Last news in Fakti

17 Декември, 2019 17:31 17 115 72

Слави Трифонов: Мазохисти ли сме?

  • слави трифонов-
  • мазохисти-
  • ангел джамбазки
Слави Трифонов: Мазохисти ли сме? - 1
Снимка: 7/8 TV
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Какво е да си морален? Да си морален означава да си честен, почтен, да живееш достойно, да държиш на думата си, да си благодарен, да изпитваш уважение и да се стремиш към уважение. Ей такива неща. И защо е важно да си морален? Защото моралът е като спойка. Той събира хората. Той създава общността.

Аз не съм ментор или пък някакво морално гуру, аз просто казвам тези неща от опит. Предателства, разочарования - нали на всички ви се е случвало? Всъщност, това е животът, нали?
А липсата на морал е нещо гадно, нещо разрушително. Кой иска да го лъжат - хайде, замислете се. Не искате, нали? И най-големият лъжец на света не иска да бъде лъган. И най-големият подлец не иска с него да постъпват подло.

Тогава, защо ние, българите, непрекъснато си избираме адски неморални политици? Най-вероятно сме мазохисти и ни харесва да си избираме хора, които ни лъжат, които не си държат на думата, които не си изпълняват обещанията, които постъпват подло.

Всеки може да има собствено мнение по въпроса, но не може да има собствени факти. Затова, ето ви малко факти:

Факт номер едно: Преди няколко дни евродепутатът Ангел Джамбазки, титулуващ се като български патриот, беше хванат да шофира “патриотично” с над 1 промила алкохол. Единственият възможен морален акт от негова страна беше веднага да си подаде оставката. Но той се покри. Сигурно е махнал патриотично с ръка и си е казал: “Айде, бе, нали никой не е умрял?!”

Между другото, същият този Ангел Джамбазки, в дебат преди последните кметски избори в София, заявява следното: “…Каквито и пътища да се правят, светофари и кръстовища, когато имате неправоспособен, неграмотен, необразован, ПИЯН, надрусан водач, ще имате и жертви на пътя.”
Думите му са факт, но оставката му - не.

Ще ви дам само един пример - естонският министър Яак Ааб и шведската министърка Аида Хаджиалич бяха хванати да шофират с под 0,30 промила алкохол и веднага подадоха оставки. Но това не е в България, това е в Естония и в Швеция - там политиците имат “извратено” чувство за морал.

Факт номер две: Миналата година Валери Симеонов, един друг политик, титулуващ се като български патриот, нарече протестиращите майки “кресливи жени”, а децата им с увреждания - “уж болни деца”. След такова изказване, Валери Симеонов завинаги трябваше да напусне политиката. Една година по-късно тези негови думи са сякаш забравени, защото Валери Симеонов в момента е заместник-председател на най-висшата държавна институция у нас - българския Парламент.

Всъщност, Валери Симеонов трябваше да напусне политиката още преди две години и половина. Тогава пред вестник “Сега” Валери Симеонов сподели, че през седемдесетте години е ходил в концлагера Бухенвалд. “Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там” - майтапи се Симеонов.

След 4 месеца ще се навършат 77 години от спасяването на българските евреи. Как е възможно преди 77 години всички политически партии, всички българи, патриархът, царят да се изправят заедно и да не позволят да бъдат депортирани и избити българските евреи, а сега във властта да има подобни майтапчии като Валери Симеонов?!

Моралът на българските политици преди 77 години няма нищо общо с морала на сегашните политици. Това казват фактите.

Факт номер 3: През 2010 г. един записан телефонен разговор показа как един министър-председател със служебното си положение пази производител на нелегален алкохол. “В неговата фабрика (на производителя) влезнАли митничари ли са, полицаи ли са, събират телефони, правят некаква акция там… (…) Хайде, прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да… (…) Като съм обещал, че няма да го закачам - няма да го закачам” - това казва този министър-председател в телефонния си разговор с шефа на Агенция “Митници”. След такъв скандал - ако има морал, този министър-председател никога вече не трябва да си помисля да бъде политик, камо ли министър-председател. Но, уви, той си е министър-председател и 9 години по-късно. Защото той е Бойко Борисов. Той е над морала.

