Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 13:01 4 009 15

Макрон заби пирон в ковчега на НАТО!

  • макрон-
  • солтенберг-
  • нато

Френският президент призова към нов „трезвен“ диалог с Москва

Макрон заби пирон в ковчега на НАТО! - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По случай 70-тата годишнина на Атлантическата организация, Еманюел Макрон потвърди нашумялата диагноза: „НАТО е в клинична смърт“. Присъстващият на юбилея Генерален секретар на организацията Йенс Солтенберг напразно убеждаваше за необходимостта всичко да продължи по старому. Думите му се оказаха „глас в пустиня“.

Макрон открито заяви, че сигурността на европейците не може да почива върху двустранни отношения. Което в случая е тактиката на Доналд Тръмп. Заплахата е обща или не е! Между редовете се разбра, че продажбите на американско оръжие на страни членки на ЕС, като Полша, Балтийските републики и може би България е в разрез с колективните планове на европейците за обща отбрана и сътрудничество. За да бъдат нещата съвсем ясни, той наблегна на отношенията с Русия.

Макрон призова към нов „трезвен“ диалог с Москва, почиващ върху откровеност и разбирателство. Позиция, която няма нищо общо с американската антируска истерия. Все повече младият президент върви по пътя на Генерал де Гол, който не само хлопна вратата на НАТО, но дори посети Москва, пръв от западните ръководители.

Военният съюз, който вижда в близко бъдеще настоящият френски президент, трябва да има нова стратегия и нова ориентация. Да бъде подписан и спазван от всички негови членове с ясна цел – борбата срещу крайния ислям, който вилнее в Африка. Още от самото начало на мигрантската криза, Макрон се опитва да убеди страните, които се обграждат с телени мрежи, че не са стените, които ще спрат човешкия поток, а войната с главорезите, които търгуват с надеждата и мизерията на африканците. Има един допълнителен елемент, който той познава, но не спомена. Броят на руските бази, съветници и бойци в Африка внушително расте. Ако европейците продължават „атлантическия разнобой“ относно ислямската заплаха, Франция неизбежно ще потърси сътрудничество с Русия. Норвежецът, натоварен с командването на Атлантическия съюз вероятно ще напусне конференцията в Париж със стомашни киселини. И не само той.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макрончо

    23 7 Отговор
    Пак дишаш праха на Султана. Султана се сдуши вече с мечока

    Коментиран от #13

  • 2 Приятно зарадван.

    15 5 Отговор
    А бабата жива ли е още ?
  • 3 Анти милиционер

    11 1 Отговор
    Дали са вменями тези празноглави психопати?
  • 4 бате тиква

    4 11 Отговор
    голем франкофон си Чеков, нема що, 20 години живял в мизерия по таваните в Париж, сега си по-голям французин от французите, аман от мекерета, припомни ни думите на президента Митеран, как българите са известни най-вече с преклонението си пред другите, по-силните, ти си жив пример за това

    Коментиран от #5, #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 gggw

    23 1 Отговор
    прав е макрон, но баба меркел е много зависима от сащ. ония ако рекат да сложат мита на автомобилите ще им намалеят продажбите наполовина. ама няма как да стане иначе... рано или кьсно ще стане

    Коментиран от #12

  • 7 Евро

    4 20 Отговор
    Макрон е смешник, Меркел-също.... Двамата нищо не разбират от тактика и стратегия... Ако такива управляват ЕС, той наистина ще се разпадне.
  • 8 Реално

    27 1 Отговор
    То хубаво НАТО да има нова стратегия-ама докато обслужва САМО американските интереси няма как да стане.Макар,че европейците се усетиха,че при конфликт на НАТО с Русия войната пак ще е в Европа,а САЩ ще се крие зад Океана-затова и Европа се замисля за свой военен блок.Който пък ще обезсмисли НАТО.Ще видим дали на Европа ще и стигне мъжеството да осъществи плана си-или пак ще се превият пред САЩ.
  • 9 ГосТ

    14 1 Отговор
    Самоорганизацията има предимството да чисти аутлеарите, а системата вирусите. Русия е в Европа, а Европа е люлката на цивилизацията.
  • 10 Браво

    13 1 Отговор
    Гн Чеков,много хубава статия,от теб където си във Франция,нешата се виждат по различно както ги представят наште упрвници.
  • 11 СССРБарета

    25 0 Отговор
    България в НАТО? Щом като НАТО Има за съюзник България значи с него е свършено!!! Бог да пази Русия!
  • 12 123

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "gggw":

    Мисля, че не си прав. Пазарният дял на немските автомобили в Щатите е много малък. Даже преди разгара на ФВ гейт се имаха малко над 3 % пазарен дял. Освен това всички тези производители имат заводи в САЩ. Тях мита не ги ловят, защото се произвеждат там. Освен това, този пазар отдавна не е интересен за ЕС производителите. Имат си по-голяма цел - Китай. По-голям и по-богат пазар.
  • 13 IRa

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Макрончо":

    Дано твоята "баба" да изглежда така. Кисело е гроздето.
  • 14 божидар чеков

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "бате тиква":

    Избягах от България по време на "чехословашките събития", защото не приех българи да окупират Прага и да омиротворяват чехите. Гордея се, че живях 3 години в таванска стая. Учих, работих, основах семейство, построих две същи и приключих като търговски директор на хартиен завод с 1200 души персонал. Продавах лично 50 000 тона хартия годишно. Носител съм на орден - Златен за почетност и труд на Франция.
  • 15 Наполеночо Втори

    3 0 Отговор
    Кове го, та да е сигурен че няма да възкръсне