3 Февруари, 2020 10:00 4 098 57

Пазете президента!

  • президент-
  • военни

Уличниците и бандитите не обичат военните и не случайно първата им работа, след като получиха страната, бе да се разправят с армията

Пазете президента! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не им прилича на военните да се занимават с политика – те са учени за друго, а не да бледнеят пред разни невероятни главочи.

Отчетът на президента за свършеното през изминалата година се оказа длъшък, отне почти час. Очаквано на мероприятието липсваха емоции и изненади. Щом заемаш представителна държавна длъжност, трябва да си сдържан и да проявяваш такт, дори ако публиката не те слуша. И все пак, неловко е да гледаш здрав и прав мъж, който разказва за бюрократщините, с които се е занимавал. Сигурно е имало смисъл да не подписва законите на правителството... Но от тая дързост промени ли се нещо в страната без суверинитет?

В охолни и спокойни времена е желателно да проявяваш дипломатичност, но дали точно сега пасивността е нужна на главата на републиката, избран от бедния народ... Ние сами виждаме, че държавата я гътна мафията... Не преразказвайте жалката картинка на действителността, господин президент, а ни дайте цели, покажете как да се борим за България! Или Ви избраха за друго?

После журналистите зададоха въпроси - колкото да покажат, че не са проспали вялото събитие. На тях чорбаджиите – шефове на телевизии и вестници, не им плащат да слушат и разсъждават... Те имат друга работа, сериозна - да подпират съвременната демокрация – откакто превратаджиите през 1989 година я изродиха, тя си остава простичка и податлива, за да приляга на всички, особено на богатите... Даже да се задържи права не може без чужда помощ.

Безобразно е нашето време. И се пита: как да се гради правово и социално общество, ако вероятни престъпници пишат и прилагат законите? А уважаемият господин президент се опитва да ни покаже, че това е постижимо, и че само бидейки единни и самоотговорни, ние ще оцелеем. Тежка е задачата му. Генералът има зад гърба си верни хора, свободен е да решава стратегически задачи... А бившият офицер, навлязъл в политиката, е самотен сред шест милиона зяпачи.

Но въпреки всичко този човек е първият от тридесет години насам, на когото високият пост му отива. Да, не притежава власт, но той е личност. И може би е достатъчно силен, за да не се даде на блатото, в което сме нагазили, да го погълне? Може би дори ще ни изведе на твърда земя? На мен поне ми се иска да му вярвам.

Уличниците и бандитите не обичат военните и не случайно първата им работа, след като получиха страната, бе да се разправят с армията. За тях мисълта за ред, трезвомислие, дисциплина и родолюбие е непоносима. Дали не по тази причина те забълваха змии и гущери срещу офицера?

И кой само разпространява клевети в държавна измяна, плюнчи се за законност и отговорност?! Макар да сме заспал и продаден народ, ние знаем какви са ги вършели наизскочилите кресльовци.

Поне затова трябва да застанем до президента. Този човек е един от малкото, опълчили се на мафията след десетилетия на кражби и на предателство. И може би той ще бъде достатъчно силен, за да ни поведе и измъкне? Заспали и продадени сме, но надежда ни трябва.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отзад без любов

    14 70 Отговор
    демек, да му свършват на кубето

    Коментиран от #6, #20

  • 2 rusnak

    87 28 Отговор
    Споко Радев! В запаса сме около 400 000. Ако мутрите нещо обнаглеят поне 350 000 се мобилизират..

    Коментиран от #49

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    117 40 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ най добрия президент до сега не е като ПЛЕВНЕЛИЕВ

    Коментиран от #46, #57

  • 4 Долен комунист

    37 96 Отговор
    Такава плюмка няма само срича като първулак но какво да се очаква от военен !

    Коментиран от #56

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    86 34 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ най добрия президент до сега не е като ПЛЕВНЕЛИЕВ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    59 24 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ най добрия президент до сега не е като ПЛЕВНЕЛИЕВ

    Коментиран от #9, #26

  • 8 Алфа Вълкът

    27 87 Отговор
    Айде Румба! В една килия с Арабаджиеви, Банев, Черепа! Може и жените си да вземете и да ви поркат старите пандизчии.
  • 9 Алфа Вълкът

    5 37 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Жельо Желев?
  • 10 Усмивката

    47 13 Отговор
    Армиите по света правят преврати.Свалят ,, ЗАКОННО,, избрани правителства.Така например Мафията в Италия бе притисната , и ден днешен е единственото ъсоешно протводействие с анархията и корупцията и бандитизма. Това Бойко Методиев Борисов го знае и е деноноще кошмар

    Коментиран от #47

  • 11 еееееееее

    28 66 Отговор
    Ало принципните, къде сте бе? Никой не го е карал този да си назначава любовницата на работа, там където е началник. Никой не го е карал да купува ведомствен апартамент на безценница. Представяте ли си Бойко да направи тези неща? Какво щяхте да кажете тогава?

