26 Ноември, 2019 19:01 3 766 40

Пяната

  • сащ-
  • българия-
  • независимост-
  • бойко борисов

Ние загубихме нравствеността си, а покрай нея се простихме и с независимостта

Пяната - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Предателството заема важна роля в родната история. Ние смирено приемаме тази даденост и от поколение на поколение си я прехвърляме като неизлечима срамна болест. Ала даденото заключение по никакъв начин не намалява нашата, на всеки един от нас, отговорност. Защото безразличието към потъпкването на държавността и законите сега ще се заплати прескъпо в бъдеще.

Докато закръгленият охранител от Банкя и аверите му стягаха дисагите за пътуването към Щатите, множество нашенци се чешеха по репите и гадаеха с какви армагани ще зарадваме поредните стратегически партньори. Ясно като бял ден е, че дори янките да не пожелаят нищо, ние пак ще им дадем останалото от енергетиката и ще застроим земята с военни бази. Дащни са нашите търгаши – обикалят като разпрани света и ни пробутват, те даже не ни продават!

Всичко това не е правилно. Да се поставяш в услуга на чужда държава и да пилееш националното богатство е престъпление. И не е нормално случващото се да бъде възприемано от широката публика като нещо обичайно.

Ние загубихме нравствеността си, а покрай нея се простихме и с независимостта. Едва ли има друга територия по света, намираща се в подобно странно положение – да бъде самопоробена от всички. Приемаме с уморена въздишка ярема на турци, немци, американци, руснаци, от всекиго, от когото може да се изкрънкат пари. Да, казват, че сме слаби и затова сме длъжни да бъдем слуги. По-скоро това ще да е резултат от алчност, мързел и безверие.

От 1989 година обществото ни е задушавано от мръсната пяна, изплувала на повърхността след преврата... Пяната от казана, чийто огън сами поддържаме.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гад

    27 80 Отговор
    Къф си ти бе, пенообразувател? Или червен калъф?

    Коментиран от #11, #32

  • 2 El pepi

    21 35 Отговор
    ОХ МАЛЕЕЕ,СЕГА ЩЕ ЛАПАТЕ БОЙКОВИЯ И ГЕШЕВИЯхе хе хе
  • 3 Русороб

    28 67 Отговор
    По добре от 16-а подарена република, 75 години какво ли не изнесоха ватниците, сега за предателство говорят червеите които обичат матушка повече от България.

    Коментиран от #10, #31

  • 4 Дългият

    19 46 Отговор
    Николов...комунистическо чедо ли си...така плюеш че чак се задавяш от Пяната...
  • 5 Ачо Чалгарчето

    45 2 Отговор
    Започни да лекуваш ТУМОРА в населението, което се е размечтало да бъде Общество и тогава гледай налколо! Мафията и корупцията, ТРЯБВА да се унищожат, а чалгата сама ще залезе смачкана от волята за просвещение и култура! Това се прави с Дисциплина!
  • 6 El boko

    19 60 Отговор
    БОЙКО Е ЩЕ ОСТАНЕ В НОВАТА БГ ИСТОРИЯ,КАТО НАЙ ДОБРИЯТ ПОЛИТИК.!
  • 7 Фен на Вермахта

    22 23 Отговор
    Само фашистите могат да оправят комунистите. Време е за фашизъм!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 БГ Овча глава

    33 14 Отговор
    100 % вярно
  • 10 Сорософреник

    33 8 Отговор

    До коментар #3 от "Русороб":

    Избърши си пяната от устата, пий си успокоителните и си лягай!
  • 11 00000014

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гад":

    И ти ли си пяна, като от прани гащи.

    Коментиран от #33

  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    23 13 Отговор
    Публикувано във факти.бг: повърхността след преврата........
    Николайчо мойто момче, 45-години комунистите ядоха, пиха, убиваха, лъжейки народа със светлото утре на комунизма. Когато това утре трябваше да дойде се видя, че и помен няма от обещания рай, и хоп - държавата бе съвсем организирано и по план на ДС, тотално разсипана. Със стопиране и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да по търси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период. Държавата ни не бе съсипана от диспансеризирания Филип Димитров, нито от "Веселиновския философ Желю" и неговото вице,- баба Блага. На всички нива се действаше организирано и по план. Отделните министерства и ведомства действаха единно и в синхрон. Спомнете си как набързо комунистите станаха "социалисти" и "поеха вината с мезе". Как беше ? – от "Напред към сияйните върхове на социализЪма и комунизЪма другарки и другари."….до "Ние вината поемаме само с мезета".

