Last news in Fakti

16 Февруари, 2020 13:05 4 114 48

Защо САЩ не случиха на лобисти?

  • кеворк кеворкян-
  • лобисти-
  • сащ

Нещо все ги човърка, та не можаха и няма да могат да свършат никаква работа

Защо САЩ не случиха на лобисти? - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Те са личните КирякСтефчовци на собствените си бащи.
Отцеругателството, което усърдно практикуват, вътрешно ги разяжда, прави ги несигурни, дори истерични, и най-вече страхливи.

В същото време са и порядъчно нахални.

Те щяха да бъдат същите натрапници, и ако бяха останали русофили, като бащите си.
Щяха да друсат казачок с голямо настървение и с още по-голямо настървение щяха да набиват крак на всеки 7 ноември. Някои дори и сега го правят насън.

Нещо все ги човърка, та не можаха и няма да могат да свършат никаква работа. Колкото повече се стараят, толкова по-зле става.

Нищо не могат да направят като хората – дори една рутинна търговийка, като покупката на Ф-16 за нуждите на парада на Гергьовден, се превръща в скандал.

Елена Поптодорова ще остане в Историята с артистичната приватизация на крем от фришоп на Варшавското летище.

Но точно тя ни обясняваше предимствата на самолета Ф-16/блок 70, сигурно са ѝ го показали на чертежи.

И тя разбрала всичко – а американците пък разбрали, че е разбрала. Много са наивни горките – покрай Елена вече си мислят, че разбират и българския народ.

Та тя казала нещо знаменателно тия дни по телевизията. Между другото, често съм се ядосвал, че телевизиите все канят като фанфаристи на американската кауза Пасито, Елена и още един-двама – но накрая схванах, че други мераклии за това високо призвание просто няма.

Елена отначало се учудила, защо американците забраняват на някакъв български съдия да влиза в САЩ, но после се сетила, че правосъдната система е най-важната и затова те започнали да въвеждат ред в нея – нещо като една малка Панамска операция срещу българското правосъдие.

Ако беше останала още известно време в собственото си учудване, а не да се гмурне в пенливото си красноречие, тя щеше да се сети, че не можеш да въдворявш ред, като нарушаваш собствените си свещени принципи. Например – „Всеки е невинен до доказване на противното“.

Един разумен лобист би си дал сметка за този гаф, преди да разхвърля слюнката си из телевизионните студия. Но нашите лобисти нямат мярка в прехласването, те биха се лезили и около най-неприемливата теза.

И изобщо не се сещат, че „простолюдието“ не е окончателно лишено от памет и прозорливост. То поназнайва едно-друго, пък и са го заситили за два живота с филмчета, с които му набиват в главата цитирания по-горе принцип; или пък друг – „Или всеки е важен – или никой не е важен“.

Посланик Мустафа трябва да скъса ухото на оня, който ѝ е подсказал авантюрата със „запретения“ съдия. Резултатът е очевиден: българската съдийска общност прие санкцията на Държавния департамент като необоснована, немотивирана и пр.

В понеделник посланик Херо Мустафа каза, че първата забрана е само началото – щяло да има и други „стъпки“ в това отношение.

Както са се настървили нашите хора, и стадион „Васил Левски“ да напълнят с клетници, на които им е забранено да влизат в САЩ, и това ще им се види малко.

Но точно в момента не ги интересува това, а друго – както би се изразил Клинтън: „Фактите, глупако“.

Обаче нашите лобисти дори Светата Истина не могат да обслужват, какво остава за неясната афера на някакъв съдия.

Те доказват правоверността си по друг начин - главно с показна преданост. И настървено бранят позициите си, сякаш са някаква мафия, която не пропуска никого във вътрешния си кръг.

И заради това, накрая се оказа, че американците не общуват и дори не познават истински значими личности, които да са техни посредници на влияние. Сякаш се задоволяват с шутове - които пък си позволяват да твърдят, че САЩ нямат нужда от апологети у нас. Е, това вече е диамантът на дуращината. Каза го онази Елена.

