27 Март, 2020 06:30 54 910 284

Как Путин успя да ги заблуди

  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин

След 20 години на власт е ясно: Владимир Владимирович изгради "кристално чиста" полицейска държава

Как Путин успя да ги заблуди - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В началото Путин беше друг. Някои дори го смятаха за "кристално чист демократ". Каква заблуда! Но след 20 години на власт е ясно: Путин изгради "кристално чиста" полицейска държава. И това не е всичко.

Предизборната кампания през 2000 година беше кратка и безинтересна: Владимир Путин можеше подробно и необезпокоявано да споделя посланията си по всички руски телевизионни канали. Бившият офицер от тайните служби обеща, че ще наложи диктатура в Русия - диктатура на правото. На въпроса, коя страна би могла да послужи като пример в това отношение, отговорът гласеше: Корея. Дали ставаше въпрос за демократичната държава от Юга или за тоталитарния режим на Север, така и не стана ясно.

Преди 20 години никой не се съмняваше в победата на Путин, но мнозина все още бяха изпълнени с илюзии. След като Путин спечели, той извърши онова, което очакваха от него в Русия, а и на Запад: спря разпадането на руската държавност, стабилизира нацията, която след края на Студената война се беше се оказала в състояние на свободно падане. А и Путин обещаваше на събеседниците си точно това, което очакваха да чуят от него. Тогавашният германски канцлер Герхард Шрьодер дори го нарече "кристално чист демократ”. Каква заблуда.

Путин изгради "кристално чиста" полицейска държава

Още от самото начало на управлението му обаче стана ясно, че Путин няма да продължи в западна посока, която предшественикът му Борис Елцин следваше криволичейки - в прекия смисъл и преносния смисъл на тази дума.

На свободния печат бе поставен намордник, а с оправданието, че се води борба с олигархията, Путин разби частните медии. Само две години бяха достатъчни, за да се види накъде вървят нещата: гражданският ангажимент е нежелан, а политическите партии са толерирани само като послушна опозиция. За 20 години Путин създаде “кристално чиста” полицейска държава.

Неговото управление започна като "направлявана демокрация" - така съветниците му нарекоха плавния преход към авторитарно управление с елементи от имперско величие и съветски фолклор. Само след няколко месеца на поста, Путин върна и стария съветски химн - макар и с нов патриотичен текст.

Анексията на украинския полуостров Крим през 2014 година, разпалването на сепаратистка война в Донбас и военната интервенция в Сирия манифестираха имперските мечти на управляваната от Путин Русия. В средите на близката до Кремъл общественост обичат да го наричат “национален лидер”. А през 2014 година един ръководен държавен деец дори обяви: “Без Путин няма Русия”.

"Системата Путин"

От пожизненото обявяване на президента за светец, логично следва само едно: Путин ще управлява, докато е жив. Затова се оказа необходима и промяната на конституцията чрез референдум. Процедура, която е чиста формалност за кремълските функционери. В кампанията преди референдума ключовата дума бе стабилност.

И не без основание - когато през март 2015 година Путин изчезна за няколко дни, Москва изпадна в нещо като политическа парализа. Защото цялата система на управление е така изградена, че само Путин да взима решенията, да балансира между интересите на кремълските велможи и да разпределя облагите. И в това отношение Путин се показва като някакъв вид кръстоска между комунистически генерален секретар и феодален велможа.

Апологетите на Путин са прави в едно: без него системата няма да функционира, тя просто ще се срине. А стабилността, за която все още хвалят Путин, независимо от наличието на политически напрежения в страната, се оказа чиста химера. Точно като двусмислените сентенции, съпътствали първия му избор преди 20 години.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 213 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наташа

    395 82 Отговор
    Умен и Хитър човек не напразно от 20 години е лидер на Руската Федерация 🇷🇺

    Коментиран от #120

  • 2 Някой си

    314 62 Отговор
    Дойче “Сорос” зеле, пфу!

    Коментиран от #121, #236

  • 3 Баро Вкаров

    480 68 Отговор
    И им вика Путин-"Да,имаме от всичко и ше ви дадем,НО първо требе да си платите!"И му отговарят жално-"Ама защо требе да плащаме,та ние сме демократи,хубави хора!?"Та наистина Путин е лош,защото защитава интересите на Русия и руснаците,и не разрешава Гей парад на Червения площад!

    Коментиран от #4, #130, #230, #279

  • 4 Баро Вкаров

    263 42 Отговор

    До коментар #3 от "Баро Вкаров":

    Опсссс.....,не видех, че пасквилчето е написано от "Юден веле"!
  • 5 ежко

    127 52 Отговор
    И при нас е така.Почти всичко в статията може да се каже и за България.Може би в по-лека форма....

    Коментиран от #7

  • 6 Мислещ

    221 47 Отговор
    Сериозно, в такъв момент обиждате на "полицейска държава" една от няколкото страни в цял свят, която не е поставила под абсолютен тоталитарен ботуш нацията си и не арестува "престъпници", дръзнали да ходят в планината?
  • 7 Баро Вкаров

    129 31 Отговор

    До коментар #5 от "ежко":

    Мечтаеш за чипика на Радан,и ноктите лакирани на Тафров?Да?
  • 8 Лек ден на всички

    292 53 Отговор
    Нео либералите съвсем откачиха и вече рупорите им като ДВеле ни заливат със супер елементарна пропаганда.Не случайно в последните дни същите тези либерали се размърдаха.Уловиха настроението на европейците по повод кризата с вируса и заработи пропагандата на високи обороти.А мнението на масовият европеец е категрично--"ЕС се оказа въздух под налягане" -това е истината.А след като Италия открито показа ,че бюрократите от Брюксел са мишки и само Русия и Китай заедно с Куба !!!!!!! подадоха ръка за помощ-памперсите на либералите хептен се напълниха...Затова в бъдеще ще четем още много"експертни" мнения от подобни на ДВеле медии-което реално прави Путин още по-уважаван политик в Европа.Лек Ден и мислете повече сами-а не се доверявайте сляпо на тенденциозни драсканици като тази...

    Коментиран от #159

  • 9 Рошко

    205 40 Отговор
    Може и изгради, а не еврейска гейскоджендърска контролирана анархия,

    Коментиран от #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Джо1984

    208 27 Отговор
    Путин никой не е заблудил, в Мюнхен 2007 година, ясно и точно им каза какво мисли!
  • 12 hihi

    108 46 Отговор
    Cлeд кaтo Путин cпeчeли, тoй извърши oнoвa, кoeтo oчaквaхa oт нeгo в Руcия, А И НА зАПАД: cпря рaзпaдaнeтo нa руcкaтa държaвнocт, cтaбилизирa нaциятa, кoятo cлeд крaя нa Cтудeнaтa вoйнa ce бeшe се oкaзaлa в cъcтoяниe нa cвoбoднo пaдaнe. ЕЕЕЕЕЕЕ тава е вица на света.
  • 13 Робот

    178 40 Отговор
    От тъмни зори започнаха русофобията! Продажни гьонмета !

    Коментиран от #147

  • 14 йога

    152 50 Отговор
    Да здравствует Великая Русь!! Кор за ББ и кравария!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 hihi

    68 40 Отговор
    А сега, това е за малоумните шорошчета.
    След като Путин спечели, той извърши онова, което очакваха от него НA зAПAД: спря разпадането на руската държавност, стабилизира нацията, която след края на Студената война се беше ce оказала в състояние на свободно падане. EEEEEEE тaвa e вицa нa cвeтa.

    Коментиран от #142, #162

  • 18 Хасан

    57 187 Отговор

    До коментар #10 от "Винету":

    А няма ли право грузинския ,украинския,чеченския,татарския ,игнушетинския и другите народи да се освободят от руското иго и да си създадат своя национална държава и култура ???..да се отърват един път завинаги от руския ботуш

    Коментиран от #22, #37, #41, #83, #167

  • 19 Д-р Гешев

    51 85 Отговор

    До коментар #9 от "Рошко":

    Точно обратно...Всички олигарси в Путинландия имат еврейски корени.

    Коментиран от #84

  • 20 Запознат

    48 97 Отговор

    До коментар #10 от "Винету":

    Затова всички богатства на Раша са в частни ръце,като навсякъде.Само,че в ръцете на Путин.Смях в залата.

    Коментиран от #249

  • 21 Ами сега

    157 30 Отговор
    Абсолютна пропаганда! "Дойче Веле", "BBC" и тем подобни "независими" не са нищо друго освен рупор на англо-саксонската мафия.
    Те се отличават с невероятна кръвожадност, нахалство и алчност.
    Всички честни и достойно хор трябва да са наясно, че те са носителите на зло.
    А относно Путин мога да кажа само едно! Жалко че няма вечни хор! Такива като него са надеждата на добрите хора!

    Коментиран от #216

  • 22 hihi

    62 14 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Да кюрди,друзи,алевити,понтийски гърци,ТРАКИЙСКИ БЪЛГАРИ.

    Коментиран от #47

  • 23 Кожухаров

    123 19 Отговор
    Дойче Веле пак се правят на интересни. Голям рев че Путин пак ги прекарал. Ама то и Елцин ги прекара. Всичкото беше един театър за да има време Русия да се реорганизира след простотията на Горбачов.
    Елцин се правеше на шут , а запада ръкопляскаше. Само дето радостта им трая твърде кратко - има няма двайсетина години !
  • 24 Бай Кольо

    51 135 Отговор
    Искам някой от Русофилите да ми отговори на въпроса, каква икономика има силната ви Русия. И защо коко е толкова силна е ЕДИНАДЕСЕТА икономика в света, 70% от приходите на СИЛНАТА им икономика са от продажбата на природни изкопаеми, нефт,газ,метали, 20% от търговия с оръжие и 10% от други, така че ако не са им природните ресурси- силната им икономика е = на 0000

    Коментиран от #26, #31, #48, #49, #50, #89, #149, #170, #171

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 прост си беше прост си и остана

    133 25 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Кольо":

    То си личи бе смотан ! Кой има най големи борчове ? А ? В краварника след пандемията ще надхвърлят 30 трилиона !! Германия и тя има над два трилиона дълг ! Колко е руския ?

    Коментиран от #34, #90, #94

  • 27 Льокрем

    100 19 Отговор
    Нечистоплътна дойчевельовщина.
  • 28 CUR за DW

    139 22 Отговор
    Не минава и ден без яростната пропаганда на дойче зеле срещу Китай и Русия. Това е основната цел на съществуване на тази машина за промиване на мозъци чрез фалшиви новини, изкривяване наистината. Статиите им са предимно в рубриката "мнения", заглавията им са винаги под формата на въпрос. Това, което ме радва е това, че голяма част от читателите вече са разбрали това, видно от коментарите под "статиите" им.
  • 29 котопакси

    87 17 Отговор
    Владимир Путин: Собствениците на големите компании вече не влияят на политиката в Русия Ръководителите на големите руски компании в момента дори не се опитват да влияят на управлението на страната, както през 90-те години, заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за ТАСС в рамките на проекта „20 въпроса към Владимир Путин“.

