Last news in Fakti

12 Декември, 2019 10:00 5 777 45

Няма време за "последен валс", време е за цунами

  • божидар чеков-
  • слави трифонов-
  • здравеопазване

Жельо напусна този свят, а СДС разкри истинската си продажна същност

Няма време за "последен валс", време е за цунами - 1
Снимка: 7/8 TV
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не съм "фен" на Слави Трифонов. Фен съм на промяната. На радикалната, закъсняла, но жизненонеобходима промяна. Българският 30 годишен преход се превърна в ходене по мъките. Партията столетница организира посвоему преминаването от тоталитарна система в псевдодемокрация. Тихомълком няколко политически мекерета оглавиха с помощта на БКП/БСП и ДС - "Синята вълна" и тя се разотиде "со кротце, со благо" да зяпа "Стани богат" и "Вип брадър".

Мозер прелетя за малко от Америка, за да разбие безвъзвратно земеделците. Филип се сгуши в Конституционния съд, а Хубавото Наде се пенсионира в посолството в Анкара. Гласът на Богдана Карадочева се превърна погребален марш на "Сините мечти". Жельо напусна този свят, а СДС разкри истинската си продажна същност. Бащата на българския капитализъм Иван Костов, дори не се извини за ликвидирането на стотици предприятия, за финансовия грабеж и продължава да твърди, че той е прокарал пътя към замогване. Без политическа култура и опит, българите зареваха "Искаме си царя".

Сакскобурготски вкара вълкът Милен Велчев в кошарата и взе каквото можа от имотите на интенданството. За благодарност даде България на съд в Страсбург. От всички подигравки и унижения през които мина българското общество, гаврата със здравеопазването е върха, не на Пирин, Рила или Витоша, а на живота на българина. Болни деца разчитат на Ес-е-меси и капачки! Печален рекорд на Гинес. По жълтите павета се появиха някакви "протестъри" с дипломи от "Отворено общество" и отвратиха хората, когато стана ясно, че са платени от Сорос, за да бия тъпана.

Три милиона българи не издържаха пред неразбираемите бюлетини, пред подправените протоколи и напуснаха страната. От Брюксел не спряха да пишат доклад след доклад, мониторинг след мониторинг, да глобяват и порицават. Резултат никакъв. Хората се измориха от лъжи. Политиците, които се нагушиха с къщи за гости, къщи за тъщи и апартаменти с по две-три тераси смазаха съпротивата на крайните оптимисти. Хората изгубиха вярата и станаха подозрителни и злобни.Биологичният часовник също има своя принос в липсата на съпротива.

И точно сега, когато българското общество изглежда унесено в комфорта на "Бялата смърт", се появява Трифонов, единствен способен да събере 100 000 луди глави и да ги поведе на щурм към "Зимния дворец". Това е вълната, която може да помете самодоволните обитатели на парламента. Тя ще успее, ако в нея няма делене на сини и червени, на българи от вътре и от вън, на стари и на млади. Няма време за "Последен валс". Време е за цунами. Ако стане, то ще бъде първото и последно българско цунами!


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    100 29 Отговор
    Браво Слави. Наритай гербаците в т@ш@ците.

    Коментиран от #20, #27

  • 2 русенец

    72 62 Отговор
    Славчо, помня когато правеше свирки на Илия Павлов малко преди да го гръмнат, после и на Сашо Дончев. След това и на други силни на деня, после престанах да те гледам. Чувам, че и на Тиквата си правил публично свирки! Бе ти си страшно музикален, ще пробиеш и в политиката!

    Коментиран от #10, #23

  • 3 Платен репортаж

    19 28 Отговор
    Е как да не си фен бе Чеков,ама то само фамилията ти като види човек и му става ясно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 някой си

    79 24 Отговор
    Слави може да е всякъкъв,но за разлика от други има смелост да каже някой неща който всички виждаме как се случват,но си мълчим всеки ден за тях.Мишки сме и такива ще си останем.

    Коментиран от #7, #38

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    53 6 Отговор
    от сдс и ИВАН КОСТОВзапочна тотално сьсипване на родна БЬЛГАРИЯ а днешните политици и олигарси ще я довьршатаи мутрите който бяха сьздадени от определене лица от бкп по заповед на МОСКВА ЛУКАНОВ ДС ГОЦЕВ А БОЙКО БОРИСОВ е бил част от сик при МАДЖО
  • 7 русенец

    35 19 Отговор

    До коментар #5 от "някой си":

    Абсолютно си прав! Има много точна преценка кога да удари по масата и на кого да направи свирка, че да не му се случи случка.:))) Оправен е! Роден е за политик!
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 8 Отговор
    ВАСИЛ ИЛИЕВ ВАСКО БОРЕЦА го разтреляха на пьт за сеща с СЛАВИ ТРИФОНОВ В МИДЖУР
  • 9 Славчо-тъпото

    7 15 Отговор
    Пак се изказах неподготвен............
  • 10 Самсон

    36 6 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Всички правехте свирки на червените мутри , не само той . Така че дръпни ръчната малко .

