10 Март, 2020 20:30 13 915 62

Не ви ли е срам?

  • гърция-
  • лесбос-
  • сирия-
  • бежанци-
  • мигранти

Ердоган заслужава да бъде наричан безскрупулен автократ и покерджия, но за ужаса на Лесбос е виновен не той, а гръцкото правителство

Не ви ли е срам? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Да, Ердоган заслужава да бъде наричан безскрупулен автократ и покерджия, но за ужаса на Лесбос е виновен не той, а гръцкото правителство. И нека не се лъжем: шокиращите кадри от Лесбос се появиха съвсем целенасочено.

Поради какво внушение свише германското правителство реши да приеме деца от гръцките бежански лагери - това засега е неизвестно. Защото само преди няколко седмици на среща със своите колеги от ЕС германският вътрешен министър Зеехофер твърдо отхвърли точно тази идея. Германия нямало да предприема никакви индивидуални стъпки, всичко трябвало да се решава в рамката на ЕС, каза той. Но ние добре знаем, че точно този министър обича да си сменя мнението.

Положението явно се е променило, откакто телевизионните зрители отново са принудени да гледат ужаса в детските очи на гръцко-турската граница и в печално известните гръцки бежански лагери. Така е с хуманността: когато нещо не ти е пред погледа, нея я няма. Но лагерите по гръцките острови ги има още от времето на така наречената бежанска криза през 2015 година. В началото бяха малки и се смятаха за временно решение. Пет години по-късно тези лагери набъбнаха до размерите на огромни гета, от които би се срамувала всяка страна в т.нар. Трети свят.

Главата в пясъка

През тези години за лагерите се пишеше, макар и само от време на време: как няма отопление, как няма тоалетни, как няма защита срещу дъжда, как няма храна и училище за децата. Бараките затъваха в кал и боклук. Безнадеждността доведе много деца и подрастващи до дълбоки депресии. И всичко това може да се прочете и види: медиите редовно показват в какви условия са принудени да живеят хората там.

Но в европейските столици никой не смяташе, че това е негова работа. След като Гърция беше обявена за централен приемателен лагер за бежанци по маршрута през източно Средиземно море и след като с Турция беше сключено споразумение за връщане на бежанци, за ЕС въпросът на първо време изглеждаше приключен.

Но нали за тези възмутителни лагери е виновен не турският президент Ердоган? Да, той изцяло заслужава да бъде наричан лош съсед, безскрупулен автократ и безотогворен политически покерджия, но отвъд това не носи отговорност за отчайващите условия в лагера Мория на остров Лесбос. Отговорност на първо място носи гръцкото правителство, което демонстрира смесица от зла воля, организационна некадърност и съзнателна мърлявщина. А любимото оправдание на гърците с дългогодишната финансова и икономическа криза не може да се приеме на сериозно. ЕС преведе стотици милиони евро помощи на Атина, в момента предлага пряка подкрепа и предоставя нови 350 милиона евро. Това би трябвало да стигне, за да се осигурят някакви поне що-годе прилични условия на живот за 70-те хиляди бежанци в Гърция. Да не говорим, че в лагерите работят многобройни хуманитарни организации, които се грижат за медицинското подсигуряване, за облекло и различни други облекчения. Но нека не се лъжем: шокиращите кадри от Лесбос и от други лагери се появиха съвсем целенасочено. За да уплашат и възпрат други бежанци.

Независимо от всичко това в случая ЕС се провали - широкомащабно и принципно. От страх пред надигащия се десен популизъм страните-членки казаха „сбогом" на човешките права и политическото убежище и поставиха думата „бежанец" в забранителния списък. Вече от години европейците се държат като деца, които закриват с длани очите си, за да не виждат проблема. Не можем да го решим? Ами нека тогава просто се правим, че всичко е уредено.

Непоносимо лицемерие

И ако Германия сега стига до извода, че хуманността все пак има почва, макар и в съвсем малки дози - тогава, хора, действайте най-после! Измъкнете оттам непридружаваните деца и подрастващи, дори ако не всички са под 14-годишна възраст, момичета или болни. Защото зад подобни изкуствени ограничения отново се крие само едно: самоотбрана. Тази мярка можеше да се вземе още преди години, но по-добре късно, отколкото никога. Храбрият демарш на неколцина кметове от всички части на страната навярно също помогна, за да бъдат убедени противниците на такова решение в Берлин, че няколкостотин деца няма да поставят на колене благоденстваща Германия.

