Last news in Fakti

23 Февруари, 2020 13:10 36 864 85

Биологичната война на САЩ срещу Китай

  • коронавирус-
  • китай-
  • търговия-
  • сащ
Биологичната война на САЩ срещу Китай - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

Ананд Ранганатан, професор по генетика в Държавния университет „Джавахарлал Неру“ в Делхи и неговите колеги публикуваха доклад за изследване на китайския коронавирус. Те са открили, че той се е образувал от два различни вида коронавирус, често срещан сред животните (прилепи и змии), както и от четири вирусоподобни вложки, характерни за ХИВ. Никой известен коронавирус няма такава структура. По този начин учените ясно доказват, че вирусът е създаден изкуствено и се води боен. Китайската национална здравна комисия отчете 31 161 потвърдени случая. Като се имат предвид заразените във всички страни, броят на заразените към 7 февруари е 31 452 души, 638 души са загинали.

В тази връзка може да се припомни, че в момента има ожесточена, не за живот, а на смърт, така наречената търговска война между САЩ и Китай. И някак „случайно“, сякаш по магия, в Китай избухна коронавирусът, който вече нанесе огромна вреда на китайската икономика и рязко отслаби позицията на Пекин в преговорите.

Китайският фондов пазар се срина след откриването на търговията на борсите, според „Блумбърг“ , който нарече случващото се „безпрецедентен пристъп на разпродажба“. Десет дни финансовите пазари на Китай и Хонконг бяха в почивка във връзка с честването на Нова година в тази страна. Сривът на основните индекси с повече от 8% е свързан с епидемията от коронавируса. Делът на телекомуникационните, технологичните и минните компании спада най-много. Фючърсите на суровия петрол паднаха със 7%, на желязната руда - 6,5%, а на черните метали - 6%. Медта, петрола и палмовото масло също паднаха до дневния лимит, разрешен на китайския пазар. „Повечето хора на пазара никога не са се сблъсквали с тази ситуация, не могат да бъдат обвинявани за нуждата от пари, когато чувстват заплаха за здравето си“, коментира Фан Рю, управляващ директор на Шанхайската компания WuSheng Investment Management Partnership.

Още преди разпространението на коронавируса много експерти писаха, че през последните години Вашингтон, противно на международното законодателство, активно развива биологични оръжия в множеството си лаборатории, разположени както на американска територия, така и в чужбина. Миналия ноември секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев, който е добре запознат с този въпрос, предупреди за тази опасност и изброи основните заплахи за сигурността за много страни по света. Една от точките беше посветена на политиката „насочена към унищожаване на единно хуманитарно пространство и разделяне на народите“ по отношение на ОНД и ОДКБ, а също и свързана със създаването на американски биологични лаборатории на тяхна територия: „Особено притеснителна е работата на Пентагона за създаване по целия свят, особено в Страните от ОНД, на биологични лаборатории, където се извършват изследвания на инфекциозни заболявания и биологични оръжия“. По-късно се появи информация, че САЩ са въвели в експлоатация над 200 биологични лаборатории по целия свят и те са разположени в Азербайджан, Армения, Грузия, Казахстан, Молдова, Узбекистан и Украйна.

Между другото, коментирайки изследването на индийски учени, бившият член на Комисията по биологични и химически оръжия на ООН, военният експерт Игор Никулин подчерта, че в Китай пациентите с коронавирус са били лекувани с лекарства за СПИН и има хора, които са се възстановили. Така в интервю за „Московский комсомолец“ той каза: „Това определено е боен вирус. Няма съмнение, че е създаден целенасочено". Докато учените създават ваксина срещу новия тип коронавирус, лекарите припомнят, че основните методи за справяне с него са същите като срещу грипа.

