Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 06:30 7 806 117

Нима в Кремъл някой смята българите за братя?

  • русия-
  • кремъл-
  • анатолий макаров-
  • емилиян гебрев

Като страна-членка на НАТО България е от стратегически интерес не само за руската пропаганда, но и за насилствените, злонамерени действия на нейните шпиони

Нима в Кремъл някой смята българите за братя? - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не, не призовавам България да скъса всичките си връзки с Русия и да грабне оръжие срещу "братския" славянски народ. Но нека не се залъгваме: нима в Кремъл някой ни смята за братя? Да обобщим фактите:

Коментар от Петър Чолаков:

„На територията на България ние не воюваме нито с американците, нито с никого другиго. За нас България е страната на мира, както и Черно море е море на дружбата”, заяви руският посланик в България Анатолий Макаров. Лицемерно изказване. Защото не просто омаловажава, а направо изкривява фактите.

Няколко примера

Първо, само преди два месеца бе обявено на всеослушание, че Руската федерация обмисля да превърне курортния комплекс „Камчия” край Варна в „основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на руските интереси в Европа”. При това мисията на „Камчия” бе формулирана пределно ясно: да бъде бастион срещу американското влияние в Европа.

Второ, закъснелите разкрития относно опитите за покушение срещу оръжейния търговец Емилиян Гебрев показват, че зад тях стоят агенти на ГРУ. На територията на нашата „страна на мира” през 2015 година те са използвали бойно отровно вещество. И тук далеч не става дума само за живота на г-н Гебрев, за здравето на неговия син и на производствения директор на „Емко”, а за съвсем реалната опасност от кроежите на въпросните агенти да пострадат и обикновени граждани.

Равносметката е проста: като страна-членка на НАТО България е от стратегически интерес не само за руската пропаганда, но и за насилствените, злонамерени действия на нейните шпиони.

Но да се поразходим по Черноморието, отвъд България. Как анексирането на Крим например се вписва в идеята за „море на дружбата”? Може би „зелените човечета” са миротворци, а автоматите им - маслинови клонки?

Дипломатът е почтен човек, изпратен в чужбина, за да лъже в името на интересите на своята страна - гласи едно старо шеговито определение. Що се отнася до посланик Макаров, уверенията му за добронамереността на Русия не звучат никак правдоподобно.

Любопитна беше и реакцията му на наложената от САЩ санкция на съдия Андон Миталов. Посланик Макаров изрази учудването си от това наказание и подчерта важността на презумпцията за невиновност. Според него имало достатъчно начини и методи злощастният магистрат да защити професионалното си достойнство: „Навярно в цивилизованото гражданско общество има такива понятия като чест и защита на репутацията”, подчерта Макаров.

Тук си заслужава да попитаме дали презумпцията за невиновност до доказване на противното се спазва в днешна Русия, където за критиците на Путин времената съвсем не са леки. Освен това, предвид политическата система там, е странно точно руският посланик да поучава за ползите от цивилизованото гражданско общество.

Русия в главата на българина

В отговор на журналистически въпрос дали България е фронтова държава в отношенията между Русия и САЩ посланик Макаров каза: "Не ме плашете, да не сме в състояние на война?". Но противно на неговите уверения, страната-членка на НАТО България изглежда именно като фронтова държава. Макаров обаче може да си позволи лукса да бъде неубедителен. Както показа изследване на „Пю Рисърч", проведено в 19 държави, България е страната, която в най-голяма степен предпочита връзките с Русия пред тези със САЩ. Слаба е и евроатлантическата солидарност - цели две трети от българите отхвърлят военна намеса на страната в подкрепа на съюзник от НАТО при евентуална агресия от страна на Русия (както изисква чл. 5 от Договора за НАТО). Да добавим и този резултат от изследването на „Пю": българите се оказват световни шампони по харесване на Путин - цели 62% гласуват доверие на руския президент.

Не, не призовавам България да скъса всичките си връзки с Русия и да грабне оръжие срещу „братския” славянски народ. Но нима в Кремъл някой ни смята за братя? Нужен е повече реализъм. Защото докато мнозинството се кланя на идоли от миналото и кади тамян пред иконите на днешните лъжливи пророци, дейността на руските „инфлуенсъри” в България ще процъфтява.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усмивката

    91 32 Отговор
    Да . За това сега България ражда само Тикви. След 45 години основна култивация

    Коментиран от #4, #11, #63, #96

  • 2 Българин

    84 144 Отговор
    От Съединението до днес Русия е най-големия враг на България. Руските еничари също.

    Коментиран от #36, #89

  • 3 Коментатор

    91 134 Отговор
    Днес, една от големите заблуди на българския народ е, че Русия е приятелска държава. Освен за времето на комунизма, Русия винаги е била срещу България. Да не говорим пък какво ни донесе комунистическата чума за 45 години. Но на българина, първият акъл никога не е достатъчен...
  • 4 Гост

    37 33 Отговор

    До коментар #1 от "Усмивката":

    Не съди за хората по себе си!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Усмивката

    35 20 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Не го правя .Вижда се по коментарите
  • 6 Смях

    69 77 Отговор
    Дондуков поне е бил откровен: "Всяко тържество на България е смърт за Русия". Винаги Москувията ни е мразила и унижавала.

    Коментиран от #73

  • 7 Лпщл

    49 35 Отговор
    Много от българите мечтаят пак някой строй, да ги грабне и да ги "оправи". Тоест да ги излъже, комунягите ги нагърчиха да правят заводи и после под носа им тяхните синчета, си врътнаха опашките станаха демократи и разпродадоха всички заводи с помоща на бившите кадри от ДС, който и позволиха безнаказани мутри, за да перат парички, защото мутрите бяха търпени от полицайте и бяха подставени лица. Милиони Българи се отвратиха от тази система да работят в комунизма само, за медалчета и стотинки(като и днес манталитета на ганчо, е че има пари, ама на работника не дава, а всичко заминава за него в вид на автомобили, къщи, екскурзии) И тези над два милиона(днес са над 3 милиона вече и ги чакайте да се върнат да да кой бяга от хубавото) Та работилите Българи и яли попарата на комунистите и отвратили се от този строй, веднага напуснха тва беше интелигенцията и милиони млади хора, е тва е показателно, за комунизма, като строй. Даже днешните найвници мислят, че пак ще цъфнем и вържем с помоща на Руснаците. Куба, Венецуела, Северна Корея глад мизерия. Ако сме с Руснаци и Запада ни наложи пълни санкции, много се репчите, ама ще видите тогава дестабилизация глад и мизерия, една Венецуела немогат да изхранят Руснаците. Да не говорим пък с здравеопазването, какво ще стане тогава. И какво от това, че Българина харесвал путин, важното, е че политиците ни не го харесват, и му пречат. А Българина, като иска да помага на путин да работи, за неговата икономика, ама неще по му из

    Коментиран от #25

  • 8 Радвам се

    56 38 Отговор
    Че съм русофил.

