3 641 52

Защитата на ГЕРБ: Престъпници сме, но какво ще правите без нас

Ограбените са призовани да съчувстват на грабителя си. Да жалят за престъпника. Да го аплодират

Защитата на ГЕРБ: Престъпници сме, но какво ще правите без нас
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Анастас Добрев

Интересна защитна теза изнамериха от ГЕРБ по повод внесения от БСП вот на недоверие за провал в политиката на околната среда и водите. Тя звучи по следния начин: Да, извършихме чудовищни престъпления – вода няма, въздухът е отровен, язовирите са пред срутване, но какво ще правите без нас, ако бъде свалено правителството? Това е все едно обирджия да иска помилване, понеже без неговото съдействие не може да бъде открито награбеното. Абсурд, изречен сериозно.

Тезата бе формулирана от ваятеля на монументални пластики Вежди Рашидов: "Вода няма, хората са в криза, а те искат да се забавляват да свалят правителството", рече той по една телевизия, подканяйки народа едва ли не на бунт в защита на управляващите го престъпници. „Те“, разбира се, са лошите – тия, които искат главата на Борисов в такива трудни времена. С една дума – комунистите. Дежурните виновници за всички беди в държавата. Воглаве с Тодор Живков. Настроил, видиш ли, язовири, а не помислил как ще се стопанисват след него.

Ограбените са призовани да съчувстват на грабителя си. Да жалят за престъпника. Да го аплодират. Като в оня прастар виц, дето Ленин се бръснел край реката, когато към него се доближили дечица, той мило ги погледнал и прибрал бръснача в калъфа, а можел да ги заколи! С тази разлика, че на нас вече ни посегнаха, но сега ни внушават, че и за това трябва да сме благодарни.

„Вотът на недоверие е абсолютно безотговорно поведение“, прогласи завчера и Тома Биков от ГЕРБ. Какво от туй, че процедурата за снемане на доверието от правителството е разписана в конституцията и е напълно законно средство за озаптяване на една напълно разпасала се власт. Но какво тук значи някаква си конституция, когато решенията ги взима Борисов? И когато Биков е негов пророк.

"Вотът на недоверие няма да мине. Не е в полза на никого да има политическа нестабилност. Правителството доказа, че работи за преодоляване на кризата“, изохка и председателката на комисията по околната среда и бивша ресорна министърка на ГЕРБ Ивелина Василева. Това нейното „не е в полза на никого“, да се разбира така: „никой няма полза от това престъпниците да бъдат наказани“.

Разбирате ли за какви висоти на абсурда става въпрос?

В общия хор запригласяха и придворните медии, сиреч всички български медии, които заобясняваха как вотът на недоверие е най-силното оръжие на опозицията да бъде забелязана, а не че толкова иска да свали кабинета. Един вид: не ѝ се връзвайте на Нинова, тя само така си говори. Пък и кой е тоя луд, дето ще иска да управлява след погрома „Борисов“? Я по-добре да си оставим престъпниците да си престъпничат.

И така, сред шеги и закачки, на народа му се втълпява, че по-добре от това „най-зле“ не може да стане. Че още не се е родил оня, дето ще отлепи държавата от дъното, до което я срина Борисов, така че я по-добре да си кютаме. Докато не се роди Алтернативата. А в медийните представи Алтернативата може да се роди само от ГЕРБ. Други няма.

В този абсурд живеем отдавна, вече има-няма 10 години, но сега ни карат и да го заобичаме. Че и песни за него да пеем. „На кого ни, Бойко, оставяш, ела си, чедо, да ни доощавиш...“

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 44 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Курнелчето съм

  11 58 Отговор
  Ядох от тез бонбони ГЕРБерски много са хубави :)

  Коментиран от #47

 • 2 факт

  9 135 Отговор
  ГЕРБ е най-добрата партия, управлявала България след 1878-ма година! ГЕРБ нахраниха гладните, напоиха жадните и излекуваха болните.

  Коментиран от #6, #11, #21, #39, #40, #49

 • 3 Вече не се и крият

  97 3 Отговор
  Шайката и падишаха.
 • 4 параметър

  62 2 Отговор
  Въпросът е какво ще правим с вас
 • 5 Радикалист

  94 2 Отговор
  Смърт чрез разтрел..деева и гербарите!
 • 6 Учуден

  69 4 Отговор

  До коментар #2 от "факт":

  Интересно ми е ти откъде изпълзя. 4ти километър, Карлуково или от герберската централа? Явно отвсякъде не са те доизлекували. Мозъка ти е изключително увреден или днес, са вдигнали тройно тролското заплащане.

 • 7 мали мали

  67 2 Отговор
  Тъп тъп наи тъп кои е гласувал за тях да им е честито

  Коментиран от #31

 • 8 Ventura

  54 0 Отговор
  Какво ли? Ами ще живееме по- добре. А Вие ще гниете в затворите. Защото, мястото на престъпниците,като Вас е определено и от законите , и от бога.
 • 9 да де

  53 0 Отговор
  Ами ние сме си мазохисти след като толкова години сме на принципа ела зло, че без теб по-зло и гербавите изнагляха до безобразие.

