12 Януари, 2020 10:04 13 618 106

Проклятието на фараона

  • газ-
  • доставки-
  • турския поток

На васалната територия, населена с дашни жени и мъжлета, щяло да има разпределителен център за доставката на синьо гориво до Европа

Проклятието на фараона - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Където завони на газ, там е и той (да не споменавам в лош час името му!). Затуй не е за чудене, че неговите телеса запълваха пространството в залата при официалното откриване на «Турския поток». Фактически този проект е нашият национален позор – на времето направихме всичко противоречащо на здравия разум, за да не допуснем построяването на газопровода през територията ни. Но за отъпялото от бездействие общество фактите и самоуважението не значат нищо. Сега един от виновниците за унищожаването на българската енергетика се слюнчи пред публиката и я забавлява с приказки за интерконектори и евтин газ от Щатите, Азербайджан и Луната. И го слушат с умиление, радват му се – я, как седи диван чапраз пред чуждите президенти, докато ония си вършат работата! Те осъществяват сложни и грандиозни проекти, развиват науката и технологиите, а държавите им стават по-силни... Не, определено това не са нашите хора! Компанията им е скучна, няма какво да се изкопчи от тях!

На васалната територия, населена с дашни жени и мъжлета, щяло да има разпределителен център за доставката на синьо гориво до Европа. То ухае, чак смърди на демокрация, защото идва направо от човеколюбива и безкористна Америка. Добрите люде от далечните прерии са загрижени за безопасността на нашия континент. В последно време старицата Европа стана нервна, почна да се дърпа и да мрънка за независимост. Затуй са решили да включат Булгаристан в козните за укротяването на опърничавата - со кротце, со благо и со малце тежка тръба. Цената и ползата на проекта за нас не се обсъжда... Ясно е само, че с парите на българските данъкоплатци ще се подпомагат задокеанските капиталисти. Те ще монтират тук своята техника, възхвалявана от хъбаджията, за да си продават стоката. Ще печелят. А отечеството трябва да поеме разходите им.

Дали на правителството е било разрешено да купи двадесет процента от акциите на строящия се терминал в Александруполис? Изобщо, кой контролира харченето на държавни пари, целесъобразността на разходите? Да не е оня, дето духа и клати клоните на дърветата? Или пък е другият, който предплати изтребителите, за да прибере комисионата и още процент и половина за лихвата по депозита на милиардите долари във Федералната резервна банка на Ню Йорк? А говорят, че на същата сметка ще се държат и средствата за закупуване на друго американско оръжие.

Поредният стратегически партньор ни удостои с превелика чест – самопоробилата се България да му плаща разходите. Нужно е да се отчете, че щатската посланичка в София е дейна. Булката държи изкъсо първите ни мъже и не пропуска случай да лъсне с тях пред камерите. На Пилота тя подхвърли инициативата «Три морета» - толкова безсмислена, колкото и длъжността му. Често навестява и оня, с бибитката, понамирисващия на газ – нали имат общи глобалистични интереси... Чеше го по сплесканите уши с ласкави обещания... За да е по-привлекателна, заговори на български (дано само не почне да мека по шопски!). Старателна е лелката, отработва си заплатата. Макар че понякога преиграва с кокетниченето и свенливите усмивки – подобно държане не отива нито на положението ѝ, нито на възрастта. Пък и едва ли някой приема насериозно нейната искреност. Щатската представителка е у нас, за да представя и прокарва политиката на своята държава, по-точно – на едрия капитал. А също – да надзирава колониалната администрация.

Обидно е, че не напомнят на гостите, че тук не е тяхната бащиния. Още повече, че по правило там, където стъпят американци, става бардак. Ала у нас те попаднаха на съмишленици.

За предателствата на политиците е отговорен прощаващият им народ.

Между Коледа и Нова година любимецът на г-жа Мустафа и на всички президенти се отби към строежа на магистрала «Струма» и скромно заяви: «Аз ще оставя на българите съоръжение, което ще им е от полза за сто години напред, да му се радват...». Хубаво ще е да бъде така – стига събирачите на боклук да не подпалят пак трасето! Но, евалла, изречените слова са достойни за устата на фараон!

