14 Февруари, 2020 09:00 21 913 90

Докога ще ги търпиш такива, Народе????

  • илиан тодоров-
  • областен управител-
  • софия

Областният управител на София Илиан Тодоров се опита да бъде последна инстанция, но никак не му се получи добре

Докога ще ги търпиш такива, Народе???? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В началото на тази седмица на хоризонта се появи поредният овластен индивид, който се опита да обясни на българските граждани, че България процъфтява. За областния управител на София става въпрос - Илиан Тодоров.

Бившият сподвижник на Волен Сидеров изрази становище, че протестите срещу правителството са форма на дебилизъм и олигофрения, а тази му обидна констатация не предизвика никаква обществена реакция, от което Иво 80% Христов - едва ли е доволен.

Фрапиращ е моментът, че г-н Тодоров използва сайта на Областна администрация Софийска област за своите лични словоизлияния по политически теми, които по никакъв начин не касаят задълженията му към гражданите. А пък забавното в този пореден случай на унизяване на справедливо недоволния българин е, че обидните квалификации на Тодоров вече ги няма в сайта на Софийска област. Явно от страх, че може да стане беля, ако вземат повечко хора да се възмутят.

И ако гореспоменатото е скандално, то твърденията на Тодоров, че през 2018 г. България мачка редица западноевропейски страни по преки чуждестранни инвестиции, са направо потресаващи и смешни. Такива данни няма! Нито ние мачкаме някой с ПЧИ, нито страните колоси в Европейския съюз са загубили милиарди инвестиции, както твърди Илиан Тодоров.

Странна е фиксацията му върху 2018 г., но... той си знае.

От ФАКТИ се свързахме с икономиста Мартин Димитров, който коментира за медията ни данните за 2019 г., от които областният управител на София бяга. Не, че му е работа, но ''като се е хванал на хорото''...

''Преди време и премиерът тръгна да се хвали с темата, но за съжаление няма много за хвалене. Аз като български икономист бих искал да има за хвалене, но няма. Проверих данните на БНБ за 2019 г., има данни за първите 11 месеца на годината, няма годишни данни. За първите 11 месеца на годината - много ключов е въпросът е, че най-голямото нарастване е на т.нар. дългови инструменти. Тоест, когато европейски компании дават назаем на български фирми за разширяване на бизнеса. Вероятно това се брои като пряка чуждестранна инвестиция (ПЧИ), но то е заем. Това е най-голяма част, те са 1 319 000 000 млрд. за първите 11 месеца. Оттам е растежът. Но това не е показател, който да показва по-добра инвестиционна среда, тъй като тези пари подлежат на връщане. Това е важното.

Преките чуждестранни инвестиции за първите 11 месеца на 2019 г. са 989 млн. евро, като ако ги сравняваме с периода 2006-2008 г., то те са с между 5 и 10 пъти по-малко. Тоест, преди световната финансова криза България е привличала между 5 и 10 пъти повече инвестиции спрямо сега.

Искам да ви кажа, че за първите 11 месеца на годината реинвестираната печалба от фирмите в България е само 81 млн. евро., което е много малко. Това показва, че средата в България се разглежда като рискова и фирмите не реинвестират печалбата в България. Затова аз имах предложение, което още е валидно. А именно реинвестираната печалба или казано още по-добре инвестициите в машини и оборудване - да бъдат освободени от данъци. Защото виждате, че фирмите не реинвестират в България. Нарочно казвам машини и оборудване, защото ако си купуват коли - нека да има данъци. Но ако инвестират в машини, оборудване, софтуер или хардуер, то тези инвестиции трябва да бъдат освободени от данъци.

Напомням, че ГЕРБ за 10 години управление не са намалили нито един важен данък, което го казвам на първо място, за да ги стресна малко, а второ да разберат в момента, че това, което им предлагам в момента е доста умна мярка, която може да бъде приета'', това заяви пред ФАКТИ по темата икономистът и бивш народен представител Мартин Димитров.

