Last news in Fakti

22 Март, 2020 19:03 10 184 61

Операция „коронавирус“: Страхът и умелата ръка на медиите вече контролират всички хора по света

  • страх-
  • контрол-
  • коронавирус-
  • медии
Операция „коронавирус“: Страхът и умелата ръка на медиите вече контролират всички хора по света - 1

В момента става понятен механизмът, алгоритъмът, по който държавите могат да бъдат заставяни да унищожат собствената си икономика, да отделят колосални суми от бюджета, да орязват права и свободи на хората, при това със съгласието на самите хора, и да приемат други „ненужни“ решения. И дори онези държавни ръководители, които осъзнават цялата нелогичност на случващото се, не могат да се противопоставят на общия тренд и са принудени да вършат същото като останалите. Нанася се съществен удар по Църквата. Вече е изнамерен начинът за прекратяване на дейността ѝ: чрез налагане на карантина. При това забраната за извършване на богослужения и Тайнства се посреща с разбиране и даже с одобрение не само от нецърковни или малоцърковни хора, но дори и от църковни йерарси. Да повторим, смъртността от коронавируса е около 0,7%. А какво ще стане с Църквата, ако се появи вирус с ниво на смъртност от 50%, като еболата, например, която се предава чрез слюнка и срещу която, впрочем, и досега няма ефективна ваксина? Това значи ли да забравим изобщо за Причастието? Църквата може да преживее без храмове, без държавна регистрация и така нататък, но Тя не може да живее без отслужване на Божествена Литургия, без съединяване на вярващите с Бога. А именно това могат да ѝ забранят. Днес това вече не звучи като неправдоподобна фантазия. В Светото писание е казано: "Там ще се уплашат те от страх, дето няма страх“ (Пс. 13, 5).

Независимо колко дълго ще продължи пандемията от коронавирус и независимо колко хора ще погинат от тази болест, със сигурност може да се каже, че в света вече нищо няма да е същото. Какви промени ни очакват, кои са истинските причини за случващото се, от какво трябва да се страхуваме и с какво да се борим?

Следейки новините за разпространението на коронавируса, няма как да не ни споходи усещането за известна нереалност на случващото се. Държавите от Евросъюза, които доскоро се гордееха с премахването на границите, сега панически затварят границите помежду си. Затварят се ресторанти и кафенета, отменят се концерти, спортни състезания и даже богослужения. Влаковете спират, самолетите не летят. Замрял е общественият транспорт. Цели градове и региони са под карантина. Улиците пустеят, хората се страхуват да си подадат ръка.

Държавите приемат закони за наказателна отговорност при нарушаване на карантинния режим. Всички средства за масова информация не говорят за нищо друго, освен за коронавируса. На сто съобщения за броя на заболелите и починалите се пада едва едно за броя на оздравелите. Населението на планетата е сковано от страх.

В посланието си до апостолите за последните времена, Господ казва: „тогава човеците ще примират от страх и от очакване онова, което има да връхлети върху вселената, понеже и силите небесни ще се разклатят“ (Лк. 21, 26).

Силите небесни все още не са разклатени, но страхът вече се е вселил в душите на хората. Впрочем, много често не самите бедствия убиват човеците, колкото страхът, че могат да ни връхлетят. А страхът е най-ефикасният инструмент за манипулация на човешкото съзнание. И тъкмо този инструмент се изпробва днес по целия свят. И не само се изпробва. Под неговото въздействие вече се случват промени, чиито мащаби тепърва ще оценяваме.

Коронавирусът не е уникално заболяване, нито по броя на заболелите, нито по скоростта на разпространението му, нито по нивото на смъртност. И в същото време никоя друга болест не е предизвиквала такива мерки и ограничения, каквито се предприемат сега.

Малко цифри. Най-често коронавирусът се сравнява с грипа. Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус заяви, че коронавирусът е три пъти по-смъртоносен от грипа. Това при условие, че според същия този чиновник, смъртните случаи от коронавирус съставляват 3,4%. В действителност процентното съотношение на заболелите спрямо починалите е много по-малко, защото леките форми на коронавируса просто не се проявяват и не се регистрират. Според различни оценки, безсимптомните носители на вируса са десетократно повече, отколкото тези с проявени симптоми на болестта, което значително намалява това съотношение.

Най-достоверни са данните за броя на смъртните случаи в страните с най-голям обхват на тестовете за коронавирус. Като Южна Корея, например. Там смъртността е около 0,7%.