Египетските владетели ги помнят заради изградените насред пустинните пясъци пирамиди. А техният български колега ще остане в историята на изчезващата ни нация като символ на управлението след 1989 год. Той е еманацията на разните му там филипдимитровци, мафиянци, кобургчета, геевци и тем подобни безгръбначни, които упорито разрушаваха държавата в угода на господарите. Гибелно е проклятието, носено от тази клика.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 153 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ка не се немери некои от обкръжението му

    139 15 Отговор
    Да го елиминира

    Коментиран от #26, #29

  • 2 Тъл тъй

    125 17 Отговор
    Някой да е чул че света се управлява от чифутите ? Другаря Борисов и много малък за да взима самостоятелно гео стратегически решения.....

    Коментиран от #5

  • 3 SAAB

    115 8 Отговор
    Псета и патладжани ще му препикват пирамидата ! ......и накрая ще разграбят и камъните ....:)

    Коментиран от #55

  • 4 Hristo Nachev

    198 14 Отговор
    Всичко казано е вярно!!!Просто не знам кога този нашият народ ще го осъзнае

    Коментиран от #21

  • 5 6959

    119 9 Отговор

    До коментар #2 от "Тъл тъй":

    Ми като е толкова малък, за да взима самостоятелно гео стратегически решения да се маха. За какво ни е само да го гледаме тук и там да се пъчи ли?
    Нека дойде човек, който може да взема важни решения в полза на народа и интерес на държавата. Да не си мислите, че без този няма да съмне?
  • 6 боцмана

    103 8 Отговор
    Без повече обсъждане за този индивид.
  • 7 Фаро

    78 7 Отговор
    Ще слуша и ще изпълнява човека "със сплесканите ущи" защото откраднати парички ще дадат фира заедно със "собственика им" и по трансграничните закони ще му ги запопират.
    Остава само да ни превърнат в роби в 21 вес

    Коментиран от #66

  • 8 9689

    103 11 Отговор
    Това не е индивит,а престъпен индивид.Едно от най-голямото зло родено по нашите земи.На всичко отгоре е пъзльо,пуделче с подвита опашка......
  • 9 Истината

    81 7 Отговор
    Не фараон, а африканска г....а.А БОКЛУКА ОТ ИТАЛИЯ И ДОРИ ОТ ДЪРЖАВИТЕ НА АФРИКА КАКВО ЩЕ ДОПРИНЕСЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ.ТУК САМО СИ КОМЕНТИРАМЕ НО НИКОЙ НЕ СИ ПРЕДСТАВЯ КАКВИ БОЛЕСТИ ЩЕ НИ ОСИГУРЯТ ОТ ТЕЗИ ОТРОВИ.А ПАРИТЕ ОТ ВСИЧКО ТОВА ОТИВАТ В ДЖОБА НА ЗНАЕТЕ КОЙ.ЗАТОВА ТРЯБВА ЕДИН ГОЛЯМ ПРОТЕСТ ЗАЩОТО ТОЗИ ОТРОВЕН ВЪЗДУХ ЩЕ ТРЕВИ ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД.
  • 10 ве мога го проумя това племе

    65 6 Отговор
    Анализи вече правим , браво , стъпка на някъде е все пак , но деятелност -никаква , тук там спорадично. Фараонът , колкото и тъп да е , знае защо го прави , пълни сметки яко , а ние ги отмизеруваме и мрем от стресове и немотия.
  • 11 бб бб

    91 6 Отговор
    За проваления ЮЖЕН ПОТОК не трябва да има прошка!
  • 12 антрашпиц

    92 6 Отговор
    Ето най-важното от статията ,което на мен ми направи впечатление: "За предателствата на политиците е виновен прощаващият им народ".Повече не виждам кво да кажа.Тоз еднокнижник в три тома , ще управлява без проблеми, щом няма всеобщи протести срещу правителството и начина му на васалстване.
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    51 7 Отговор
    вярно всичко казано
  • 14 Истината

    56 6 Отговор
    Истината е че без знанието на тая зла г...а нищо не се случва в държавата.Ако щете и за проблема с водата в Перник и всичко останало.ИЗЦЕДИ НИ ДУШИТЕ И МАЧКА ПО НЕГОВИЯ СИ НАЧИН КАКТО ОТ ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ.
  • 15 Истината

