Last news in Fakti

5 Декември, 2019 16:00 9 270 61

Безбожна Европа разгневи мюсюлманския свят

  • коран-
  • протест-
  • норвегия-
  • пакистан

Няма как мюсюлманите спокойно да гледат на това

Безбожна Европа разгневи мюсюлманския свят - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

В Норвегия противници на ислямизацията на страната се опитаха да изгорят Корана. Пакистан призова норвежкия посланик за защита на мюсюлманите по света, а в Карачи се проведоха масови демонстрации с искане отговорните за изгарянето на книгата да бъдат подведени под отговорност. Европа няма какво да отговори на възмутените мюсюлмани, които самата тя покани.

Изминаха седем години от терористичния акт, при който загинаха 77 души, извършен от Андерс Брейвик в знак на протест срещу ислямизацията на Европа, но междуетническото и религиозно напрежение в норвежкото общество не изчезна. Миналата седмица в град Кристиансанд се проведе акция на движението “Да спрем ислямизацията на Норвегия” (с многозначителната абревиатура SION).

Лидерът на движението Ларс Торсен публично подпали свещената книга на мюсюлманите и след това, когато тя не изгоря, я хвърли в контейнер за боклук. Акцията предизвика възмущение на местните мюсюлмани, двама от които се опитаха да попречат на Торсен, а след последвалата разправия един от тях беше задържан от полицията. В социалните мрежи се установи неговата самоличност. А за освобождаването на човека на име Иляс, защитник на Корана, започна масова кампания.

„Хората може да не са съгласни с исляма или дори да го критикуват, но ако някой конкретно унижава или обижда нашата свещена книга, ние няма да се примирим с нея. Няма как мюсюлманите спокойно да гледат на това. Следователно това, което направи, е много естествено. "

Петиция с искане за освобождаването му вече е подписана от хиляди хора. Но основната реакция дойде от Пакистан, втората по големина мюсюлманска държава в света. В най-големия пакистански град Карачи се проведе демонстрация, по време на която бяха изгорени знамената на Норвегия и Съединените щати, а пакистанското външно министерство се обади на норвежкия посланик, за да подчертае, че „Пакистан осъжда това действие, което наранява чувствата на 1,3 милиарда мюсюлмани по света, включително на пакистанците. Освен това подобни действия не трябва да се оправдават със свободата на изразяване. “

Норвежкият посланик в Пакистан написа, че „правителството на Норвегия остро осъжда изгарянето на Корана при десните демонстрации в Кристиансанд. Полицията спря демонстрацията от съображения за сигурност. В Норвегия всеки има право на свобода на словото и практикува религията си без потисничество. "

Това не е първата подобна акция в Европа, периодично се провеждат демонстрации с изгарянето на Корана. Веднага след като станат известни, в ислямския свят има бурна реакция с протести на правителства и демонстрации на възмутени мюсюлмани. Дейността на Пакистан не е случайна - тя е не само една от най-големите ислямски страни, но и родината на милиони „нови европейци“, тоест емигранти, мигрирали в Европа през последните години и десетилетия. В Норвегия именно пакистанците са най-голямата част от местната мюсюлманска общност.

И въпреки че в Норвегия има само 150 хиляди мюсюлмани, тоест около три процента от населението, за пет милионна страна това все пак е забележимо число.

Освен това местните пакистанци, сомалийци и араби не само се наричат мюсюлмани, но и активно практикуват исляма. За разлика от местните норвежци, които се смятат за християни (главно лутеранската църква), а едва около два процента от населението редовно посещават църква, което е по-малко от броя на религиозните мюсюлмани.

Възмущението на норвежките мюсюлмани при вида на злоупотреба със светата им книга е разбираемо. Но е важно да разберем защо точно така норвежците изразяват протеста си и наистина ли са недоволни единствено от исляма? Всъщност основната причина, както на настоящия случай, така и на ужасната терористична атака на Брейвик, не е единствено ислямофобията, а страхът и протеста срещу промяната в самото норвежко общество. Норвегия е не само страна на победилия феминизъм, но и една от най-толерантните и мултикултурни държави в Европа, ако погледнете цялата политика на нейните власти.

Миналата година тя беше на 8-мо място в света сред „най-добрите държави за атеисти“, а насърчаването на преселването на мигранти от Близкия изток и Азия беше важна част от политиката на управляващата Работническа партия в страната (чийто младежки актив беше застрелян от официалния масон на остров Утоя ). Въпреки че Работническата партия не е на власт през последните години, няма фундаментални промени в политиката: управляващите десни също смятат за свой дълг да се борят, преди всичко, с враждебността към мюсюлманските мигранти.

