Last news in Fakti

25 Февруари, 2020 13:04 8 317 30

Дойде време за обратна връзка

  • къща в барселона-
  • барселона-
  • бойко борисов

Ролята на Гешев в скандала "Къща в Барселона" става централна

Дойде време за обратна връзка - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Жалбата, подадена от БОЕЦ в испанския съд, следва своето логично развитие. Първият етап е приключил. Това е полицейската анкета, която е установила разлика между начина на живот на Борислава Йовчева и професионалната дейност на бившата Мис бикини. Или красивата българка харчи много повече отколкото печели. За да се стигне до това заключение, полицията е сложила нашенката под наблюдение. Вторият етап на анкетата е данъчна проверка на фирмите, които тя е основала заедно с баща си и които в последствие са минали в ръцете на Чаушев и компания, а Борислава и баща ѝ са запазили миноритарния дял. Тук също е установено несъответствие между реалната дейност на двете фирми, първата с недвижими имоти, втората - с модни дрехи и финансовите инжекции произтичащи от Кипър.

Това несъответствие е без всякаква връзка с оборота, разходите и почти несъществуващи печалби на "Numin Invest" и "EMMA". Поради наливаните безпричинно милиони в двете фирми те стават обект на разследване за пране на пари. Това е нов етап в аферата "Къщата в Барселона". От тук нататък започват обиски, арести и разпити на всички участници. Акционери и собственици са първите призовани. Тези, които са в Испания, са с предимство. Следват останалите, където и да се намират те. България е подписала спогодба за сътрудничество и екстрадиране на следствени лица със западните европейски демокрации. Благодарение на тези договори от Франция бяха върнати Евгения и Николай Баневи, а от Испания - Маринела и Ветко Арабаджиеви. Каталунските съдии следва да призоват приятелите на Бойко Борисов: Йордан Христов, Радослав Иванов, Иван Саздов, а може би и други, на първо време като свидетели. По всяка вероятност измежду тях са "мулетата", пренесли милионите от София към Барселона, но с прехвърляне в Никозия. В зависимост от обясненията или признанията, които ще направят, те могат да бъдат освободени или да станат подсъдими.

Ролята на Гешев, както за края на разследването, така и за екстрадирането към Испания на заподозрените става централна. Немалка е и отговорността на журналисти, политолози и политици, които се опитват да замажат, изопачат и отклонят вниманието от посоката, в която работи испанската Съдебна система.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съдия

    92 6 Отговор
    Не очаквайте Гешев да разследва бандитът Бирисов, все пак е негов избор.
  • 2 tost

    70 3 Отговор
    Във всички държави има мафия само в България мафията си има държава.
  • 3 БъБъ

    51 8 Отговор
    А бе не разбрахте ли? Нямам къща в Барцилона, нямам къща в Барцилона, нямам къща в Барцилона!
  • 4 гост

    11 49 Отговор
    Кога започват арестите,разпитите ,че не разбрах?Кой е наливал пари в тези фирми също не разбрах ,но разбрах какво трябва да направи испанската прокуратура,защото другаря Чеков ги разбира тез неща.И в крайна сметка да не се окажат едни руски граждани с пари в Кипър и сметката да я пратим на руския прокурор!Само да питам:парите в торбички "Била'ли са пренасяни,че и това не разбрах?
  • 5 Критичен

    49 2 Отговор
    Няма беден сикаджия, всите са милионери, вече са бизнесмени , предприемачи, консултанти и пр.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Йосарян

    39 0 Отговор
    Сега ще излезе, че пастирката росенчо нема имот в Гърция! В последствия ще разберем, че някой Краде! Крайното ни желание е да Крадем Дружно!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 до гост

    43 1 Отговор
    ти наистина си прст и тъп,човека живее във Франция и е наясно как действа там полицията,това не ти е Мутруландия,мръсен гербаджия.
  • 11 Гост

    39 3 Отговор
    Най-лесно е да попитат момата в крайна сметка от кой и е детето и от какво се прехранва, но в Испания не си поплюват като нашите балалайки, а съдиха Меси,Роналдо,руски олигарси, Монсерат Кабае, а нашият ли селяндур с каруцарски изказ мутро-комунистът и доц, на маркучите Тиквоний Борисов!?
  • 12 Краваря

    2 30 Отговор
    Тази измислена къща в Барселона ще бъде като случка в детската градина в сравнение с това, което предстои да се случи в България ако се появят заболели от коронавируса!!!Хората, които са от смесен международен произход да не се притесняват, защото имат антитела срещу този вирус, говорим за хората "американски тип" от няколко националности както мен да речем - аз съм от руско-сръбско-български произход, но хората без смесен произход са силно уязвими....

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 240 ай дука живот си живеят тука

    28 1 Отговор
    Дано Тик не изглупее и да побегне за ОАЕ, където вероятно са скрити милиардите ни, защото Черепът ще го чака на "гюме".Същото важи и за Прасчо Лафкаджията.
  • 15 Българан Европейски

    7 40 Отговор
    Трябва да си кръгъл идиот за да вярваш и разпространяваш идиотската идея, че здрав, прав и свободен мъж ще крие и не живее с такава красавица, каквато безспорно е Борислава Йовчева, открито и щастливо. Ако Борисов има връзка с тази жена, за чий куй да я крие? От кого и защо? Може би от курнелия нинова,,,хахахах!