Другата ''мъдрост'', която довери Илиан Тодоров на българската общественост и в частност на софиянци, е, че в София се живеело по-добре, отколкото в Лондон, Париж, Милано, Атина, Будапеща, Пекин и Москва, позовавайки се на сайта Numbeo.

Според данните на този сайт - това наистина е така. Обаче има едно голямо НО. В статистическите данни евтиният живот в София спрямо градовете, с които Тодоров е сравнил родната столица, силно накланя везните за крайния резултат.

Но, ако се отдели специално внимание на критерия ''замърсяване'', то по него София е изпреварена единствено от китайската столица Пекин. Г-н Тодоров вероятно не е забелязал тази неприятна подробност, от която страдат над милион софиянци. Всъщност, не просто страдат, а направо умират в резултат на опасния за здравето въздух, който дишат ежедневно.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 95 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачанецо с кравите и мандрите в Северозападо

    26 255 Отговор
    Това е единственият осъзнал се и поумнял атакист! Чакаме да се появи по един и сред русофилите и комунистите! Китайците мрат от чумата наречена "2019-n cov", което е генно биологично оръжие на ЦРУ. Искаме да знаем, как ще се справят руснаците с ''2020-n cov'', което ще бъде пуснато сега в Москва...и е оръжие ''сестра близнак'' на ''2019-n cov'', разработено от ''новата немска баня'' спeциално за братушките…??? Искаме да знаем, че Русия този път няма да бъде обърната наопаки със земята от немските танкове до околовръстното на Москва, няма да даде 25-30 милиона жертви премазани от немските танкове, което е нехуманно масово убийство, но ще даде 30-33 милиона жертви по много интелигентен и хуманен начин, безболезнено и набързо...??? Залагания…???

    Коментиран от #6, #26, #55, #70

  • 2 sdrrWu

    112 19 Отговор
    'народе'!!! откога уфсити станаха народ?

    Коментиран от #89

  • 3 Да се

    41 195 Отговор
    Въведе като в Холандия.Евро 4 стандарт,ако искаш да караш в града. И ще ги видя селтаците,които окупираха столицата как отиват с астричките 90г на село да садят домати и чушки,и икономиката тръгва напред.

    Коментиран от #12, #49

  • 4 Гост

    238 20 Отговор
    Този си е идиот отвсякъде. Не му се пуска кокала, затова е форма на дебилизъм дс се протестира! Онаглял е като ГРоП!
  • 5 koceto

    199 16 Отговор
    То само тоя олигофрен да беше а то повечето са като него.
  • 6 Гост

    125 17 Отговор

    До коментар #1 от "Врачанецо с кравите и мандрите в Северозападо":

    Айде, още едим напушил се сутринта с опорките от джендърландия (джендърландия е област с високо разпостранение на джедъри-пък за тях нямало още 2020-n cov!)
  • 7 Психиятъра

    186 8 Отговор
    И това на снимката е областен управител на Столицата!!???
  • 8 Никой

    176 11 Отговор
    Поредния луд тъпак на ключово място с голяма трибуна за изява

    Коментиран от #73

  • 9 Усмивката

    141 9 Отговор
    как го констатира това че в София се живее по добре.от Лондон и Пари. По това че има масово преселение ли.Егати манипулаторите. И тия са на управлението на държавата ни....... Пази Боже България!!!!
  • 10 СТАТИСТИКА

    76 9 Отговор
    2006г(6) ШЕСТ МИЛАРДА $ ВЪНШНИ ПРЕКИ ИНВЕСТИЦИИ 2007г (10)ДЕСЕТ МИЛАРДА $ ПРЕКИ ВЪНШНИ ИНВЕСТИЦИИ 2008г (8)ОСЕМ МИЛАРДА $ ПРЕКИ ВЪНШНИ ИНВЕСТИЦИИ, ЗА КАКВО СТАВА ДУМА 2019Г???
  • 11 До номер 1

