Last news in Fakti

25 Март, 2020 19:00 5 323 34

Уравнение със смъртоносни неизвестни

  • ухан-
  • прилеп-
  • влечуги-
  • пандемия

На 300 метра от лабораторията в Ухан се намирал пазара за влечуги, които се считат за деликатеси от китайците. Между тях и прилепи. Попаднал в гостоприемна среда, вирусът се разпространил без проблем. Това съобщение бе изтрито доста бързо от мрежата

Уравнение със смъртоносни неизвестни - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По Тодор-Живково време във моя роден Лом започна изграждане на захарен завод. Тръстиката трябваше да идва от Куба, а захарта да заминава за Съветския съюз. Още с първите копки, от земята изригна гейзер от топла миризлива вода. Някой каза, че тя е здравословна и една безкрайна опашка от хора с дамаджани се нареди пред извора. Напразно властите тръбяха, че доказателство за лечебните свойства на водата няма. Хората продължаваха да си я носят вкъщи и да се "лекуват".

Нещо подобно става във Франция днес. Един професор - Дидие Раулт, който е нещо средно между "Доктор Ох Боли" и Дон Кихот, заяви, че " Клорокин" лекува Коронавируса и хиляди французи затропаха по вратите на аптеките. Независимият във всяко отношение професор се превърна в символ на защитник на народа срещу спекулантите със скъпи лекарства. Неговата смела позиция е в противоречие с медико-изследователската върхушка, която изисква допълнителни тестове и време, докато бъде изнамерена подходящата ваксина. Хората обаче не ядат "домати с колци" и отлично разбират, че в основата на спънките срещу професор Раулт, е разликата в цените между евтиния "Клорокин" и бъдещия медикамент.

От началото на епидемията до днес различни хипотези се появяват в пресата и по Нета за случващото се. Първо привлече вниманието едно тревожно съобщение на двама китайски изследователи. То се появи в сайта ResearchGare. Според тях, вирусът е изтърван следствие на човешка грешка. На 300 метра от лабораторията в Ухан се намирал пазара за влечуги, които се считат за деликатеси от китайците. Между тях и прилепи. Попаднал в гостоприемна среда, вирусът се разпространил без проблем. Това съобщение бе изтрито доста бързо от мрежата. Единственото опровержение, което китайски власти публикуваха е, че пазарът на влечуги не бил на 300 а на 1600 метра.
Остава без отговор въпроса, каква е точно функцията на тази лаборатория, класифицирана "Р4"? Според италианският журналист Паоло Лигори и израелският разузнавач - Дани Шохом, китайците са разработвали биологическо оръжие.

Френското общество в момента е изцяло мобилизирано в борбата с Коронавируса. След като премине Пика на епидемията, всичко свързано с кризата ще излезе на повърхността. Не на последно място е отговорността на медико-изследователската върхушка. Същата тази, която е ръководила търговските отношения с Пекин. Никой не може повече да скрие, че лабораторията в Ухан от която тръгна вируса е френска!

Собственик на лабораторията "Мерио" е милиардерът Ален Мерио. Неговото богатство надхвърля 5 милиарда евро. Той продава една своя лаборатория "Р4", предназначена за борба с вируси, по време на посещението на китайският президент Си Дзинпин в Лион през 2014г.

Предприятието „Мерио“ е 100% частно, въпреки това сделката би трябвало да е сключена със съгласието на тогавашният президент Франсоа Оланд. Не може да се твърди, че тя е била съпроводена с ентусиазъм от научните среди на Франция. Съществуват няколко хипотези около това стратегическо решение. Самият Ален Мерио казва, че развитието на предприятието му има за цел Китай и САЩ. От капиталистическа гледна точка тази визия е напълно логична. В тези две страни се намират потенциалните пазари за лекарства. Производството в Ухан ще бъде винаги евтино, а цените на Запад винаги високи. Максималната печалба е смисъла на глобализацията. Настоящите събития доказаха, че производството на лекарства е по-доходно от добива на петрол.

Има и един друг факт. Лабораторията „Р4“ е изключително опасна за хората. Там изкуствено се създават вируси. След това, вирусите са подложени на „атаки“ от различни отровни химикали, докато се стигне до желания резултат – ваксината. Правят се тестове върху мишки и зайци, преди да се премине до реални проби върху хора. Много е възможно, французите да са предпочели всичко това да става в Китай, вместо във Франция.

Има едно неприятно предчувствие, подсилвано от различни военни анализатори, което касае реалната цел на китайското участие в изследванията. Това е съмнението в искреността на азиатците. Възможно ли е те да произвеждат в тази лаборатория вируси за масово унищожение? Докато Си Дзинпин е президент, тази хипотеза няма да бъде разнищена.

