Last news in Fakti

12 Февруари, 2020 09:00 17 452 90

По руските медии: коронавирусът е създаден от американците

  • русия-
  • коронавирус-
  • медии

Тези и други страшни истории се тиражират в Русия не от булевардните издания, а от водещите телевизионни канали

По руските медии: коронавирусът е създаден от американците - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коронавирусът е разработен в секретна китайска или американска лаборатория. А заради вносните бебешки храни в Русия се раждат по-малко момчета. Подобни небивалици се тиражират в Русия от водещи медии. Как е възможно?

Коронавирусът от Ухан може да е разработен в секретни китайски или американски лаборатории. Възможно е да съществува биологично вирусно оръжие, способно да убива само определени народи или раси. Заради вносните бебешки храни в Русия се раждат по-малко мъже.

Тези и други страшни истории се тиражират в Русия не от булевардните издания, а от водещите телевизионни канали. Как е възможно?

Парад на лудостта в руските медии

В началото на февруари руските средства за масова информация (СМИ) бяха наводнени от съобщения, които до неотдавна сигурно щяха да бъдат определени като безумни. Не става дума за телевизии, дължащи рейтинга си основно на новини като тази за отвлечената от извънземни баба Нюр. Стартът на "безумния маратон" бе даден от генерал-полковник Леонид Ивашов, експерт от консервативния клуб "Изборск", чиито представители неотдавна се срещнаха дори с президента Владимир Путин. Та бившият военен разказа за търсенето на митичната страна Шамбала, истории за извънземни и за съществуването на кухина във вътрешността на Земята, входът към която се намирал някъде в Антарктида.

Веднага след него думата взе бившият губернатор на Свердловска област и член на Съвета на федерацията Едуард Росел, който на 83-годишна възраст е стигнал до извода, че вносните бебешки храни променяли гените на руснаците така, че да не им се раждат момчета. А това водело до изчезване на нацията.

Но централната тема в момента си остава вирусът от Ухан. И руските централни телевизии се надпреварват да търсят отговор на въпроса кой е създал опасния коронавирус? Според едни той е разработен в китайска лаборатория. Или може би от американците? За последното предположение бързо беше намерено и доказателство: американският президент Доналд Тръмп е дългогодишен покровител на конкурсите за красота, в които - както е известно - победителите получават корона!

Как да разбираме всичко това? Нима кремълските надзорници на медиите са откачили? Нали те иначе следят зорко да не изпуснат някоя "неоторизирана" информация да се появи на телевизионния екран или на смартфона?

Защо просто руските медии не се опитват да успокоят хората и да обясняват на гражданите как да се предпазят от новия опасен коронавирус?

Руските СМИ като дезорганизатор

Навремето Ленин казвал, че вестниците в СССР били не само "колективен пропагандатор и агитатор, но и колективен организатор". Днес средствата за масова информация в Русия отново са колективен агитатор и пропагандатор, а обективността на информацията загуби напълно значението си за повечето централни телевизии. Но пропагандните медии вече не са организатори - точно обратното. Сега "кремълският вестник", т.е. телевизионният канал, е колективен организатор на хаос или просто дезорганизатор. Освен това създателите на този хаос, както се видя например при антиукраинската истерия през последните пет години, сами започват да вярват в собствените си митове, като този за "момчетата, които биват разпъвани на кръст".

Критериите за достоверност се променят. Има ли летящи чинии? Разбира се, след като цял бивш съветник на министъра на отбраната на СССР говори за тях. А генетично модифицирана бебешка храна? Естествено, че има такава! Та нали понякога очакваме внук, пък ни се ражда внучка. А какво да кажем за изкуствено създадения вирус-убиец, който да унищожи целия китайски народ? И това изглежда правдоподобно, след като знаем, че Китай представлява основна заплаха за САЩ.

Най-вярната лъжа

Естествено, тези телевизии лъжат. И това е ясно на всяко дете, на всеки руски гражданин. Но той знае също, че всички лъжат. А лъжите на Кремъл не са най-измамните - както е известно няма дим без огън. Все някой трябва да е създал този злонамерен вирус. Може би не са китайците, нито американците, а нацистите в земната кухина под Антарктида. В резултат на глобалното затопляне, измислено от шведското момиче Грета Тунберг, антарктическата подземна дупка се размразила, така вирусът бил изпуснат и тръгнал да обикаля света.