И тази враждебност само нараства и преди няколко месеца, след нападение срещу една от джамиите, норвежкият премиер Ерна Солберг излезе с план за борба с расизма и дискриминацията. В същото време анкетите показват, че около 40 процента от норвежците вярват, че мюсюлманите представляват заплаха за норвежката култура, повече от 30 процента са съгласни, че „искат да завладеят Европа“, а почти половината са убедени, че „мюсюлманите носят по-голямата част от вината за нарастващата омраза към тях “.

Тоест в норвежкото общество има напрежение между стари и нови граждани. Но правителството отменя закона за богохулството и го направи точно след историята в Париж с убийството на карикатуристите на списание „Шарли Ебдо“, което публикува карикатури на пророка Мохамед. През 2015 г. Норвегия прекрати този закон, той не се прилага от 1933 г., а първият опит за отмяната му беше направен още през 2009 г. Още тогава норвежкият парламент гласува за премахване на този закон, като вместо това въведе закон за борба с расизма. Отмяната на законите за богохулството и кощунство стана в цяла Европа, след като Съветът на Европа обяви богохулството за проявление на свободната воля на човек и отказа да го класифицира като незаконно. Видите ли, богохулството не е обида за религиозните чувства, а просто израз на свободата на словото.

Оказва се, че Норвегия, подобно на други държави в Европа, насърчава преселването на мигранти от мюсюлмански страни, които в абсолютното си мнозинство са вярващи мюсюлмани. В същото време техните собствени европейски християни губят позицията си в обществото и държавата всяка година (въпреки че в Норвегия църквата се отдели от държавата съвсем наскоро, само преди седем години). Те не трябва публично да осъждат различни грехове (например содомия), като се позовават на християнските заповеди. Това ще се счита за екстремизъм и подбуждане към омраза.

Но ако местните християни вече са се примирили с тази ситуация и отделни огнища като Брейвик или настоящите действия се обявяват от властите за действия на луди екстремисти и виждат в тях повод да засилят разяснителната работа за ползите от толерантността, то новопристигналите мюсюлмани не смятат норвежкото и като цяло европейското общество за достойно за уважение. Те не виждат в него нито защитата на традиционния начин на живот, нито защитата на семейството, нито защитата на вярата и го смятат за умиращо, слабо, заминаващо си. Оттук и всички призиви за ислямизация на Европа от най-откровените европейски имами: ако местната вяра е умряла, тогава тя ще бъде заменена с живата ислямска.

Възраженията на обикновените европейци, недоволни от миграцията, почти никъде (с изключение на страни като Италия и Унгария) не се взема предвид от управляващите елити.

Просто им се казва, че не са достатъчно толерантни към новопристигналите, че трябва да влязат в положението им, че постепенно всички ще се научат да живеят заедно. Постоянното нарастване на популярността на антимигрантските партии в цяла Европа, включително в Скандинавия, се обяснява с популизма, екстремизма и често дори с машинациите на Русия, вместо да се изправят срещу това и честно да си признаят, че не могат да организират представителите на различни цивилизации. Или поне да признаят, че в крайна сметка всички са недоволни - и местните, и посетителите.

Те могат, разбира се, да продължат да крият главата си в пясъка, но тогава не трябва да се изненадват, че белите европейци и гостуващите мюсюлмани ще стават все по-радикални. Докато откровените расисти не дойдат на власт, елитите няма да се вслушат в обикновените европейци.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бочо

    29 10 Отговор
    ашколсун
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Голям праз

    78 19 Отговор
    Толкова квичене за изгарянето на една книга написана от един наркоман, педофил и масов убиец!

    Коментиран от #26, #59

  • 4 жжж

    39 2 Отговор
    това митовете за викинги , голяма лъжа се оказва.
  • 5 гост

    15 79 Отговор
    Ще видите ,че този човек ще получи заслуженото не от хората,а от Всевишният Аллах!!!
    След като не сте вярващи, защо коментирате?