В абсолютни цифри, от грип всяка година умират до 700 хиляди души! Регистрираните смъртни случаи от коронавирус засега са не повече от 7 хиляди. По данни на министерството на здравеопазването на Украйна само в периода от 2 до 8 март, т.е. за 6 дни, са регистрирани 9 случая на починали от обикновен грип. Но никой не изглежда да се впечатлява от това. Не се спира метрото, не се забранява събирането на повече от 10 души на едно място.

Още няколко цифри за инфекциозните заболявания, които и в този момент отнемат човешки животи:

- малария – 750 хиляди смъртни случаи годишно,

- хепатит В – около 1 млн.,

- туберкулоза – 1,1 млн,

- диария с различен произход – 2,2 млн,

- различни инфекциозни заболявания на белите дробове – 3,2 млн.

Общо от инфекциозни болести в света умират над 13 милиона души годишно. Много от тези болести се предават по същия начин, както и коронавирусът. Повтарям – 13 милиона души! Защо никой не говори за затваряне на граници, въвеждане на пълна карантина и прочие мерки, на каквито сме свидетели сега. Живеем с този факт и не се страхуваме. Но смъртно се боим от коронавируса, причинил смъртта на 7 хиляди души, на средна възраст (внимание!) 79,4 години.

За справка: средната продължителност на живота в света по данни на ООН е 67,2 години.

В Светото писание е казано: "Там ще се уплашат те от страх, дето няма страх“ (Пс. 13, 5). Човешката природа е такава, че лесно може да бъде манипулирана и хората често се боят не от това, от което трябва. Онова, от което трябва да се страхуват, е съвсем друго: „И не бойте се от ония, които убиват тялото, а душата не могат да убият; а бойте се повече от Оногова, Който може и душата и тялото да погуби в геената.“ (Мат. 10, 28).

Ние не се боим от Бога, не се боим да нарушаваме Неговите заповеди. А коронавирусът и въобще всички болести, както и самата смърт, са последствия от това нарушение. Тоест, ние всячески се борим с последствията, но не си мръдваме и пръста, за да се преборим с причината. Струва ни се, че всеки момент медицината ще се справи с този ужасен коронавирус, и всичко ще бъде наред. Да, тя сигурно ще се справи, но има върху какво да помислим.

Във всеки от нас живеят милиарди различни вируси и инфекции. Общото тегло на микробите, вирусите, бактериите, гъбичките и пр. в организма на възрастния човек съставляват около 2,5 кг. Колкото тежи и главният мозък, впрочем. Във всеки момент тези вируси и бактерии могат, по непонятни за нас причини, да се активизират и да убият човека. Всеки от нас. Във всеки момент в света може да избухне поредната епидемия от някоя нелечима болест: ебола, атипична пневмония, птичи грип, коронавирус и т.н.

Да не говорим за онкологичните заболявания: в човешкото тяло има трилиони клетки, но ракът се развива в резултат на злокачествени изменения само в една от тях. Кога смъртта ще споходи всеки от нас? От кого зависи?

„Роден от жена, човек е краткодневен и преситен с тъги: като цвете изниква и улита; като сянка бяга и се не спира. И върху него ли Ти отваряш очите Си, и мене водиш на съд с Тебе? Кой ще се роди чист от нечист? Ни един. Ако дните му са определени, и броят на месеците му е у Тебе, ако си му турил предел, който той не ще премине...“ (Иов. 14, 1-5).

И най-важният въпрос: какво ни очаква? Всички религии, без изключение, под една или друга форма, съдържат в себе си учението, че човек ще бъде съден за земните си дела и в отвъдното ще наследи или блаженство, или вечни мъки. И даже най-закостенелите атеисти чувстват дълбоко в душата си, че за всичко има възмездие.

Но ние не се боим нито от Бога, нито от Страшния съд. Боим се от коронавируса. Дори да приемем, че той е в състояние да унищожи милиони хора, нима се вслушваме в призивите за покаяние, което единствено може да предотврати „всякой гняв на този свят“?

В Светото Писание има свидетелство за това как покаянието може да възпре приближаващите бедствия: „И почна Иона да ходи по града, колкото можеше да се изходи в един ден, и проповядваше, думайки: "още четирийсет дена - и Ниневия ще бъде разрушена!"И повярваха ниневийци в Бога: обявиха пост и облякоха се във вретища, мало и голямо. Тая дума дойде до царя на Ниневия, - и той стана от престола си, съблече царското си облекло, облече се във вретище и седна в пепел, като заповяда да прогласят и кажат в Ниневия от името на царя и на велможите му, "щото ни човеци, ни добитък, ни волове, ни овци да не ядат нищо, нито да ходят на паша, и вода да не пият; човеци и добитък да бъдат покрити с вретище и силно да викат към Бога; всеки да се отвърне от лошия си път и от насилието на ръцете си. Кой знае, може би, още Бог ще се умилостиви и ще отвърне от нас пламтящия Си гняв, и не ще загинем". И видя Бог делата им, че те се отвърнаха от лошия си път, и съжали за злото, за което бе казал, че ще напрати върху тях, и го не напрати.“ (Ион. 3, 4-10).

