26 869 190

Властта на Борисов вече е безконтролна

Депутатите практически се отказаха да надзирават властта в ключов момент

Властта на Борисов вече е безконтролна
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Людмил Илиев за в. "Сега"

Така премиерът ще говори, а останалите - само ще слушат.
И така – депутатите решиха, че заради заразата, няма повече да се събират редовно на заседания. Голяма работа, ще кажат мнозина, и без това нищо съществено не вършат. От една страна, това е така. От друга обаче - това е тежка заблуда.

Вярно е, че няма особен смисъл парламентът да продължава с обичайния си режим на работа. Спешното законодателство, свързано с извънредното положение, вече е прието – свръхприпряно, в условията на ужасно напрежение и страшен безпорядък, но все пак е налице. Ако е необходимо да се изменя (а със сигурност ще бъде), депутатите могат бързо да се съберат и да свършат необходимото. На практика няма важни законопроекти, които да изискват непрекъсната работа.

Проблемът в липсата на редовни заседания е съвсем друг –

без тях няма да има и редовен парламентарен контрол. Народното събрание, както всички знаем, има две основни задачи – да обсъжда и приема законите, по които се управлява страната, и да надзирава изпълнителната власт в лицето на правителството. Няма да е голяма беда, ако парламентът спре нонстоп да законодателства – и без това законите се кърпят до безобразие. Тежко обаче ще стане, ако и без това хлабавият контрол, който народните представители имат върху кабинета на Бойко Борисов, съвсем се отпусне. Това ще е особено тревожно в настоящата ситуация, при която изпълнителната власт и без това получава твърде много нови правомощия да регулира живота на гражданите.

Парламентарният контрол е правилният начин да се даде повече публичност върху действията на правителството. Освен че могат да задават конкретни въпроси на членовете на кабинета, депутатите могат да ги привикват и на изслушвания в парламента. В такива случаи се получават доста дълги и понякога интересни дискусии в пленарната зала, които могат да разкрият неща за правителствените политики, иначе оставащи неизвестни.

Какво обаче ще се случи сега?

С решението, което беше прието от ГЕРБ, „Обединени патриоти”, ДПС и „Воля”, депутатите вече ще могат да задават въпроси на правителството само писмено. По принцип тази практика се ползва широко от народните представители, но най-често когато искат да съберат справочна информация от държавните ведомства по някаква тема – например финансовото състояние на общините. На големите, шумните, противоречивите въпроси, които предизвикват особени вълнения в публичното пространство се отговоря в пленарната зала. Поне досега беше така. И писменият контрол с неговата безлична размяна на документи между депутати и министри не може да бъде адекватен заместител.

А аргументът, че като се прекратят редовните заседания, ще се намали рискът от разпространение на заразата, е напълно невалиден в случая. Всеки, който поне веднъж е следил парламентарния контрол по телевизията, е останал с едно впечатление – че тогава пленарната зала е почти празна. Депутатите, които остават за контрола, могат спокойно да поддържат не 2 метра дистанция помежду си, а 20 метра, ако искат. Даже могат да идват да си задават въпросите и да си слушат отговорите един по един - контролът се провежда по предварително определена последователност, не е като дебатите, в които на всеки депутат може изведнъж да му се прииска да скочи, за да се изкаже.

За едно социалистите, които единствени възразиха срещу спирането на редовните заседания, бяха напълно прави – от сега нататък властта няма да отговаря на неудобни депутатски въпроси, а ще си говори на брифинги и пресконференции, които сама организира. В пленарната зала Борисов и министрите му са уязвими – там, докато съществува опозиция, ще има и кой да им окаже съпротива, да им дръпне малко юздите. Сега вече няма.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 129 гласа.

Още по темата

 • Глобализмът срещу човечеството

  Глобализмът срещу човечеството

  Коментар на Валентин Вацев за сайта "Поглед.инфо" Валентин Вацев е роден през 1950 г. във Варна. Завършил е Философско-историческия ...
  29.03.2020
  3 618
  34

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Този коментар е премахнат от модератор

 • 2 Начо

  87 223 Отговор
  А кой,бе фактор,хората не искат корни лъжата и Кире контрабандата

  Коментиран от #13

 • 3 Някой си

  274 34 Отговор
  Така си е, все някой трябваше да извика “Царят е гол!”

  Коментиран от #150

 • 4 Гласове от зайчарника в Банкя

  284 39 Отговор
  Короната короняса Боко, като крал на Гербестан !

  Коментиран от #135

 • 5 алиага

  90 146 Отговор
  бай тошо се завърна, на ви комунизъма , нали затва плачите тука червената рая .

  Коментиран от #20, #152, #154

 • 6 Обикновен човек

  219 25 Отговор
  Като дойдат изборите ще се контролира,стига да не ги отменят,но все някога ще има избори стига да не закрият държавата България!!!

  Коментиран от #125


 • 7 Ивайло

  265 38 Отговор
  Това му беше и целта, но сам ще се провали, само гледайте

  Коментиран от #44, #153

 • 8 Дизел

  55 148 Отговор
  Мадуро заряза Путин. Продава по 5 долара барел петрол. Хайде целия съм в слух ватницииии.......

  Коментиран от #83, #117, #185

 • 9 ЧИКИЙКО

  89 28 Отговор
  мен пък ма боли цепеца ко ша стани с територията ,и сбацко ,но мислим ,че ша свърши зле ,мноооо,зле второто полувреме
 • 10 Неминуемо

  111 39 Отговор
  Краят на БКП вече се вижда !
 • 11 безпартиен

  168 18 Отговор
  Ами то и до сега в НС изпълняваха каквото им нареди Борисов!Примерите са от всяко решение внесено в НС и след това отменено с друго такова!Как си ги е избрал тези депутати?Ами просто не ги е избрал той.Има си "кадровици" които са проучили лицата!Първото и най-важно условие за "издигане" в политиката у нас и по света е,че "кандидата" трябва да е уязвим с укорими постъпки,престъпления,прегрешения в миналото си,за да изпълнява безропотно решенията на някой друг!!!И това не сме го открили ние!ТАка е от много години.Сега въпросът е с какво всеки от избраните е "допринесъл" за избирането си за депутат,министър,кмет,съветник?Информация за това има в МВР,ГДБОП,ДАНС но е винаги с гриф "строго секретно"!Вади се само в случай,че лицето не изпълнява поставените задачи или се почувства вече неуязвим!Следва отстраняване отново чрез лостовете на властта-прокуратура,НАП,МВР,а понякога и физически!Така,че най-ценната стока е информацията за човека!Който владее миналото-владее бъдещето!Който владее настоящето-владее миналото!