    Коментиран от #18, #23

  • 6 гост2

    12 18 Отговор

    До коментар #2 от "Christian SkinHead":

    ако имаш близки нека ти обърнат внимание,да те заведат на психиатър
  • 7 gggw

    39 33 Отговор
    не само исляма. всички религии трябва да се забранят и изповядването им от ходжи, имами, свещеници да стане подсъдно

    Коментиран от #16

  • 8 Обективен

    54 7 Отговор
    Отличен анализ... Остава да гадаем, кога западните хора ще се опомнят и свалят Системата на либерастията... И дали няма да е късно... Защото все още повечето от тях гласуват са Сороснята

    Коментиран от #9

  • 9 Очевидно е

    38 3 Отговор

    До коментар #8 от "Обективен":

    Вече е късно на много места, прекалено много поразии са направени от досегашната политика и премахването им би било свързано с огромни социални конфликти и ескалация на напрежение, на което едва ли някой от местните лидери ще се реши. Тук при нас може би все още има малко време, но ако скоро не се действа решително ще последваме същата съдба.

    Коментиран от #12

  • 10 кнаус 485

    19 38 Отговор
    “Дa cпрeм иcлямизaциятa нa Нoрвeгия” (c мнoгoзнaчитeлнaтa aбрeвиaтурa SIОN).

    Заради такива тъпанари и политици като Лидeрът нa това движeниe Лaрc Тoрceн стават белите ,дори и малкият ми син знае ,че корана е cвeщeнaтa книгa нa мюcюлмaнитe...разбираема е реакцията на мюcюлмaните, после защо правят атентати....въобше снета е полудял и системно върви към затриване...
  • 11 вън!!

    84 5 Отговор
    Критичната точка вече е премината, Европа допусна приматите и те вече налагат своето мислене и искания ! Защо не квичат напр. против Япония, където ислямът е забанен ? Като не им изнася на мюслите ми да се изнасят от Европа да се махат ! Ако християнин или друг иде и почне да си развява исканията в арабския свят, какво, ще му се случи а? Или някоя жена да си заяви правата и пр. там а ? Айде стига с тая толерастия и двойни стандарти !

    Коментиран от #56

  • 12 Обективен

    29 1 Отговор

    До коментар #9 от "Очевидно е":

    Нищо не се знае... Светът се променя.. Либерализмът сега изглежда силен, но така изглеждаше и Комунизмът до 1989г....Излизат и нови Играчи, като Индия и Китай, които могат да променят световните правила
  • 13 Ал та фанах Атаопънах

    45 8 Отговор
    Исляма е просто изопачена комбинация от юдаизъм, християнство и някои други религии. Адаптирана още като военна доктрина, за асимилацията и унищожението не само на религии но и култури различни от нея.

    Коментиран от #20

  • 14 Иван Петров Драганов

    62 10 Отговор
    Исляма няма място в Европа! Даже в Асеновград преди държавната граница има кръст ,коиио казва: Оттук започва Българска Християнска Земя и тук свършва повелята на вашия бог,пророк и тн. Вместо мюслита, работната ръка може да е от китайци,виетнамци и др. будисти! Европа трябва да събира Христиани от всички кътчета на Света! Който се обърне във вярата,веднага на турската граница и да си търси сполуката сред новите си събратя!

    Коментиран от #22

  • 15 Брях че

    53 5 Отговор
    Една култура няма никакво право да казва на друга култура как да се изразява свободно в собствения си дом , по-нагла пасмина от мюсюлманската просто няма.....
  • 16 Гост

    12 25 Отговор

    До коментар #7 от "gggw":

    За да останете само безверните kanyти, дето нямате никакви ценности, освен да се изкъртите с някой от вашия пол.

    Коментиран от #38

  • 17 ПЕНКО

    7 18 Отговор
    ДВЕТЕ РЕЛИГИИ СА САЗДАДЕНИ В ОПРЕДЕЛЕНИЕ ОТ СЕМИТИТЕ -ЦИОНИСТИ ЗА ДА ГЕПЯТ РАЗУМА НА ТЪПИТЕ НАРОДИ !!!! АМА БЪЛГАРИТЕ НЕ ВЯЛВАЛИ В ГОСПОД -ХА ДЕ БЕ ЕВРЕО ЛИНИ !?!?!!? "МОЖЕ ЛИ ДА СЕ КРЪСТИМ С ЛЯВЯТЯ РЪКА "??? " КОЙ Е ПО СКЪП НА ГОСПОД - АДАМ ИЛИ ХРИСТОС ??? ЕДИНИЯТ С РЪЦЕ -ДРУГИЯТ С "ОНАЯ РАБОТА" -ДУХ !?!?!?ДЕБРЕ ТАПАНАРИ -ГЕНИАЛНИТЕ ЕВРЕИ СА ВИ ГО НАЧУКАЛИ ДО НОСОГЛЪТКАТА !!!!!!!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Точно !