Основният въпрос е - кой има полза от поредната епидемия да обезсили мощния си конкурент? Ако приложим добре известния трик с голяма вероятност, безцеремонно използван от британския бивш премиер Тереза Мей, за да обвини Русия за така нареченото отравяне на Скрипал, отговорът е очевиден: коронавирусната епидемия 2019-nCoV, която удари Китай, е много вероятно да е в полза за САЩ. И колкото по-лошо за Пекин, толкова по-добре за Вашингтон. Освен това перспективите за епидемията пак още не са обнадеждаващи. Например, някои експерти казват, че ако разпространението на вируса не може да бъде спряно, до 250 милиона китайци могат да станат негови жертви!

Прави впечатление, че вирусът стигна до американския технологичен гигант „Епъл“, чиято производствена площ е само на 500 километра от "родината" на коронавируса - Ухан. И сега, според Nikkei Asian Review, производството на популярни смартфони „Айфон“ е в опасност. „Старбъкс“ също се оказа в трудна ситуация, която поради карантината трябваше да затворят половина от своите четири хиляди кафенета, работещи в Китай (между другото, това е вторият по големина пазар след САЩ).

Но в същото време американците по някаква причина не приличат на такива жертви на епидемията, особено на „Епъл“, чието ръководство в самото начало на търговската и икономическа конфронтация с Китай беше посъветвано да евакуират производствени мощности в САЩ. Изглежда, че президентът Тръмп е предвидил всичко предварително, като някакъв екстрасенс. Но най-вероятно той просто е решил да накаже онези американски компании, чиито лидери не се подчиниха на настойчивия му „съвет“ да върнат производствените си мощности в САЩ. И „Епъл“, и „Старбъкс“ обаче наистина нямаха късмет.

Какво да кажем за американския политически естаблишмънт, който полага титанични усилия, за да постави на колене „самонадеяния Китай“. И защо тези усилия непременно трябва да имат икономически характер? В такава война всички средства са позволени и независимо какви забранени оръжия използват САЩ, ясно е, че никой от американците няма да застане на подсъдимата скамейка на Международния съд.

Може да се припомни, че САЩ не са първите, които използват биологични и химически оръжия. По време на войната американската армия пръсна 72 милиона литра обезлесител „Оранжев агент“ в Южен Виетнам, за да унищожи горите, включително 44 милиона литра, съдържащи 2,3,7,8-тетрахлородибензодиоксин. Това вещество е устойчиво и навлиза в човешкото тяло с водата и храната, причинява различни заболявания на черния дроб и кръвта, масивни вродени малформации на новородените и нарушения на нормалния ход на бременността. След използването от американските военни на обезлесители, след войната загиват няколко десетки хиляди хора. Общо във Виетнам има около 4,8 милиона жертви на разрушително пръскане, включително три милиона пряко засегнати.

Настоящата епидемия от коронавирус, вече е нанесла огромна вреда не само на китайската икономика, но и на много страни по света. Отмяна на полети, спиране на производството, нарушаване на логистиката, неучастие в панаири. Епидемията от Китай принуждава все повече и повече големи компании да променят планове и да импровизират. Рязкото намаляване на въздушния трафик с Китай по целия свят обаче не само намалява приходите на авиокомпаниите и летищата, губещи пътници и трафик, създава все повече и по-сериозни проблеми за фирми от различни индустрии. Това посочи президентът на Световната банка Дейвид Малпас, като предупреди за предстоящо намаляване на прогнозата за темповете на глобален икономически растеж „поне през първата част на 2020 г.“. Той припомни, че „много китайски стоки се доставят по целия свят в утробата на пътнически самолети“. Сега компаниите трябва бързо да адаптират своите вериги за доставки към нови условия.

Коронавирусът е по-опасен например за германската икономика, отколкото за жителите на страната. „Луфтханза“ отменя всички полети до Китай, немската туристическа индустрия губи китайски клиенти, компании от Германия спират производството в Китай. Поради епидемията бизнесът започва да търпи загуби. Предимно доста заможни китайци пътуват до Германия, гостите от Китай заемат второто мяс сред чуждестранните посетители на страната по отношение на общата цена на пътуването и престоя в Германия. Според оценките на германските медии те изразходват общо около 6 милиарда евро годишно за транспортни и хотелиерски услуги, храна и пазаруване.

