21 Февруари, 2020 16:25 4 993 39

За шествието, разследването и следващите в американския "черен" списък

  • стоян тончев-
  • васил левски-
  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • правителство
За шествието, разследването и следващите в американския "черен" списък - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За мен възпоменателното шествие е една много хубава инициатива, която трябва да се превърне в традиция на 19 февруари под патронажа на българския президент, който по конституция е обединител на нацията. В шествието се включиха хора от различни градове и села, възрастови и социални групи, етноси, религии и вероизповедания, граждани с различни политически окраски, симпатии и принадлежност - близо 10 хиляди души. Всички те бяха обединени от делото и личността на Апостола на Свободата и последваха държавния глава Румен Радев, с когото извървяха пътя на Голгота на българския месия – Васил Левски. Това беше едно изцяло гражданско шествие, с което се доказа, че българите са способни да надскочат идейните си различия в партиен план и его - в личен, когато пред тях стои идеална, свята и чиста цел – добруването на България и нейния народ.

Относно изказванията на лица от ГЕРБ и партийната декларация срещу президента, както и за възгласите по време на шествието и пред паметника на Апостола

Декларацията на ГЕРБ е смехотворна. От парламентарната трибуна се изказа депутатът на ГЕРБ Тома Биков. Този политически ренегат, който преди да влезе в редиците на партията на Бойко Борисов беше написал, че ще сложи Борисов и Цветанов на съдебната скамейка, където им е мястото. Тоест – ще ги направи подсъдими за техните деяния. Това лице и подобни нему ли ще бъдат моралния стожер на българите?! Или пък председателят на парламента от ГЕРБ Цвета Караянчева, която говори за „отпреде“ и „отзаде“, бърка столиците на държавите по света и все още не може да обясни присъствието си на пиянски банкет, последван от катастрофа с кола на НСО, в която ескортираната е самата тя.

На шествието се пяха възрожденски песни, четоха се есета на 11-годишни ученици за Левски, развяваха се български знамена и високо бе държан ликът на Апостола на Свободата. Хората скандираха „оставка“ и "мафия“ по адрес на ГЕРБ и техния злополучен кмет и зам.-председател на партията Йорданка Фандъкова, както и „Румен Радев“ - в подкрепа на президента, но такава беше тяхната воля.

Намирах се точно зад гардовете на НСО на шествието и с очите си видях как президентът неколкократно помоли да не се скандира, като даваше знаци с ръце по време на прехода - от Президенството до паметника на Левски, както и гардовете на НСО – да се спре с възгласите, но може ли да бъде спрян един народ, който отвътре ври и кипи за истина, за справедливост и за свобода?!
На шествието водено от президента присъства и писателят Антон Дончев, който даде интервю за Liberta.bg. Там бяха Мая Манолова, представители на "Ние, гражданите" и други политически десни,леви и центристки формации, но с мнозинство се открояваха свободомислещите български граждани, които обичат Левски и България.

Нека не пропускаме и факта - как бе избрана отново за кмет на София Йорданка Фандъкова. Според изнесената информация от Мая Манолова (също кандидат за кмет на София на последните Местни избори' 19), Йорданка Фандъкова е спечелила в надпреварата с подправяне на протоколи. Нейната реч на паметника на Левски бе съпровождана от "Уууу!", "Мафия!" и "Оставка!".

За разследванията в САЩ, които засягат български политически лица и олигарси

До 26 февруари се очаква Съдът в Ню Йорк да се е произнесъл по подсъдността на гражданския иск срещу Пеевски и др. ответници, повдигнат по закона РИКО. Относно наказателната част – там има разрешение за разследване от генералния прокурор на Ню Йорк от лятото на 2019 година, което към момента е в края на последния си стадий. След произнасянето по подсъдността от Съда в Ню Йорк, прокуратурата на САЩ ще внесе обвинителни актове. Може и е много вероятно да се стигне до арести и екстрадиции на български политически и длъжностни лица, както и на олигарси.

Федералното разследване, в което са се включили и други служби на САЩ, засяга Бойко Борисов, Делян Пеевски, Сотир Цацаров, Иван Гешев и др., като то ще бъде най-вероятно приобщено и към делото по международния акт „Магнитски“, свързано с Цветан Василев и умишленото фалиране и разграбване на активите на банка КТБ.

По наказателната част на закона RICO има защитени свидетели от обкръжението на премиера – както от ГЕРБ, така включително и от СИКаджийското му минало, които са дали свидетелски показания под клетва за неговите деяния през годините. Иван Гешев е свързан с „Делото КТБ“, като наблюдаващ прокурор, а при това дело са нарушени много човешки права.

Списъкът на Държавния департамент на САЩ с корумпирани и корумпуращи български лица е наистина много дълъг. Но по моя преценка, стъпвайки и на информацията, с която разполагам, допускам, че идва редът на Делян Пеевски и Сотир Цацаров, както и на някои по-дребни „риби“. Не е изключено именно Делян Пеевски да поиска от американското правосъдие да бъде конституиран като "защитен свидетел". Според американското законодателство "защитеният свидетел" се позлва с привилегии като смяна на самоличността, охрана и пр.