    Коментиран от #16

  • 13 Другия с коня

    24 19 Отговор
    45 години Окупация от Руската армия ни бяха достатъчни да ни върнат 100 години назад.....Унищожен капитализъм,избити цвета на България,Цървули във властта- необразовани прости Селяни сеещи смърт и страх,Руска окупация.....Комунистически Интернационал....Сяетовна Пролетарска Революция.....Малоумнико,когато пишеш,поне се информирай....

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 8 Отговор

    До коментар #13 от "Другия с коня":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим!
  • 16 Антигерб

    24 4 Отговор

    До коментар #12 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Абе само в България ли имаше комунизъм?Виж къде е една Румъния,за други да не говорим.Тридесет години от тогава,десет години герберски тикви и какво?Отива тиквуний в сащ да иска разрешение за аец.Тогава си бяхме васали и сега сме такива.Само че тогава бяхме почти девет милиона,сега ако отпаднат и визите за сащ може направо да закриваме държавата.

    Коментиран от #22

  • 17 Само питам

    10 18 Отговор
    Тоя изрод дали е повдигал въпроса за перманентното предателство на русофилите извършвано вече 140 години? И защо се дава трибуна на подобни безродни отрепки?

    Коментиран от #20

  • 18 Митко

    14 15 Отговор

    До коментар #8 от "Гадни копелета сме ние":

    Никога Русия не е гледала на БЪЛГАРИТЕ КАТО БРАТЯ,никога.Това е само в нашите манипулирани(45 години)мозъци.Не,че очаквам да ме разбереш де!?

    Коментиран от #25

  • 19 Панов

    9 11 Отговор
    Аве льхм.н,кога България и Българите са били по свободни.
    Автора като е робска душа сам си е виновен
  • 20 Обективно

    20 4 Отговор

    До коментар #17 от "Само питам":

    Не ,,русофилите'' ни вкараха в две национални катастрофи.България е в тежка социална и икономическа криза в следствие на репарациите които плащаме в следствие на малоумните решения на царска България.

    Коментиран от #21, #34

  • 21 Само питам

    7 17 Отговор

    До коментар #20 от "Обективно":

    Двете национални катастрофи са комунистически бълвочи бе путиноид неграмотен. 45 години руско робство още не могат да бъдат преодолени и все още са спирачка за развитието на България. И най-вече руската безродна измет!

    Коментиран от #26

  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 9 Отговор

    До коментар #16 от "Антигерб":

    За АЕЦа: Ми хитър е Бойко, я отиди и кажи на братушките, че изборът с площадката Белене е проектантска грешка за която тряба да си платят и да видиш Путлер как ще реагира веднага.

    Коментиран от #27

  • 23 Да да

    4 10 Отговор

    До коментар #8 от "Гадни копелета сме ние":

    От брат ни Украйна не сме се отрекли! Един език, една вяра! От братята ни в Македония се отрекохме, заради другите братя на руснаците - Сърбия! Идини живей при братята си в Сибир, мойте братя са в България!
  • 24 Хайде хайде!

    8 6 Отговор
    Нито достойнство сме изгубили нито нравственост!Погледнете в очите на децата си!Те са България!Историята е камък бъдещето е вода!Американци и руснаци са прагматици!Император Николай освободил България и Брежнев който даваше три пъти над това което искахме от Москва са покойници!Вечна им памет!Тръмп е бизнесмен!Плащаш и получаваш.Толкоз.Няма лигавене.Иска участие у нас иска да ходи на руския военен парад.Добре.Ние какво правим?Българите го могат!!
  • 25 100х100

    4 9 Отговор

    До коментар #18 от "Митко":

    Много добре казано. Тия катили не са били никога в Русия да видят как беше през комунизма и как е сега. Те ни посрещат с отвращение и презрение ние за тях сме по долу и от робите в колониите на западните ни съседи. Русия тръгна да ни освобождава, не че сме братя а за нейните си интереси. Добре че немския кайзер тогава съветва руския император да се намеси на наша страна. Нито англичаните, нито французите са ни подкрепили само германци и американци са застъпили за нас. Не харесвам руснаците защото ги познавам добре пътувам по тоя маршрут с камиона и виждам каква корупция по границата е при тях. Ако не бутнеш на войника няма да минеш и до утре. Когато те спрат полицаите кашляш иначе имаш проблеми все нещо ще намерят и ще те размотават. Украинци и руснаци са един дол дренки от едно тесто са.

