21 Февруари, 2020 16:00 57 484 79

Нещо става: Имат план за България

  • евгений дайнов-
  • българия-
  • ес

Какво става в България? Този път сериозно са ни извели на пистата за излизане от Европа. А зад нашите основни играчи надничат азиатските физиономии на едни много по-сериозни хора, които имат ясен план къде да ни закарат

Нещо става: Имат план за България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от проф. Евгений Дайнов

Човек би могъл да си помисли, че ни управляват диваци и варвари. Диваци в смисъл на хора, които нямат елементарна култура на общуване със себеподобни. Вместо да говорят - ръмжат, вместо да подават ръка - замахват с юмрук, вместо да се грижат за бъдещето - плячкосват всичко начаса. А варвари в смисъл на хора, които не притежават нито атом от онзи самоконтрол, присъщ на цивилизованите хора. Алчността, наглостта и презрението към гражданите на републиката са водещи поведенчески характеристики. И, разбира се, ще ти се изсмеят в лицето, ако им споменеш, че политиката - това е служене на общото благо. А ако им цитираш Аристотел в този смисъл, като нищо може да ти запорират сметките. Вече си дадоха правото да го правят.

Диваците и варварите, облечени във власт, са проблем сами по себе си, защото разрушават цивилизования, мирния начин на живот. По-опасното обаче е, че тяхната алчност и наглост се ползва от други, които са по-умни, по-хитри и по-опасни от тях. И чиято цел е общото благо да бъде изтрито от лицето на страната.

Трите остриета на "активното мероприятие"

В последните дни примерите са повече от красноречиви. За онези, които помнят методите на комунистическата политическа полиция, е очевидно, че в момента тече т.нар. „активно мероприятие”. Това бяха инициативи, организирани от ДС (след съответното обучение при КГБ) за омаскаряването на дадена идея и най-вече на нейните носители. За да може по-късно, когато тези носители бъдат арестувани, изселени или по друг начин „неутрализирани”, общественото мнение да си каже: Ами да, тия са едни негодници, правилно бяха неутрализирани от народната власт.

Първото острие на сегашното „активно мероприятие" е атаката срещу „престъпната приватизация” и „криминалния преход”, подета от главния прокурор Иван Гешев и подкрепена от подопечните на режима медии. През радиата и телевизионните студия преминаха куп хора, според които преди 1989 е имало общонародна собственост, която е била „на хората" и е работила чудесно, създавайки мощна индустрия и работни места. После обаче била разграбена от едни гадове.

Тъй като Гешев е по-скоро политическо, отколкото правосъдно лице, целта на тази кампания е политическа: да се делегитимира преминаването на фалиралото комунистическо стопанство към ефективна пазарна икономика чрез конституирането на частна собственост. Така се възстановява пропагандната идея на Сталин и Вълко Червенков (Тодор Живков беше доста по-наясно с реалното положение), че държавно-социалистическата икономика работи по-добре за хората от частно-пазарната. Това на свой ред подготвя почвата за продължаване на национализациите (вече стартирали с хазарта), както и за превземането на частни фирми. Показателно в това отношение е запорирането на сметките на адвоката на Емилиян Гебрев, чийто завод „Дунарит" държавата се опитва да конфискува вече няколко години.

Целта на по-общия лозунг за „криминалния преход” е да бъде подготвена почвата за ареста, изселването или неутрализирането на хора, които да бъдат сочени с пръст като част от този преход. В списъка, периодично огласяван от политическото лице Гешев, фигурират издателят на „Дневник" и „Капитал", лидери и активисти на „Демократична България", че даже и наша скромност. Да се готви Иван Костов.