В много германски атракции скоро ще липсват туристи от Китай. Изтъквайки значението на китайските туристи за "търговията на дребно и туризма и развлеченията в Германия", ръководителят на Германската туристическа асоциация Петра Хедорфер в специално изявление за пресата изрази надежда, че "ситуацията ще се нормализира скоро" и припомни, че основният сезон за посещение Германия от китайски туристи - е лятото. Така индустрията има надежда да си върне обратно тези загуби, които ще започнат да растат бързо в следващите дни.

Всичко това накара германското издание на „Ханделсблат да направи следното заключение: „Доналд Тръмп е унищожител в буквалния смисъл на думата. Три години от неговото президентство бяха достатъчни, за да подкопаят световния търговски ред и да подкопаят доверието в Световната търговска организация, НАТО и Парижкия климатичен договор. Към това вече може да се прибави и провеждането на биологична война срещу неотстъпчивите съперници. За това си има руска поговорка.

Автор: Виктор Михин

Превод: В. Сергеев, "Поглед.инфо"


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 102 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Borislav Popov

    38 210 Отговор
    Тоя индийски професор е човек на Путин и Радев!

    Коментиран от #19, #22, #59, #76

  • 3 Бау

    44 213 Отговор
    Поредната платена статия на Поглед. За всичко са виновни гнилите капиталисти. И за Чернобил и за COVID-19, че и за настинките! Нищо че в Wuhan има лаборатория за разработка на химически и био оръжия.

    Коментиран от #21, #27

  • 4 Хъри путр

    81 6 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Сиртакиквадратоглав маймун, заченат с лъжичка, събран от чаршафите на затвора по време на мъжка оргия

    Коментиран от #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Рошко

    219 19 Отговор
    Долно племе е краварското, за пари и власт ще за трият света

    Коментиран от #60

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Путлянебердоган

    22 125 Отговор
    Болшевико-турскоисламистки глупости!

    Коментиран от #44, #83

  • 9 не е така

    117 7 Отговор
    според Боко,това еработа на Орешарски.Тикво откачена ти и без вирус ще не ликвидираш.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хъри путр

    50 3 Отговор

    До коментар #11 от "Асан":

    Дай си адреса, ще ти донеса и тесла
  • 13 Лошото е

    53 5 Отговор

    До коментар #5 от "Р.радев":

    Че не е турчин, а някакъв душевен инвалид, пише се така за провокация
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ОНЯ СКОНЯ

    37 3 Отговор

    До коментар #10 от "Асан":

    АСАНЕ , ФЪЩЛЯЦИТЕ ,КОИТО СИ ВАДИШ ОТ КИЛОТИТЕ НЕ СА НИЩО ДУГО ОСВЕН СПЛЪТНЕНИ АНУСОВИ КОСАМИ ОТ ДУПЕТО ТИ ОМЕШАНИ ОТ ИЗПОТЕНА ВЛАГА ,НО ЗАСЪХНАЛА ОВЛАЖНИЛА ГОВЪМЦАТА ИЗЛЕЛЕЗЛИ ВЕДНО С ПРЪДНИТЕ ТИ И ПРИЛИЧНИ НА КЛЕЕНИ ГУРЕЛЯЦИ ,ОСТВАЩИ М/У ПРЪСТИТЕ ТИ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 козяшка амеба

    12 50 Отговор
    Аууу, кЪва русковирусна хибридна атака!

    Коментиран от #20, #43

  • 18 Добър ден

    68 6 Отговор
    чак сега ли им светна крушката
  • 19 то па ти не си и човек

    30 6 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    за да кажа на кого си . Онова дето отива в канализацията не е човек а .....биологичен отпадък.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ооо

    104 14 Отговор

    До коментар #3 от "Бау":

    Стига глупост, защо в Испания няма грип, защото няма изроди да го пуснат, а в БГ ВСЯКА ЗИМА ГРИП. Е СТИГА ВЕЧЕ. И по добре прочетете нещо от световните медии. Всички са категорични, че този тип корона вирус е създаден в лаборатория и е Атака срещу Китай от САЩ. Но те ще си носят последствията както и Великобритания, защо[о Запада се отдръпва от тях и търси съюз с Русия
  • 22 попов

