6 Февруари, 2020 12:08 7 077 38

Посланието на Помпео: Няма да пипаме върхушката в България*

  • помпео-
  • майк помпео-
  • андон миталов

Наказателната мярка от Вашингтон не може да замести, нито да предпостави действията на вашето правосъдие и на вашите власти

Посланието на Помпео: Няма да пипаме върхушката в България* - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Какво ни каза днес Държавният департамент на САЩ - с обявеното от държавния секретар Майк Помпео наказание срещу съдията от Специализирания съд Андон Миталов?

Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Драгомир Иванов.

Няма да пипаме сегашната ви върхушка. Това си е ваша работа, на българските граждани. Евентуалното ѝ санкциониране е ваша задача. Наказателната мярка от Вашингтон не може да замести, нито да предпостави действията на вашето правосъдие и на вашите власти.

Разбира се, прави впечатление сравнението с други случаи от сходни държави. Санкциите срещу Ливиу Драгня (бивш председател на Социалдемократическата партия на Румъния), Адриатик Лала (бивш главен прокурор на Албания) и Владимир Плахотнюк (един от най-богатите хора в Молдова, бивш лидер на Демократическата партия) не говорят особено бляскаво за отношението на Съединените щати към ситуацията в днешна България: един съдия, пък бил той и от Специализирания наказателен съд, уличен в тесни контакти с Москва, не тежи колкото високопоставен политик и лидер на бивша управляваща партия, нито пък колкото главен обвинител или влиятелен богаташ с политическа кариера.

Но и тримата - Драгня, Лала и Плахотнюк - бяха санкционирани от американците впоследствие, след като напуснаха постовете си и изпаднаха в немилост. Особено показателен е румънският пример: Драгня попучи забрана за влизане в САЩ едва след като беше осъден в родината си заради корупция (първото осъждане дойде през юни 2018 г., през 2019 г. Върховният съд в Букурещ потвърди присъдата от 3 години и половина).

Сиреч, Борисов, Пеевски, Доган & Co. на първо време могат да си отдъхнат. Тази вечер може да гърмят коркови тапи - и в Банкя, и в Сараите, или в приглушени сепарета със специален достъп. Празнуващите ще си плюят в пазвите.

Докато останалите все се назлъндисват.

* Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станчо

    54 2 Отговор
    Прав е човека, вие ще спите ние ще мислим за вас.
  • 2 no name no face no number

    84 5 Отговор
    сащ са си задници по природа

    Коментиран от #3, #7

  • 3 антрашпиц

    83 2 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    Ами няма да се пипа върхушката,то е ясно!Докато се купуват самолети и дронове няма проблем!

    Коментиран от #37

  • 4 Пена

    81 3 Отговор
    Върхушката са ви верни слуги ,за това не ги пипате.
  • 5 Ранко

    64 7 Отговор
    А вие защо ни се месите в нашите вътрешни работи?.Кравари убити.Махайте се ..
  • 6 Гринго О Шамара

    61 3 Отговор
    Помпата да си гледа дъртия вожд бай Дончу Перчама ! Да не ми се изявява като световен джандарин. Кога насякоха арабина в Истамбул, колко чаршафа обявиха за корумпирани ?
  • 7 отзад без любов

    11 51 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    А РУСНАЦИТЕ СА ПУТKИ

    Коментиран от #30

  • 8 да де

    44 2 Отговор
    Тъй де "те са бесни кучета, но са наши кучета" както го е казал един амерички президентин.

    Коментиран от #17

  • 9 Помпи

    48 2 Отговор
    На това му се вика политическа корупция.
  • 10 mediator37

    38 4 Отговор
    САЩ прилагат колективни наказания, характерни за феодалното право. Айде, съдията набеден за руски агент да не ходи в САЩ. Ама защо и съпругата му и дъщерята. Те даже може да са русофоби и това е нормално. Коя жена не прави сечено и контра на мъжа си и коя тинейджерка не се блещи и организирано ядосва с обратни възгледи.
  • 11 С две думи

    49 2 Отговор
    Е как ще я пипат нашата Кратунска Елитна политическа прослойка---че те си изпълняват нарежданията от Козяк и продължават унищожаването на нацията ни
  • 12 Трезвеник

    42 1 Отговор
    Е как ще я пипат ? Нали затова с нашите пари си купиха индулгенция (аероплани Ф 16),точно за да не ги закачат.
  • 13 а защо

    44 1 Отговор
    да се борят с нашата корупция, след като именно от нашите корумпирани политици имат най голяма полза. Не разбрахте ли, че единствената полза от демократите е да се научим как се лъже и демагоства докато се краде. В това отношение комунистите бяха жалки аматьори и затова загубиха играта.
  • 14 стоян георгиев

    8 29 Отговор
    всеки положителен американски ход,тук се изкарва отрицателен.сащ показаха ясно че у нас има корупция и символично атакуваха един съдия за когото явно имат инфо,но сега се оказа че тва било за да се скрият пеевски и доган!смях!напротив дугари тва трябва да осветли деянията на пеевски,доган,борисов,цветанов и т.н.български крадци!тва е посланието на сащ!само че не сащ ,а българия трябва да вземе мерки и да се справи с корупцията тук,което робската психика на народа ни неможе да проумее .

    Коментиран от #18, #24

  • 15 нищо за чудене

    38 2 Отговор
    Гангстерите от Вашингтон подкрепят българската мафия.
  • 16 Лекар БГ

    38 1 Отговор
    Или-докато вашата върхушка купува оръжие от нас,нЕма да я бараме.
    Да си безобразничи на ваш си терен-не ни пречи.И на ЕС-то видимо не пречи.Важното е,да пазаруват и да слушкат.
  • 17 нищо лично

    23 2 Отговор

    До коментар #8 от "да де":

    Ами, да ги "тричим"-за здраве. Да си висят на въжето, докато спрат да се въртят.