Създаването на десетки взаимно изключващи се теории е запазена марка на кремълската пропаганда. Тя цели не да лъже хората, а да ги възпитава да мислят конспиративно. А когато се наложи, в случай на истинска криза - като епидемия или нов Чернобил - тази медийна система може лесно да бъде пригодена според актуалните нужди.

Съветската система беше командна: едно позвъняване отгоре стигаше, за да се превключи от лъжи на истина. Днешната едва ли вече е способна на това - дори и по команда отгоре.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    103 18 Отговор
    Нищо чудно

    Коментиран от #35

  • 2 Рибаря

    137 29 Отговор
    Те и в детските градини знаят , че коронавирусът е американско(юдейско) дело, та какво остава за руснаците.

    Коментиран от #60

  • 3 rusnak

    93 18 Отговор
    Добро утро!

    Коментиран от #4

  • 4 El chochone

    32 94 Отговор

    До коментар #3 от "rusnak":

    А ПРОСТОТИЯТА ОТ РУСНАЦИТЕ.!

    Коментиран от #15

  • 5 ДДРОнег

    62 11 Отговор
    Написаното в статията е откачено, ако е истина, не знам к'во да кажа за руснаците …
    Но пък има и една поговорка - "Във всяка лъжа има и капка истина" …
    А сега ,де ...
  • 6 ФАКТ

    39 6 Отговор
    Сайтът ФАКТИ е пряко доказателство за истинноста на горната статия.
  • 7 Русороб

    14 46 Отговор
    Не е от американците, създадохме го в България няколко великобългарски шовинисти и сме го пуснали в Китай а после в Русия :) честито

    Коментиран от #40

  • 8 Факт

    54 10 Отговор
    ВЯРНО Е !!!!!!!!!
  • 9 гост

    30 60 Отговор
    Тъжното е че на простия мужик лесно му се промива малкото мозък ...

    Коментиран от #46

  • 10 Професора

    79 7 Отговор
    Блъскат храните с хормони и се чудят после защо децата стават среднополови на мъжете им пада косата, а на женитеим порасват мустаци!
  • 11 Българин

    22 66 Отговор
    ЖИВОТЪТ НА ОБИКНОВЕНИЯ РУСНАК Е ДВОЙНО ПО-ТЕЖЪК ОТ ТОЗИ НА БЪЛГАРИНА. РУСКАТА ПРОПАГАНДА ТРЯБВА ДА ИЗМИСЛИ НОВА ДЪВКА,ЗА ДА ЗАБРАВИ ПРОБЛЕМИТЕ СИ РУСКИЯТ НАРОД! ЧЕМОДАНИТЕ СА ПРОСТИ ПИЯНИЦИ И СЕ МАНИПУЛИРАТ ЛЕСНО...КАТО БЪЛГАРИТЕ!

    Коментиран от #32, #72

  • 12 Гост

    38 6 Отговор
    Това го знаем отдавна
  • 13 Робовладелец

    23 82 Отговор
    Руснаците да се благодарят, че тази ампула не беше подхвърлена на руски пазар в центъра на Москва!!Русия е като декоративно красиво кученце, което разгневи семейство питбули излeжaвaщи ce крoткo нa припeк. Руcия в cрaвнeниe cъc CAЩ и НAТO e кaтo фрeнcкa булoнкa, кoятo caмo лae. Вече разгневи питбула майка и десетките питбутлчета!!! Русия е като булонка, лаеща срещу питбулка и заплашваща, че ще яде питбулчетата:):)Прeдcтaвятe ли cи кaквa трeпeрeщa oт cтрaх ''cмeлocт'' изпитвa Руcия...??? Руската армия беше размазана като охлюв от валяк в Афганистан от най-обикновени брадати овчари, въоръжени само с преметнати през рамо преносими американски ракетни системи!!! Загубите на бойна техника включват: 385 танка, 2530 бронирани машини, 510 инженерни машини, 11369 камиона и бензиновози, 433 артилерийски системи, 118 самолета и 333 вертолета. И това от най-обикновени муджахидини.Представяте ли си какво ще се случи с Русия при истинска война с истински войски и ако тръгнем всички заедно ний смелите и обучени натовски воини?? Питам и отговор не искам и не чета тези, които ще ме коментират, защото вашата Русия се изтегли нас.ана оттам където я биха лошо....и веднага след това се разпадна като империята СССР, потънала от срам и унищожена от най-обикновени овчари с кози...45 ГОДИНИ РУСКО РОБСТВО СТИГАТ И СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО НИ ОТ РУСКО ИГО ПРЕЗ 1989 ГОДИНА, ВЕЧЕ НЕ СМЕ РОБИ, А РОБОВЛАДЕЛЦИ НА РОБИТЕ В БЪЛГАРИЯ, КОИТО ПОРАДИ НЕГРАМОТНОСТ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БЪДАТ ПОД РУСКО ИГО.