INSRM е институция, която разпорежда всички видове отношения в областта на здравеопазването на Франция. Нейната власт може да бъде сравнена с Конституционния съд. Превода на инициалите е Национален Институт за Здраве и Медицински Иновации. Само след одобрението на тази институция, ново лекарство, апарат за кръвно или хирургически нож, независимо дали е френски, американски, китайски или немски, може да влезе в употреба във Франция. INSRM e официален посредник между изпълнителната власт и цялата мрежа от лаборатории, болници и клиники. Именно тази институция отхвърля заключенията на професор Дидие Раулт за ползата от „Клорокин“. "Войната" между двете позиции събуди винаги живата социална чувствителност на французите и Дидие Раулт се превърна в защитник на народа срещу милиардерите собственици на лаборатории, на провинцията срещу столицата и на Марсилия срещу Париж. Правителството направи крачка назад, като разреши употребата на ""Клорокин", но само в крайни случай.

Чувството, че някои печелят много пари от "Коронавируса" се настани постепенно в съзнанието на обществото. Ролята на предишният министър на здравеопазването, госпожа Аниес Бюзен, в спада на доверието в управляващите, тепърва ще се изяснява. Оказа се, че нейният съпруг е бил начело на института INSRM, точно когато се е подписвал договора за "сътрудничество" с Китай. Заподозрени в "конфликт на интереси", днес и двамата са в оставка.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    33 7 Отговор
    Западнякът пак насра сам себе си. За кой ли път тези добитъци тровят света?
  • 2 Бесен Язовец

    13 9 Отговор
    Ето го и този сорос мерзавец отдавна не се беше изказвал. Само като му чуеш източниците!
  • 3 детектив

    9 22 Отговор
    ...............първият въпрoc при вcякo рaзcлeдвaнe e : КOЙ ИМA ПOЛЗA?
    Кoй имa пoлзa oт cъcипвaнeтo нa Китaй, Eврoпa, Aмeрикa и oт oтлaгaнeтo нa Oлимпийcкитe игри oт кoитo cпoртиcтитe нa eднa гoлямa cтрaнa бяхa изгoнeни???

    Коментиран от #6

  • 4 Госあ

    9 2 Отговор
    Чеков, напълно подкрепям и писах тук многократно за неадекватната реакция относно препаратите. И ако френският лекар има наблюдения върху няколко десетки,китайските и корейските имат наблюдения върху хиляди. И го съобщиха официално. А пък Ройтерс съобщи,че Байер е подарил 3 млн таблетки на САЩ,но за ЕС нямали. А пък нашите видни "специалисти" продължават да отричат и китайските и корейските и френските резултати, публикувани дори в най престижните научни журнали. И сега обърнаха функцията на тестовете за навременно лечение на рисковите пациенти и превенция за разпространение на заразата за статистика. За втората част обаче, не съм съгласен. Пандемии винаги е имало и ще има. Според много изследователи, много по често отколкото в миналото
  • 5 аман

    26 6 Отговор
    Наблюдава се някакво платено, координирано усилие да се създаде вражда и неприязън към Китаѝ/китайците. И в медийни материали и в отвратителни тролски коментари.
    Кое ли посолство може да стои зад това???

    Коментиран от #8

  • 6 Хохохо

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "детектив":

    Да те таковам в простия детектив.

    Коментиран от #24

  • 7 Бачо Киро

    12 4 Отговор
    Еййй, значи като обвинят САЩ вирусът е расъл в природата, а като е Китай е от лаборатория..... 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 8 Бачо Киро

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "аман":

    Така е, започна масирано когато Китай и Русия пратиха помощ на Италия.

    Коментиран от #20

  • 9 Госあ

    8 3 Отговор
    "Правителството направи крачка назад, като разреши употребата на ""Клорокин", но само в крайни случай" 😂 тогава когато е най неефективно 😂😂😂 Тея хора, калинки ли са или злодеи ???

    Коментиран от #10

  • 10 Ами има защо

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Хлорокинът е синтетичен дериват на хинина, чието действие е открито аще в 25 век от индианците. Но тъй като е прекарено използван срещу маларията , вече е станал неефективен и често причинява хининова цироза. Дори заболялата лекарка се е отказала да го ползва, въпреки че си го е набавила, защото страничните ефекти са доста недобри, меко казано.

    Коментиран от #11

  • 11 Госあ

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ами има защо":

    Дай реферирана литература, тия си ги разправяйте у болницата. Виждал съм кривите и на цитоксичност на трите препарата и на инхибирането на вирусната репликация. Чух и какво казаха специалистите и от Китай и Южна Корея. Че даже и лекаря (който не е специалист) от Франция. И между другото, колко са смъртните случаи хининови производни и колко от вируса ???

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Просто е

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Ами щом има смъртни случаи след лечението с хининови деривати, това най- малкото означава, че лекарството не работи достатъчно ефективно. И тъй каго всъщнокт тежко болните умират от двустранна Бактепиална инфекция, това най- малкото означава, че трябва задължително да се прибавят и ефективни антибиотици при лечението . Считам, че хининовите деривати могат да са ефективни в подходящата дозировка само в Началото на инфекцията.

