16 Ноември, 2019 16:45 9 738 17

Недялко Йорданов: Синовете ми са луди глави

  • недялко йорданов-
  • асен йорданов-
  • недялко недялков

Лошото е, че по много въпроси се разминават. Не се опитвам да влияя нито на единия, нито на другия

Недялко Йорданов: Синовете ми са луди глави - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И двамата ми сина са луди глави. На мен ми харесва, че са на различни позиции. Всичко е временно. И това ще мине, но братството ще остане. Това каза пред "Фрог нюз" поетът Недялко Йроданов.

Той изненада всички, като съобщи във Фейсбук, че прокуратурата му е повдигнала обвинение за пътен инцидент. Това е станало, обаче след като той публично през социалните мрежи защити сина си Асен Йорданов от „Биволъ“ за репресията към него от страна на разследващите органи. Ето какво обясни той пред екипа ни:

Г-н Йорданов, защо свързвате повдигнатото ви обвинение за участие в ПТП с атаките срещу Асен Йорданов и вашата публично изразена защитна позиция към него?

Няма друга логика, защото пет месеца от инцидента минаха. Всичко беше приключено и ние с бай Калчо станахме приятели. Написах тази статия за Асен и малко след това от свидетел станах обвиняем. Не виждам дуга причинна връзка. Калчо се оказа много симпатичен човек. Той ми е благодарен, че му спасих живота.

Ако публикацията ви в защита на Асен във фейсбук е станала повод разследването срещу вас да бъде възобновено, то съжалявате ли сега за него?

Няма как да съжалявам. Аз не съжалявам за нито един ред, който съм написал през живота си. Всичко ми е идвало отвътре. И единият ми син и другият са на показ. Понякога са на различни, даже на противоположни позиции. Това няма значение. Те по кръв са си братя. Когато се е налагало съм защитавал и Недялко от Слави Трифонов /бел.ред. Недялко Недялков от ПИК/. Знаете какви истории имаше там. Написаха едно фалшиво писмо от мое име до него. По същият начин защитавах и Асен. Срещу него беше направен опит да бъде убият. Знаете, че преди време взривиха на Недялко редакцията.

Как се чувствате като родител на двама сина, които защитават напълно противоположни каузи?

И двамата са луди глави. На мен в крайна сметка това ми харесва. Лошото е, че по много въпроси се разминават. Не се опитвам да влияя нито на единия, нито на другия. Всеки има право на мнение. Знаете, че Недялко яростно защитава г-н Иван Гешев. Такова е времето. Мисля, че и двамата са независими. Така съм ги възпитавал.

Но Асен Йорданов, заради позицията си, е подложен на нечовешка репресия от властта, която Недялко Йорданов пази и възхвалява. Това не ви ли тревожи?

Това, че мислят различно, ще мине, защото всичко е временно. Братството остава. Кръвта си остава. Те в много отношения имат допирни точки. Харесва ми, че са на различни позиции. Така трябва да бъде. Всеки трява да си отстоява своята гледна точка. Най-важното е да не зависят от никого.

Интервю на Катя Илиева

FROGNEWS


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бинков

    13 20 Отговор
    Абе нещо много се разшумя този плъх напоследък. Скърца, гризе, скърца, гризе. Каква е тая работа? Подплашен е вероятно и действа превантивно и изпреварващо. Не му е чист косъма на съсела. Определено е гузен.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Страти

    17 18 Отговор
    Много гнусно човече. С отвратителен глас и поведение. Дали той си е правил синовете? Като го гледам какъв е хюм, едва ли.
  • 4 Станислав

    11 7 Отговор
    Фрогнюз, много цинични и вулгарни читатели имате. Защо допускате това. Въпросът е много сериозен и чест ви прави, че обективно го отразявате.

    Коментиран от #11

  • 5 Деев Дим

    14 2 Отговор
    Господине, това не е Фрогнюз , а Факти... А иначе сте прав!
  • 6 onq s konq

    11 9 Отговор
    А ЗАЩО Синовете ти са "луди глави" - защото от писане на Хвалебствия за Живковата власт не ти е останало време ДА ГИ ВЪЗПИТАШ ЛИ?Как пък "някакси СЛУЧАЙНО"единият бил "такъв",а другият - точно "на обратно"?А значи ли това, че просто Фамилията ви е възприела Метода "Залагане и на двата полюса",за да БЪДАТ ИЗКЛЮЧЕНИ ИЗНЕНАДИТЕ?Ей...Ма колко е ДЪЛБОКА Комунистическата мисъл и Чувството за Самосъхранение!:)
  • 7 Посмешище

    15 12 Отговор
    Това, че единият ти син плюе повластта, а другият я ближе отзад не ти дава право да гажиш хора на пешеходни пътеки. Засрами се, бе "интеектуалецо" преследван от Гешеф. Това не е комедия, това е пародия!
  • 8 Тръмп

    4 12 Отговор
    Долнопробен комуноид,който гази старци на пешеходни пътеки за да ги "спасява"!!!:):):)
  • 9 розово

    8 2 Отговор
    Разбирам бащата не разбирам чрез медиите какво трябва да се внуши на масите.
  • 10 Чичак

    14 4 Отговор
    Пълен боклук е синът ти Недялко
  • 11 Нане

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Станислав":

    Щото на синът му в сайта ПИК са само благородни девици. Много префинени станахте!?
  • 12 инчхай

    4 2 Отговор
    честни мъже България има нужда от такива
  • 13 Гого

    6 2 Отговор
    С каква лекота някои човечета оплюват един голям поет.
    Защо е тази злоба господи?

    Коментиран от #17

  • 14 Мая костилката

    0 6 Отговор
    Ряпа да яде пред този. И той смята, че може да лиже, маже...спецпрокурорът с ПТП и с "великана" се занимавал, щото...абе, омайвал пострадалия старец да не го съди, щото поне 10 Бона щети ще плаща...за пари хленчи, мошеник нечистоплътен. Голям поет друг път - рабчалгата първа, ура за живковизма!
  • 15 ХрПеев

    7 1 Отговор
    Какви циници пишат тук в този сайт! Гнусно е да ги чета, а пишете че не позволявате да се публикуват гадости. КАК може най-големият жив български поет да бъде обругаван по такъв долен начин. Недялко Йорданов ще остане в историята на България, и дано живее още дълго, за да четем всяка сутрин прекрасната му поезия!

    Коментиран от #16

  • 16 Ко речи

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "ХрПеев":

    Ти си някоя фенка на мунчо, щом го браниш тъй фанатично. Сигурно ходиш на сбирки и четеш трендафил акациев. Това е класика. Но кенефна. И защо само сутрин бе, како? Чети си го и вечер преди лягане, да те топли изящното му слово. Аман от тъпани! Затова и ще има такива като мунчо.
  • 17 Ташо

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гого":

    Голям, голям... Колко да е голям? Пред Христо Фотев е като пинчер. Той си и прилича на пинчер.