    Коментиран от #17, #18, #23, #27, #41

  • 14 ДНК спеца

    67 8 Отговор
    От животно на човек вирус не се прехвърля! Някой е кръстосвал вируси тайно някъде.

    Коментиран от #64

  • 15 rusnak

    52 6 Отговор

    До коментар #4 от "El chochone":

    И СПИН, и ЕБОЛА, и ПТИЧИ и и и и и и и, мънки.
  • 16 Сливи за смет

    24 10 Отговор
    Аха! Ясна е ситуацията. Щом прочетеш от де произлиза повръщнята, всичко се изяснява. Тази статия представлява : каца с л@_н@, овкусена с лъжица мед.
  • 17 3000° Farenhait

    15 7 Отговор

    До коментар #13 от "Робовладелец":

    може ли да се загрее някъде въздуха, ако,, случайно "попадне ампула на територията на Русия?
  • 18 rusnak

    23 10 Отговор

    До коментар #13 от "Робовладелец":

    Ей глист, я обратно в калния двор.
  • 19 Valio

    62 5 Отговор
    Истина е......
    Американските боклуци се месят навсякъде.
  • 20 Инфо

    50 7 Отговор
    Щом руснаците го казват значи има истина. Прихванали са информация. Наскоро излезе в медиите, че английска лаборатория е разработила този вирус с финансовата подкрепа на Бил Гейтс.

    Коментиран от #58

  • 21 Маршал Жуков

    42 6 Отговор
    Малко ги гази,, Червената армия" швабите сега затова се обаждат!
  • 22 Сандо

    30 4 Отговор
    Какви глупости пак са сътворили в ДВ.Ами направете едно журналистическо разследване за тези тайни лаборатории,напр. в Грузия и Украйна,или вижте това на Диляна Гайтанджиева.И вместо да се занимават с руските СМИ да погледнат те самите докъде се докараха.
  • 23 5ко

    24 6 Отговор

    До коментар #13 от "Робовладелец":

    Ало , освидетелствания , дедо шорош пак ли те изпусна от синджира?!
  • 24 Робовладелец

    16 4 Отговор
    На мърши като мен затова и плащат да изливам помията си която ми сервират в НПОто на закуска!
  • 25 Гост

    36 6 Отговор
    Явно ДВ го е страх от руските медии! И като споменават руски медии, задължително снимка на Путин! Внушения разни! Ами ДВ, нека да ви е страх!
  • 26 Антон

    28 4 Отговор
    Може да отбележете или дори цяла статия да напишете за подобни идиоти в щатитв, които се организират на събития, посветени че земята е плоска, че президентите им са гущери /рептили/ взели човешки облил и т.н. А по отношение на вируси порязяващи хора с определена ДНК, т.е. от дадена раса отдавна военните се опитват да разработвт вкл. и всякакви други гадости за които ние нищо не подозираме
  • 27 Десантчик

    23 2 Отговор

    До коментар #13 от "Робовладелец":

    Да те попитам преди да тръгнеш на война:
    Ходил ли си в казарма?
  • 28 русенец

    36 7 Отговор
    Няма да взема отношение по писанията на Дойче Веле, но бих предложил на пишещите по-долу да изгледат произволна сутрин сутрешния блок на централната руска телевизия и да го сравнят с аналогичните наши. Руският те зарежда с усмивка, с жизнерадостност, практически в него няма негативни новини. Нашите обратно - а за капак ще има и някое интервю с политик, който ще ни обяснява колко всъщност добре си живеем , а сме твърде тъпи за да го разберем.
    ...
    Иначе и при руснаците си има хора, поддържащи духа и идеите на теорията на конспирацията, както и при нас.
  • 29 ВКИСНАЛО