  Коментиран от #30

 • 10 Харун ал Рашид

  34 1 Отговор
  Тоя "от вежди" не вижда какво става около него...
 • 11 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

  27 0 Отговор

  До коментар #2 от "факт":

  Супер, сега остава и теб да излекуват и всичко ще е ОК!
 • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

  6 29 Отговор
  Добрев прилага в коментара си стари комунистически прийоми...Школовката си личи!
 • 13 Каквато и да правим БЕЗ вас Е ПО-ДОБРЕ

  41 1 Отговор
  Вървете с и не се връщайте, имайте достойнство да си тръгнете.
 • 14 Фактъ

  43 1 Отговор
  Герб е разложено тяло ,което вони .И ,като гласувате си носете химикалки от в къщи за да не вони на герб .

  Коментиран от #33

 • 15 Другия с коня

  9 48 Отговор
  Атанасов,Чудовищно престъпление беше 97ма,когато спестяванията на Народа превърнахте в Нищо......7000 лева струваше апартамент спестявани от заплата.200 лева с години и се превърнаха в 2 доларА,колкото струва бутилка Кола Кола 2 литра....Това е Чудовищно Престъпление сътворено от БСП....Как не влезнахме тогава в Парламента....Барикадирахте се Като Мишоци,червени цървули... Окрадохтее.Народа...Бойко ще ви Управлява ОЩЕ 10 години.....

  Коментиран от #41, #44

 • 16 Д-Р Менгеле

  24 5 Отговор
  Хайдук Бойко, комунист със идол - тато.

  Коментиран от #32

 • 17 Дядо ви Тошо

  40 2 Отговор
  Аз съм виновен за всичко.За язовирите,тръбите,ТЕЦ АЕЦ за разрушените приватизирани заводи,че няма вода,че оставих 2 милярда в пенсионния фонд,които изчезнаха някъде за 20 милярда опростени от НАП ...може да дописвате за какво още съм виновен...
 • 18 Корумпето

  37 2 Отговор
  В което и да надникнеш ,управлявано от ГРАБ мирише на .... АЙДУКЛЪК !!!!!
 • 19 Този коментар е премахнат от модератор

 • 20 деня на изкуплението

  37 2 Отговор
  Интересното предстои когато започнат да се отричат един от друг и вкупом от Вожда си изправени пред възможността де се разделят с награбеното и да бъдат разпратени по затворищата за престъпленията им. Тогава воят ще е неистов.
 • 21 Бате Мите

  17 0 Отговор

  До коментар #2 от "факт":

  Факт, е че си за Курило!!!
 • 22 Във всеки Окръжен град в България

  26 7 Отговор
  Паметник на Т. ЖИВКОВ да се направи, за да може всеки Българин да отиде, поклони пред Т. ЖИВКОВ и прошка да поиска, че някога в 1989г. ЛЕТО се е усъмнил в Т. ЖИВКОВ и по един или друг начин е подпомогнал или участвал в свалянито му от власт. Прости ми РЪКОВОДИТЕЛЮ И УЧИТЕЛЮ, аз сгреших!!!!!

  Коментиран от #34

 • 23 Йозеф

  4 36 Отговор
  Само да припомня, че троленето от ватниците не дава положителен резултат, дрогари, вижте изборите за евродепутати и кметските, и тези копейки са ви много, не го умеете.
 • 24 боцмана

  30 2 Отговор
  Какво ще правим без вас ли? Ами ще живеем без крадци.

  Коментиран от #35

 • 25 Истината

  28 2 Отговор
  Абе до кога ще ги търпим тези неграмотни и некадърни гербари. Алоооу стига крадене. Погледнете и народа в каква мизерия живее.
 • 26 До 23 Йозефф

  29 0 Отговор
  Нищо подобно другарю гербарю. На всеки следващи избори електоратът, който още можете да излъжете се стопява. С новите ви издънки и кризи не е сигурно колко ще е вота. Това вашият Гуру добре го знае и никога няма да допусне предсрочни избори. Трескаво пазарува партий .
 • 27 ебати гаврата

  28 1 Отговор
  Мамицта ви мръсна!! Ква е тая гавра с хората бе
 • 28 Тва прилича на бонбон но

  17 0 Отговор
  Дали не е амфетамин
 • 29 Активист на БКП

  23 4 Отговор
  През 1997 СДС обезцени спестяванията на българите ! Срам и позор ! Направиха 1 $ 3000 лева ! Срам и позор !
 • 30 Ново

  3 20 Отговор

  До коментар #9 от "да де":

  Народа винаги избира по малкото зло затова никои не гласува за бсп
 • 31 Ново

  3 12 Отговор

  До коментар #7 от "мали мали":

