14 Февруари, 2020 09:57 11 074 78

Уважаеми зрители, спите ли? Властта се гаври

  • слави трифонов

Ситуацията въобще не е смешна

Уважаеми зрители, спите ли? Властта се гаври - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За мен беше удоволствие, че мои гости във "Вечерното шоу на Слави Трифонов" бяха европейският шампион Едмонд Назарян и баща му - трикратният световен шампион и двукратен олимпийски шампион Армен Назарян. Един млад българин ни накара да се почувстваме горди. Това 18-годишно момче, състезател по класическа борба, на европейското в Рим тръшна всички и стана шампион. И за пръв път от толкова време ни накара да се почувстваме горди.

И много ми се иска, ама наистина много, много ми се иска, да продължа с нещата, които ни карат да се гордеем, че сме българи. Но, уви - не става. Всеки ден има неща, които ни карат да се срамуваме. Вижте само как звучи една новина от днес: „Полицаи са се опитали да откраднат печеливш фиш за 12 хиляди лева от възрастна баба“. Или пък новината: „Втори обир на банка в София за два дни“. Ако трябва да се пошегувам, ще кажа, че това явно е ефектът от спирането на билетчетата за търкане. Но всъщност не е смешно.

А въобще пък не е смешно, когато властта, която трябва да дава пример на обществото, се гаври с обществото. Какво имам предвид? Правителството е решило да подари на ГЕРБ офиси на два етажа в малкото НДК за период от 10 години.

Ще поясня – правителството на Бойко Борисов е решило да даде безплатни офиси за 10 години напред на партията на Бойко Борисов. Досега партия ГЕРБ е плащала по 5500 лева на месец за офисите в малкото НДК. С това решение на правителството ГЕРБ ще спести близо 700 хиляди лева. И тия 700 хиляди лева ще отидат при онези над 20 милиона лева, спестени от ГЕРБ. Спестени, благодарение на партийните субсидии.

ГЕРБ е първата партия, която получава безплатен офис с решение на правителството. И какво стана днес? От партия ГЕРБ съобщиха, че другите партии, като БСП, НФСБ, Атака, ВМРО също ще могат да получат безплатни офиси. Много ни успокоиха – безплатни офиси ще има за всички от сърце.

Сега да ви припомня нещо – миналото лято депутатите приеха субсидията да бъде 1 лев на глас. И понеже 1 лев на глас била малка партийна субсидия, Народното събрание реши партиите да получават офиси безплатно.

Субсидията от 1 лев обаче изтрая само 5 месеца – от август до края на декември миналата година.
В началото на декември депутатите гласуваха субсидията от 1 лев да се увеличи на 8 лева на глас. И сега забележете – с увеличението на субсидията, депутатите не премахнаха веднага възможността да получават безплатно офисите.

Както, между другото, не премахнаха и неограниченото финансиране на партиите от бизнеса. То беше въведено също с аргумента, че 1 лев субсидия е малко.
Това е безпардонна наглост и истинска подигравка с хората, гласували на националния референдум. Пък и с всички данъкоплатци.

Ако субсидията беше 1 лев, през 2020 г. ГЕРБ щяха да получат 1 милион лева. Но сега ГЕРБ ще получат над 9 милиона лева партийна субсидия.

ГЕРБ е и първата партия, която нагло ще компенсира онези 5 месеца с 1 лев субсидия с безплатен офис за 10 години напред.

Да обобщим. Към днешна дата партиите имат хем 8 лева субсидия, хем безплатни офиси, хем безвъзмездно финансиране от бизнеса.

Чудесна врътка, нали? Врътка, която се случва с любезното съдействие на правителството и е за сметка на всички данъкоплатци.

И сега бих могъл да кажа, че „Няма такава държава“, след това бих могъл да попитам: „Уважаеми зрители, спите ли?“ Обективно бих могъл да ви кажа, че ми писна да казвам, че няма такава държава и да ви питам спите ли, обаче истината е, че не ми е писнало. Защото силата е в истината и затова за n-ти път ще кажа: „Няма такава държава“ и „Уважаеми зрители, спите ли?“


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 79 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gggw

    30 208 Отговор
    аман с тия спортисти и чалгари.. до кога само на най-простите ще дават думата.