    22 3 Отговор
    ....ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ !!
  • 30 no name no face no number

    39 8 Отговор
    Прави са братушките, империята на злото бавно заробва и унищожава света. Визирам сащ
  • 31 Бесен Язовец

    20 4 Отговор
    Хермафродитие обичат ГМО храната на западната соросня!
  • 32 Просто статистика

    30 5 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    След като руснаците са толкова зле, защо по индекса на паритетната покупателната способност са с пет места преди нас в класацията на ООН за 2019? Я да ни обЯсниш!
  • 33 боцмана

    41 5 Отговор
    Истина или лъжа трудно е да се докаже , но от Америка всичко се очаква. Достатъчно е само да си спомним за Спин , Ебола , че и за прословутите им кули. Те са толкова "велики" гешефтари , че заради бълхата са готови да изгорят юргана.

    Коментиран от #75

  • 34 Важното е!

    2 3 Отговор
    Да се докаже противното и то по безспорен начин. Всичко друго е приказки на "пазара" изговотени от лукавого. Тук и сега това не е в сила. Всички следват Симеон II. За 800 дни!
  • 35 ТтТ

    10 18 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    Вай-вай глу..., ако хипотетично е така? Правишли ли си сметка, колко назад е твоята любима руси?
  • 36 злобар

    22 10 Отговор
    Предполагам че и СПИН се е пръкнал от лудоста на руските медии ,а не от американска лаболатория нали ?
  • 37 Последния софиянец

    36 4 Отговор
    Китай изпревари САЩ в икономиката и беше наказан. Сега от страх никой не купува китайски стоки. А шефката на европейската банка каза че пенсионерите живеят твърде дълго и вредят на банковата система и трябва да се вземат мерки. Случайно ли е че вируса поразява главно стари хора.
  • 38 Made in USA

    37 5 Отговор
    Коронавирусът е дело на зли същества с фашистка идеология, а всички знаем, че това са ФАЩ!
  • 39 Додо

    38 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Възможно е да съществува биологично вирусно оръжие, способно да убива само определени народи или раси.

    Това се знаеше още преди 20 години,а иначе оттатък океана идват само отрова,зарази и смърт.
  • 40 СПЕЦНАЗ

    22 2 Отговор

    До коментар #7 от "Русороб":

    Д-р Франсис Бойл, който изготви националното законодателство за прилагане на Конвенцията за биологичните оръжия, известен като Закона за борба с тероризма на биологичните оръжия от 1989 г., одобрен единодушно от двете палати на Конгреса на САЩ и подписан от закона от президента Джордж Х. В. Буш каза, че този коронавирус е биологично оръжие.
    https://youtu.be/TsyujjitOFM
  • 41 Никой

    13 3 Отговор

    До коментар #13 от "Робовладелец":

    Леле! Много си надъхан. Ще ми се да те видя прецакан от господарите ти и ми е интересно какви глупости ще пееш тогава. Нищо лично, за статистиката
  • 42 Я русский полюционер

    11 25 Отговор
    Много ясно, че американците са създали коронавируса. Те (американците) раздробиха суперконтинента Гондвана преди около 500 милиона години, изпробвайки ядрените си оръжия, унищожиха и динозаврите преди около 60 милиони години, причиниха и ледниковата епоха, избиха неандерталците, за да им вземат нефта, после заради златото избиха маите, инките, ацтеките и още 2 трилиона индианци. Лощи американци. Да.
  • 43 Иван Донев

    22 4 Отговор
    Иронията в статията е много глупава!
    Вече и малките деца знаят, че има извънземни, че земята е куха (справка: четете за адмирал Бърд), че се разработва и пуска биологично оръжие в определени световни региони и много други. Я се замислете малко! В САЩ имало ли е някога епидемия или пандемия от някой вирус? Имало ли е война? Печатат ли нон-стоп долари в частния еврейски Федерален резерв?
    И сигурно Луната се е откъснал от земята при удар с метеорит и затова е идеално кръгла!
    Живеем в свят на абсолютни идиоти, глупаци и кретени!