Второто острие на „активното мероприятие" действа в синхрон с първото. Това е усилието да бъде предотвратено влизането на България в еврозоната. Усилие, предприето на най-високо държавно ниво. Ясно е как двете остриета си взаимодействат. Първото легитимира живота преди ЕС, а второто подготвя почвата за отдалечаване и дори откъсване от ЕС. В тази посока работи и наглото решение на НС България да си запази въглищните енергийни мощности, независимо от това какво ще каже Европейската комисия. Онзи ден пък, след като делегитимира еврозоната, Борисов намекна и за отказ от участие в зелените политики на ЕС - тоест, отвори още една писта за излизане от Европейския съюз.

Третото острие на „активното мероприятие" е именно масовата истерия по темата „европейците искат да ни вземат въглищата, за да ни ликвидират икономиката”. Стилът на тази инициатива повтаря предишни антиевропейски истерии като тази около Истанбулската конвенция или пък около норвежците, които щели да ни вземат децата, за да ги дадат на тъмнокожи гейове. Да не говорим за половото образование в училищата.

Защо го правят?

Като гледа какви ресурси са взети на въоръжение, човек би могъл да заключи, че в тези „активни мероприятия" е замесено и самото държавно ръководство. Единствено по инициатива от най-горе може да се случи така, че т.нар. либертарианци да се запретнат да организират петиция против влизане в еврозоната. Т.нар. консерватори, също командвани от Борисов, засега мълчат, но това е поради очевидната причина, че техният предводител и председател на Института за дясна политика Нено Димов е в ареста. В момента, в който се намери начин тази пречка да бъде преодоляна, ще ни залеят и „консервативни” размишления по темата как въглищата са точно толкова важна част от българската християнска традиция, както и коленето на кочове на публични места, побийването на булки и тричането на кучета.

Този път съвсем сериозно са ни извели на пистата за излизане от Европа. Може и да го правят от диващина и варварщина, но зад тях надничат азиатските физиономии на едни много по-сериозни хора, които имат ясен план къде да ни закарат, след като бъдем откъснати от Европа. Кои са тези хора? Какви са техните цели? Какви ще бъдат резултатите за нас?

Задайте си тези въпроси и едва след това решавайте дали следващия път пак ще гласувате за ГЕРБ, понеже ви пазят от комунистите...


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 255 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    259 59 Отговор
    Дайнов, Дайнов - и ти обърна палачинката!!! Наред с Кулезич, Дачков и пр. и пр.

    Коментиран от #17, #54

  • 2 abc

    119 31 Отговор
    Нa Рaдeв, Нинoвa, a и нa Бoриcoв, мнoгo им ce иcкa cмe мнoгo вaжни; вeчe нe cмe гeoпoлитичecкa рaзмeннa мoнeтa иcтoричecки, кaктo някoлкo пъти e cтaнaлo минaлия вeк. Мaщaбитe вeчe ca гoлeми и ниe нямaмe cтoйнocт; тoзи път приличa нaшитe гoлeми cъceди щe гo oтнecaт; дoри вoeнният cъюз нямa дa ги cпacи. Дa ce нaдявaмe в ритaницaтa нa гoлeмитe дa нe пocтрaдa нaшeтo мaгaрeнцe.

    Коментиран от #38

  • 3 мани мани

    116 293 Отговор
    само със западът и никога повече с тия блядове мръсни гадни подли бедни мижави отрепки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! мрете блядове!!!!!!!!!!!1

    Коментиран от #9, #48

  • 4 антибсп

    156 39 Отговор
    Умен комуняга! Умее да обърне нещата, но това не ги променя ...
  • 5 Ал Бънди

    189 38 Отговор
    Тая година пърцуцата в Миндя е станала отвратителна.Как я пие тоз чиляк..... Ама ей го, резултата е на лице.Чак толкова несвързано скоро не беше писал.Не се научи как се прави ракия туй момче.И особено как се пие.
  • 6 Факт

    58 8 Отговор
    Те сами си пишат протоколите!
  • 7 123

    130 12 Отговор
    Мисля че някой е взел някой лев да напише тази статия,не че някои неща не са верни но подкрепата е видна.
  • 8 Последния софиянец

    138 21 Отговор
    Грешката на Бойко е че се опитва да балансира между изтока и запада. И от два стола на земята.