    Коментиран от #12, #34, #42, #64

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    184 18 Отговор
    народа не спи управляват го мутри олигарси престъпници бандити

    Коментиран от #67, #72

  • 3 Славчу

    62 13 Отговор
    ..........................дремкаме....................
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    137 13 Отговор
    БОЙКОБОРИСОВ е първия БЪЛГАРСКИПРЕМИЕР използвал гумени куршуми и сълзотворен газ срещу народа на БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #23, #68

  • 5 Николай Дракополов

    63 42 Отговор
    Я трай че... И кажи на охраната ти да проверява джипа и къщата ти по често за някой пакет!! Държавата е на Бойко Борисов и това е!
  • 6 ГРАД КОЗЛОХУЙ

    52 54 Отговор
    Ми Славчо де ти е партията, че мрънкаш само...

    Коментиран от #19

  • 7 Само да попитам

    187 15 Отговор
    Не спим, Слави, чакаме лидер. Чакаме също, някой да ни обясни, как като свалим Боко тиквата и останалите идиоти, ще се оправи всичко, след като парите са в Доган и Свинан? Как ще ги вземем, като нямаме съд и полиция. За армия не искам да споменавам, че там е смешна работа. Гласувах на референдума, ще гласувам и за партията ти, но е хубаво да се намери отговор на тези въпроси.

    Коментиран от #35, #69

  • 8 Случаен

    85 5 Отговор
    Кервана си лае,кучетата си вьрвят.............30г вече.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    90 20 Отговор
    ИВАН КОСТОВ СЪСИПА икономиката на бЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #54

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    104 7 Отговор
    помните ли ехидно подигравателната усмивка на СИМЕОН ДЯНКОВ когато показа постната пица колко хора умряха и ще умират от глад от такива престъпници олигарси
  • 11 az#Оставка!

    18 27 Отговор
    ГЕРБ! ХУБАВО Е!
  • 12 Умен

    40 10 Отговор

    До коментар #1 от "gggw":

    Ами намери си платформа и я изполвай за да си прокарваш твоите идеи. Ама, ме съмнява да направиш нещо, защото чакаш някай да ти даде....

    Коментиран от #70

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 41 Отговор
    помниме и ЖАН ВИДЕНОВАТА гладна зима
  • 14 Демограф

    74 6 Отговор
    Този път е прав
  • 15 Славчу

    32 79 Отговор
    Ти не ставаш за лидер ,мой чуек.Ти си чалгар,който пее фалшиво.Са че си наскубал некоя кинта,ок.Ама човек...ти да си лидер на българите...не ставай смешен.Бугарете може мн да са ги затъпили от 44та насам,ама гена си е ген и ти просто си обречен.
  • 16 Крум

    85 8 Отговор
    За съжаление наистина спи. Овчи народ!
    Няма вече вълци като едно време само овце!

    Коментиран от #39

  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    53 7 Отговор
    помнит ли лъжите на СИМЕОН КОБУРГОТСКИ
  • 18 споко

    58 3 Отговор
    Не спим. В будна кома сме.
  • 19 АНОНИМНА

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОХУЙ":

    ГРАД КОЗЛОДУЙ не еКОЗОХУЙ не копирай ника му простако
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 3 Отговор
    не ДЪРЖАВА а пародия
  • 21 Беше 1985 година

    27 8 Отговор
    Продавах собствена продукция на Женския пазар. Още тогава милиционерите ме рекетираха.
  • 22 Врачанецо с кравите и мандрите в Северозападо

    9 35 Отговор
    Какво ли ще ти е, ако и на тебе ти спрат достъпа до САЩ за рубладжийство и ми е много интересно как ще си правиш концертите в Америка?? Китайците мрат от чумата наречена "2019-n cov", което е генно биологично оръжие на ЦРУ. Искаме да знаем, как ще се справят руснаците с ''2020-n cov'', което ще бъде пуснато сега в Москва...и е оръжие ''сестра близнак'' на ''2019-n cov'', разработено от ''новата немска баня'' спeциално за братушките…??? Искаме да знаем, че Русия този път няма да бъде обърната наопаки със земята от немските танкове до околовръстното на Москва, няма да даде 25-30 милиона жертви премазани от немските танкове, което е нехуманно масово убийство, но ще даде 30-33 милиона жертви по много интелигентен и хуманен начин, безболезнено и набързо...??? Залагания…???

    Коментиран от #48

  • 23 Хахото

    20 6 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А бе има ли тема тука, по която да не се изходиш?