Тъй че вместо час по час да се гневят срещу опитите на Ердоган да шантажира европейците по гръцко-турската граница, германските политици нека по-добре да се погледнат в огледалото и да се засрамят от собственото си малодушие и коравосърдечие. И най-вече: нека ни спестят непоносимото си лицемерие. Да кажем и това на г-н Мерц, кандидат за лидер на ХДС, а навярно и за канцлер - разбира се, че на децата-бежанци можем да помогнем много по-добре в Германия, отколкото на гръцките острови. И много отдавна трябваше да го сторим. Който иска да оглави правителството и една партия, носеща в името си думата „християнски", все пак би трябвало по някакъв начин да бъде разпознаваем и като човек.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    133 5 Отговор
    За разлика от други държави Гърция има едно нещо... как се казваше?... а да! - суверенна граница. Иди на американската граница с Мексико да видиш дали ще те пуснат като кажеш че си бежанец, или ще ти турат куршум у главата?
  • 2 Patriot

    142 10 Отговор
    И защо трябва да ги е срам гърците?! Бежанците, ако са такива, защо не бягат към Европа, а не бягат към Пакистан, Египет или Израел? А, забравих, в тези държави без паспорт не можеш да влезеш, само в Европа можеш да спекулираш със ситуацията.
  • 3 Boxer 3.0

    141 11 Отговор
    Кой задава този въпрос?
    Вие които запалихте Сирия? Вие които разбихте Ирак и Либия?
    Демокрация постигана с оръжие!
    Ето това е резултатът!
    Всички тези хорица заслужават да отидат да живеят в Белият Дом, Бъкингамският Дворец, Бундестага и централата на ДВ!
    Защото вие сътворихте тези нещастия!!!

    Коментиран от #52

  • 4 Бат Бойко

    48 19 Отговор
    Тия гърци крадат повече и от мене. Да е. а и гърците, да е. а!
  • 5 боцмана

    57 9 Отговор
    Никаква Европа , товарят ги на Кумчо Вълчо (на времето имаше едни кораби с които караха добитъка и им казвахме така) , и кой от където е дошъл. Безплатно , обратно. Може и на шлепове , както едно време италианците са карали либийците , уж на работа в Италия и са хранили рибите с тях.
  • 6 Илиев

    42 59 Отговор
    Всички бежанци - в гостоприемна Русия! Огромна територия, работа за всички. За добър ден, по една ушанка и топла ватенка. Заповядайте, таваришчи!

    Коментиран от #35

  • 7 БАТЕ НЕЦИ

    63 9 Отговор
    АМИ ТО ТАКА ДА ВЗЕМЕМ ДА ПРИБЕРЕМ ВСЕКИ ГЛАДЕН И ЖАДЕН ПА.РА.ЗИТ. ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ, ДА НАПРАВЯТ ГЕРМАНИЯ ЕДИН ОГРОМЕН ХОТЕЛ И ГОТОВО.СТГА СА МИСЛИЛИ.
  • 8 Игра на полове

    81 7 Отговор
    Много " трогателна статия". Ок. Хайде да помислим, защо въобще я има тази война и многото други и защо въобще се стигна дотук? Колко години Германия продаваше всякакви оръжия на Турция и С Арабия? Ми Йемен? За да ги има тези изстрадали хора по границите е единствено и само за това, защото силните се надцакват за териториите и ресурсите на по- слабите и след това тези силните започват да пишат сълзливи истории за бежанци. Бе как така някой от бежанците са в лагерите от години, а сега се придвижват с бебета на ръце? Ми като е.бете мислете бре. Циганска им работа. Живеят изключително несигурно в палатки и бараки, ма е.ливи та е.ливи и не го вадят навреме. В лагери деца правят. Глупаци. Те самите не знаят утре какво ще стане с тях, но им се е.е. Глупаци.
  • 9 Някой

    52 2 Отговор
    ДВ пак се изходи.
  • 10 35555

    73 5 Отговор
    НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ, ДА ПОБЛИКУВАТЕ ТАКИВА МЕРЗОСТИ НА ТАЯ КОЧИНА DW?

