Last news in Fakti

25 Март, 2020 17:00 35 167 121

България: Ако вирусът се развилнее, последствията може да са апокалиптични

  • българия-
  • епидемия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • малцинства

Изплашени сънародници вече се организират срещу връщащи се от гурбет българи

България: Ако вирусът се развилнее, последствията може да са апокалиптични - 1
Снимка: БГНЕС

Изплашени сънародници вече се организират срещу връщащи се от гурбет българи. Ако кризата с коронавируса се развилнее, последствията може да са апокалиптични - за онези, които са подозирани, че разпространяват заразата.

В условията на тежки кризи малцинствата обикновено са първите "изкупителни" жертви, хвърляни на олтара на върлуващите бедствия. През 1347-1348 година в поразената от чумата Европа погромите срещу евреите са повсеместни. Още в първата си публична реч, произнесена през 1919, Хитлер, който претендира, че ще възроди опустошената от войната Германия, обвинява евреите, че предизвикват „расова туберкулоза сред нациите”.

Прави ли българската държава нещо, за да предотврати такива сценарии насред пандемията от КОВИД-19?

Върху ромите вече падна клеймото на подозрението

След призив на ВМРО, редица общини поставиха под блокади ромските квартали, някои въведоха и вечерен час. Според властите, дискриминация няма; мерките, в които на места влиза следене и мерене на температурата с дронове - все едно става дума за диви животни - се взимат защото хиляди роми се прибират от чужбина, а изискванията за карантина не се спазват.

Истински помагат главно здравните медиатори. Те изтъкват необходимостта от средства за дезинфекция и храна - немалко роми мизерстват и не могат да си ги позволят.

Карантината трябва да се спазва, но основателно ли е да се сравнява „запечатването” на Банско, установено като фактическо огнище на заразата, с „мерките” спрямо гетата? Изглежда сякаш една етническа група е набедена за потенциален разпространител на болестта. Нима няма българи, които нарушават строгите забрани? Дори ако предприетите действия са добронамерени, те подхранват етническите стереотипи.

А най-страшното тепърва предстои…

Междуетническият конфликт може да бъде разпалени от задаващия се стопански колапс. Според икономиста Ясен Гуев, трябва да се подготвим за спад на БВП между 5 и 15% и безработица от 10 до 20% през 2020 година.

Мерките, обявени от премиера, едва ли ще разпръснат черните облаци над икономиката. А никой не може да каже колко ще продължи извънредното положение и какъв ще е броят на жертвите. Капацитетът на ВМА и „Пирогов” да поемат пациенти е изчерпан, а най-страшното, опасявам се, предстои.

Какво правим, ако болестта върлува година или повече? Напрежението вече се покачва. Нашенци попречиха на британски туристи да се качат на полет за Англия; има сигнали за изплашени сънародници, които се организират срещу българи, връщащи се от „гурбет”… На какво могат да се надяват ромите, а и други малцинства, ако болестта се развилнее?

Накъде ще тръгнат армиите от обеднели, отчаяни хора?

При положение че извънредното положение се проточи, а ваксини все още не са изработени, е възможно да възникнат армии от безработни, отчаяни хора, предвождани от фалшиви пророци. Двете взаимообвързани оси на конфликтите: междуетническите и - казано провокативно - класовите, ще се пресекат още по-силно когато подборът, който ще трябва да правят лекарите, стане неизбежен.

Макар подобни сценарии да звучат апокалиптично, не са изключени ситуации, в които залогът в противопоставянето е кой да оцелее: българите или малцинствата; заможните, успели да си осигурят респиратори и медицински грижи, или „лузърите” - без значение от етническия им произход.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 83 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТЕ НЕЦИ

    88 6 Отговор
    ДА КОЙ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ.СЪС СИГУРНОСТ ТАКИВА КАТО ДОМУС АГА.АМА ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ ЛУЗЪРИ ДА НЕ СТАНАТ ПЪРВИ.ЩОТО ТО КОЛЕЛОТО СЕ ВЪРТИ.
  • 2 Пенсионер

    138 10 Отговор
    Всеизвестен факт е, че нашата простотия е безгранична. Защо не затворят границите?
  • 3 Гост

    190 32 Отговор
    Тиквата да му мисли........Ако не беше се правил на ,,шут,, 15г можеше сега Бьлгария да е една нормална дьржава с работещи институции,а не имитация на всичко...