    Коментиран от #54

  • 44 Станчо

    18 4 Отговор
    Замислете се малко какви вируси е имало на американска земя и няма какво да се умува....
  • 45 статистик

    11 3 Отговор
    Хайде да поразсъждаваме трезво! Дали е така,или не е така...кой знае?! Както се казва 50/50 %. Само дето 50% да е така си е един доста висок процент!!!!!
  • 46 BigBulgarianBoss

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Защо мужици, виж тука колко дегенерати има
  • 47 Парад на тъпотията

    19 6 Отговор
    Ние защото сме много доверчиви към западната демокрация изядохме цялото застояло 20 год. месо на света, след което въведохме норми, внесохме боклука на Европа, продължаваме да търпим двойния стандарт на вносните храни, внасяме спорни ваксини от Турция, храним се със плодове и зеленчуци пълни с химикали и т.н. Много сме умни.
  • 48 верно

    14 6 Отговор
    Спин бе разработен,насочен и разпространен в и срещу чернокожа Африка...и го изтърваха...забравихте !
  • 49 Истината

    10 8 Отговор
    Путинова Русия е страната на победилия фашизъм и на гьобелсовата пропаганда!
  • 50 kалинка

    12 2 Отговор
    Тенденциозно написана статията. ПОне 50% от мислещите хора допускат, че вирусът е изкуствено създаден. Но в статията слагат на един един кантар тези предположения, защо да не кажем ''highly likely'', заедно с всякакви налудничави теми, за да омаловажат и обезсмислят доста логично изглеждащи тези.
  • 51 мани мани

    20 6 Отговор
    на всеки му е ясно, че е изкуствено създаден и разпръснат със спрей бомби, там където има най-много хора и в местност, където има био лаб ... китайците няма да си вкарат автогол, нито руснаците в близост ще тръгнат да си разпръскват каквото и да било, остава да са краварите, за да смачкат свръх икономиката на дракона :) те омирисват всичко и навсякъде... спин също е изкуствено създаден... лошото е, че от сума десетилетия сме много мобилни и бързо се разпръсква по света... на всеки му е ясно, че сащ са зло! само че сащ ги чака отвръщане на удара! китайчулята ще им го върнат тъпкано! те и сега си пробутват ментета продукти, ама краварите тепърва ще получават радиоактивни пратки и вируси от китай и япония :)
  • 52 Тошко

    8 13 Отговор
    Момчетата и мъжете в Русия са по-малко защото руснаци загиват в множеството безумни войни, които води Путин без никакъв повод! (само и само да е на власт)
  • 53 Бат Кольо

    16 7 Отговор
    Мачкай Вова 🇸🇮🇸🇮🇸🇮🇸🇮🇸🇮🇸🇮🇸🇮
  • 54 да питам

    2 8 Отговор

    До коментар #43 от "Иван Донев":

    да си чувал за една болница в щатите дето измряха много хора от климатичната система? ама се справиха. щото тея са прагматици и взимат винаги радикални решения. срутиха болницата и решиха проблема. в китай обратно - строят. първо 1, вече са 2, както се казва в скоро време 5. проблема на останалите е че всяко решение е следствие работна група.
  • 55 Иван

    6 15 Отговор
    Тез глупости на руснаците са, защото са намалили водката. Туй става от нередовно пиене. Повече количества трябва и работата ще си дойде на мястото.
  • 56 pantata

    2 2 Отговор
    vie ne şibayte jenite si ne rajdali zaradi "detskite"hrani ako tova priçinata po malko SU ta TU ta pravete i si napravete "xiperzvukovi" bebeşki pık znaeşli moje da zapoçnat da rajdat mıje s uniforma dori s kaska i protivo gaz ..opitayte moje da stane kakto prez 50-60 godini İDEYATA "SUPER SOLDAT"... kolko jeni beha razkısani ot gorili i orangutani zaştoto ne "hayvana" ne iska da se çiftosa s Ruskite jeni i da sızdat nov vid svrıx voin...tova samo v izrodenite FAŞİSTKO-KOMUNİSTİÇESKİ KRATUNİ moje da se rodi...a yadrenite blata okolo svreldlovsk 200 000 mujitsi po pogreşka zarazeni okolo 60 godini ili 57 megatoniyat termıyadren opit v Novaya Zemle...naiystina svıx nuvaya zemle stana yadrena "mokra pustinya...KRIDETSA VİKA DRIŞTE KRADETSA...vırvi piyan mujik da rabotiş jena si na partiyata sa nujni piyani voyni
  • 57 американска лаборатория защо го пусна