    Държавният глава заяви, че е познавал и познава всички „капитани на бизнеса“ (т.нар. олигарси, бел. ред.) и е работил с всички тях.

    „Въпросът не е в това да завъртите някого, или да им взимате нещо. Работата изобщо не е в това. Знаете ли в кое е? Да не ги допускате до управлението на страната, да не влияят на политическите решения“, уверен е президентът.

    По неговите думи „и тогава и сега всички търсят ходове, лобират своите интереси“.

    „Разликата между 90-те и сега е в това, че те („капитаните на бизнеса“) влияеха директно на вземането на решения в държавата – и във въпросите на вътрешната политика, икономическата и даже външната. И във въпросите на сигурността. Ръководителите на днешните компании нямат тази привилегия“, заяви Путин.

    Държавният глава отбеляза, че бизнесмените вече не се опитват да влияят на политиката на властите. „Разбраха, че това е невъзможно и дори не се опитват“, обясни той.

    В същото време, отбеляза Путин, ръководителите на компаниите „се борят за своите интереси“. Като пример той посочи дискусия за цените на петрола и газа с партньори в Евразийския икономически съюз.

    „Разбира се, т

    Коментиран от #246

  • 30 Трудовакъ

    107 16 Отговор
    Украински народ няма. Няма и украински език, така както няма македонски народ и македонски език. Когато през 1999 г. президентът на Ингушетия, генерал - лейтенант Аушев, Руслан Султанович, герой на Съветския съюз, изпрати у нас личен емисар с пълномощия да иска оръжие за борба с терористите, налазили страната от съседна Чечения, ведомството на "хубавото Наде" грубо и безцеремонно му отказа прием и го изхвърли от страната. Така че и ние имаме грехове, не подкрепихме братята ингушети, когато най - много имаха нужда от помощ...
  • 31 Тиберий

    113 22 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Кольо":

    Господине Русия има неизчерпаем суров ресурс и възможност да устои на финансова инвазия Печатарската икономическа система рухна Брилянтен ход на Русия

    Коментиран от #217, #235

  • 32 одъртял комсомолец

    130 19 Отговор
    Путин е Президент в продължение на 15г и за това е гаден диктатор. Меркел е несменяем Канцлер от 2005- та, но това разбира се е демократичният избор на германците. Влизането на руските ВКС в Сирия било ИНТЕРВЕНЦИЯ, въпреки, че беше реализирано след официална покана на законната власт в Сирия, между впрочем страна пълноправен член на ООН. Само преди месец парламента на ужким демократичен Ирак гласува решение, американските военни части да напуснат страната, но в отговор беше взето решение за засилване на присъствието на НАТО в тази страна. Естествено с цел развитие на демокрацията. Излишно е разбира се да споменаваме кражбата на сирийски петрол. Тръмп беше пределно откровен, а очевидно в DW спазват принципа: признат грях не е грях. По какво се различават примерно Косово и Абхазия? Защо на едните резани карабини се позволява независимост, а на другите не? И въобще какъв е смисъла от толкова примитивна пропаганда, на която едва ли някой нормален човек може да се върже. ОК! Има една групиучка партийни калинки и грантоеди, но те така или иначе са си вързани финансово.
  • 33 все едно

    79 17 Отговор
    Дойче веле, ....пиле със зеле !!!!
  • 34 Бай Кольо

    35 99 Отговор

    До коментар #26 от "прост си беше прост си и остана":

    Аллооо умния да ми кажеш колко Руснаци живеят в скапаната И потънала в дългове Америка и колко Американци в Русия, и колко Руснаци живеят в скапания ЕС. И колко Европейци в Русия

    Коментиран от #56, #57, #86, #96, #179

  • 35 Трудовакъ

    39 3 Отговор
    Горният пост (№30) написах в отговор на становището на № 18 - Хасан, забравих да поясня.
  • 36 Факти

    26 102 Отговор
    Той путин плаче от три дни пред европейските лидери да му отменят санкциите. А тия наще русколизачи го превъзнасят него и Русия колко били нещо си. Опря до Европа като ти врътнаха кранчето нали. Санкции до спукване и само картофи и водка за вас.

    Коментиран от #151

  • 37 СХУЙ

    81 7 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Голема държава ке направат ингушетите и чеченците /и други чергари и овчари../ , ако им позволят..Нема що!!! И досега,КОЙ ИМ Е ЗАБРАНЯВАЛ ДА РАЗВИВАТ НАЦИОНАЛНАТА СИ КУЛТУРА? Ти мислиш ли бе Чалма??Каква СИЛНА индустрия и балансирана във всички отрасли НОРМАЛНА икономика може да развива такава минидържава?

    Коментиран от #219

  • 38 Ееййй..

    8 36 Отговор

    До коментар #10 от "Винету":

    Кога свари толкова рано да се напиеш бе лалугер.

    Коментиран от #42, #97

  • 39 Поклонник

    98 14 Отговор
    Да, да, да! Путин е велик! Цял свят го знае. Аз принципно съм атеист ама се чудя дали наистина не е светец, щото изглежда, че прави чудеса - немски националисти да скандират в Берлин: "Меркел във Сибир, Путин във Берлин!"

    Коментиран от #183

  • 40 ДоВчо зелето

    80 13 Отговор
    да напише нЯщо и за нашата демоНократично
    развиваща се страна,за нашият Вожд,за благодарностите които му отправяме всеки ден затова че ,ни изведе на първо място в Европа,
    по бедност,по смъртност,по заболявания и,по простотия
    най-вече
  • 41 СХУЙ

    58 6 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Всички говорят за глобализация,за премахване на граници, за СВЕТОВНО СЕЛО, а ти искаш ВСЯКА МАХАЛА /като Северна "Македония". с 2 милиона немакедонци,впрочем.../ДА СТАНЕ ОТДЕЛНА ДЪРЖАВА?

    Коментиран от #53, #54

  • 42 Канчев

    31 6 Отговор

    До коментар #38 от "Ееййй..":

    Човекът си е съвсем трезвен, но ти още не си изтрезнял от вчера! Добре ли си? Да ти пратя ли Бърза помощ?
  • 43 Drucoto mnenie

    14 2 Отговор
    Waznoto e drugo...DW da ne se sabludi mezdu West-a i Ost-a.Po dobre Da ni "" zabluzdawa "" W.W. otkolkoto DW.
  • 44 Катюша

    96 10 Отговор
    Престанете да пишете глупости за Русия или сетила се Мара да се побара.Русия си е Русия и за да се командва тоя народ си имат правила и техни закони.Нека си гледаме нашите и ако не можем да се управлявме,да си изработим нашите правилните,а техните са си техни,така им харесва така карат,а що се отнася до Крим не пишете глупости не верни.Той си е бил техен и народа му го поиска и си го избраха,пак да си е руски.Накратко това е..

    Коментиран от #192, #222

  • 45 реалист

    92 13 Отговор
    Не мислете за Русия.Тази велика страна ще се справи с трудностите сама.Президентът на Русия Владимир Путин знае и може да управлява руския народ , който не случайно му се доверява за пореден път.Клюките отчужди медии включително и български/от доносниците Коритаров и Георги Марков от ГЕРБ/нямат значение.
  • 46 Tate

    30 91 Отговор
    Като ви е толкова скъп Путин що не вървите в СССР ,да се другаросвате !! Там за всеки ще има една "дешовка" и Лада +електрон 714Д ,какво ми развявате ботоксовото човече за най-големият демократ !! "Путинопоклонници " и безродници сте вие .Как пък не се усещате че ставате за посмешище в очите на мислещите ! Сорос ви е виновен че мислите с "петолъчка ,сърп,и чук" !! Промити мозъци вървете си в Русия и оставете нас "заблудените" да си живеем както можем !! И без вас ще се оправим ................

    Коментиран от #67, #92, #141, #173

  • 47 Хасан

    14 51 Отговор

    До коментар #22 от "hihi":

    Тия които ги изброи са етносни групи а които аз изброих са народностни групи с автономно държавно устройство които пъшкат под руско иго...

    Коментиран от #63, #88, #139

  • 48 Бай Дуйо

    74 15 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Кольо":

    Байо Гольо,вижда се че,си много умен и запознат
    със световната икономика,та в ми кажи ти ,
    след като е толкова слабо развита икономически
    страна,с какво заплашва демократичния Запад.
    и ми кажи също,Русия от коя държава краде
    нещо,и ми кажи също,Щатите при положение че,
    са най-могъщата икономика,ходя по цял свят
    и крадат природните богатства на другите..
  • 49 Независим

    67 13 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Кольо":

    Истината е,че имат ресурси могат и ги използват и печелят,другото си го управят по техния си най изгоден за тях начин.Няма на тебе да дават обяснение..

    Коментиран от #199

  • 50 111

    31 4 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Кольо":

    Ако земята беше плоска щяхме да изпаднем
  • 51 Бай Кольо е мъдър

    59 9 Отговор
    , това което Бай Кольо иска да каже е следното: на Запад имат по-добър стандарт на живот, следователно на Запада му е позволено да напада други държави, вероятно с цел да ги демократизира. Което Западът и прави, Кольо, но файда йок, поне за местното население.

    Коментиран от #202

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Хасан

    15 50 Отговор

    До коментар #41 от "СХУЙ":

    Ами питай чеченеца който си губи език ,култура под руския предател и губернатор Кадиров ..

    Коментиран от #58, #59

  • 54 Хасан

    13 46 Отговор

    До коментар #41 от "СХУЙ":

    Защо Русия трябва да владее толкова обширна територия ?! ''Защо Китай трябва да са толкова много хора които не може да ги изхранва и от глад ядат прилепи и змии ? Защо Сащ трябва да са още по богати за сметка на останалия свят ???..'Ердоган като казва нов световен ред има предвид това ..
  • 55 Еми Хасане

    65 9 Отговор
    съгласен съм с теб, Русия не трябва да владее такава голяма територия. Хайде да им я вземем, ама първо ти.
  • 56 абе галфон

    63 14 Отговор

    До коментар #34 от "Бай Кольо":

    Какво значение има кой къде живее ! По вечето руснаци които живеят там са със пари , а не като нашите - миячи на тоалетни !

    Коментиран от #82, #227

  • 57 цървул

    29 6 Отговор

    До коментар #34 от "Бай Кольо":

    защо не пишеш вече като Борислав Попов бе ?