Това са само една хилядна от примерите за липса на морал у българските политици. Вземете “Апаратментгейт”, например - колко замесени политици в скандала напуснаха завинаги политическия живот? Колко души предприеха този морален акт? Всъщност, напускайки политиката след “Апаратаментгейт”, Цецка Цачева май се оказа единственият истински мъж.

И сега си отговорете - мазохисти ли сме или не сме?


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 97 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не сме

    130 19 Отговор
    БЪЛГАРИ СМЕ. По лошо 😝
  • 2 гост

    97 148 Отговор
    Славко "активиран" от ДС носи огромната вина за опростачването и чалгализацията на едно цяло ново поколение - това е непростим и непоправим грях за който само Господ ще го съди ….

    Коментиран от #25, #60

  • 3 Последния софиянец

    190 6 Отговор
    Прав е. Без морал нищо не става. Всеки дърпа към себе си и всичко се руши.
  • 4 херодот

    114 6 Отговор
    Не, бе Славии , сеирджии сме бе ...
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    43 103 Отговор
    Слави Трифонов,... ПРЕЗИДЕНТ,... ПРЕЗИДЕНТ,... ПРЕЗИрватив!
  • 6 Слави Трифонов:

    41 98 Отговор
    Пеераси ли сме? Ако вие не сте, то аз съм, и то голям пеерасин - цели 2 метра!
  • 7 Не,не сме

    90 10 Отговор
    Прост сме -Мръши-които имат поговорка,
    Преклонена главица,сабя не я сече,и
    Ти мамо не се слагай отпред,стой малко
    по-назад.....

    Коментиран от #29

  • 8 Тръмп

    38 67 Отговор
    Според Славун,само той,Манолова и Нинова са морални!!!:):):)Политиката е к.рвенска игра на прецакване,та морал е трудно да запазиш!!!:):):)Историята с Джамбански е:никога не е късно да станеш за резил или да се изкендзаш на метенето!!!:):):)
  • 9 Мазохист

    39 34 Отговор
    Славчо, така е, народът ни е мазохистичен. Опитахме разни там садисти разни, харесва ни много тази чудна, пълнокръвна връзка. Така сме като едно цяло, садист-мазохист. Надупиш се-заврат ти го. Красота! Тогава защо си ни ти? Никой няма да те приеме в развратното си сърце, в доволния си скотски животец!
  • 10 Мазохисти ли сме

    29 73 Отговор
    А целта е през
    2021г. Славун ще вземе около 18% и ще направи коалиция със своя идол ББ!
  • 11 456

    89 14 Отговор
    В случая е прав. Явно сме мазохисти.
  • 12 Тъжно и страшно

    80 26 Отговор
    Славчо, присмял се хърбел на щърбел! И ти отначало тръгна добре, но после стана същата маскара като тия, дето ги плюеш, (не че не заслужават) Всичките сте един дол дренки, лъжете еднакво, зависи кой ще ви се закачи на въдицата. В последните 30год. тая държава не е видяла нито един свестен политик, милеещ за народа.
  • 13 Петрич

    40 30 Отговор
    Ти пък да не си по различен,аман и от теб
  • 14 РАВНОСМЕТКАТА

    52 28 Отговор
    Тоя как само се е самонадъхал и гледа как рибките му кълват на простотиите, а миалата година се свива пред герберастите в студиото на БТВ!
  • 15 Един от балъците в Бантустана

    62 36 Отговор
    Е това е наглост !!!!!!
    Най-безкруполният да говори за морал !!!!!
    Питайте ВСИЧКИ от Каналето колко е "морален" Трифонов.
    То верно, че наглоста не е олимпийска дисциплина, НО ако беше олимпийска дициплина Трифонов поне 10 пъти щеше да е олимпийски златен медалист.
    Този човек си е чист социопат, и нарцис до болестно състояние в най-тежка форма.
  • 16 Нертерата

    46 24 Отговор
    Няма ТВ проект, който да не е свършил зле! Славчо и морал в едно изречение? Ма моля ве! Защо ги пише сега тия умни мисли, а не го призова Борисов да си подаде оставката когато му гостува, м?
  • 17 JPower

    39 28 Отговор
    Селска проститутка , обяснява що е морал.!!! Забрави, кога се дрогираше ,като свиня. И където да си отишъл, все бой си ял!!!