    Коментиран от #26, #47

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Последния софиянец

    40 3 Отговор
    За десет години напред. Тия кърлежи още десет години ли мислят да ни смучат.
  • 26 до ХА ХО ТО

    4 4 Отговор

    До коментар #23 от "Хахото":

    лека нощ
  • 27 STEFCO

    1 15 Отговор
    Tİ PONE NEDEİ DA SE MESİSH V POLİTİKATA PRİLİCHASH NA RYAZAN HUİ İ TEB Lİ Lİ TE KORUMPİRAHA PO DOBRE Sİ GLEDAİ CHALGATA
  • 28 ТТТТ

    11 36 Отговор
    Абе кой беше тоя с голата глава - спите ли! Циркаджия търси пет минути слава! хахаха
  • 29 Аман бе.

    38 13 Отговор
    Славунчо големия мъж, бред бойко екаше мекаше и сричаше. А зад гърба му говореше гадости. Повечето от пишещите тук сте такива, пред бойко ше пуснете кафяво, ама тук сте мъжкари хахахахахахахаха. Тоя народ не си струва никой да се бори, за него. Защото са овци, свикнали на стригане и доене, и никога борещи се за бъдещето си, а вечно разединени и оплакващи се. Гърците, ако се оплакваха, толкова, като Българите и не протестираха по площадите да са по зле и от нас. Но не са а са три пъти по добре от нас. Питайте някой, набор 2000г + да кажат същите за Васил Левски или стих на Ботев гледат, като пребозали.Тва е доказателство, че първо родителите са виновни и учителите не им пука, за хората дали си живота, за да имат идентичност и бъдеще, е така се отблагодарява българина на своите си национални герои.

    Коментиран от #76

  • 30 някой

    29 15 Отговор
    Ти да мълчиш! Какво направи ти? Организира среща на която се умилкваше угоднически на Борисов и Цацаров. Време е да поканиш Гешев,,че току виж ти потрябвал. Ти си един затънал в "нарцисизъм" индивид,така че не се отъждестявай с изстрадалия народ!

    Коментиран от #71

  • 31 8888

    7 7 Отговор
    Чакаме те
  • 32 Ядеитн

    8 14 Отговор
    През дедовия ми е. Тука ша стане леш - ама я съм си отживел своето. Дяцата ги отчувах изучих и станаа големи ора. Имам и унуци - сите учат я у Израел, я у Америката, я у Швейцарията. Никогаж нема да бъдат рая. Под пара ша бъдат барем още 100 годин. Па след туй, кой остане - да му мисли.
  • 33 Ще отмине

    3 3 Отговор
    и деленето на племена и народи, ама има още време да изтече. Да се гордееш с постиженията на другите е нелогично и странно.
  • 34 От дивия северозапад

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "gggw":

    Аман и от такива цифлюфци като тебе.
  • 35 чичо

    18 4 Отговор

    До коментар #7 от "Само да попитам":

    Тъй си чакахме 500год.Това ни е големия проблем,че чакаме все някой друг и когато все пак се появи....Е знаем какво става с тях,примери колкото искаш.То и Бойко си е лидер,два пъти подава оставка ама другите чакаха.Държавата,Бойко няма да я оправи,тя е такава каквато ние си я направим,ама ние си чакаме...

    Коментиран от #38

  • 36 Искрен

    9 14 Отговор
    Може и да спим но със сигурност не си ти човека който може да ни събуди, ти си по курса за деня, не струваш.
  • 37 Баш Батка

    3 9 Отговор
    Не ми се вярва самият Слави Трифонов да седи зад която и да е било статия тук.

    Коментиран от #66

  • 38 Пак да попитам

    12 1 Отговор

    До коментар #35 от "чичо":

    Ти като не си от чакащите, какво точно направи?

    Коментиран от #41

  • 39 КОЙ

    10 3 Отговор

    До коментар #16 от "Крум":

    Вълците ги избиха едни комшии за около 500г. и сега само овце има.
  • 40 123+

    21 5 Отговор
    Браво, Слави, ръчкай в очите този заспал народ!
  • 41 чичо

    9 2 Отговор

    До коментар #38 от "Пак да попитам":

    Нищо приятел,нищо.Само псувам чакащите,че сте много.Какво могат да направят един, двама,че и трима-нищо.Така става когато в хората няма единомислие, поне по важните въпроси.Промяна в мисленето трябва,а не чакане.Нищо лично!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 3 Отговор
    РУМЕН РАДИВ най достойния ПРЕЗИДЕНТ на БЪЛГАРИЯ
  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 0 Отговор
    защо полицията притесни респектирващо баба СТОЙНА та тя каза истината баба СТОЙНА е истинска БЪЛГАРКА
  • 45 мани мани