    Коментиран от #20

  • 18 Спиро

    23 1 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    А бе, Стоянчо, на кого "го показаха ясно"? Щеше да е положителен ход, ако бяха 'изплющяли', някой от споменатите от теб лица.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 да де

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "нищо лично":

    Съгласен.
  • 21 Стамат

    31 0 Отговор
    Хаха Ето ви я подкрепата на краварника в борбата срещу корупцията в България. Стана ясно какво всъщност са искали боклуците от ФАЩ .Да ни скарат с Русия а истинските виновни да си правят милиарди на гърба на на българите.Големия брат ни мисли най доброто.Толкова добро ще ни даде че няма да е останал жив българин да го види.
  • 22 ТОЧКАТА

    16 1 Отговор
    ...Няма да пипат трите прасета и ,,корона вирус,, .... А И САМИ!!!!сте си виновни!!!!!!специалноста на посланика е ,,,извън коментар,,!!!!!
  • 23 Един голям

    19 1 Отговор
    Среден пръст за народа още един пирон в ковчега му и зелена светлина, узаконяване на корупцията , крадците ,националните предатели които всъщност владеят тази територия.Но поне разбрахме този път с нагледно доказателство за още един наш враг който лицемерно ни се прави на приятел.Ако ни беше останало малко достойнство сега щяхме да сме на Козяк с викове вън от България.
  • 24 Клин клин избива

    17 1 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Стоенчо, момче младо! US като са такива приятели на БГ, можеха да дадат знак на о-вото, като откажат виза на баба Гицка, хигиенистката на премиера. Мисирките пак щяха да отразят подобаващо събитието.
  • 25 Абе

    3 12 Отговор
    Драгомирчо, нещо си недоразбрал!!!Посланието не е :"няма да пипаме върхушката в България "!!!!Посланието е:"Ако спазвате законите,няма да имате върхушка в България "!!
  • 26 zorro

    12 1 Отговор
    САЩ- Политически чернобили!
  • 27 Грую

    14 0 Отговор
    Какво ли откупи Бо'ко с милиардите за Ф16 и верния си Цветан Цветанов, та сега държавния департамент на САЩ извършва такива смехотворни действия. Не е евтин този театър до сега, но мен лично силно ме притеснява какви ще се окажат следващите плащания? Концесия за добив на шистов петрол и газ в Добруджа ли, какво ли? Не се сещам, но когато разберем този път вероятно ще бъде много късно. Нещо като Контур Глобал в началото на века та досега!
  • 28 ТОЧКАТА

    13 0 Отговор
    Ми то за 3 милиарда,плюс едни ТЕЦове,какво очаквате!!!?
  • 29 ГОСПОД

    0 4 Отговор
    БРАТЧЕДА ви го каза ДОБРЕ и ПРАВО В ОЧИ :)
    Или си свършете работата или умрете, недоносчета!
  • 30 Манаф

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "отзад без любов":

    Половината наистина са жени /п"тки/, но останалите ще те оправят "отзад без любов".
  • 31 ПЕНКО

    11 1 Отговор
    ПУМПЪЛ .Е .ОО - НЕ СМЕ ПО-ТЪПИ ОТ ВАС !!! ИСКАТЕ ДА ОКАЖЕТЕ ДАВЛЕНИЕ НА РУСОФИЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ : "КОЙТО НАПРАВИ НЕЩО В ПОЛЗА НА РУСИЯ ЩЕ ГО -ПОПЪРЖАМЕ ...НИЕ НАРЦИСИТЕ ПОЛИТИЦИ ОТ САЩ " !!! МНОГО СТЕ ДАЛЕЧ ОТ ИСТИНАТА !!!
  • 32 Шопо

    15 0 Отговор
    Епа иначе кой че ви копува миризливото свинско и скапаните самолети...
  • 33 1111

    6 0 Отговор
    Не съм фен на президента, но пък ние сме очевидци за много неща случващи се през тия 30 г в българия, докато радев не е бил във властта, чист е, поне за мен и много други еродирани хора в българия. Баницата е разпределена неправилно и от там много останаха гладните. А дами ще е бойко или румен все тая. В бг не си ли човек на някой, забрави. А и частника си взема негови хора. На запад не е, но там не е моя работа... Късмет. Живи и здрави
  • 34 киро

    6 0 Отговор
    САЩ е цирк и в него всички са КЛОУНИ !!! Да умреш от смех !
  • 35 Матей

    7 0 Отговор
    Помпиера да го дава по-полека,той ли определя външната политика на щатите ,нямат ли си президент!?То бива злопаметност,ама така да го наклепат тоя Миталов! И защо,защото пуснал Миланов да си получи ордена лично от Путин,непростимо,заслужава публичен разстрел.Сега,когато България е превърната в бастион на американската агресия към Русия и някойси да им се противи.Как така,ще го наклепат с всички земни грехове,Божков и той бил масов убиец и изнасилвач,Ц.Василев си ограбил банката и все в тоя дух.
  • 36 Разум

    6 1 Отговор
    "Няма да пипаме нашите слуги- ГЕРБ в София." Така го разбирайте.
  • 37 Блок/70

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "антрашпиц":

    Да ама,платихме Самолети/а не получихме нищо*сега умуват краварите как да "Няма Сделка"така се опитаха и Ердоган да пркарат но той им каза"Трак пари на длан и онова на Мегдан"и купи ракети от Путин.
  • 38 добре

    2 0 Отговор
    Перчема каза -Да,а Помпая и Мусаката да обяснят на тиквата.....