    Коментиран от #47

  • 18 Хъш

    44 30 Отговор
    Човек с чийто скечове унижава хора и засяга техните семейства, като случая Плевнелиев няма морал да казва какво трябва да правят другите.Една от причине за опростачването на хората е значителна част от неговото творчество.Не цялото имаше и много добри моменти ,но тогава имаше много други хора около него ,като защитата на медиците в Либия.Тогава беше добре , сега звучи фалшиво и неискрено

    Коментиран от #31

  • 19 Гост

    40 23 Отговор
    Ако качим на власт и "моралния" Славчо, тогава сме наистина мазохисти!
  • 20 kostak

    37 31 Отговор
    Славчо ти си един комплексиран, полуграмотен ,самовлюбен,селтак и чалгар.Твоите сценаристи и кукловоди сасъщите ,но са и долни робски дущици.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 байзлатан

    42 19 Отговор
    Ехо,Слави,твоето предаване опрости младото поколение със просташки жаргони от улицата.Ако това е морал здраве му кажи.
  • 23 Израел

    39 0 Отговор
    Тези,които спасиха евреите преди 76г. добро не видяха.
  • 24 Ели

    30 12 Отговор
    Мазохисти сме, Слави!

    (този е единственият Човек в шоу бизнеса, който се разви пред очите ми)

    Момчето има желание да учи, и тръгна от нулата, браво!

    Не одобрявам стремежа му към мутрите, Студентски град и чалгата - опростачи нацията, но момчето надгражда, дано да случи на добра девойка!

    Не че ще гласувам за него, но е продавал мартеници на площада, което му прави чест и печели уважение!

    Коментиран от #26, #27

  • 25 Опа

    25 15 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Хей приятел, ДС май теб те обучила, та ми повтараш едно и също, вземи малко смени репертоара писна ми от едни и същи глупости, за това ли ти плащат
  • 26 JPower

    17 18 Отговор

    До коментар #24 от "Ели":

    Вземи му пиши, може да те вземе за девойка!!! Мухаха....таз славуна , е една нещастна селяндурска пръчка, която си повярва, че е ""голяма работа"" ...селски пишман тарикат.. Уцели,че има "хляб" в доопростяването на простите селяндурска сган,
    прецака всички в Каналето и ся, голяма работа е...
    Ако не ти е ясно, той , с селските си интриги, "",свали Къци Вапцаров и д-р предавания, за да ""блесне""

    Коментиран от #66

  • 27 Хубаво

    26 10 Отговор

    До коментар #24 от "Ели":

    Тогава гласувай за пияници, лицемери и лъжци който виждаш ли не знаели как да задържат мед сестрите в България, а знаят как да дадат милиони лева на американска фирма за нещо което още не е произведено. Хубаво е нали?
  • 28 Фактолог

    23 5 Отговор
    "Морален" е и онзи, който е присъствал в парк-хотел Москва в началото на прехода, когато партията майка раздаваше началния капитал.

    Коментиран от #38

  • 29 Пако

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "Не,не сме":

    Ето,три мръши изпълзяха и ми сложиха минуси
  • 30 Пешо

    21 17 Отговор
    Чалгаря се мисли за господ а е жалък комплексиран селянин.

    Коментиран от #32

  • 31 Опа

    27 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хъш":

    Той Плевнелиев не е за унизение, а за нещо друго и да де питам знаеш ли този (унизения) в кой борд се е набутал сега за да може пак да папка парички?
  • 32 Хубаво

    21 4 Отговор

    До коментар #30 от "Пешо":

    Ти си имаш друг бог ББ, да ти е жив и здрав. И все отзад да ти Е заедно с Джамба и Симеона а може и Пеев
  • 33 Най най

    4 15 Отговор
    Големият боклук...Станчо Трифонов
    България Загина!
    ТЕ ПОГРЕБАХА БЪЛГАРИЯ!
  • 34 Радомир

    23 17 Отговор
    А да те питам ,дългуч смотан, морално ли да се возиш със дузина дебеловрати по града и да се правиш на богопомазан ,ай селяндур от Учиндол?
    И ако тее хора утре те изберат(боже пази) е това е аморално, да дадеш си гласа за един долен и необразован илетерат който подстилка на властимащи и нищо хубаво не се очаква да излезе от тоя помияр.Не съм фен на джедъра Джамбазки нито на Болен Пидоров,но ти си за мене най лошата комбинация за управник.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Българи сме