    27 9 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    СКАПАН НЕЗАДОВОЛЕН ЦИРОЗОВ ШИЗОСИЛИЦИЛОВ АЛКОХОЛИК И ЕПИЛЕПТИК ИЗОБЩО НЯМА ДА СЕ ОБИДЯ АКО НЕ МОЖЕШ ДА МИ
    ОТГОВОРИШ ЗАЩОТО УСТАТА ТИ НАВЯРНО Е ПЪЛНА СЪС ТРИПЕРЛИВАТА СПЕРМА НА БАЩА ТИ А ЗА ПРИВКУС МАЛКО АНАЛЕН СЕКРЕТ ОТ АНУСА ТИ
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    21 51 Отговор
    До колкото съм запознат, в китайските многомилионни градове няма битова централна канализационна система с пречиствателни станции...идеално условие за възникване на масови епидемии.

    Коментиран от #25, #31

  • 24 Кой68

    30 2 Отговор
    Интересна цикричност има при вирусите и епидемийте при хората и животните......А като почнат настойчиво да убеждават че шимпанзето и орангутана не са маймуни/примати....Почваш да се замисляш ти какво си?
  • 25 BROKER

    24 3 Отговор

    До коментар #23 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    САШЕ ЗА МЕН СИ ЕДИН НАЙ ОБИКНОВЕН МАЛОУМЕН ШИЗОАЛКОХОЛИК ПАЛЯЧО , ХОРАТА КАТО ТЕ СРЕЩАТ ПО УЛИЦАТА СИ ТРИЯТ СЪЛЗИТЕ ОТ СМЯХ И ПРАВАТ КРЪСТНИ ЗНАЦИ ...
  • 26 употребата на биологично оръжие

    80 6 Отговор
    е акт на война и на него трябва да се отговори с всички военни средства, включително ядрено оръжие. Американците разработват биологично оръжие, което да атакува целенасочено определени раси и етнически групи, например славяни, азиатци и други врагове на демокрацията. Това е напълно възможно с методите на генното инженерство.
  • 27 Кой68....

    70 7 Отговор

    До коментар #3 от "Бау":

    Коя държава говори постоянно за война и разполага ракети около друга?Коя се е нежни революций?Коя налага санкций наляво и дясно когато не споделяш нейната "демокрация"/друг е въпроса че я следват въпреки иконом.загуби за спазващите тези санкций/?Ще дам подсказка:не е Путин/също не е цвете за мирис/.....

    Коментиран от #53

  • 28 Балканец

    95 9 Отговор
    САЩ - злото, разполагащо с технологии, използващо ги срещу неудобните му. Ха някой надигне глава да се развива, без да слуша САЩ - пускат му вирус или го обявяват за терорист и нахлуват у тях с умиротворителна цел. САЩ са деспот, тероризиращ останалият свят. който не играе по тоягата на САЩ, той ще бъде репресиран и смачкан.

    Коментиран от #34

  • 29 Георги Илиев Митев

    5 22 Отговор
    Еволюирала комунистическа идея в Американско дело.
    Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Град София (2014).
  • 30 Д-р Менгеле

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Ще ревеш, но полза няма да има. Обещал съм те на Сузи, на части!
  • 31 Не изтъпяваййй!

    13 3 Отговор

    До коментар #23 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Правиш ли разлика между създаване и разпространение?
  • 32 Азз

    49 8 Отговор
    САЩ са сатана

    Коментиран от #33

  • 33 Хихи

    11 46 Отговор

    До коментар #32 от "Азз":

    А рашките са сатана на квадрат.

    Коментиран от #41, #42

  • 34 Илиев

    7 21 Отговор

    До коментар #28 от "Балканец":

    Като те гледа човек колко ти е акъла, май и ти плачеш за едно вирусче.