    Коментиран от #14

  • 11 0110

    15 11 Отговор
    следващия психично болен
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 йордан

    34 24 Отговор
    Успех , Слави! И да го харесвате и да не го друга алтернатива няма!

    Коментиран от #16, #19

  • 14 русенец

    27 11 Отговор

    До коментар #10 от "Самсон":

    "Правехте"? Що , бе? Ти къде беше в това време? Водеше записки ли, Херодот нещастен!:))) И всички мутри са червени, демократ такъв! И ти си червен! И Тиквата е червен, и Слави е червен , и Доган е червен.
  • 15 Олимпийска надежда

    26 14 Отговор
    Слави като Барека!
  • 16 русенец

    16 4 Отговор

    До коментар #13 от "йордан":

    И ти си прав! Трябва да се върви след стадото. Има хора, които се грижат да ти предложат правилния чобанин!
  • 17 ха;нди

    17 3 Отговор
    ДОГАН ГО ПАЗИМ
  • 18 кнаус 485

    25 0 Отговор
    Добър и интересен анализ за миналите 30 години,само се съмнявам ,че Слави ще съумее да справи със ситуацията....,но истината е,че трябва цунами,не съм песимист ,но съм сигурен,че отново ще го побългарим...
  • 19 Мурдаров

    5 6 Отговор

    До коментар #13 от "йордан":

    Ти знаеш ли значението на думата "алтернатива"? Едва ли.
  • 20 кнаус 485

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Няма да ги нарита,гарван на гарвана око не вади....
  • 21 Крум

    10 2 Отговор
    Абсолютно вярно и точно!
  • 22 НеФен

    57 4 Отговор
    Мислите в тази статия, все едно съм ги казал аз. В същност тези мисли ги има в главата си всеки що годе, незвисим и необлъчен българин.
    Ако Слави тръгне да прави революция, аз няма да се включа, защото знам че той е плод на съсщото това статуткво. Но няма и да агитирам против него, тези който ще се включат.
    Аз не смея вече да революционерствам, защото ме е срам от това, че скашах като маймуна по площадите и пеех последн валс. Срам ме е, че се радвах, когато виждах как се руши всичко създавано с труд и пот. Срам ме е, че се радвах когато влизахме в НАТО.
    Бих могъл да се самооправдавам ,че са били грепки на младостта, но вече знам, че като си тъп, то е за цял живот. За това и няма да се включа в новата революция, но няма и да и преча. Защото тъпак като мен не може да дава акъл на обществото!

    Коментиран от #39, #44

  • 23 Слави

    13 5 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Разбирам че разбираш от свирки.Да вземеш да врътнеш и ти по една на всички. А?

    Коментиран от #25

  • 24 Dido

    33 11 Отговор
    Каква промяна е Слави бе "другари" ! Не помните ли как пя на ушенце на Илия Павлов, как си хапваше кебапчета с Георги Илиев, че последния го убиха докато пътуваше за среща с Трифонов. Помните ли го Славчо как се разхождаше до Боко по нощна София, докато Боко беше Глав. сек. на МВР и защитаваха бити адреналинки. Големи дружки бяха - Батман и Робин! Та тази ли поредна кукла на конци е промяната!?!?!Пак чака народа овчи някой да го спаси,а не да взема съдбата в ръцете си!!!!

    Коментиран от #36

  • 25 русенец

    16 8 Отговор

    До коментар #23 от "Слави":

    Виждам, че само свирките са те заинтересували. Гласувай си за Слави тогава, той на такива като теб разчита, другите тикви - също.
  • 26 Грую

    6 1 Отговор
    Аз ще съм на броненосеца "Потьомкин"!
  • 27 Byg

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Ще ги нарита с голо дупе
  • 28 георги

    15 2 Отговор
    Време беше, след като академичната младеж запя в един глас чалга, някой да я поведе към нищото.
  • 29 Ботев

    7 2 Отговор
    Лидерството (лично и партийно) в политиката стои върху ПАРИ! Коя купчина пари повдига Слави нагоре? Може би Господ знае...Най-вероятно нашата, българската, купчина си повдига друг лидер и друга партия … за леко успокояване на обстановката, а може да е пожелала и по-мъдро ръководство … Дано!
  • 30 Мунчо

    16 4 Отговор
    Цялата плювня, която учиндола твори, е единствено да обслужи егото му, което по нищо не се различава от това на идолът му Борисов.