Трябва да се отбележи, че към вчерашна дата от град Благоевгард, главният прокурор на България даде заявка във връзка с приватизацията на български предприятия, ще бъде проведено и разследване за "Булгартабак", което е свъзрано с депутата на ДПС и бизнесмен Делян Пеевски.

Прогнозирам, че до няколко седмици Борисов ще подаде оставка като премиер. Ако това не се случи, то той ще го стори най-късно месец и половина преди редовните парламентарни избори, което ще бъде най-голямата му грешка и ще доведе до разпад на ГЕРБ.

Българските граждани не искат повече ГЕРБ в управлението на държавата и го показват всеки ден с протести. Кабинетът „Борисов 3“ е към своя край и няма нужда да продължава да агонизира и геноцидира българския народ. Време е за свеж въздух и силен полъх на промяна, която нито Гешев, нито Борисов, които са "скачени съдове", могат да ни дадат.

Нека отбележим, че към момента тече разследване на испанските служби за международно пране на пари, в което главен "герой" е министър-председателят на България и председател на управляващата партия ГЕРБ - Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръч

    10 54 Отговор
    Монетата има както и ези, така и тура, ама на тоя да го тура...
  • 2 миш

    91 9 Отговор
    След 3-4 години тия от ГЕРБ ОТ КОЯ ПАРТИЯ ЩЕ СА?А,къде ,ще се крият по земното кълбо?

    Коментиран от #23

  • 3 въх мари майка

    57 8 Отговор
    Брях ! Ква стана тя?!

    Коментиран от #37

  • 4 гост

    22 80 Отговор
    Стоянчо , Стоянчо и ти си на руска копанка ...
  • 5 Снайперист

    27 8 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 6 S63 AMG

    23 80 Отговор
    Отбор калпаци...Радев като му гледам муцунката ,разпознавам,че е извънбрачно дете на Бай Тошо.

    Коментиран от #19, #28

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    18 51 Отговор
    Като гледам тия тримата на снимката големи красавци,лика прилика на В.Левски с когото явно искат да ги оприличаваме ,само че ние имаме очи и можем да мислим и помним.
  • 9 онпи

    27 18 Отговор
    Илияна Йотова е много секси 😘 😘😚😚.
  • 10 среднощен

    20 48 Отговор
    "...В шествието се включиха хора от различни градове и села, възрастови и социални групи, етноси, религии и вероизповедания, граждани с различни политически окраски, симпатии и принадлежност - близо 10 хиляди души..."; "...Истината ще ви направи свободни..." В този сайт "Истината" не е на почит..? Нямаше и хиляда човека...?
  • 11 Последния софиянец

    51 10 Отговор
    Аха! Затова ли Цветан Цветанов замина за САЩ. Защитен свидетел срещу Бойко.
  • 12 Крайно време е

    58 13 Отговор
    ГЕРБ да си ходят и да се разтурят, а главатарите на шайката и кукловодите им да влязат в затвора.
  • 13 Димитър Талев

    23 29 Отговор
    "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
  • 14 Бойко Боклука

    44 7 Отговор
    Гешев е радост! Най-вече за Пеевски, домус ага и мен, само да не пипа къщата ми в Барселона, там са любовницата и детето ми!

    Коментиран от #39

  • 15 Бай Стою касапина

    21 47 Отговор
    Комунетата пак се размечтаха. Не им стигат осемте лева и искат да ги умножат.Пенсиониран летец, Импексова курабия, неграмотен професор финансист, баджанак на летеца и още какви ли не червени подлоги точат лиги да прибарат властта.Мечтите другари комунисти са хубаво нещо, но рядко се сбъдват. Ама вий си мечтайте, не спирайте. Може и да ви огрее някога късмета. А дано, ама надали!
  • 16 Ванга

    13 40 Отговор
    Радев ке падне
  • 17 Алфа вълкът

    39 11 Отговор
    Напълно подкрепям инициативата. Властниците толкова са се самозабравили, че не усещат промяната. Народът с подкрепата на президента е по смел и по силен. Ако правителството не се обърне към хората ще бъде пометено.
  • 18 гост

    21 12 Отговор
    Прочетете го този закон Рико и не спекулирайте с него.Делата са между частни субекти и касаят единствено участниците в него .От това което прочетох как вървят делата до момента ,май обвинените печелят .Стояне,изглеждаш умно момче ,ама те мързи да четеш.Федералното разследване на САЩ няма работа в БЪЛГАРИЯ,напиши го 1000 пъти,той преследва хора ,извършили престъпления единствено на територията на САЩ, !Пък и този Магнитски до никъде не стигна май.Голяма художествена измислица бе Стояне ,си сътворил.
  • 19 Гост