  Коментиран от #97, #165, #174

 • 12 Квестор

  53 107 Отговор
  Мче то на Парламентарният контрол от БСП и ДПС ,обичайно присъстваха по 2 човека...общо! Сега , виждаш ли..Бойко им е бил виновен?!?
 • 13 787

  178 39 Отговор

  До коментар #2 от "Начо":

  Единствения доказан лъжец и клеветник на три пъти в съда е Баце! Не Корни! Нали така! И то като премиер!!!
 • 14 розово

  139 11 Отговор
  В България няма политици има партийци .Затова на никой не може да се вярва.
 • 15 Този коментар е премахнат от модератор

 • 16 Истината

  48 129 Отговор
  Хубаво, че е Баце защото ако беше крушовската биволица досега БСП да е останала без електорат!
 • 17 До 8

  118 23 Отговор
  Хахаха, ти некъв платен ли си? Щото тук иде реч за погазване на права от българското правителство ама ти си над тия дреболии, теб глобални въпроси те мъчат, как Русия била прецакана от МАдуро
 • 18 Бай Кольо

  62 112 Отговор
  Ами другарите от БСП като напуснаха парламента за 4 месеца нямаше проблем тогава, сега за няколко дена голямо реване му правят, няма по големи паразитити от комунистите в Световен мащаб

  Коментиран от #129

 • 19 Марий

  158 25 Отговор
  Когато нямаш качества, интелект и образование, когато имаш дефект по рождение да си хвалипръцко, който се прави на смелчага и Майстор всичко мога и знам, да нямаш приятели а само слуги на които все повече не вярваш, да си болестно алчен за пари и да грабиш нерода си с милиярди, да усещаш всеобща омраза и погнуса от поне 6 милиона българи, какво му остава? Да използва всякакъв повод за Извънредни и Военни положения, временно да се успокоиш, че "враговете" са под контрол, да се мушиш като плъх с огромни охрани и да подскачаш при всеки шум, да не бръмне некой куршум и да смени царството наше с Небесното царство. Неговият принос за унищожение на България ще се види след като бъде изметен от Българския народ, унижаван, грабен, лъган, мамен, продаван и предаван, оставен най-беден и болен за да задоволява клмплекса си за малоценност.
 • 20 Този коментар е премахнат от модератор

 • 21 Цецо Цветанов

  146 26 Отговор
  С нетърпение очаквам Бойко да се покаже по телевизията и да говори 1 час глупости

  Коментиран от #155

 • 22 Петров

  120 20 Отговор
  Диктатурата вече бе факт!Вceки мoмeнт oчaквaм cлeдвaщaтa"aдeквaтнa"мяркa нa щaбa и прaвитeлcтвoтo,вeчeрният чac.Нe,чe щe cпрe вируca,зa нeгo чac нямa.Щe бъдe c цeл дa ce oгрaничи мaрoдeрcтвoтo,кoeтo e нeизбeжнo.Кaктo e дoкaзaнo,мaтeмaтикaтa e тoчнa нaукa.Пo-дoбрe някoлкo % шaнc дa умрeш oт вируc,oткoлкoтo 100%cигурнocт,чe щe умрeш oт глaд!Врeмe e дa прoмeним нaциoнaлният химн c хитa нa Вecкo Мaринoв"Нaшaтa пoлиция ни пaзи"!

  Коментиран от #24, #79

 • 23 жоро уудстока

  107 11 Отговор
  Драги ми смехурко,какъв парламентарен контрол видя?Мнозинството прави каквото си иска.Хрантутниците трябва да се редуцират до 80 и да се събират само при нужда/голяма/.Съответно тогава да им се плаща-за свършена работа.Що за професия е това?!Да се премахне харчещото милиони президентство,от което нищо не зависи.Да се съкратят с по 1/3 всички администрации-НАП и всички други агенции,общини и всякакви лапачи,хранещи се от"общ.поръчки".
 • 24 Този коментар е премахнат от модератор

 • 25 Този коментар е премахнат от модератор

 • 26 Герберастия

  137 26 Отговор
  Няма по прости и озлобено от електората на Тиквуций,хем виждат колко е прост и ни бута към катастрофа, хем квичат все по силно.Но иде ден... някой ще виси от стълба....

  Коментиран от #189

 • 27 реалност

  152 28 Отговор
  Мечтата на Бойко Методиев Борисов-комунист -натовец се сбъдна.Да управлява, като Тодор Живков.Има обаче една разлика:Тодор Живков имаше няколко умни съветници.Бойко Борисов няма;не е нужно да определяме липсващата грамотност,образование,познания, култура адекватност на Екатерина Захариева,Цвета Караянчева, Тома Биков .Немощ! Това е истината.
 • 28 Жалък народ сме ние!!