    115 12 Отговор
    Мило ми краварче от северозапада, едно не разбирам: оти се комунистите и руснаците са ви в устата Комунизъм в БГ няма от 30 години. От тогава все е демокрация....а руснаците - те са друга бира, не ги мисли. Помисли за себе си и за кравичките си, щото като гледам сме цъфнали, та вързали...
  • 12 КуКу

    95 13 Отговор

    До коментар #3 от "Да се":

    Аз съм селтак и придошъл, но именно заради мръсният въздух ( а и защото мога) смених старата си кия сеед 2014 г. с хонда х-рв, бензин евро 6+ 2019 г. Ти какво караш? Мислиш ли, че ако всички можеха да си позволят по-скъпи и "ЕКО" коли, нямаше да си ги купят или щяха да откажат нов Мерцедес, Тойота и т.н. и щяха да си карат "Астрите"...

    Коментиран от #16, #78

  • 13 ВалСим

    15 51 Отговор
    Така е ,който не му изнася да бяга от моята държава.Искам да останем само определен кръг богоизбрани грамотни патриоти и нашите избиратели може и малко манг.ли ама който гласуват за нас
    Напред патриоти
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    51 6 Отговор
    съд за такива
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    68 8 Отговор
    ето какви са овластените подиграват ни се на дебили и олигофрени то те са такива не народа
  • 16 Лол

    15 21 Отговор

    До коментар #12 от "КуКу":

    Карам колело,ГЪЗар
  • 17 Jorji

    90 7 Отговор
    Поредното самонадеяно типче, като Боко каскета и др.
  • 18 Буков

    97 6 Отговор
    В погледа на Илианчо забелязвам форма на начален дебилизъм.
  • 19 Браво на Илиян

    14 86 Отговор
    Само така. Истината Илияне. Браво
    Между другото тази скалъпена платена статия е много глупава и повърхностна.
  • 20 Гочо

    19 35 Отговор
    До авторката: Миче, народа не само ги търпи, той се възмущава защото не може да се намърда на тяхно място.
  • 21 боцмана

    85 8 Отговор
    И без да сме икономисти виждаме хала на Българина. Надявам се , че няма балами които да вярват на стъкмистиките на управляващите. Истината е , че в България мошениците си живеят добре защото са или в управлението или са на хранилка към него. 50-60 % 0т населението свързват по някакъв непознат на никаква световна икономика двата края и накрая около 30-40 % откровено си мрат като кучета! Това е жестоката истина наречена България.

    Коментиран от #25

  • 22 Мамин

    67 4 Отговор
    Тоя маминия, няма един работен ден, има стаж като пудел на Болния, "народен представител" и сега Шеф на водопад :-) - политик от класа.
  • 23 Balgarin

    9 9 Отговор
    Martin Dimitrov e teglil potrenitelski kredit,za da si izhranva semeistvoto.giv da go oplacesh.
  • 24 Вижте

    5 44 Отговор
    Само как комунетата манипулативно употребяват по най-долен начин думите на Левски като се припознават с него вероятно....що за пропаганда от най-долен тип.
  • 25 капитана

    4 24 Отговор

    До коментар #21 от "боцмана":

    е те за това никога не стана капитан. щото не само не си икономист - не ти стига сивото - ами и от навигация нищо не разбираш - по същата причина. чети, но като четеш проумявай какво пише, не в платените статии. от днес - "В 7 общини дохода е по-висок от София" и всичките са малки общини. хората там бачкат и взимат, а за да има работа първо трябва да се създадат условия т.е. инвестиции.
  • 26 Пършевица

    35 3 Отговор

    До коментар #1 от "Врачанецо с кравите и мандрите в Северозападо":

    Всеки роден у Враца знае, че се пише ВРАЧАНИН, а ти си ВрачанеЦ, оди си на село.
  • 27 шопен

    59 3 Отговор
    Ракията ли се свърши, белото ли, но има нещо? Власт и пари това е мотива. За пет пари работа този екземпляр не е свършил, но нема пускане от гювеча. Гони го една параноя, че го преследват, вероятно има за какво?
  • 28 Next

    63 4 Отговор
    Някой да ми каже има ли покрай разБойко умни и интелигентни? Всички до един са крадци.