    22 6 Отговор
    Истината е че без знанието на тая зла г...а нищо не се случва в държавата.Ако щете и за проблема с водата в Перник и всичко останало.ИЗЦЕДИ НИ ДУШИТЕ И МАЧКА ПО НЕГОВИЯ СИ НАЧИН КАКТО ОТ ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ.
  • 16 mediator37

    17 100 Отговор
    Големи лицемери сте. Плюете го, ама пътувате по лъскавите магистрали, дето той ги построи.
    Плащат ви да го плюете от БСП и ДПС, защото ако не е той, ще дойдат заменките и тъпанарите на ДПС и спряните пари от Европа.
    Сега да не почнете да ми обяснявате, че не ги е построил той, защото една лопата чакъл не е хвърлил.

    Коментиран от #20, #24, #38, #56

  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 6 Отговор
    един бие тъпана друг взема парата
  • 18 Варна

    48 7 Отговор
    Добри и правдиви мисли! - Уви колко ли хора обръщаме внимание на факти и колко от нас говорят по темата. А като говорим по темата каква полза има от това? - Да ли всички ще се размислят най- накрая, че действията на този идиот от Банкя ще отекнат във времето и ще са причина за лошият живот на бъдещите поколения? Колкото по- скоро бъде свален и хората около него бъдат елиминирани от властовите позиции толкова повече имаме шанс за някаква, пък и макар и минимална промяна.

    Коментиран от #36

  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    45 7 Отговор
    при соца имаше ИТАЛИЯНСКИ ФИЛМ С КОРАДО КАТАНИ ОКТОПОД у нас мафията е държава в държавата
  • 20 я се събуди бе

    61 9 Отговор

    До коментар #16 от "mediator37":

    Излиза според празната ти крануна , че магистралите той ги е построил , негови са , неща верни колкото това , че са лъскави и че пътуването ни по тях е масово.

    Коментиран от #23

  • 21 Станчо

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "Hristo Nachev":

    Никога, той все е чакал някой друг да дойде...
  • 22 Д-Р Менгеле

    31 4 Отговор
    Прав е човека, но коментари къща не хранят.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 от мен го научи

    42 8 Отговор

    До коментар #23 от "mediator37":

    Едно от проявленията на тъпотата е да се смиташ за много умен. Е тоя тъпак на снимката е олицетворение на това ми твърдение , ти го копираш.
  • 26 Пако

    33 7 Отговор

    До коментар #1 от "Ка не се немери некои от обкръжението му":

    И това ще стане но,когато няма да е на власт .
    Използваните памперси и презервативи,просто
    ги изхвърлят(не са за многократно ползване).
    Просто сега не е момента.Там където се движат
    големите пари,не се прощават грешките и
    предателството(историята го е доказала).
    Нашият Простак просто няма и представа къде
    се е сложил,който от големите и да загуби,
    няма да му простят.......Мечтая да доживея
    деня в който ще поместят приятната новина
    за изпълнението на присъдата Му....

    Коментиран от #28

  • 27 Туня беда

    23 6 Отговор
    Зла среща с пожарникар. Какъвто занаята, такова и управлението на овчедушните поданици
  • 28 8994

    35 7 Отговор

    До коментар #26 от "Пако":

    А аз ще се разходя специално до Банкя да намеря гробът му за да пикая отгоре му. Живея в другия край на държавата, но ще го направя с най- голямо удоволствие и специално заради него.

    Коментиран от #30, #106

  • 29 Пако

    22 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ка не се немери некои от обкръжението му":

    И това ще стане но,когато няма да е на власт .
    Използваните памперси и презервативи,просто
    ги изхвърлят(не са за многократно ползване).
    Просто сега не е момента.Там където се движат
    големите пари,не се прощават грешките и
    предателството(историята го е доказала).
    Нашият Простак просто няма и представа къде
    се е сложил,който от големите и да загуби,
    няма да му простят.......Мечтая да доживея
    деня в който ще поместят приятната новина
    за изпълнението на присъдата Му....
  • 30 Пако

    19 4 Отговор

    До коментар #28 от "8994":

    Аз също....
  • 31 Баце е "чао"