    Коментиран от #54

  • 11 дойче

    89 4 Отговор
    Не ви ли е срам, българските пенсионери взимат пенсии под 150 евра, а вие, Дойче Веле, искате да приемаме тези хора и да им осигуряваме по 1000 евра месечно?!?
  • 12 Активист на БКП

    48 5 Отговор
    Ама Меркел вместо да изпрати самолети в Одрин,да ги натовари и да си ги отглежда амуджите !!!
  • 13 юден веле

    80 3 Отговор
    Дойче веле, напишете укор към Израел - граничи със Сирия, а не приема "бежанци".

    Хайде, нали сте много смели, да ви видим.
  • 14 а защо

    66 3 Отговор
    DW не направи анализ на т.н. "бежанци"?Какви са тези хора - от къде идват и защо?Медийната среда е достатъчно обширна и истината не може да бъде изопачавана безкрай.Бягащите от войната в Сирия бяха от първата вълна.Сега са минимум от общия брой емигранти - икономически!Не вменявайте вина на хората, които искат да пазят домовете, здравето и спокойствието на децата си!Аман от сълзливи вайкания за африканци, пакистанци, мароканци и ...На нормалните хора в Европа им писна!
  • 15 за бога братя не четете

    56 2 Отговор
    Дойче веле е непоносим парцал, даже статиите на Работническо дело и Комсомолска правда не бяха такава помия.
  • 16 JERONIMO

    40 2 Отговор
    Страшни партньори имате от Дойче кочината!

    Коментиран от #33

  • 17 жжжжжжжж

    51 2 Отговор
    Не ви ли е срам, западни политици? Разрушихте Ирак, Сирия, Либия...сега обикновените хора ще страдат.

    Коментиран от #24

  • 18 Гражданин

    38 4 Отговор
    До кога ще ни заливате с пумия от ДВ?
  • 19 дойчланд мадафака

    62 5 Отговор
    От какво да ме е срам, да не би ние българите да живеем много добре? И да не би ние да сме взели решението да атакуваме тези държави и да причиним разруха и страдания?
    Съчувствам на истинските страдалци на войната, но покрай тях влизат и много опасни хора с чудовищни намерения, а също така и хора от зони, в които няма никакви военни конфликти. Точно българския народ да обявите за нетолерантен...не сме посегнали на обикновените турци след освобождението, приемали сме арменци, спасили сме евреите, и изобщо сме се доказали като състрадателен народ. Има много хора, които трябва да се срамуват от това, което направиха...но като един абсолютен парцал, дойче веле никога няма да посочи тях и истинските причини за бедите.
  • 20 сорос плаща

    52 7 Отговор
    След време дойче веле ще напише "как не ви е срам, европейки, да отказвате секс на мигрантите? според исляма вие им принадлежите."

    Сорос ли е собственика на дойче-то?
  • 21 Европа

    34 4 Отговор
    Лицемерие и лъжа.
  • 22 Неоосманизъм

    7 30 Отговор
    Евала на Дойче Веле - Евала на Сорос

    Коментиран от #53

  • 23 Ердоган ага

    3 25 Отговор
    Дойче веле го казва правилно.
  • 24 Хихи

    2 20 Отговор

    До коментар #17 от "жжжжжжжж":

    А теб не те ли е срам, че простееш?
  • 25 Хаха

    31 4 Отговор
    Това май е втората подобна помия от Дойче Зеле за днес.
    Опасните българи комунисти ги гонехте, а сега сами си возите с кораби всякаква паплач. От корабите направо в центъра на Берлин си ги стоварвайте и в на Мама Меркел къщата.
  • 26 ай де бе

    33 4 Отговор
    Опаа, шорошкото Дойче се издаде, че няма против и кървавите турски лири.
    Аз така и не разбрах, колко от работещите в Дойче Веле са проявили хуманност като са приютили поне един нещастен мигрант в дома си??
  • 27 А бре

    20 5 Отговор
    Хасан, Осман, Ердоган и всички турци винаги са казвали, че дойче зеле ЛЪЖЕ. Вярвам им !!
  • 28 Жалък си

    5 9 Отговор
    До 25, 26, 27. Не можеш ли на един път да си издрискаш жалката мисъл?
  • 29 Тези,които ПРАВЯТ войните :

    23 1 Отговор
    Тези,които ПРАВЯТ войните и убиват,да ОТГОВАРЯТ сега с каква цел ги правят и защо !!! Защото Европа няма да е същата !!! Защото някои сили искат Европа да е променена !!! И всичко това на гърба на нещастни деца и хора,които стават заложници и жертви на всичко това!!!!
  • 30 Професор по Стоманобетон

    12 3 Отговор
    ХАЙЛ ХИТЛЕР
  • 31 ЗАЩО ???