    8 8 Отговор
    славуняко, и ти да управляваш, ще си същият БОКЛУК! нимой ми съ прай на оборотен и на многото загрижен за народа! изричаш това, което иска да чува народа, а това е хлъзгавост! ти си един пазмодий хлъзгав, неискрен, лъжец си! искаш да направиш партийка, за да участваш на избори и да лапкаш лв. а после и еврота, за да си спонсорираш кирливата телевизия! и ти си помияр като тия дето плюеш! а и ти не искаш да минем в евро, закото селянино прост, ще трябва да платаш в евро! нали ва? пиша кат' селяк закоту ти си селяк, та да разбереш по-добре!
  • 46 Матей

    3 7 Отговор
    Ай сиктири,драги зрителииее!Шоуто се банализира,няма кой да го гледа,даже и съвършено опростачените ашлаци,дори в циганските махали.Изумително е как може сериозно да се обсъжда създаването на "няма такава партия". А има такъм огромен контингент,с такъв мощен потенциал от простотия и агресивна галфонщина,те са верният резервна управляващата мафия,на тях разчитат за създаването на несигурност и свинщини,за бай-ганьовски избори и изобщо пълна симбиоза.
  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 2 Отговор

    До коментар #23 от "Хахото":

    ГЕРБ МАФИЯ БОЙКО бандит в цяла ЕВРОПА СМЕНИХА ПРЕМИЕРИТЕ а наш БОЙКО КОГА
  • 48 надали всичко е разработка на ЦРУ

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Врачанецо с кравите и мандрите в Северозападо":

    западът е инвестирал твърде много в китай, за да ги избива, това ще им забави критично производството, ще понесат милиарди загуби и липса на определени стоки, а капитализмът не може да се развива без масовото и безгранично потребление. Иначе ми харесва идеята, понеже средностатистическите китайци са животни и изверги, които пекат живи кучета насред улицата, който не вярва, може да посети 4chan
  • 49 Сашо

    10 8 Отговор
    Г-н Трифонов Вие одавна не сте част от народа!Вие носите огромна вина за състоянието на политическото съсловие днес.Хайде кажете нещо за това как последните 20 години лансирахте и наложихте всеки нов политически играч в страната.На Костов бяхте комшия и му поливахте цветята, щяхте да се жените за Княгинята Сакскуборгодска, Борисов беше супермен в студиото, Бареков беше промяната,Радев и кой ли не....Плюете по нещо което Вие лично сътворихте.И това не са крилати изказвания а факти,записани в предаванията Ви.Ако Ви беше толкова "бяла душата", както пеете в песните си(доста от тях не са даже ваши песни а народно творчество и балкански кавъри) още тогава можеше да се изправите срещу тях...но не Ви беше удобно тогава нали?
    А вашата партия от къде се финансира?
    Вместо да излизате злобата си и ако наистина имате желание да направите нещо реално за народа има много други начини без да влизате в политиката!

    Коментиран от #77

  • 50 КУРнинов

    8 5 Отговор
    Жив ли си бе Славуца?
  • 51 Дояч на крави

    8 3 Отговор
    !Айде ставай и повеждай народа само приказки.айде да те видим и тебе.то други нема дай да видим на какво си способен тръгвай ще те подкрепим, ще се събудим!
  • 52 Ангелов

    8 2 Отговор
    Е ти понеже си много буден какво толкова правиш,нагаждач долен.
  • 53 пере

    8 7 Отговор
    Този е циганизатор на българите и България.
    Чалгаджия продажен
  • 54 Иван

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Костов започна Бойко я довърши
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 gost

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Другото което е в България е пълно с паплач като русофили и комунисти и е съвсем нормално в развитите страни да не гледат с добро око на нас."
  • 58 вуйчо Ваньо

    5 0 Отговор
    Дайте им всичките пари на света от бизнеса от субсидии от безплатни офиси от обществени поръчки дайте им всичко, дано се наядат най после.
  • 59 7777

    8 1 Отговор
    Слави защо не направите отново референдум за субсидиите, но да не съвпада с никакви избори? Мисля, че след тази гавра, хората против субсидиите ще се увеличат с още 2 млн. души.
  • 60 Не спим !!!