    39 4 Отговор
    Самата истина. Браво за статията. Нооо, за съжаление, надежда май вече няма за държавата България. Проклети да са всички, взели участие в унищожаването и разграбването, до девето коляно!
  • 32 Оммм омммм

    25 5 Отговор
    Един е Бог и Винету е неговия пророк!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Поп Кръстьо

    9 39 Отговор
    Николай Николов е всичко друго , но не и журналист. Такъв пасквил не бях чел отдавна.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ой ой

    9 30 Отговор

    До коментар #18 от "Варна":

    Че не е цвете за мирисане не е,ама кой да сложим.... хората ме виждат алтернатива,КАКА Кури ли? колкото пъти са дошли на власт все ни (обиждаха) . Ако сега дойдат както отдавна не са били във властта дупе да ни е яко.

    Коментиран от #41, #60

  • 37 ей това са ми освованията да го наричам

    24 4 Отговор
    Никакво извинение за , че го определям Фараона за тъпак . Нема грам разум да проумее , че групировка СИК и държава са две различни неща. Базирайки се на това си непроумяване на нещата прилагаше система на грабеж на обществото , както това се вършеше от силова групировка , прибираха само шайкаджиите му , като при провал трябваше да се пожертват и да защитят главатаря и придобитото от него. Никакво перспектива пред хората , никакви възможности те да си реализират интереси , дори да съществуват човешки. Нищо свързано и имащо нещо общо с държавност и държава , групировка за изнудване , рекет и терор. Само едни циркъджилъци за разсейване на оскотялото и опростяло население , поне на една част от него.
  • 38 умник

    26 4 Отговор

    До коментар #16 от "mediator37":

    Ми той и съседа ми ,,умнико" построи лъскав магазин но и трябвало да си плащам като пазарувам в него Та същата работа и е с магистралите Магистралите са на тези които прибират парите от тол таксите
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Behemoth

    13 3 Отговор
    Бае ви Ганя стигна най високото при днешните български человеци....и през други епохи са го пускали високо ....ама днеска над него само небе...
  • 43 опията простотия

    19 4 Отговор

    До коментар #35 от "mediator37":

    Много Боковщини поемаш , ще се повредиш , опасно е.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Диетолог

    15 3 Отговор
    Втечнения газ е здравословен. Говеждото месо също е здравословно вместо да се тъпчем с домашни кокошки и чумави прасета!
  • 46 ОАЯ

    29 3 Отговор
    Браво, чудесна статия със самата истина. БЪЛГАРИЯ - васална колония на САЩ и ЕС най бедната, с огромна корупция, най стопявашата се нация, най послушната на новите евро анлантически господари.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 България храни ХАмерите и Юдите,

    15 2 Отговор
    а ние си гледаме ГЛАДНИ, ЖАДНИ и ГОЛИ как се ЯДАТ и ЖИВУРКАТ и им се радваме колко са ВЕЛИКИ.
  • 50 Баба Гицка

    4 8 Отговор

    До коментар #47 от "55555555555":

    И за кого викаш да гласуваме, чедо?

    Коментиран от #63

  • 51 Госあ

    20 4 Отговор
    "дашни жени и мъжлета" 😄 а следващото поколение ? Поколение възпитано със чалгари, плеймейтки и далавери ? Поколение, което няма достъп до образование, култура и спорт ? Но евтин алкохол в изобилие. Майка плаче...
  • 52 Дали можеш

    19 4 Отговор

    До коментар #35 от "mediator37":

    Дали можеш да посочиш къде точно се намират скоростните отсечки? Питам, че ще тегля кредит, за да сменям колата(просто старата сдава багажа) и искам да знам новата къде мога да я тествам как върви. Не е да няма коли с които мога да вдигна и 300 км. ама къде са скоростните отсечки с разрешение на скоростта над 140 км/ч.? Като гледам нямаме магистрала, която да няма дълги отсечки с ограничения 90 и дори 70 км/ч., заради нагънат асфалт. Благодаря ти, че обикаляш страната и виждаш аутобани от немски тип, но аз виждам основно кредити за каквато и да е и ремонти на старата кола от хубавите ни пътища, който след 40 км. о който и да е голям град започват да са с ограничения на скоростта. Да не ти казвам как за 7 години три пъти ремонтираха улицата пред нас, която е почти без трафик и единствено заради един боклукчийски камион пак е с нагънати коловози с по 5-8 см. вдлъбнат. Лошото е, че минаха кметските избори и следващия ремонт ще е преди следващите, т.е. след около 4 г.