    21 9 Отговор

    До коментар #6 от "S63 AMG":

    А като гледаш Бойко Бай Ганьо, нали?
  • 20 Фактъ

    26 9 Отговор
    Иде време разделно за герб !
  • 21 Токин

    15 15 Отговор
    Fakti.bg, вече тотално се излагате! Как можете да публикувате текст от компрометиран и подкупен псевдо-журналист като Стоян Тончев?!? Направо нямам думи! Този човек всеки в Бургас го знае, че е готов да продаде и майка си, ако му дадат 20 лева!
  • 22 жиро

    12 5 Отговор
    Гешев имаш поле за изява подхващаи ги
    Б
    Б
    Ц
    Ц
    Д
    П
    А
    Д .
  • 23 Бачо Киро

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "миш":

    От следващата - справка Спас Гърневски.
  • 24 босия в дъжда

    13 9 Отговор
    Големият български журналист Стоян Тончев - известен със своята неизвестност.

    Коментиран от #38

  • 25 Малоумниците

    11 4 Отговор
    след 1 година ще се преструктурират към Слави Трифонов партия и ще запазят статуквото
  • 26 Стоян Тончев

    12 1 Отговор
    До глупавите коментатори под публикацията! Само до тях! Четете, четете! Законът РИКО има както гражданска част, така и наказателна, когато в иска се съдържат факти и обстоятелства, които изпълват състави на престъпления. Тогава прокуратурата се самосезира! Законът е създаден през 70-те години за борба с корупцията и организираните престъпни групи!И засяга граждани и фирми от цял свят, които са измамили, ограбили американски граждани и фирми.

    Коментиран от #33

  • 27 мани мани

    7 21 Отговор
    сащ да наложат забрана на говедото блядско румен радев и курв@та му!!! веднага!!!
  • 28 Петар

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "S63 AMG":

    А ти на сорос
  • 29 Демократ

    10 17 Отговор
    Този поръчков драскач може да се пробва в сверата на научната фантастика. И какво толкова хубаво ще стане като падне ГЕРБ и Бойко ? Какво беше преди ГЕРБ и Бойко ? Няма нищо по-добро от стабилното и предвидимо управление. Честата смяна на правителства води до нестабилност и политически и финансови кризи, които се отразяват дирктно на бедните и обикновенните хора.
    Необходим е само по-добър граждански контрол на управляващите, които и да са те.
  • 30 Усмивката

    12 0 Отговор
    Това, кои са баш претъпниците в българия го знае и народа.От дума на дума , през ракия мезе , във всяка българска кръчма знае повече от съда и в Ню Йорк.Въпросът е как да бъде устрелян глиганът.И кой ще се реши да го направи.Видяхме меките китки на каубоите. Устреляха публиката. Целта непоразена
  • 31 Шаран БГ

    6 0 Отговор
    Нашенецът без манифестация не мое.........
  • 32 NikNay

    5 2 Отговор
    Само да не се окаже , че за свежия се мисли за Слави Трифонов. . . .
  • 33 Браво Стояне новото робство

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Стоян Тончев":

    Като си пич и смелчага под крилото на най-големия брат с многозвездното знаме, защо дума не продумваш за новото робство СЕТА, което ГРОБ за България заедно с част от ДПС гласуваха за ратификация в НС на първо четене, след като позорният Закон за ратификация на СЕТА беше внесен от Министерски съвет (премиерът Борисов)?

    Нали си под многозвездното знаме, от какво се страхуваш? Президентът и той упорито е умълчан... Да не ви дръпнат ушите от Вашингтон през Отава?

    Питай президента Румен Радев защо предаде позицията си от 2016 г. за заробващото споразумение СЕТА между Канада и ЕС!
    Да не се е подплашил от нещо? Или просто предателството към България и нейния народ е политическа зараза като корона вирус, която зараза се предава от премиер на президент и от президент и премиер на журналистите и на гражданите - бъдещите роби на СЕТА..?
  • 34 Оченцето

    5 1 Отговор
    На този поморийски клоун не напразно на всеки 3 месеца му сменят физиономията... Къде ги намирате тези парцали бе ?
  • 35 Гларус

    5 1 Отговор
    Трябва да си много отчаян и глупав, че да опреш до услугите на този жалък миндил ! Цял Бургас го знае що за парцал е ...
  • 36 баце

    3 0 Отговор
    бах ви скапаната държава на която съм мин председател от 10 годин
  • 37 Към автора

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "въх мари майка":

    Каква стана тя радев подсъдим а ти изкара цял список кои щел да бъде пиши за сегашния подсъдим ще доиде дума за преватезацията възродителния процес за чернобел иддр
  • 38 Ново

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "босия в дъжда":

    Как не известен тои прЪв писа че бсп номинира своя спартиен дилян пеевски за данс но явно според умствените си способности е забравил
  • 39 Радев кауна

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бойко Боклука":

    Защо не продължи има доказателства