    Коментиран от #15, #35

  • 12 за КОЙ пишете

    23 41 Отговор
    Кой нещастен човек е писал тази статия?
  • 13 Усмивката

    64 17 Отговор
    Армията е единствената алтернатива за излизане от кризата и бандитския правителствен режим наложен ни силово от бандитите на кримналния преход.Ударът срещу Румен Радев не е само заради опозицията, както мнозина услужливо тълкуват. Това е удър и срещу авторитетът на военнте, с което винаги сме се гордеели.

    Коментиран от #48

  • 14 Анонимен

    44 17 Отговор
    Нашите политици може само да се радват,че Генерала не е като Пиночет и вече да са минали през дръвника

    Коментиран от #50

  • 15 Усмивката

    61 15 Отговор

    До коментар #11 от "еееееееее":

    А къде бе прокуратурата бе брачед , когато излязоха сведения за къщата в Барселона и овшорките до нея. Нещо да се придвижи по този въпрос. То е ясно кого атакува прокуратурата и заради КОГО
  • 16 Истината

    25 55 Отговор
    Недоразумение като Радев трябва само да си подаде оставката а не да бъде пазено. Той е срам за офицерска то чест и за България!

    Коментиран от #21

  • 17 Рубладжийче

    21 51 Отговор
    Естествена е, че ще изпълзя лакеи, които да защитят руската марионетка Радев.
  • 18 С Вас сме Г-н Президент!!!

    65 23 Отговор
    Остана един достоен човек в политиката и се чудят как да го смажат. Кой кого назначил. Хвърляне на прах в очите на простолюдието. А техните назначения някой вижда ли ги? Некадърници и безобразници на всички нива.

    Коментиран от #51, #52

  • 19 Наблюдател

    25 59 Отговор
    Радев е срам за българското офицерство. Не може български офицер да се държи като кокошкар и да назначава любовницата си на държавна ясла и в държавно жилище само и само да му е под ръка. А после да кара друг офицер, при това генерал да крие документи и да препятства разследване!
  • 20 шоуто на сценаристите

    12 32 Отговор

    До коментар #1 от "отзад без любов":

    тамън ще му поникне коса,като на славуца кичето от 90-те
  • 21 минало свършено

    34 11 Отговор

    До коментар #16 от "Истината":

    Офицерска чест, ли? Няма такова нещо от 70 години.
  • 22 Byg

    16 20 Отговор
    Какви са тия глупости , какви уличници , кой се плюнчи , за какво иде реч , аралампи не става ясно. Искаш да кажеш едни хора ми дадоха едни парички наречени копейки и сега аз трябва да се плюнча в яловите си напъни да мятам кофи с помия по прокуратура и хора които най накрая си вършат работата както трябва.
  • 23 стоян георгиев

    22 20 Отговор
    тоя е много смотан, Плевнелиев си беше супер. за добър ден казваше "евроатлантически ценности"
  • 24 От народа

    5 7 Отговор
    Да бяхте го оставили плевнелиев, ама и той ви бе трън помака както изписвахте в очите ви. Добре, че вие си мислите, че сте без погрешни, кога погубихте интелигенцията и децата на без партийните. Ударите ги яко мишки гладни. Знаете, за кого иде реч. Точно нахалните млади и лъжливи назначихте в горското и къде ли не, а и от завист бедняшка само един от курса на сватба, от завист по богатите и не мързеливи родители ги убихте. На вас, Кой да търси, нима не помните, на конкурс представили се в нои, от 17 души, само 6, и не издържали те, а завършили с отличие елитни университети, а о, и днес са главни счетоводител, пиша с доказателства, а и много от сумата на мвр бяха ударени, видни юристи от родове на николапетковисти. Настанихте се само ваши, а и те не знаят или да им кажем, че трябва да са в ляво, защото са от бкп родители. Но си имат гръб и гледат да се запазят, като ударят президента, а и селяните в хс са единни, изключвам. Тракийци, но ще ви убият сите, защото много се лъже и всеки гледа от неговото, първо се огледайте и тогава йулете. Писах старобългарите макар и малко бг по селата няма да ви простят за президента. Заможни са и го харесват, колкото и да плюете. Аз съм пас, но ви пиша това, което се коментира за него и семейството му.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 гост

    4 15 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    еми оди му праи свирки бе

    Коментиран от #43

  • 27 ????

    6 6 Отговор
    Антикомунисти фалшиви. Гледат да лъжат и лапат още и още. Ненаситни на пари. Кога бяха видели родителите им мързеливи тъкъв сладък животец. Да им пожелаем антикомунистите кво още си пожелаят от Бойко. До посиране да ги държи, а са били при него само на 21, а той на 30.тук не питайте и не пипайте, строго секретно, п не се чете Борисов,!
  • 28 Анонимен

    18 1 Отговор
    Това са хора с пердета. Ходят Белене, къде се е решавал съдбините от техните родители, явни комунисти. Биели са се в гърдите при Живков, а днес децата им в герб, бият се в гърди, че са анти. Е, това мили бояджии и до ден днешен нямат много хора обяснение. Но живи и здрави, яжте, пийте и за наше здраве.
  • 29 bbb

    8 26 Отговор
    Р.Радев е нагъл измамник
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 баба Стойна

    28 11 Отговор
    Браво на моят президент. Избрала съм го да защитава сиромашта и да казва истината в очите на властниците. Щом толкова реват значи добре си върши работата. Днешната полиция не защитава народа. Остана ми само президента.
  • 32 Алфа вълкът

    6 22 Отговор
    Бабо стойнеее, кротай си там в старческия дом щотоо всичко може да се случи.