    Коментиран от #17

  • 4 Последния софиянец

    159 7 Отговор
    Ромите ще го отнесат най много. Женят се роднини и бъкат от генетични болести.
  • 5 КралиМарко

    117 8 Отговор
    Малиии, кви са хитри тея на Запад а, сичко затвория..и даже нема хора по улиците, за джебчииките бре!!Ся, щом и те ша се връщааат...лошууу!Ей, кви са итри тея западняци бре - само как за нула време разкараа и изгониха сичкото сган и незаконну пребиваващо там без адресна регистрация и трудов договор!!!Ся сичкото Емигрантин от БГ ще си дойде у дома в БГ!Ето ти работна ръка...кеф ти Жебчиики,кеф ти айдуци, кеф ти сутеньори и жриции, кеф ти бедни и гладни душициии..И кво ще работят у Бугарско а?!Онези хитри, нема скоро да пущат нашите работници, че там карантината дългааааа и строга, па и там криза щело да има в Икономиките на Запад!Вирусите си дойдоха заеднос свирусо...и те така...

    Коментиран от #81

  • 6 незнайко

    147 22 Отговор
    Умрeли прeз 2018 гoдинa oбщo зa cтрaнaтa 108 526, мъжe 56 367, жeни 52 159 !!! 108 526 / 12 = 9044 нa мeceц ! 9044/30 = 301 чoвeкa нa дeн ca умирaли бeз "кoрoнaвируc" в БЪЛГAРИЯ прeз 2018 гoдинa !!! ЗAЩO ТOГAВA НE CE ГOВOРEШE И НE CE ВCЯВAШE ПAНИКA ??? Кoлкo e cмъртнocттa ceгa ??? Зaщo мълчaт кaтo ДУПEТA ???

    Коментиран от #10, #58, #62, #107

  • 7 1234

    28 9 Отговор
    Вместо печатни статии може ли да започнете да качвате видео или аудио файлове че не ми се чете вече много статии боли ме главата

    Коментиран от #34, #85

  • 8 Бумеранг

    129 14 Отговор
    С последни сили прогнилата държава се опитва да заличи българите , но да подсигури благоденствие на паразитите които вегетират на гърба им и се множат в геометрична прогресия ! Глобите и строгостта на закона за нарушение и неспазване на карантината няма да важат за тях , а само за българите ! Рано или късно обаче бумеранга ще смени траекторията си !
  • 9 Кво стана та не ядохме!?

    78 3 Отговор
    Ако карантината продължи по-дълго ще стане интересно!
  • 10 Добавка С

    42 0 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    Сега и да се родят повече от кои ли ще бъдат?
  • 11 Бат Вальо

    43 114 Отговор
    Имам усещането, че на някои изроди много им се иска апокалиптичен развой на събитията, което да доведе до падане на ББ от власт и овластяване на парцалите от Позитано! Е нема такива боклуци ...

    Коментиран от #12, #21, #37, #69

  • 12 Гербофоб

    127 26 Отговор

    До коментар #11 от "Бат Вальо":

    Те че от Позитано са боклуци спор няма,ама и ББ е боклук на квадрат!

    Коментиран от #15, #16

  • 13 1234

    25 1 Отговор
    Ама все тая аз и без това не ги чета от седмици насам само заглавието и коментарите гледам
  • 14 хаха

    64 16 Отговор
    Е тва вече е наглост-политиците изгониха 2 милиона сънародници-само това остава и да ги спрете и съвсем в киреча-те внасят повече пари в страната от колкото ББ е епроизнесъл с устата си като числа в живота си,а той говори всеги ден математически-милиони-милиарди-а колко влизат ЕЖЕДНЕВНО от наши мигранти не казва-без коментар

    Коментиран от #55, #109

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бат Вальо

    68 8 Отговор

    До коментар #12 от "Гербофоб":

    Няма да споря, обаче ще ти обясня как се сменя дирек на асма - първо намираш нов, здрав, прав и качествен, после го изправяш, подлагаш да хване ... и чак тогава махаш стария. Ако махнеш стария дирек и тогава се засуетиш да търсиш нов - отиде цялата асма!
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    42 22 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА и предсрочни избори!!! /РЕШЕТНИКОВ/

    Коментиран от #23, #93

  • 18 Чудя се

    91 5 Отговор
    Как е възможно при 200 болни да е изчерпан капацитета на двете най-големи болници... Интересно като станат 20000....
  • 19 Чудя се

    105 11 Отговор
    Тези наши сънародници които сега решиха да се прибират в милата си родина заедно с коронавируса... защо не се лекуват там дето са били....

    Коментиран от #27, #38, #84

  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    56 8 Отговор
    Oт тoзи "кaпaн" излизaнe нямa, eпидeмиятa нямa дa oтминe дoкaтo нe кaжe ШEФA...
    ИНФOРМAЦИЯТA E ВЛACТ и упрaвлявaщитe гo знaят мнoгo дoбрe!