    Този мисли за народа точно толкова, колкото и Борисов, но плюва, защото се надява на дебилите, които да гласуват за него, за да продължи делото Борисово.
  • 31 Анонимна

    4 1 Отговор
    Ами вярвайте ми а аз си дружка с Домусчиев,Доган и няма как да направя революция щото ще ми пратят цялата държавна администрация но вие пак ми вярвайте
  • 32 никой

    5 1 Отговор
    Никакво цунами не виждам. Къде го видя това цунами авторът?

    Коментиран от #40

  • 33 ради рс

    9 4 Отговор
    Що сте толкова негативни а не пишете нещо което може да е добро за промяната ,само омраза и псувни чета не ви ли е срам.
  • 34 МЪДАААА

    11 0 Отговор
    Ами ако и той е като сдс ??? Като царя ? Като Иван Костов ? Всички те се държаха отначало така . ОБЕЩАВАЩИЯТ ТРЯБВА ДА НОСИ МАТЕРИАЛНА ОТГОВОРНОСТ - ЛИЧНА !
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ЧИЧО

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Dido":

    И КВО????? Искаш да ни кажеш, че трябва ЦАРЯ ТИКВА И НЕГОВИТЕ ВЕЛИКИ ВЕЗИРИ ДА ГИ ХРАНТУТИМ ДОКАТО СА ЖИВИ????
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 някоя си

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "някой си":

    В това се състои голямото АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО. Да знаеш КОГА и КАК да го кажеш, така, че да ти повярват и не толкова глупавите...Актьорлъка си е част от политиката...
  • 39 От далече

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "НеФен":

    ПОЗДРАВЛЕНИЯ ! ДОСТОЙНО И ЧЕСТНО ИЗКАЗВАНЕ! За съжаление, повечето разчитахме на емоции и очаквания. Но манталитета.... манталитета е като козината и вълка
  • 40 никоя

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "никой":

    Всичко, което не се вижда с пари, може да бъде видяно с много пари. и цунами, включително, защото дума - дупка не прави, но ден година храни - български народни поговорки.
  • 41 8932

    1 0 Отговор
    Сульо,Пульо,Атанас и аз,сме за Слафчо. Защото Слафчо е човек от народа.Защото той е един,от нас.Вервайте ни!
  • 42 косио

    5 0 Отговор
    Но да се върнем към избора на Цацаров. За да отговорим на въпроса какъв ръководител на КПКОНПИ ще бъде той, първо трябва да видим какво е свършил като главен прокурор. По данни на „Алфа Рисърч” от септември 2019, едва 10% дават положителна оценка за работата на Цацаров. Отрицателна е оценката на цели 49% от българите. И още: целият седемгодишен мандат на Цацаров премина под сянката на думите „ти си го избра” - тоест, под сянката на съмненията, че угодничи на ГЕРБ и ДПС. Под неговото далновидно ръководство прокуратурата прати в „трета глуха” неприятни за управляващите сюжети: съдбата на онова прословуто тефтерче на Златанов, разходите на Авиоотряд 28, записите „Ало, Ваньо” и „Двете каки”, Костинбродската афера, ролята на Делян Пеевски във фалита на КТБ и т.н. А от „хумора" на Цацаров е видно, че и за „двете батки” нищо няма да научим. Да не забравяме и това: Цацаров демонстрира твърдата си подкрепа за единствения кандидат за негов наследник на поста главен прокурор. Кандидат, чиито професионализъм и морални качества са оспорени от редица уважавани юристи.

    Не, с новия шеф начело КПКОНПИ няма да отбележи исторически поврат в „борбата” срещу корупцията. Бухалката ще продължи да удря селективно, но ще бъде държана в кадифена ръкавица. „Инструкторите” също ще се запазят.
  • 43 За мишките

    1 0 Отговор
    Четири десетилетия и половина и трите минали десетилетия са нищо в сравнение с педесетте десетилетия след последното БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО. Богат тренинг. Мишки от поколения.
  • 44 Фен на неФен

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "НеФен":

    Браво!Твойте думи и терзания са и мой!
  • 45 некой си

    4 1 Отговор
    точно тъка трифонов излез на улицата и поведи хората утре ти и целия оркестър да сте пред парламента