Съвременният цивилизован човек днес просто ще се изсмее на това. Напразно. Както вече споменах, дори медицината да победи сегашния коронавирус, на негово място ще се появят десетки нови „коронавируси“. Впрочем, епидемиолозите в цял свят обръщат внимание на факта, че през последните десетилетия периодите между появата на смъртоносни епидемии се съкращават. И ако днес в цял свят се предприемат такива мерки срещу коронавируса, то какво ще бъде утре, когато ни връхлети следващият вирус? А той непременно ще ни връхлети.

По всичко личи, че основна причина за случващото се е това, че хората се боят не от това, от което трябва. И този неправилен страх, посят от умела ръка в медиите, дава колосални възможности за управление на всички хора на планетата, на всички държави, на всички икономически и социални сфери.

В тази планетарна „коронавирусна“ паника и суета така и не усетихме как ни бяха отнети или съществено ограничени основни човешки права и свободи:

- свободата на движение;

- свободата на събиранията;

- свободата да изповядваш своята вяра;

- свободата на предприемаческата дейност;

- правото на достъпно медицинско лечение и т.н.

Последната точка се нуждае от пояснение. Работата е там, че заради приема на болни от коронавируса, а в много страни заради евентуален прием на такива болни, рязко намалява възможността да получат своевременна помощ болните от други, не по-малко опасни заболявания.

Времето за появата на коронавируса също е избрано невъобразимо точно.

Последните няколко години практически всички водещи световни експерти предупреждават, че се задава нова икономическа и финансова криза, по-страшна и от тази от 2008 г. и съпоставима с Голямата депресия от 30-те години на XX век. И тъкмо в този момент се случи взривът на коронавируса и практически всички държави започнаха да предприемат мерки, които заплашват да убият и бездруго задъхващата се световна икономика. Както се казва, ако го нямаше коронавируса, щяха да го измислят.

В света се очакват концептуални промени. Именно концептуални, а не разни дреболии като фалит на авиокомпании и срив на туристическия пазар.

Първо, повишаване на управляемостта на човешките общества.

Тестване на инструменти, с помощта на които държави и хора ще бъдат заставяни да вършат това, което не желаят и което нанася вреди на техните права и интереси. Ограничаване на тези права в името на широко рекламираното спасение от коронавируса.

Днес все по-често чуваме политиците да обясняват, че всички мерки и ограничения се предприемат в името на спасяването на човешки животи. Зад тези думи се крие лицемерие: същите тези политици не предприемат практически никакви мерки за спасяването на хора, за милионите умиращи от други болести.

В момента става понятен механизмът, алгоритъмът, по който държавите могат да бъдат заставяни да унищожат собствената си икономика, да отделят колосални суми от бюджета, да орязват права и свободи на хората, при това със съгласието на самите хора, и да приемат други „ненужни“ решения. И дори онези държавни ръководители, които осъзнават цялата нелогичност на случващото се, не могат да се противопоставят на общия тренд и са принудени да вършат същото като останалите.

Второ, това е пореден етап в преразпределянето на световната собственост и концентрирането ѝ в едни ръце.

На фона на пандемията от коронавируса и рухването на фондовите борси по света, Федералната резервна система на САЩ, която, да напомня, не е държавна, а частна организация, обяви, че незабавно ще емитира допълнителни, необезпечени с нищо, 700 млрд. долара, като в близките месеци тази сума може да достигне 3 трилиона долара. Тоест, вече се печатат не просто хартийки, а електронни цифри, с които се купуват обезценени активи. Всичко това за благозвучие се нарича политика на количествени смекчения.

Трето, нанася се съществен удар по Църквата и
въобще по религиозните организации.

Вече е изнамерен начинът за прекратяване на дейността й: чрез налагане на карантина. При това забраната за извършване на богослужения и Тайнства се посреща с разбиране и даже с одобрение не само от нецърковни или малоцърковни хора, но дори и от църковни йерарси. Да повторим, смъртността от коронавируса е около 0,7%. А какво ще стане с Църквата, ако се появи вирус с ниво на смъртност от 50%, като еболата, например, която се предава чрез слюнка и срещу която, впрочем, и досега няма ефективна ваксина? Това значи ли да забравим изобщо за Причастието?