    Коментиран от #228

  • 58 чи май фаче

    45 4 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Ами Ердоган да освободи тогава място за кюрдите бе .
  • 59 асане абер нямаш стига дрънка

    45 5 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Ахмат Хаджи Кадиров -бащата изгони уахабитите от Чечня 2000 година вкараха шириата и биеха хората с пръчки като в индия ти я разгледай малко снимки от грозни да видиш как пъшкат. чак са задъхали най високия нвбустаргач ша дига сега Рамзан направи най голямата джамия в европа имат канал на чеченски и провери Юнус Бек Евкуров какъв пост заем в момента беше до скоро президент на Ингушетия говориш за нешто ма хабер нямаш
  • 60 Гост

    69 12 Отговор
    Здрасти Дойче зеле! Полицейска държава са твоите работодатели отвъд океана. Я напиши подобно нещо за тях! Не смееш да гъкнеш дори, нищо, че истината ти вади очите! Докато си зависим от краварите, няма да те чета - директно минус слагам и продължавам с реалния живот
  • 61 no name no face no number

    49 8 Отговор
    Никой не е заблуждаеал, той им го съобщи.Просто е най добрият в Русия, ако и Меркел беше толкова добра щяхте да си я дундуркате още ама не е съсипа ви държавата и сега се чудите с кой да се заяждате то и затова този псевдо евросъюз ще отиде скоро в историята понеже е създаден от егоизти капиталисти а не от човеци
  • 62 Бай Кольо

    14 57 Отговор
    Аллоо Русофилите, много елементарни отговори на въпросите, но то е нормално имайки на предвид интелектуалния ви потенциал

    Коментиран от #65, #102

  • 63 hihi

    36 3 Отговор

    До коментар #47 от "Хасан":

    Отговора е в коментара ти.ЗАЩОТО Те имат АВТОНОМНО ДЪРЖАВНО УСТРОЙСТВО както пишеш, и са суверен в държавата РФ.И да твърдиш че българи,гърци,кюрди не са народностни групи Айде бе.
  • 64 хисторик

    16 53 Отговор
    Ако германците бяха спечелили войната,сега Раша щеше да и като райска градина,чиста,опасана с магистрали и много модерни фабрики.

    Коментиран от #66, #68, #75

  • 65 кажи ма Бориславо

    33 5 Отговор

    До коментар #62 от "Бай Кольо":

    какво толкова се пениш ? С колко ника си днес ?
    Ще има ли за кифла и боза ?
  • 66 да ти го накича на ухото

    54 10 Отговор

    До коментар #64 от "хисторик":

    Ако Германия беше спечелила войната - родителите ти щяха да са минали през комина и нямаше да има кой да пише майтапи тука !

    Коментиран от #69

  • 67 no name no face no number

    11 8 Отговор

    До коментар #46 от "Tate":

    Въпрос на бъдеще е ще го върнем

    Коментиран от #85, #206

  • 68 no name no face no number

    20 3 Отговор

    До коментар #64 от "хисторик":

    А нема нужда, едно безмислено косене на трева през ден и райска градина било а нема нужда от такъв рай.
  • 69 хисторик

    11 36 Отговор

    До коментар #66 от "да ти го накича на ухото":

    Комините у нас са ги държали комунистите след 1944г-по сталински пример.

    Коментиран от #71, #72, #98, #109

  • 70 Бесен Язовец

    35 6 Отговор
    Гледам рано-рано са заредили порцията помия от ДВ!
  • 71 Бесен Язовец

    43 8 Отговор

    До коментар #69 от "хисторик":

    Обаче за техно съжаление не спечелиха, а,, Червеното знаме "се вееше гордо 45 години в Берлин. И паметниците на руските танкове ТЕ 34 още седят по Западна Европа от благодарност към подвига на Червената Армия! А точно немците да не дрънкат за полицейщина, че Германия е една от сътраните с най много полицаи и в Грмогат да те вкарат в затвор за длъжничетво на пари, а в Русия това не може да се случи!

    Коментиран от #74, #79

  • 72 сороснята е фашага

    39 6 Отговор

    До коментар #69 от "хисторик":

    Е тъй де ама вашите не са минали през комина по времето на комунистите - нали ? Щом си тук да пишеш майтапи! Ама при управление на фашагите щяха да са станали на "облаче ле бяло" , а дедо сорос да загуби един ценен кадър като тебе !
  • 73 Бесен Язовец

    34 4 Отговор
    Точно в Германия знаете ли как са го направили комшийски шпионаж за всичко те клеветят на полицията и на края на год. бонуси от данъците облекчение за дейни и бдителни клеветници всичко се следи гледа ти у боклука гледа ти през прозореца не можеш да пръ***ш без някой бдителен да разбере и докладва на милиционерите. Ако оръ***ш повече от 3 пъти на денонощие ще ти пишат данък вредни емисии. А как ви се струва данъка на спестяванята и ергенския данък 25% ?
  • 74 хисторик

    15 52 Отговор

    До коментар #71 от "Бесен Язовец":

    И Русия си остана в кал до коленете ,бездарожие,стари заводи и бедно население в провинцията!

    Коментиран от #76, #77

  • 75 поклонник

    37 5 Отговор

    До коментар #64 от "хисторик":

    Вероятно, да. Защото Путин щеше да е президент на руснаците и на германците. Това е най страховития съюз, който плаши богопомазаните търтей и ги кара периодично да пръскат луди пари (лесно откраднати) за войни за пренареждане на географията. Но тогава безделниците като теб щяха да работят нещо друго и щяха да бъдат полезни за обществото.
  • 76 нали ма Бориславо

    25 6 Отговор

    До коментар #74 от "хисторик":

    А ти ходиш още да пасеш козите !
    Събираш ли още шекели в синагогата ?

    Коментиран от #243

  • 77 Бесен Язовец

    38 6 Отговор

    До коментар #74 от "хисторик":

    Руснаците гкадни, боди и на студено не са останали. А германците бъхтат по 12 часа на ден зажда купуват ГМО храната на капиталистите и шарените им дрънкулки безполезни дрънкулки. Не случайно те засипват с реклами за да ти вземат парите ако нямаш да вземеш на заем за да я имаш стоката и да си им длъжник!!! Нарочно ти прави калпава кока за да се троши и да си купиш друга или да те върже за части.

    Коментиран от #80, #239

  • 78 Матей

    41 5 Отговор
    Дай боже всекиму такъв "диктатор",чухте ли обръщението му,с какъв тон и без паникьорство и заплаха!?И само една седмица домашен арест,който обяви като платен отпуск.А тука,мани-мани,севернокорейски изпълнения.Банкерски попълзновения.
  • 79 Tate

    9 45 Отговор

    До коментар #71 от "Бесен Язовец":

    Да СССР е "Най-демократичната" страна в Света !! Демократично и хуманно ни разкатаха фамилията след 1944 година , на Поляци и Унгарци също !! Там за дългове не арестуват ,пращат направо в Сибир ,там има свобода на словото ,и не малтретират журналята дават им цветя и кебапчета ! А Путин е слънцето дето свети по 24 часа ,хуманно и демократично !! Колко заблуден Русофил трябва да си за да харесваш положението в Русия в момента !! Какво се кълнете в "Матушка Русь" Като половината неможете 2 думи на кръст на Руски да кажете и гледате руските филни с превод или субтитри ,за повечето от вас руските песни са до 'Ваше благородие....и поручик Голицин !! Вторачили сте се в Путин като да ви донесе по 1000 евра на всеки !! Кажете нещо за Руската култура по времето на Путин ?? Ще кажете грънци ............ и вие прочели недочели Поне това прочетете """По данни, през март 2017 средната номинална месечна заплата в Руската федерация е била 38 600 рубли, което се равнява на около 610 евро.""" Че най богатата на ресурси държава е с максимална заплата 1400 евра !! Вървете там "Путинисти" чакат ви с пелмени и квас !!

    Коментиран от #91, #150

  • 80 Tate

    13 30 Отговор

    До коментар #77 от "Бесен Язовец":

    ТИ изобщо усещаш ли се като пишеш ?? Германеца НЕ бъхти ,бъхтят "гастарбайтерите" Германеца ръководи ....Щом Българин мой колега взимаше по 11,5 ЕВРА на ЧАС и с парите за една седмица си яде и пие и се храни като човек ! И си върна за 1,5 година ВСИЧКИТЕ ДЪЛГОВЕ !! Дали му е зле че още седи там??? Ая дай пример някой нашенец да живее и работи в Русия !! Бе стига бошевишка пропаганда ......
  • 81 Голема глупост

    32 7 Отговор
    на дойче веле за пореден път...абе що не си гледат почернелите градове, пълни с амуджи?
  • 82 Пумияр, толбухин,

    12 36 Отговор

    До коментар #56 от "абе галфон":

    Не всички миеме тоалетни, пумияр русофлски, вашта мама ибрикчииска.

    Коментиран от #87, #164, #176, #218

  • 83 Асане

    30 2 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    а тях питал ли си ги? Тия, дето си ги изброил? не съм чувал нито за някакви масови искания за излизане от РФ, нито въстания...а ти да си чувал?
  • 84 Рошко

    19 3 Отговор

    До коментар #19 от "Д-р Гешев":

    Къде нямат, ама там джуджето от време на време ги стиска за врътъ, а в капиталистическия свят те назначават правителствата да им играят по свирките
  • 85 Пумияр, толбухин,

    7 35 Отговор

    До коментар #67 от "no name no face no number":

    Ми що не пробвате, таман ще си ви изтрепаме законо, всичките руски ибрици, да не ни раскарват по Хага после....

    Коментиран от #181

  • 86 Алооооо

    32 5 Отговор

    До коментар #34 от "Бай Кольо":

    умния, а колко българи живеят в Америка и в ЕС, а не в демократична и евроатлантическа България? А колко американци живеят тук? Упс! - ама те не са и чували за България...
  • 87 мушмул прост

    24 4 Отговор

    До коментар #82 от "Пумияр, толбухин,":

    Аааа... ти си от тия дето гледат дърти баби ?!

    Коментиран от #122

  • 88 Асане

    18 1 Отговор

    До коментар #47 от "Хасан":

    ти знаеш ли, че етнос и народ е едно и също? :)))
  • 89 Еи сега

    20 5 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Кольо":

    Като се спука,раздутата икономика. Ще видиш кой на кое място, ще се нареди
  • 90 Да ама не

    9 1 Отговор

    До коментар #26 от "прост си беше прост си и остана":

    Сега и над 22външен и към 80вътрешет
  • 91 изтарва кравите

    34 6 Отговор

    До коментар #79 от "Tate":

    колко си грамотен и образован явно си завършил харвард ако ти бяха обяснили че в ню йорк освен манхатън има и харлем бронкс и бруклин можеше и да говориш за русия и техните резервати и тяхната демокрация голяма история спечелиха гражданскта война и неможеш да ги спреш победа след победа самолетоносачи да искаш нимиц -мимиц голяма работа то изтребители стелтове чудо винаги някой някаде им пречи северна корея иран венецуела сърбия рисия китай мексико американската мечта -на тоя свят най много са мечтателите повече са от индийците

    Коментиран от #93

  • 92 Като не ти

    29 6 Отговор

    До коментар #46 от "Tate":

    харесва България и българите - марш на Запад да миеш чинии.