    Коментиран от #18, #26

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пишете за нещо реално

    5 30 Отговор
    Тенденциозна статия. Какво общо има Борисов не става ясно. Къде саи доказателствата? Няма дори догатки а само подхвърляне на имена.

    Коментиран от #19

  • 18 кОрнелия

    15 2 Отговор

    До коментар #15 от "Българан Европейски":

    Ох, от три години се крием с Вожда!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Вирусолог

    24 0 Отговор

    До коментар #12 от "Краваря":

    Това с короновируса не е темата за притеснение тук и сега...Така ли са те учили? Много прозрачно, ама некои може и да клъвнат, но фактите си остават.
  • 21 гост

    9 6 Отговор

    До коментар #19 от "WebTribune":

    Ти какво разбра изобщо! Води се разследване за пране на пари и са стигнали до един руски гражданин.Но видиш ли този руски гражданин работел за Лукойл навремето и познава Златев,а Златев играе карти с ББ и така по пътя на логиката ,ББ като е купил къща на някоя си ,той пере и парите.Ето това е логиката на вестника.Обясни ти по друг начин ако можеш и знаеш,

    Коментиран от #23

  • 22 гост

    5 13 Отговор

    До коментар #19 от "WebTribune":

    Къде прокуратурата казва,че води разследване срещу ББ,това го казва вестника ."Сега" също интерпретира и не е много сигурен в писанията си .Та внимавай ,ти да не се окажеш тапета .

    Коментиран от #24

  • 23 WebTribune

    17 1 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Парите са преведени от руска офшорна компания близка до Лукойл. Така! НО! Според испанския закон,когато се инвестира през ОФШОРКИ,следва да се разкрие на службите абсолютния,истински и краен инвеститор.В противен слумай нотариуса не може да изповяда сделката.На база на представените документи испанската служба за борба с прането на пари издава решението кой е действителния собственик.НЕ купувача декларира кой е собственика ,а се представят набор от документи и на база на тях испанските служби определят кой е действителния собственик.Само срещу този документ нотариуса може да изповяда сделка.Този документ не накърнява правото на формалния купувач,който оже да продава,отдава под наем и да се разпорежда с имота.Документа просто прави ясен на властите реалния купувач,сиреч реално от кой са дошли парите.Ако формалния купувач не си плати данъците ,то испанския НАП има право да ги търси от действителния купувач.
    Така,че каталунските разследващи са наясно кой е истинския купувач. НО,казват само,че водят разследване срещу българския премиер и др. лица. Точка. А инфо относно тази сделка има из нета много....Да,Чаушев може да е фиктивния купувач на къщата,но КОЙ е абсолютния,истински и краен инвеститор???? Офшорките не са незаконни,но произхода на парите може ли да ги докаже истинския купувач???
    ПС Ти смяташ ли,че медия като ел периодико биха написали подобни лъжи за премиер на страна членка в ЕС? Аз...не!
  • 24 WebTribune

    12 2 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Поне пред пет български медии потвърдиха,че се води разследване,повече инфо не дават. На база на това,Гешев ще прави разпити на опоменатите лица ,включително и ББ.
    А с това;-"да внимавам"....ликичко,не ме заплашвай;))))) или си много страшен?М?;))))
  • 25 Ехоо дека си бе

    10 0 Отговор
    Последните 4-5 дена каскета никакъв го няма по телевидението и мисирките са гладни за медийните му изяви. Що така?
  • 26 111

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българан Европейски":

    Тролче ако те барна ще слезеш на земята

    Коментиран от #27

  • 27 Българан Европейски

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "111":

    Дощяло ти се е миризлив, селски пор да барнеш, оближеш, изсмучеш и нагълташ яко европейски куй, ама хур и обратно в кочината.
    Хахахаха, откъде ви намират такива уродливи и извратени примати...
  • 28 Политолог

    3 3 Отговор
    Първо БОЕЦ се финансира и ръководи от бандита-банкер Цветан Василев, който не се връща в България и се крие в чужбина
    Второ: руски тайни служби финансират каталунските сепаратисти, целта е проста: да се де стабилизира Испания и Европейския съюз
    Трето:този вестник е собственост на съмнителен, с неясно финансиране, виден деец за отделянето на Каталуния от Испания, с неуточнени връзки с Москва с някои служби
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 пенсионерка

    2 1 Отговор
    Първо весника води разследване за някакви пари. После измишльотината че ББ има къща в Барселона иииииии ето ти фалшивата простотия. ББ пере пари , има млада любовница и има къща. А такааааа ще разследват Корнелка дето източи техноимпексите и Еленка че харчела пари за командировки и къщи в България. Я да отклоним удара и да го натопим ББ че да не се занимава с нас. Хахаха, смешници.