    Коментиран от #52

  • 29 Бялата Златка

    37 5 Отговор
    Това представляват атакистите, независимо настоящи или бивши.
  • 30 Краварката в левия ъгъл

    35 4 Отговор
    Не се сърдете на приятеля ми. Докторът каза че това не се лекува. Ще попише по форумите, па след седмица две ще го избие в друга посока. Ама по добре по форумите, отколкото да дращи по стените вкъщи.
  • 31 9335

    39 11 Отговор
    Хубаво място, чудесен климат, планини, равнини, има море, Дунав, археология от най=древни дни.

    Само един проблем - населено е с една проклета сбирщина - булгаристанците. Разсипаха природата за поколения напред, всичко осраха, освиниха, зариха с боклуци и разрушиха.
  • 32 Пенсионер

    31 3 Отговор
    "Журналя", вместо да ни занимавате с изяви, издънки и прояви на всякакви службогонци и калинки, просто представяйте на разискване нуждата от тях, повсеместно- като защо ни поддържат всякакви постове, служби, офиси, колективно безотговорни и т.н. и т.н на гърба на отвсякъде окрадения (вече и официално потвърждавано) народец? Та остана ли читава държавна, общинска или друга бюджетна (за народна сметка !?) администрация, а продължава раздуването й без уж замислената полза!?!
  • 33 Казуар

    33 3 Отговор
    Беше щурмовак на Атака, но както се вижда е загладил косъма.

    Коментиран от #42

  • 34 Не съм мн съгласен!

    14 15 Отговор
    Аз съм противник на намалянето на данъци. БГ фирмите имат предостатъчно капитал, но го инвестират в скъпи чужди коли, скъпи имоти в чужбина, скъпи модни и бижутерски компании, скъпи почивки в чужбина. Трябва увеличаване на данъците на фирмите и частните лица, а оттам увеличение на пенсии и субсидии за бедните. Когато покупвателната способност на бедните се покачи, тогава много фирми от цял свят ще започнат да инвестират!!! Никой бизнесмен няма да влага пари в бизнес, ако няма възвращаемост, а с беден народ не може да съществува никакъв бизнес!!! Затова въвеждане на прогресивен данък е спасение за БГ, плюс въвеждане на еврото!!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 dqdoIwan

    6 9 Отговор
    Право го е казал човекът за инвестициите. Освен това 1 лев трябва да се разменя за 1,70 евро ;).

    Коментиран от #41

  • 37 Марийче

    39 6 Отговор
    Иво Христов е доволен, защото никаквата обществена реакция на думите на тоя илиян, показва точно това - 80% от народонаселението са ДЕБИЛИ

    Коментиран от #71, #72

  • 38 5ко

    42 1 Отговор
    Илиянчо Дебиля не беше ли патрЕот от атака?! Кога стана ваксаджия, та си толкова очерни дирника?! Пази Боже сляпо да прогледа.
  • 39 МАМАЛИГА БАБАНГИДА

    29 5 Отговор
    Охооо.. Още колко има да се търпят всичките тея.... С толкова продажен народ , лесно се работи. Вижда се перник, вижда се горенето на боклуци, вижда се терора от нап към бизнеса, вижда се и по изтеклите данни Офф.. вече започвам да забравям толкова много проблеми.... Ама народа си спинкааааааааа. Явно му е кеф !!!!!!!!!!
  • 40 Мария Атанасова

    11 33 Отговор
    Грешно заглавие има статията. Трябва да е - Народе, до кога ще търпиш подкупни всевдожурналисти да драскат манипулативно скроени пропагандни лъжи и фалшиви новини под формата на статия и да не носят отговорност. За лъжи и манипулации журналистите трябва да бъдат съдени както обикновените граждани.