    Коментиран от #30

  • 26 Обективно

    10 2 Отговор

    До коментар #21 от "Само питам":

    Вземи почети малко история,и недей пиши глупости.Ако и това не помага вземи смени дилъра.
  • 27 Обективно

    13 1 Отговор

    До коментар #22 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Абе той за нас и южен поток беше невъзможен,ама за турция стана възможен.Турците ще строят аец,румънците разширяват своята с нови мощности.Само нашите сметки все не излизат.И от това все се възползват нашите комший.А ние лапаме мухите.А забравих, май нямат продажни политици като нашите.

    Коментиран от #28

  • 28 Ракия и Салата

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "Обективно":

    Точно затова сме на тоя хал без значение от кои и откъде са политиците. Спомни си Балканските войни и тогава е била същата боза.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Помнящ

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "100х100":

    На времето , "шофьор" беше синоним на глупав човек , беше обида .
  • 31 Генерал

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Русороб":

    Някой някога може и да е искал да станем 16-та република, но в края на краищата това НЕ СЕ СЛУЧВА.
    Ама за сметка на това "Ран-Ът" (план за ограбването на България) и "Лисабонският договор"(от който губим суверенитет)- са ФАКТ.
  • 32 боцмана

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гад":

    Напълно нормален българин е , въпросът е ти какъв си?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 El Torro

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Обективно":

    Обективен ама не съвсем. И други държави са плащали репарации, наши съюзници, да не ги изброявам, и погледни сега на какво ниво са. Не е това причината на страната за да е в това положение. Причината е в системата която беше наложена след разпределението на териториите и попадането на България в проклетия "СИВ". И лошото управление на ръководната върхушка от неграмотници, назначени на ръководни постове само защото били някакви си партизани или деца на такива. Сега продължават някои от тях, но не разбират, че времената са други.
  • 35 Готин ама не съвсем

    5 0 Отговор
    Не отричам, че много злини са се случили в България след 45 година. Много избити 200-300 хиляди, цвета на нацията! Но е имало и добри моменти в нашата история след това! 70-80 години България седи добре в международен план. Строят се заводи, фабрики. Има образование, не като сегашното има здравеопазване, армия! Защо не стъпихме на постигнатото от нашите родители и да продължим нагоре, а трябваше да се унищожи всичко и сега на гола поляна да се мъчим да съграждаме нещо? Защо се подведохме по акъла на псевдодемократите и унищожихме държавата. Да унищожихме я, защото сме с 3 милиона по-малко и то млади, работоспособни и в детеродна възраст хора. В коя война сме губили толкова хора?? В коя война сме загубили 90% от предприятията си?? В коя война сме стигнали до там, да изнасяме само суровини, а не готова продукция и да подаряваме всичко, дето имаме, на новите ни "братя"? До кога ще говорят за бъдеще, като то го няма, защото няма КОЙ да го построи!

    Коментиран от #36

  • 36 El Torro

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Готин ама не съвсем":

    На всичките тези въпроси които ги задаваш, вероятно могат да отговорят хората подписали финансовият план Ран-Ът. Но си мисля, че отговорите на много от тях няма да ни харесат. Поради тази причина не се казва какво е залегнало в този договор. И какви ангажименти са поели подписващите го за следващите 50 ил 100 години напред.
  • 37 безпартиен

    2 0 Отговор
    Власт се взема с оръжие и се задържа с писалката!Спомнете си кога за последен път оръжие е използвано за завземане на власт?От 9.9.1944 до сега писалката им държи властта!На мераклиите за влас нито оръжие ще дадат нито писалка!Който владее миналото владее бъдещето!Който владее настоящето-владее миналото!
  • 38 onq s konq

    0 1 Отговор
    Тази историческа снимка да си увеси на стената всеки българин. Скоро ще влезе в учебниците по история. Добре, че първият е в нов костюм както му приляга.
  • 39 serjant

    1 0 Отговор
    to biva predateli biva ,ama pak chak tolkoz mnogo ne biva . nali znaete kakvo se sluchva spredatelite navsjakade . nikoi ne gi obicha...
  • 40 ИСТИНАТА

    0 0 Отговор
    А В ПЕРНИК НЯМА ВОДА