    Коментиран от #95

  • 93 Tate

    6 14 Отговор

    До коментар #91 от "изтарва кравите":

    А ти мозъчен донор КЪДЕ прочете че съм за "Краварите" ????????

    Коментиран от #105, #106

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Кольо,

    31 6 Отговор

    До коментар #62 от "Бай Кольо":

    ти мияча на краварските кенефи ли си интелектуалец? Аман от соросоидни отрепки.

    Коментиран от #244

  • 103 Факт

    14 3 Отговор
    ВЕЛИК!!!
  • 104 важна новина!!

    9 25 Отговор
    Болшевиките панически напускат България и продават имотите си поради страх от коронавируса.

    Коментиран от #185

  • 105 крави има и в щвйцрия

    21 0 Отговор

    До коментар #93 от "Tate":

    в индия даже е свщенно животно имаш крава пийш мляко ме ма валнувва за кого си обесняваш са за русия от преди 30 години много ти е ясно как живеят хората там заплати рубли само че не живеят на лизинг най лесно е да са набухат със заеми гледай брутен вътрешен продукт със външен заем вадиш разликата и я разделяш на на глава от населението

    Коментиран от #208

  • 106 крави има и в щвйцрия

    10 1 Отговор

    До коментар #93 от "Tate":

    в индия даже е свщенно животно имаш крава пийш мляко ме ма валнувва за кого си обесняваш са за русия от преди 30 години много ти е ясно как живеят хората там заплати рубли само че не живеят на лизинг най лесно е да са набухат със заеми гледай брутен вътрешен продукт със външен заем вадиш разликата и я разделяш на на глава от населението

    Коментиран от #108

  • 107 Tate

    11 17 Отговор
    ЕДИН е Ленин и Путин е неговият син !!! !

    Коментиран от #113

  • 108 Tate

    9 10 Отговор

    До коментар #106 от "крави има и в щвйцрия":

    Ма сподели ,като знаеш как живеят сега в Русия !! Хаде де чакаме .....колко е хубаво и приятно или пък не ?? Осветли ни по въпроса

    Коментиран от #115, #165

  • 109 Фашизма

    23 8 Отговор

    До коментар #69 от "хисторик":

    е планирал да унищожи всички народи със славянски корени на изток в това число и българите, така, че наистина родителите ти са щели да излетят през комина.

    Коментиран от #110, #111

  • 110 Умнико...

    13 14 Отговор

    До коментар #109 от "Фашизма":

    Ние българите не сме славяни. На теб мозъка ти е излетял през задника.

    Коментиран от #187

  • 111 Tate

    11 27 Отговор

    До коментар #109 от "Фашизма":

    Фашизъм е само в кратуните на Русофилите !! Нацизъм се казва и ако чичо Ади си беше изпълнил плановете сега нямаше да има Путин ,Русофили и подобни "интернационалисти/безродници".............

    Коментиран от #191

  • 112 Tate

    14 8 Отговор
    Смърт на Фашизма и на неговите врагове!!
  • 113 къса памет имаш ти върни ощи някоя годин

    18 7 Отговор

    До коментар #107 от "Tate":

    може и да стигнеш до 1878 разходи са со шипка веднъж поне незнам да има паметник на винету ощи или на генерал катър спечелил голямата битка при биг хорн трябва да го знаете тва е велика победа и да гледате последния самурай ваички знаем какъв е щот аз съм гледал само озчезнал по време на акция и рамбо-с големия лък как победи цял хеликоптер ааа и американска нинджа без ммалко да излъжа

    Коментиран от #114

  • 114 Tate

    8 20 Отговор

    До коментар #113 от "къса памет имаш ти върни ощи някоя годин":

    Не ти разбирам ,само виждам че имаш липса на изказ ! Къв самурай какъв Рамбо какви 5 лева ,нинджи..... лъкове ,копия ,коне,катъри,рога ,копита............закусвал ли си ? Татко Путин ще ти свари пелмени ,не се мъчи ще се сецнеш!!!

    Коментиран от #117

  • 115 имаш интернет влизаш в ютуб и зяпаш

    9 16 Отговор

    До коментар #108 от "Tate":

    аз квот и да ти кажа ти ше ми повярваш там има всичко виж как живеят хората руснците никога няма да живеят както германците друга култура и манталитет нито като японците ше бъдат такава дисциплина и подреденост неможиш да я тарсиш точно в русия
  • 116 Убиец на европедали

    19 9 Отговор
    Путин е велик
  • 117 не познаваш числата

    9 10 Отговор

    До коментар #114 от "Tate":

    стигна до ленин и онемя варни са малко по назад ся ша му пиша на путин пл туйтара да вида защо кашля -чичо защо кашляш неска съм така утре пак не си гледал филма рамбо-3 да го гледаш американска зелена барета със лък сваля руско хеликоптер боен филм велик от към фантзии са го докарали минава в жанр фнтастика

    Коментиран от #125

  • 118 Дойче

    11 9 Отговор
    Путин може да си прави каквото иска в Русия, така че нямаме право да го критикуваме. Тук има една гадна прослойка на военни, социалисти, които ползвайки неговото име за извинение искат отново да се наместят на топли паразитни длъжности. Да не работят и да получават заплаати, да крадат, да трупат и да се изживяват като Симов и АЛ Хаким за хайлайф. Стига толкова, че ми се догади.
  • 119 Хахаха

    21 8 Отговор
    Русия не отразява пасквилите. Вчера така и казаха нашите: не се заслужава да им обръщат внимание. Някой нещо е казал и какво от това? Действителността я познават руснаците. Русия е доказала свжята състоятелност в тоя свят. С подкрепа на Господа. Който иска да е лош, нека.
  • 120 Фоок оф

    17 21 Отговор

    До коментар #1 от "Наташа":

    Драги платен предателю, умните лидери оставят след себе си система която може да просперира и без тях. Именно в това се крие мъдростта и трезвеното мислене на един незабравил се, служещ на хората лидер, в подготовка и създаване на механизми за работата на управлението след неизбежното изтичане на времето. В Рассия всичо ще се срине след него и ще продължи упадъка там от където той го спря. Тогава какво ще се е променило? Тези 20 години гратис на фона на руската исторя не са много дълъг период, а и не са толкова проспериращи колкото можеха да бъдат. Русия най-голямата държава, 140 милиона население с огромен ресурсен запас е с по-малка икономика от Тексас. Русия е един икономически средняк, зад Обединеното кралство, Франция, Иралия, Бразилия, Индия, Германия Китай и даже Канда...да смешната измислена пародияна държава, все още уж под короната на кралицата е с по-голяма икономика от Русия. Добре, ще кажете, така е ама е Но.1 по военно отношение.Да ама така ли е? Путя занемари военния ресурс, застарели комплекси, нерелевантни военни стратегии, остаряла техника. Говорите за самальоти, кажете колко нови има в руската армия? Смете се на САЩ но вижте кво става на изток. Ама за Русия самолетите нямали значение, добре а корабите? И те не били важни,ок. Тогава кажете колко нови армати направиха? Да Русия е фактор, по-голям от Китай все още ,но до кога? Далече от съветските времена, а Путя няма харизмата на предишните лидери на СССР.

    Коментиран от #184, #254, #284

  • 121 Фоок оф

    10 12 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    Надявам се Сорос да умре в адски мъки, порен от слон, но и вие сте боклуци, служещи пак на чужд господар. Мразя ДВ но в случая статията е доста точна.

    Коментиран от #233

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 агент08

    19 8 Отговор
    Айде бе, Сащ са по-демократични! Само да не си бедняк там.....
  • 124 Челмето

    28 8 Отговор
    Щом педерастите реват значи Путин е на прав път

    Коментиран от #132, #133, #134

  • 125 Абе...ти

    2 3 Отговор

    До коментар #117 от "не познаваш числата":

    Ходил ли си на училище?

    Коментиран от #131

  • 126 Хлъц

    26 9 Отговор
    От кой пръст ги изсмука тези 70% ? Биете по клавишите,и поднасяте "факти" плод на моментна хрумка.Износа на въглеводороди( нефт+ газ) към момента представлява под 14% от ВБП.Тн.Санкции на Обора и пуделите му от ЕС, фактически помогнаха на Русия да премине на вътрешно субсидирано производство на храни и стоки,който допреди 5 г,представляваха 85% внос.За 4 г възродиха малкия и среден бизнес в селско стопанство, земеделие,животновъдство,зеленчуци и плодови насаждения.Имат свръх производство на царевица,а за 2019 са световен рекордъор по добив на пшеница! На неолибралната глутница им трябва някой от тип": Горби- юда,или алкохолика Елцин.Тоест - пионки разпродаващи суровинни ресурси.А там имат цялата Менделеева таблица за две планети! Сега го завря до сливиците и на саудите и най вече- на краварите с увеличаване на добив на нефтопродукти.Шистата на Обора заминава на бунището.Саудитите са вързани към зелендаш пари.Това ще ги срути,защото им намалява БВП с 50%.Обора ще фалира цялата шистова схема.Общата разходна цена на шист е средно 35-38$ за барел.Отделно фрахтовка-6$барел и 0,5 $ за минаване през Суецкия канал.Същото е и при саудите- около 25$ разходи за добив + танкерен превоз.Защото няма тръби! А руснака има марж да устиска дори на 10-12$ барел за поне 12 месеца напред.Защото има тръбопроводи+ среден разход за добив- към 4$ за барел. Да,вярно е че милиони руснаци живеят не в разкош .Но Путин хвърли милиарди за военна индустрия,и реорганизация на армията." Ис
  • 127 Фактъ

    26 6 Отговор
    САЩ също е полицейска държава . А , нашата България си е милиционерска.Какво не е ясно?
  • 128 Българин

    15 19 Отговор
    Само като гледам плюсовете и минусите на коментариите ми е ясно какъв огромен ресурс е ангажиран за хибридната война на Русия срещу света.

    Коментиран от #154

  • 129 popai

    15 7 Отговор
    Нищо не е вярно от гореизложената статия!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 ходил съм ама в ТВУ

    8 2 Отговор

    До коментар #125 от "Абе...ти":

    ТВУ-превеждам техникум по вътрешна украса имаш проблем с образивноето ли изтарвал си първите 7години после няма кой да те спасо

    Коментиран от #140

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 ШШШШШ

    18 9 Отговор
    Молодец, товарищ Путин, спасителя на Русия ! Слава на СССР и Русия ! Скоро руския ботуш пак ще гази нещастната Европа, но тоя пък връщане назад няма да има !
  • 136 един друг

    12 20 Отговор
    Моля,всички руски тролчета да заминават за Русия,вместо да играят ролята на пета колония.