    Коментиран от #45

  • 41 До 36

    22 7 Отговор

    До коментар #36 от "dqdoIwan":

    С днешната БГ икономика и политическа класа реалната стойност на 1 евро е поне 3-4 лева
  • 42 Въшката

    15 4 Отговор

    До коментар #33 от "Казуар":

    Като се наям и изпълзявам на челото ;)))))
  • 43 Bg111111

    25 4 Отговор
    Браво някои да му каже на Илиянчо, че е некадърник!!++
  • 44 Цветко Христов

    9 11 Отговор
    Кои е този МАРТИН ДИМИТРОВ, ОТ КЪДЕ ГО ИЗМИСЛИХТЕ? КАКВО РАБОТИ ТОЯ ЧОВЕК?
  • 45 BGN

    9 5 Отговор

    До коментар #40 от "Мария Атанасова":

    Ако си в цикъл и не ти е добре,
    почивай си, че потъвам от срам като чета
    това което пишеш.

    Коментиран от #88

  • 46 Иво

    13 6 Отговор
    КОЙ НАРОД ? Читавия народ отдавна се изнесе от тази кочина.
  • 47 Миро

    15 3 Отговор
    Такива като него щом няма осъзнато гражданско общество трябва да се отстрелват както е било преди 9 септември 1944 година!!!!!!
    Който е гледал филма Черните ангели се сеща за какво иде реч!!!!!
  • 48 Червени ПАПАГАЛИ

    3 18 Отговор
    ...А НАИСТИНА ЛИ Е ИМАЛО ТАКОВА НЕГОВО ИЗКАЗВАНЕ , ИЛИ ТОВА БЕШЕ ПОРЕДНИЯ ФЕЙК СЪЧИНЕН ОТ ПУДЕЛА НА "ПОЗИТАНО-20" АРМАН БАБИКЯН???... ;))
  • 49 Русенец

    20 4 Отговор

    До коментар #3 от "Да се":

    Да поразсъждаваме над това ти предложение. Въвеждат Евро4. Половината автопарк на София остава на трупчета. 15-20% от тях решават да минат на нещо по-ново, щото и без това са се канили. Останалите почват да се редят по спирките. Общината започва да изпитва сериозен проблем с недостиг на транспорт. Бензиностанциите изведнъж губят 40% от приходите си - колите на клиентите им са спрели. Застрахователите губят 40% от приходите, от ГО. Държавата губи от незакупени винетки, от данъци и от ГТП такси. Сервизите и магазините за резервни части губят поне 50% от клиентелата. Гумаджийте също. Всички тези отрасли се опитват да закърпят положението с месечните приходи. Решението е едно - увеличават цените, като по този начин разни "умни" ке^леши, като тебе, ще плащат двойно за всичко по колите си. Някой от сервизите, както и магазините за части няма да прокопсат. Един от тях може да е този, на баща ти, с който ти е купил колата, да се фръцкаш с кифлата до тебе. И понеже някой марки и коли от масовки ще станат на дефицитни, то и интересът за внос на техни части ще намалее. За тях части ще се намират много трудно, само от чужбина, и ще са златни. Не искам да продължа с другата страна на въпроса, тази, където държавата решава проблема с недостига на градски транспорт, че там вече се крие причината, заради която ти ще се откажеш от колата си.