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    43 77 Отговор

    До коментар #8 от "Радвам се":

    Радвай се че не мога да те вида да ти се излюя на тъпия русофилски сурат

    Коментиран от #15

  • 10 Илиев

    49 71 Отговор
    Само поради факта, че Кремъл ни наложи 45 години една лъжа, каквато беше дивия, азиатски комунизъм ние трябваше да прекратим каквито и да било отношения с тая Империя на злото.

    Коментиран от #29

  • 11 НАМУСЕН

    47 13 Отговор

    До коментар #1 от "Усмивката":

    ЕМИ....ТО Е ЯСНО.....НАРОД ОТ ТИКВИ,МОЖЕ ДА БЪДЕ УПРАВЛЯВАН САМО ОТ ТИКВИ....
  • 12 А нима

    44 40 Отговор
    някой в Кремъл смята българите за хора? За ватника брат е само бутилочката...
  • 13 Реалист

    42 33 Отговор
    Това просто, алчно, крадливо, завистливо и предателско прабългарско племе кой да го смята за приятел???
  • 14 Отдавна

    42 59 Отговор
    трябваше да натоварим на един шлеп всички уродливи съветски паметници с които сме осеяли България и да им ги изсипем на техния бряг. Ако бяхме достоен народ. Ама явно не сме...

    Коментиран от #23, #64

  • 15 Русофила

    30 26 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Ела. Ще те чакам. Ще се позабавляваме в гората. Дано си носиш малко памперси в случай да не се насереш от страх докато ти пусна една бяла мечка от Сибир да те изяде. Тя мен няма да ме нападне защото съм приятел с мечката. Ти ще бъдеш този който ще бъде изяден а не мене.
  • 16 БЪЛГАРИТЕ

    32 5 Отговор
    ВСЕ ПЛАЧЕМ,НЯКОЙ ДА НИ ОПРАВИ........

    ГОЛЕМИЯ БРАТ........МАЛКИЯ БРАТОВЧЕД.......

    И НИ ,,ОПРАВЯТ...,, АМА.....ВСЕ ТЕ СА ОТЗАД.....
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 15 Отговор
    БРАТ СЕСТРА МОЖЕ ДА СА РОДНИТЕ ВИ БРАТ СЕСТРА другото е интереси авантаджииство използвачество
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 6 Отговор
    всяка държава да си гледа в канчето
  • 19 Лицемер

    77 26 Отговор
    Изключително повърхностна фейк новина.
    Стила е : руснаците и руските шпиони са лоши, а американските са добри.
    Не си струва повече коментари , много ниска топка от Херо .
  • 20 Другаря Иванов

    14 34 Отговор
    Другари, винаги требва да сме благодарни на братушките. Ами вие представяте ли си без тех, как щехме 45 години да юзиме тоа народ? Никогиж! Затова другари, ние требе винаги да сме плътно до тех. Щото утре пак може да ни гласуват доверие, разбийш ли...
  • 21 Кор за ДВ

    56 25 Отговор
    Най-долната пропагандна машина DW трябва да бъде забранена в България!
  • 22 Абориген от БГ

    67 15 Отговор
    Ма разбира се обедненият уран, САЩ базите, ГМО, пестициди и хербициди, напалм, бял фосфор, мръсен въздух, източване на язовири, некачествени храни, безработица, спад в обазованието, кражби по селата, немити улици, липса на референдуми НАТО и Евро.
    Обезлюдяване и емиграция, картонени огради, имигрански вълни.
    Скъпи лекарстра, липса на достъп до качествено здравеопазване.
    Депутати невладеещи български език - Воля. НПО-та забогатели от плюене по България. Имотни мафии, ало измамници.Стрес, болести - първи по рак и инсулти.Клошари. Безобразно скъпи ток, вода, парно, храни. Продажни медии - мисирки. Цялият "далаверски" бизнес заграбен от бивши, настоящи депутати и политици. Липса на икономика.

    Щом е в името на САЩ и ЕС да мрем.
    Лицемери.

    Коментиран от #24, #49

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ами

    21 37 Отговор

    До коментар #22 от "Абориген от БГ":

    Мри. Никой не ти забранява да мреш. А ако ти се живее, заминавай за Челябинск.

    Коментиран от #27

  • 25 Абориген БГ

    54 15 Отговор

    До коментар #7 от "Лпщл":

    Всички дето избягахме - избягахме от мутренско-олигархичният ви модел след 1989 .
    Избягахме от крадливите демократи, такова крадене на БГ и геноцид не е било по турско.

    Кого лъжеш, себе си, това което Тошо построи не може да го боядисате 30 г. превърнахте БГ в боклучарника на Европа и Африка.

    Коментиран от #50

  • 26 гост

    37 14 Отговор
    Навремето пееха кат Русия няма втора и т.н.Викахме им братушки.Сега се разтапяме от умиление пред кюрдската бежанка цитираща "Питат ли ме дей зората".НП сериозно се е заела с управлението на колонията.Много са се разхайтили аборигените и САЩ трябва да им покажат кой е господаря.Тя има голяма подкрепа от евреина Паси,крадлата на козметика,Цецо агента на ЦРУ,и още няколко бивши комунисти и агенти на ДС станали по стечение на обстоятелствата русофоби.Не се сърдете на руснаците,те си гледат интереса.Ние бяхме приятели с Хитлер и Сталин,Ленин беше наше знаме.Сега по големи приятели на САЩ от нас няма.На стадото му трябва пастир.
  • 27 Абориген БГ

    18 9 Отговор

    До коментар #24 от "Ами":

    Отивай в Ирак да те назначат за пъдар на петролните кладенци.

    Няма да липсваш на БГ.
  • 28 БПФ

    55 14 Отговор
    Демек курортен комплекс не може, ама руски военни бази може? Да, ние изглеждаме като фронтова държава, само дето 90% от Българите са настроени добронамерено към Русия. Тогава защо търпим останалите 10% изроди да настройват Русия срещу нас?
    И да - в Кремъл отдавна не ни смятат за братя и гледат на нас с презрение - да обяснявам ли защо? Провалените ПО ЗАПОВЕД ОТВЪН проекти Южен поток, Белене - от което ние загубихме милиарди, за да може управляващото ни животно да получи едно потупване по рамото от новите ни "братя" от Брюксел и отвъд океана, които обаче не се интересуват от нашите интереси, а само от своите и си ги защитават, ама на наш гръб !!!
    Никой не уважава тоя, който не спазва подписани договори, защото изпълнява заповеди, противоречащи на националния му суверенитет.