    Коментиран от #138, #143

  • 137 Петко

    25 5 Отговор
    Каквото и да плямпа ДВ и тем подобни либерали, Путин изправи Русия на крака и направи така, че руснаците да се гордеят със страната си.
  • 138 я са събуди

    23 7 Отговор

    До коментар #136 от "един друг":

    ако не беше русия сега щеше да обикаляш капалъ чарши да носиш фес и да играиш кючек някаде по шалвари иматеше да мяташ гюбеци и да надуваш зурлата поне баклава щеше да ядеш и щеше да ти е добре ердоган добре го дава чиста демокрация
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 котопакси

    21 4 Отговор

    До коментар #46 от "Tate":

    Ами като ти е толкова скъп либерализма и глобализма бегаи от България .Във западна европа приемат със отворени ръце такива нехрамайковци като теб

    Коментиран от #146

  • 142 Б. Б.

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "hihi":

    Ти си най големия Виц на 21 век, хахаха

    Коментиран от #163

  • 143 котопакси

    17 5 Отговор

    До коментар #136 от "един друг":

    Ааа няма да заминаваме никъде Русия ще дойде при нас ще станем 16 та република ,защото във ЕС сме 28 та република демек последната дупка на кавала и видяхме като сме последната дупка на кавала докъде го докарахме .
  • 144 гадател свали си сутиена

    8 1 Отговор

    До коментар #140 от "Да бе...":

    я варви н козметик ти по добре да ти нпраят маникюра и веждите че довечера няма да та пуснат и да си смвниш перуката че никой няма да ти спре довечера с тая от 8 лева приличаш на втора употреба

    Коментиран от #157

  • 145 nik

    7 16 Отговор
    Браво на Факти. Много точна статия. Ако изгоните и комундетата от Вашия сайт цена няма да имате!
  • 146 Tate

    11 16 Отговор

    До коментар #141 от "котопакси":

    Айде стига вече ,всичките дето ме коментирате имате спешна нужда от присаждане на мозък ! Какво точно не разбрахте , какво да ВИ обясня като за примати ??? Кое харесвам или че всичките Путинофили и Русофили сте безродници ??Либерасто/толерастка Европа е факт и въпреки това ТАМ се прави Пежо,Мерцедес Филипс !!А болшевишка Русия е на 100 години и си остава такава !! Най вече при управлението на Ботокса !! Мислите ли че ми е много приятно да гледам как се гърчи Германия с тия педали дето я управляват ,как тъмносините се заселиха там на гюме !! А дали ми е приятно да ви чета Путинофилските глупости дето пишете ?? Казах ви като толкова сте заслепени от Путин вървете там ,ще ви приемат .......идете бе тарикати ,!!!!!!! Даа ама ходите в Гърция и Турция на моренце ,,,,,идете в Сочи в Батуми !! Купете си Лада ,Уазка ! Седите и лаете западняците но си купувате скрападжииски опели и мерцедеси , ай фони и тем подобна техника !! Като идете на Ядреномагнитен резонанс на него пише ВЕФ или МАШИНПРИБОРИНТОРГ ,или пише Филипс и Сименс !!АЙ да ви се незнае и паплачта дето сте !! СТИГА БОЛШЕВИЗЪМ ....и интернационализъм безродници !!

    Коментиран от #148, #153, #220, #255

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Мммммм....

    6 16 Отговор

    До коментар #146 от "Tate":

    Добре ги нахрани тия помияри русофилски. Продължавай в същият дух.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Дивуй

    10 4 Отговор

    До коментар #79 от "Tate":

    Тате, много те моля по спокойно ,че ще вдигнеш кръвно,може да получиш я инсулт,я инфаркт и кой ще се грижи за децата.

    Коментиран от #152

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Tate

    8 4 Отговор

    До коментар #150 от "Дивуй":

    Ти не бери грижа децата са големи и имат глави на раменете си ,а аз ако вдигна кръвно ще си пусна реч на Путин без субтитри и превод защото за разлика от 60% Путинисти знам Руски и се оправям без ядове !!

    Коментиран от #178

  • 153 чак си вярваш

    8 3 Отговор

    До коментар #146 от "Tate":

    и си вярваш ти поне трудно шв накараш някой друг да ти повярва родител1 родител2 трети пол обаче сега когато обявяват заразените с вируса никой не споменава за третия мъже жени деца забрайхте си ги някаде иначе ги пазите на парада като наследство

    Коментиран от #155

  • 154 Дивуй

    12 2 Отговор

    До коментар #128 от "Българин":

    САЩ хвърлят по голям ресурс от Русия.А иначе си голям разбирач.Сега прочети за корона вируса и кажи по плюсове те и минусите кога ще се оправи света.
  • 155 Tate

    4 9 Отговор

    До коментар #153 от "чак си вярваш":

    ТИ пак започна стъпотиите си ,идиот ли си, къв 1-2-3-4 пол ,къв парад ква инфекция ??? БЕ СМЕНИ СИ ДИЛЪРА или спри чикиите че не мислиш с кратуната си!!
  • 156 Путин е Велик

    19 5 Отговор
    Жалко че и в България няма такъв като Путин.... А има само помияри които не ги бива за нищо
  • 157 Ти...

    2 0 Отговор

    До коментар #144 от "гадател свали си сутиена":

    Нервен ли се бе? Да не си вдигнал кръвно? Обърни си внимание на здравето, че отиди една украса.😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 лек ден на теб

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Лек ден на всички":

    недей да говориш глупости които са очевидни и за малките деца. изпий нещо да ти свали температурата и легни се наспи да спреш с бълнуванията
  • 160 истанбулската конвеция

    5 2 Отговор
    нали си грамотен и всезнаещ голям зор да я приемем или пак си яко си са ударил хард с херо или си в кризи пак отиди са запиши на метадонова програма или пали джапанките към най близката комуна
  • 161 Tate

    6 11 Отговор
    „Независимо дали чрез водене на кибервойна с Естония, заплашване на доставките на газ на Литва или бойкотиране на грузинско вино и полско месо, той (Путин) възнамерява през следващите няколко години да затвърди руското влияние в бившите комунистически държави в Европа, независимо дали тези държави искат руското влияние или не......................... КО РЕЧИ и ВИЕ почитателите на Путин сте неговата Пета колона тук !! Цитата е от Уикипедия четете бе ,ама Чукча е писател не е читател!!
  • 162 hihi

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "hihi":

    ако не си разбрал вица е за твоя сметка
  • 163 hihi

    1 0 Отговор

    До коментар #142 от "Б. Б.":

    него разбра. това е за твоя сметка.
  • 164 МЪРШО

    1 2 Отговор

    До коментар #82 от "Пумияр, толбухин,":

    Не всички болшинството!

    Коментиран от #207

  • 165 Бесен Язовец

    10 3 Отговор

    До коментар #108 от "Tate":

    Калво питаш живота в Русия какъв бил беее? За къде питаш за Коми или Москва? Все едно сравняваш Бобов Дол със София! Могажда ти кажа че под Бруклинския мост кашонаджиите също не тачат много амерската демокрация

    Коментиран от #169

  • 166 анонимен

    11 3 Отговор
    Завистниците на Путин се обаждат като "черни станции". И какво от това? нищо! Завистниците на Путин са щедро подпомагани от враждебните на Русия държави.
  • 167 Ха - ха!

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    И да отидат да се надупят на Ердоган в името на неговите химери за нова Османска империя. Бре Хасане много си прозрачен, почти колкото Инджев, само се чудя какво правиш още тук и не си заминал за Анадола да те назначат за Велик везир!
  • 168 Tate

    6 11 Отговор
    Чета си и си викам ,по добре да чистя Немски кенеф отколкото да целувам Съветски задник !! Седя си и си мисля по добре стар Мерцедес отколкото нова Лада !! И пак си седя и си мисля ако ни нападне Русия Русофилите на коя страна ще са ?? Чешам се и си викам Защо ли грамофона ми е Телефункен нали има и ВЕФ ?? Оглеждам се и забелязвам че вилката на колелото ми е Рок Шокс,викам си Путин кара ли колело и какво е ако кара?? Дали е руско .....знам ли ?? Поглеждам ютията на жената а тя е Сименс къде ли изчезна Съветската ютия?? Гледам гледам и виждам фотоапарата брей той пък Олимпус къде ли замина Зенита странно ?? Много въпроси и още един Путин ченге ли е или лекар ??Знам ли ...викам си ще питам Путинофилите "Абе кьорпета Путин КГБ ли е или ченге ""

    Коментиран от #182, #264

  • 169 Tate

    4 5 Отговор

    До коментар #165 от "Бесен Язовец":

    Отговора ти е точно като във вица "" Американеца – Колко харчи Волгата ?? Руснака - А вие защо си биете негрите "" Точно си като Болшевиките
  • 170 Байо

    10 1 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Кольо":

    Кажи ми байо колко е силна хамеричката икономика, дето е генерирала трилиони дълг и дето за една-две седмици криза, освободи 3-4 милиона работници? И колко може да бъде силна една икономика основана на 100% кредити, като по този начин стои върху плаващи пясъци? Хайде изчакай 50-60 дни и пак дълбокомислено коментирай!
  • 171 Gost

    11 2 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Кольо":

    Искаш договор икономиката на България се състои от 0.75% износ на чисто злато 1% шиене на калъфи за автомобилни седалки и 48%износ на евтина ръботна ръка
  • 172 Стефан

    8 9 Отговор
    Истината е че откогато има държава Русия те обичат и мечтаят да има диктаторски режим, дали ще са крепостни селяни или под комунистически диктат те го искат, даже са развили феноменален Стокхолмски синдром и не могат да живеят в демократично общество, за всичко да мисли бащицата.

    Коментиран от #174

  • 173 Психиатър

    7 4 Отговор

    До коментар #46 от "Tate":

    Това истерясване не е на хубаво. Или не са ти платили хонорара от ,,Козяк"16, или наистина имаш нужда от квалифицирана психиатрична помощ. И в двата случая много лошо за теб, по-добре послушай Бойко и иди да копаеш картофи на село, тази смислена дейност ще ти помогне да намериш мир със себе си и околните!

    Коментиран от #177

  • 174 Tate

    5 6 Отговор

    До коментар #172 от "Стефан":

    Толкова си прав но "Путинистите" това не вдяват и то нашите ,родните но ако им дойде до главата "Такова управление -Путинско" Първи ще олелечат орталъка ! Тия изобщо незнаят какво се случва ,то и Руският химн не знаят ако че са Русофили ! Сега е модерно да си Русофил то и Джендър да си пак е модерно !! Кво да ти кажа ?
  • 175 Гатака

    6 0 Отговор
    Има 2 неща бескрайн, това е вселената и човешката глупост Алберт Айнщайн.
  • 176 Да-а

    6 1 Отговор

    До коментар #82 от "Пумияр, толбухин,":

    Ти сменяш до обяд подлоги, след обяд миеш чинии. И си мислиш че си бизнесмен. Голям тарикат, голям успех! А за псувните - въздържай се малко да не ти излекува Хасан хемороидите!
  • 177 Tate

    5 5 Отговор

    До коментар #173 от "Психиатър":

    Козяк ми е През КОЗЯКА ,Боко ще го слушам когато подаде оставка !! А село си нямам защото съм кореняк Софиянец и си подпирам зелето със жълто паве !! Мир със себеси имам отдавна,но няма да имам с Безродници/интернационалисти/болшевики/демокрасти/толерасти и всички останали дето смучат кръв от народа и се кланят на този и онзи политик!!