    4 10 Отговор
    Шизофреници сте
  • 37 гост

    12 16 Отговор
    Кой си ти бе селтак та ще питаш за морал и честност точно ти ли ще обясняваш на хората колко си морален и честен като переше парите на мутрите може би или като направи партия патерица на гроб
  • 38 хахаха

    0 4 Отговор

    До коментар #28 от "Фактолог":

    И ти си чул не дочул ама пишеш хаха
  • 39 Чичак

    22 9 Отговор
    След интервюто с Бойко......как да ти вярвам ???
  • 40 Гошо

    7 7 Отговор
    Ас мисля че сме турски ИБРИЦИ
  • 41 Иван каратист плочкаджия

    21 3 Отговор
    Слави е надежда, борбата не е лесна - това е борба на мързела срещу бачкането. Ако се разбачкаме за една година - горе долу ще има резултат. Мързеливците са навсякъде около нас, в метрото, навсякъде.
  • 42 САКАР

    10 8 Отговор
    АЛО ДЪЛГИЯ ИЛИ КАК ТИ ВИКАТ В БГ И ТИ СИ КАТО ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ НАЛИ СЕ ИЗДИГНА В КЛАНЯНЕ И ЛИЗАНЕ НА ЗАДНИЦИ .ТОЛКОВА МНОГО ГОДИНИ СЕ ПРЕГРЪЩА ТО С ПЛЕВНЮ ТУ С АХЕДЧО ТО С КОСТОВ ТО С ЖЕЛЮ ДАНЕ ИЗБРОЯВАМ А СЕГА ПРОЗРЯ ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ СА ИЗЯЛИ БАНИЦАТА ТО ТОЯ НАРОД САМО И ЕДИНСТВЕНО ТОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА КОЕТО СТАВА В БГ АНТИ ДЪРЖАВА АНТИ БЪЛГАРИЯ АНТИ БЪЛГАРСКА СЛУГИНАЖ НА САЩ И ЕС И КВО КАТО СТЕ В ЕС СМЕШНИЦИ ВСИЧКИ ЕМИГРИРАХА БЪЛГАРИТЕ А ЩО ПОЛИТИЦИТЕ НИ НЕ ИМИГРИРАТ ОТ БГ А СЛАВЧО .СРАМУВАМ СЕ ОТ ТАЯ СЕГАШНА БЪЛГАРИЯ ОТ УПРАВНИЦИТЕ 240 ДЕБИЛИ СЕ ЩИРЯТ В НС ВСИЧКИ СА ЗА СЪД ВСИЧКИ ПАРТИЙ ОТ 89г ДО 2019 В БЪЛГАРИЯ ДА СИ БЪЛГАРИН Е ЛОШО БЕЖАНЦИ ХРАНИМ КАТО НА ПРАЗНИК А НАШИТЕ СТАРИ ХОРА БОЛНИЦИ ДЕТСКИ ДОМОВЕ БЕДСТВАТ ИЗНАСЯМЕ ЗЛАТО КАНАДЦИ И ДР ЗА СТОТИНКИ А ВНАСЯМЕ БОКЛУК Е КАЖЕТЕ МИ ИМА ЛИ ПО ДЕБИЛНА ДЪРЖАВА А ИМАХМЕ ВСИЧКО АРМИЯ ИКОНОМИКА ХОРАТА ВЕДРИ УСМИХНАТИ А СЕГА ХОРА С ПО 2 КРЕДИТА С ДРЕХИ СЕКАНД ХЕНД ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ГАДИ МИ СЕ ОТ ТОЯ СЛАВИ И ТАЯ БЪЛГАРИЯ СЕГАШНАТА МАЩЕХА ЗА БЪЛГАРИТЕ
  • 43 Az грешния

    13 8 Отговор
    Славе не говори за морал , ти също нямаш , защо ходиш с две коли охрана и тя се държи като Богопомазана , от кого се пазиш че охрана , не са решили неса те ебали , и ми говориш с твоя характер за морал , ти си същия а може и по зле да станеш
  • 44 Сульо

    11 12 Отговор
    Че гнyсния дeбилeн народ е уникално тъпoглaв е факт. Затова нищо не става от него и трябва да се затрие колкото се може по-бързо. Вечно да му е гадно, да е беден и да живее в мизерия. Да измира бързо и да се маха. Да заселим с австрийци или немци , ама от онези оригиналните, не от гостите на баба Меркел.
  • 45 Богати Млади Красиви

    9 3 Отговор
    Отговорността е лична и това, че някой гледа простотия по ТВ и я пренася в живота си е негова лична грешка. И е по-добре , че дойде демокрацията за да се очисти България от cмaxнaти и лyзъpи. По добре са малките държави - качеството е важно , а не количеството на хората.
  • 46 Челмето.