    36 1 Отговор
    Земята на която живеем е наша ! Завещана ни и защитавана от нашите деди ! "Елитите" не са тези които ще кажат кой и при какви условия ще живее на нея ! Това ще решат народите !
  • 20 гост2

    4 9 Отговор

    До коментар #13 от "Ал та фанах Атаопънах":

    А ти имаш ли Бог въобще?Може би получаваш откровения от Нибиру?
  • 21 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Реалист":

    Да,да...разбрах що за "птица"си...поредният избягал от Карлуково...хора ,които имат откровено болно съзнание не са за дебат,а за лечение!Лекувай се!!!
  • 22 гост2

    7 41 Отговор

    До коментар #14 от "Иван Петров Драганов":

    Ванчо, мусюлмани е ИМАЛО,ИМА И ЩЕ ИМА ВИНАГИ И НА ВСЯКЪДЕ!Ако щеш Япония,Китай,където и да казваш,че няма мусюлмани,има,има,макар и гонени ,и изтезавани,убивани ,има..ИМА...това доказва,че тази религия има божествена характер,не е като да се моля на някоя снимка или на кравата на пътя или на дървото....тааа....така

    Коментиран от #31

  • 23 Лален

    35 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Кои ти каза че не сме вярващи, аз лично вярвам в Бог. Мисля, че всъщност точно мюсюлманите сте агресивни и расисти. И ако нещо не ви харесва в Християнските общества върнете се там където са само мюсюлмани. Прав ви път и либерастията си отива скоро ще видите гнева ни.

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост

    7 19 Отговор

    До коментар #23 от "Лален":

    Един човек вярващ в Бог,няма да тръгне да защитава хора,които унищожават свещена книга на други вярващи!Май вярваш само по празниците 😉

    Коментиран от #40

  • 26 Age

    26 5 Отговор

    До коментар #3 от "Голям праз":

    В грешка си, брат.
    Мохамед е бил неграмотен, не е можел да пише дори писмо, камо ли книга.
    А и Коранът е писан доста години след смъртта му, а оттогава до сега кой знае колко пъти е бил подменян, а и в него повечето сури си противоречат, та оттам и проблемите между Израел и мюсюлманите.
    Естествено, европейците сме гневни, защото "бежанците" прекрачиха границата, но да се изгори Коранът не е начинът, понеже това само ще ги стимулира още да прекрачват границата, а те това и чакат.

    Коментиран от #28

  • 27 Age

    26 2 Отговор
    Щом са в Европа, ще спазват еврозаконите, инак да си вдигат чукалата и вън от Европа.
    Има си и други начини да се привлекат последователи, 21-ви век сме все пак.
  • 28 гост

    4 23 Отговор

    До коментар #26 от "Age":

    Хахах...смешко,голяма новина изкара...преписва се обаче една друга книга,която търпи промени след всеки "събор",ограмоти се за Исляма и не говори глупости.Кажи ,къде има противоречие ,че да се ограмотим,мусюлманите са около 1,3 милиарда души,всички сме"заблудени,изостанали, неграмотни..."и ето го"просветлението"в човек,който се моли на картини и дървета,наистина има прогрес!

    Коментиран от #36, #37

  • 29 Матей

    21 0 Отговор
    И толкова шум заради една елементарна провокация,значи тя е успяла.Сега хората ще си кажат:ами ония колко души избиха с атентати,докога ще им се отстъпва терен,утре ще ни заробят и ислямизират.Лесно решение в случая няма,арабите ще трябва да се върнат обратно,проблемите на Европа са предостатъчни и без тях.
  • 30 Шаран БГ

    25 2 Отговор
    Защо "мюсюлманският свят е разгневен" ? Защо този свят не създаде такива условия и правила на живот, че всички европейци да се юрнат да живеят там ? И ако нещо не им хареса - ние тук, християните/ католици - православни /да се разгневим ? Много интересно ! За мен също е непонятно, защо правителствата на много европейски държави насърчават приемането на мюсюлмани като свои граждани! Освен товяа, тези хора не се адаптират към условията и правилата на живот с приелите ги страни...... Всячески ПРЕТЕНДИРАТ за уважение, състрадание, самостоятелност във вероизповеданието си и строеж на техни, мюсюлмански храмове с минарета . От тях техните свещенослужители чрез високоговорители тормозят цели квартали... И за капак, от време на време по някой терористичен акт. Как местните хора няма да са възмутени и да роптаят. И видите ли - " мюсюлманският свят е разгневен" ! ?! ? Депортиране му е майката, абсолютно на всеки, който не върви в "правия / еивропейския/ път. Много се съмнявам, че това ислямизиране на Европа го е измислила комсомолката Меркел !