    Коментиран от #51

  • 35 Ермилов

    14 53 Отговор
    Целият свят от кога чака и се надява американците да измислят вирус с който да се ограничи тая китайска напаст. Ако това е техно дело - евала!
  • 36 Истината

    14 58 Отговор
    Държавният департамент на САЩ вече обвини Русия като разпространител на фалшивата новина, че Америка е създала короновируса и го е разпространила в Китай. Съвсем естествено е Поглед инфо който е острието на руската хибридна война срещу България и цивилизования свят да публикува руските лъжи. Въпрос на елементарна морална хигиена е да не се публикуват подобни инсинуации.

    Коментиран от #39

  • 37 Маркс

    10 22 Отговор
    Китайците се самоосакатиха от "акъл".
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ЩЕРКА ТИ

    13 2 Отговор

    До коментар #36 от "Истината":

    ШИЗО ЖЕНА ТИ КАЗА ДА СЛЕЗЕШ В ПИЛЕТО ДА СИ ВЗЕМЕШ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ЯДЕНЕ И КАКВО Е СЪБРАЛА ОТ ЧАШИТЕ ВОДКА!!!!

    Коментиран от #47

  • 40 Еблю

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Асан":

    Ще биеш единственно със задните си части по моя огромен чеп
  • 41 Д-р Менгеле

    5 9 Отговор

    До коментар #33 от "Хихи":

    БОБИ ,ШИЗО ТИ ИМАШ КОМПЛЕКС ОЩЕ КОГАТО НА СЕСТРА ТИ И ДОЙДЕ МЕНЗИСА А ПРИ ТЕБ НЕ СЕ ПОЛУЧАВАШЕ СЕМЕОТДЕЛЯНЕ ТА СИ РАЗКЪРВЯВАШЕ ЗАДНИКА С НАВИТА НА ЛОЕНА СВЕЩ ШКУРКА И ЛЪЖЕШЕ ЧЕ ИМАШ МЕНСТРУАЦИЯ МА
  • 42 Азз

    2 4 Отговор

    До коментар #33 от "Хихи":

    Кво общо имат рамките в случая???
  • 43 Вагнер

    3 10 Отговор

    До коментар #17 от "козяшка амеба":

    НАСКОРО ЕДНА ТВОЯ СЪСЕДКА КАЗА ЧЕ ТЕ ВИДЯЛА ДА ТИЧАШ ПО СТЪЛБИТЕ НА БЛОКА ОБЛЕЧЕН САМО В ПРАШКИТЕ НА СЕСТРА ТИ А МАЙНАТА ТЕ ГОНЕЛ ПО СТЪЛБИТЕ НА БЛОКА C ГОЛЯМ ЧЕРВЕН ВИБРАТОР …
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 FucK Religion

    15 0 Отговор
    Ne bih se uchudi. Za tjah sme prosto broika ot statistikata, a ne choveshkija sashtestva s chustva I jelanija
  • 46 дедо Поп

    20 4 Отговор
    Некапак да поясним:"вирусът" е икономически и е логично да са замесени Соросоидите кумуняги от САЩ /демократите/
    https://www.youtube.com/watch?v=0BFZg3AMZho
    тук анализа е най достоверен според мен.
  • 47 Истината

    10 34 Отговор

    До коментар #39 от "ЩЕРКА ТИ":

    Руската безродна измет като развален грамофон повтаря руските лъжи.
  • 48 ДЕМОНкрация!

    59 4 Отговор
    За финансовите акули (спекуланти) от Уолстрийт това е една добра новина, затова подкрепят създаването и разпространяването на биологично оръжие. САЩ използват биологично оръжие от много време по всички страни в света - африканска чума, черен комар, зимни вируси, бактерии и кво ли не още. Дори разпространяват насекоми, които не са присъщи за нашата територия, като пясъчни мушички. Икономиката на САЩ се изгражда от войните - биологични, химични, огнестрелни, кибер, психологични, икономически, природни, медийни, партизански, нарко и прочие. Те са световните терористи, които печелят от разпространяване на злото по цял свят
  • 49 маде ин америка