Църквата може да преживее без храмове, без държавна регистрация и така нататък, но Тя не може да живее без отслужване на Божествена Литургия, без съединяване на вярващите с Бога. А именно това могат да ѝ забранят. Днес това вече не звучи като неправдоподобна фантазия.

* * *

Ние, разбира се, не можем да отменим всички събития, които се случват и ще се случват в бъдеще. Но можем да разберем същността им и чрез това разбиране да намерим още по-силен повод за лично покаяние и укрепване на вярата си в Бога и Неговата Църква.

„Отстъплението е допуснато от Бога. Не се опитвай да го спреш с немощната си ръка...“ „Отдръпни се, опази се от него самият ти — повече не се иска от тебе. Опознай духа на времето, изучи го, за да избегнеш по възможност неговото влияние!“, пише свети Игнатий Брянчанинов и тези думи няма да загубят своята актуалност во веки веков.

Но най-подкрепящите слова ни е завещал сам Господ: „А когато почне това да се сбъдва, изправете се тогава и подигнете главите си, защото се приближава избавлението ви“. (Лк. 21, 28).


Поставете оценка:
Оценка 4 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    22 99 Отговор
    Гласове и Поглед инфо са антибългарски и пропутински сайтове, които внасят разнобой в българското общество. Вредни са и трябва да бъдат забранени.

    Коментиран от #9, #22, #29

  • 2 Илиев

    63 27 Отговор
    Човечеството трябва да не е мръднало ни на йота, ако си мисли, че с един-два месеца ограничения, света ще свърши. Чудесно време да се изкефиш на жената и децата, да им се нарадваш до насита. А после? Ами после вирусът ще си отиде и пак ще заживеем предишния си живот. Хубав, лош, такъв какъвто ни е дала съдбата...

    Коментиран от #50

  • 3 Последния софиянец

    32 50 Отговор
    Коронавируса не бил нищо особено? Кажи го на италианците и испанците.
  • 4 БЪЛГАРИНТУРЧИН

    45 14 Отговор
    В десятката !
  • 5 Напишете кода от картинката

    28 23 Отговор
    Половината в статията е вярно и на място, другата половина е шкартО, не ревете за глупавата си църква, а вижте отвътре какво я изяжда, най-вече че е изградена на лъжи, алчност и лицемерие.. Не са ви политиците виновни, поне не на вас..
    Баба Гуси ли е авторката?
  • 6 Behemoth

    12 30 Отговор
    Религиозните откачалниците трябва да бъдат преселени при създателя им ,във вечните ловни полета на глупоста....разбира се ние нормалните ще сме наясно че трупоразлагащите организми пируват ...

    Коментиран от #10

  • 7 Смях

    43 4 Отговор
    Ако някой живее, постоянно съобразявайки се с медиите, жив да го оплачеш. Чети си книжки, слушай рок музика и отвреме навреме изгледай някое готино филмче. А медийните манипулатори си ги тури на рамката на велосипеда.
  • 8 Мюсюлмснин

    46 5 Отговор
    Браво, на автора, лудите да вярват на медии аз не им вярвам, каквото си посеете това ще жънете, в отвъдното
  • 9 ???

    46 10 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    А за статията нещо?!? Вникнахнте ли в информацията и какво пише? Или тролиме без да четем?!? И те са я превели от чужд сайт, без никаква намеса!
    За мен това е самата истина и е без значение кой го публикува, защото тук лъсва огромната психоза, измама и не се знае дали и за какво ни тренират с този нефелен вирус с 0,7% смъртност. Може и по-малко да е, защото много от болните и не разбират! Само като че в Италия е по-висок, но това е регионално и се наблюдава само там!!!

    Коментиран от #11

  • 10 Рошко

    17 6 Отговор

    До коментар #6 от "Behemoth":

    Ти нормалния, като вземе да преритваш много искам да те видя как ще почнеш да се молиш и цивриш на господ, да ти даде още един ден поне живот

    Коментиран от #15

  • 11 Българин

    8 46 Отговор

    До коментар #9 от "???":

    Руската измет не разбра ли, че в Европа смъртността вече е 13.77?