  174 27 Отговор
  Не се обиждайте!! Да търпиш един примат, доказано многократно, който се гаври с един добър и мирен народ, който те е предал на който ни е пожелал, който е купил цялата преса и десетки мазници наричащи се журналисти, обградил се с нискичели немойковци, верни до гроб, които сега се кефят, че настъпва период на пълна и безконтролна власт и никой да не смее да го попита за изнесените милиярди, за грешните решения, за двата милиона мигранти, за опустошените райони на Северозападна България, за унищижената Свобода на словото, за унищоженото здравеопазване и образование, за униженията от Турция, ЕС и САЩ, за огромната корупция прояла обшеството ни, за упадъка на морала и семейните ценности и т.н.и ние стоим и чакаме, псуваме го през зъби и му желаем бързо преселение в Безкрайните ловни полета. Така кой да ни уважава, никой!!! Отношението към българите в чужбина се усеща, гледат ни с презрение! Това ако са сърби, гърци, албанци, поляци, чехи или румънци, от този абсолютно безполезен примат нема да има и парче останало. Веднага щеше да виси на някое дърво. Когато излезем 100 - 200 хиляди и покажем единство, че сме народ с достойнство и чест, тогава никога повече такива като този лицемер нема да бъде на власт. Остане ли, България ще се стопи като пролетен сняг!
 • 29 Лекар БГ

  105 17 Отговор
  И досега властта Му беше безконтролна. Неговата Партия и патериците й властваха в НС.А Той се "разпореждаше ".Колко пъти е бил на "парламентарен контрол"?!Един ли,два ли....И като е бил,та какво от това?!
 • 30 Мдааа

  93 13 Отговор
  Барба Ганьос - Главатарят на Територията...
 • 31 Нищо ново

  126 16 Отговор
  Едноличната диктатура си е факт от 10 години. Сега вече е и законно.

  Коментиран от #38

 • 32 Този коментар е премахнат от модератор

 • 33 Този коментар е премахнат от модератор

 • 34 Този коментар е премахнат от модератор

 • 35 Този коментар е премахнат от модератор

 • 36 Този коментар е премахнат от модератор

 • 37 Петров

  104 21 Отговор
  Не съм привърженик на Слави,но гледах петъчното му шоу.Гостуваха двама млади българи,завършили Харвард,които предлагат мерки.Мерки в пъти по-адекватни в здравен и икономически план,отколкото хаотичните в момента.Цената няма да надхвърли половин милиард,и то в най-лошият случай.Но "калинките"ще похарчат много повече за заплати на необезопасени полицаи,които само допринасят за разпространението на заразата чрез КПП-та и за неизбежният вечерен час.Час,който няма да спре вируса,само ще намали мародерството и ще обезпечи донякъде спокойствието на диктатурата!

  Коментиран от #121

 • 38 Този коментар е премахнат от модератор

 • 39 Този коментар е премахнат от модератор

 • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  62 16 Отговор
  мутра бандит
 • 41 Този коментар е премахнат от модератор

 • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  83 21 Отговор
  герб ни води към гибел
 • 43 Този коментар е премахнат от модератор

 • 44 Барселона

  93 13 Отговор

  До коментар #7 от "Ивайло":

  Ще се провали,ама с много милярди,който ние ще връщаме.
 • 45 Този коментар е премахнат от модератор

 • 46 СссереМ

  71 16 Отговор
  Най добрия и полезен за хората Гербераст е на два метра под земята
 • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  90 24 Отговор
  БОЙКО БОРИСО е първия ПРЕМИЕРна БЪЛГАРИЯ употребил сълзотворен газ гумени куршуми шокови палки срещу хора

  Коментиран от #188

 • 48 Този коментар е премахнат от модератор

 • 49 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  83 14 Отговор
  ЧОВЕЦИ ХОА разберете капиталист олигарх политик мутра не дава а граби мутра кръв повръща пари не връща
 • 50 Този коментар е премахнат от модератор

 • 51 Този коментар е премахнат от модератор

 • 52 ВЕЛИК СИ БОЙКО,НАИСТИНА...

  30 128 Отговор
  ВЕЛИК!!! Господ здраве да ти дава и още...5 мандата! Мачкай Българомразците от Позитано и Сараите, ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБ

  Коментиран от #65, #123, #156

 • 53 Този коментар е премахнат от модератор

 • 54 Панчо

  80 16 Отговор
  България не е Парламентарна Република, а преиерска! Тоест Тиквова!
 • 55 Панчо

  53 17 Отговор
  България не е Парламентарна Република, а преиерска! Тоест Тиквова!
 • 56 Този коментар е премахнат от модератор

 • 57 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  84 12 Отговор
  КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ никога не е бил болен от корона вирус ако беше за три дни не мж се излекува КИРОДОМУСЧИЕВ е в фарма бизнесът а дължи пари на държавата отчита се и има протекции

  Коментиран от #69, #82

 • 58 гост

  7 33 Отговор
  Чак пък толко. И депутатите са хора
 • 59 Този коментар е премахнат от модератор

 • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  52 9 Отговор
  защо тецБОБОВ ДОЛ горят отподъци
 • 61 До 36

  89 21 Отговор
  Деьертьор, така ли наричаш президента? С кое действие се показа като такъв? Че казва билезнената до болка истина за това, какво представлява властването на нашия Ким Ир Сен и какви са последиците за Българския народ за 10 години ограбване, лъжи, подлагане на по-силните държави, за унищожителната корупция и ограбването на българите. Ще видите когато поради този театър разиграван заради вируса, гладът ще удари българите, които ще излязат да му търсят сметка, кой ще дезертира, той или президента! Чудя се на президента, има възможност да издаде указ за Военно положение, да арестува цялата Шайка безумци, които забиха България в Ада бедността, унижението и разрухата! Има армия, има празни казарми където всеки един от тази ОПГ ГЕРБ да му се търси пълна отговорност. Ще разберем тогава колко сме били ограбвани и смазвани, лишени от Свобода на личното мнение и избор!

  Коментиран от #71

 • 62 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  33 7 Отговор
  защо тецБОБОВ ДОЛ горят отподъци
 • 63 Този коментар е премахнат от модератор

 • 64 Този коментар е премахнат от модератор

 • 65 Панчо

  54 10 Отговор

  До коментар #52 от "ВЕЛИК СИ БОЙКО,НАИСТИНА...":

  Друго си е да си лижеща калинка! Да ти е сладко още пет мандата... в бостана с лидера ти!