    Коментиран от #69, #75

  • 50 МАНУШКА

    22 3 Отговор
    Значи към българите : и Царя ви каза да сменяте чипа, и професора ви каза че 80 % не сте качествени, и ББ ви каза че сте пpocти и пак не вдявате. Значи да уточним - материала нещо се оказва некачествен защото разсипа готова изградена държава и на нейно място какво прави не е ясно. Айде със здраве и честит празник на влюбените !😄😄😄

    Коментиран от #87

  • 51 болгар

    6 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: те са 1 319 000 000 млрд., това колко е, не мога да го сметна?
  • 52 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 8 Отговор

    До коментар #28 от "Next":

    Парите са стока от хиляда години и като всяка стока си имат ЦЕНА, -това е лихвата. Цената-лихва на която банките отпускат пари на държавите зависи от кредитния им рейтинг. В момента на пример, нито една голяма банка не отпуска пари на Гърция и за това се налага намесата на ЕС и МВФ, за да им се налеят капитали. Когато много банки ти предлагат пари на изгодна цена-лихва, е върховна глупост да не вземеш колкото се може повече.
    Всяко нещо което се купува, продава или заменя е СТОКА. ДА, НЕОБИЧАЙНО Е ГЛЕДИЩЕТО, ЧЕ ПАРИТЕ СА СТОКА, но това е факт...=============
    Националната ни валута в момента е пробита от всякъде. Всеки може да участва в търг за обществена поръчка в евро, но да плащаш и продаваш в евро на "женския пазар" в София е в нарушение на закона. За мафиотите левът е една досадна междинна гара. НИТО ЕДНА ГОЛЯМА ФИРМА У НАС НЕ КАПИТАЛИЗИРА ПЕЧАЛБАТА СИ В ЛЕВОВЕ, А В ЧУЖДА ВАЛУТА, ТЪЙ КАТО НЯМА ИНТЕРЕС ДА УВЕЛИЧАВА ЛЕВОВАТА НАЛИЧНОСТ. ЛЕВЪТ, ПОСТАВЕН В ТОВА УНИЗИТЕЛНО ПОЛОЖЕНИЕ Е НАПРАВО ВРЕДЕН ЗА ИКОНОМИКАТА НИ. ИЗХОДЪТ Е САМО ЕДИН, МАКСИМАЛНО БЪРЗО ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕВРОТО, ДОКАТО НЕ СМЕ СЕ ОБЕЗКЪРВИЛИ СЪВСЕМ.
  • 53 ТОЧКАТА

    9 4 Отговор
    Бе странно мнение...ЛИХВАТА НЕ Е ЦЕНАТА на парите!!!ТЯ Е ИНСТРУМЕНТ,на ДЪРЖАВАТА?ако я има/или на ФИНОЛ!!!!/Финансовата олигархия/...ТЯ е интрумент за ВЛАСТ!!!!и няма нищо общо с парите,КОИТО БИ ТРЯБВАЛО!!!!!ДА ЕКВИВАЛЕНТ НА СТОЙНОСТ!!!!Затова ИСТИНСКИТЕ ПАРИ ИМАТ ПОКРИТИЕ/ЗЛАТО/общоприето ,признато,ВАЛИДНО!!!/...ако така управляваш ИМПЕРИЯТА,нищо чудно ,че си в канала...

    Коментиран от #76

  • 54 ТОЧКАТА

    9 1 Отговор
    ...питат ли ме , дей зората,ме огряла първи път!!!!.....срам ме мене да отговоря...нека херо каже тя!!!!!
  • 55 бай Шиле

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Врачанецо с кравите и мандрите в Северозападо":

    А бе пич! Защо не си стоиш при кравите,ами се напъваш тука? Поне смени плочата,че се изтърка.
  • 56 бай Шиле

    14 0 Отговор
    Ей умник,ако направиш такова изказване за протестите в друга европейска държава,на другия ден ще си уволнен.
  • 57 Български по хелзинкски комитет

    17 2 Отговор
    Този е усетил,че Атака изчезва и сега се мазни на ГЕРБ.Бате Бойко,вземи го и на рамо да си го носиш.
  • 58 Кой68

    0 3 Отговор
    Каквото си е избрал,това ще гледа,слуша и се радва....Всичко друго е суета и демагогия.
  • 59 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 4 Отговор
    БОЙКОБОРИСОВ е първияБЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР използвал сълзотворен газ и гумени куршуми срещу БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #74

