Last news in Fakti

28 Януари, 2020 17:47 6 617 71

Сега България няма нужда от успешен вот на недоверие

  • вот на недоверие-
  • герб-
  • бсп-
  • правителство-
  • криза-
  • вода

Към този момент народът не е узрял за промяна

Сега България няма нужда от успешен вот на недоверие - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Утре ще се гласува четвъртият вот на недоверие по време на управлението на правителството "Борисов 3". От опозицията оправдават нуждата от него с водната криза в Перник, лошото качество на въздуха в София или иначе казано цялостен провал по политиката за околната среда и водите. Провал обективен и безспорен. Какъвто ГЕРБ претърпя и във всички останали ключови сфери - здравеопазване, правосъдие, образование, сигурност. Така е когато няма истинска воля за реформи и нов път на страната. Така е когато управляващата партия е пълна с преклонени главици, с безхарактерни службогонци, за които чест и достойнство са мръсни думи. Тъжно.

Още по-тъжна е обаче алтернативата. Каквато претендира да е БСП. Настоящата политическа ситуация в България, потвърдена на последните няколко избори е, че въпреки всичко, мракобесната за страната ни социалистическа партия устойчиво е втора политическа сила. От БСП нямат намерение да сформират правителство в рамките на този мандат, ако това падне. Т.е. ако вотът на недоверие е успешен, следват нови избори. И каква е алтернативата на настоящата власт тогава? БСП? Не, благодаря. Никога повече. Дори за секунда не си го и помисляйте. Единствено допустимо е само ако тази партия мине през някакъв тотален катарзис и стане съвременна лява европейска партия. Шансовете за което към момента са около нулата. Един огромен довод срещу нуждата от предсрочни избори към момента.

На практика в настоящото Народно събрание присъстват една представяща себе си като прозападна партия - ГЕРБ, заобиколена отвсякъде от русофили, кои по-явни, кои скрити. Не, че ГЕРБ също не обича разходките до Русия или позирането с Путин. Но не забравя и контактите със Западна Европа и САЩ, които щяха да са проформа или табу, ако ни управляваше която и да е друга конфигурация в този парламент, изключваща ГЕРБ. От тази гледна точка колкото и да е лошо това управление, то винаги може да стане по-лошо. Ситуацията в България в едно изречение.

Единствената полза от падането на това правителство и край на това Народно събрание е то да се отръска от партии като "Атака" и "Воля", които едва ли биха влезли в следващо такова. Там обаче социолозите пращат евентуалната нова партия на Слави Трифонов, а не се знае дали това няма да е равностойна замяна с гореспоменатите. По признак чии интереси ще бъдат защитавани и какво е нивото на избирателите.

Реалистичното, което да се случи, за да се подобри краткосрочното управление на България - сериозна реорганизация и смяна на чипа на ГЕРБ и сериозна организация в "Демократична България". Само коалиция от тези партии, която има радикална програма за промяна, ще свърши работа. Звучи утопично. Бъдещето е в странящи от класическия български политик експерти като Борис Бонев и техни национални, не локални, политически проекти. Дотогава е важно да се опазим от най-голямото зло - БСП и останалите русофилски партии. От нестабилна ситуация има смисъл само, ако населението знае точно какво иска и как да го постигне, а промяната е наистина от към корена. Към този момент не изглежда да има изгледи за това. Българският народ доказано узрява бавно. И не е готов за предсрочни избори. Сега няма нужда от тях.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Някой си

    137 22 Отговор
    Хаджийска, много си тъп, извинявай но е така!
    Какво искаш да кажеш, да търпим лъжите и кражбите на ББ и калинките му ли?

