фурнаджиевци, двамата Костадиновци. Преди това обаче трябва да организират конгрес. Обективен, с равен старт за всички кандидати. Какъвто не са правили досега. А кандидатите да нямат нищо общо с досегашните похитители на футбола ни. Само така ще се довърши започнатото след мача с Англия. И ще се види, че думата на премиера и министъра на спорта има някаква тежест. Иначе ще станат за смях. А когато такъв като Лечков те прави за смях, унижението е голямо.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PE6OGOLF4E

    84 5 Отговор
    ./..значи погледнете ХОРА само колко е долен сливенския нос...,понеже ще кандидатства за кмет трябва да си даде оставката в изпълкома,но не е сигурен за кметското място и за да не остане без кокал,УЖЖ бил забравил да си подпише оставката.......нагло долно същество....и такъв човек иска да управлява футбола в България....хептен за взеха за мезе...хора........ДО КОГА.....>!??????
  • 2 1111

    63 3 Отговор
    Гладен си Мишок, ако не беше перуката щеше да си още по гладен измамник такъв.
  • 3 един шофьор

    84 5 Отговор
    Президента Радев май е прав каквато ни е държавата такъв ни е и футбола всичко е мафиотска работа.

    Коментиран от #8, #13

  • 4 Нагла

    50 4 Отговор
    Отвратителна Конска Петър Стоянова (президета) Мутра крадлива.Вън от федерацията.
  • 5 Kasapina

    33 3 Отговор
    Тогава да го оставим на тебе и твоия колега да по крадете оште милони носъти порасва като на пинокио колкото повече лъжеш по голам става плешивецо
  • 6 азззззз

    12 57 Отговор
    Тези, дето са писали статията, що говорят от името на целия народ?! И аз не си падам по Лечков, но пък и не искам да го плюя - няма как да се отрече, че той е един от футболистите с най-голям принос за доброто ни представяне през '94-та и дори само по тази причина заслужава малко респект. А иначе, че е чвор, чвор е... Ама да не би Стоичков или Пенев, или пък Хубчев да не са? Всички са, щото са постигнали нещо много повече от нас, ние дето само се чудим кого да оплюем тук.

    Коментиран от #7, #18, #25

  • 7 PE6OGOLF4E

    47 2 Отговор

    До коментар #6 от "азззззз":

    ..приятел,НИКОЙ,ама НИКОЙ не отрича постигнатото от тях през 94' и всеки има респект към тях за това,и ще ги помним вечно,НОО...не може само да се мисли за корема и колата....нали трябва да се мисли и за хората...,за общото благо,за целия български футбол....Данчо може и да има качества като футболист,но това по никакъв начин не означава.че има качества за каквото и да било друго,особено за отговорен пост като ШЕФ на БФС....
  • 8 Пътник

    10 17 Отговор

    До коментар #3 от "един шофьор":

    Лечков и тои каза леля си корнелия ту подава оставка ту се отказва какъвто президента такъв е фудбола

    Коментиран от #9

  • 9 един шофьор

    17 4 Отговор

    До коментар #8 от "Пътник":

    Виж къде си оставил БУКВАРА намери го и го прегледай ако си го изгорил в печката си купи нов.
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 8 Отговор
    Поредният мнениедател ръси мозък!!!
  • 11 потребител

    7 18 Отговор
    Не съм фен на Лечков,но някакъв Павел Ковачев да ми казва какво да мисля,също не съм съгласен! И като ибрикчия да призовава Борисов да вземе мерки,с това пък хептен не съм съгласен.
  • 12 Николай

    8 4 Отговор
    Хайде обществото и по точно неговата престъпна част да не си избира главен прокурор. Колкото повече не го харесва толкова по-добре. Тоя път разните кукловоди не успяха. Дано им разкатае фамилиите.
  • 13 Българин

    8 14 Отговор

    До коментар #3 от "един шофьор":

    Такъв ни е и президента.