    14 5 Отговор
    Всичкото зло идва от американците.
  • 58 viki

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Инфо":

    BİL revnuva YANDEX İ İSKA DA GO UNİŞTOJİ po toya podal naçin ..a kolko pari şte zagubi 100 miliyona nema da kupuvat vindows ...
  • 59 Смях

    5 6 Отговор
    Не знаех, че животинския пазар в Ухан бил собственост на САЩ. Благодаря за ценната информация.
  • 60 Смях

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Рибаря":

    Ти от коя детска градина си бе, Мунчо?
  • 61 Хахаха

    10 4 Отговор
    Какви медии в Русия конкретно утвърждават нещо подобно? Засега само вие го разпространявате. В Русия има свобода на мнението и никой не забранява да се го изказваш. Но да говориш , че това се утвърждава като факт е клевета. Бездоказателни обвинения в стила на някои англосакси, а не на нас.
  • 62 Бай хой

    15 3 Отговор
    От време на време пускам и новините по руските канали. Такива пропаганди не съм видял. Но западните медии съвсем наскоро отровиха обществото със злостната пропагандна кампания за отравяне на скрипалите с новичок. Огромен шум за нищо. Така че знаем кои са "свободните" и "независими" западни медии.
  • 63 реалист

    12 4 Отговор
    Нищо ново. Те от кога писаха, че краварите работят в/у т.нар. генетични вируси. Т.е. вируси, които заразяват определена група хора. Така че, нищо чудно и това да е тяхно дело.
  • 64 До ДНК спеца

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "ДНК спеца":

    Спеца, никакъв спец не си ! Веднага ти казвам един Бяс !
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 до До ДНК спеца

    4 0 Отговор
    Олеле..много неграмотници?!!! Какъв бяс те гони, бе?!!! Бесът се предава, само чрез ухапване и в много редки случаи от слюнка, И ТО САМО АКО Е В/У ОТКРИТА РАНА!!!
  • 67 Коментатор

    11 3 Отговор
    Не знам дали някой е създал въпросния вирус, но след бума на епидемията ето и фактите:

    - Затвориха врати до второ нареждане, големи концерни, като VW, губейки десетки милярди долари!
    - Прекъсна се нормалното транспортиране на стоки и хора от и до Китай, поради вируса, докарвайки загуби в р-р на милярди долари!
    - Хората поръчват много по-малко китайски стоки, поради страх от заразяване, което отново води до огромни загуби!

    Тези и още много др подобни факти! Вие преценете, дали е възможно въпросният вирус да е създаден умишлено!
    Ето и друг подобен пример - некви уж терористи събориха кулите близнаци в ню йорк, след това американците опустошиха страните от близкия изток и им завзеха петролните кладенци!!!

    Коментиран от #69

  • 68 мацква

    5 8 Отговор
    Жужето не го ли е срам, че народът му живее като цигани ?
  • 69 зъл сив извънземен

    3 4 Отговор

    До коментар #67 от "Коментатор":

    Освен, че си зомбиран си и неграмотен.
  • 70 Гошо

    8 1 Отговор
    До тук само ДВ твърди че корона вироса бил щатска разработка
  • 71 Хахаха

    12 5 Отговор
    Стига сте разпространявали клевети и лъжи за руските медии. Неграмотните, т.е не владеещи руски език и са наивниците, могат и да повярват. Нито един уважаващ себе си човек в такива тъпни няма да възприема сериозно.
    Що да не обсъдят версия, че вирусът е извънземно изобретение?
    Русия успя дя опази своя народ и своята територия от този вирус защото е цивилизована държава с компетентни хора.
  • 72 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Глупости.
  • 73 ха ха ха

    11 2 Отговор
    Точно така си е, това е живата истина... много се уплашихте от Китай, но с корона или без, няма да ги спрете!
  • 74 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    охо ,понякога за да измамиш/КАЗВАШ ИСТИНАТА!!!!!!щот н лъжата вече я познават.
  • 75 ТОЧКАТА

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "боцмана":

    Добре си изредил ебола,спин,африканска чума,панама пейпърс....Само да напомня ,че втората задача на СПЕЦ ЧАСТИТЕ при разпадането на ,,съюза,,, бе ...овладяването на референтните лабораториии!!!!/особено военните,заедно с учените/!Първата е овладяването на крими каналите!!!
  • 76 Матей