    Коментиран от #65, #74

  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    35 7 Отговор

    До коментар #11 от "Бат Вальо":

    E, трябвa вeчe дa cтe имунизирaн зa тaкивa УБИЙCТВEНИ нoвини...вce пaк Бългaритe cмe нaй-cтaрият нaрoд в Eврoпa и cмe oцeляли хилядoлeтия зaщoтo cмe пo-мъдри oт мъдрaтa змия, пo-хитри oт хитрaтa лиcицa и пo-cмeли oт лъвoвe!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Другия с коня

    12 28 Отговор

    До коментар #17 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Виновна е Мъглата в главата ти Боклук.В Извънредно положение тези лозунги са Държавна Измяна...Направо си за Белене ....

    Коментиран от #35

  • 24 Прост народ

    85 8 Отговор
    Ша ми идват тука да ръсат зараза, да вземат легла по болниците и после като отмине всичко пак да зачезнат аре нема нужда

    Коментиран от #46

  • 25 Цако

    45 8 Отговор
    Заради простака, който някакви простаци си избират, за да се кефят на простотията му, сега всички ще го отнесем.
  • 26 Цако

    22 7 Отговор
    Заради простака, който някакви простаци си избират, за да се кефят на простотията му, сега всички ще го отнесем.
  • 27 Много е добре на запад

    36 1 Отговор

    До коментар #19 от "Чудя се":

    Еми то като зъбите, много скъпо е там

    Коментиран от #28

  • 28 мъка

    23 6 Отговор

    До коментар #27 от "Много е добре на запад":

    Ако си плащал осигуровки ти е безплатно.
  • 29 мъка

    68 3 Отговор
    И накрая ще стане така че тия дето ги отглеждаме 30 години ще си взимат помощите а ние дето сме плащали за нас няма да има.Мисля си че за дезинфекция трябва доста сапун.
  • 30 тариката

    40 4 Отговор
    сичкуту гурбетчия и те ли са на опашката пред бюрата за безработни, и да лапат социални помощи ?
  • 31 1001 нощ

    59 1 Отговор
    Бойко обеща до 2 год. да върне всички които са по чужбината обратно в бг, ами ето, изпълни си обещанието, ама сега ко ши ги прай ???
  • 32 Gen Gurko

    56 5 Отговор
    Ако коронавируса стане причина изстрадалия български народ да се отърве от този свой воденичен камък , паразитиращото племе, надянат му на врата от такива правозащитници чийто един от рупорите е дойче зеле, това ще е единствената полза от трагедията. Апропо, дъртия рептил, спекуланта Сорос няма ли да извади няколкостотин милиона или даже милиард за борба с пандемията. Нали е много голям филантроп чифута.
  • 33 ТОЧКАТА

    13 2 Отговор
    ДВ , ПАК ЛИ ,,,ЕВРОЦЕННОСТИ,, НИ НАБУТВАШ??????Що не одиш ПМ.
  • 34 !?!

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    Няма кой да ти чете и да ти прави записи, освен някой "българин" от малцинствата, но едва ли би го разбрал, освен ако не си от тях. Пък чукча писател, не читател!
  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    15 24 Отговор

    До коментар #23 от "Другия с коня":

    "Пак ще извадя сопата, ако Партията ми нареди!"
    /Юлияна Павлова Андреева / т. е. Юлия Ръжгева, надзирател в лагер Белене...
    Този цитат е да отрезви младите хора, които не знаят "Що е то социализъм...", а мнението на червени боклуци като тебе, въобще не ме интересува.

    Коментиран от #108

  • 36 Garrincha

    31 2 Отговор
    Лошото е, че тези паразити ще се ориентират към най-незащитените хора - възрастните хора по селата ! И тормоза, може да е страшен ... НО, ще намерим начин да ги защитим - ако ще, камуни да валят !!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 темелко

    17 1 Отговор

    До коментар #19 от "Чудя се":

    Щото тамошните власти ги подканиха да си ходят.

    Коментиран от #77

  • 39 Усмивката

    43 1 Отговор
    Някой отчаяно се нуждае от криза.Внасянето на маса хора с неясен произход е целенасочено и планирано.Умишлено и упорито се държи на тезата че не се нужни бързи тестове. А експертите предупреждават....Правете тестове. Колкото повече , толкова по добре. Това съветва и победителят на едрата шарка.Тествайте. Още на петия ден един заразен вече излъчва вируси. А ние ги пущаме и чакаме да видим какво ще стане салед 14 ден. напълно погрешно . Или...умишлено може би???!!
  • 40 бай кръстан

    50 5 Отговор
    Приятели, моятата прогноза е ,че тия дето ги храним ,лекуваме,даваме им помощи от нашите данъци,а те ни бият,уграбват,изнасилват,убиват стари хора,СЕГА ТАКАВА БОМБА СА НИ ПРИГОТВИЛИ,ЧЕ НИЕ БЕДНА ФАНТАЗИЯТА!!!БОГ ДА НИЕ НА ПОМОЩ!!!

