Last news in Fakti

30 Март, 2020 21:10 28 289 107

30-те минути, в които България изглеждаше различно

  • коронавирус-
  • медицински съвет-
  • бойко борисов-
  • д-р коста костов

Медицинският съвет демонстрира с колко под нормата сме свикнали да живеем

30-те минути, в които България изглеждаше различно - 1
Снимка: БГНЕС

През изминалата седмица, насред извънредното положение, станахме свидетели на едно извънредно събитие. Явление, което за около 30 минути ни показа каква може да бъде България и ни събуди от унеса, в който сме попаднали и всичко с което сме свикнали и приели за норма.

В Министерския съвет, там където по принцип се изявява властта, седна една група хора, които са нейна пълна противоположност. Става дума за създадения Медицински съвет към Министерски съвет. Като глътка свеж въздух насред шока около коронавируса, появата на лекарите, ръководени от проф. д-р Коста Костов, ни показа няколко важни неща. Показа ни как би трябвало да изглеждат хората, взимащи решения в една държава. Компетентни, интелигентни, достойни експерти. Хора, които не ламтят за власт, а са достигнали до нея, благодарение на естественото си човешко и професионално развитие. Хора, каквито в българската политика вече почти няма. Сред настоящите управляващи и в този български парламент със сигурност.

30-те минути, в които България изглеждаше различно
Снимка: БГНЕС

Как да не отбележим, че на централния стол в Министерски съвет застана човек, който преди едва два месеца напусна Съюза на българските журналисти с думите: „Не искам да бъда считан за пуяк сред мисирки, а за свободна личност“. Съвсем наскоро пък нарече депутатите "мишоци", заради законопроект, в който има глоба и пробация за медицински персонал, напуснал работното си място, поради несъгласие с начина, по който държавата се отнася с него. Изказванията са на проф. д-р Коста Костов, главен редактор на списание Inspiro, специалист по белодробни болести и настоящ ръководител на Медицинския експертен съвет. Човек от друга класа, на когото едва ли е било особено приятно да бъде привикван точно от този министър-председател. Но ситуацията е форсмажорна и подобни неща нямат значение. Д-р Костов го доказа, а присъствието му пред камерите изглежда като оазис в пустошта на все по-угодническия и некадърен български обществено-политически живот.

Ако в управлението на България имаше повече като проф. д-р Коста Костов, доц. д-р Александър Симидчиев, доц. Росен Калпачки, проф. Николай Младенов и останалите, а не данаилкириловци, ананиевци, кралевци, караниколовци, горановци, каракачановци, то нямаше да разчитаме кризите да ни подминат, а щяхме да сме готови да ги посрещаме подобаващо. Както сега се случва в Германия например. Защото този съвет, който видяхме през миналия вторник, е достоен да представлява всяка една развита държава с качествата си. Калинките, традиционно стоящи в Министерски съвет, обаче няма да ги търпят никъде.

Създаването на този съвет трябва да се коментира и през призмата на държавническото решение. Поздравления за премиера Бойко Борисов, твърде нетипично за него действие. И точно защото е нетипично, възникват съмнения за мотивите зад него. Дали Борисов със стар политически трик не иска да затвори устите на инакомислещите, като им даде пост от другата страна на барикадата? Нещо, за което самият той намекна на един от брифингите, казвайки, че било по-добре критично настроените да не са из медиите, а нещата да се уточняват зад кулисите.

За първи път от началото на заплахата от коронавируса имаше официално спокойно, компетентно говорене по темата. Сякаш не се обърна особено внимание. По-важно за някои беше, че Коста Костов си прочел думите от лист. В такива моменти наистина е уместно да се повдигне въпросът доколко средностатистическият българин заслужава съдбата си. Вероятно в огромна степен.

Трябва да се отчете и реакцията на лакеите около властта. Традиционно коленичещите скочиха като ужилени. Това е тъжното в техните съдби. Когато усетят, че близо до взимащите решения се появят хора с качества и достойнство, надминаващи неколкократно техните, започват да се страхуват, че ще бъдат изхвърлени. Така реагираха традиционните лакеи и медийни придворни. Привидя им се преврат срещу Националния оперативен щаб. За други пък щабовете ставали много. С други думи страхът от коронавируса ни обедини около седмица. След края ѝ пак се топнахме в прословутия български казан. Особено безобразно бе поведението на лицето Десислава Атанасова, чийто ръст сякаш е отражение на човешките ѝ качества. Госпожата, която явно много иска да бъде забелязана, няколко часа след обявяването на Медицинския съвет написа в социалните мрежи: "Уроците по БНТ 2 и БНТ 4 са 100 пъти по-успешни от този наУчен конгрес по медицина". При положение, че същата е бивш министър на... здравеопазването. И коментира по този начин едни от най-добрите лекари в България, които се отзовават в извънредно положение за страната ни и цял свят. България можеше да бъде различна. Ако вместо такива като Десислава Атанасова, политиката толерираше такива като Коста Костов. Много по-различна.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 239 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    328 55 Отговор
    Бойко разпусна парламента и министерствата, направи преврат срещу президента, назначи си сам щаб,осъди всички граждани на 3 месеца затвор. Нека му е зле. ХА ХА ХА! ТАКА МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА ДОЖИВОТ.

    Коментиран от #9, #12, #19, #36, #57, #58, #61, #70

  • 2 Някой си

    304 25 Отговор
    Бойко и дупетатите да излязат и да кажат КОЛКО МАСКИ СА СИ КУПИЛИ С ЛИЧНИ ПАРИ!
    После да кажат КОЛКО СМЕ ИМ КУПИЛИ НИЕ!