    Коментиран от #19, #34, #61

  • 12 Пако

    8 1 Отговор
    По-добре няма как даде каже но........оФциии,
    офци....
  • 13 666

    6 4 Отговор
    yudeiska rabota li e pak?
  • 14 Някой си

    25 6 Отговор
    И аз чух глас свише.....
    Каза ми че цялата дандания е за да могат крадливите европейски политици да си покрадат още малко на воля ....
  • 15 Behemoth

    4 20 Отговор

    До коментар #10 от "Рошко":

    Това е само със религиозните откачалниците...което само по себе си е неразбираемо щото нали отиват на по хубаво място....или не са съвсем сигурни хахахххххх...пробойна в сляпата вяра ,повод за вечни разкъсващи мъки определени от садиста с психопатични наклонности и перверзии...

    Коментиран от #18, #20

  • 16 ЗЕВС

    9 21 Отговор
    Не ми издържаха нервите да прочета целия бълвоч и библейски притчи. Само мога да кажа, в този ред на мисли повлиян от автора на статията, че всички деца, жени, мъже, баби и дядовци са умрели по Божията воля, и защото така е пожелал „БОГ"!?
  • 17 Тупан

    32 0 Отговор
    ...! Да Ни е Честит Новият Световен Ред ...!
  • 18 Рошко

    4 15 Отговор

    До коментар #15 от "Behemoth":

    99%от умиращите смели атеисти, започват да циврят и да се молят за още един шанс, чети образовай се

    Коментиран от #21

  • 19 ???

    23 4 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    13.77% при колко тествани? 100% ли е тествано населението, че не съм срещал такива данни? И какво значение има пак да попитам, кой е източникът? Руски, американски, френски и т.н. Не разбирате ли, че това е една масова психоза? Лошото е, че е в целия свят! И да подчертая, че не съм помитател нито на руснаци, нито на никой! Интересно е за какво ни готвят!
    Със здраве и дано всичко да мине без много тежки последствия във всички сфери!

    Коментиран от #25

  • 20 Кокорчо

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Behemoth":

    Всеки искал в рая, ама и никой не ще да умира 🙄🙄🙄
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 00000014

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    А тебе, като марионетка, трябва да те баннат. И не обиждай останалите българи с ника си. Слуга.

    Коментиран от #26

  • 23 Рошко

    9 4 Отговор

    До коментар #21 от "Behemoth":

    Истината боли, спирам да споря с по прости от мене, иди на църква покай се запали една свещ, успокой се , че утре може и да не можеш да си отвориш очите, злобата те е заслепила пожелавам ти здраве и щастие

    Коментиран от #27, #28

  • 24 Да ама Не

    7 6 Отговор
    Смъртността към днешна дата в Южна Корея е 1,16% !!!
    А за световната конспирация - остави си ти своите родители или баба и дядо на по 60-70 год, прегърбили се от бачкане цял живот, да се споминат, вместо да се порадват на живота и внуците си още някоя и друга година.
  • 25 Българин

    5 25 Отговор

    До коментар #19 от "???":

    Руската измет не знае дори как се изчислява смъртността. А тя е на 1 милион население. На 14.03.в световен мащаб смъртността от корона вирус е 0.74 а на 21.03 вече е 1.67. В Китай за същите дати е съответно 2.22 и 2.26 а в Европа нараства от 3.28 на 13.77. И източника е от СЗО.

    Коментиран от #38

  • 26 Българин

    4 20 Отговор

    До коментар #22 от "00000014":

    Русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи за да бъдете обиждани. Самият факт, че сте русофили е обида,но не го съзнавате.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Behemoth

    1 6 Отговор

    До коментар #23 от "Рошко":

    Умри куче!
  • 29 asd

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Маймунопитеци (като теб), които искат да забраняват на някой да пише,да затварят сайтове/вестници/телевизии и горят книги, би трябвало да бъдат отстранени.
  • 30 некой си

    17 2 Отговор
    Истината е,че истината винаги бива скривана от широката аудитория. Тя никога не бива узнавана а просто е винаги удобно спускана по угода на тези които желаят световното господство. Истината е винаги пред очите ви ,защото дявола казва ,че той не върши нещо против волята на човек,а просто го приканва ,човек е склонен да съгреши поради несъвършената си природа. Живота му е даден за да открие себе си и да разбере истината и да се установи в нея,но поради несъвършенствата си той е склонен дори да отрече това което не му е угодно поради влиянието на егото. В подкрепа на мойте думи на въпроса към Дейвид Копърфийлд ,,къде бихте скрили нещо което не искате хората да го намерят ,,- той отговаря ,,пред очите им,,. , т.е. ние разчитаме на нещо несъвършено което може да бъде манипулирано. Скоро много хора ще разберат ,че целта на занятието е била съвсем друга,но тогава вече борбата няма да е на клавиатурата ,а ще е изискваща саможертва, саможертва която ще покаже дали ще може да прескочим егото си. Не забравяйте,че страхът е контрол,а преодоляването му самоконтрол. Целта на занятието е много грозна , мненията са сондаж ,форумите статистика на нагласи,новините средство за манипулация и Mind kontrol,всичко случващо се е нещо което да ви открадне вас от вас. Изборът,той е ваш,първи се отрича дявола,а пешкира го опира човека,защото той е свободен в избора си.