    Коментиран от #106

  • 29 котопакси

    43 10 Отговор

    До коментар #10 от "Илиев":

    Ти къде видя комунизъм във Русия или България или другаде .Социализъм имаше къде лош къде добър ,вършеше някаква работа .Само че от 30 години насам аз виждам див капитализъм ,либерализъм глобализъм и демокрация съсипала България .И накрая ще ти цитирам извадки от филма Кървав Диамант Лъжеха ни че се бием против комунистите ,а то било за Петрол ,Злато ,Слонова кост Диаманти И ЗА НЕЧИИ ИНТЕРЕСИ .
  • 30 Хисторик

    42 10 Отговор
    Братята ни от Германия които скочиха стещу Санстефанския договор и подле писаха Бетлинския договор и братята ни от Германия които ни вкараха в Две Световни войни и ни направиха губещи заедно с тях! Братята германци които ни продават скъпа храна и студения си резерв и си хвърлят боклука от години тук!

    Коментиран от #74

  • 31 Собственик на 400 крави и три мандри

    15 21 Отговор
    Един от големите производители на млечни продукти в Северозападна България съм, и напоследък наблюдавам обидите на комунистическо настроените коментатори към нашата професия. Вcички руcoфили, aтaкиcти и кoмуниcти глeдaт дeнoнoщнo caмo aмeрикaнcки филми и пo-тoчнo вoeнни eкшъни и фaнтacтикa, възхишaвaт ce нa Хoливуд, cънувaт ги дaжe, нo вeчeр прeди дa cи лeгнaт иcкaт млякo...!!! Дaли зaщoтo ca нeдoкърмeни, дaли зaщoтo ca нeдoнoceни, дaли зaщoтo ca мнoгo глaдни, нo cвързвaт тoвa c крaви, крaвeфeрми и крaвaри?? Cтрaннo... дaйтe рaзяcнeния?? КOЯ OТ ТРИТE ПРИЧИНИ ВИ КAРA НEУCТOИМO ДA ТЪРCИТE КРAВE МЛЯКO И КРAВEФEРМИ В ИНТEРНEТ?? И кaк гo прeдпoчитaтe, пряcнo или киceлo и нa кaквa цeнa?? Кaжeтe нeщo и зa крaвeтo мacлo и cмeтaнaтa, битa oт крaвaритe, нa филийкa ли cи рaзмaзвaтe?? Кaк кoнcумирaтe прoдуктитe прoизвeдeни oт крaвaритe и уcпявaтe ли дa ги плaтитe или тeглитe зaeми?? A cирeнцe oбичaтe ли.... cиньo, или caлaмурeнo, a кaшкaвaлeц...?? Млeкoпрoизвoдитeлитe в Бългaрия, кoитo ca някoлкocтoтин хиляди души, oт някoлкo дни зaпoчнaхa дa oтчитaт oбидитe нa руcoфилитe, aтaкиcтитe и кoмуниcтитe към трудът и прoфecиятa им....и нещата могат да отидат на зле...

    Коментиран от #35, #47, #76

  • 32 БПФ

    40 13 Отговор
    ... да плюеш тия, дето са ти дали свободата преди 140 години, проливайки собствената си кръв... и да целуваш здниците на тия, дето те мачкат и тъпчат днес.... направо съм погнусен от някои от постовете.

    Прав е бил Джонатан Суифт, че няма по-страшно престъпление от неблагодарството.

    Несъществуващите руски шпиони са проблем, но това,че от посолството на САЩ издават заповеди на правителството ни и обявяват мътномургавите за "бъдещето на България" - това е ок?
  • 33 Фридман

    42 17 Отговор
    До 1944г докато бяаяхме другрчета с Германия нямахме икономика след 1944г дойато бяхме другрчета със СССР имахме икономика след 1989г като станахме пак приятели с гермаците отново нямаме икономика, факт факт факт!!!

    Коментиран от #71, #107

  • 34 no name no face no number

    29 10 Отговор
    Г- да от DW освен глупости друго способни ли сте да напишете и публикувате? До момента нищо вярно и смислено от вас човек не може да прочете жалко.

    Коментиран от #37

  • 35 КОНТРАТА

    19 3 Отговор

    До коментар #31 от "Собственик на 400 крави и три мандри":

    От как почна да доиш в НПОто соросоидите реши, че си млекар, ама млякото нещо на буци го взимаш!
  • 36 котопакси

    37 10 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    А от освобождението ни от Турско робство до днес държавниците ни против Русия Пет века англичани , французи ,алемани и австриици дружиха с падишаха.Не друг а дядо Иван тури край на теглото ни .Руските ни братя проляха кръвта си заедно с нас ,за да живей България.Има я държавата защото я имаше Русия,а държавниците ни срещу Русия.От мен е да знаете те не само Русия, а България ще продадат и от народа си ще се отрекат.Забравиха кой проля кръвта си заради тях ,та побързаха да се поклонят на онези който предпочитаха дружбата с агаряните нежели свободата на раята . Капитан Петко Воевода.

    Коментиран от #52

  • 37 DW = WC

    25 7 Отговор

    До коментар #34 от "no name no face no number":

    Нали се сещаш кой ги спонсорира тези джендри от Германия? Тези са едни измеякяри соросоидни от десетилетия!
  • 38 goni

    7 26 Отговор
    Най-големия приятел на България е Турция!:) Османската империя 500г. е пазила успешно клетият български народ от всякакви посегателства!:) Ако, не бяха мръсните руснаци сега тук щях ме да си пишем на Турски! Щяхме да сме част от една велика страна и народ! Щяхме без паспорт да пътуваме чак до Ирак и Сирия!:) Диарбекир и езерото Ван щяха да са любимите ни места за почивка, защото щяхме целогодишно да си живеем там!