  Коментиран от #68

 • 66 Този коментар е премахнат от модератор

 • 67 Този коментар е премахнат от модератор

 • 68 Този коментар е премахнат от модератор

 • 69 РИСТЕ СМОКА

  12 41 Отговор

  До коментар #57 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

  Колко цакат от Позитано за 100 поста ве пич?И шарат ли редовно или пак ни работят?Говореше се за 0.50лв ама ОНЯ боклук ни шари по 0.20.

  Коментиран от #89

 • 70 РИК

  49 9 Отговор
  Тоталитарен режим !!! Пиночет !!!
 • 71 Стоилов

  17 39 Отговор

  До коментар #61 от "До 36":

  Напиши нещо за успехите на 20 год. Управление на Бсп,Дпс и Евро Рома,тъпчо.😃

  Коментиран от #77, #84

 • 72 Тодор Живков

  67 18 Отговор
  То нали това е зорът на Борисов да си прави каквото си иска и никой да не го пита какво и как. Резултатите са видими из цяла България. Последният паметник на безхаберието е пернишката тръба на фонтаните. Ако младите искат да видят какво беше през социализъма, да погледне днешната картина. Същата само дето по онова време хората не мизеруваха. И тогава партията имаше власт и над мен, а сега ГЕРБ се използва за маша на върхушката. Не можело да се пътува. Не е вярно хиляди хора ходеха в чужбина на гурбет като сега, но организирано - едни в Коми, други в Кувейт, Ирак, Либия. Идваха си богати. Разни интелегенти ги пращахме на запад срещу малко участие в ДС. Досега използваме техните услуги. Така наште комсомолци сега поеха властта в свои ръце и показват какво могат. Овладели са всички партии.
 • 73 Този коментар е премахнат от модератор

 • 74 Този коментар е премахнат от модератор

 • 75 Надблюдател

  24 53 Отговор
  Вестник "Сега" отдавна се превърна в един стенвестник, който никой не чете, но продължава да бълва болните амбиции на доказал се "олигарх ", да катурне законно-избраното Правителство! Комунистите по-нормален начин на власт не могат да дойдат, освен с лъжи , манипулации и саботажи! И 1944година пак са дошли на власт, с помощта на чужда окупационна армия! За какво им е Парламентът, да гледаме изцепките на трупата на Нинова, и нагнетяване напрежението докато избие в "революционна"ситуация ?Съжалявам , ама точно в този момент нямам никаква нужда от такава перверзия!

  Коментиран от #81

 • 76 Време е,

  46 11 Отговор
  Корона вирус да се преименува на Диктатура вирус!
 • 77 Мараба

  56 12 Отговор

  До коментар #71 от "Стоилов":

  6 години СДС си забравил, 4 години НДСВ също - без пари от Европа. Това за историческата истина. Иначе си прав, че и тези не направиха нищо разумно за България. То това доведе Борисов на власт, но неговите издънки са безкрай. Имаше такава висока поддръжка от хората, която вместо да обърне в нещо положително, го обърна на кражби. Така че неговата вина е много по-голяма. И като си помисля, не вижда нито едно наистина изпипано нещо, което е направил - магистралите се строят направо разкапани. Даже метрото не както трябва, макар и с най-голям контрол. Това е проблемът в момента. Онези са от преди 10 години. Ако гледаме в миналото се стига до Аспарух и защо е спрял на Балканите, а е продължил до Австрия, например. Сигурно и той му е крив на Борисов.
 • 78 Гост

  22 46 Отговор
  Стига писахте глупости тъпанари!!!Идете в Русия,там ще бъдете информирани ,свободни и независими!!!!
 • 79 Реалист

  22 55 Отговор

  До коментар #22 от "Петров":

  Диктатурата ще ти се види Рай, ако ти или твой близък ви хване вируса!!! Комунистите, които унищожиха всички ценности у българина, сега пищят , че щяло да има диктатура!!! Ей безбожници, засрамете се!

  Коментиран от #99

 • 80 ани

  32 6 Отговор
  Тъкмо няма да гледаме разни видове театри.от които ни е писнало.Обикновено на великия им парламентарен контрол присъстват 2-3 ма и дремат.
 • 81 Бачо Киро

  30 9 Отговор

  До коментар #75 от "Надблюдател":

  Хех бастун, че сегашните как дойдоха на власт ма? Не лъгаха ли всички? Ти си егати бастуна...

  Коментиран от #90

 • 82 Реалист

  9 38 Отговор

  До коментар #57 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

  Дано и ти се разболееш на ужким, както Домусчиев! Злоба и завист, комунистите на това научиха българите! Господ гледа и слуша!

  Коментиран от #85, #92

 • 83 Бачо Киро

  21 1 Отговор

  До коментар #8 от "Дизел":

  Тая новина в кварталния вестник ли я чете, понеже в световната преса няма такава.
 • 84 Този коментар е премахнат от модератор

 • 85 Бачо Киро

  27 13 Отговор

  До коментар #82 от "Реалист":

  Я върви се гръмни, идиот, комунистите те управляват и в момента, празноглав тъпан...
 • 86 ТОДОР СТОЯНОВ

  38 4 Отговор
  КОЙ КАЗВА, ЧЕ НЯМА КОНТРОЛ???А НИЕ ЗА КВО СМЕ???!!!КОНТРОЛ ВИНАГИ Е ИМАЛО И ВИНАГИ ЩЕ ИМА, ВЪПРОСА Е ДАЛИ СМЕ ГО УПРАЖНЯВАЛИ КАКТО ТРЯБВА!ДО СКОРО СЕ БЯХМЕ ВГЛЪБИЛИ В ТОВА ДА ИЗКАРВАМЕ ПО НЯКОЙ ЛЕВ, ЗА ДА ПРЕЖИВЯВАМЕ, СЕГА МОЖЕМ ДА СЕ СЪБУДИМ И ДА УПРАЖНИМ КОНТРОЛ!КОЙТО НОЖ ВАДИ, ОТ НОЖ УМИРА!
 • 87 Валери Иванов