    Коментиран от #54

  • 53 Колко тунеядци

    4 27 Отговор
    Серсеми, нали ако "тиквата ви" умре, както искате, няма да има кого да плюнчите и ще ви спрат кранчето, тогава ще умрете от глад бе тъпаци глупави. Вижте се, една шепа тунеядци, глупави, от сутрин до вечер плюят в хор за жълти стотинки, защото ги мързи да работят друго и се издържат с предварително написани гнусотии, които повтаряте по няколко пъти, за да се заработите. И ако вие сте представителната извадка на шефовете си, значи сме на прав път като държава, нация и общество, една шепа сте, пикльовци, с един репертоар, платени листни въшки.
  • 54 mediator37

    5 25 Отговор

    До коментар #52 от "Дали можеш":

    Купи си джип, а не кола. Сериозните мъже карат джип. На въпроса: Нед 140 км. карат само по германските аутобани, единствената държава, където няма ограничение на скоростта. Даже в Америка има. Затова богатите американци слагат колата в контейнер, минават Атлантика и надуват в Германия на воля.
    За нагънатите отсечки и скандалните ограничения 70км. на магистрала съм съгласен- лошо качество. Но по-добре да я има и да е с лошо качество, отколкото да я няма. Важна е лентата за изпреварване. Лентата за изпреварване е лентата на живота.
    А за новия метродиаметър имаш ли някакви забележки. За новите трамваи имаш ли забележки? За новите електрически автобуси нещо?

    Коментиран от #61, #64, #104

  • 55 макдоналдс тръмп

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "SAAB":

    ВИЖ ЗА КАМЪНИТЕ НЕ СИ ПРАВ - НЕМОГАТ ,ТОЙ ОТДАВНА ГИ Е СВИЛ
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Госあ

    10 9 Отговор
    Малък, но много прост народ 🤣
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Варна

    18 4 Отговор

    До коментар #36 от "ой ой":

    Какво значи няма алтернатива? - Те не позволяват да има алтернатива! - Как да се появи и как ще я пуснат доброволно да се появи? - С какъв бюджет и апарат разполагат тези? Мислиш ли, че може да излезе някой без ресурс и да се збори с тях? ГЕРБ бе създадена от чужда държава и изпълнява чужди поръчки, което е факт. Факт е че още получават пари през НПО-тата. За това ГЕРБ и селянина от Банкя са толкова нагли. Само, че не може да държиш някой на работа въпреки, че работи против теб! Борисов в крайна сметка е наемен работник на тази наша държава, а той в общи линии работи в полза освен на себе си и на Германия, САЩ, Турция и който там се сетим. Резултатът винаги в подобна ситуация ще бъде ясен! - Няма как да държиш такъв човек на власт. Иначе аз не харесвам БСП и там е пълно с хора за затвора- Факт! А иначе, ако разбираш от финанси то бих ти препоръчал да гледаш числата. А ма не тези дето ги дрънка селянина от Банкя. - Официалните числа! Там ясно се вижда, че при управлението но БСП страната стои значително по- добре. Ясно, се вижда тенденцията, че дълговете намаляват, както и при ГЕРБ ясно се вижда, че задлъжняваме лавинообразно. - Това го споделям помежду другото! А иначе мисля, че алтернатива ще се появи едва, когато разкараме тези. - Иначе те няма да допуснат никой!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Истината

    11 4 Отговор
    Не фараон, а африканска г....а.А БОКЛУКА ОТ ИТАЛИЯ И ДОРИ ОТ ДЪРЖАВИТЕ НА АФРИКА КАКВО ЩЕ ДОПРИНЕСЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ.ТУК САМО СИ КОМЕНТИРАМЕ НО НИКОЙ НЕ СИ ПРЕДСТАВЯ КАКВИ БОЛЕСТИ ЩЕ НИ ОСИГУРЯТ ОТ ТЕЗИ ОТРОВИ.А ПАРИТЕ ОТ ВСИЧКО ТОВА ОТИВАТ В ДЖОБА НА ЗНАЕТЕ КОЙ.ЗАТОВА ТРЯБВА ЕДИН ГОЛЯМ ПРОТЕСТ ЗАЩОТО ТОЗИ ОТРОВЕН ВЪЗДУХ ЩЕ ТРЕВИ ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД.
  • 63 555555555