    Коментиран от #43

  • 39 Хисторик

    23 3 Отговор
    Винаги са били срещу нас от както Цар Калоян не ги остави да плячкосват тук на път за Ерусалим! 5 века оставиха мюсулмани в Европа от злоба заради Балдоин и свитата му обирджии!
  • 40 Калоян

    23 13 Отговор
    Добре че са пропанандистите от дойче гнойче да ни кажат за пореден път колко са лоши риснаците и колко са добри западняците... Е, излагат се тотално но парите не миришели.
  • 41 котопакси

    17 4 Отговор
    https://bgr.news-front.info/2016/05/04/kak-fashistka-germaniya-ograbi-blgariya/ Как фашистка Германия ограби България Това са нашите гробокопачи които от 100 години насам ограбват България та до ден днешен под формата на ЕС . За тази спогодба почти не се пише и говори — дори най-жълтеникавите медии си траят, ако въобще са чували за нея. Малцина са и дръзналите да изнесат в публикации има ли ги наистина и в какъв размер точно са неразплатените задължения на Германия към България по клиринговата спогодба «Нойбахер». А и над други спогодби и споразумения между двете страни от времето на войната също тегне сянката на мълчанието. Нека надникнем в тайнствената «Спогодба между българското и германското правителство за финансиране и снабдяване на германските войски в България (спогодба Нойбахер)», подписана на 1 февруари 1941 г. Освен за надникване, за друго не може да става и дума, защото разкриването на цялата истина няма как да се случи, ако с разследването не се заемат висококвалифицирани екипи от историци, икономисти и финансисти. Всъщност допускам, че ако това е направено, то е потънало дълбоко в нечий свръхсекретен архив, до който простосмъртни нямат достъп.
  • 42 котопакси

    8 2 Отговор
    http://socbg.com/2016/06/%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-100-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8.html#prettyPhoto Ето тук със помоща на лошите Руснаци сто снимки как се развиваше България
  • 43 СВТ40 ссср

    13 5 Отговор

    До коментар #38 от "goni":

    Такива като теб са за бесилото . Предател.

    Коментиран от #60

  • 44 котопакси

    23 7 Отговор
    Със помоща на лошите Руснаци България беше съсипана ама ето как http://www.bgspomen.com/2016/05/1944-1989.html Народна Република България от 1944 г. до 1989 г. в цифри и факти (Статия) Социалистическа Народна Република България от 1944 г. до 1989 г само цифри и факти.
    Живота от 1944 до 1989 който загубихме и това което "спечелихме" от 1989 до днес. Четете и разказвайте за да знаят хората истинската си история....

    За периода 1979-1988 г. САЩ увеличава БВП на глава от населението със 182%, Япония с 275%, Германия със 158%, Франция със 157%, а България увеличава БВП на глава от населението с 234%. Това ще рече, че България по време на комунизма, дори и в годините на Перестройка, никога не е била в рецесия, камо ли фалирала, както поучава западната пропаганда. По брутен вътрешен продукт на глава от населението през 1988 г. България е заемала 25-то място в света. През 2013 г. България заема 78-мо място в света, по брутен вътрешен продукт на глава от населението, по данни на международния валутен фонд (IWF).

    Преди ПЕРЕСТРОЙКА България е произвеждала 40% от всички компютри, продавани по линия на "съвета за икономическа взаимопомощ".

    В момента (2014) България е с най-ниския номинален брутен вътрешен продукт в Евросъюза, най-висока квота на мизерия - 21,8%, по данни на Международния Валутен Фонд и Евростат и най-много извънбрачни раждания в Европа.

    Данните са взети от Националния статистически институт. Те са официални и общодостъпни. Така че

    Коментиран от #82

  • 45 котопакси

    22 4 Отговор
    http://www.bgspomen.com/2016/05/1944-1989.html ПРОИЗВОДСТВО:
    Първа група показатели: Какво е произвеждала България през 88 г. Това е последната нормална година, преди да дойде така наречената псевдодемокрация. Сравнявам 1988 г. с миналата 2014 г. И ето какъв е резултата по отрасли:
    Металообработващи машини: През 1988 г. сме произвели 17 440 броя. За сравнение, през цялата 2014 г. сме произвели едва 1930 броя.

    Електрокари: През 1988 г. – 47 400 бр. – През 2014 г. – 180 бр.
    Мотокари: През 1988 г. – 35 100 – През 2014 г. – 210 бр.
    Домашни хладилници: През 1988 г. – 111 000 бр. – През 2014 г. – 0 бр.
    Цветни телевизори: През 1988 г. – 124 300 бр. – През 2014 г. – 0 бр.
    Памучни платове: През 1988 г. – 362 млн. кв. м. – През 2014 г. – 8 млн. кв. м.
    Вълнени платове: През 1988 г. – 45 млн. кв. м – През 2014 г. – 2,4 млн. кв. м.
    Месо: През 1988 г. – 565 600 тона – През 2014 г. – 150 000 тона Тоест- 4 пъти по-малко
    Мляко: През 1988 г. – 2,5 млн. литра – През 2014 г. – 70 хил. литра. Тук спадът е потресаващ – 34 пъти по-малко количество!!!
    Зеленчукови консерви: През 1988 г. – 344 000 тона – През 2014 г. – 67 000 тона.

    ИЗНОС:

    Електронни калкулатори: През 1988 г. – 46 700 бр. – Сега 2014 г. – 0 бр.

    Електрокари: През 1988 г. – 44 700 бр. – През 2014 г. – 0 бр.

    Телефонни апарати: През 1988 г. – 630 000 бр. – През 2014 г. – 0 бр.
    Радиотелефони: През 1988 г. – 121 000 бр. – През 2014 г. – 0 бр.
    Пресни плодове: През 1988 г. – 139 000 тона – През

    Коментиран от #80

  • 46 А БЕ

    11 14 Отговор
    КОЙ ПОРОБИТЕЛ СМЯТА РОБА СИ ЗА БРАТ, САМО НАШИ ПЛЮНЧОВЦИ СЕ МИСЛЯТ ЗА БЛИЗКИ С ТИЯ МЕЗРНИЦИ ?!
  • 47 Да да

    17 2 Отговор

    До коментар #31 от "Собственик на 400 крави и три мандри":

    Абе пустиняк прост , ти къде се буташ у
    " А " група ? Става въпрос за " cow boy" синоним на Америка. Какво общо имаш ти и твойто млеко и сиренЙе с Америка " cow boy " у превод кравар. Така, че у бъдеще като видиш некой да пише за краварите знай, че пишат за Америка. Не се бутай у " А " група немат у предвид тебе, че си кравар или овчар или козар.
  • 48 котопакси

    19 5 Отговор
    Само мо че Дойче Веле не казват как по времето на Соца България имаше смесени фирми със Западна Германия и със другите капиталистически държави .И защо тогава ТЕ капиталистите се натискаха да имат смесени дружества със нас ,а сега ни нямат за живи и ни унищожиха земеделие , икономика ,здравеопазване образование и всичко останало от икономиката ни .Вчера по първа програма не бъркаите с БНТ даваха каква е била България от преди 9 -ти септември 1944 година ,след него и до 1989 година на миналият век .И всичко това е статистика и архивни документи а не журналистически измишльотини http://www.parvaprograma.com/
  • 49 Да да

    5 5 Отговор

    До коментар #22 от "Абориген от БГ":

    Ти вярно си абориген, всичко това го направиха Д.С.
  • 50 А па ти

    15 9 Отговор

    До коментар #25 от "Абориген БГ":

    Дааа а вече над три правителства на БСП гордите ви комунистически ориентирани оправители, така ви оправиха като бяха на власт, че хората емигрират ли емигрират. Андрей Луканов какъв е бе? Той държеше полицай, тоест силовите структури и переше пари чрез мутрите, който в нормална държава полицайте щяха да им свият сърмите и да ги изметат но луканчо си трайкаше. И не ми говори за костов, стоянов и тн. Тва са си грабители, нещо като сакскуборготски където се ппишеше, за демократ пък гледаше само той, да се наяде. И нали мразиш запада, къв го дириш там ми не отидеш в бивша или настояща комунистическа държава. Ами си емигриеал ти и още милиони на Запад. Е тва сте българите на думи сте некви много велики, ама като видите ножа до кокала обръщате палачинката.