    41 2 Отговор
    А ЗАЩО САУДИТСКА АРАБИЯ НЕ ПРИЕМА БЕЖАНЦИТЕ ????? ЗАЩО трябва да са в Европа ????
  • 32 толерастията е вредна

    34 5 Отговор
    Не спира да ме изумява наглостта на германците от DW !?!? Вие германци, които до преди няколко десетилетия строяхте лагери обгазявахте и избихте милиони тръгнахте да получавате гърците на хуманност !?!?!? Ай стига ве!!! Били им давали милиони за бежанците, а пита ли някой местните хора по Лесбос и д-р. подобни острови, как живеят, как работят....как жените ходят по улиците . зомбита в това ги превърнахте ??? Вие без извинение DW сте ИДИОТИ !!!

    Коментиран от #36

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Сорос Акбар

    2 11 Отговор
    Великата Османска империя и турският - превъзхождат всички останали народи - народ, благодарим на чичо Сорос за пълното му разбиране и безкрайна помощ.
  • 35 оцелял от турското робство

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Илиев":

    На теб Путин ли ти е виновен?
  • 36 Абе глупи

    2 8 Отговор

    До коментар #32 от "толерастията е вредна":

    Нали статията точно това ти казва, германците са спали досега и са си затваряли очите пред проблема
  • 37 "Единственият начин да запазиш границите

    2 5 Отговор
    Е като ги разширяваш"- султан Сюлейман Кануни.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 АУУУУУ

    31 3 Отговор
    Нека ви разкажа за Мустафа. Знаете го. Оня с качулката, анцуга и раницата.

    Трябва да знаете, че Мустафа лъже. Мустафа не се казва Мустафа. Той не е сириец, нито е бежанец. Лъже, че е загубил документите си. Лъже от къде идва, но може да му се вярва къде отива.

    Мустафа има мобилен телефон. Крие се зад гърбовете на жените и децата. За него те са средство. Не търсете от него кавалерски постъпки. В неговата култура такива не съществуват. Там жената върви зад мъжа и го обслужва. А когато не изпълни задълженията си бива убита. И това е негово изконно право.

    Около 15 000 мигранти остават блокирани на гръцко-турската граница

    Мустафа пресича държавни граници и намира за свое неприкосновено право да го прави. Граничарите му пречат, затова ги прогонва като кучета – с камъни. Ядосва се, че не му се получава. Мустафа не се интересува от законите. Особено от законите на неверниците. Колкото по-на север отива толкова повече стават неверниците.

    Мустафа е млад, силен. Може да хвърля камъни и да прави бебета. За второто по-долу. Тоест, може всичко, което се иска от него като мъж.

    Мустафа е горд, че има пенис. В културата на Мустафа две жени са равностойни на един мъж. Също така Мустафа знае, че ако утрепеш неверник не е убийство. Ако го заколиш с касапски нож дори не е престъпление. А ще идеш в рая. Мустафа не е престъпник - има и двете.

    Мустафа вярва, че трябва да получава пълна издръжка от неверниците, защото е млад и потентен. Той идва да яде и да пр
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Факти

    17 2 Отговор
    Има наивни "хуманисти",които вярват,че Гърция като преминаваща страна трябва обезателно да живее с проблемите на емигрантите.Съществува необосновано мнение ,че гръцката позиция по отношение на възпиране и навлизане в тяхната страна е незаконна тъй като се твърди,че нарушава международното законодателство за бежанците.Но мюсюлманите. които идват от далечните страни,където християните са гонени,преследвани и убивани какво да кажем. Пристигащите емигранти нарушават международните закони и разпоредби за бежанците..За тях няма документи за пътуване..законно влизане и спазване на националното законодателство..Че кои са те ви питам Дойче Веле.. Няма отчаяни хора, които се борят за тяхното спасение от преследване,граждански размирици и бедност.Всички те са мюсюлмани,вярващи в една доктрина,а именно,че тя подкрепя"Движението"на своите всеотдайни последователи междуконфесионалните общества с цел отхвърляне интеграцията и нейният суверенитет.Вижте гл.пр. от корана 2:218/2:281/8:72 и различните хадиди(свещени текстове)напр. 42,2645 и 2789.Това със сигурност не е хуманитарна криза особено за тези, които идват от Африка.В техните страни са убивани и убиват християните с цел национално прочистване.Защо мюсюлманите идват тук??.От Азия тези, които идват тук имат много възможности за избор пред себе си за да гарантират безопасността на живота си.В Афганистан само хазарски шиити от сунитските талибани пушщун са в опасност.Но щом преминат покрай шиитският Иран сигурността и
  • 42 Факти