    Коментиран от #43

  • 41 Евро

    11 3 Отговор
    Европа ще ни помогне или Америка ххах абе да ни затриват като нация и тва е
  • 42 ????

    17 4 Отговор
    А, новини за БАРСЕЛОНОВИРУСА, защо още няма?!
  • 43 Д'мин

    11 4 Отговор

    До коментар #40 от "бай кръстан":

    Имам приспособление, което ще държи лилавите минимум на 50 м. разстояние от мен!
  • 44 ЕЕМ

    21 3 Отговор
    Само оловото ще ги излекува.
  • 45 Нет

    29 0 Отговор
    Дано никой да не напада беззащитните български възрастни хора по селата заради пенсийките им, че те са най беззащитни. А този който е писъл статията хал хабер си няма от нищо. Българите ги е страх от епидемията и всеки си седи в къщи, Но един невеж обирджия от ромски произход вирус няма да го спре.
  • 46 Василева

    26 4 Отговор

    До коментар #24 от "Прост народ":

    И на борсата се записфат и точат фонд безработица.не само вирус донасят точат и пари
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Насран евреин

    12 2 Отговор
    Подобна зараза може да бъде спряна само с огън.
  • 49 Пешо

    6 5 Отговор
    ФАКТИ гледате много филми. Спрете да пишете глупости.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Насран евреин

    29 1 Отговор
    Мен ме спират като престъпник на края на града а мангалята дето се върнаха по селата си одят навсякъде.Да ти пикая на скапаната държава.Ние сме единствената държава,която се съобразява с международните норми във време на извънредно положение.Да ти е...а и човешките права като ще ми мъкнат зарази и проблеми.Да стоят там "дето е по хубаво" ида си носят последствията.Препоръчвам на Боко Бурисуффф да внесе болни от вън за лечение и така да блесне още повече в очите на масонските си господари.Дупелизец.

    Коментиран от #78

  • 52 НадЧе

    2 0 Отговор
    Само да попитам , защо ми изтрийте поста???

    Коментиран от #56

  • 53 НадЧе

    27 0 Отговор
    Ние си седим в къщи,а"братовчедите" се разхождат цял ден с каруците.Питам защо полицията не ги спира,?
  • 54 гост

    28 3 Отговор
    Най-ефективната мярка беше да се затворят границите и да се ограничи да минимум движението на хора.Това не направи Борисов.Даже направи огромна грешка като докара всички роми от Испания и Италия.Вярно е,че това са неговите избиратели,но това беше фатална за обществото грешка.За Борисов и управляващата мафия,колкото по дълго продължи кризата,толкова по дълго ще се задържат на власт.За момент забравихме за кражбите,къщата в Балселона,кривите плочки на Фандъкова,водната криза в Перник,която продължава и в условия на пандемия.Златната тръба на Борисов струваща 27 милиона,която се спука.Но кризата ще отмине.Много хора ще умрат.Много хора ще останат без доходи.Надявам се когато този кошмар свърши,народът да се събуди и да потърси сметка на Борисов и партията му.

    Коментиран от #71

  • 55 Хитър Петър

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "хаха":

    И ти колко от тези пари видя нещастнико.А може би си от тях ..Що не си стоя у Западо там е убав капитализъм.
  • 56 Хитър Петър

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "НадЧе":

    Щото са ку...ви на хранилка.Затуй ти го осъдиха.
  • 57 Хитър Петър

    4 1 Отговор
    Изтриха
  • 58 Д.ИВАНОВА

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    Защото използваме забранени думи
  • 59 Екстра 😂😂

    5 6 Отговор
    Края на бегето се виде
  • 60 Ироничен

    12 4 Отговор
    Вижте, материалът е от българофобите ДВ. Няма автор, няма факти, само подозрения в ксенофобия спрямо цигани и два лафа за икономическа стагнация. Повечето кълват на гръмки заглавия като шарани.
  • 61 мани мани

    2 6 Отговор
    Убивайте всички влизащи в страната!