    Коментиран от #14

  • 14 един шофьор

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    А вие какъв сте?
  • 15 007

    2 0 Отговор
    С лявата ръка в десния джоб 🙄😫🙄🤯🤑
  • 16 секта умрела

    7 7 Отговор
    Държава в която ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА (на Деса съпругът),казва каквато ни е държавата (мафиотска), такъв и футбола. Повтарям ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА. Нема такава държава. Давайте минуси червени тролове, ама е истина.
  • 17 Гара Дембеле

    6 6 Отговор
    И КАКВА Е ВРЪЗКАТА ГЕШЕВ-ЛЕЧКОВ? ГЕШЕВ Е НОВИЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР КОЙТО ЩЕ ВИ ПООБЪРКА СРАНИЕТО НА ПЛАТЕНИТЕ СПИСВАЧИ А ЛЕЧКОВ Е НАРКОМАН КОЙТО ВИ ДАВА ТЕМИ ЗА ПИСАНЕ И РАЗСЪЖДЕНИЯ АЛА СЕРИЯЛА РОБИНЯТА ИЗАУРА!

    Коментиран от #23

  • 18 Токо

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "азззззз":

    ААА пичччч не така ! 1994 е останала В МИНАКИЯ ВЕК ! Кво са правили тогава е една друга тема ! Какво правят сега ? Това ,че едно време си клецах една комшийка не означава ,че сега мога да звънна на вратата и да да вляза да хапна нещо след това да и ударя една па*ка и да си ида на кръчма! Сега вече е друго , а и има обществен интерес , замесено е името и на българският футбол. И състоянието му в момента го дължим на перуката и неговите сподвижници ! Които между другото всички трябва да бъдат съдени за черно тото и вкарани в затвора.
  • 19 Темида

    4 8 Отговор
    До всички комундета болшевета Гешев е напълно законно избран Главен Прокурор както го изисква закона Всичко друго е долна пропаганда и подривна дейност срещу законноста в държавата
  • 20 цвцв

    6 1 Отговор
    след като не стана кмет където са по-големи далаверите ще е президент хайдука
  • 21 ГОДО

    10 2 Отговор
    Този "екземпляр" разсипа един страхотен град /като "кмет"/, а сега иска да доизцеди и доразсипе и родния футбол /или това, което е останало от него/!
  • 22 малкия хълм от големата палатка

    8 1 Отговор
    Хмммм...лицето Лечков...като играч-почти гениален, като човек-абсолютен, нагъл цървул, като управленец-гОла вОда и кал по гърба. Аз казах ...
  • 23 Иво

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Гара Дембеле":

    Голям страх ги пердаши фракциите на Бкп -Бсп, сдс97г, дсб, да България, замените някакви си там, МаяМата, Ндсв, дпс...от Гешев, щото ще им изкара кирливите ризи от 20- то ограбване на България!И пРезидента е прав като каза, че футбола ни е като водача на България, а именно като него румен радев!
  • 24 кромео

    1 0 Отговор
    Единственото качество на Лечков е че прави убава сливенска гроздова ракия, ама това мисля няма нищо общо с административно -управленски умения....
  • 25 Някои

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "азззззз":

    Шеги плюем защото докараха футбола в България до там че да падаме от държави като косово на сред София държава от преди 10години бяхме световна сила а сега сме футболно джодже.
  • 26 peevski loy bol

    1 1 Отговор
    Гешев е моят личен боклук - и ще мачка само това което аз заповядвам ! Милярди съм откраднал и мога да купя всекиго - само Бивол и Боец ми се опъват , а и Лозан Панов и ДА Балгария и тем подобни - но само до време ! Всичко ще размаже моят личен боклук - главатара на прокурорите - ГЕШЕВ ! Аз еднолично ще управлявам България - та ако ще и поколение да не оставя - ще тиранствам!
  • 27 Sergio Rico