    8 5 Отговор

    До коментар #50 от "Баба Гицка":

    Аз не те агитирам за кого да гласуваш, защото всеки си има виждане по въпроса и не е вярно, че няма алтернатива. Алтернатива има стига българина да не е със затворени очи. Определено мисля, че не са тези, които ни водят към по-добър живот, а ако ти си доволна или доволен от тях, давай за пореден път доверието си, но после не реви по форумите.
  • 64 поне ми е забавно с такива като теб

    10 4 Отговор

    До коментар #54 от "mediator37":

    Готин , да очакваме да препоръчаш всъдеход , марсоход , луноход или нещо подобно да вземеш да ни препоръчваш за ''хубавите'' магистрали.
  • 65 Ай стига бе

    12 6 Отговор
    Браво за статията! Николай Николов - премиер! Пускайте по-често такива статии! Да не би Цензурата да е в оставка
  • 66 Никой

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "Фаро":

    Що бе, свободен ли се чувстваш? Аз не.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Byg

    8 18 Отговор
    С времето Борисов все повече се утвърждава като политик , с времето от безсилие всички платени помияри , пардон журналя все повече опростяват в драсканиците си. Хора без елементарно познаване на темите по които се пенят, по всякакъв начин се мъчат да омаловажат това което се прави , реално не на теория с гръмки думи от червени кхмери и русофилски подлоги. Колкото и да се напъвате не сте в зара , вие сте ялови немойковци , корумпета на които им пари под задниците , корумпета които ГЕРБ ги плаши до смърт.Компартията не иска силна държава , не иска силна и независима прокуратура , те искат пак в дивия комунизъм с далаверките и кражбите. Да ама не , нещата вече се променят , ставаме държава на закони и ред , не на папуняци с петолъчки в задника.

    Коментиран от #69

  • 69 Ай стига бе

    8 3 Отговор

    До коментар #68 от "Byg":

    И как ставаме държава ? Като сложите пранги на някой от "уж вашите", който е целувал Глутеус-максимусите ви досега и извикате камерите на платените ви снимачи? За да успокоите за седмица раята....и така нататък....
  • 70 Моше лихваря

    14 4 Отговор
    Тъпака от снимката?Тъп ,тъп,колко да е тъп?Напротив хитрец е,щом се задържа 10 години навърха и незнам колко още.Тъпите сме ние ,че го търпяхме толкова време с приказките ,че няма алтернатива,че с него лошо,но без него по лошо и подобни приказки от1001нощ.Искрено съжалявам ,че 2009гласувах за герб.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 И аз да кажа

    7 14 Отговор
    За цялостната статия не искам да коментирам, но ще апострофирам онези, дето смятат, че "всичко е точно така".Я пак прочетете, че Херо Мустафа щяла да вземе да "мека" по шопски . По-голяма глупост не съм чувал, в шоплука говорят твърдо, неуважаеми Николов, мека се в Източна България! След като не сте наясно с това, къде се бутате с глобални анализи?!

    Коментиран от #75

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Тошко

    9 6 Отговор
    Долу биволицата от Крушовица.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Емил

    8 14 Отговор
    Просташка статия!
  • 79 Го4о

    11 8 Отговор
    Мунчо резидента какво прави? Въобще прави ли нещо за БГ и оправдава ли тази заплата от 11,000лв.
  • 80 Емил

    6 19 Отговор
    Николай Николов е примитивен русофилистик-атеист! Толкова тъп, че не знае предназначението на пирамидите, вярва в комунистическата представа за фараоните и обича България единствено, за да я размени за шепа копейки! Б.Б. може да е всякакъв, но да плюеш род и Родина е най-долното престъпление!
  • 81 Що,