    8 2 Отговор
    Претендирам за авторство на идеята,изказах я когато се появиха първите стотици заразени и не че ей тъй ми е щУкнало,а защото това е единственото логично обяснение.Веднага се очертаха икономическите измерения на диверсията,защото за китайците загубата дори на милиони население няма да се отрази чувствително,колкото и цинично да звучи.Когато ККП към края на годината направи рекапитулация,ще им иде да изпепелят щатите,защото изглежда ще бъдат съсипани икономически.
  • 77 Джуган

    6 7 Отговор
    Блатните пияндета съвсем се чалнаха, но пък им отива ! Само че не е от вируса, а е от шампоана който пият...
  • 78 Гешефт

    5 0 Отговор
    Това е част от санкциите срещу Китай !
  • 79 Джурналя

    5 4 Отговор
    Видите ли, че статията е от Дойче Веле - не си правете труда да я четете.

    Коментиран от #80

  • 80 Хахаха

    0 2 Отговор

    До коментар #79 от "Джурналя":

    Точно.
  • 81 nakoi

    3 1 Отговор
    a virosa na ludia kumunizam ne se lekuva sori
  • 82 Вервайте

    2 1 Отговор
    не е американски, защото се оказа че трудно или почти не действа на индийци и тем подобни
  • 83 робин от Крузо

    3 1 Отговор
    До преди 8 - 10 години беше един от най-силните президенти в света. САЩ, Германиа, Франция, Англия, Япония, Китай и.... и... му сваляха шапка и стояха мирно пред него.
    Обгради се в посочените години е подчинени ласкатели и близатели, та сега с изказванията си ще повреди тъпомера.
    Добре, че по-горе посочените държави ги е страх от руската военна мощ, иначе нямаше и да го забелязват в момента.
    Поздрави от непознат остров.
  • 84 СТАЛИН

    3 2 Отговор
    Др.Путин е прав.
  • 85 Balgarin

    1 0 Отговор
    V KGB beshe sazdaden virusa,,rusofilstvo", I v reziltat za (30) tidest godini naroda oglupya ot ruskata bolest.
  • 86 старото

    1 1 Отговор
    да,бе американците са създали и конските мухи,нали??? Ега ти тъпите коментари ама то когато се пише и лъже срещу заплаштане в РУБЛИ е така!
  • 87 ФАКТ

    0 1 Отговор
    тaкoвa 4удo...Дo кoлкoтo знaм Китaй e eдинcтвeнaтa държaвa кoятo e зaбрaнилa иcлямa. в държaвaтa cи...,нa китaйци щe им кaжa caмo eднo..дa oбявитe вoйнa нa aмeрикaнцитe..нe ви e прoблeм ..дa oбявитe вoйнa нa руcнaцитe cъщo мoжeтe...мнoгo cтe cилни cтe...нo дa oбявитe вoйнa нa Бoг(Aллaх)..дa зaбрaниш нeщo кoeтo ти e дaдeнo oт твoя cъздaтeл oт cъздaтeля нa вcи4кo aбcoлютнo вcи4кo..caмo пo ceбe cи oзнa4aвa 4e вoйнaтa cи я изгубил..(дa зaбрaниш Иcлямa или Хриcтиянcтвoтo) нa нaрoдa cи ..oнoвa кoeтo e в ocнoвaтa нa цялoтo ни cъщecтвувaнe..e вce eднo дa ce caмoубиeш caм..нe вярвaтe в бoг..oк нямa прoблeм..вярвaйтe cи в cтaтуй..нo нe мoжe дa зaбрaнитe нa нaрoдa cи дa изпoвядвaт рeлигиятa cи..дa ca прoтив coбcтвeният cи cъздaтeл..тoвa вe4e oзнa4aвa caмo eднo..4e щe бъдeтe унищoжeни..нeкa бъдeм рeaлиcти..имa caмo eднa cилa кoятo мoжe дa cътвoри тaкoвa 4удo...кaзвa ce Бoг..други гo нaри4aт Aллaх...тoй e Eдин..щoм oбявявaш вoйнa нa нeгo..нe рaзбирaм кaквo другo ca o4aквaли ocвeн 4удo кoeтo щe им пoкaжe кoлкo cлaби ca прeд cвoя cъздaтeл...!мoжe дa cтe милиoни..нo зa нeгo "eдинcтвeния" виe cтe eднo мaлкo ceлцe.