    Коментиран от #80

  • 62 Полу абдикация

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    Умирането на хора , и съответно тяхното НЕ-раждане никога не е било нещо което да сепне спокойният сън на колониалната ни управа, поне от 30 години. Сегашният проблем на колониалната ни управа е този , че има опасност голям брой хора да поискат адекватна медицинска помощ , а тази помощ няма как да бъде осигурена . Поради тази причина се не се дават и бързите тестове на населението , защото голям брой хора , ще трябва да бъдат хоспитализирани , с нужната помощ и медикаменти , а това не може да бъде осигурено , в обраната територия. За това е по-добре хората да си карат вируса по къщите , без да се налага да се хвърлят големи средства по тяхното лечение . Голяма част от тях , няма да разберат , че го прекарват , други ще са с някакви смущения , при хората с отслабен имунитет , последствията тежки . Много от самотно живеещите ще ги намират лятото когато позамиришат.

    Коментиран от #73

  • 63 gost

    12 3 Отговор
    Малко срам нямате ли бе хора? Това машини за пари ли са? 2 млрд. ви вкарват в държавата всяка година. Най-сериозното перо от БВП са. Умишлено са тормозени за да излязат в чужбина, а сега като искат да се върнат ги тормозите. Че кой ще ви изкара парите за заплати на администрацията и най-вече за лекарите? Че тези хора ако намираха прехрана и задоволителен живот в България, щеха ли да се скитат по Европа? Злобата ви ще ви погуби. Само България не тачи всеки, който се нарича българин. Само в България на масите не им е ясно, колко е важно това всеки, който се нарича българин да е добре дошъл в България, и просто да съществува в тези граници. Навсякъде по света борбата е за всеки човек, който е готов да слугува на нацията, като се започва със себеосъзнаването. Докато не го проумеете това, държавата ще продължава да се топи.

    Коментиран от #67

  • 64 наму

    20 1 Отговор
    СИГАНИТЕ НЕ СА НАБЕДЕНИ ТЕ СА ОСНОВНИТЕ ПРЕНОСИТЕЛИ НА ЗАРАЗАТА!
  • 65 наму

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Мозъка ти е болен нещо,ма не си само ти!
  • 66 Коментара

    10 0 Отговор
    Защо не се извади една статистика за починали и заразени към момента от какъв етнически произход са (в България). Не за друго, ами за да се разсее натрупаното напрежение и заблуда в народа. Или някой се притеснява, че не е заблуда?!
  • 67 Какво сравняваш

    9 5 Отговор

    До коментар #63 от "gost":

    Опитваш се да сравняваш знаещи и можещи хора, които със знания и ум са се устроили в България. Които работят, печелят и жевеят тук.
    И от другата, някаква бездарна паплач, без грам акъл, отхвърлена и отритната, както от тук, така и сега от Запада.
    Обясни каква е тая паплач дето се завръща..
    Колко от тея "хора" са знаещи и можещи и колко са една бездатна паплач - просяци, социални термити и нископлатена измет

    Коментиран от #75, #76

  • 68 Иван

    8 0 Отговор
    Сорос идвай и си ги взимай мексиканците, имам един стар бус ще ти го подаря да ги прекарваш с него.
  • 69 ПЕРО

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бат Вальо":

    Всички са от едно котило/една партия/ за прах в очите на плебоса ни играят театър
  • 70 Изплашени Папуанци

    2 0 Отговор
    се отганизират срещу българи връщащи се от чужбина... а не е ли много късно за това трябваше да мислите за това още като стана проблема в Китай после в Италия...И нали им мерят температурата с рермокамера тестове седят под карантина.. какво ще ги хване от тях нищо.Тука е момента да си наптвате малкото мозачни клетки в по положителна посока и да обмислите другите проблеми в които е затънала държавата.
  • 71 Д.ИВАНОВА

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    Дай-боже!

    Коментиран от #97

  • 72 Нормално е

    3 0 Отговор
    подстрекани от някой разни плебей се настройват срещу връщащите се от чужбина български лъвове които ще стане истински проблем когато огладнеят и ги е страх някой хора от протести вълни на недоволство и тн. това е цялата работа не корона вирус и тн.Те и четниците и Ботев и Левски на времето така плебей и чорбаджий са ги мразили.
  • 73 Д.ИВАНОВА

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Полу абдикация":

    Качествено здравно обслужване на народа няма от години..сега Б.Б се сети,че здравето на нацията трябва да е приоритет ! Трети мандат е на "коня" и какво направи за това време "народният избранник"
  • 74 ТОНКАТА

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    ГЕРБ ЗАГРОБИ БЪЛГАРИЯ И ПРОГОНИ ДЕЦАТА НИ ! АНАТЕМА !!@
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ПичкурутиЛелин

    6 3 Отговор

    До коментар #67 от "Какво сравняваш":

    По голема измет паплач и долна помия от теб няма чорбаджи да им ядеш тва което се не яде на тия за които говориш.Какво си се устроил в БГ лижеш задници на герберасопитеци да ти дават 1200 лв заплата сигурно си някакъв меринджей вече някво кисело шефче и си мислиш че си голема работа и мнението ти е миродавно.Е не позна!Хората бяха изгонени от боклука в тая държава.Животът в чужбина е тежък пари се изкарват но парите не са всичко.Нямам нужда от уважението на разни отрепки.Плюя на теб боклик и на такива полуолигофрени като теб също.Който трябва ме уважава.Много злоба има много завист много помярщина и това е част от причината България да е толкова зле за живот.Някой е прав за тва с лошия матерял.
  • 77 Чудя се

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "темелко":

    Иначе е много добре на запад.....
  • 78 Чудя се

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "Насран евреин":

    Точно така!!
  • 79 Чудя се

    4 1 Отговор

    До коментар #75 от "gost":

    Да бе сега се сетиха за болните родители!! Като стане напечено дайте да ги съжаляваме, до сега се чудеха какви сме тия тъпаци дето още седят в България!!!

    Коментиран от #86, #88

  • 80 Аре бе мишко

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "мани мани":

    Що не убиеш ти някой като си голям мъж измет нещастна
  • 81 нещо не си в час

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "КралиМарко":

    Ако мислиш че всички българи в чужбина работят просия по улиците.Стига хейт достатъчно!Живея в Англия работил съм за световни фирми не помня да съм просил пари по улиците.Жувира е труден тежък и страшен когато останеш без пари а в чужбина битката е постоянна сресът е голям и постоянно си в опасност,нещата в цял свят се променят.Нормално е хора да се прибират в родината си и да се опитат да оправят нещата както могат да си намерят работа и да водят достоен живот.Колкото е възможно.Бъдете хора не бъдете ...... да не казвам какво.

    Коментиран от #82

  • 82 Редактирано

    1 2 Отговор

    До коментар #81 от "нещо не си в час":

    - Животът
  • 83 МОЙ

    5 0 Отговор
    ВСИЧКО Е НАБЕЛЯЗАНО ДА СТАНЕ КАТО СЕГА - НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ

    Коментиран от #100

  • 84 Чакай сега

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Чудя се":

    То може именно ти да си болен от корона вирусът а тези които се прибират минават през няколко проверки рестове карантини и тн. не се притеснявай за тях.
  • 85 Това е от короната

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    иди да се прегледаш ама сложи един скафандър
  • 86 gost

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Чудя се":

    Добре си формулирал ника си. Добре се чудиш, но сам няма да успееш. По-добре потърси помощ. Може от приятел, може от някое училище, защо не и университет. Имаш много бегла представа за реалността. Прекалено лесно обиждаш големи маси от хора, които те превъзхождат многократно, многослойно и разнопосочно. Не се надявам че ще разбереш 100% от онова, което ти пиша, но ако не дадеш правилна посока на чуденето... И ти ще я докараш до там, докъдето ни укоряваш в момента че сме ние... Оная паплач...
  • 87 ПичкурутиЛелин

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Оня":

    П...а мръсна дал съм много повече от теб на държавата за кой ще се грижиш ти бе кавал нещастен ти ли ми плащаш сметките упичкотиматерино сволач.
  • 88 gost

    1 5 Отговор

    До коментар #79 от "Чудя се":

    И още нещо страшно да знаеш: От политиката, която се върти в България, мозъкосмукачките навън се задръстиха... Огромна част от българския мозък е навън, искам да ти кажа. И това е страшното!!! Тези дето сега си идват ти препоръчвам по стар български обичай с хляб и сол да ги посрещнеш, белким останат в България. Но ти гарантирам, че докато държавата не обърне внимание на хората като тебе (а вие не сте малко), то нито тоя ,нито мног други ще се върнат. В България няма хора бе човек, осъзнай се!!!

    Коментиран от #99

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ахоихо

    3 1 Отговор
    Няма ц*гани,няма проблеми.ФАКТ!
  • 92 незнайко

    8 0 Отговор
    През 2018 гoдинa в Итaлия ca пoчинaли 650 000 души a 157 000 ca нaпуcнaли cтрaнaтa cи !!! Тoвa зa мeceц прaви 54 666 пoчинaли !!! Зa eдин дeн ca 1780 души бeз дa e имaлo КOРOНAВИРУC !!! Прecтaнeтe c тaзи пaникa, кoятo ce cъздaвa УМИШЛИНO !!! Тeзи хoрa умирaт oт cтaрocт и други бoлecти !!! Вчeрa пуcнaх тaкaвa cтaтиcтикa и зa БЪЛГAРИЯ !!! В МOМEНТA НИ ПOДГOТВЯТ ЗA ИCТИШНCКA ВOЙНA , РAЗБEРEТE ТOВA !!!