За да не бъдем голословни – вече съм го предлагал, но да го повторя: от посолството да поръчат една тайна социологическа анкета, за да са наясно, какво е доверието на нашето общество във въпросните лобисти. Направо ще се уплашат от резултатите. Руснаците ли са виновни за това, измислените хибридни войни – или безполезните и дори отблъскващи усилия на „вашите“ хора.

Американците се заблуждават, че покрай „лобистите“ познават и българския народ.
Нищо по-грешно от това.

Народът никога няма да прости на Паси безподобното му ругателство по адрес на православието, тази отровна плюнка никога няма да засъхне.

За какви ги имат българите, та смятат, че те ще преглътнат това сквернословието? Това никога няма да се случи.

Лобистите са друга порода, друго племе, което няма нищо общо с истинския Народ – не го ли проумяват това? И как представителите на една велика страна позволяват на една шепа „ситуационни американофили“ /по израза на проф. Пантев/ да ги водят за носа?

Паси и такива като него не могат да им свършат работа, дори и за един пробит цент. Вредата от тях е повече от ясна.

Когато Паси агитира за американски военни бази у нас, това веднага предизвиква враждебни инстинкти – дори не заради самата идея, а преди всичко заради онзи, който я продава.

Същата е и приватизаторката Ел. П. – когато говори, че Путин има „страх от стратегии“, буен кикот оглася дори небесата, тя само поощрява русофилските нагласи у нас.

И това са само публичните изгрухтявания на лобистите. Представяте ли си, какво нашепват тия проскубани ястреби на опекуните си, когато са насаме с тях. И това ще стане ясно някой ден.

Прислугата съсипва мита за велика Америка, но гафовете ѝ остават ненаказани.
Тя е подбрана почти изцяло от храненици на бившия/комунистическия режим, натъпкани с аванти от този режим, вижте ги само: лична преводачка на Живков, синче на висш идеологически цербер, възпитаник на комунистическа академия, игривец от семейство на комунистически активисти…
Момченцата, тичкали по коридорите на ЦК на комунистическата партия – и се готвели за съветници на Марк Помпео.

Не знам историята на „запретения“ съдия – само чух за свидетелствата на бившия главен прокурор Никола Филчев, когото американците не понасяха, тъкмо заради клеветите на техни хора, кръга край Прокопиев и прочее.

Днес същите хора воюват и със сегашния главен прокурор Иван Гешев. Това поставя в деликатно положение американското посолство в София – какъв ще е неговият избор/ориентир, когато едни и същи хора все са недоволни от българската прокуратура.

Иначе, би било хубаво „запретеният“ съдия да го аранжират и с някои текущи доказателства – българското общество има право да ги научи.

В противен случай, конспирацията става нелепа, съвсем по мярката на тукашните лобисти: „запретеният“ ще го изкарат заклет Путинист, и пр. нелепости.

Г-жа посланичката трябва да има и други извори на информация, извън неколцината лобисти-лешояди. Тогава ще научи – понеже е загрижена за българското правосъдие – как един доверен американски лобист натовари бедните български данъкоплатци с многохилядни санкции заради бруталното си отношение към същото това правосъдие.

Е, да – за Цветанов става дума, геният на безсмислените полицейски акции, авторът на унизителни коментари, заради които страната ни бе осъдена в Страсбург.

Този човек още ли е доверено лице – или г-жа Мустафа ще оправя и европейското правосъдие.

Безкнижни хорица не могат да ви бъдат истински приятели, те ви нанасят само вреди.
Духът на Америка, при всичките изпитания и дори безумия, през които премина тя през последните двайсетина години, може да бъде схванат от великите ви мислители, политици, писатели.

Не от „50 нюанса сиво“ – но тъкмо с такива боклуци са закърмени поколенията на Прехода, също и с тъпоумните приключения на Стивън Сегал – той пък, за да стане бъркотията пълна, вече е руски гражданин.