    Коментиран от #186, #223

  • 178 hihi

    2 2 Отговор

    До коментар #152 от "Tate":

    Заеш го но него разбираш.Мисли.

    Коментиран от #180

  • 179 И аз да кажа

    5 7 Отговор

    До коментар #34 от "Бай Кольо":

    Точно същото исках да ги попитам всичките влюбени в Путин и Русия, ама колкото зеят срещу Запада, толкова се правят на луди като ги питаш и също защо всички червени големци там и у нас, пращат най-милото си- децата и парите там! И имоти там купуват, и гражданство вземат! За мен русофилите са хора с биполярно разстройство- то верно здрав човек не може да направи такива налудни заключения!
  • 180 Tate

    2 3 Отговор

    До коментар #178 от "hihi":

    Еййй откога чакам някой да ми го обясни !!!

    Коментиран от #189

  • 181 Абе тъпанарлар

    2 2 Отговор

    До коментар #85 от "Пумияр, толбухин,":

    Търбухин ти пушка държал ли си, въобще от близо виждал ли си? Да не се скриеш в миша дупка, ако загърмят пушките? И като си толкова ,,боен" защо не отидеш да потренираш в Донбас примерно или в Сирия?
  • 182 hihi

    2 0 Отговор

    До коментар #168 от "Tate":

    седя и си мисля 1393или 1978

    Коментиран от #193

  • 183 Айде бе

    3 5 Отговор

    До коментар #39 от "Поклонник":

    Дебили има навсякъде- у нас например на ония примати в черно - нощните вълци, им викат православни поклонници!
  • 184 Gost

    4 3 Отговор

    До коментар #120 от "Фоок оф":

    Харизмата на Горбачов Елцин ли имаш в предвид свърши тая а за времето след Путин не бери грижа нали не си правиш илюзии че е последния служител на КГБ. Продължавай да мечтаеш няма лошо вие сте ги зараспадали тези руснаци още от времето на Петър първи та до днес скоро Много скоро ще ще голямо"распадане" пада

    Коментиран от #251

  • 185 Имити

    3 0 Отговор

    До коментар #104 от "важна новина!!":

    Ти що не се наредиш на опашката за имоти, да купиш два за лев? Нали си тарикат пък си на опашката за тоалетна хартия.
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 ПЕНКО

    8 1 Отговор
    ЗАЩО - " ШВАЙНЕ ШВАБЕН ЛИБИРАТО "- "ДОЙЧЕ ВЕЛЕ " СЕ ФИНАНСИРА ОТ САЩ !?!?!?!?
  • 189 hihi

    2 0 Отговор

    До коментар #180 от "Tate":

    казах ти трябва да го разбираш.

    Коментиран от #194

  • 190 ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

    2 5 Отговор
    Рублата рязко отслабна спрямо долара и еврото в последните дни ($1=RUB78,75; €1=RUB86,49), след като карантинните мерки срещу коронавируса спряха цели отрасли от икономиката, а цените на петрола, основен руски износен продукт, се сринаха рекордно.
  • 191 Дали

    5 1 Отговор

    До коментар #111 от "Tate":

    Прав си, нямаше да ги има тях, нямаше и и краварите да са се разпищолили така, богатите задокеански евреи, са щели да литнат през комините на ,,GM" например, въобще за добро или лошо светът щеше да изглежда по друг начин
  • 192 Мисля си

    5 6 Отговор

    До коментар #44 от "Катюша":

    Че ако питаш руснаците, все е тяхно- та да разпрострат немарата си по цял свят, за да няма къде да се избяга и с какво да се сравнява! Нали били много почтени и духовни- защо не спазват договора от Будапеща? Питали народа- ами те по-напред изтребват и депортират местното население, после надокарват руснаци от кол и въже и после тръбят как народът ги бил повикал. Затова Господ ги наказва винаги да са изоставащи и да завиждат на успешните държави! И вместо да приложат доказани модели и да се развиват- те се занимават със саботажи, корумпиране, троянски коне, всякакви хибридни простотии за да вредят, че пък и претендират за уникалния собствен път! Като е толкова успешен и уникален, защо се занимават с геополитика, защо никой не им го иска?
  • 193 hihi

    1 0 Отговор

    До коментар #182 от "hihi":

    извинявам се 1878

    Коментиран от #197

  • 194 Tate

    2 3 Отговор

    До коментар #189 от "hihi":

    Чакам твоята мъдрост! Ма и ти си "Що си биете негрите"
  • 195 КГБ МОЖЕ ТОЛКОВА

    7 8 Отговор
    Апологетите на Путин са прави в едно: без него системата няма да функционира, тя просто ще се срине. В РУСИЯ ИМА УМНИ ХОРА, ЩЕ ДОПУСНАТ ЛИ РАЗПАД НА РУСИЯ, ИЛИ ПАК СОЦИАЛИЗЪМ, РУСИЯ БЕШЕ В Г =8, ЗАЩО ИЗБЯГА, САМА НЕ МОЖЕ НИЩО, ЗА 20г. НИ СЕЛСКО СТОПАНСТВО НИ ПРОМИШЛЕНОСТ, НЕФТ И ГАЗ, РЕФОРМИ ИЛИ КРАЙ
  • 196 ДО ДОЙЧЕ ВЕЛЕ

    11 3 Отговор
    В БЕЗВРЕМИЕТО НА АЛКОХОЛИКА ЕЛЦИН , РУСИЯ БЕШЕ И ПРИЯТЕЛ , И ПАРТНЬОР И НА ПРАГА НА Н А Т О. НО ТОГАВА ИЗТИЧАХА БЕЗВЪЗМЕЗДНО СТОТИЦИ МИЛИАРДИ КЪМ ВАС. СЕГА ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ НЯКАКВИ ПРАВИЛА И ПУТИН СЕ ПРЕВЪРНА В СВЕТОВЕН ПРЕСТЪПНИК.
  • 197 Tate

    4 2 Отговор

    До коментар #193 от "hihi":

    Те колко си умен ,що ли не се учудвам !! Никоя година не предпочитам дреме ми ,живота ми няма да минава в спомени и история !Даже не ходя и на гробищата ,кой пукнал пукнал !! ПОНЯЛ ?Неща от сорта "О спомяте ли си госпожо " не ме вълнуват !! Ферщензи? Айде лек път и здрави гуми че ми се стопли бирата ! Са ще си пусна Немският химн от 1943 год !!
  • 198 коментарите

    3 7 Отговор
    на празните чугуни под статията доказват с пълна сила че простотията ходи по хората не по гората..а 75 лет от пабеда 80 рублей за доллар...
  • 199 Мисля си

    7 4 Отговор

    До коментар #49 от "Независим":

    Ако наистина си независим, опитай да ми обясниш защо, след като има по-дълга черноморска брегова ивица от нас, Русия не развива там курортно строителство, а дава безлихвени кредити на бивши полицаи и военни (все хора привикнали с оръжието) да купуват у нас имоти в 100- километровата ивица край морето? После- всичките като папагали повтарят, че са дошли заради климата- ама той на Майорка климатът много по- готин бе, и морето също, ама за там не им дават безлихвени. А лихвите в РФ са високи! После- дошли тука, защо бързат да забучат и развяват знамената си? Англичани също купиха имоти- колко английски знамена се виждат? Моите деца живеят в Германия, не се правят на немци, но се стремят да се впишат и последното, което биха направили е да веят знамена! Ей такива въпросчета ме тревожат, а вас?
  • 200 Я ПА ТИЯ

    5 6 Отговор
    КРАЯТ НА ПУТИН ДА НЕ Е КАТО НА ЧАУШЕСКО, ОТ МНОГО АКЪЛ
  • 201 А ся де

    9 2 Отговор
    Военна интервенция в Сирия? Там ги повика официалното правителство на Сирия, всички останали са окупатори!

    Коментиран от #261

  • 202 И аз да кажа

    3 4 Отговор

    До коментар #51 от "Бай Кольо е мъдър":

    Ами да те светна, бе - Западът няма интерес по света разни диктаторчета да се пищолят, а гражданите им да имат право да искат статут на бежанци и да се мъкнат в уредените държави за по-добър живот. Или туземците да се избиват и цели села с децата и бабите да искат убежище!
  • 203 винету

    1 2 Отговор
    ПРЕДИ 20 Г 1$=26р, а сега ВИЖ Рублата рязко отслабна спрямо долара и еврото в последните дни ($1=RUB78,75; €1=RUB86,49), след като карантинните мерки срещу коронавируса спряха цели отрасли от икономиката, а цените на петрола, основен руски износен продукт, се сринаха рекордно.
  • 204 танас

    3 3 Отговор
    Може да е взел пример от добрите. Най-полицейската държава е САЩ, и в същия момент най-успешната (с едни или други методи) и най-"свободната".
  • 205 танас

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
  • 206 Айде бе

    4 3 Отговор

    До коментар #67 от "no name no face no number":

    Кое ще върнеш, бе ? Нали комунягите и ченгетата налапаха цялата индустрия на соца? Овчаров и Гергов или Станишеви и Баневи ще пуснат нещо? Те без замисляне, ако трябва чалми ще сложат и ще твърдят че това са изконни територии на падишаха, какъв соц ти се възражда?
  • 207 Пумияр, толбухин,

    0 3 Отговор

    До коментар #164 от "МЪРШО":

    Мъра ще викаш на маика си, КЛЕС.
  • 208 И аз да кажа

    2 3 Отговор

    До коментар #105 от "крави има и в щвйцрия":

    Има и друг показател- национално богатство ; и то на гражданите, не на фирмите- в САЩ то е по-голямо от външния дълг. Отделно фирмените капитали. Та не плачете за Щатите, щом си обслужват дълга, значи че кредиторите им имат доверие! Да ви кажа, мой познат от назначените милионери с куфарчетата от Виена ,вече 30 години се стиска и купува всякакви боклучави активи, защото чака доларът да се срутел и не смее да има сметки в Западна валута. Ама и на рублата и юана не е заложил!
  • 209 ФАКТ

    6 3 Отговор
    ПУТИН НИКОГО НЕ Е ЛЪГАЛ! ПУТИН СИ Е ПУТИН! ПРОБЛЕМА Е НА ТЕЗИ, КОИТО ВМЕНЯВАТ, ЧЕ ПУТИН Е ДИКТАТОР. АКО ПУТИН БЕШЕ ДИКТАТОР, НИКОГА РУСКИЯ НАРОД НЯМАШЕ ДА ГО ДЪРЖИ НА ВЛАСТ 20 ГОДИНИ. ДИКТАТУРА Е У НАС!
  • 210 жоро уудстока

    5 1 Отговор
    Нека мъдератора да обяви победителите в този" жизненоважен" за българите спор:а/хамериканците,,б/русняците.,в/безродниците.Аз залагам на безродниците.
  • 211 Дядо Николай

    4 0 Отговор
    До коментар 18:
    Хасанчо, веднъж вече ти казах и пак ти повтарям та дано да разбереш " Требе по-вече да четеш и по-малко да е..ш Айша. Не си и достатъчно грамотен, написал си имената на един куп държави и републики на РФ с малки букви.
    А сега да те светна, как да им дадат независимост на Чечня Ингушетия и др. такива като те никога не са имали такава и нямат опит да управляват. Виж какво става с Украина, Грузия, Авганистан, че и нашата мила родна страна.
    Пак ти казвам повече чети и още по вече мисли докато мозъчето ти се нагъне.
  • 212 Знайко

    6 2 Отговор
    До всички измислени драскачи(изключение правят трезвомислещите и преживели прехода) под тази статия:
    Руcкият прeзидeнт Влaдимир Путин oбяви, чe oтмeня плaнирaния рeфeрeндум зa кoнcтитуциoнни прoмeни в cтрaнaтa, cъoбщи ТACC.