    6 2 Отговор
    При глупаци и простаци какъв морал търсите.Прочети коментарите
  • 47 Ели

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "JPower":

    Пиша че "опростачи" нацията, а Вие реагирате първосигнално "пиши му".

    С какво сте по-различен от Трифонов, четете поста ми, не бъдете "фунционално неграмотен"?

    Вникнете в написаното от мен, разбирам гнева Ви, и той е оправдан, но не етикирайте обобщавайки...

    Всеки човек работил честно - заслужава уважение, но пиша и защо няма да гласувам за него.
  • 48 ха ха ха

    7 7 Отговор
    Ми като гледам колко идиоти се гласят да гласуват за новия проект на сорос "няма такава държава" - май, май и тоо големи ;)
  • 49 Talisman

    11 8 Отговор
    Той Слави казва истината а вие го плюете. Нека ви мачкат тогава заслужавате си го. Слави със теб сме!!!!!

    Коментиран от #68

  • 50 Byg

    8 3 Отговор
    Не.Не съм мазохист и затова няма да ви подкрепя по пътя към парламента , не мисля че негативен теоретик , може да постигне нещо на практика.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Гост 1

    9 5 Отговор
    С ТЕБ СМЕ СЛАВИ!!! А МАЗОХИСТИТЕ ДА НЕ СЕ ОПЛАКВАТ ТУКА ЧЕ СЛАВИ БИЛ ЕДИ КАКЪВ СИ А ДА СЕДЯТ И ДА ТЪРПЯТ
  • 53 Erdogan

    0 4 Отговор
    Ае вий сте мазохеее....
  • 54 Боко23

    9 1 Отговор
    В една мизерна дъгжава като
    Българиа.Където всеки се чуди
    как да оцелява ,където 100евро
    е пенсиата .Морал ниама.
    Всеки гледа да измами другиа
    за да оцелее.в Българиа Морал
    няма.има.законен терор геноцит
    Еми престсвеъе си,в европа
    Хората за 100 евро купиват
    храна за кучетете си.
    Да му дадем на слави 100евро
    на месец да видим ,дали
    Ще е Морален.
  • 55 Все така

    5 2 Отговор
    Защо ставате или се правите на морални, когато спират парите зад океана? В една друга телевизия ръсехте други мъдрости. Като останат без външни финансови инжекции журналисти, политици се сещат да погъделичкат моралните устои на българина, как е морален и ние сме морални, но вижте ония там не са. Пеете една и съща песен от 90-те, сменете сценаристите, изхабиха се.
  • 56 Асен Асенов.

    5 2 Отговор
    А, твоя координатор за Видин бе Слави. Тя морална ли е? Първо що не и провери миналото на Росица Кирова?
  • 57 ДДРОнег

    6 4 Отговор
    Само да предупредя - преди петнайсетина годинки се връзвахме на същите дълбокомислени приказки на "белия вожд"-сидероглу ... Резултатът отдавна е налице !!!
    Ако очакваме от един прост чалгар да защитава нашите интереси, значи сме мазохисти, наистина и то много прости !!!
  • 58 Кокала

    1 2 Отговор
    Ти па си много убав!
  • 59 Факт

    3 0 Отговор
    Тотали шейбек сме!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 бедни изроди

    3 3 Отговор
    Много добър пример за безморални деграданти са троловете тук, които срещу някакви мизерни стотинки защитават тоя престъпник б.борисов с дебилни коментари...
    Тая мърша трябва да я отделим от стадото перманентно, ние без тях можем, те без нас не..
  • 63 3953

    3 4 Отговор
    Аууууууу....Слави Трифонов,светата вода ненапита.Да не е забравил за 1996 год. на какво тържество е бил поканен.https://www.zajenata.bg/%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%B0%D1%85%D0%BC%D0%B5%D0%B4-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%BE%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF-video10056.html
  • 64 В е л и к и я