    Коментиран от #61, #62

  • 51 Кой68

    12 3 Отговор
    Що САЩ ли ни смятат за равни?То ние като народ не се дишаме помежду си и мразим държавата си която направихме такава каква то е.....Стига с това обръчване-тоя е добър и красив,а другия е грозен и зъл.САЩ и Русия са еднакви-всеки според ингереса си.........
  • 52 100

    13 22 Отговор

    До коментар #36 от "котопакси":

    Освобождението на България е единственото добро нещо, което рашките са направили за нас. Мога да ти изредя много примери, когато са били срещу българските интереси и са ни пречили. И стига сте размахвали това освобождение от преди 140 години. Много време е минало от тогава и в много случаи след това Русия ни е носила доста проблеми...

    Коментиран от #94

  • 53 Интересно

    17 5 Отговор
    Там сигурно нямат много добро отношение към нас. А какво друго да имат-след цялата помия която се излива от наши политици срещу тях вече 30 години, изкарахме ги виновни едва ли не за всичкото зло което ни се е случило, забравихме за ролята която имат в нашата история, проявихме изключителна некоректност в икономическите си отношения при все че имаше вече сключени договори, при това от стремеж към сервилничене спрямо техните опоненти, така че какво очакваме да бъде, и как самите ние бихме се отнесли ако бяхме на тяхно място или към държава която проявява подобно отношение към нас.
  • 54 Да да

    13 11 Отговор

    До коментар #23 от "Абориген":

    Онзи рай беше ограден с кльон( бодлива тел ) и се стреляше на месо ако искаш да избягаш от рая. Ако те хванат на границата на рая те вкарват в затвора за 25-30г . Кой си ти та ще бягаш от рая ? Питай родителите ти така ли беше ?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 иван

    15 10 Отговор
    Направете паметник на янки убиващ индианец, ръфащ мазен бургер и пиещ кола. Тогава българина ще разбере че е дошла демокрацията по американски образец.
  • 57 Независим

    19 15 Отговор
    Така ,Русия това напрсвила или онова не направила за България но бази у нас не е имала,а сега какво сме- подлоги на херо мустафата,нали.това ли искаме и скъп газ...
  • 58 ДВ са олигофрени

    16 18 Отговор
    дойче зеле да си запази малоумните статии за джедърсото евроатлантическо население, дето след некоя и друга година ще си сменят и религията, а за дружбата между братския руски народ да не се кахърят
  • 59 някой си там

    20 15 Отговор
    Подлогите на краварника са ги впрегнали да пишат статии против Русия вече по няколко на ден. Това се казва "натовци".
  • 60 Доктор Охболи

    2 5 Отговор

    До коментар #43 от "СВТ40 ссср":

    Май не си разбрал сарказма...прочети му пак, но внимателно, коментара...

    Коментиран от #97

  • 61 Абориген

    13 6 Отговор

    До коментар #50 от "А па ти":

    Ако трябва да си говорим: "Право куме в очите".

    Най - подготвената партия да управлява БГ в момента е ДПС, пиша за професионалисти, докъде докарахте БГ?
    Пишете с колегата Ви за "генералите" и ДС - къде бяхте, когато трябваше да има лустрация - получавахте грантове от Сорос и НПО-та, дори Сидеров си призна?

    Гледай интервюто на Осман Октай от 12. 2. 2020 Евроком и си вади изводите, колко смачкан и низвергнат е българският интелектуалец, служби, разузнаване, политика, местна администрация, НАРОД.

    Едни ДЕСЕТ % цървулска "градска клика - фалшиви реститути" надделя в БГ.
    Затова хората от службите преминаха в охранителен бизнес.
    Търси корените на ЗЛОТО, а то е в тоталното разрушаване на държавата след 1989 г. от една лумпенизирана и щедро финансирана от чужди разузнавания "цървулска десница".

    Не надскочихте етапа след бандитското натрупване на началния капитал, останахте на същото хоризонтално ниво, и затова народът ви ненавижда и харесва Радев.

    Още 30 г. под ваше управление и БГ изчезва.
  • 62 Абориген

    17 13 Отговор

    До коментар #50 от "А па ти":

    Още 30 г. целуване на САЩ задници и идолопоклоничество, и БГ народът изчезва.

    БГ ще я има като име, но дали ще е пустиня, на която да са мини ядрените заряди срещу Русия, дали ще е населене с имигранти от Сирия и Ирак.

    При всички случаи с това ибрийкчийството ви към САЩ и ЕС покловителстващи мутроолигархият- съдбата на БГ е една - изчезване - в прекият смисъл на думата.

    Коментиран от #66

  • 63 То, като ти се имаш за

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Усмивката":

    Ако ти се имаш за тиква не говори за всички. Ако твоето мислене е изкривено, то на повечето българи е нормално и сме хора не тикви.

    Коментиран от #65, #68

  • 64 киро

    23 7 Отговор

    До коментар #14 от "Отдавна":

    О неразумний юроде , защо се срамиш да се наречеш БЪЛГАРИН !? Тези паметници не са просто окраса , а символ на това , че там са загинали хиляди руски войни (оставили дечицата си в родината и дошли да се бият за свободата на такива цървули като теб ), за да ни освободят от ТУРСКОТО РОБСТВО - 500 годишно!
    А колко американци са загинали за България ?????
    А да - те само идват да грабят - ТЕЦ-ове, концесии за злато , 2млрд лв за 8 летяши ковчега , ползват земята освободена от РУСНАЦИТЕ без да плащат и цент ( за сравнение - плащат наем за базите на родна територия в USA )и идва американския посланник ТО (не го знам мъж ли е или жена с арабско-еврейското име) и ни обижда че сме коримпирани ! Ако наш посланник в USA обижда американците на корумпирани и невежи колко ли ще го изтраят - май веднага ще му бият черен печат и ще го пратят по първия самолет за България !?
    ДО КОГА ЩЕ ГИ ПОНАСЯМЕ ..... ?????