    Коментиран от #63

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Умберто

    17 84 Отговор
    Добро утро!Обяснете го това на туземците в България!Не на червените подметки!България не е Азия!
  • 5 onq s konq

    39 8 Отговор
    Язе не искам да пада штото ше ми секне и на мене кранчето
  • 6 БОКО

    49 5 Отговор
    България има нужда от мен, както всяко живо същество от слънце...
    Краля Слънце е вечен!!!
  • 7 РОДОЛЮБЕЦ

    17 67 Отговор

    До коментар #1 от "rusnak":

    Да ние сме горди БЪЛГАРИ и ЕВРОПЕЙЦИ. Нещем повече да ни тъпчи руски ботуш (БСП)

    Коментиран от #11

  • 8 Guest10

    55 3 Отговор
    е ние ако така разсъждаваме никога няма узреем
  • 9 Госあ

    62 5 Отговор
    Аха,няма нужда сега, а кога ? След 10 години, след 20 години...кога ?

    Коментиран от #10

  • 10 Умберто

    14 43 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Когато има алтернатива.Комунистите не са такава.Когато ви уврат чутурите,тогава.Не само да чакате некой да ви "освобождава",роби!Ако искате да ви "освободят",ходете на тайландски масаж с освобождаване,има и на 4 ръце даже.

    Коментиран от #12, #28

  • 11 Алфа Ромео

    52 6 Отговор

    До коментар #7 от "РОДОЛЮБЕЦ":

    Нямаш кахъри, тъпче те вече краварски ботуш, и то така че намаляхме със три милиона и продължаваме напред...
  • 12 Госあ

    10 14 Отговор

    До коментар #10 от "Умберто":

    Боли ме фара за кочината. От тук съм (за съжаление) , но съм за малко.

    Коментиран от #15

  • 13 тоя с катъра

    49 4 Отговор
    Хаджийски, надморската височина на дупето ти е много по-голяма от тази на носа ти, някои му викат на това положение н@дупен....., ама много
  • 14 ВАТМАН

    50 6 Отговор
    Тиквата и всички калинки да се махат НЕЗАБАВНО

    Коментиран от #64

  • 15 Умберто

    9 7 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Екстра!И дръж курса!
  • 16 Кон

    36 2 Отговор
    Незабавно вдигане доходите на българите ! Не може в съседна Румъния минималната заплата и пенсия да са в пъти по-високи , а тук да са сравними с една дневна надница на "отличниците" в ЕС ! По-високите доходи ще предизвикат положителен ефект и на икономиката защото ще стимулират оборота !
  • 17 Колкото по-рано България

    48 5 Отговор
    Се отърве от ГЕРБ, толкова по-добре. Алтернативи има и вече сме УЗРЕЛИ.

    Коментиран от #19, #61

  • 18 Останал Бин Ладен

    13 30 Отговор
    Спомнете си какво беше, когато министър на Околната среда и водите беше от квотата на ДПС. Сега Курнелея, се сетила за водите, въздуха,земетресенията, слънцегреенето. Курнелия, спри с провокациите. НЕ ТЕ искаме. Нито ДПС.
  • 19 Умберто

    8 19 Отговор

    До коментар #17 от "Колкото по-рано България":

    Узрели сте като пъпка на челото на некой пубертет.
  • 20 пена

    11 4 Отговор
    Някой ще ми припомни ли някога за нещо да е минавал вот на недоверие? Защо въобще имитират дейсност в така наречената опозиция?
  • 21 Рико

    34 5 Отговор
    Разпускане на това народно събрание и служебно правителство

    Коментиран от #65, #66

  • 22 СссереМ

    7 19 Отговор
    Съвършено верен коментар.
  • 23 мани мани

    16 2 Отговор
    баш сега си е момента, но няма да мине :) то и алтернатива няма и е така нарочно направено да няма... поне можем да си протестираме, но пък се видя, че и това не можем да направим както трябва, а и че бият народа, дръзнал да иде на протест... то и колата спокойно не можеш да си караш понеже ни дебят отвсякъде еничари, които трябва да си изпълняват месечните норми... данъци и такси са супер високи на всичко де що притежаваме... ама 'ай' стига съм ревал :)
  • 24 мани мани