Особено безполезно, да не кажа – безтактно е да се воюва с българското русофилство, особено на негов терен.

То е неясно за чужденците, и ще си остане неясно. Така и не проумяха, че то е сложен феномен, необичаен.

През последните години то дължи нарастващото си влияние в немалка степен и на диващините на русофобите.

На голямата политика е присъща и известна енигматичност – а сега всички разбраха, че „запретеният“ съдия, а и Малинов, който получи орден от Путин, са само повод американците да се опитат да спечелят един мини-епизод от безкрайната война с руснаците.

Едва ли някой се е възторгнал от тази операцийка.

Тя даде повод на руския посланик в София Макаров да се направи на наивен руски мужик и хрисимо да попита: „Ама от какъв зор съдията ще иска да ходи в САЩ, та ще му забраняват?“ - след като има толкова други хубави места.

Бездарните ви лобисти никога няма да ви дадат възможност да проумеете корените и особеностите на българското русофилство – напротив, те ще ви зареждат единствено с празнословието и комплексите си.

И никога няма да получите от тях отговор на въпроса – защо преди падането на Стената тукашното, уж „нормирано“ русофилство мирно съжителстваше в разумните българи с искрено уважение и респект от постиженията на американската духовност – защо, наистина.

И при цялата си безцеремонност, политиката не успяваше да разклати това равновесие…

Ако не стигнете до верния отговор, смятайте се за жертви на лобистите си.
И накрая: един от големите провали на Прехода се оказа и разколебаното, меко казано, отношение на българите към една велика страна. За жалост.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    32 120 Отговор
    Това дърто ченге още ли е живо?!

    Коментиран от #35, #45

  • 2 Критичен

    29 111 Отговор
    Факти, кой ви спонсорира, бсп с партийни субсидии или руското посолство, постоянно се дава трибуна на псквили в стил анти америка ?

    Коментиран от #3, #34

  • 3 Хи хи

    38 5 Отговор

    До коментар #2 от "Критичен":

    вземат от всички
  • 4 бед бой

    27 47 Отговор
    Змията,кога ке мре най серт съска и апе.Русофобите също угаждат к'во иде.

    Коментиран от #8, #13

  • 5 Смях

    28 78 Отговор
    Мине, не мине и агент Митя трябва да си покаже противния сурат.
  • 6 Госあ

    30 50 Отговор
    Абе хубаво, ама треа се съобразява и кеворк как пише,предвид че е бил подлога и доносник и той.
  • 7 Бай хой

    63 25 Отговор
    На гербавите пак им бръкнаха дълбоко там дето слънце не огрява.
  • 8 Хихи

    29 65 Отговор

    До коментар #4 от "бед бой":

    И какво иде бе, ватник? СИВ, Варшавски договор, ЗАЗ, тъпотия, мизерия, манифестации? Въобще, нещо хубаво чакаш ли от Евразия?

    Коментиран от #48

  • 9 Доналд

    78 11 Отговор
    Няма качествени журналисти никои не ги пита каквото трябва затова крадлата и този гьонсурат Паси имат трибуна
  • 10 Асен Илиев

    16 33 Отговор
    еврейско-хазарски ГОВОРЕЩИ МАЙМУНИ, боклука(проститутки, криминални, бъмове) на Западнала Европа +цветнокожи примати и... "велика" страна?!?!
    Това са UNTERMENSCHEN!!! бе Кеворкянчо! :)
    A "Американската мечта" Е пропагандните Л АЙНА на същата тая еврейско/хазарска ШАЙКА в HollySHIT.
  • 11 Така де