    Коментиран от #10

  • 9 000

    113 60 Отговор

    До коментар #3 от "мани мани":

    Запада не ви иска. Е сега Боко ще се озове в Испанска килия. Запада НЕИСКА простолюдие

    Коментиран от #13

  • 10 000

    87 41 Отговор

    До коментар #8 от "Последния софиянец":

    Опитва се да си балансира парите в джобовете и сметките. За него затвора е отворен чака го в Кралство Испания. Как се надушвате тъпаците. Тук коментирате сте само олиго.

    Коментиран от #14

  • 11 bulgarin

    21 34 Отговор
    spoko priatelu nishto ne mogat da napraviat tova e boy posleden za komuniagite v bg no pone shte se osvetliat totalno v Evropa mnogo dobre znaiat kakva chervena tinia ima u nas i zatova shte gi dovedat do totalen falit zashto mislite che US poslanika v bg gospoga Hero Mustafa govori za corubciata v BG za tazi korupcia znaiat i v Evropa vsichki vidiaha che s dobro ne stava i sega se pochva po sashtestvo
  • 12 ха ха ха ха

    140 23 Отговор
    Манипулативна статитя. Само предвид,че Ханке се вдигна от Америка да дойде в Бг да и обяснява ,колко е лошо еврото за нас...Не мисля,че защото той много ни харесва нас българите е дошъл в Бг. Дошъл е да защитава интереса на САЩ. Та,Дайнов иска да каже ,че американците са със "азиатски физиономии" ли?Дайнов,Дайнов...тия си ги разправяй на баба ти..тя може и да ти повярва.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 бай Шиле

    175 19 Отговор
    Г-н Дайнов,когато следвайки своя интерес,Русия прави нещо срещу България тава е агресия.Когато САЩ прави абсолютно същото ,това е демократично партньорство? Или в с.Миндя са открили консулство на някое посолство?
  • 16 5555

    168 13 Отговор
    Дайнов, в наше село, ядем доматите с колците?
    Статията, която си написал, е точно за натрапване на "истина"!
    Забравяш, че все още има живи хора, които не са напускали България и знаят, кои бяха мутри, кои получиха чувалите с парите, кои "играчи" окрадоха спестяванията на хората и т.н.!
  • 17 Илиев

    38 53 Отговор

    До коментар #1 от "555":

    Не виждам промяна в Дайнов. Винаги е бил последователен и неудобен коментатор за партия ГЕРБ. Хич не ги бръсне за слива.
  • 18 Български по хелзинкски комитет

    142 27 Отговор
    А бе и ние считаме,че руснаците ни бъркат работите.Те ни забраняват газопроводите,продават ни на двойни цени виртуални самолети и си правят военни бази срещу трета държава.

    Коментиран от #58

  • 19 Ххх

    118 12 Отговор
    Е, то си му личи, че е от лагера на Костов. Казва и някои верни неща, но и в не - малка степен извърта и замазва нещата, ако може да оправдае най - вече политиците от времето на Костов. Социалистическата икономика била неефективна. Като цяло да, но не съм съгласен всичко да се слага под един знаменател. Примерно Кремиковци или заводите за тежко машиностроене може и да не са домислени в определени отношения, но има и не малко мощности, изградени по времето на социализма, които и до днес са гръбнак на българската икономика. Като АЕЦ Козлодуй, блоковете на Марица изток, Нефтохим Бургас, предприятията от оръжейната промишленост и още много други. Приватизацията че беше грабителска, и то в много голяма степен е безспорно. Аз съм твърдо анти ГЕРБ настроен, но въпреки това от време на време слушам журналиста Антон Тодоров. И той в последно време изнесе немалко информация, включително относно разграбването и източването на Кремиковци по времето на Костов. Друг е въпросът, защо сега се повдигна отново тази тема. Дали чувството за справедливост е заговорило у днешните управляващи ? Или търсят повод за разправа с политически противници и отклоняване вниманието на хората от проблемите на днешното управление. Защото ако в приватизацията има много материал за прокурорски проверки, то и управлението на Борисов също дава много материал за разследване. Като държавните поръчки например.