    10 11 Отговор
    червените боклуци от бкп ако бяха хора не честта, то щяха от поне 3 мес. да са навън на протести и народа да ги последва, но те решиха да си лаят от парламентарни трибуни и разни измислени от тях медии!!! срамота!!! ето затова сме и на тоя хал... опозиция няма!!!
    червените кхмери са свикнали само да крадат и да лаят! те са свикнали да имитират дейност! герберастите да не се радват на словата ми, че сте същите помияри! другите движения и партии са смачкани до неузнаваемост... но си се радват на 1-8-11-12лв. помощи социални на глас :) хуб'о че им ги даваме всяка година, че завалиите ше трябва да бачкат инак...

    Коментиран от #62

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Чичето

    8 2 Отговор
    Реалистичното, което да се случи, за да се подобри краткосрочното управление на България, е ТОЙ да гушне босилека. След което и герб заминава в небитието, защото малките хиени ще се изядат помежду си.
  • 27 Да да

    13 2 Отговор
    Народа нее узрял за промяна.😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Е верно е РОБА трудно схваща ко го правят,дори и кат мазохистите се кефи на болката и нищетата.
  • 28 пешо

    9 6 Отговор

    До коментар #10 от "Умберто":

    в голяма грешка си онзиииии,бсп НЯМА НИЩО ОБЩО с бкп,даже от герПППП са по-комунисти от ЦоЦиалистите!
    научете го най-после много по-голям е процента на НЕ ЧЛЕНУВАЛИТЕ В бкп членове от бсп от този на бившите членове на бкп в мутро-милиционерската ОПГ герППП!

    Коментиран от #29

  • 29 Умберто

    7 8 Отговор

    До коментар #28 от "пешо":

    Ахахаха бегай бе промит!
  • 30 бузю

    17 4 Отговор
    По-тъпа и правокираща статия не бях чел. Пфу. Ще ме плаши с БСП. Че те са като пионерска дружинка спрямо ГЕРБ.То бива , бива , ама това гербаджийското никъде го няма. Последно днес с тези записи на президента. Смятайте до къде са стигнали - подслушват собствените си генерали , в случая началника на ВВС.Те надминаха ЩАЗИ бе . ИЗРОДИ. Трябва да се прави като Борис 1 , при покръстването - до 9-то коляно.

    Коментиран от #33

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 гост

    11 4 Отговор
    Оставка на режима!
  • 33 Ха ха ха

    9 3 Отговор

    До коментар #30 от "бузю":

    Вярно и ако не беше трагично щеше да е много забавно. Иначе много глупав народ. Те бият и крадат, а ти да викаш тези поне си ги знаем, а другите може и по зле да са. Боже помагай, че не се търпи вече тази простотия. ПС: Автора на статията трябва да знае, че три пъти като ни ядоса и всеки път му бием шута, та чак свят да му се извие, на четвъртия път дали той или някои друг страничен наблюдател, ще се замисли сериозно преди да ни ядоса. Ако всеки път си казваме ми то и другите ни ядосват, защо да му бием шута и да им правим на тях кеф, все ще си ходим със скъсани нерви... и не само.
  • 34 WC&co

    10 3 Отговор
    Има нужда, има и хора, обаче пираните са захапали народа.
  • 35 007

    6 5 Отговор
    Този вот прилича на опит да се спасят важни другари, които с единия крак са в затвора, а някои са вече с двата. Партията е готова да срине държавата за тях. Що шетане ще има за три месеца на служебно президентско правителство. Успех, другари!
  • 36 Слон

    11 6 Отговор
    Правителство, парламент, премиер - в затвора!