  Умните които са гласували срещу бсп и дпс с които се прегръщат
 • 32 Ново

  4 17 Отговор

  До коментар #16 от "Д-Р Менгеле":

  За техноиимпекс ли говориш или за кирчо с куфара с пари много честни комунисти
 • 33 Ново

  3 14 Отговор

  До коментар #14 от "Фактъ":

  След като е вече столетница много ясно че мириши на пръст гушнала чемшира
 • 34 Ново

  3 12 Отговор

  До коментар #22 от "Във всеки Окръжен град в България":

  Гърция чехия и др страни които нямаха т живков колко лошо живеят да ги пожалим голямо наследство ни остави/бсп/
 • 35 Моряк

  3 11 Отговор

  До коментар #24 от "боцмана":

  Видяхте го при видинов станишев орешарски и без това на снимката бяхме
 • 36 Този коментар е премахнат от модератор

 • 37 Браво

  14 1 Отговор
  Много хубава статия. Много истина има в нея. Знаете ли, че наистина има хора които се връзват на приказките на управляващите. Недоволстват и само повтарят като папагали как няма алтернатива. На последните избори за парламент са участвали 21 партии и движения. Ако са ви еднакви участниците в тях, еми включете се в политическият живот. Влезте и членувайте в някоя партия или се обединете в движение, като започнете от приятелите, съседите и роднините например. Някой се хвалят с профили в социалните мрежи с по над 5000 приятелства, но за тях общественият живот е без алтернатива. Какво става с този народ? Явно докато не започнат да ни бият и еб... няма да се повтаря друго освен няма алтернатива. Като започнат пък сигурно ще си говорим как тези дори не могат да ни еб.. като хората ама нямат алтернатива.

  Коментиран от #48

 • 38 Горо

  14 2 Отговор
  Най-голямото престъпление на Борисов и едноличната му партия се състои в това, че те до такава степен промиха мозъците на мнозина от българите, че те не виждат алтернатива на тяхното управление.
 • 39 Ave

  4 3 Отговор

  До коментар #2 от "факт":

  Avee gerb sa. Nai korumpiranata selska partiq koqto susipa bg pove4e ot dqdo mu na boiko bate todor jivkov taka vhr vseki koito podktepq tazi korumpirana partiq trqbva da hodi v zatvor
 • 40 Този коментар е премахнат от модератор

 • 41 ХХХ

  10 1 Отговор

  До коментар #15 от "Другия с коня":

  Дай сега, като комунистите са обрали народа и вие да не останете по-назад та да го довършите.Е, сега за сега успявате.
 • 42 Българин

  5 2 Отговор
  Една хубава Лустрация ще ви Измете от Властта Завинаги,Червени Цървули......После ще се питате в кафенетата и по чатовете ”Къде разрешихме,Другарю ”

  Коментиран от #46

 • 43 месара

  4 4 Отговор
  а каква беше защитата на бсп? 3 $ пенсия и опашки за хляб! айде малко по сериозно!

  Коментиран от #45

 • 44 Ntc

  2 8 Отговор

  До коментар #15 от "Другия с коня":

  Беше ужасно време. В един ден се оказа че ,хората буквално нямат нищо. Сега за ГЕРБ, след две 8ставки трябва да си вървят в опозиция. Обаче както преди така и днес няма случайни ходове в политиката. Вероятно е да има нова манипулация и след ГЕРБ наистина да стане и по зле.

 • 45 И нямаше кисело мляко

  4 2 Отговор

  До коментар #43 от "месара":

  Банани портокали и всякаква друга храна и при комунистическите боклуци
 • 46 Пише се ДрОгари

  2 2 Отговор

  До коментар #42 от "Българин":

  Учи правилен български Булгаристанецо
 • 47 Този коментар е премахнат от модератор

 • 48 Byg

  2 11 Отговор

  До коментар #37 от "Браво":

  Пълна глупост е този писквил , няма нищо общо с истината. Като почнеш от опорните точки , вода няма , въздуха мръсен , язовирите пред срутване , пълен ташак. Къде няма вода , само в Перник ,но и там проблема върви към решаване и то устойчиво във времето . Това са проблеми които ще се сблъскват всички които са на власт , въпроса е че ГЕРБ има капацитета да ги решава бързо и адекватно. Въздуха , слезте от колите , спрете печките на твърдо гориво и умъртвете всички крави , щото те замърсяват най много атмосферата , основния източник на метан . Властта каквото може прави за да ограничи тецовете , частни и държавни , вече е на финала и с вноса на боклук.Язовирите пред срутване , кой точно , те язовирите ще си останат и след ГЕРБ , тогава вече няма да са пред срутване , какви са тия глупости.
 • 49 Този коментар е премахнат от модератор

 • 50 Този коментар е премахнат от модератор

 • 51 Този коментар е премахнат от модератор

 • 52 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.