    Коментиран от #21, #29

  • 20 бай Шиле

    90 15 Отговор
    Дайнов,защо не си направите едно каре за американски белот.Ти,Цецо,Минджев и Сашето Йорданов.Бих дошъл за "кибик".
  • 21 ГруЮ

    71 17 Отговор

    До коментар #19 от "Ххх":

    Или пък готиния факт как "фалиралата" социалистическа икономика, не могла да си и3пълни плана от 90 000 нови жилища пре3 1990 г. и построила само 38000 . 3а справка - пре3 2019 са построени невероятните 12 или 16000 нови жилища. Информацията е от статистиката-всеки може да я намери.

    Коментиран от #23

  • 22 Май само този идиот

    64 15 Отговор
    Не е разбрал че, ни управляват примати...

    Коментиран от #39

  • 23 Ххх

    54 7 Отговор

    До коментар #21 от "ГруЮ":

    Е, сега нали казват, че е пазарна икономика. И нещата според мен опират по - скоро до платежоспособност и търсене на жилища. Ако го има, предполагам че и 300000 годишно биха строили. Друг е въпросът, че няма да остане незастроена градинка в междублоковите пространства. А също може да се коментира, какъв процент от хората по онова време се сдобиваха с жилища, при всички да кажем тогава отрицателни условности, и какъв сега. Да сега жилищата може да са по - красиви и по - функционални, но колко хора са с доходи, позволяващи придобиването им ? С какви доходи трябва да е сега едно младо семейство, за да може да се издържа и да плаща вноски по заем за жилище ?
  • 24 ГруЮ

    107 18 Отговор
    Жилищата не се ра3личаваха особенно от те3и в скандинавските страни например.И по отношение на материали и по отношение на мебелировка.Все пак оттогава минаха 30 години. Цената е сходна спрямо цени и средна 3аплата тогава и сега, с та3и ра3лика, че и3дръжката на живот е друга. Няма парно по 10 лв. на месец или вода по 2-3 лв. Все пак някой трябва да плаща печалбата на частните фирми. Основната ра3лика е ,че тогава печалбата отиваше в държавата, а се връщаше под формата на 3дравеопа3ване, обра3ование и сигурност и култура, а сега отива в скъпи джипове, имоти и любовници.

    Коментиран от #31

  • 25 5ко

    74 10 Отговор
    Щом този запартък каканиже така, значи вярно е точно обратното. Преди върл комуниЗ, ся пръФ евроатлантик. Фурнаджийска лопата. А бе типичен жид.
  • 26 Куку и Пипи

    60 17 Отговор
    Дайнов, като препоръчваш да не се гласува за ГЕРБ, би ли казал за кого да гласуваме? Може би за БСП? Или за фантомите на Костя Копейкин? Вероятно би ни препоръчал вечно разпадащите се жълтопаветници от Дай България? Я си гледай кръчмата в село Миндя и остави хората сами да решават за кого да гласуват.
  • 27 бай Шиле

    64 7 Отговор
    Този пич направо ги разби руснаците.Удри Генчо!На спешно заседание в Москва са започнали да премстват нещо на Путин от единия крачол в другия.А бе Генчо,да беше писал,че си отровен с новичок.По щеше да Фане дикиш.
  • 28 Куку

    21 3 Отговор
    Ха ха ха
  • 29 ТОЧКАТА

    94 10 Отговор

    До коментар #19 от "Ххх":