    18 2 Отговор
    Щом преминат в шиитският Иран сигурността им е гарантирана.Както в Ирак и Сирия от алварите Асад.Какво точно правят в Гърция.В Rohingya и Мианмар са в опасност,но те не идват.За разлика от сунитите пристигащи от Пакистан,Бангладеш,бежанците от Сирия и Ирак и то с гостоприемството на Ердоган разбра се.Всички те са в безопасност в Турция.Тези, които са на границата, какъв език говорят след дълъг престой в дадена държава...Питам...Някои платени хуманисти ще настояват и имат претенции към хора, които имат законодателство и според него спазват всички норми пазейки границите на собствената си държава едва ли не според техните виждания са престъпници.Гърция не е виновна, затова,че някой друг ги е поканил, а те трябва да теглят и плащат ...
  • 43 До коментар 39 и 40:

    11 2 Отговор
    Това е истината,самата истина и всичко това се прави с цел !!! Но никога няма да излязат и да кажат,тези,които ПРАВЯТ войните и принуждават хората да бягат и населяват Европа,няма да кажат какво целят !!! Съжалявам единствено децата и жените,които стават жертва на болните мозъци на силните на деня !!! На тези,които ПРАВЯТ войните,вземат решенията,разпореждат се в целият свят и диктуват на своите подчинени какво да правят !!! И сигурно и сред тези деца и жени има и читави младежи !!! Но тепърва трябва да се обучават и те,ако живеят в Европа на толерантност,на трудолюбие,на уважение към другите хора,на почтеност и т.н. !!! Ще трябва да се научат,но най ме е яд на тези скрити ,покрити и неизвестни за мен хора,които разпалват войни,вражди и противоречия между всички хора и се мислят за богове !!!!

    Коментиран от #48

  • 44 Пилот на МиГ 23 имал среща с НЛО 83 г

    3 5 Отговор
    Този път комунизмът наистина си отива! Бъдете нащрек пазете се и ценете парите си! Европа, Русия, Китай, Америка вървят към комунизъм, не тръгвайте след тях!
  • 45 ха ха ха

    15 3 Отговор
    бай шоршо писка на умряло... значи това е верния път!

    Не, не ни е срам! Даже е време всеки пристигнал в Европа от Близкия Изток и Африка, да се натовари на самолет и дамой, ой, ой ;)
  • 46 знаете ли

    14 3 Отговор
    докато вие гледахте как тези хора изнасилват малки деца в Европа и се правихте, че нищо не се случва, се зароди една невероятно омраза не само към чуждите елементи, а и към вас - вие си знаете кои сте... и ние знаем!
  • 47 Заветите на Христос !

    3 10 Отговор
    От статията разбрах за мен,че все пак хората трябва да правят каквото ТРЯБВА,а пък ГОСПОД си знае работата !!! Да се отнасяме към хората като към хора,това е най-важно и да се опитваме да помагаме !!!
  • 48 един

    21 3 Отговор

    До коментар #43 от "До коментар 39 и 40:":

    Не ме е жал нито за жените, нито за децата!

    Покажи ми един случай на европейци, изнасилили малка афганка - няма, но аз мога да ти покажа хиляди случаи на обратното!
    5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 годишни деца, разпрани и изхвърлени, мълаха, криха, лъгаха - защитаваха мръсната сган дошла да унищожава, сега да се сърдят на тях си!

    дойчевото желе няма нищо общо с Германия, не се лъжете... Германия също е проядена с червеи като нас!

    Коментиран от #50

  • 49 Ами да

    14 1 Отговор
    Немският Deutsche Welle, американският New York Times и британският Guardian казват същото. Те подкрепят Турция. Чичо Сорос + дядо Ердоган = Love
  • 50 .....