    1 0 Отговор
    Току-що получих надежден заем средства от [email protected]

    Здравейте всички, Казвам се Серхио Рико, аз съм от Хондурас, тук съм, за да свидетелствам как получих заема от г-н Chill, Chillwellfinancialhome {([email protected])}, след като кандидатствах два пъти от различни кредитори, които претендираха за бъдете заемодатели тук, в този форум, мислех, че кредитирането им е реално и кандидатствах, но никога не ми дадоха заема, докато мой приятел не ме представи на г-н Chill, който обеща да ми помогне с заем на моето желание и той наистина го направи както обеща, без никаква форма на забавяне. Никога не съм мислил, че все още има надеждни заемодатели, докато не срещнах г-н CHILLWELL, който наистина ми помогна със средства за заем, които промениха живота ми и бизнеса ми към по-добро. Съветвам ви да търсите надежден заемодател, с когото да се свържете с г-н Chillwell днес, той е грижовен, разбиращ и има добро сърце да помага на хората с добри условия на заем и изплащане. Не знам дали се нуждаете и от спешен заем или искате финансиране за вашите проекти. контакт, Chillwellfinancialhome днес неговият имейл адрес е ([email protected])

    [email protected]
  • 28 Sergio Rico

    0 0 Отговор
    Току-що получих надежден заем средства от [email protected]

    Здравейте всички, Казвам се Серхио Рико, аз съм от Хондурас, тук съм, за да свидетелствам как получих заема от г-н Chill, Chillwellfinancialhome {([email protected])}, след като кандидатствах два пъти от различни кредитори, които претендираха за бъдете заемодатели тук, в този форум, мислех, че кредитирането им е реално и кандидатствах, но никога не ми дадоха заема, докато мой приятел не ме представи на г-н Chill, който обеща да ми помогне с заем на моето желание и той наистина го направи както обеща, без никаква форма на забавяне. Никога не съм мислил, че все още има надеждни заемодатели, докато не срещнах г-н CHILLWELL, който наистина ми помогна със средства за заем, които промениха живота ми и бизнеса ми към по-добро. Съветвам ви да търсите надежден заемодател, с когото да се свържете с г-н Chillwell днес, той е грижовен, разбиращ и има добро сърце да помага на хората с добри условия на заем и изплащане. Не знам дали се нуждаете и от спешен заем или искате финансиране за вашите проекти. контакт, Chillwellfinancialhome днес неговият имейл адрес е ([email protected])

    [email protected]
  • 29 Paul Christopher 

    0 0 Отговор
    THE PRACTICE LOAN COMPANY PLC is a British based financial consulting company with years of experience in the international and local finance market. Be it lease bank guarantee, Stand by letter of credit or any type of refinancing, talk to our team at THE PRACTICE LOAN COMPANY PLC and certainly we will set your business on the right path with our sound and quality financial advice and services.

    Our bank instrument can help you fund your projects in Trading, funding project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges, Real Estate and all kind of projects.Having years of professional, invaluable experience in the banking and finance industry, and having access to dozens of different prominent trusted and reliable providers, our Financial Services consultants will crawl through hundreds of products to find one that perfectly matches your needs.

    Purchase Instrument of BG/SBLC : 38%+2% Min Face Value cut =5M- 10B EUR/USD

    Lease Instrument of BG/SBLC : 6%+2% Min Face Value cut = 5M- 10B EUR/USD
    DESCRIPTION OF INSTRUMENTS:

    1. Instrument: Bank Guarantee (BG / SBLC) (Appendix A)
    2. Total Face Value: Eur 5M MIN and Eur 10B MAX (Ten Billion USD).
    3. Issuing Bank: HSBC Bank London, Barclays, Credit Suisse and Deutsche Bank Frankfurt.
    4. Age: One Year, One Month
    5. Leasing Price: 6% of Face Value plus 2% commission fees to brokers.
    6. Delivery: Bank