    Коментиран от #32, #33

  • 31 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #22 от "гост2":

    Жилаво е злото. Няма отвъждане.
  • 32 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #30 от "Шаран БГ":

    Добре казано.
  • 33 гост

    3 25 Отговор

    До коментар #30 от "Шаран БГ":

    Мусюлманите не живеят в резервати,имат ПРАВА,имат и ЗАДЪЛЖЕНИЯ,които мисля че спазват.Относно високоговорителите,си мисля ,че всички тайно се наслаждавате на четенията от минарето😉
  • 34 Клошо

    3 1 Отговор
    Не разбирате ли ,че целта е да слезете на улично ниво и да се мразите един друг. Ние клошарите сме задружни независимо от религията, въпреки ,че нямам приятел арабин- клошар...Не се притеснявайте- каквото има да се случва, ще се случи.
  • 35 ASD

    0 3 Отговор
    Разбирам, че глезените европейци са повърхностни, но не разбирам някои наши си сънародници. И той нашият бай Ганчо, даже и един пакистанец не е срещнал през живота си, ама те, тръгнал да се репчи насреща все едно оня му отнел семейната чест. Толкова ли акъл трябва, след като прочете "Възраженията на обикновените европейци, недоволни от миграцията, почти никъде не се взема предвид от управляващите елити", да се сети, че западноевропейците целят да настроят своите граждани, уж довчера атеисти, срещу исляма. А ние си оставаме бедни, щото си ни е в днк-то да се дразним от черно и дрипаво и уви, те европейците са го проучили, и са видяли, че не е необходимо да ни настройват и съответно да ни развиват да имаме пари да привличаме миграция.Така че, хехе минахме се сами.
  • 36 Age

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Вярно е, че Мохамед не е бил грамотен човек, все пак е бил беден човек, а имайки предвид от какво са били изработвани книгите и разходите по тях, дори диплома за основно образование е било въпрос на финансови възможности.
    В Корана, ако си го чел, вероятно знаеш какво имам предвид противоречивите сури за християните и евреите, а и както животът на Христос, така и Коранът е бил писан доста години след смъртта на Мохамед, така че, няма начин Мохамед да ги е писал, а и под "бежанците" имах предвид определени хора, които най-вероятно са драскали противоречивите сури с цел да промиват мозъците на мюсюлманите, независимо, че е харам, с цел да подпалват война на религиозна основа, а и за моленето на картини и дървета, Бог е рекъл, че това е грях, поради което е харам, лично аз не одобрявам тази практика да се молим на смъртното да ни "облече" в безсмъртие, но това е личен избор, а и ако си мислиш, че онези, които след всеки събор подменят Библията са "християни", жестоко се лъжеш, понеже са християни само пред хората, но са по-големи грешници и от самия дявол, защото подмяната на Библията също е харам, а и няма логика Библията и Коранът да са едва ли не противоречащи си Писания, имайки предвид общия им в много отношения еврейски корен.
    Пиша еврейски, защото и Исаак, и Измаил са били евреи, синове на Авраам, заради което християнството и ислямът са авраамически религии, така че, когато християнин и мюсюлманин се карат за праведност, имай предвид двама духовни евр
  • 37 Age

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Вярно е, че Мохамед не е бил грамотен човек, все пак е бил беден човек, а имайки предвид от какво са били изработвани книгите и разходите по тях, дори диплома за основно образование е било въпрос на финансови възможности.
    В Корана, ако си го чел, вероятно знаеш какво имам предвид противоречивите сури за християните и евреите, а и както животът на Христос, така и Коранът е бил писан доста години след смъртта на Мохамед, така че, няма начин Мохамед да ги е писал, а и под "бежанците" имах предвид определени хора, които най-вероятно са драскали противоречивите сури с цел да промиват мозъците на мюсюлманите, независимо, че е харам, с цел да подпалват война на религиозна основа, а и за моленето на картини и дървета, Бог е рекъл, че това е грях, поради което е харам, лично аз не одобрявам тази практика да се молим на смъртното да ни "облече" в безсмъртие, но това е личен избор, а и ако си мислиш, че онези, които след всеки събор подменят Библията са "християни", жестоко се лъжеш, понеже са християни само пред хората, но са по-големи грешници и от самия дявол, защото подмяната на Библията също е харам, а и няма логика Библията и Коранът да са едва ли не противоречащи си Писания, имайки предвид общия им в много отношения еврейски корен.
    Пиша еврейски, защото и Исаак, и Измаил са били евреи, синове на Авраам, заради което християнството и ислямът са авраамически религии, така че, когато християнин и мюсюлманин се карат за праведност, имай предвид двама духовни евр