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Просто е":

    Аха,ти считаш 😂😂😂 Не драги, изследователите провели ин витро и ин виво тестове го отчитат. А не считат. Аз просто предавам техните резултати тук. С коментара си номер 9,точно това съм направил.

    Коментиран от #16

  • 14 Госте!

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Хубаво си го написал, че пандемии винаги ще има, ама това пандемия ли е, при тази смъртност!!! Не забравяй, че реалността, до голяма степен, се определя от медиите политиката. "Велики" промени предстоят, които май ще започнат със задължителна ваксинация по технологията crispr cas 12, която сещаш се какво прави, а и 5G-то няма да е само за интернета ти! За икономическите сътресения и новия световен ред няма да говоря!

    Коментиран от #15, #23

  • 15 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Госте!":

    Хубав пример с CRISPR, китайците точно това направиха срещу хив с едно бебе и света ревна,че даже ги принудиха да си вкарат учените зад решетките. Разбира се за малко и при прекрасни условия. Че какво лошо има ? Аз залагам по скоро на пасивната имунизация и рекомбинантните антитела и други протеини за борба с вирусите. Терапиите с CRISPR на възрастни пациенти са доста неефективни все още и между другото се ползват именно вирусни вектори или насочени липозомни везикули. Но наистина, ефективността е ниска.

    Коментиран от #17

  • 16 А ти защо

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    считаш, че хората не могат да мислят????? Моите изводи са на първо място Логични. А както виждам нашите специалисти са давали хлорокина в " най- тежките случаи" когато лекарството не въздейства ефективно. Така че не са се съобразили със световните проучвания, които ти посочваш.

    Коментиран от #18, #21

  • 17 Госте!

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    Ами за изменения в генома, например, в химерна посока, не се ли притесняваш, трансхуманизмът чука на вратата и за 5G прочети, кво ще може!

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 asd

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "А ти защо":

    Ти си типичен пример за член-кореспондент на агенция ЕЖК (Една Жена ми Каза).
    От вирус...и на 5G скочи ... леле леле

    Коментиран от #22

  • 22 asd

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "asd":

    Много станахте кореспондентите на агенцията просто...
  • 23 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Госте!":

    Коментар 4 "А пък нашите видни "специалисти" продължават да отричат и китайските и корейските и френските резултати, публикувани дори в най престижните научни журнали. И сега обърнаха функцията на тестовете за навременно лечение на рисковите пациенти" ...Коментар 9 "тогава когато е най неефективно Тея хора, калинки ли са или злодеи ???" Та ти какво точно ме поправяш ?
  • 24 детектив

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хохохо":

    .......Да-а-а, интересно! Нервен и гузен смях, а дорогой?
  • 25 Васил

    2 8 Отговор
    Това си е чиста лабораторна работа на Китайците няма прилепи или хипопотами благодарим ти Китай за безплатният подарък дълго ще се помни.
  • 26 Госあ

    2 0 Отговор
    Чеков,харесвам те,но сега видях в текста- пише се INSERM. И да това отличава французите от нас, въпросите с рисърч в медицината се правят от учени в изследователски институти, а не от лекари 😉
  • 27 бай кръстан

    3 0 Отговор
    Спокойно всички ще умрем ,когато ни дойде времето!!! Да не правим паника!!!
  • 28 Последния мускетар

    3 1 Отговор
    Чоков, ти да не си братчет на оня от Галиче?Кога се чекна ,че и писател.Ако беше чел повечко освен да пишеш глупости щеше да да с наясно,че вирусчето в Китай се отличава от това в Италия
  • 29 антисоросоид

    2 2 Отговор
    Ало автора, Изглежда сте се заразили с коронавирус и е необходимо веднага да отидете на преглед. Цял свят разбра, че коронавирус е разработен и патентован в американска лаборатория само вие дъвчете за китайска лаборатория в Ухан ! То бива човек да е с малко мозък но при вас положението е трагично, останало ви е само 10 процента от мозъка в тиквата !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Този сърдечен вирус може да е дошъл дори от чужда планета ! Аз твърдо знам за един производител на биологично оръжие, когото обесиха и държавата му я направиха на "създарма". Там загинаха над 4 хиляди САЩ-военни, а ония другите никой не може да преброи колко милиона са умъртвените и военни и цивилни, деца, жени, старци!! Като тръгна нефта на тази държава оттатък океана за рафинериите на фамилия БУШ, страстите се успокоиха.... От тогава насам никой не произвежда биологично оръжие- какви Франции, Китаи, Щати, Русии, Англии...? Един бе Садам / то и Кадафито нещо я обърка/, ама го няма вече......Аз съм за извънземния произход на вируса-убиец !!!
  • 34 Наблюдател

    1 1 Отговор
    Опа !! Изплуват "мръсните дрехи" на Запада в частност френските в комбинация с тези на китайците! В основата разбирасе са мераци за големи печалби и крайно зловредни апетити за биологично оръжие!!