    Една икономика е ЕФЕКТИВНА!!!!В ЗАВИСИМОСТ ОТ ПОСТАВЕНИТЕ И ЦЕЛИ!!!!При СОЦИАЛИЗМА ЦЕЛТА БЕ ,, ОБСЛУЖВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОТРЕБНОСТИ,,!!!!!//или все по-пълно задоволяване на потребностите на ВСИЧКИ!!!/.... При капитализма е ПЕЧАЛБАТА И СПЕКУЛАЦИЯТА!!!!!!Затова сега тя е ефективна за Божков,Киро гела,Доган,Пеевски ,ковачки,вълка,лисицата,пора и прочие и прочие фауна и флора....НЕЩО ДА СТЕ ЧУЛИ ЗА НАРОДА??????
  • 30 Питанката

    43 13 Отговор
    Браво Дайнов, професорска статия. Значи ГЕРБ - партията за европейско развитие на България иска да ни изкара от Евросюза. Защо не ни каза за кого да гласуваме тогава. Зад ГЕРБ надничат азиатци, а зад БСП кой наднича?
  • 31 Илиев

    17 50 Отговор

    До коментар #24 от "ГруЮ":

    Ами ти като си мизерник, що броиш апартаментите на хората. По-умни са, по-работливи са и имат. А ти, понеже си мързелив некадърник - нямаш. Логично.
  • 32 ГруЮ

    44 6 Отговор
    Илиев, Илиев... ех,поредния #уменикрасив. Как само успяха да ви промият мозъците за броени години?!
  • 33 СПРАВЕДЛИВ

    36 8 Отговор
    Я Евгений и тьi Евгений
    Я не гений и тьi не гений
    Я говно и тьi говно
    Я недавно тьI давно
  • 34 Васко Георгиев

    35 2 Отговор
    Български полицаи военни прокурори и съдии покровител-стваха банди които убиваха чужденци и ги ограбваха а митничари даваха информация за валута и товари.
  • 35 ха ха ха

    24 15 Отговор
    Боко си поръча малко статии за отвличане на вниманието и шаранчетата клъвнаха...
  • 36 КРАЛИ МАРКО

    50 10 Отговор
    Много мразя бивши тъмно червени комунисти изведнъж да се правят на демократи..Този е от най големите човешки отрепки които са се раждали на земята. Същия е като Стоян Ганев дето умря като мръсно куче и самотник, изоставен от всички. Жалки хора сте това Дойнов. Срамувам се че ви има такива. Ти си бивш кадър на Москва. Имай поне малко човешко достойнство. Не заслужаваш и храчките на народа. Но Господ си знае работата. За мен много по достойни бяха Божидар Димитров , и Костадин Чакъров от такива мутанти като тебе.

    Коментиран от #37

  • 37 ТОЗИ-ОНЗИ

    18 11 Отговор

    До коментар #36 от "КРАЛИ МАРКО":

    Дайнов, Дайнов, да беше се постарал малко към розовото да залитнеш! Та ти целия блестиш в ярко червено, бре!!!
  • 38 Чопи

    12 41 Отговор

    До коментар #2 от "abc":

    Имаш ли идея колко модерна добре обучена и жестока армия имат турците? Мужиците така ша настъпят котето, че свят ша им се завие.

    Коментиран от #40, #50

  • 39 Гост

    11 4 Отговор

    До коментар #22 от "Май само този идиот":

    Явно се имаш за примат в такъв случай,защото само като такъв можеш да се оставиш да си управляван от такива,ако си нещо повече едва ли.
    😀

    Коментиран от #65

  • 40 Пичо

    21 5 Отговор

    До коментар #38 от "Чопи":

    Да не би ти да си ги обучавал тези турци в някое село в Делиормана.
  • 41 Nji

    10 9 Отговор
    Когато не ставаш както каза Бойко лош материал и е прав почваш да обвиняваш другите за своите неуспехи
  • 42 незнайко