    Тoй зaяви, чe здрaвeтo нa грaждaнитe e ocнoвeн приoритeт зa нeгoвoтo прaвитeлcтвo. Прeзидeнтът гoвoри в oбръщeниe към руcкитe грaждaни.

    Cлeдвaщaтa ceдмицa в cтрaнaтa щe бъдe пoчивнa. Вcички cлужитeли oбaчe щe пoлучaт cвoeтo зaплaщaнe.

    Aптeкитe, мaгaзинитe и oбщecтвeният трaнcпoрт щe прoдължaт дa рaбoтят. Руcкият прeзидeнт зaяви, чe руcкoтo прaвитeлcтвo щe прeдприeмe дoпълнитeлни дeйcтвия зa пoдкрeпa нa икoнoмикaтa.

    Плaнирa ce дaнъчнo oтлaгaнe зa мaлкия и cрeдния бизнec. Oбeзщeтeниeтo зa бeзрaбoтицa мoжe дa ce пoвиши дo 12 хил. рубли, a ceмeйcтвaтa c дeцa дo 3 гoдини дa пoлучaт пoдкрeпa oт 5 хиляди рубли.

    А сега вие драскачи бай-Ганьовски прочетете и пак надраскайте,кога нещо такова ще се случи в Утопи-Булгаристан?!Съвсем малко време ни остава на нас а после ще виеме като сарански мечки и ще се молиме да дойде един такъв управляващ че да ни оправи бакиите но уви ще бъде късно.Жалки драскачи поне преди да си чешите пръстите по клавиатурата раздвижете и последната гънка която ви е останала.

    Коментиран от #242

  • 213 Тръмп

    4 6 Отговор
    Саудитска арабия ще му разкажат играта в най-скоро време. Така, че Путин е пътник. За радост на едни или за ужас на други това е истината. Запомнете я!
  • 214 Лея

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Винету":

    Ама много си прост бе човек!
  • 215 Политолог

    4 6 Отговор
    Няма империя просъществувала вечно. Английската, Испанската, Римската, Португалската, Османската, Австро-Унгарската.. Руската-Империя на злото също ще се разпадне
  • 216 Лея

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "Ами сега":

    Е то по-голям носител на злото от Путя има ли, бе мунчо!?Та даже и за собствения си народ!
  • 217 Лея

    3 6 Отговор

    До коментар #31 от "Тиберий":

    Абе миндил, човека ти говори съвсем друго,какво обясняваш тъпотии.Въпросът е там, че тази уж велика държава просто НЯМА никаква икономика, единствено природните им ресурси ги спасяват да не станат футболна топка за всички останали НАИСТНА развити държави с работеща икономика!А природните ресурси не се придобиват щот си много умен, интелигентен и прогресивен,те са си просто на късмет-тука има-тука няма! Изводът е прост-пиените мужици са само едни к*пелета с с късмет:)

    Коментиран от #221

  • 218 котопакси

    5 2 Отговор

    До коментар #82 от "Пумияр, толбухин,":

    Е не миете тоалетни ама берете ягоди по плантациите на ЕС и миете дръсливите гъзове на изкукалите им старци .
  • 219 Лея

    4 6 Отговор

    До коментар #37 от "СХУЙ":

    Абе ще си развиват каквато искат държава... или по-точно каквато могат бе,чушкопек!Ти кой си, че с лека ръка определи, че някой народ няма право да си се отдели като самостоятелна държава,без руските пияндурници да им казват как да кихат!?
  • 220 котопакси

    5 3 Отговор

    До коментар #146 от "Tate":

    Аааа във западна европа се правят също и гей паради ,содомията е на почит и също така зоофилята се ползва със закон . Правят се родител едно родител две ,наркомани и пияници колкото искаш .Правят се и ГМО продукти щастливи кокошки и весели прасета и се пие Белина на корем за самочуствие . Абе всичко има във твоята западна европа само истински хора няма бол травестити и мутанти и нищо друго .

    Коментиран от #248

  • 221 Хахаха

    6 3 Отговор

    До коментар #217 от "Лея":

    Икономиката на Русия е 6 в света и е 2 в Европа.

    Коментиран от #226, #231, #250

  • 222 Лея

    2 5 Отговор

    До коментар #44 от "Катюша":

    Катюшоо,шматко недъгава! Много ти е омотан коментара, явно и главата ти е така!На кой му пука за Русия не знам,аз няма да се сетя, че съществуват, ако не ги споменат в новините!Ааа и за Крим да те попитам;как си чела история? Както дяволът евангелието, явно!Ходи се гръмни!
  • 223 котопакси

    5 2 Отговор

    До коментар #177 от "Tate":

    Брато и тук излъга че си кореняк Софиянец ,защото след освобождението на България от Турско робство София е наброявала точно 17 десет хиляди жители .А във България до 9 ти септември 1944 година 80 % от населението е било селско . И за тази цел си има статистика .Отвори гугъл и виж какво население е преобладавало във България преди сто години . .Ти си мислиш че тук хората са неграмотни ,да ама не .Аз като видя че някои лъже веднага се захващам по интернет да му проверя лъжите .
  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Престанете

    4 3 Отговор
    с тъпите си статии бе идиоти. гледайте си посраната държава.
  • 226 Лея

    3 3 Отговор

    До коментар #221 от "Хахаха":

    Каква икономика?
  • 227 Лея

    4 5 Отговор

    До коментар #56 от "абе галфон":

    Абе охлюв,как така да няма значение кой къде живее!? Нали това е целта на упражнението тук сега-да разберем в конструктивен диалог:) каква точно е тая държава Русия и като отнася тооолкова много хвалби, дали аджеба всички любители на тази прекрасна страна ще предпочетат да си замъкнат задниците до там и ще останат до края на живота си да се радват на прекрасното управление на великия световен политик Пути или ще предпочетат да отлетят за Щатите,да си поживуркат при недолюбвания американец?! Въпрос с повишена трудност :) Няма нужда да отговаряш! Много лицемерно племе сме...

    Коментиран от #229

  • 228 Лея

    4 4 Отговор

    До коментар #57 от "цървул":

    Ти пък къв си да казваш кой с какво име да пише!? Нещо не го виждам твоето! Ти да не си от комунисто-социалистите?Те така обичат да нареждат на хората как и какво точно да правят! Много сте постни в коментарите си русолюбците! Агресивното, вулгарно поведение издава слабака, човека, който чрез личностни нападки и обиди се опитва да защитава тезата си,па макар и глупава!Не ти разбрах името,смешни човече?
  • 229 Смръдло

    3 2 Отговор

    До коментар #227 от "Лея":

    един въпрос с понижена трудност: А защо трябва да ходят българите където и да е? Нали си имат прекрасна държава? Чергари ли са? Ти ако си чергарка, ни, истинските българи , не сме. Живеем тук и се мъчим да направим живота по-добър.

    Коментиран от #241

  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Педал ли сии

    5 7 Отговор

    До коментар #221 от "Хахаха":

    Ръуската икономика едвам влиза в 20ската,а в Европа хахаха Само да знаеш, че икономиката на малка Холандия е по-голяма от Рашклозета според всички източници, където и да отвориш, а от там нагоре са Германия, Франция, Великибритания. Абе русотъпчовци вижте на къде е миграцията за работа. В Русия имайка ти комунистката дърта, няма да отиде, че ше умре ит глад.

    Коментиран от #240

  • 232 еръетуе

    5 5 Отговор
    всички мурзилки изплуваха като фъшкии
  • 233 Някой си

    1 1 Отговор

    До коментар #121 от "Фоок оф":

    Аз служа единствено и само на себе си!
  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 соросоидни кърлежи

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    За Запада разбира се по-добре Елцин да беше жив още 20години,съвсем малко остана да фалират Русия и да я завладеят, но уви дошел Путин и територията на Русия дори се разшири..УЖАС за Соросня и Дойче зеле..
  • 237 Той

    5 3 Отговор
    Към средата на статията ,стила и ми се стори мещо познат и какво да гледам ,ами те мисирките от WC, пардон, DW.Смърдят отдалеч на курешки. :)
  • 238 А така де

    7 4 Отговор
    Типично - Доче Веле ...нЕма нужда от коментари.

    Яд ли ви сороститутчици , че Путин ви го на.чука по слив.иците ?
    Ами ядосвайте си се ...и серете гърбави таралежи, за по -голяма болка.
  • 239 Лея

    5 6 Отговор

    До коментар #77 от "Бесен Язовец":

    Боже мой! Знаеш ли в Германия колко руснаци живеят и работят от години?!И като гледам,ти говориш от първо лице за храната и стоките на немците.Значи си се възползват тяхното"гостоприемство" по някое време! Ти си просто поредният лицемер!
  • 240 Хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #231 от "Педал ли сии":

    Така ти се ще да мислиш. Развивайе се. Ресофобската пропаганда ви действа зле.
  • 241 Лея

    4 5 Отговор

    До коментар #229 от "Смръдло":

    Абе ти у ред ли си или само се правиш на луд!? Нали не чуваш за първи път, че около два милиона българи работят в чужбина?Или тоя факт го развявате само когато трябва да се подчертае, че хората били избягали,видиш ли, последните десет години, защото е много некадърно управлението? Което е сто процентова лъжа!И между другото,от всички които работят извън България, едва ли има повече от 0,003 да са в любимата ти руска федерация :) Всичко бега на Запад,братче!В гадната империалистическа гняс лол.Щото там дават горе долу добра оценка на труда им...за разлика от Изтока, където хората живеят все едно не от заплатите си,а от социални помощи.