    7 23 Отговор
    Всички, идващи от чужбина, виждат, че има напредък, само руските тролове вият на умряло, защото спусната им теза, е че без Русия гинем и че жалим за руския ботуш. Не твърдя, че темпото е задоволително, не твърдя, че няма корупция.. само виждам, как постепенно различни съсловия се оправят и заплатите се вдигат, и само който го мързи да научи някой език или да може нещо, се оплаква! Не говоря за болните и за старите хора- на тях безусловно трябва да се помага, но достатъчно да им се помага може само ако стандартът и респективно данъците се вдигат. Не може цели села да кръстят ръце и да преживяват от инвалидни пенсии! Има много пробойни, от които изтича обществен ресурс и той е много по-голям от транзитните такси от газопроводите. Освен това ,при тази динамика в развитието на технологиите, не може особено да се разчита на газ и петрол, затова е добре да си с тези, които са първи в науката и иновациите, те не са на изток (освен Япония).

    Коментиран от #83, #84

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Госあ

    11 6 Отговор

    До коментар #81 от "Що,":

    Аз се влюбих в Япония, след като опознах добре страната,с всички положителни и някои отрицателни страни. Не,на изток не е само Япония, а и Китай, Русия и Корея. Русия винаги е имала учени, инженери,лекари,хора на изкуството и спортисти. Тези неща определят една нация. Наскоро си направих труда да прегледам имената на всички нобелови лауреати от сащ. Доста се посмях 😂 по голямата част са като нашия нобелов лауреат по литература. Той поне е роден в Русе. Всичко в сащ е крадено, какви отношения можеш да имаш с крадци ? Та Япония и Германия едва се оправят с тези разбойници в отношенията си, ние ли ?
  • 84 Буров

    12 4 Отговор

    До коментар #81 от "Що,":

    Вярно е само знаем да ревем и да чакаме на готово.
    А.Буров цитат:
    /Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество – винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.
    На българина всичко трябва да му се дава отмерено и никога да не му се плаща много високо. Защото, като забогатее, той се забравя. Удря го на грабеж, разгул, разврат, покер. Става злобен и завистлив. Губи човешки образ. /
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ХХХ

    12 2 Отговор
    БРАВООООО НА АВТОРА!!!
  • 93 Усмивката

    3 1 Отговор
    Хората от Великденския ост.ров .И техните загадъчни каменни статуи, изобразяващи човешки глави.Техният произход е забулен в мистерия и науката все още не може да обясни напълно как тази полинезийска цивилизация е изчезнала от всички острови. .......но аз имам обяснение.

    Коментиран от #98

  • 94 цвцв

    12 2 Отговор
    по Струма ще се кара ли с 140км или ще е като между С.Загора и Чирпан 90км
  • 95 Отец нафарфории

    12 0 Отговор
    А ние ако съберем балите с бунища, ще вдигнем по голяма пирамида от тая на фараона. Нашата татковина я изтипосаха като тоалетна чиния, а сега трябва да до турят до нея и една бокуджийска кофа.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 някой

    11 0 Отговор
    кучето си лае , но кервана се движи . . . . . но даже и в движение се товарят тлъсти ПАЧКИ . . . . . . . . . и всичко се плаща от нас ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ
    алчността е ПОРОК И НЕИЗЛЕЧИМА БОЛЕСТ
  • 98 Предник

    0 2 Отговор

    До коментар #93 от "Усмивката":

    Е кажи де! За пирамидите имаш ли? А за маите?
  • 99 250

    2 4 Отговор
    Много те моля не обиждай българския народ, който се е справял с всякакви предизвикателства. А ти си една бедна, жалка и мъничка душица......, а и голям ГЛУПАК...
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "mediator37":

    Дан не са пуснали ТРАМВАИ и на село НОВИ??? Защото в София всичките са стари ГОСПОДИН ГРАЖДАНИНО!!! Виждал ли си някога нов ТРАМВАЙ как изглежда??? ЗА МЕТРОТО... От 2010 до 2019 в Истанбул са построили МЕТРОпът колкото от СОФИЯ до ВАРНА... плюс МЕТРО и ТУНЕЛ ЗА ВЛАКОВЕ И АВТОМОБИЛИ под БОСФОРА...да си чул Ердоган да се хвали??
  • 105 Матей

    3 0 Отговор
    Клика не ,ами и отвъд билЯ.ДОЛУ МАФИЯТА,ДОЛУ герб!!!
  • 106 Димитрова

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "8994":

    Аз също!!!