  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 3 Отговор
    ИВАН КОСТОВ съсипа икономиката индустрията заводите предприятията фирмите фабриките в БЪЛГАРИЯ
  • 61 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 13 Отговор
    помните ли празните магазини гладната ЖАН ВИДЕНОВА ЗИМА

    Коментиран от #66

  • 62 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 4 Отговор
    помните ли ехидно подигравателната гавра усмивка на СИМЕОН ДАНКОВ показвайки ни постната пица колко хора умряха от глад болести ище умират защото ОЛИГАРСИТЕ не им пука за обикновения човек
  • 63 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 2 Отговор
    помните ли лъжите на ЦАРЯ СИМЕОН КОБУРГОТСКИ С дните сколко щялда оправистраната адойде за горите

    Коментиран от #67

  • 64 Бойчето

    16 3 Отговор
    Бойчето е голям лъжец. Барабар с оня Горанов окрадоха сума ти пари от безработните. Гешев да разСледва незабавно далаверите на Боко как унизява безработните. Когато тук дойде от Гърция буля Катерини за бърше дупарата на баба Пена тогаз да се хвали хвалипръцкото Боко. А дотогава няма нищо освен приказки от 1001 нощ.
  • 65 Нямаш ли си пишка,

    10 0 Отговор
    Авторе?! Кои органи за призвани, да се борят, бе наглецо? Какви са им заплатите? Резултатите? Как не те е срам, да обвиняваш народът, бе гнус? Когато тръгне народът други ги пееш. Натиск от улицата, недопускане на тълпи, “ безредие”?! Ти ли си най-големият хитрец?
  • 66 На колко години

    11 3 Отговор

    До коментар #61 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Си бил, по времето, на Жан Виденов? Защото пишеш клишенце.
  • 67 Коя държава посети

    2 6 Отговор

    До коментар #63 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Симеон Сакскобурготски, преди да стане Министър председател? Не зная, а ти хептен, дали щеше да се страни за 800 дни. Какво му е попречило? Престани да ползваш клишета, ако можеш, по подразбиране!
  • 68 Свинчо

    8 2 Отговор
    Красив човек,да му яде тиквун х.я,между другото всички кадри на герб са много грозни
  • 69 олигодуси бол

    7 4 Отговор

    До коментар #49 от "Русенец":

    Няма смисъл да се обясняваш на олигофрени с половин мозък, те нямат капацитета да разберат написаното които си е баш вярно
  • 70 Gost

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Врачанецо с кравите и мандрите в Северозападо":

    Поспри се както си ги подпукъл тия руснаци един жив не си оставил. Раскатахте им фамилията на тия руснаци. Имай малко милост
  • 71 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "Марийче":

    БЪЛГАРИТЕ не са дебили
  • 72 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "Марийче":

    БЪЛГАРИТЕ не са дебили
  • 73 Сеянин

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Никой":

    За жалост, в ГЕРБ не ги подбират по квалификация,( дори този индивид да е от Атака) ! Проблемът тръгва, от момента на преброяването на бюлетините, след изборите! Всяка партия, има своя стратегия! Колко и какви стратегически парчета от пицата му се полагат! А там, става въпрос, кой какъв сектор , от " баницата" ще контролира!
  • 74 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 4 Отговор

    До коментар #59 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не само гумени куршуми и сълзлив газ, но и АТОМНА БОМБА...!
  • 75 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #49 от "Русенец":

    .....`айде да пробваме пък да видим дали сте прав, а?