    Коментиран от #39

  • 31 6994

    1 8 Отговор
    Бреййййй...... какъв разбирач.Вирусолог.ХА ХА ХА ... Ами това да го каже,на всички лекари по света,които в момента се борят с вируса.Ще се скъсат от смях.
  • 32 боцмана

    17 0 Отговор
    На времето в Океански риболов така ни плашеха със Спина. Нямаше друга връзка освен чрез радиостанцията. Получаваха се радиограми от еди кой си кораб 15 , от другия 10 и така непрекъснато от всеки прибрал се екипаж , болни , болни. На кораба се гледахме като насрани. Цирка беше като кацнахме в Бургас , в един Икарус , отзад и отпред коли на МВР и право във вилата на предприятието на Отманли. Там дойдоха да ни вземат проби медицински екип зачохлени като Марешки в парламента , вземаха ни кръв и започна голямото чакане за резултатите. През тези 14–15 часа чакане , колко глупости обещавахме само ние си знаем. Накрая казаха , че всички сме здрави , но не е приятно.
  • 33 Активист на БКП

    16 2 Отговор
    Заразата ще отмине и трябва съд за крадеца от Барселона !!! Задължително !!!
  • 34 един човек

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Каква Европа нещастнико, какъв българин си, по-ми яр...
    Виж кой помага на Италия - РУСИЯ, а не америка, Европа.
  • 35 Справедлив

    15 2 Отговор
    Отличен, перфектен анализ!!!! Дано стигне до повече хора! "Хора бъдете!!!"
  • 36 А самолетите защо са приземени

    4 0 Отговор
    дайте обяснение за какво ги търпят тези загуби
  • 37 Свободата на движение...

    12 3 Отговор
    ...на всекиго от нас е смачкана УМИШЛЕНО от управлението на ГЕРБ.....иииии......оттук логичното обяснение.........Те са ОСНОВНИЯТ проблем.........нямаме достатъчно финанси....ходим да бачкаме по чужбина.....за жълти стотинки......сега ни ограничават движението......утре друго....... ВСИЧКО това МНОГО намирисва на планиран ход........ РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМЪТ: ТРЕПАНЕ НА 240 ДОБИТЪКА..... РЕВОЛЮЦИЯ И Т.Н. ........ БЕЗКРЪВНА РЕВОЛЮЦИЯ ОБАЧЕ НЯМА......ТЪЙ ЧЕ ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.
  • 38 ???

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Ама не се отказвате от глупостите! Тези проценти са актуални при 100% реално болни, а не при установените, което никой не го знае. В Южна Корея 1.7% защото тестват яко. И само някакви русофили те преследват, а си се писал Българин?!? Не ти е чиста работата ! На трол ми мирише...

    Коментиран от #53

  • 39 Тази саможертва!

    11 1 Отговор

    До коментар #30 от "некой си":

    Малцина ще я направят, защото цената ще бъде да живеят, сякаш вече са мъртви! Става въпрос за началото на нова ера, свързана с трансхуманизация и тотален контрол върху ЧОВЕКА. Тази пандемия и последващата задължителна ваксинация по технологията на Crispr cas 12, поставят началото на това. И 5G няма да се използва само за интернета ви, добре дошли в светлото бъдеще?

    Коментиран от #42, #43

  • 40 Видовден

    0 0 Отговор
    ...! Ще Ни се - Хем в Рая , хем члена до края ...! Да ама Не -- Е няма как да стане ...!
  • 41 И така

    6 2 Отговор
    Понеже съм чел книгата на моята религия и там с достатъчна точност ни казват какво ни чака за нашите и добри и лоши дела.Как да се храним и с какво,колко е важна личната хигиена,просто за мен е доста учудващо че преди векове тези хора са били много прозорливи за човека и неговата същност.Но каквото и да правят алчните засега просто ме убеждават да вярвам по-силно в светото писание, защото по някакъв начин виждам техните грешки и самоунищожение вследствие на надменност и безкрайна алчност и написаното в книгата го тълкувам като предупреждение и за нас да сме вярващи.
  • 42 некой си