    Коментиран от #110

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 gost

    5 2 Отговор
    Не е въобще патриотично, но това заслужават: Призив към всички, които са в чужбина - Спрете хора, спрете да правите ремонти на домовете си в България, спрете да харчите пари за каквито и да било билети за транспорт, спрете да плащате данъци в България, не плащайте и застраховки, не само децата, вземете си и болните родители в чужбина. Да ги видя какво ще правят без парите ви. Правилно е да останете 14 дни под карантина, не като Каролев… Но и това отношение... меко казано е обидно.
  • 95 цирк

    6 1 Отговор
    Що му трябваше на Хитлер да тръгва на изток, до сега нямаше да има ни циганин ни ционис.
  • 96 оруел

    7 2 Отговор
    Май някой е гледал филма "Зараза" от 2011 И много се е вкарал във филма. С една дума яко се е филмирал. От корона вируса за един два месеца са починали 3 човека. За една година от престъпления и катастрофи са загинали или са били убити стотици, но нито на Боко му прави впечатление нито на каскета Гешев нито на Радев или народното събрание. Някакви мерки да са взели срещу битовата престъпност или войната по пътищата. Нада Зеро както казваше един бивш министър на здравеопазването тоест нула кръгла при това.
  • 97 Боко тиквата съм

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "Д.ИВАНОВА":

    И аз се надявах, ама честно да си призная, вече спрях. Пълно е с подлоги, простаци и оФце...
  • 98 гост

    6 1 Отговор
    В момента най - много роми работят по строежите и са потенциални разпространители на заразата. Пътуват на групи в микробуси и коли до работа и не спазват никакви предпазни мерки.
  • 99 Главата не е за украса

    8 1 Отговор

    До коментар #88 от "gost":

    Не че ви се бъркам в спора, но съм сигурен, че под паплач, колегата визира онази чудна ромска прослойка от завърналите се. Както и много други висококвалифицирани джигити. Пиша сигурен, защото успелите българи нямат причина да се върнат в тиквустан и съм 10000% убеден. Или си мислиш, че се освободени от работа или нещо подобно?

    Коментиран от #102

  • 100 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "МОЙ":

    Бойко за това си прибра детето и жената от Барселона.
  • 101 цоцо

    5 1 Отговор
    Тези , които се връщат , в по-голямата си част или не са от български етнос, или са били нелегално работещи.
  • 102 gost

    1 4 Отговор

    До коментар #99 от "Главата не е за украса":

    Ами да - бъркаш се и то доста неподготвен... Ако искаш прочети предишните ни постове и ще получиш отговор на умните ти въпроси. Пък ако вече си ги прочел - жалко... За тебе де... Явно и ти подобн на малкия принц си живеете там с розата... Съкратени от марсианската мисия... Каквото и лошо да кажеш за една маса хора, все си грешка!!! Елементарно е... Недей да си зъл, обичай хората. Основно нещо на което учи и библията и други религии... Гласувал си, избрал си кой да ти разрешава подобни проблеми - уважавай правилата и толкова. Що си правиш живота сложен с това да знаеш или не какво има предвид колегата ти... Обсъди го с него, що с мене..?

    Коментиран от #103

  • 103 Главата не е за украса

    3 1 Отговор

    До коментар #102 от "gost":

    Ми пишеш общи приказки, напълно си неподготвен, даваш насоки, кой, какво да мисли, кой, какво да пише... Явно се изживяваш като последна инстанция... Бъди жив и здрав и НЕ ми отговаряй, но такива многознаковци хвалипръцковци никога не приемат и не правят правилните неща.