    Коментиран от #85

  • 76 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "ТОЧКАТА":

    Е там е номерът, че ЛИХВАТА не е инструмент, а се определя от ТЪРСЕНЕТО И ПРЕДЛАГАНЕТО...т. е. тя е ЦЕНА.
  • 77 Ами да

    7 3 Отговор
    Прав е човека .
    Кат знае,че робите само,че плямпат.
    Що да не си прави гаргара с тях?
    Ооооооо😂😂😂😂😂
  • 78 Хаджи хаджи Българин

    11 3 Отговор

    До коментар #12 от "КуКу":

    Ще дойде време, а то не е далеч, хората, които изоставиха просторни къщи и имоти в провинцията, да се приберат в къщи, а не да им стоят на главата, нагли шопи! Аз от летището, не искам да помирисвали София, да не говорим, да я гледам! Но НАГЛИТЕ ШОПСКИ СЕЛЯНДУРИ, ИЗБИВАТ КОМПЛЕКСИ! ВИЖТЕ СИ ШОПСКИО ШИПАР И КАРТОФЕНАТА ЛЕЙДИ ОТ САМОКОВСКО! СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #81, #86

  • 79 цвцв

    6 1 Отговор
    илиянчо яко си се поучил от пожарникаря просешт ген.лейтенант от първанов дето му спряа бюджета,и ти си същата маймуна как стискаше болен а сега взе да търсиш какво има под шлифера на идиотта който обижда на мисирки п-----к
  • 80 Удушвач на червени вмирисани руски троло

    6 10 Отговор
    Ей, един да ви каже в очите истината и ще го изядете. Яд ви е , че има и такива които са добре, а тълпата некадърници във Факти реве , та реве. Огледайте се изроди. Освен некадърните ви, сополяви муцуни има и хора, които са добре, радват се на живота и не гледат с едното око в червената кочина непрекъснато. Вийте, ревете, пищете, пенявете се това е. България върви на пред и все повече се отдалечава от страната на червените боклуци със столица Москва, въпреки вас. Май сте ненужни и спокойно можете да се приберете в някое блато около Урал.
  • 81 Някой

    4 7 Отговор

    До коментар #78 от "Хаджи хаджи Българин":

    Вие па от село ,сте много убави ! Няма що ! Айде всички "граждани" да си е върнете на село ! Като не харесвате София , айде бегайте си !
  • 82 Чичо Гошо

    6 1 Отговор
    Не е нормално, не нормални хора да са на високи така наречени ръководни постови. Пази Боже България.
  • 83 BO-TRANS. IVANKA DEMIR...

    0 1 Отговор
    Tarsq shofiori.C+E
  • 84 панчо виля

    2 1 Отговор
    Гледам това лице и не мога да подтисна приликата му с представата ми за дебил. Опитвам се да преглътна казаното като истина и изобщо не се получава. Или тоя с идиотската физиономия е пълен кретен за да говори небивалиците си или се пъне да се докара на тоя дето го е назначил. Вероятно микс от двете. А си мисля: абе Тиквата няма ли психолози около себе си които да отсяват от масите кандидати за "калинки" такива явни и очевидни олицетворения на олигофрения?
  • 85 Русенец

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Тези проби/грешки отнемат десетилетия за резултат. Нямам намерение да си прахосвам живота, за да ви доказвам неща, за които се иска акъл, поне колкото на перничанин, че да сте предварително наясно с последствията.
  • 86 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #78 от "Хаджи хаджи Българин":

    Откакто София е станала столица, България е тръгнала на зле. Неслучайно след освобождението са наложили столицата на нова България да е у шопско. Населението там е с пословична тъпота и говежда упоритост, но пък за сметка на това е изключително подкупно, лековерно и манипулативно. Направи ги ръководители на държава и ще я владееш.
  • 87 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "МАНУШКА":

    ЗАРЕЗАН! Вчера беше Трифон Зарезан, продажници такива.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Овен

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "sdrrWu":

    Да те е.а в г..а.
  • 90 Совата

    1 1 Отговор
    Тоя областен е поредното педалче с негативно излъчване,във властта -не бях го чувал до сега....ама и по добре! Чудя се само-как ги намират ,всичките такива послушковци и близачи???