  45 9 Отговор
  Няма държава няма Европейски съюз.Европа без граници.Русия помага на Италия.Русия ще спаси България за трети път.Измислено усвояване на средства.Правителствен самолет за 55 милиона.Народа, хората даряват а партията на управляващите мълчи срам за тоя който управлява.Броени дни .Идва страшно .
 • 88 Петров

  53 6 Отговор
  Гладът е по-силен от психозата да умрем от някакъв вирус.Абдикацията на Парламента говори сама по себе си за безсилието да се справи с тази криза.Вече не сме в нокдаун,а в нокаут.Вместо спокойствие се вдъхва ежеминутно страх и паника.Кому е нужно това,на народа или на власт имащите. Включая всички парламентарно представени партии,без изключение.Наистина никой не беше готов за настоящето,но последиците от криворазбраната Демокрация си казаха думата.Икономиката е в кома,здравеопазването е мъртво,образованието нулево,информираността е строго контролирана.Само според удобните на властта всичко розово,стига да имат за филийка с хайвер,макар и черен.А за народа и черният хляб става все по-голям лукс! Няма и мас към него,да не говорим за "мазнинка".Но всяко представление си има начало и край.Ако мога да цитирам Чехов,"Ако в първо действие на сцената виси пушка, то в последното действие тя трябва да гръмне“.Пушката е на стената и е заредена.Сцената е ваша дами и г-да,представлението е в разгара си!
 • 89 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  21 4 Отговор

  До коментар #69 от "РИСТЕ СМОКА":

  не съм на позитано безпартиен съм нито съм рубладжия с инсулт съм и съм си в апартамента
 • 90 Този коментар е премахнат от модератор

 • 91 Росен

  59 11 Отговор
  Моля тези които оплюват Русия да не приказват измислици. Скоро приятел се върна от Ростов на Дон. Беше изумен от реда и дисциплината на всички нива, особено в училищата! Забрана за пушене означава забрана!!! Никой не си позволява да нарушава забраните. Два пъти по-евтино от нас!!! Спортува се масово, а за възрасните хора огромни облекчения. Горивото наполовина на нашето. Чисти улици, добра организация в града, ред и чистота. В коя държава нвма пияници и крадци, всякакви? По аерогарите ред, чистота и проверки! Кой плаща на тези глупости които няколко платени мерзки души пускат тук? Безмислено е. Ходя и е САЩ, Ню Йорк. Прекрасен град! В Манхатън бездомниците лежат навсякъде. Ред и полиция на всеки 200 метра. С кое Русия е по-зле не разбирам? Да, САЩ е динамична държава на Свободната инициатива и личността. Цар Долар властва!!! Нека има обективност а не платени анализи от нискочели лица, които пишат наизуст, без дори и да са били в Русия.
 • 92 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  13 5 Отговор

  До коментар #82 от "Реалист":

  не съм на позитано безпартиен съм нито съм рубладжия с инсулт съм и съм си в апартамента
 • 93 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  36 7 Отговор
  ИВАН КОСТОВ съсипа икономика та и индустрията на БЪЛГАРИЯ
 • 94 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  10 2 Отговор
  дори дясната ръка на САРКОЗИ УМРЯ от корона вирус
 • 95 Този коментар е премахнат от модератор

 • 96 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  48 7 Отговор
  помните ли хилещата се усмивка да хилещо подигравателната усмивка на СИМЕОН ДЯНКОВ показвайки постната пица гаврата му свъзрастните хора у нас
 • 97 ето

  25 2 Отговор

  До коментар #11 от "безпартиен":

  Един човек да каже цялата истина както си е. Но подложките като видяха че субсидиите свършиха и нещо онемяха ? Аре бе ревете нали парите никога не свършват плъхове такива. Когато кораба потъва плъховете първи го напускат. Свърши хранилката и вече няма защо да ни псуват и обиждат а ? Никой не е казал че плъховете не са умни.
 • 98 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  45 4 Отговор
  повремето на втория мандатБОЙКО БОРИСОВ нарече от ЩАТИТЕ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ВТОРА КАТЕГОРИЯ ХОРА ИМА ГО И НА ЗВУК В ИНТЕРНЕТ
 • 99 Петров

  29 2 Отговор

  До коментар #79 от "Реалист":

  В грешка сте г-н "Демократ".Не съм комунист,не съм партиец,може би съм някакъв ДонКихотовец,кой иска свобода.Не защитавам никого,освен свободата Санчо.Но едва ли ще ме разбереш. Не желая да споря или дискутирам с политически обременени индивиди,желая експертни и адекватни мерки за неангажираните партийно тролове.Преди да бъдеш трол,бъди мислещ Човек!
 • 100 Селянин

  34 5 Отговор
  От тия депутати нищо не става и това е факт. Ама не ги пуснаха в неплатен отпуск. Вземат си заплатките, пият винце пред камините и гледат сеира на Бойко. Не си мръднаха и пръста с нещо да помагат на Бойко и хората. Пълни мишоци и гниди. Те с тяхното безхаберие и лицемерие са истинската пандемия.
 • 101 Този коментар е премахнат от модератор

 • 102 Този коментар е премахнат от модератор

 • 103 Този коментар е премахнат от модератор

 • 104 Този коментар е премахнат от модератор

 • 105 Този коментар е премахнат от модератор

 • 106 Този коментар е премахнат от модератор

 • 107 Фермер

  33 0 Отговор
  Щом не работят депутатите неплатен отпуск до края на пандемията
 • 108 Този коментар е премахнат от модератор

 • 109 Този коментар е премахнат от модератор

 • 110 Този коментар е премахнат от модератор

 • 111 Вирусът е пуснат от тези които държат

  21 5 Отговор
  ГЕРБ да управлява БГ, т. с. САЩ и ХЕРО МУСТАКА.
 • 112 Нестава

  24 6 Отговор
  Гроб съсипаха държавата идва пропастта а като паднеш изкачването е невъзможно 7997
 • 113 Аве Адолф Хайллл