    Коментиран от #67

  • 37 васко васко

    10 4 Отговор
    Падането на правителството не води след себе си никакви проблеми. програма има, бюджет-също. Администрацията е достатъчно подготвена/ почти/ и само контролът трябва да бъде издигнат като приоритет. Досегашните не се справят,
  • 38 дявола

    8 2 Отговор
    Само погледнете колко празни стола има в този ХАН какво спи този народ не вижда ли какво се случва ДОКОГА ЩЕ ЧАКАМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
  • 39 Мери

    12 2 Отговор
    Хаджийски по поръчка ли написа тази статия или така мислиш ? И защо плашите с БСП, сякаш непременно те ще вземат властта ? Има и други варианти, например експертно правителство за период от 3 години Те ни ограбиха, а ние като кретени ще чакаме да се родят такива като Бонев. Аман от пещерен антикомунизъм и фанатизъм. Продавате България почти по герберски, ако не не и по гадно!
  • 40 jorj

    5 11 Отговор
    В началото се изпразват всички руски тролове и до там !!! Следват нормалните българи, които са европейски ориентирани и не пишат глупости и в критиките и поддръжката не изпадат в крайности !!!! Скоро ще дойде края и на платените русосифилистични тролове !!!! И то съвсем, съвсем скоро !!!!!
  • 41 Горо

    7 3 Отговор
    Явно сме стигнали до отчайващо падение, след като не можем да си представим, че дадено правителство ще падне и то след цели 10 години управление! Вече стана грях не само да го изречем, но и даже да го помислим! За какво ни е тогава парламентарната демокрация? Хайде да обявим Бойко Борисов за цар, защото той и без това стана едноличен управник на тази нещастна страна. Така ще решим всички свои терзания на тема: "Тези, които управляват в момента са зле, ама онези, които може да дойдат утре са още по-зле!".
  • 42 животновъд

    13 4 Отговор
    Докога ще ни бъде натрапвано мнението на този герберски пикоч Васил Хаджийски?

    Коментиран от #68

  • 43 АНЕНЕРБЕ

    5 5 Отговор
    Въпрос на гледна точка.
    Защо г-н Хаджийски си мислиш, че и за ГЕРБ не е по изгодно да направят сега едни нови избори , отколкото по късно когато нещата за тях ще станат по драматични.

    Защо да не "ПАДНАТ" от власт и да се освободят от навлеци като разни АТАКИ , МВРО-та , и разни други които трябва да драндуркат под крилото си?
    Пък и самата БСП е в такава криза, че едни нови избори ще я досъсипят с вътрешните си борби, кой да оглави бащината дружина.

    ЧЕСТНО КАЗАНО ГЕРБ БИ СПЕЧЕЛИЛ ПОВЕЧЕ , АКО БЪДЕ СВАЛЕНО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО , ОТКОЛКОТО АКО ТО СЕ ЗАПАЗИ.

    Единствената изненада за тях би се оказал словоблудстващият МОРАЛИСТ - ПРЕЗИДЕНТ който виждам, че вече е изпаднал в шок от поднесените за него маериали от неговият любовен период с генерал Деси, която току виж се оказала и РУСКИ ШПИОНИН.

    ЗА МЕН ИСТИНСКАТА РУСКА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ Е ГЕРБ КОЯТО ГО ИГРА ЗА ПУТИН И В БАЛКАНСКИЯ ПОТОК , И В КТБ с руската ВТБ и ВИВАКОМ и за БАЗИТЕ и....

    С ЕДИН УСПЕШЕН ВОТ ГЕРБ БИХА СИ ПРЕПОДРЕДИЛИ ПО НОВ ПО ДОБЪР НАЧИН КОЧИНКАТА.
  • 44 Барни

    3 4 Отговор
    Узряли сме! Изчезвайте, айде къш, чиба, да ви видя гърба, никой не ви иска и за комшии. Вземете си и опозицията с вас, ааайде.
  • 45 Лъжат ви