    Коментиран от #39

  • 38 не разбрах

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    какви ценности бе смешк. ? ти случайно не виждаш ли религиозните ценности как напълно са объркали човечеството , заформил се е един вечен конфликт и разделение, омраза, заплахи, забрани, закани и т.н. и т.н. идолопоклонничеството се е превърнало в масова психоза. отивайте да търсите психиатрична помощ, че планетата страда от вас

    Коментиран от #48

  • 39 знам

    6 4 Отговор

    До коментар #37 от "Age":

    Моамед си е бил пълен психопат, това е човек, който от злоба не е търпял чуждо мнение и е решил да премахва всякакво такова, чрез познатата ни репресивна форма. дори и християнството впоследствие бива налагано, чрез насилие. как изобщо религиите са научили хората на доброта и състрадание, след като се избиват заради хвърчащи приказки?? кое му е състрадателното на това да убиваш някой само защото било обидно, че оня си показал простащината ?? АКО НЕ СА АТЕИСТИТЕ И ПРИДРУЖАВАЩАТА ГИ НАУКА И ТЯХНАТА БОРБА ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЗДРАВИЯ РАЗУМ ДО СЕГА ЧОВЕЧЕСТВОТО НЯМАШЕ ДА ОЦЕЛЕЕ

    Коментиран от #42

  • 40 Лален

    9 0 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Извърташ думите ми, знаеш ли аз също познавам много ваши мюсюлмани които по цяла седмица жулат вино и ракия, ядът свински пържоли ама то си е тяхна работа, затова само не ми се правете на много вярващи. И да ти кажа тая работа с превземанията няма да я бъде ще си навредите сами на себе си, много цигани които до вчера не знаеха какви са и от къде са станаха най- големите мюсюлмани.
  • 41 JPower

    4 2 Отговор
    Колкото един индивид е по- набожен, толкова е по-прост. Между християнството и мюсюлманството почти няма разлика. Това е нещо, като фашизма и комунизмът. Те са еврейски продукти, създадени с цел избиване на гоите!!!! Да е чул някой, че Чингис Хан , Александър Македонски или някой китайски владетел е сменял религиите на заробените народи??!! Все ми е тая, кой в какво вярва или не вярва, стига да не ми Проповядва на сила.....

    Коментиран от #43

  • 42 Age

    0 10 Отговор

    До коментар #39 от "знам":

    Има психопати, които се наричат християни, други пък мюсюлмани, трети-будисти, четвърти-индуси и т.н., но това не променя факта, че въпросните са именно психопати.
    А и по принцип човешките вождове са/имат такива наклонности, независимо дали са политически/религиозни вождове и Мохамед, колкото и да не им се иска на мюсюлманите, не прави изключение.
    Цар Борис, ако визираш него, също е имал такива наклонности, а и го е направил, защото се е страхувал от византийците, че пак ще му разбиват войските, безспорно е бил добър дипломат, но е бил некадърен военачалник, а не защото реално е вярвал в Бог.
    А и повечето хора реално не вярват в Бог, инак нямаше да нарушават заповедите му, аз няма да казвам дали съм вярващ, засега искам да си остане моя тайна.
    А и фанатици винаги ще има, независимо от религията, която изповядват, така че, недей да им обръщаш кой знае к'во внимание, ако някой ти каже "приеми Бог в сърцето си", имаш право да избираш-ако приемеш, ще се радваме, ако няма-няма, изборът си е твой, най-важното е да се поне да се уважаваме един другиму и да не натрапваме никому своите възгледи, светът е шарен и да си призная, радвам се, че е така и се надявам да си остане такъв.
  • 43 Age

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "JPower":

    "Колкото един индивид е по- набожен, толкова е по-прост..."
    Значи по твоята логика, хора като Исак Нютон, Махатма Ганди, Нелсън Мандела, Мартин Лутър Кинг, Мартин Лутер, Луи Пастьор са глупави хора, защото са били...набожни.
    "Умна" логика имаш, за завист е чак...
    За такива като теб едно време са казали:
    "На кривата ракета, космосът и е крив".
    Т'ва във връзка с еврейските "изобретения".
  • 44 Хасан

    1 15 Отговор
    Ислямът ще завладее света. Гяурите по ножа.
    Започваме от булгаристан.
    Аллах Акбар!