  17 7 Отговор
  "Сега"- поредния неистов вой на платената журналистика и стъкмистика на несъществуващи новини .......
 • 114 Петров

  22 6 Отговор
  Някой задава ли си въпросът какво всъщност означава думата "диктатура"? Де факто нямаме вече парламент.Щели да гласуват електронно.Уж да не се заразяват.Тогава да попитам,дали едно такова електронно гласуване не може да бъде "хакнато",както при едни избори? Не ви ли звучи малко като книга с два съвсем различни прочита...откъм гледна точка? Едното е удобно,другото не.Не знам за вас,за мен демокрацията трябва да важи за всичко и всички.Замислете се какво е диктатура и какво не!Родени сте свободни,без значение от строя когато е било,а сега,чувствате ли се свободни,чувствате ли демокрацията? Къде са адекватните мерки,осигуровките ви,здравеопазването ви,трудовите права и правото ви според Конституцията да сте хора? Или предпочитате да сте роби в дома си,треперейки ежеминутно за следващият смъртен случай,обявен дали заради вируса или заради замислените следващи рестриктивни мерки? Има ли диктатура в нас или не? Отговорете си сами!
 • 115 Матрицата

  2 3 Отговор
  Синьото хапче32
 • 116 Юлиан

  29 3 Отговор
  От 89та насам, не съм видял, партия, политик или търговец да прави, каквото и да е за България и народа ни. Тридесет години, слушам само права на малцинства, нямаме пари, нуждаем се от заеми и купища подобни неща в този дух. Не е учудващо, сега като видях към кои групи хора принадлежат. И все - още се представят и взимани за Българи. Не е учудващо, че ни обиждат 30 години, не народ, а мърша, българите не ставаме и купища подобни. Видях картината в пълен размер, осъзнах съдържанието и.
 • 117 Този коментар е премахнат от модератор

 • 118 Този коментар е премахнат от модератор

 • 119 от немско

  6 6 Отговор
  В немско ми е суперрррр
 • 120 гинеколога

  3 1 Отговор

  До коментар #118 от "Тошко":

  Ти като забременя родили вече или още ти остава ?
 • 121 3984

  4 1 Отговор

  До коментар #37 от "Петров":

  И какво са завършили в Харвард.Сподели.
 • 122 Пепи

  14 3 Отговор
  В момента ако някой се поинтересува се правят масово ревизии на фирми и физически лица с цел по всякакъв начин да се напълни бюджета,независимо че ще се до унищожи бизнеса в България.
 • 123 Този коментар е премахнат от модератор

 • 124 УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ

  11 3 Отговор
  Бих ви бил благодарен, ако споделите -кой трябва да дойде на власт

  Коментиран от #126, #132, #138

 • 125 Този коментар е премахнат от модератор

 • 126 Според мен

  8 11 Отговор

  До коментар #124 от "УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ":

  Възраждане К.Константинов трябва да е премиер аз ще гласувам само за тях и не ми пука за другите партий.Боец също са свестни,но аз съм фен на тази партия.

  Коментиран от #143

 • 127 Blackthorn

  16 7 Отговор
  Не, не е безконтролна властта му. Куршумът все от някъде ще долети...
 • 128 Няма нужда

  11 3 Отговор

  До коментар #125 от "Vajno":

  когато има извънредно положение няма избори.Сети ли се.

  Коментиран от #140, #178

 • 129 Bai nudals

  7 0 Отговор

  До коментар #18 от "Бай Кольо":

  Ти си неграмотен и незнаещ,ама кво ли да ти обяснявам живей си в тъмнина.
 • 130 Чума

  20 5 Отговор
  Абе, парламента дезертира! По време на извънредно положение това се наказва с пробация! По време на война - чрез взвод за отстрел! А най добре съвсем да се разпуснат!
 • 131 Йордан

  14 2 Отговор
  Аз едно не мога да разбера. Какво им пречи на господата депутати да си правят заседанията от вкъщи? Толкова ли е важен живия контакт за техните раздумки?

  Коментиран от #137

 • 132 Bai nudals

  0 2 Отговор

  До коментар #124 от "УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ":

  Ами Тея ли бе смях...
 • 133 Съвестта

  5 10 Отговор
  Българският синдром на винаги недоволен ,дори да нямаше и един заразен пак щеше да е недоволен от нещо
 • 134 Матрикх Ре

  8 2 Отговор
  Тука някой написа за червеното хапче и синйото хапче и се сетих за филмът Матрицата много хубав филм.Актуален както си е в живота и в реалността.
 • 135 Феро

  4 2 Отговор

  До коментар #4 от "Гласове от зайчарника в Банкя":

  Народа го короняса на на избори...
 • 136 Чума

  14 4 Отговор
  Ще се събират с крясъци от госпожа Патица Виетнамчева, само когато се наложи да поставят параван на глупостите Му, да поемат вината и бършат ония работи! Иначе, като е за перчене и раздаване па пари, той прекрасто си владее професията! Решено е! Хе, Мурафетчийски и той намаля брифингите с 50%! Пушат му кабелите вече!
 • 137 Феро

  0 1 Отговор

  До коментар #131 от "Йордан":

  Напълно си прав
 • 138 Putin da e

  8 6 Отговор

  До коментар #124 от "УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ":

  PUTIN (triabva da diode na vlast). Samo toi ste ni opravi. Na nego I bez tova mu izticha poslednia vazmojen mandat v Rusia I toi se chudi sega koi da upravliava. Ta da so viknem tuka. Smiatam samo che ima mnogo jelaeshti Putin da im e Prezident/Parvi ministar, ta nie pak niama da mojem da si doredim v spisaka na chakashtite.
 • 139 Айнщайн

  24 4 Отговор
  ,,Две неща са безгранични -Глупостта и Вселената! Но, във второто се съмнявам!" Безграничната власт на Барба Ганос потвърждава теорията на Анщайн!