    Коментиран от #92

  • 65 Усмивката

    6 2 Отговор

    До коментар #63 от "То, като ти се имаш за":

    Говорим за елита на нацията.Аз не съм част от дългогодишното управление на съсипаната ни държава.
  • 66 Дооообре

    19 5 Отговор

    До коментар #62 от "Абориген":

    Американците са виновни, че ганя неще да ражда деца и вика, че мизерият му виновна. Пък миналия век когато е имало мизерия и национални катастрофи, Българката е раждала по 5-6деца минимум, ама на ганя все некой друг му виновен. А Европейците били още по виновни, че ни отпускат милиони и милярди, а бай ти ганя краде. А народа още по-виновен, че позволява и след 30години и бай ганьовците пак ще са им виновни Американци и Европейци. Я виж Гърция кво прават с еврофондовете и как са в пъти по добре от нас. Ама Гърците изискват от политиците им а Българите само мрънкат и си търсят врагове.
  • 67 а сега де

    16 8 Отговор
    Нима в Дойче Веле някой смята българите за братя?
  • 68 Усмивката

    13 0 Отговор

    До коментар #63 от "То, като ти се имаш за":

    Държава в която се мери с различни аршина от прокуратура,съдии,институции е по скоро комунистическа от стар стил.Бойко и управление ни върна не с 30 , а с 70 години назад.Сигналите за закононарушение се подбират.Когато ще разследват ТЕЦ за студен резерв тогава ще разбера че 10 ноември наистина се е състоял.
  • 69 одъртял комсомолец

    16 10 Отговор
    Понастоящем Булгаристан се обитава от всевъзможни твари, които при това са сериозен процент- цигани, турци, помаци, соросоиди и тем подобни. Иначе няма как да си истински българин- християнин и да мразиш Русия и руснаците до такава степен, че да слагаш думичката БРАТСКИ в кавички. Всъщност ако сме честни със самите себе си би трябвало да признаем, че за нас(българите християни), руснаците са нещо повече от братски народ. Те всъщност са майката и бащата на всички българи християни. Ако не беше Русия сега щяхме да сме изчезнали дори и като демографско понятие. Нещо подобно на кюрдите, но дори по-зле, тъй като при кюрдите поне има висока раждаемост.
  • 70 Белият дом

    5 2 Отговор
    Ей, най-после да чуем, че с Кремъл сме на едно мнение по даден въпрос.
  • 71 Ввв

    10 15 Отговор

    До коментар #33 от "Фридман":

    Прост си като руски галош

    Коментиран от #88, #103

  • 72 Различия

    0 3 Отговор
    Всеки мисли различно. Всеки вятва в нещо. Всеки изказва своето мнение. Нито в едните, ното в другите казаното (написано) не съвпада с моето мнение! Интересува ме моето битие, а не това на "Аврам, Дтаган, ..."
  • 73 един от всички

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Смях":

    Кога те е унижавала? Един само случай назови!
  • 74 Хаджи хаджи Българин

    10 2 Отговор

    До коментар #30 от "Хисторик":

    Да допълня само! Не братята от Германия брат! А Англи- франсетата , са тези злобари дето принудиха България през 1919 година , да подпише Ньойският договор! ИЗВАДКА ОТ ВИКИПЕДИЯ! " В Ньой, в кметството, под картина на която е изобразена гибелта на граф дьо Ньойи от войските на Калоян (виж битка при Одрин), е подписан съдбовния за България Ньойски мирен договор." А ИМЕННО ГЕРМАНЦИТЕ -ХИТЛЕР ВРЪЩАТ ЮЖНА ДОБРУДЖА НА БЪЛГАРИЯ! ОТНЕТА ПО СИЛАТА НА СПОМЕНАТИЯТ ДОГОВОР!
  • 75 Брат

    13 5 Отговор
    Ми аз съм прост човек и не ги разбирам нещата, но.....
    Аз преценявам кои хора са ми близки по това, на какъв език говорят, разбирам ли какво ми казват, приличме ли си като душевност и така.
    Дори премиера и той като мен разбира нещата. "Аз съм прост и вие сте прости. За това се разбираме." Демек, говорим си на един и същ език, а и като душевност си приличаме.
    Е, аз например не разбирам и дума на китайски, таджикски и само малко на английски. За това пък на руски разбирам много повече.
    Аз съм православен, руснаците и те- англичаните не са. Аз пия и руснаците пият-англичаните не, понеже не им носи. Аз съм мъж и на мен джендърите не ми минават. При руснаците е същото, а англичаните обожават джендърите.
    Е, кои са ми по-близки тогава? Или искате да кажете, че премиерът не е прав и не мисли правилно? Аууууу, светотатство със Светиня му!
  • 76 kaka

    9 4 Отговор

    До коментар #31 от "Собственик на 400 крави и три мандри":

    Абе кравар, не драскай простотий на компа. Политиката не е лъжица за твойте уста. По добре се размърдай и иди да поринеш на кравите.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 1111

    8 5 Отговор
    От туй дойче веле и чеп за зеле не става.
  • 79 Стоян

    10 11 Отговор
    Руската любов към нас никога не е била братска. Целите им са - ние да сме тяхна губерния.

    Коментиран от #83

  • 80 Яжте танкове и ракети

    8 13 Отговор

    До коментар #45 от "котопакси":

    Ако ще да си пройзвеждал и милярди бройки и кво от тва. Нородеца все така си беше беден(доказателство 89г само купони и опашки за хляб)Ако имаха трупани спестяванията българите, кога работеха в комунистическите заводи нямаше 90-те да се редят на опашки, за единия хляб. Работили са да пълнят гушките на червените комунойди. И ония ин дадат некой медал и те се кефат. Ако икономиката, където ми я хвалиш е толкова продуктивн и велика нямаше да тъне в дългове и да се разпадне повтарям от великите ти заводчета и великото ти производство Ссрето толкова задлъжня, че сами се разпадняха ушанските пияници.

    Коментиран от #84

  • 81 Лошо Седларов

    4 2 Отговор
    много лошо чолакоф
  • 82 Буков

    3 7 Отговор

    До коментар #44 от "котопакси":

    А бе, баща ти да не би да е бил локумджия?
  • 83 котопакси

    9 5 Отговор

    До коментар #79 от "Стоян":

    А затова ли американците и европейците ни направиха техни щатове и колонии защото много ни обичат .Иначе ревяхме че сме щели да бъдем 16 -та република на СССР ,ама сега като сме дрисливата колония на ЕС и америка нещо много си мълчим .Да не говорим че те новите ни братя превърнаха България във кошчето на света със боклуците дето им горим тук .