    3 4 Отговор
    А не е ли мазохизъм да казваш неща които се едно ти си ги прозрял а всъщност са ти го написали сценаристите ... !
  • 65 Дермидон Богоявленски

    4 1 Отговор
    Може да е всякакъв но думите са верни. А морални гювендии даже не си го помислят или говорят по форумите, където е безименно всичко.
  • 66 Хаджи Генчо

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "JPower":

    Да те допълня само!Открадна на великият Тодор Колев шоуто!Открадна му дизайна и начина на представяне.
  • 67 ЪРП

    5 2 Отговор
    СЛАВИ, ПОДКРЕПЯМ ТЕ ТОТАЛНО!!!!
    ЕДНИЧКА НАДЕЖДА НА БЪЛГАРИЯ ОСТАНА ....
  • 68 6 без 10

    0 2 Отговор

    До коментар #49 от "Talisman":

    Ти и любовника ти сте с него!Ние не сме!
  • 69 Ееее

    4 1 Отговор
    Е нали дойде при тебе да го изпотиш премиера!Нещо много нежен разговор се получи!!!Иначе всичко което си е написано си е истина!Но в тая тиня в която живеем дори истината е някъде загубена в превода!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 8765

    7 2 Отговор
    "Намразих Слави Трифонов още след първото издание на "авторското" му шоу по БТВ през 2000 г. Това си беше едно към едно "Как ще ги стигнем..." на Тодор Колев. Брутално откраднато, с оркестъра, скечовете, формата, времетраенето, часовия пояс, цялата концепция, настроението, задявките с музикантите, вицовете...
    Намразих го не само защото имам детски сантимент към Тодор, един от близките хора на нашето семейство.
    Намразих го, защото повече от предателите и доносниците в живота си съм мразел само епигоните.
    Слави Трифонов е епигон №1 в българската публичност през целия преход. Неслучилият се полуталант, вечният имитатор, вресливата посредственост, ерзацът.
    Че е банален плагиат, се убедих няколко години по-рано, когато водех едно предаване "Камъните падат" по радио "Веселина". Още млад, зелен и наивен, си позволих волността да попитам в ефир: Защо Слави Трифонов крие, че песента "Пролет пукна" не е негова авторска композиция, а е римейк на Горан Брегович от филма "Циганско време"? И платил ли е Слави Трифонов правата на Брегович, като си е присвоил песните му?
    Последва гневно писмо на Слави Трифонов и неговата музикална компания БМК до ръководството на радиото, в което настояваха ултимативно да свалят предаването ми.
    Свалиха го, разбира се. Още следващата седмица. Кой бях аз, кой беше Слави Трифонов...
    Така е и до днес, и в битността му на политик. Манталитетът на този човек не се е променил. Краде оттук-оттам, компилира, преопакова и представя ментето з
  • 72 LIBR COMME AIR

    2 0 Отговор
    Аз бих разширил темата за морала на бг.политиците с този на служителите на МВР...СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА...
    ЗА МЕН ТЕ СЪЩО НЯМАТ ТОЗИ МОРАЛ КОЙТО БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМАТ!!! ЩЕ МИ СЕ ДА ПИТАМ МИНИСТЪРА НА ВЪТПРЕШНИТЕ РАБОТИ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И ВЪРХОВЕН СЪДИЯ...
    ---КАКВО СТАВА КОГАТО ГРАЖДАНИН УДАРИ С ЮМРУК И РИТНЕ ПОЛИЦАЙ!?!? ЕСТЕСТВЕНО ТОЙ ВЛИЗА В ЗАТВОРА...
    ---А КАКВО СТАВА КОГАТО СЛУЖИТЕЛ НА МВР УДАРИ С ЮМРУК И РИТНЕ ГРАЖДАНИН КОЙТО С НИЩО НЕ ГО Е ПРЕДИЗВИКАЛ?!!?!
    НИЩО!!! И НЯМА НИКАКВИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА ПОЛИЦАЯ КОЙТО СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО МУТРА...!!! НАЙ МНОГО ДА МУ ДЪРЖАТ КОНСКО ЗАЩОТО НА 112 ВСИЧКО СЕ ЗАПИСВА...!!!
    ЗНАЧИ ВСИЧКИ СА РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА....НО НЯКОИ СА ПО РАВНИ...!!!!!!!