    Коментиран от #46, #54

  • 45 БПФ

    8 1 Отговор
    А кой ще защити европейците християни от ислямисткият терор? Защо ние да сме длъжни да се съобразяваме с тях - на нашата земя, щом те отказват да се съобразяват с нас?
    Европейците, германците особено - направиха огромна грешка - гледаха предното поколение мюсюлмански пришълци (от Турция) и лековерно си мислеха, че пакистанския или афганистанския дивак религиозен фанатик, не се отличава от турчинът-кемалист, дето още дядо му и баба му са били заставени да хвърлят чалмите и фереджетата, а сам той е получил светско образование и възпитание още от детството !!!
  • 46 Димов

    9 0 Отговор

    До коментар #44 от "Хасан":

    Какво стана с идеите ти за отворено общество бе, nyмияp? Рано или късно си показвате урудливите мутри зад маските на равноправие, които сте си надянали.
  • 47 Генерал

    6 1 Отговор
    Вземете си поука, защото в Корана„…Аллах проклина“
    „А онези, които не вярват и умират неверници, над тях е проклятието на Аллах и на всички ангели и хора“… /2 :161/
    Няма спасение! Докато Христос съветва „Обичай ближния си“, то проклятието на ислямския Бог е навсякъде.
    „Те са /корейшите/ които купиха заблудата вместо напътствието и мъчението вместо опрощението, и колко настойчиви са пред Огъня.“/2:175/
    Отново заплахата пред неверниците и упрекът, че се оставят да бъдат заблуждавани, вместо напътствани от Аллах и са приели мъчението вместо да получат опрощение.

    "И се сражавайте по пътя на Аллах с онези, които се сражават с вас, и не пристъпвайте! Аллах не обича пристъпващите…“ /2:190 /
    Открит призив за насилие! Вярващият който следва пътя на Аллах воюва. Но ако някой оказва съпротива, ако се сражава срещу него, трябва на всяка цена да бъде сразен.
    „И ги убивайте там където ги сварите, и ги прогонете от там… Ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.“ /2:191/

    Коментиран от #50

  • 48 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "не разбрах":

    Глупостите, които си изброил не са ценности а фанатизъм. И понеже си прекалено слаб0yмен за да ги различиш, си се объркал и ставаш смешен с приказките си. Християнските ценности са за мир и любов. Християнството отрича насилието. Християнството проповядва разбирателство между хората. Естествено, това не означава да седиш като агне на заколение, когато открито искат да ти теглят ножа. Във всяка идея има последователи, които стигат до крайности с нея и така я опорочават. Не приравнявай всички към тях. Опитай се да отсееш добрите от лошите зърна и тогава може и да мелиш брашно. За сега просто изхвърляш здравото, заедно с гнилото, и така няма да остане нищо хубаво.
  • 49 Генерал

    9 0 Отговор
    Насилието е основно оръжие в исляма! Докато другите религии използуват мисионерството, убеждението, доверието, човеколюбието, любовта като средства за привличане, в мохамеданството основният подход към „покоряване“ /ислям/ е физическата принуда. Не може да си езичник, не може и да си друговерец освен мохамеданин! Твоят единствен господар е Аллах, чийто пророк е Мохамед! Ако не приемеш това, ти си неверник /гяур/, твоят живот няма стойност и може да бъде отнеман по всяко време и дори без повод…

    Не може да има мирно съвместно съществуване с исляма. Това е доказано винаги и навсякъде. Причината е много проста: мюсюлманите не могат да търпят общност, която не са подчинили. В момента, в който станат над 9% от едно общество като брой на населението, започват въоръжена борба под една или друга форма с цел подчиняването на това общество. А една друга религия ловко използва това, за да унищожи християнството - както в момента се случва почти навсякъде в Европа. Това са простичките неща от живота: война, както винаги е било между исляма и всяка друга религия. Каква ще е формата на тази война, вече зависи от конкретните обстоятелства.