  Коментиран от #141

 • 140 Този коментар е премахнат от модератор

 • 141 Феро

  9 20 Отговор

  До коментар #139 от "Айнщайн":

  Що бе. Бойко два пъти подаде оставка и после пак ви наби канчетата на избори. Щото българите така решиха. Едва ли те са глупави.
 • 142 Феро

  3 2 Отговор

  До коментар #125 от "Vajno":

  Както фалшифицира президентските избори,може би.
 • 143 Този коментар е премахнат от модератор

 • 144 Този коментар е премахнат от модератор

 • 145 Човек

  6 19 Отговор
  Добре,че е той! Един достоен човек с мярка! Ако беше друг досега кръв щяхме да серем! Няма като него! Нито е лигльо като западните пендели,нито е феодал като източните олигарси.

  Коментиран от #160

 • 146 Този коментар е премахнат от модератор

 • 147 ха ха

  9 10 Отговор
  много ревете комундета ама това ви е лебедовата песен после червения вирус ще изчезне
 • 148 Иванов

  8 20 Отговор
  Време е партиите да спрат със плача! Борисов не е узурпирал власта. Този човек се е нагърбил да ни спаси от заразата. Само генералите могат да ни спасят. Сега те мислят така както е на война. Сега е война - бактериологическа война. Останалите политици са икономисти, юристи и всякакви други. Те не са учени да воюват. Да стоят на страна и да не се месят. Борисов и екипа му са идеалния вариант който ГОСПОД НИ Е ПРАТИЛ.
 • 149 Пламен

  12 2 Отговор
  Последният да гаси лампата. Няма смисъл...

  Коментиран от #157

 • 150 Гошо

  0 0 Отговор

  До коментар #3 от "Някой си":

  е и сега като се чу та какво
 • 151 Ей комуняги

  7 16 Отговор
  Борисов е НЕЗАМЕНИМ по време на кризи!!! И това го вижда всеки който има мозък по - голям от грахово зърно. А Вие сте си едни некадърни нещастници с големи мераци и едно голям нищо.

  Коментиран от #187

 • 152 До алиагатор

  13 2 Отговор

  До коментар #5 от "алиага":

  Далече е Банкянският Бандит от Правешкия Хитрец .И народа това го знае най-добре .
 • 153 Ново

  6 7 Отговор

  До коментар #7 от "Ивайло":

  Още ли има главанаци всички парламенти се разпуснаха а сега що нашия някои още помнят лукановите и виденовите нощи /за две кисели млека на опаскам от4 сутрента/
 • 154 Хитер петър

  3 4 Отговор

  До коментар #5 от "алиага":

  Да ли баи тошо ти гледаи видинов и гечев да не доидат
 • 155 Ново

  6 11 Отговор

  До коментар #21 от "Цецо Цветанов":

  Явно на бспарите много им се е набрало 12год без власт много изгладнели и затова сипат обиди спкоино бог на рогати крави рога не дава явно бсп не може да активизира масата си и на много хора борисов им е спасението
 • 156 Arina

  6 2 Отговор

  До коментар #52 от "ВЕЛИК СИ БОЙКО,НАИСТИНА...":

  К'ъв си ти, бе? Слепец или платен наглец? Кокошката има повече мозък от теб. Ми стой си в дупката на кенефа, щом ти харесва
 • 157 Да ама

  4 2 Отговор

  До коментар #149 от "Пламен":

  преди поне имаше къде да отидеш а сега с тая корона навякъде стана кенеф няма работа няма пари и така
 • 158 оня с коня

  12 3 Отговор
  Статията е КРИСТАЛНО ПРАВДИВА и ТОЧНА в заключението си че без Парламент Борисов става БЕЗКОНТРОЛЕН.Горещо препоръчвам обаче на Собствениците на Вестника ДА УВОЛНЯТ НЕЗАБАВНО Заспалите си Журналисти,защото КЪДЕ БЯХА ТЕ вече 10г и не повдигнаха Въпроса за ТРИМЕСЕЧНОТО ВАКАНЦУВАНЕ на Депутатите,при което на Практика Борисов РЕДОВНО оставаше Безконтролен,при това за Невъобразимо повече време?!
 • 159 СИК ви благодари за премирението

  5 1 Отговор
  Като безконтролен като Зевс!
 • 160 Еѝии ЧвЯкк

  10 3 Отговор

  До коментар #145 от "Човек":

  ...правилно си писал -АМА НЕ СИ УТОЧНИЛ ЕДИН МАЛЪК НО СЪЩЕСТВЕН ФАКТ!!! "Нито е лигльо като западните пендели,нито е феодал като източните олигарси- -Само където е НАЙ НЕКАДЪРНИЯ измежду Премиерите ОТ ВСИЧКИ на това ЗЕМНО КЪЛБО!
 • 161 Коректив

  4 1 Отговор
  90% прости хора не могат да са коректив на никого, дори и на ...
 • 162 Този коментар е премахнат от модератор

 • 163 Васил

  5 5 Отговор
  Какъев контрол какви пет лева всичко е разхайтено положения никой не спазва правилата на карантината. Само имитира някакви действия.
 • 164 Добре ,че малка част

  4 2 Отговор
  Са силно възмутени,но не и изплашени,..Виж Ко ,някои много са,,заети,,с важни дела,та едва ли са гледали парламентарен контрол,депутатите са трима идете да им увеличите бройката,още по зле ще стане положението...!(,Добре дошъл вирус,да трупаме ,,дивиденти,,върху изплашените очи на хората,съжалявам,но аз не съм нито от страхливите,нито от подмазващите,един живот живее всеки човек и повечето трябва да го изживеят по най гадния начин,сега съм намразила всичко,имах един останал оптимизъм 1/3 и той изфиряса,но не и вирусите и гадостите и егоизма ,който убива всичко човешко..!При всяка гадна новина ,че си е отишъл още един аз подскачам и не чета нататък..!Може би много е станал човешкия род и този път Бог е завидял...!)
 • 165 безпартиен

  2 1 Отговор

  До коментар #11 от "безпартиен":

  Нека тези,които не са съгласни с коментара и поставят минуси,да се аргументират защо го правят!
 • 166 Wegs

  10 13 Отговор
  НА ПРАВ ПЪТ СИ БОЙКО ПРОДЪЛЖАВАЙ ВСЕ ТАКА ЗАД ТЕБ СМЕ!!! НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ НА БСП И ДПС ДА НА МАЧКА!!!