    Коментиран от #89

  • 88 ФАКТ

    0 0 Отговор
    ГOCПOД НE ПAЗИ ТEЗИ ДEТO CE OБЯВЯВAТ ЯВНO ПРOТИВ НEГOВИТE ЗAПOВEДИ ПРOТИВ CAМИЯ НEГO И ПРOТИВ НEГOВOТO CЪЩECТВУВAНE...НAПРOТИВ ПРAВИ ТAКA 4E ДA РAЗБEРAТ 4E ГO ИМA..И ГO ПРAВИ ЗРEЛИЩНO..ЗAБРAНИХA ИCЛЯМA.....E ДOБРE ЗAБРAНИХТE ГO..AМИ CEГA ЗAЩO CE 4УДИТE OТ КЪДE ВИ E CПOЛEТЯЛA ТAЗИ CМЪРТ...??? ИЛИ CE ПРAВИТE 4E НE РAЗБИРAТE OТ КЪДE ИДВA ТOЗИ CМЪРТOНOCEН ВИРУC...AМИ ПРOДЪЛЖAВAЙТE ДA НE ВЯРВAТE И ДA CE 4УДИТE..ПРOДЪЛЖAВAЙТE ДA CE МOЛИТE НA CТAТУИ....НO НE CE 4УДEТE ЗAЩO НEВИДИМA НEВИДИМA CИЛA ЩE ВИ ИЗТРEБИ..!!!И В БИБЛИЯТA И В КOРAНA CA OПИCAНИ CТOТИЦИ CЛУ4AИ КAТO ВAШИЯ..НAРOДИ КOИТO НAПЪЛНO CA CE OТРEКЛИ OТ БOГ..И CA БИЛИ ИЗТРEБВAНИ OТ НEГO..ЗA ДA CE ПOУ4ИТE..4E ТOЙ ВИ E CЪЗДAЛ ...НO ЯВНO МAЛКO 4EТEТE ТOВA КOEТO ТРЯБВA.. И МAЛКO ВЯРВAТE..НAПРAВO CТE CE ПРOТИВOПOCТAВИЛИ НA ТOВA КOEТO ВИ E КAЗAЛ....ИCКAХ ТE ДA ПРOВEРИТE ДAЛИ ТOВA КOEТO ВИ E НИЗCПOCЛAЛ ТO4НO КOНКРEТНO И ЯCНO..ДAЛИ E ИCТИНA ..E..ПРOВEРИХ ТE....ДAНO CEГA CТE НAЯCНO ДAЛИ E ИCТИНA ИЛИ НE..!!!ПРOДЪЛЖAВAЙТE ДA НE ВЯРВAТE..И OТ 1 МИЛИAРД ЩE CТAНEТE 1000 4OВEКA..,,AМA ТO ПРOCТ 4OВEК МOЖE ЛИ ДA CE ДOCEТИ CAМ OТ КЪДE МУ E ДOШЪЛ ПРOБЛEМA..OCOБEНO КOГAТO CИ ГO E CЪЗДAЛ CAМ!! ТЪРСИТЕ ПРОБЛЕМА В АМЕРИКАНЦИТЕ ИЛИ В РУСНАЦИТЕ..НАЙ ДОБРЕ ГО ПОТЪРСЕТЕ В СЕБЕ СИ..И КОГАТО ЗАБРАНЯВАТЕ НЕЩО ПЪРВО ПОМИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ГО ЗАБРАНИТЕ!!!ОТКА4ЕНИ БУДИСТИ..ВЯРВАТЕ В СТАТУИ ОБА4Е В ТОЗИ КОЙТО ВИ Е СЪЗДАЛ НЕ ВЯРВАТЕ....ТУКО ВИЖ ОТ НЯКОЯ СТАТУЯ Е ПРОИЗЛЯЗЛЪЛ ПЪРВИЯ 4ОВЕК..СБЪРКАН НАРОД..АМА МНОГО СБЪРКАН..!!!
  • 89 Док

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "ФАКТ":

    Не в Китай, а в Япония е забранен исляма. Като стигнах дотам, спрях да чета по-нататък......
  • 90 ицхакан мюмюн равинът педераст

    0 0 Отговор
    Много ясно,че е биооръжие,ама сте кухи лейки и гледате БТВ