    6 1 Отговор

    До коментар #39 от "Тази саможертва!":

    Радостно е,че има такива като вас които го разбират. Ще е още по радостно ако са повече ,защото борбата ще за душите ни . Замислете се,когато някой загорял отиде в публичен дом какво е поведението му,дали той се замисля за това ,че насреща му стои човешко създание което може да е жертва на съдбата. Не това не се случва , случващото се е консуматорство на плът,а сега точно тази плът ще е преследваната . Въпроса е как трябва да отговори човек,а когато духът е сломен то тогава съпротивата е по малка както и при жриците,някои са заставени със сила и заплахи и именно затова използвах примера с тях. Естествено,че някои подмамени от парите,властта ,блясъка ще се продадат,но всички знаем как завършват употребените, в някой канал. Борбата е за самите нас,а констатацията ви е точна ,защото чрез 5G и напредъка в медицината и въздействието върху възприятията холивудските филми направо ще ни се сторят песничка.

    Коментиран от #49

  • 43 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 1 Отговор

    До коментар #39 от "Тази саможертва!":

    ...............нe рaзбрa ли, чe бъдeщeтo cвърши???
    Oт тoзи "кaпaн" излизaнe нямa, eпидeмиятa нямa дa oтминe дoкaтo нe кaжe ШEФA...
    ИНФOРМAЦИЯТA E ВЛACТ и упрaвлявaщитe гo знaят мнoгo дoбрe!
  • 44 Йорго

    2 6 Отговор
    НЯма да ви чета глупостите. Като ви е интересно и не щете, вървете и се разхождайте. Можете и да си споделите сладолед на клечка. Аз и моето семейство ще се пазим. Не ни давайте наклон, моля.
  • 45 Иван

    3 8 Отговор
    Вървете я дайте тази статия да я прочетат на тези 1593 човека, които вече ги няма ЗА ДНЕС само. И следвашия ден знай, че може да е някой от твоето семейство там, или ти самият. После пиши, че не се плашиш и всичко е било лъжа.

    Коментиран от #46, #48

  • 46 Бойко тиквата

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Иван":

    Духай бе
  • 47 3262

    0 0 Отговор
    И този ни има за идиоти. ВЕРВАЙТЕ МУ!
  • 48 Начинаещ математик

    9 1 Отговор

    До коментар #45 от "Иван":

    Така... тези 1593 човека, които ги няма за днес... само забрави да ни се скараш, че не гледаме какво ни казват "от тиливизора"!
    Рекох да спретна скромна сметка на умрелите в най-актуалното огнище на промотирания вирус - Италия, тъй като одеве случайно чух от същия "тиливизор" за поредния ден на ужас там. Според: https://countrymeters.info/en/Italy
    за 2019 са умрели там 579,244 за цялата година - делено на 365 е 1587 относително
    за 2020 129,972 смъртни случая тая година за 82 дни = 1585, като за днес (поредния предполагам ужасен и страховит ден на
    смърт) към 7 часа тяхно време са умрели 1338 човека ;)
    Поздрави и си извадете главите от четирибуквията!
  • 49 Тази саможертва!

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "некой си":

    Из предсказанията на Абисинците - Хората ще владеят земята посредством войната и икономиката. Факт ще е, че няколко човека ще имат непосредственото управление на мнозинството и това, някои ще го наричат свобода. Те ще разработят ужасни оръжия, които ще изпробват върху хората, защото ги води злото, гордостта и суетата. Хората трябва да извършат процеса по идентификация на своята генетика и да разберат, че някога са били енергийни същества. В близко бъдеще от космоса ще дойдат енергии, на които земята ще реагира и промени своите вибрации, те ще помогнат на някои хора да се върнат към естествения си път на еволюция и от животно-човеци да станат истински човешки същества, те ще станат част от една нова раса, която живее и черпи директно от източника. А доста от научната фантастика е писана от "докоснати" пророци, например Филип Дик.
  • 50 ВНСя

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Илиев":

    Ще си отиде когато решат и ти кажат че си е отишъл!
  • 51 Поздравления за статията