    36 18 Отговор
    Американците знаят, че съдебната система е последната по значимост, затова ФАЛШИВО насочват борбата с корупцията натам, за да не попречат на истинската корупция!!! Преди да се стигне до съдебната система трябва да се изградят законите, а те се правят от политиците. Ако политиците напишат закони премахващи доживотен затвор, тогава съдиите няма как да дадат доживотен затвор. Ако политиците напишат закон, в който нито съдии, нито друг държавен служител не носят наказателна отговорност, тогава всеки от тях може да прави каквото си поиска. След политиците по важност се нареждат разследващите органи, които трябва да представят неоспорими доказателства. Чак накрая по веригата са съдиите. Така че борбата на САЩ с корупцията започната от преследването на съдии, е като да чистиш прахоляк с духалка - много пушилка, а резултат никакъв. Важното е по новините да говориш и да се преструваш, а будалите да цъкат с уста и да стискат палци да хванат тия гадни корумпета, апък ти си прибираш пачките и им се присмиваш какви са будали
  • 12 Асен Илиев

    18 25 Отговор
    ...Кеворкяне, ти като какви си ги представяш лобистите на UNTERMENSCHEN? Гении, някакви много умни ЛИЧНОСТИ ли? :)
    ЖИВОТНО, СЕ, СЪБИРА, С, ЖИ-ВОТ-НО!
  • 13 ШЕРЛОК ХОЛМС И ДОКТОР ВАТСОН

    18 29 Отговор

    До коментар #4 от "бед бой":

    Путлеру служишь?
  • 14 Отново ватник

    19 41 Отговор
    Агент Димитър от 6 -то главно на ДС пак се прави на морален стожер.
  • 15 Само питам

    19 38 Отговор
    Защо ли гнусните доносници на ДС се допускат отново да дезинформират общественото мнение?

    Коментиран от #36

  • 16 оня с коня

    12 43 Отговор
    Това "ДЪЛГОТО НЕЩО" дето го е написал Кеворк ДАЛИ ще бъде написано на Български или Арменски НЯМА НИКАКВО Значение,защото и в Двата случая НЯМА ДА БЪДЕ ПРОЧЕТЕНО.Между другото Той СИ СЕЧЕ КЛОНА от Алчност защото верно че му се Плаща на НАПИСАН РЕД,но това пък ОТБЛЪСКВА редовия Читател да си вади очите с излятата ОБИЛНО Гениална Арменска Мисъл,което пък Закономерно ще принуди Клиентите му да се ВЪЗДЪРЖАТ за в Бъдеще от "Услугите" му.

    Коментиран от #46

  • 17 123

    37 12 Отговор
    Поредното хубаво четиво не е като на мисирките
  • 18 стига бе

    13 38 Отговор
    Факти, престанете да ни пробутват съчинения от агенти на ДС. Не ги пета изобщо.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Евала

    49 9 Отговор
    Добра статия от истински журналист, който е чел книжки вместо да тича с филия с мас и да гледа филма за Винету
  • 22 ПЕНКО

    19 4 Отговор
    МИСТЪР НЕБЪЛГАРИН- КРИВУЛЯНЕ , КАТО ПИШЕШ И БРИШИ !!! В САЩ НА ВЛАСТ СА "НАРЦИСИ " И ПОДЛОГИ НА ГЕПИЛИТЕ ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ МАНГИЗИ / ЦИОНИСТИ ;ПИЛИГРИМИ И СЕМИТИ / !!!! ИЛИ ЩЕ ПРИЕМАТ ,ЧЕ И ДРУГИТЕ ЧОВЕЦИ СА КАТО ТЯХ ...ИЛИ ЩЕ ОТИДАТ "НА МАЙКА СИ В П....." !!!!!!!!!!!!
  • 23 Ivan

    32 8 Отговор
    България в момента произвежда глупаци и роби!Ако хората бяха образовани биха осъзнали че през последните 25 години Америка напада 9 мирни държави и убива над десет милиона невинни хора кой е истинския агресор и терорист?
  • 24 100

    10 7 Отговор
    Ние пък не случихме на журналисти.
  • 25 Собственик на 433 крави и три мандри в България