    Коментиран от #51

  • 50 Димов

    7 0 Отговор

    До коментар #47 от "Генерал":

    Открита терористична пропаганда, целяща масов геноцид и насилствено подчинение, налагащо контрол над мирни хора със страх и заплахи. Това не е религия. Това е тероризъм.
  • 51 Димов

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Генерал":

    Не знам дали всички мюсюлмани са така. Мисля, че арабският свят изповядва доста по-смирен ислям. Но анадолците, както и тукашните им п0дл0ги, определено следват тази фракция на мюсюлманството. Тя по прилича на дяволско евангелие, отколкото на проповед, водещ към просветление и разбирателство. Не виждам в нея призив за мир. Не виждам дори призив за търсене и намиране дори на зрънце общ интерес с различните от тях, че да положат някаква основа за съвместно съжителство. Няма такова нещо. Има само: който не е с нас - бой, бой, бой! Лишено е от дори елементарен разум. Ама то се знае: който не може да мисли, знае само да буха с бухалката.

    Коментиран от #55

  • 52 Факт е,

    0 0 Отговор
    Че вече не съвсем прикрито ни посочват враг, итози път социалното напрежение да отдъхне,а кучетата да полаят.после пак един ентусиазъм ще бъде употребен,а тълпите излъгани.Морала си остава Морал, у всички народи, нека само не ни карат да сме толерантни към извращения.С лъжи се водят тълпите(неграмотните),а тези дето са недоучили са най-опасните,защото ще ловят на въдица много други, и така до сблъсък,който ще намали бройката ненужни гърла.Затова мисли,мисли,мисли, е казал мечо ви Пух.
  • 53 Гурко

    3 1 Отговор
    Европа се събужда иде нов велик кръстоносен поход земята ще се освободи завинаги от мюсюлската смет
  • 54 Age

    4 1 Отговор

    До коментар #44 от "Хасан":

    За такива като тебе, Господ е рекъл:
    "Там ще бъде плач и скърцане със зъби, кога видите Авраама, Исаака и Иакова и всички пророци в царството Божие, а себе си изгонвани навън."
  • 55 Age

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "Димов":

    Повечето мюсюлмани са досущ като повечето християни-миролюбиви хора, но ако в мюсюлманския свят ти лепнат етикет "каафир"(каафир=гяур), Бог да ти е на помощ.
    Това е много тежко клеймо, което в повечето случаи ти остава за цял живот, а ако ти го лепнат, няма да можеш да живееш като нормалните хора, а в някои случаи дори ще те убият, ако го имаш.
    Та, ако си се чудил защо мюсюлманите по цял свят не протестират, а някои дори се съгласяват с действията на ИДИЛ, вече имаш отговора.
  • 56 Age

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "вън!!":

    Ислямът в Далечния Изток (вкл. Япония) не е забранен, защото за разлика от Европа, Далечният Изток има всички механизми да се справи със радикализацията и за разлика от Европа, в Далечния Изток никой няма да те пита дали си мюсюлманин, християнин или някакъв друг, спазваш ли закона-си примерен гражданин, нарушиш ли го-в ареста, докажат ли, че си виновен-в затвора.
    Там нарушилия закона мюсюлманин бива третиран по същия начин, както нарушилия закона християнин, будист, индус и т.н.-като престъпник.
    А и повечето хора там не казват каква религия изповядват, защото за разлика от другите, те са разбрали много отдавна, че да натрапваш някому възгледите си е недостойно.
  • 57 Алоооо

    2 3 Отговор
    Европа ще е ислямска.Запомнете го.Баба Ванга го е предсказала.

    Коментиран от #58

  • 58 Age

    5 1 Отговор

    До коментар #57 от "Алоооо":

    Стига си злоупотребявал с името на баба Ванга.
    Нейни близки твърдят, че тя никога не е предсказвала такива неща.
    На кого мислиш, че ще вярват хората-на нейните близки или на анонимник като тебе, как мислиш?
  • 59 pantata

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Голям праз":

    toy ne e znael da çete i pişe knigata e napisana 23 godini sled smırta mu po spomeni na toya i one po toçno 5 knigi sa napisa 4 izgoreni edna ostanala skrita i sızdava problemi...po taya versiya predi godini edin pisatel napisa kniga...
  • 60 Фактория

    0 0 Отговор
    И тогава ще стане страшно за да ни натресат спасител със светло име, когото да следваме и тогава........
  • 61 Разум

    6 0 Отговор
    Един въпрос.
    Нормално ли е мъж на 52г. да се жени за 6г момиченце?
    Ако не е, значи Мухамед с нещо е преминал границата на нормалното.