    Коментиран от #108

  • 84 котопакси

    12 4 Отговор

    До коментар #80 от "Яжте танкове и ракети":

    Беден си бил щото те е мързяло да работиш .Хората които работеха имаха всичко във домовете си ,купиха си апартаменти за по 5-6 хиляди лева със безлихвени заеми или със много ниски такива .Хората по селата отглеждаха почти всички животни по домовете си ,да не говорим за зеленчуците и овошките . Във моят град имаше 8 вилни зони със по един декар място и вилата във него .Мои колеги гледаха пилета за птицекланицата по 10 -15 хиляди броики като държавата им даваше смеските без пари и беше задължена да им изкупува стоката .Така за 50 дни хората си докарваха на 1500 -1800 лева допълнителни доходи .На жената баща и гледаше две телета за угояване и накрая на годината прибираше по 1600 лева от тях ,като държавата беше задължена да ги изкупува за месокомбинатите като храната за тях също беше без пари .Да не ти говоря за хората дето гледаха на акорд домати консерви по десет декара ,като напояването също беше безплатно същото важеше и за ягодите и другите овошки .За птиците хората гледаха патки и гъски за угояване и печелеха доста пари от тази дейност .И всичкото това за да могат такива като теб да има какво да плюскат на ниски цени .Та това са факти от личният ми живот ,а не журналистически измислици и лъжи .Защото по това време нито един журналист не е отишъл при хората да види как работят и живеят а копират всичко от западните медии които имаха за цел да манипулират общественото мнение

    Коментиран от #90, #91

  • 85 котопакси

    9 3 Отговор
    Нали имате банани, за какво ви е вода? Който за каквото скача, това и получава … Нали имате банани, за какво ви е вода? Нито ток ви трябва, нито въздух, нито вода! Яжте си бананите и си трайте, вече ви ги доставят и зиме и лете, проблеми с доставките няма. Който за каквото скача, това и получава …

    Ива Иватта
  • 86 Иван

    11 6 Отговор
    Голяма част от българските граждани разсъждава по детски все още. Колко руснаци познавате отблизо и какви са ви отношенията?! Ако са дошли на гости в България е нормално да се умилкват и държат така, че да ви правят впечатление на свестни и готини хора. Ама вижте ги на място в чужбина или Русия - студени, високомерни, стремят се да ви прецакат всячески. Аз познавам доста руснаци. Българинът не резбира най-важното - нямаш приятели, само стратегически и оперативни интереси. Чехите, поляците, словаците го разбраха и си правят кинтите, ние в България се заблуждаваме още от носталгичната заблуда на соца, когато тези лозунги за "братски" СССР се издигаха от болшевишката ни номенклатура, за да постигнем конкретни отстъпки по важни финансови и икономически въпроси. Самите руснаци ни презират и гледат на нас като на колония, уважават долара и станаха по-капиталисти от американците... Не се излагайте, брат брата не храни, вие за отделен народ дето за нищо ни няма и за някакво фалшиво приятелство говорите...
  • 87 dsсса

    6 7 Отговор
    Онзи, дето тровил Гебрев, бил същият, който тровил Скрипал. Понеже на некачествените записи не се вижда лицето му, го познали по походката! Апропо те и за Скрипал не дадоха доказателства! Няколко държави изгониха руски дипломати "за предполагаемо участие в отравянето".

    Още нещо се чудя, този агент като не се е справил със Скрипал, защо пак него са изпратили при Гебрев? (Или обратно, не знам, каква е хронологията, Гебрев се усети, че са го отравяли след много време).
  • 88 ГГГ

    0 2 Отговор

    До коментар #71 от "Ввв":

    Гледам, плещиш, ама аргументи не показваш.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Фърфории

    11 8 Отговор

    До коментар #84 от "котопакси":

    Абе тикво зеленясала, като сте имали тези блага и като руснаците са имали и те икономика, защо ви фалира въшкарския стеой бе. Ти още малко ще не убедиш, че венецуелците по са се наяли от германци пимерно или комундалска Куба са по-сити от нас или от Франция примерно. Защо се разпаднахте отговори бе а не ми се бии в гърдите, какво си имал, по важното е защо не си го запазил и защо не си го развил. Защото комунистическите държави си избиха интелигенцията, няма кой да произвежда конкурентни стоки с запада и икономиката ви западна. Аз не знам нещо, където е печелившо и уж проспериращо, да се разпадне, като комунизъма ти. Куба,Венецуела са показателен пример в днешно време, за просперитета който носят руснаците ти и който просперитет и нас ни очаква ако сме с тях. Милиони Венецуелци им се броят ребрата от глад, като ги гледам по телевизията.
  • 91 Я млък

    7 8 Отговор

    До коментар #84 от "котопакси":

    "За да могат такива като теб да плюскат на ниски цени" цялата ви работа на вас комундетата е била такава работиш, като идиот да изпълниш плана, изхвърляш се с много продукция и я реализираш на ниски цени, като почти я подаряваш, и печалба за по нататъчно производство здраве да е бе те ударниците ще се потят стократно за некой медал за да преизпълнят плана. Е за тва фалирахте зашото хората не са ви роби да ви работят денонощно в заводите и събота и неделя. А колко народ са изтреоали за да им очуждат земите да им взенат ивентара и животните. Искам сега демократите да дойдат и да ти вземат насила земята заедно с животните, както вие наготово сте вземали и ми се пишеш големия земеделец.

    Коментиран от #111

  • 92 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 6 Отговор

    До коментар #64 от "киро":

    Преди 1877г. руският ботуш за 3 века 11 пъти преорава България с надеждата да ни затрие физически. Чувал ли си за Одринския мирен договор, за Кайнарджашкия? За Търновското въстание и ареста на организатора и предводител кап. Г. Мамарчев от....внимание! руските казаци??? А да си чувал за руския генерал Дибич, дето искал да избие Българите с топове, а...?
    През Априлското въстание излизаме с дървено топче и кремъклийки срещу войските на Османската турска империя, защото Русия блокира в складовете си хилядите модерни пушки закупени за въстанието от богати Българи-патриоти... Само търговецът Николай Миронов закупува 8 000 пушки, които ръждясаха в одеските складове
    ДА, РУСНАЦИТЕ МНОГО ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ, НО НЕ И БЪЛГАРИТЕ!
    А, прочети и защо Българите-опълченци се бият "с камънье и дърве" вместо с пушки...
  • 93 националист

    9 9 Отговор
    Поредната антируска помия от поредния психопат и психо "десен" на служба в американската анти българска и анти германска медия зовяща се дойче веле. Не знам за Кремъл кого и как счита за брат то Кремъл е една зграда.Руският народ ни счита за братя и ни освободи от турско робство и спаси и Европа от хитлеро фашизма....кво ме интерисува Кремъл. Бог да благослови братска православна и славянска Русия!
  • 94 стотния

    8 7 Отговор

    До коментар #52 от "100":

    Няма как да не размахваме това освобождение, защото ако не беше то, сега щеше да пишеш на турски.