    43 10 Отговор
    Много тенденциозна статия . Ако не се борим да запазим въглищните централи ще бъдем в нокдаун с енергетиката . Накараха ни да затворим 4 блока от АЕЦ Козлодуй и резултата е налице !!! Прнедставяте ли си какъв режим щеше да има, ако в БЪЛГАРИЯ работеха всички заводи които бяха СРИНАНИ !!! ЦЕЛТА Е ИКОНОМИЧЕСКА ЗАВИСИМОСТ НА НАШАТА МИЛА РОДИНА !!! За това не се говори !!! Всички големи вериги магазини са на чужди фирми !!! Турция чрез подставени лица изкупува земя в североизточна БЪЛГАРИЯ !!! Циганите са оставени на произвол защото те ПОМАГАТ за разрухата на страната ни !!! Защо ги изгониха от Франция а сега и от Англия ??? ЗАЩОТО ИМ ПРЕЧАТ НА РАЗВИТИЕТО !!! Лично не съм видял голяма полза от това, че сме в ЕС освем, че станахме разграден ДВОР за манипулация !!! Всички нови предприятия които се строят са чужди а не НАШИ !!! Ние само работим в тях . ЗАЩО НЕ СЕ ГОВОРИ НА ТАЗИ ТЕМА ??? За телекомуникациите да не говорим . ЕТО КАК МОГА И АЗ ДА НАПИША СТАТИЯ НО КАКВО ОТ ТОВА ???
  • 43 Гост

    26 8 Отговор
    Ама кажете г-н "професор" Дайнов,колко голям хонорар,взехте от Козачки за да ги напишете тези "прозрения"?
  • 44 Дайнов е пич

    21 8 Отговор
    Миндов си е захапал опашката, а носът му е под нея. Плаши с евразия, а защитава бандитите приватизатори назначени от .....евразия. Къш бе миндьо.
  • 45 ттттттт

    14 8 Отговор
    според мен ако разглеждат престъпната приватизация те могат за застрашат много комунисти хрантутници и затова сега понеже комунистите са царе на пропагандата на доносите и дезинформацията удрят бойко защото се страхуват да не им вземат краядените от народа пари.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Меджуморие

    4 11 Отговор
    Целта е проекта на САЩ и Полша - Триморие да бъде създаден съвсемо отделно от Европейския съюз, което да го противопоставя едновременно и на Русия и на западна Европа.
  • 48 Отговор за малоумника прост

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "мани мани":

    До къде я докарахме с америте? Само тъпи обратни соросоидчета като теб се облагодетелстваха от това разсипничество и престъпници
    ала Костов.
  • 49 Смешен плач

    20 2 Отговор
    Измисленият професор Дайнов проявява признаци на подивяване от страх! Щели някакви азиатци да ни извадят от под полата на Европата... Борисов и Гешев ни връщали към комунизма:
    "...прeди 1989 e имaлo oбщoнaрoднa coбcтвeнocт, кoятo e билa „нa хoрaтa" и e рaбoтилa чудecнo, cъздaвaйки мoщнa индуcтрия и рaбoтни мecтa. Пocлe oбaчe билa рaзгрaбeнa oт eдни гaдoвe."

    А Дайнов ревностно е слугувал на тези "едни гадове". Той си знае. И сега го е страх. Страх да не си загуби измисленото и харизано му обществено положение, по волята на криминалните приватизатори.

    След като обслужи господарите си, които преднамерено и целенасочено фалираха лошото "комунистическо стопанство" за да се премине "към ефективна пазарна икономика", господинът обслужи същите тези свой господари, които се облажиха от приватизацията и му подхвърлиха кокалче. И сега пак лае - вярно куче на господата приватизатори.

    Първо, измисленото професорче не прави разлика между социализъм и комунизъм. Второ, комунизъм никога не е имано в България или другаде по света, няма дори и в Северна Корея... който е учил знае защо, а професорчето е недоучено. Трето, социализмът на Сталин беше по-ефективен от китайският социализъм, който за 30 години направи Китай 2-ра световна икономика, така както икономиката на Сталин само за 10 години направи от СССР втора световна икономика и втора военна сила в света. Четвърто, към 10.11.1989 г. Народната република България имаше народно богатство - всенародна собственос

    Коментиран от #51

  • 50 Отговор за малоумника

    11 2 Отговор

    До коментар #38 от "Чопи":

    Турция : Русия = след 3 дена Босфора ще е наш!