    15 2 Отговор

    До коментар #48 от "един":

    10/03/2020 Гръцката федерация Ушу-Кунг Фу уважи 12-годишно момиче за смелостта и ефективността си в справянето с насилието, когато 26-годишен алжирец, член на престъпна банда, я нападна, докато влезе в дома си. Извършителят наблюдавал жертвата си, докато младото момиче се качило в автобуса, който шофирал баща й, за да се върне в дома си. Когато 12-годишната пристигна на местоназначението си, тя трябваше да измине около 40 метра, докато стигне до входната врата на дома си. Майката й била предупредена от бащата на момичето да слезе през вратата, за да отвори вратата и по време на интервала 26-годишният алжирец я нападнал, сграбчил я от гърдите. Младото момиче, считано за експерт по бойни изкуства и най-вече съвременният Ушу Кунг Фу, спорт, основан на традиционните китайски бойни изкуства и тяхната философия, не показа изненада, но реагира инстинктивно и с един ритник и два юмрука успя да отблъсне извършителя . 26-годишният алжирец избяга, за да бъде арестуван малко след като се качи на друг автобус в опит да избяга.
  • 51 ДОКО

    8 0 Отговор
    ВЕЧЕ НЕМА МЕСТО ЗА ХРИСТИЯНСТВО..МНОГО БОКЛУК СЕ НАПЛОДИ И НИ ЗАСТРАШАВА..И ОТЗАД И ОТПРЕД..ЗА ТОВА СЕКИ СИ ПАЗИ ПОКРИВА И ХЛЯБА..ИМА И ЕДИН ЛАФ..МНОГО ДОБЪР ДОБЪР ДОБЪР ЧЕ ЧАК ГЛУПАВ..ТОВА Е ХРИСТИЯНСТВОТО..
  • 52 12 udar

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Boxer 3.0":

    150000000000000000000000000000000000000+
  • 53 12 udar

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Неоосманизъм":

    Da ti EPM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 54 12 udar

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "35555":

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 55 не на либерал идиотизма

    5 0 Отговор
    либералщината която прповядват тези откровени идиоти от дойче зеле енай-големия проблем за бъдещето на Европа, осъзнайте се бе кретени завършени ще съсипете континента с вашите либерално-педалски наклонности, след двадесет-тридесет години тъкмо ще сте възрастни ( ако не сте пукясали от спин до тогава щото 90% от вас са третополови недоразумения) ще ви изнасилват и пребиват за дест евро точно тия мангусти за които сте се загрижили сега.
  • 56 Ми не мъй срам Дойчо

    7 0 Отговор
    Ми не мъй срам, щот парното га поскъпна, съм мръзнал, ликарствата га поскъпнаха не съм са ликувал, водичка и кофичка кисело мляко на ден ям, кат си платъ парно, ток, вода, данъг сграда и смет, такса вход.
    Рядко се къпем оти и топлата вода поскъпна.

    Та с какво БГ пенсионерът е по-добре устроен от имигранта от Конго, Афтанистан, Того и др.?

    Младите нашественици не ги ли е срам, че съм по-зле от тяф в собствената си родина. На тяхната възраст съм строил БГ след бомбардировките, не съм бягал от Родината си, а съм я строил.
  • 57 СТИГА ГЛУПОСТИ

    7 0 Отговор
    ТОВА НЕ СА БЕЖАНЦИ-ТОВА СА ИМИГРАНТИ.
    В ГЪРЦИЯ ГИ НАБУТВА ЕРДОГАН
    ЦЕЛТА-ИЗНУДВАНЕ НА Е.С. ЗА ПАРИ
    ТЕЗИ ХОРА САМИ СА ВИНОВНИ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО СИ....
    ОТ ТАМ НЯМА ДА ПОМРЪДНАТ
    ВСЕ ПО НОВИ ИДИОТИ ЩЕ ИДВАТ ТАМ
  • 58 Стефан

    7 1 Отговор
    Авторчето , нещо си се объркал, или си тъп гербаджия засегнат от Барба Ганьос, или просто се опитваш да драскаш глупости, защо точно Гърция да е виновна че тези уроди се бият и разрушават страната си и използват децата си за да ги съжаляват разни държави дето нямат никакво задължение към тези орки, само се моли да не се насочат към България, но пък с тази мизерия и това управление няма да дойдат, даже през Сахара ще заобиколят за да не минат оттук.
  • 59 Един

    4 0 Отговор
    DeutscheWelle за пореден път показа, че няма срам!
  • 60 койчо

    3 0 Отговор
    Крайна толерастия лъха от цялата глупава статия!

    Коментиран от #61

  • 61 Tate

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "койчо":

    Прав си човеко ,демокасто/толерастията е страшна!!
  • 62 Еве му се

    1 0 Отговор
    Те като го вкарат и не го вадят хич