    55 6 Отговор
    Най-голямата заплаха за човечеството е Америка.За пореден път се доказва.
  • 50 ха ха ха

    38 4 Отговор
    Нали знаете, че вируса отиде в САЩ? Е, те нямат смъртни случаи, значи имат предварителна ваксина... но, това няма да им помогне!
  • 51 вирусът не действа избирателно

    19 0 Отговор

    До коментар #34 от "Илиев":

    драги ми Йовчо, а убива наред, както лизачите на правилните задници, така и възмутените от тях.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 дообре

    7 20 Отговор

    До коментар #27 от "Кой68....":

    Защо да не е? Икономически го смазаха, пазарят се за газа, сключиха януари с Америка търговски договор. Китай е най голямата заплаха за москов.
  • 54 на теб вирус не ти трябва

    12 0 Отговор

    До коментар #52 от "гого":

    ти си имаш бъгове в главата по рождение, тъй че ти си жив умрял.
  • 55 Ооо

    18 2 Отговор
    Стига глупост, защо в Испания няма грип, защото няма изроди да го пуснат, а в БГ ВСЯКА ЗИМА ГРИП. Е СТИГА ВЕЧЕ. И по добре прочетете нещо от световните медии. Всички са категорични, че този тип корона вирус е създаден в лаборатория и е Атака срещу Китай от САЩ. Но те ще си носят последствията както и Великобритания, защо[о Запада се отдръпва от тях и търси съюз с Русия
  • 56 Чепатия

    7 8 Отговор

    До коментар #10 от "Асан":

    Асане, чувал съм, че най-хубавата свирка правят мъже т.е. гейове и понеже при вас е хилядолетна традиция да хомосексуалната любов, орална и анална, ела да ми извъртиш една свирка като виден представител на твоите хомо деди, па после ще ти тегля един чепат та да ти се разнесе по снагата и да свалиш напрежението. Поемай дълбоко и гълтай смело.
  • 57 Balgarin

    5 9 Отговор
    Fake mewz.Govorit. MOSKVA,,LEVITAN"
  • 58 СМЪРТ

    11 12 Отговор
    СМЪРТ ЗА САЩ!!!!! СМЪРТ НА КАПИТАЛИЗМА, СМЪРТ НА КОМУНИЗМА, СМЪРТ НА РУСИЯ, СМЪРТ НА ЕС, ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!!!!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Сирил

    1 16 Отговор

    До коментар #6 от "Рошко":

    И как си обясняваш подобна тъпа версия? Да заразиш " врага" без да можеш да запазиш себе си.......боза за 80 те %.

    Коментиран от #64

  • 61 някой

    13 4 Отговор
    "Факти", искам да Ви обърно внимание на някои гнусни антибългарски писания във форума. Не забравяйте че тук е БЪЛГАРИЯ и медията е БЪЛГАРСКА!!!
  • 62 Всеки човек трябва да има приятели и др

    12 4 Отговор
    Света трябва да учи български език !
    От времето на прабългарите до сега - 21 век, нашият език не е преработван , а е подаряван за без пари на Русия и други !
    Света трябва да разбере че никое "племе" не трябва да е заробвано, използвано, употребявано и изоставано !


    Истината е че света на нас - хората не се нуждае от войни и други негативи !
  • 63 интересно

    26 0 Отговор
    Тази статия напълно съвпада с мойте съмнения за произхода коронавируса и неговия разспространител !
  • 64 Киру

    4 3 Отговор

    До коментар #60 от "Сирил":

    кво а тва "сирил" у а ?
  • 65 стоян георгиев

    4 23 Отговор
    поредната руска партенка.има ли някои да им се връзва на тия ,след серията от лъжи?статията е писана от човек ето хал хабер си няма от икономика,но мисли като матросов.особено е интересно заключението щом е лошо за пекин е добре за сащ!!!смях!