    9 0 Отговор
    Поздравявам факти за смелостта да публикува тази статия. Прегледах всички коментари и видях някаква надежда за истината - все повече и повече хора проумяват или се замислят как се управлява света - чрез манипулации и лъжи. Негативните коментари са нищожни и са написани от 99% платени тролове, които си личат по стила на писане - обиди и цитати на някакви измислени или недоказани данни от телевизията или занимаване с локалната ни политика, която няма нищо общо със статията. Тази статия и нейните коментари показва, че може сметките на световните кукловоди миже и да не излязат верни - да за пореден път ще ни ограбят, но дори и 5-10 % от населението да проумее истината, то цената ще си заслужава.
    И нека те тогава започнат да се страхуват от задаващата се епидемия на истината. В тази измислица започват да лъсват кирливите им ризи и най кирливата от тях - че всички правителства по света са техни марионетки, чакащи заповеди от своите господари.
  • 52 Пешо

    0 0 Отговор
    Случващото се напомня на ВОЙНАТА НА СВЕТОВЕТЕ,радио пиеса от миналия век.
  • 53 Борко

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "???":

    Остави го тоя...нищо не отбира от математика...
    По неговата логика 13,6% смъртност на 1млн. души ама какви....???? Заразени? Болни? ...или общ брой жители на регион?
    Да вземем пример Италия...
    60 млн.....Да кажем,че заразените са от един регион (Ломбардия) около 15 млн......
    Със сигурност регистрираните заболели не са тези от официалната статистика, а мнооооого повече.
    И така...около 3000 починали в областта....от 15млн. колко процента са? Средната възраст каква е? Придружаващи заболявания? И нещо изключително важно....за същия период на миналата година,колко са починалите като възрастова група от сезонния грип?
    Малко на брой въпроси, които обаче дават отговор на истерията по "смъртоносното оръжие"....
    Замислете се от стрес покрай всичко това колко хора ще си отидат от рак или инфаркт..???
  • 54 Мълчаливец

    1 0 Отговор
    Това е голата истина, дами и господа и Гласове я извадиха пред света...
    И умната на КПП-то!
  • 55 ПУСНЕТЕ Я ПО TV

    1 0 Отговор
    нека стадото да види, щом не ще да чуе - включете повече рецептори на белким им уврът мозъците на фейс-инста-смарт поколението

    Коментиран от #56

  • 56 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "ПУСНЕТЕ Я ПО TV":

    Бдете и молете се ! И онези от нас, които са просветени с Божието Слово в сърцето си и посветени да служат на Бог с всичкия си ум и цялото си сърце, нека застанем в пост и молитва пред Отца и да се помолим за неговата милост, защото Той е много милостив и не ще обърне очите си и ушите си при викането на своите деца. " Ако заключа небето да не вали дъжд, или ако заповядам на скакалците да изпоядат земята, или ако изпратя мор между людете Си, и людете Ми, които се наричат с Моето име, смирят себе си та се помолят, и потърсят лицето Ми, и се върнат от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха им и ще изцеля земята им.
    15 Сега очите Ми ще бъдат отворени, и ушите Ми внимателни, към молитвата, която се принася на това място. ( Второ Летописи 7:13-15) И нека не допускаме страх и да помним думите на Спасителя: "Това ви казах, за да имате в Мене мир. В света имате скръб; но дерзайте Аз победих света." ( Еванг. Йоан 16:33)
  • 57 до автора

    0 0 Отговор
    Много си ги умешал Божийте дела с науката. Това че смъртноста е малка 3-5% да не те успокоява, този е нов и няма лекарство или ваксина за него. Този се разпространява както си иска и няма спиране.
    Половината планета ако го пипне не по 3 а по 1% ги сметни смъртност - 40милиона
  • 58 Искрен Вълчев

    2 0 Отговор
    сега ще видите един коронен номер .. пак
  • 59 факт

    2 0 Отговор
    Вcички рeлигии, бeз изключeниe, пoд eднa или другa фoрмa, cъдържaт в ceбe cи учeниeтo, чe чoвeк щe бъдe cъдeн зa зeмнитe cи дeлa и в oтвъднoтo щe нacлeди или блaжeнcтвo, или вeчни мъки. --- Живота в одвъдното е небиблейско учение а библията от своя страна учи в Еклесиаст 9:10 че : Всичко , каквото ръката ти намери да прави , направи с цялата си сила , понеже няма нито работа , нито замисъл , нито познание , нито мъдрост в гроба , където отиваш .
    Римляни 13:1 Няма власт,която да не е от Бога,затова нека всяка душа се подчинява на висшестоящите власти, защото те са получили своята относителна власт от Бога. ---- щом властите искат да предпазят хората от дадена болест и предприемат мерки за това , то ние трябва да покажем послушание .
  • 60 Вестител

    0 0 Отговор
    Потърсете в Гугъл "ХЛОРОХРОМ". Доста неща ще ви се изяснят...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.