    Коментиран от #67

  • 51 Смешен плач

    19 2 Отговор

    До коментар #49 от "Смешен плач":

    (продължение)

    Четвърто, към 10.11.1989 г. Народната република България имаше народно богатство - всенародна собственост - в размер на 108 милиарда, скъпи НРБ лева, като основни фондове и 14-16 милиарда, скъпи НРБ лева, като оборотни фондове. В доларово изражение това беше (108 + 16) : 0,87 = 142,529 милиарда щатски долари (левът беше по-скъп от долара в съотношение $1=0,87лв. и от рублата – 1рубла = 0,98 лв). На 10.11.1989 г. цената на трой унция злато в щатски долари е $385,35. (https://www.usagold.com/reference/goldprices/1989.html) Днес 22.02.2020 г. цената на трой унция злато БНБ фиксинг е BGN 2963.65 при курс долар/лев = 1,81079. Тоест , днес по фиксинга на БНБ трой унция злато е $1636,66. Като разделим $1636,66/$385,35 получаваме, че днес щатският долар, през цената на златото, е 4,247 пъти по-евтин от щатския долар на 10.11.1989 г.

    И така, в края на 1989 г. НРБ има общонародна собственост, делегирана от народа на държавата за управление, в размер на 142,529 милиарда щатски долари, които през цената на златото установихме, че са 4,247 пъти по-скъпи от днешните щатски долари.

    Следователно, народното богатство на НРБ, приведено към сегашната цена на щатския долар спрямо златото е било на стойност $142,529 милиарда x 4,247 = $605,320 милиарда щатски долари. Това е било материалното общонародно богатство на НРБ към 10.11.1989 г. в сегашни щатски долари = $605,320 милиарда!!!
    Това е само материалното богатство на НРБ към 10.11.1989г.

    Коментиран от #52

  • 52 Смешен плач

    24 2 Отговор

    До коментар #51 от "Смешен плач":

    (продължение)

    Това е само материалното богатство на НРБ към 10.11.1989г. = $605,320 милиарда сегашни щатски долари!!!

    Къде е това богатство днес?

    А погубените милиони човешки съдби?

    Хилядите самоубили се от отчаяние българи? Милионите аборти?

    А милионите българи избягали в чужбина от „демокрацията” в България?

    Коментиран от #70

  • 53 Борис

    22 1 Отговор
    Този Дайнов срама няма и непркъснато пръска простотия . С помням си как консултираше едно време СДС и докъде ги докара. Досега не знам една негова прогноза да се е сбъднала. Чуде се как го търпят още да преподава и трови душите на младите хора.
  • 54 Cac

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "555":

    Браво за точния коментар
  • 55 Басри Алиев

    17 1 Отговор
    Дайнов,не прочетох нищо в статията ти за все по успешната циганизация на нацията,защо?!
  • 56 сноу

    19 1 Отговор
    А-а и Продайнов се усетил ,че някой иска да му изуе потурите ,ама пак погледнал в грешната посока...Като балъците ,дето като ги бъзикнат отляво, им застават отдясно ,а те зяпат нагоре...А бе Еужени ,що не вземеш да се треснеш с китарата или да дръннеш два свестни акорда ,че да събереш някоя свястна мисъл в тая кухотевина, дето си и сложил и етикет" проф".Къде точно го виждаш тоя Сталин ,дето иска да предотврати еврото,щото чувам велики амерски специалисти са срещу него.. и-и вземи та го посочи това КГБ ,дето иска да ти вземе въглищата,мама му мръсна...Пък и те май си бяха пак амерски ...А за любимата ти приватизация това "криминална " е твърде безобидно ,щото това си беше чист грабеж...
  • 57 дивака

    11 1 Отговор
    идва еврото - затова всички цени са нагоре - трябва да се внимава
  • 58 Нов