    Коментиран от #95, #104

  • 95 100

    9 4 Отговор

    До коментар #94 от "стотния":

    Пък ако не беше България и княз Борис, рашките сега щяха да пишат на латиница, на арабица или на персийски, ако въобще ги имаше....
    Впрочем Киевска Русия има вина за падането ни под византийска власт, заради походите на Светослав в България...
  • 96 Народа ни:

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Усмивката":

    Ти си дребен краварски ибрикчия ,щом като не виждаш ,че М. Председателя ни е на командно дишане от амерското посолство
    У нас има вече 4 четири usa бази с "миротворци" в Ч.море има повече натовски кораби от рибарските ни лодки
    Поне добре ли ти плащат да целуваш
    Амерски задници робска душицо ?
  • 97 goni

    7 3 Отговор

    До коментар #60 от "Доктор Охболи":

    Ти си един от малкото, които са разбрали за какво става въпрос. Лоша работа! Липсата на грамотност е все по-очевидна! Още по-лошо е че хората губят чувство за хумор! Промиването на мозъци явно дава резултат!!! Иска ми се да тегля една псувня на чист български език, ама ще ме изтрият. Не че ще е голяма загуба!:)

    Коментиран от #101

  • 98 ПЕНКО

    5 7 Отговор
    ВИНАГИ ОТ ЗАГЛАВИЕТО ЗНАМ ,ЧЕ СТАТИЯТА Е "ПРОДУКТ" / ОТДЕЛИТЕЛЕН/ ОТ " ШВАЙНЕ ЛИБЕРО " !!!!!!!!!!
  • 99 ПЕНКО

    10 10 Отговор
    НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЧЛЕН НА НАТЮ !!! БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ НЕ СТАВА ...А ТАКЪВ НЯМАШЕ !!! НЯКОЛКО ЕВРЕЙСКИ МАЙМУНКИ - КУПИХА НЯКОЛКО НАСЛЕДНИЦИ НА ЦАРСКИТЕ ФАШЕТА И СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВА НИ" НАТРЕСЕ " В АГРЕСИВНИЯ АЛИАНС -ВОЮВАЩ САМО ЗА ЗАГРАБВАНЕ НА РЕСУРСИ !!!!!!!!!

    Коментиран от #113

  • 100 оцелял от турското робство

    1 5 Отговор
    Много скоро лайнометът ще се превърне в бумеранг.
  • 101 Доктор Охболи

    7 3 Отговор

    До коментар #97 от "goni":

    Тук повечето коментиращи са първосигнални и доста необразовани. Ровят в уикито и си мислят, че знаят всичко. но това е черното бъдеще на тоя народ.
  • 102 ГруЮ

    4 3 Отговор
    Каквито и тъпотии да ги си изсмуква от пръстите автора, колкото и да си строи полит-коректните конструкции, хубавото е, че има и такова понятие като обективна истина. Колкото и да се напъва, за мислещите хора статията може да предизвика само съжаление.Не знайно защо, но се сещам за Оруел и 1984 .
  • 103 no name no face no number

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "Ввв":

    Гледайки в огледалото някой си говори сам мдаа ВВВ дурак
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 ха ха ха

    6 4 Отговор
    Кво ви пука на вас, важното е, че ние ги смятаме за братя!!!

    Спрете с цивренето, че ставате досадни!
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Николенко

    6 5 Отговор

    До коментар #33 от "Фридман":

    До 1944 г. България е производител на самолети, до 1989 г. вече нямахме ток лампа да светнем, камоли икономика . Факт .
  • 108 Николенко

    5 6 Отговор

    До коментар #83 от "котопакси":

    Към края на 1989 г. вече нямахме ток лампа да светнем, заради "страшната" икономика, дето развивахме . Режим на тока, дефицитни стоки, стоките от първа необходимост бяха вече на купони . "Процъфтяваща" икономика, няма що .

    Коментиран от #116

  • 109 КУРнинов

    3 8 Отговор
    ВЪН РАШКИЯ БОТУШ ОТ БЪЛГАРИЯ!
  • 110 serjant

    2 1 Отговор
    Abe DW... Dobre che istinata e druga , NARODA njama kak da go izlajesh,RUSIJA vinagi shte budi samo uvajenie i obich v nashite sarca i dushi...
  • 111 serjant

    1 2 Отговор

    До коментар #91 от "Я млък":

    Ikolko narod sa itrepali.ti koga raboti prez socializma ,che znaish ka e bilo , ili porachkata da se pljue se izpalnjava bezprekoslovno.....
  • 112 бомбата

    1 0 Отговор
    пълна простотия...пърдон - демокрация...
  • 113 Адвокат

    4 2 Отговор

    До коментар #99 от "ПЕНКО":

    Бъркаш се! България е в НАТО по волята на българският народ! Пряка демокрация с референдуми каквато мечтаеш има в Швейцария само. България е парламентарна репубика и влизането в Нато беше одобрено на гласуване на 19.03.2004г, като от 230 народни представители за гласуваха 226, против 4 и нито един въздържал се. Това стана при управлението на твоята БСП и веднага след това последва указ на Георги Първанов за обнародването на това решение в държавен вестник. Хубаво ще бъде наборе Пенко, въпреки годините си да отидеш и да направиш опит да си завършиш основното образование...

    Коментиран от #115

  • 114 старото

    1 0 Отговор
    никой-за наш късмет!!!
  • 115 Откога

    0 1 Отговор

    До коментар #113 от "Адвокат":

    дьонмето Паси е говорител на българския народ? Значи - по-лесно се купуват 226 , па били те депутати, отколкото два-три милиона избиратели....
  • 116 Това нямане

    0 1 Отговор

    До коментар #108 от "Николенко":

    не дойде ли с " демокрацията"? Съвпадение... После дойдоха финансовите пирамиди - пак съвпадение. Демократично беше използвана неподготвеността на Жан Виденов - заговорът успя. Вярвате ли, че Стефан Софиянски бе толкова кадърен, че да спре инфлацията за една нощ...
  • 117 Ннн

    1 0 Отговор
    Имперските политики са пагубни!Това са завоевателни,агресивни намерения на големи държави срещу по малки с цел да ги манипулират,използуват и поробват.Оттук и какво значение има Русия,САЩ,Англия,Китай,Турция или която и друга държава да се опитват да ни контролират-ефекта е робство!Май нашите политици трябва да се поучат от нашия последен цар-Борис по далновидност и патриотизъм...Иначе всички хора могат да съжителстват мирно и спокойно без да дават на лукавци с етническата карта да им блъскат главите и да залагат на едни и други като им продават оръжия...