    18 20 Отговор
    Защото в САЩ и в повечето европейски страни, а вече и в почти всички източноевропейски страни комунизмът е забранено със закон! Тук също трябва да се забрани спешно при следващото гласуване на парламента за да може комунистите да бъдат принудени да отидат и да работят, а не да се хранят наготово с рубли, русофилствайки денонощно в интернет!Русофилите, комунистите и атакистите денонощно търсят крави и кравеферми в интернет?? Те са като магнит за привличане на все повече врагове и като един от големите млекопроизводители в северозападна България съм силно разочарован от използването на думата "кравари" като обидна квалификация към техните противници! Сутрин като пътувам от Враца към Монтана, където са повечето от кравефермите ми, единствената повтаряща се постоянно дума в интернет е "краварите...краварите"???Рекламирайки безплатно дейността на млекопроизводителите, явно се надяват тайничко да получат безплатно сиренце или кашкавалец към рублите?? Не господа!! Млечните продукти не са безплатни и можете да си ги закупите в най-близкия квартален магазин или хипермаркет. Купете си сиренце, саламурено или синьо, кашкавалец, масълце, кисело млекце да имате в хладилника, прясно мляко, стоплете си и изпийте чаша и това може да поуспокои вече силно болните ви комунистически и русофилски мозъци!! Надявам се де...може след това да пробвате и с лекарствата предписани ви от Карлуково...
  • 26 ай де бе

    29 9 Отговор
    Текста е написан на много високо ниво. Соросоида със сигурност трябва да я чете няколко пъти за да вдене нещо.
  • 27 арменска общност

    7 22 Отговор
    Доноснико, лапай паламарката.
  • 28 Друго си е в Химна ти да се пее за Мацкв

    9 19 Отговор
    Настоящата версия на химна по текст на комунистите Димитър Методиев и Георги Джагаров

    Горда Стара планина,
    до ней Дунава синей,
    слънце Тракия огрява,
    над Пирина пламеней.
    Припев:
    Мила Родино,
    ти си земен рай,
    твойта хубост, твойта прелест,
    ах, те нямат край.

    Паднаха борци безчет
    за народа наш любим,
    Майко, дай ни мъжка сила
    пътя им да продължим.

    Дружно братя българи,
    с нас Москва е в мир и бой,
    партия велика води,
    нашият победен строй.

    Френският вестник „Канар аншене пише по повод сборника с химни на страните от цял свят :
    Дори в химните на английските колонии и доминиони не се споменава за Лондон, докато в българския "химн" се пее за Москва !

    Последните 2 срамни куплета все още не са отпаднали от така наречения Национален Химн, въпреки че официалната позиция на Парламента е ,че са премахнати още 1990 г. , журналисти наскоро доказаха ,че официално срамните блюдолизки куплети не са премахнати до ден днешен от така наречения Български Химн "мила родино" .БЪЛГАРСКИЯ ХИМН Е "ШУМИ МАРИЦА"!!!!Няма русофилство в България,русофилуте в Бг са изветрели пенсионери или дечица на ЦК.От нормалните хора русофили няма и всеки,който уважава българската история и култура не иска руски ботуш да тъпче земята ни.Кеворк още 10г и кьорав русофил няма да остане в България.
  • 29 Клозетниците си искат кенефа

    7 18 Отговор
    Както е добре известно от историята, Русия не приема Съединениено между Княжество България и Източна Румелия, извършено на 6 септември 1885 год. Поради тази причина тя изтегля офицерите си, служещи в нашата ВОЙСКА, което довежда до трайно влошаване на отношенията между двете страни . Въпреки всичко в избухналата на 2 ноември 1885 г. сръбско-Българска война, храбрата ни войска, командвана предимно от капитани, показва нечуван героизъм и само за броени седмици сломява врага. Сред най-популярните маршове, изпълнявани от войниците е "Шуми Марица", който бива наложен още по време на самата война като първи български химн. Причината за това е проста. Спречкването с Русия прави непопоулярен нейния химн, а и чувството на патриотизъм, достигнало високи нива след първите победи си казва своето.
    Националният Химн трябва да е повдигащ духа ,а какво да кажем за настоящия комунистически Химн по текст на комунистите: Джагаров - Методиев и музика еврейска !?
  • 30 Само питам

    7 16 Отговор
    Защо след така наречените промени (след 1989г.) не беше върнат истинският Български Химн - Шуми Марица( Химн на България от 1886 г. - 1946 г.) и въобще има ли някакви промени в България след като не кой да е, а комунистическия химн "мила родино" все още е Химн на Република България ( нали Уж вече не сме Народна Република България) , това е .