    Коментиран от #68

  • 66 дсса

    5 0 Отговор
    Чета постове 10 и 15. Чудя се, какво повече е написано в 14, че да го скрият, а тях не.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 възмутен

    7 2 Отговор

    До коментар #65 от "стоян георгиев":

    В почти 11 часа вечерта си се надрусал ! Това е безобразие бре другарю ГендарСороски
  • 69 Логичен въпрос

    4 8 Отговор
    Във всичко изписано по-горе "ври" и "прелива" от АКЪЛ. Чудното е защо тогава сме на дъното, последните в ЕС, трета страна, слабо развита
  • 70 Алекс

    21 1 Отговор
    Какъв ли ще е отговорът на Поднебесната империя? Скоро ще чуем за "Катайското отмъщение". Тръмп въобще да ни си прави илюзии, че на САЩ ще им се размине. Лошото е, че ще страдат милиони невинни по целия свят.
  • 71 Кравар

    23 4 Отговор
    Тумора на света е фащ!Най-лошото е че дегенератите които кротко си разтварят гъзза на фащ се увеличават
  • 72 Един

    0 1 Отговор
    А, не бе!
  • 73 Димитър

    4 18 Отговор
    Вие тотално сте изтрещели... Факти и вие ли станахте пропагандни кенефи на Московската кочина????
  • 74 Иван

    4 15 Отговор
    Руските платени тролове как са се активизирали... жална ни майка.
  • 75 pantata

    2 4 Отговор
    predi godina v studiyoto na PRAVDA RU zapitaha ekspert imali veroyatnos Rusiya i Kitay da voyuvat odgoovorıt beşe mnogo toçen "...ne dali ye vızmojno a koga şte zapoçne..."
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Вениамин

    9 2 Отговор
    Когато змията омира тя най мн. изхвърля отрова.
  • 78 Вениамин

    13 1 Отговор
    Познавам и е известна на света страна която унищожи местното население със едра шарка,и самодоволно се. Засели в тази земя.
  • 79 гост

    11 9 Отговор
    Тази статия ме връща към годините на активна пропаганда срещу САЩ по времето на комунизма у нас.А и като се замисля,че български медицински сестри по сходен начин бяха обвинявани и осъдени за заразяване със сприн в Либия, ми се струва,че това произлиза от същите маниакално болни мозъци.
  • 80 не на биологичната война

    13 0 Отговор
    Тази статия разкрива всичко.
  • 81 Ргхг

    17 0 Отговор
    Все повече стигам до извода, че този вирус е биологично разработен щам, пуснат съвсем умишлено. Само да кажа, че никак не съм фен на илюминатите или други измислени теории. Но някои неща, които прочетох, наистина ме карат да се замисля. Към момента не се знае много за вируса, но се знае, че споделя някаква част от генетиката на ХИВ вируса. Това обяснява защо ХИВ лекарства се ползват успешно в лечението му. Но каква работа има хив във вирус, предаван по въздушно капков път? Не е ли меко казано странно? А скоростта, с която се разпространява? А факта, че има хора, които не развиват симптоми, а други ги "удря"? Дали случайно не е свързано с факта, че някои хора имат по-добра имунна система, която потиска вируса - за известно време - точно като.. ХИВ. А факта, че вече има уж излекувани хора, които след известно време пак се оказват повторно положителни? Задавам реторични въпроси, всеки да мисли за себе си. Мен самата тази мисъл ме плаши, но не е изключена. Освен това има грипоподобни симптоми и се лекува с лекарства срещу Ебола. Кой и защо ще разработи щам-мутация между грип и хив и с каква цел? Лошата новина - това е направено с цел, очевидно намаляване на населението на земята. Добрата новина - който и да е пуснал този вирус, със сигурност знае как да го унищожи.
  • 82 popo

    10 0 Отговор
    Хората който имат полза са световното тайно правителство.То цели да намали хората по света- в България- чистите българи в САЩ негрите.
  • 83 Ни идея си нямате.

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Путлянебердоган":

    Този вирус е биологично оръжие. Създаден е в лаборатория. И е много потентен. Внимавайте!
  • 84 Нили

    5 2 Отговор
    Нищо ново.
    САЩ са световен терорист номер 1.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.