    1 11 Отговор

    До коментар #18 от "Български по хелзинкски комитет":

    Не това го правеха преди сега щото много ви обичат ви продават газ на двойна цена

    Коментиран от #77

  • 59 Давит

    16 1 Отговор
    Професора по география от махалата Миндя е невероятна меродия.
  • 60 Пешо

    19 2 Отговор
    Тоя е тотално изтрещял! С целия си разум мога да приема, че е професор по глупотевини.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ако ни изгонят

    14 2 Отговор
    от европадобро ще ни направят.Слава Россий.
  • 64 машала на просията пуйкята и ивицатагъза

    3 2 Отговор
    3 в 1 неочаквана излъгация ......
  • 65 Добре

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Гост ама,прост...
  • 66 Гери

    2 0 Отговор
    От трън на глок, че по висок!
  • 67 Ердоган

    1 2 Отговор

    До коментар #50 от "Отговор за малоумника":

    Баш ваш ще е 😂😂😂😂😂😂по вероятно е турция и русията да са с обща граница😂😂😂😂
  • 68 Adam

    16 1 Отговор
    какъв професор е този нечистоплътен алкохоликл с омазана от тютюн мустак?
  • 69 ГЕОРГИЕВА СОФИЯ

    14 0 Отговор
    Започна се с пазарната икономика. Държавата била лош стопанин. Та се стигна до разпродажбата на държавата. Вече я няма. Честито! Кой я продаде! Кажете 20-тина имена! Хайде, Г-н Гешев, ако си прокурор и българин намясто! Започни от горе, а не отдолу - от дребните цаци. Защото е смешно!
  • 70 СВТ40 ссср

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Смешен плач":

    Това е страхотно. Но сега какво правим. Трябва да разрешат всеки да има право да носи оръжие за самозащита.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Точно

    9 1 Отговор
    Този ли се намери да дрънка глупости!
  • 73 Бобо

    3 8 Отговор
    Дайнов, вие сте били отличник по демагогия партийната школа. Какви ли не щуротии ги каламбурисвате и прехвърляте умело от тема в тема за да завърши те с директен и прав удар без да споменете нищо за президента който всява пропасти в обществото, противопоставя, разделя го нещо абсолютно неприемливо за държавен глава а да не говорим за деня на Апостола. Също нищо за К. Нинова което според вас значи, че тя е носителка та на най-голямата и истинска демокрация което е смешно и абсурдно другар Дайнов.
  • 74 Митев

    12 0 Отговор
    Дайнов първо си един измислен професор на новата ни демокрация,то днес сулю и пулю станаха академици професори и тема подобни,най вече мисля,че трябва да мислим за националните си интереси,а не да си сваляме гащите за щяло и нещяло...
  • 75 250

    6 1 Отговор
    Този е социалист професор... егати глупака...пълно куку...
  • 76 Маман

    5 1 Отговор
    Егати словоблудстващата гювендия. Невероятен миш маш. Не съм чела по-жестока гавра с българския език. Тоя ни мисли за адски прости. Или е друсан.
  • 77 Америка , също ви продава

    7 1 Отговор

    До коментар #58 от "Нов":

    Точно Обратното. Само с Русия. 👍 Запада - Унищожава България и Българите по Сценарий.
  • 78 Дайнов бе, професоре,

    2 0 Отговор
    Майка ти имаше ли приватизационни бонове, а леля ти, а ученайка ти...? Имаха ли дялове в предприятията? А братовчедките ти имаха ли? А бившите ти гаджета имаха ли? Да те питам те дадоха ли на някой? Дадоха ли си дяловете бе? Сега къде са им дяловете? Кажи де? Отговори ми, за да не помисля, че си само по престилка, но до сега я държа отзад, а дойде времето да я обърнеш и да заемеш устойчиво наведена поза!
  • 79 Мартин

    1 0 Отговор
    Нямам доверие на този Дайнов! За мен е изпълнител на поръчки на кръга "Капитал" - както Биволъ!