    7 2 Отговор
    Слави,не спим !!! Омръзна ми все едно и също да се говори !!! Излиза,че НИЕ обикновените граждани сме ВИНОВНИ за всичко !!! Да,обаче -НЕ СМЕ НИЕ виновните !!! Виновни са ВСИЧКИ,които работят уж за политиката,икономиката,прависъдието,образованието,възпитанието на подрастващите,за селското ни стопанство,земеделието,развитие на всички наши отрасли , социалната политика,пенсионната системи и така нататък и така нататък....!!!! А накрая се оказа,че тези другари и Институциите не са си вършили добре работата преди 1989-гидина и след това !!!! И затова страната ни още не може да се оправи и е бедна държава !!! И ние хората изнемогвахме и се принудиха милиони БЪЛГАРИ да напуснат страната !!! Затова, НИЕ българите НЯМАМЕ никаква вина за състоянието на нашата държава !!! А изцяло вината е на управляващите !!! ТОЧКА !!! Сега МНОГО от тези ДРУГАРИ се крият като мишки !!! Дължат ни МНОГО,МНОГО,МНОГО , ЗАЩОТО ние българите работихме,а получихме нож в гърба !!!! Сега се вижда тяхното управление,вече сме под 6-милиона българи !!!
  • 61 СТИГА вече !!!

    10 1 Отговор
    СТИГА вече ПОДИГРАВКИ с нас обикновените граждани !!! Спим ли,не спим ли !!! Не спяхме и не спим,когато не можем да си платим сметките , когато мизеруваме и стоим на студено !!! Няма ТАКАВА държава,където хората да стоят на студено,заради скъпото ПАРНО !!! До там ни докара ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ,а после и СИНЯТА !!! За нас цветовете са без значение !!! И тази ПРИВАТИЗАЦИЯ ни разказа играта !!! И няма виновни,а има толкова много избягали хора !!!!! Избягали хора като от ЧУМА ,да търсят спасение в други държави !!! Повече няма какво да казвам,има ли смисъл ??? А ВИНОВНИТЕ все ги няма и се крият !!! Забогатяха и се крият !!!!
  • 62 ГОСПОД !!!

    7 1 Отговор
    ГОСПОД НЕ СПИ !!! Така,че всички ще си получат заслуженото !!!! Така ли е , Слави ?????
  • 63 BO-TRANS. IVANKA DEMIR...

    0 2 Отговор
    Shofiori.C+E

    Коментиран от #65

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ново

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не казваш кои предложи 8лв субсидии /бсп/ твоята партия мислиш за данакоплатеца а твоята заплата откъде идва /от чужбина ли/какво произвеждаш /продаваемо на концерти/ как-то кадърните хора

    Коментиран от #74

  • 68 Танкист

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Хубаво че кауна не каже изкараите самолетите като младенов да изкараме танковете
  • 69 Питания

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Само да попитам":

    Какво чакаш кауна призыва да напълним площадите явно нямате вяра в летеца лидери има ама за преватизация
  • 70 Глупав

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Умен":

    Мая го съветва но и затова се иска да възприемаш а не да си галфон ето и тои протиса за да не го забравим/аз мислех че се е пенсионирал/а тои и предавайте водил да не е на работа при никос
  • 71 Питаш

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "някой":

    Къде да го покани у тях ли
  • 72 непознат

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ха ха, народа спи приятелю та се пука. Като не спи гледам площада е празен. Така сме ние, всеки се спасява как може, ние не сме народ да играе отборно. Нека си спинка, лошо няма.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Да се забранят цветовете

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Ново":

    Предлагам.Забранят ли се цветове и партийни принадлежности с указ народа ще се успокои и ще почне да мисли правилно.Иначе Бог да пази България .Винаги боята ще разделя хората защото много печелят от нея бояджиите.
  • 75 Борис

    1 0 Отговор
    Това е идеологията на Слави Трифонов. С тази идеология той ще спаси държавата, но на всички е ясно, че това което казва дори да е верно, то съвсем не е определящото за развитието на България.
  • 76 Cck

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Аман бе.":

    Ти какво предлагаш?
  • 77 Сск

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Сашо":

    Проблема не е в Слави.Винаги след като изберем поредния "Месия" и го турим там горе, другите мушенгари набързо го вкарват в игрите и революцията е до там.И тогава вместо хората да излезем ,ние псуваме и се отчайваме още повече.
  • 78 Аз незнам защо е това

    1 0 Отговор
    Защо всички се заблуждавата,няма държава има София,всички работим за София,те са добре чувстват се добре наядени са имат пари,те избират правителство,следователно те свалят правителство,какво ще дойде бабата и дядото пенсионери от провинцията да стачкува ли или майката и бащата от провинцията които се чудят утре с какви пари ще пратят детето си на училище,или пък 2 та милиона провинционалисти в работна възраст които са в чужбина, е няма как да стане хаха каквото каже София.Това е истината те са добре пука им кой ще управлява.