    Коментиран от #44, #54

  • 33 старото

    7 23 Отговор
    Фатмака може да направи един благороден жест като се откаже от заплатата си-по-вече от единадесет хиляди лева на месец в полза на бедните . Освен това каква работа върши фатмака за толкова голяма заплата а премиера когото дрънкат за щяло и нещяло и то за заплата по-малко от осем хиляди лева. Ега ти ПРАВДАТА!!!

    Коментиран от #41, #45, #55

  • 34 Горкичкият

    8 7 Отговор
    само с осемхиляди лева заплата плюс командировъчни и консумативи си е мизерия
  • 35 Факт

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "еееееееее":

    А женати кой я назначи бе!?
  • 36 Защо да го пазим

    7 12 Отговор
    Той какво полезно е направил, освен че се прави на опозиция на властта? Говоренето не е достатъчно, действията какво показват!
  • 37 месара

    7 12 Отговор
    Президента от народа няма какво да се пази, Президента да се пази от тия дето го създадоха, щото изпълнява каквото те му наредят! мое лично мнение!
  • 38 Бай Пърдечко

    19 7 Отговор
    Президентът Радев вдигна толкова високо летвата, че едва ли в близките 50 г. някой друг ще я надскочи. Той остана единствената надежда на изстрадалия български народ...
  • 39 Слави

    18 5 Отговор
    БРАВО за статията. Написаното е абсолютно ВЯРНО. Това е единствения достоен /за сега/ ПРЕЗИДЕНТ. Надявам се повече хора да го разберат и подкрепят и сега и в бъдеще. Ако се кандидатира за втори мандат, бих гласувал с две ръце за него. Но знам, че МАФИЯТА /която ни ръководи/ ще се опита всячески да му попречат.
  • 40 73737272

    17 5 Отговор
    България има президент #1
  • 41 Пиниза

    13 3 Отговор

    До коментар #33 от "старото":

    Твоят фатмак Бойко Борисов и осемстотин лева не заслужава.

    Коментиран от #53

  • 42 МЕСТОТО Е ЗАЕТО

    2 3 Отговор
    КОЙТО ИЗПРЕВАРИ ПРЪВ ЩЕ НАТОВАРИ!
    ТОВА Е ДЕСИ
    НЯМА МЕСТО И ЗА НАС.ВЕСТНИКЪТ НИ БУДАЛКА.ЛИПСВАТ НИ АТРИБУТИТЕ ДЕСИНИИ
  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    ей ром иди ти му прави
  • 44 На баба Стойна внука (Тони бренекето)

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "Алфа вълкът":

    Къде си бе, кужухче?
  • 45 Старото

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "старото":

    Хахо, избери си друг никнейм, не споделям твоите тъпи разсъждения
  • 46 Видин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А бе как може да сравняваш учён човек с фатмак ониявърни бизнес за милиони глава иска а не лукова и жена да те командва и трябва да не си правил далавери
  • 47 Намигане

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Усмивката":

    Боико сигледа работата пътува из чужбина а какво прави радев не го канят не прави нищо жена му си прави каквото иска с една дума няма авторитет в ес
  • 48 Намръщен

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Усмивката":

    Армия имаше няма командири мъжки мъже кои ще командва армията
  • 49 Китаец

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "rusnak":

    Изчакаи те да мине грипа и ще въоражим армията с бастуни и патерици и с обувки с високи токчета
  • 50 Ново

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Анонимен":

    Ти нормален ли си че сравнямаш пиночет с радев тои изтрепа всички които не можаха да си докажат богатсвото и които сапреватезирали на ниска цена та първо радев нинова ще пострадат
  • 51 Ново

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "С Вас сме Г-н Президент!!!":

    Ти нормален ли си че сравнямаш пиночет с радев тои изтрепа всички които не можаха да си докажат богатсвото и които сапреватезирали на ниска цена та първо радев нинова ще пострадат
  • 52 Де преброи

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "С Вас сме Г-н Президент!!!":

    По коментарите ако съдем с него сте 50дракача
  • 53 Тарикат

    2 3 Отговор

    До коментар #41 от "Пиниза":

    Фатмака радев чрез документа измама взема заплата а ако трябва тои трябва не да взема заплата а да връща пари Каква работа върши
  • 54 serjant

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Алфа вълкът":

    a ti da li chte dojiveesh do godinite na baba stoina...
  • 55 serjant

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "старото":

    ako ti dade zaplatata si na teb ,kakvo shte ja napravish . ..edine,piene na korem ,i da si kupa goooljama kola ,chi da mi zavijdat seljanite.....
  • 56 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Долен комунист":

    Мнението на неграмотни не се зачита.Някой ден ще въведат и образователен ценз.И тогава ти няма да имаш право да гласуваш.
  • 57 Видин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Доган е дал кураш на радев където е бил в сараите