    6 5 Отговор
    Паднат ли Герб, новото служебно правителство идва по закон и то ще е 100% проруско. Не че и сега няма проруски изцепки. Но ще мечтаете за приобщаване към Европейските стандарти още 100 години. А че се краде - то е ясно, но навсякъде се краде, разликата е, че в Европа за това се влиза в затвора, без значение президент ли си или министър- председател.А да сте чули някъде по света комунисти да влязат в затвора при тяхно управление??? ! Няма и да чуете. Само си менкат постовете. Ще жласувате за смяна на Герб, примерно, но ще получите пак същото, но на 3та степен.
  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    политиците не им пука как живеят хората
  • 47 Челмето

    9 4 Отговор
    Този е типичен български журналист продажник
  • 48 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор
    управляват ни мутри

    Коментиран от #69

  • 49 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 3 Отговор
    ГЕРБ толерира ромската престъпност

    Коментиран от #70

  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 4 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ Епървия премиер употребил сълзотворен газ срещу своя народ

    Коментиран от #71

  • 51 Ван дер Любе

    3 1 Отговор
    "И не е готов за предсрочни избори" Така погледнато трябва да се премахнат изборите.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ИВАН

    2 2 Отговор
    Не сме узрели, ами много отдавна даже сме презрели ... ама нали всеки ганьовец си казва - боли ме фара, местя го ... и други подобни шедьоври
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 бахо

    4 2 Отговор
    Абе пишете "К*Р за герП" и бегайте!
  • 56 СЕМ

    2 3 Отговор
    до автора на статията т.н. хаджийски, ало , гъзомийник, на това му се казва платина и поръчкова статия...
  • 57 Урко

    3 1 Отговор
    Сега на България и трябва някокой като хан Крум повече от всякога!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 безпартиен

    1 1 Отговор
    Абе направо да го задраскат това с вотовете на недоверие!При нас винаги ще е така-няма нужда в този момент!!!Оставете ги да харчат общите пари,да получават комисионни,да се държат нагло и безцеремонно,да са над законите и морала!
  • 60 ЛюбоМИР НАЧКОВ

    3 1 Отговор
    Технически погледнато и по правилата на Формалната Логика - вотът е успешен. - Гласувалите ЗА са 102 + 9 въздържали се - дават точно 121. Следователно - гласували против вота във всички случаи са по-малко от 120. За да има мнозинство дадено правителство трябва да е набрало 121 гласа - гласували за него . Всяко число по-малко от това означава ЗАГУБА само че сега всички малоумници ще бъдат излъгани за пореден път, а знаещите истината - няма да могат да я кажат - защото на знаещите и мислещите хора - в България не им е позволено да говорят... Защото - СТРАХЛИВЦИТЕ СЕ СТРАХУВАТ ДА ЧУЯТ СТРАШНИТЕ НЕУДОБНИ ИСТИНИ !
  • 61 filo

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Колкото по-рано България":

    Алтернативи има, но никой не казва кои са. Значи ясно какви алтернативи са.
  • 62 filo

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "мани мани":

    Народа няма да с тях, защото им е сърбал попарата.
  • 63 Другия

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    По се видя от разговора между двамата генерали /един документи не могат да скрият/Каква вяра да им има герб за нищо не стават
  • 64 Транваи

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ВАТМАН":

    Кауна с генерала/тои не екалинка а цял бръмбър/ и бсп ли ще ни управлява
  • 65 Транваи

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Рико":

    Кауна с генерала/тои не екалинка а цял бръмбър/ и бсп ли ще ни управлява
  • 66 Рамбо

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Рико":

    Кои ще го състави трябва умен човек а не_______
  • 67 Слоница

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Слон":

    А то какво ще излези в затвора президент и лидер на бсп
  • 68 Говедо

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "животновъд":

    Чети си Елена иончева и спи спокоино и слушаи и
  • 69 Видин

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Това беше при комунизма от 10год няма мафия
  • 70 Видин

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не говори така те са рожба на бсп кои ще гласува за бсп ако не са те
  • 71 Видин

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Много си се загрижел за лектората на бсп хора алкохолици и наркомани няма им нищо жива са