    Коментиран от #106

  • 104 5464

    2 2 Отговор
    https://www.flagman.bg/article/210599 ЕТО ВИ ГИ РИМЛЯНИТЕ. Оня ден имапе клип от маалата, в който една циганка вика - ний немаме коронавирус, само българите ги хваща :) та няма дискриминация, има реализъм при социално-битовата мизерия на тези общности и тотоалната липса на самодисциплина, те стават естествени огнища на зарази от всякакъв топ.
  • 105 Чак сега разбрах защо

    4 1 Отговор
    в САЩ на опашки изкупуват оръжието
  • 106 gost

    0 1 Отговор

    До коментар #103 от "Главата не е за украса":

    Ми пишeш oбщи прикaзки, нaпълнo cи нeпoдгoтвeн, дaвaш нacoки, кoй, кaквo дa миcли, кoй, кaквo дa пишe... Явнo ce изживявaш кaтo пocлeднa инcтaнция... Бъди жив и здрaв и НE ми oтгoвaряй, нo тaкивa мнoгoзнaкoвци хвaлипръцкoвци никoгa нe приeмaт и нe прaвят прaвилнитe нeщa.
  • 107 Korado

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    Тези десетина хиляди си умират и сега месечно тъпако, но ако епидемията на короната се разрастне, към тях ще се прибавят още няколко хиляди!!!
  • 108 serjant

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    nadziratelkata malko e bila togava , koto gledam sega kakvi maloumnici ni upravljavat i do kade stignahme , takiva raboti togava njamashe kak da se sluchat , koito e jivjal po tova vreme znae kakvi merki se vzemaha da se prdpazjat horata i zdraveopazvaneto na kakvo nivo beshe......

    Коментиран от #120, #121

  • 109 Чудя се

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "хаха":

    От много време се чудя като тебе. Над 2 милиона българи бяха прогонени от наложената мизерия. Преди 10-12 години бях чел че парите които влизали от тях са много повече от всички чужди инвестиции в България. Сега тези хора са обявени едва ли не за чумави. Ето сега се вижда истинското лице на всички. Италия въпреки ужаса който изживява организира прибирането на повече от 20 000 свои граждани по света. Тук жалки балкански утрепки плюят по Италия, същите сигурно са готови да изгорят и сънародниците защото може би ще донесат вирус. Не се притеснявайте, той вече е там

    Коментиран от #111

  • 110 Правилно

    1 2 Отговор

    До коментар #92 от "незнайко":

    Избрал си си точното име незнайно. Да прибавя малко още към сметката ти. Преди няколко дена в Ломбардия бяха починали 783 ( не съм точно сигурен) за 24 часа. 24 часа са 1440 минути. Това значи на всяка 2 - ра минута умира човек и за тебе е нормално. В Бреша миналата година по това време е имало 8 починали, миналия ден за един ден близо 60. Да ви е....м. математиците и философите
  • 111 gostg

    1 3 Отговор

    До коментар #109 от "Чудя се":

    Много се радвам за коментара ти, "Чудя се". Тайничко се надявам, че макар и малък имам някакъв принос в обрата на мнението ти... Не ми се сърди. И тебе като всичките останали българи ви обичам еднакво. Ето и една награда за колегата ти с красивата глава: току що казаха по радиото, че Бош са създали сигурен тест, който дава резултати за два часа. Сегашните сигурни дават за 24 часа. Да каже на Марийчето бързо да провери и да пише... Нека изкара някой лев завалийката...

    Коментиран от #112

  • 112 gost

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "gostg":

    https://novini.bg/video/26762
  • 113 Василев

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "gost":

    Когато тези паразити се загледат в теб и ти дойдат в дома, ще промениш мисленето си.

    Коментиран от #114, #116

  • 114 gost

    2 0 Отговор

    До коментар #113 от "Василев":

    Не, няма!!! Ще си остана българин и ще тача всеки който се цани за българин. И ако ме помоли за помощ ще му помогна. Щото сега помагам на небългари заради такива като тебе!!!
  • 115 gost

    1 0 Отговор
    https://www.marica.bg/samo-v-marica/komentari/pone-10-polzi-ot-izvanrednoto-polojenie-i-general-godji

    Коментиран от #117

  • 116 gost

    2 1 Отговор

    До коментар #113 от "Василев":

    И още нещо много важно: Точно тези се гордеят да се нарекат българи по какъвто и да било повод. Както и да се оженят/омъжат за българин/ка. Докато се нагледах на тези другите дето празнуват българските празници без една дума на български език, без българското знаме, децата им не говорят български иначе ви точат парите за училища в чужбина. Срамуват се приятелче да се нарекат българи и са се превърнали в машинки за производство на французи, германчета, американчета, гърчета и какви ли не, но не и българчета. Те са жалки, не тези, които се връщат в бащината им къща. Повечето от тях са дали много хиляди за ремонти на домовете им в България. А знаеш ли къде са паричките на много от елита - в имоти вън от България. Ти тях имаш за свястни, аз тези, които инвестират в това, да си вземеш заплатата в България.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 gost

    1 2 Отговор

    До коментар #117 от "Боко тиквата съм":

    Че си тиква ясно, че си куха ясно ли е?

    Коментиран от #119

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.