    Коментиран от #33

  • 31 някой

    5 18 Отговор
    Кеворк,четейки статията разбирам че този път Щатите са уцелили на лобист. Толкова тънко и уж незабележимо величаене на американската демокрация едва ли някой друг е способен да направи. Но ти умееш,ти си винаги една крачка пред Народа! Затова е по-добре да спреш с грижите си,много са коварни&
  • 32 ха ха ха

    17 1 Отговор
    Защото са престъпници и залагат на престъпници - затова!
  • 33 Бай хой

    17 6 Отговор

    До коментар #30 от "Само питам":

    Защото под звуците на този химн са избити десетки хиляди Българи. Под неговите звуци България пропада в две национални катастрофи а територията е намалена наполовина.
  • 34 случайно минаващ

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "Критичен":

    Цветанов и Паси не ги спонсорира никой?
  • 35 бай Шиле

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Прав си. Да го обесят най после този бездарен писач.И ще си четем само какво са наредили да се изкаже Паси,Цецо и оная конгерица?Мерси.
  • 36 бай Шиле

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Само питам":

    Добре де,питай.Ама защо питаш 7 пъти с различен ник?
  • 37 Български по хелзинкски комитет

    14 2 Отговор
    Кеворк,ако питаш те и на разузнавачи не са случили.Виж само предишния и сегашния резидент какво представляват.
  • 38 Balgarin

    4 10 Отговор
    Mnogo e prost toa armenez be.Vse e protiv USA,Ami kto obica Velikata Rus da otiva v Sibir.
  • 39 факт

    10 2 Отговор
    велик!!!
  • 40 кючук чобан Калитко

    4 8 Отговор
    Като четете умерената критика на К. К. към служители от администрацията на САЩ за тяхната наивност относно така наречените им лобисти – не забравяйте кой е собственик на вестника, в който К. К. пише, а е и в неговата редакционна колегия или нещо подобно.
  • 41 Кактус

    12 3 Отговор
    Колкото и да го плюете автора, заслужено или не е без значение. Важното е че казва доста истини за подхода на САЩ, които за пореден път са като слон в стъкларски магазин!!!
  • 42 vasik atanasova

    8 1 Отговор
    кево най умния си от всички журналисти в бг то
  • 43 България е във НАТО и ЕС

    4 4 Отговор
    Марш марш за сибир куче продажнио комунистическо от ДС колко ли българи си погубил гад мръсна
  • 44 Българин-родолюбец

    4 4 Отговор
    За това сме на това дередже вижте Румъния Полша Унгария изритаха комунистическите изчадия и се оправиха а на нас още агенти от ДС ни учат на морал
  • 45 ГОСТ 1

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Емил,май пак си се напил.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 не на либерал идиотизма

    1 0 Отговор
    гениален журналист, истински патриот, поклон, а за соросоидните недоразумения по-добре да не коментират тук просто не им достига умствен капацитет и то с много.
  • 48 белене за соросите

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хихи":

    Какво иде не знам но знам как беше България 9 милиона с развита тежка и хранително вкусова промишленост, развито селско стопанство(хранещо половин Евразия), безплатно образование и здравеопазване, държава уважавана от съседи и по света дори и страхопочитание имаше от страна на гърци и турци. А какво е сега бе соросоиде с полиран мозък, 7 мил. я има я няма, нароиха се тъмнолилави орки безчинстващи по селата, полиция няма, селско стопансво, промишленност няма, ток, вода и т.н. в пъти по-скъпи, циганизация и емиграция щото трябва да се угоди на лицемерните западняци и боклуците от въд океана, та така 'какво беше и каво е сега" идиоте зомбиран