  Коментиран от #186

 • 167 Барба Ганьос Резилос

  11 6 Отговор
  Смятам че е време баце да си почине . Баце , иди до Италия , почини си ! !!!!

  Коментиран от #173

 • 168 видинлиика

  6 9 Отговор
  Светът и България се тресат от инфекциятa и смъртността от COVID19, a вие умувате колко безконтролна е властта на премиера. Това ли сега е най- важното?....
 • 169 dghhhj

  6 9 Отговор
  Давай бойко, бой по тиквите, деба.
 • 170 ГЛАВАНАКА

  5 4 Отговор
  ВИРУС НЕ ВИРУС, РАБОТАТА ПО ТРАСЕТО АЛЕКСАНДРУПОЛИС БГ НЕ СПИРА, ГАЗТА ЩЕ ПАДА ОЩЕ, ПЕТРОЛА СЪЩО, ЕФ 16 И ТОЙ ИДВА ВИНЕТУ ДА МУ МИСЛИ, ТРЪМП СИ ОТИВА, БАИДАН НЕ Е ТРЪМП
 • 171 ИХААААААААА

  7 5 Отговор
  ПАРЛАМЕНТА НЕ РАБОТИ ЗА ДА МОГАТ ДА ВЗИМАТ ЗАЕМИ, КОИ ЛИ ЩЕ ГИ ВРЪЩА, НАРОДЕ, НАРОДЕ, НАРОДЕ, КАКВО ТИ ГОТВЯТ
 • 172 Борис

  7 4 Отговор
  ОСТАВКА на режима!!!
 • 173 Това

  2 1 Отговор

  До коментар #167 от "Барба Ганьос Резилос":

  Това го решава Батето.
 • 174 Кой

  3 5 Отговор

  До коментар #11 от "безпартиен":

  Кой има мнозинство в НС. Защо има мнозинство на ГЕРБ. Защото така е решил избирателя.Другите слушкат и изпълняват. Защото така е решил избирателя.

  Коментиран от #183

 • 175 Zezo

  3 6 Отговор
  Давай Бойко.На прав път си. Щом комунягите те плюят значи пак им бъркаш в ......

  Коментиран от #182

 • 176 muzis

  8 1 Отговор
  Ама заплатите си ги взимат ,нали и даже си ги вдигнаха миналата седмица
 • 177 Миро

  4 1 Отговор
  Вместо да се пеняви постоянно да вземе да направи нещо полезно за всички, имаме огромна нужда от демокрация , конкуренция и свобода
 • 178 Този коментар е премахнат от модератор

 • 179 Този коментар е премахнат от модератор

 • 180 Амин

  2 1 Отговор
  Повече от четвърт век четири милиона българи, оцелели по чудо от СДС-Чумата очакват деня,когато ще бъдат коронясани Сашо Нереза, Прероден Пастиркин, Бакъря, Катъря(Конят),Цвък Молитвита, ДрагалЪФският Ай дук(списъкът е дълъг, но спирам до тук)!
 • 181 електорална 1

  5 1 Отговор
  Глупости! Парламент, чиито председател го уволнява Бойко, парламент ли е? Депутати, които гласуват както им каже Бойко, депутати ли са? Парламентарен контрол, при който не чухме един нешаблонен отговор, парламентарен контрол ли е? За какъв чеп ни е парламент тогава? ОБАЧЕ, да излезнат в неплатен отпуск, без заплати, без представителни, без добавки и без служебни коли!
 • 182 На теб гробарски трол

  1 2 Отговор

  До коментар #175 от "Zezo":

  май ти бърка някой в .... Само Константин е единствения достоен мъж и политик!

 • 183 безпартиен

  0 0 Отговор

  До коментар #174 от "Кой":

  Не е важно народа как ще гласува,а кой и как ще брои!Ако изборите можеха да променят нещо-биха ги забранили!Власт се взима с оръжие и се задържа с писалката!За последното се сетете кога за последно е използвано оръжие за завземане на власт!
 • 184 без майтап

  0 0 Отговор
  Сега му е майката на по-голямото крадене,(не че до сега беше малко).
 • 185 Bai nudals

  0 0 Отговор

  До коментар #8 от "Дизел":

  Абе гладна Милко ти за Путин ли взе да мислиш.
 • 186 Този коментар е премахнат от модератор

 • 187 Bai nudals

  1 0 Отговор

  До коментар #151 от "Ей комуняги":

  това сие твое мислене.кажи как се справя с тези кризи. Най бедна държава в е.с. най висока смъртност.най висока корупция.най висока престъпност.свобода на словото 127 място.и т.н.
 • 188 старото

  1 0 Отговор

  До коментар #47 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

  ти добре ,ли си ,бре Козлодуйчо-кога се случи това ,че не мога да вдяна-"ГУМЕНИ КУРШУМИ И ЕЛЕКТРОШОКОВИ ПАЛКИ от Бойко !!!!!! хахаха еййй това комунистите сте НЕСПАСЯЕМИ в лъжите хахаха -голям резил сте-не можахте ,ли да измислите нещо ,което да е по-вероятно-явно некадърни сте и в новините и в управлението хахаха.
 • 189 Мартин

  0 1 Отговор

  До коментар #26 от "Герберастия":

  в цял свят Пандемия ,но Комунистите говорят за бесилки...Това знаят ,това винаги са правили..безродници и убийци...
 • 190 Васил

  1 0 Отговор
  . ИЗПОВЕД на б.б.: По злоба, алчност и злини, по кражби, далавери, хитрини, метреси, къщи и пари, със мене бойко, не може никой друг в света, да се сравни! /по Дж. Чосър/

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.