    Коментиран от #245, #275

  • 242 Лея

    0 4 Отговор

    До коментар #212 от "Знайко":

    Глупости!
  • 243 Лея

    0 4 Отговор

    До коментар #76 от "нали ма Бориславо":

    Абе ти да не страдаш от параноя!? Какво толкова ти направи Борислава? Много си навътре в нещата тук... явно живееш,за да коментираш и си познаваш хората тук...
  • 244 Лея

    2 5 Отговор

    До коментар #102 от "Кольо,":

    Мдаа, друго си е да миеш български кенефи за жълти стотинки :)
  • 245 Хахахаа

    7 3 Отговор

    До коментар #241 от "Лея":

    А Руската федероция не е разграден двор. Там просто така няма да отидеш на работа. Само висококвалифицирани кадри може да идват с особена покана. Даже ваш бивши министър там е работил.
    А местата за чистачи и миячи вече са заети в Русия от други хора - гастарбайтери.

    Коментиран от #259

  • 246 Санитар

    1 5 Отговор

    До коментар #29 от "котопакси":

    Тъпанаричо,не знаеш ли че ,вече няма нито телеграф нито сувецки съюз.
  • 247 СавеЦка USsR

    5 4 Отговор
    Слава Россий! Слава Путин!
  • 248 Такова!

    1 6 Отговор

    До коментар #220 от "котопакси":

    Познания по содомия крякаш,там в мухосранске,това ли ви научи свиноматката.хм
  • 249 Един русофоб

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Запознат":

    Значи тук има само двама нормални
  • 250 Трезвомислещ

    4 7 Отговор

    До коментар #221 от "Хахаха":

    Русия не е силна а силата и е само в суровината индустрия. Бюджетът на Ню Йорк е по голям от този на цяла Русия.
  • 251 Фоок оф

    3 5 Отговор

    До коментар #184 от "Gost":

    Много добре знаеш за чия харизма говоря. Единствената характерна черта на путлер е че плаши с поглед, това му го признавам. Със страх обаче се командва до едно време.
  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Я па ти

    2 1 Отговор
    Недей да плашиш дойчето с всеобщо процъвтяване и благоденствие
  • 254 Лея

    2 4 Отговор

    До коментар #120 от "Фоок оф":

    Прекрасен анализ! Браво!!
  • 255 Лея

    3 4 Отговор

    До коментар #146 от "Tate":

    Браво,Тате! Супер си :)
  • 256 Заблудена

    3 1 Отговор
    Deutsche Welle
  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 Крум

    4 1 Отговор
    Тази статия е пълна с лъжи повърня
  • 259 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 260 Вввевъхх!

    6 2 Отговор
    Тате, татеее.... И другите като тебе либерални малоумници. Защо не си в САЩ да минеш чинии, ами пращаш хората да ходели в Русия. Отиди на екскурзия да видиш какви са им градовете, как се променят постепенно, пазарите им са пълни с стоки, произведени в Русия. Не са г. М. О., като на любимите ви така наречени американци /разбойници/.. Да, имат трудности, но въпреки това вървят напред. Колкото до какво са зъздали руснаците, ако имате нещо в соросоидни те тикви да бяхте се образовали, четете и история, а не партийни брошури, без значение на коя партия са. Путин спаси Русия от разграбване. Справка - България! Европа започва да разбира, че заедно с Русия могат да направят светът по добро място за живеене, без да позволяват да бъдат командвани от вероломните янки разбойници.
  • 261 Лея

    0 4 Отговор

    До коментар #201 от "А ся де":

    Абе ти да не страдаш от параноя!? Какво толкова ти направи Борислава? Много си навътре в нещата тук... явно живееш,за да коментираш и си познаваш хората тук...
  • 262 Чочо

    4 3 Отговор
    Лея недей, да се включваш в разговорите. Нямаш пипка за да можеш да анализира това което става по света. По добре ако имаш физически данни, в либералите предлагат свободна изява. Танцува на кола, за да им радваш очочките. С това ще си по полезна на себе си и на интелигентното либерално общество. Да разъждаваш не е твоето нещо.

    Коментиран от #270, #271

  • 263 Чочо

    5 3 Отговор
    Ти където не искаш да целуваш руски задници! Американските може и са по сладки! Не знам. В това ти си специялис и аз ти се доверявам.Както вървят нещата ще имаш тази възможност! Чакам резултат. Тук има и други като теб, значи ще имаш последователи. Дерзайте!
  • 264 Лея

    2 4 Отговор

    До коментар #168 от "Tate":

    Абе Тате,велик си!Ама мисля, че тия бастуни тука въобще не могат да схванат сарказма ти.Плоските им мозъци които се опитват да те контраатакуват с недоказани и недомътени твърдения са шушумиги, които циклят на една писта и хич не могат да мислят... все пак с плосък мозък няма как да се извършва мисловен процес:)
  • 265 Вввевъхх!

    7 3 Отговор
    Фоок ооф. Много искам да разбера от къде се пръкнахте. Кой, кога и с какви семена ви е посялкъде и какво сте учили? Огледайте се около вас. Хората бягат от родината си и заради вас. Бълвате за някакви комунисти, без да знаеш какво е и имало ли е. Бъркаш добрите с лошите, смесваш събития, анализира ги по свой си начин, защото такова ти било мнението! Жалко! Абсолютна дебилщина!
  • 266 Чук

    4 4 Отговор
    Айде без обяснения от Дойче Зеле моля, тия периодично и профилактично Тренев да си ядат пердах
  • 267 Баба Ванга

    3 1 Отговор
    От тук нататък ще е така с Путин или без Путин.
    Свиквайте,щото друго освен да бълвате простотии не може да сторите
  • 268 Sochi

    6 1 Отговор
    Професор Катасонов обича да задава на студентите следния въпрос: „Кой е основният ресурс на съвременната икономика?“. Отговорите са различни: петрол, пари, знания. И всичките – грешни. „Основният ресурс на съвременната икономика — тържествено провъзгласява професорът — това е глупакът. На него можеш да му пробуташ всичко“. Следва смях в залата 
  • 269 Корона

    2 3 Отговор
    Откровено предубеден анализ. Ако искате някой непросветен да Ви повярва, съчините го по-професионално. А може да се опитате да анализирате и положението у нас. Може
    би ще Ви е по-лесно, или напротив?
  • 270 Лея

    2 2 Отговор

    До коментар #262 от "Чочо":

    Ходи да си доучиш,че като ти гледам правописа,пък и структурирането на изречения, доста си неграмотен!И тогава можеш да коментираш моята гледна точка! Или на когото и да е.Щото щом не си на ти с българския език, толкова знаеш математиката и историята!Тук е пълно с недомътени коментарчета като твоя-човека с голямата пипка :)
  • 271 Лея

    3 2 Отговор

    До коментар #262 от "Чочо":

    Ходи да си доучиш,че като ти гледам правописа,пък и структурирането на изречения, доста си неграмотен!И тогава можеш да коментираш моята гледна точка! Или на когото и да е.Щото щом не си на ти с българския език, толкова знаеш математиката и историята!Тук е пълно с недомътени коментарчета като твоя-човека с голямата пипка :)

    Коментиран от #273

  • 272 Дидо

    2 6 Отговор
    Какво се радвате на Путин най богатата държава с бедно население по ниски доходи от българите

    Коментиран от #274

  • 273 Дидо

    2 4 Отговор

    До коментар #271 от "Лея":

    Лея пълно е с болни заразени с руския вирус нелечимо Русофили без мозък ,ти искаш нормален правопис
  • 274 Байчо

    5 2 Отговор

    До коментар #272 от "Дидо":

    Такива поръчкови статии може да напише човек на когото е платено. Всичко, което е написано е пълна простотия,но това е нормално, има един единствен критерий по който може да се разбере дали някой държавен ръководител върви в правилната посока, ако на Сащ и Запада не са доволни, значи всичко, което вършиш е правилно. Лошото е когато те хвалят,това означава, че просто са ти го вкарали. Този свят може да оцелее единствено при унищожението на долара и Щатите, друга алтернатива няма. Който не го е разбрал значи е един слепец и да се очаква от такива хора да разберат истината е невъзможно. Жалко, но Факт.
  • 275 Смръдло

    1 0 Отговор

    До коментар #241 от "Лея":

    кой ти каза, че руската федерация ми е любима? Аз ти зададох прост въпрос, а ти си правиш някакви изводи, вместо да отговориш. Защо българите не си стоят в България?
  • 276 Митьо

    3 3 Отговор
    Путин е ВЕЛИК! Нашите политици могат само студена водица да му носят! Развива родината си и не целува задници.

    Коментиран от #280

  • 277 free man

    3 4 Отговор
    Драги барабанисти/по-благозвучно звучи от тъпанари/,не схващам защо се напъвате да защитавате агресорите в Афганистан,Полша,Крим,Сирия?Какво могат да правят освен оръжия?!От1917г.насам промениха съдбите на милиони хора.И пак са в изходно положение-никакъв напредък.Като толкова харесвате Русия защо стоите тука?!А другите агресори във Виетнам,Ирак,Сирия да не са стока?!Но поне имат стандарт и произвеждат свястни неща за хората.То е ясно,че сега си стоим в къщи и се чудим какво да правим,ама докога с тези дивотии и защита на неосъществими утопии,особено от единият лагер?!Аз избирам да си сипя една ракия,но с мезе-наздраве...само на българите!

    Коментиран от #278

  • 278 Само не

    1 1 Отговор

    До коментар #277 от "free man":

    разбрах като се имаш за българин, защо ника ти е free man...или не си българин? Че напиши Свободен човек..ама явно не си и ракийката пак няма да те направи такъв.

    Коментиран от #282

  • 279 Омир

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Баро Вкаров":

    Глей ся к'ъв парадокс - забранил гей парадите, а си набичил 350 кубика силикон и ботокс в бузките...
  • 280 Омир

    2 1 Отговор

    До коментар #276 от "Митьо":

    Разчита на такива като тебе - те да му го целуват... ВЕУИК!
  • 281 Курти влезе, Курти

    3 4 Отговор
    Братя русофили! От Националния оперативен щаб току що съобщиха, че на 100% е доказано: Covid-19 не вирее във фекална среда. Ближете задника на Путин 4 пъти дневно и ще бъдете защитени. А Русия е на път да измисли и лекарство на същата основа. Пусть всегда готов будь здоров!
  • 282 free man

    1 1 Отговор

    До коментар #278 от "Само не":

    1000% съм повече българин от"барабанистите",защитаващи безмислено тук едната от двете страни-агресорки.А ти от кои си и имаш ли да ми кажеш нещо по същество?!
  • 283 Е ми истински

    0 0 Отговор
    Е ми истински българин си, как да не си ... даже никът ти е на чист български - free man.
    Що не се кръсти с ник - свободен човек , а българино ?
  • 284 Асан

    0 0 Отговор

    До коментар #120 от "Фоок оф":

    Колко ти платиха?