    Коментиран от #13, #14, #38

  • 3 Геро

    263 22 Отговор
    Тези достойните хора не искат да имат нищо общо с долната политика, която се изповядва в БГ. Това е и причината истинската интелигенция да се е дистанцирала от помията наречена политика и си гледа своите интереси и свят.

    Коментиран от #39

  • 4 Гост

    185 24 Отговор
    TAKA E,НО ОПРОСТАЧВАНЕТО ,направено от ,,ИНТЕЛЕКТА ОТ БАНКЯ,, на нацията е притьпило нейните ,,усещания, и хората вече са ,,привикнали,, кьм тая простотия и некомпетентност вьв всяка една институция....И това льсва с пьлна сила....НО СЕГА ГЛАДА ЩЕ Е МНОГО ГОЛЯМ...ИНЯМА ДА СТАНЕ С ,,ТРОХИ,, зальгването на народа..
  • 5 Ръмпези

    253 17 Отговор
    С ПАРИ МОЖЕТЕ ДА КУПИТЕ ВСЕКИ, НО НЕ И УМНИТЕ ХОРА...УМНИЯТ РАЗБИРА ПРОСТИЯТ, НО ПРОСТИЯТ НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ УМНИЯТ ,ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА, ЧЕ Е ПРОСТ....ВИЕ НЕ МОЖЕ ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ...

    Коментиран от #90

  • 6 kjlgkjl

    63 140 Отговор
    личи си че автора е аджамия момче. кви интелигенти са тия доценти-моценти ний си исками гала, патрашкова, мондьо, ники кънчев, азис и двучасов лайф ай туй е нашия истински елит
  • 7 розово

    239 6 Отговор
    В България има медицински персонал на световно ниво Но има и медицинска мафия на световно ниво. С тази мафия която изсмуква огромен финансов ресурс от здравната система не успя да се справи нито едно правителство нито един главен прокурор.

    Коментиран от #16, #30

  • 8 Защо не

    135 7 Отговор
    Съгласен съм с мнението Ви г-н Хаджийски. Не само Вашето е такова. Има много хора с това мнение и десетки подобни примери. Но някакво предложение за конкретни действия имате ли? България от векове си страда от това, че не интелигентните, а че силните управляват. Тези двете почти никога не се пресичат. Интелигенцията ни винаги е била използвана за целите на управляващите сили само ако е в техен интерес. Ако не дотам умните сили нямат капацитета да разберат какво им обясняват умните и кротки хора, те просто ги елиминират. Историята помни много такива случаи. По някои статистики сме четвърти по интелект в Европа, шести (или осми ако не се лъжа) в света. Проектите от осемдесетте да произвеждаме и изнасяме жива сила в момента работят. Обществото ни е разделено на какво ли не... Подобна ситуация според мен е заплаха за гражданска война... Аз също като г-н Костов, не се примирих с много неща и съм далеч от дома си... Какво предлагате. Констатацията е добра, но... ?

    Коментиран от #100

  • 9 Рапторица

    37 121 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Не разбираш какви глупости пишеш. Гледай какво прави кумира ти - Пухлер. Днес подписа и указ за мобилизация на 135 000 запасни чинове на възлови места в икономиката и здравеопазването. По един начин се работи като си цивилен, по друг като си под пагон и на врата ти виси военен съд. Защо не отидеш там червен плужек такъв и да си отвориш устата, или да пишеш глупости като тук. До пенсиониране и още толкова ще сечеш борове в Сибир с джобно ножче, ако не решат да те пишат загинал от Ковит - 19. Днешните устати плазмодии имате много интересна представата за диктатура. Пожелавам ви някога да усетите какво значи на собствен гръб.

    Коментиран от #21

  • 10 Десислава Атанасова

    123 14 Отговор
    Ако аз бях като Костов, нямаше да съм дясна ръка на Борисов. За да бъде Костов на такова място, не трябва премиер да е Борисов. В Англия се изписаха сумати материали дали принц Чарлз се е прередил за тестване. А Борисов вече си е направил няколко теста. Сигурно е изтествал и цялата рода. Както и другите от Щаба.
  • 11 Тодор Живков

    132 29 Отговор
    От всичко, което чета и безпомощните творения на така наречения щаб стигам до извода, че за благото на България Борисов и правителство трябва да подадат оставка. Не можеха да управляват в спокойното време, не могат и сега. Но сега грешките им са фатални за всички в България.

    Коментиран от #95, #101

  • 12 НАЙ БЕДНИЯ европеец

    83 12 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    НЕ Е ДО ЖИВОТ НЕДЕЙ СЕ НАДЯВА НА БАТЕ бойко СТОЛА МУ СЕ КЛАТИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ....... ДА НЕ СТАНЕ ТАКА ,ЧЕ ВСИЧКИ ПЛОЩАДИ НА РЕПУБЛКА българия да осъмнат СЪС ХОРА И МАСКИ И СЛуЖЕБНА БЕЛЕЖКА И ДЕКЛАРАЦИИИИИ

    Коментиран от #18, #41

  • 13 Фотев

    18 82 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    Това ли ти е проблема бе голтак ? До маските ли опря? Знаеш ли колко хора, във всяка държава, имат право на определени доволствия. Това са привилегии, свързани с изпълнението на функциите им. Сложно ли ти звучи за малкото ти гладко мозъче? Питай за колко полицаите са си купили патрулките и за колко ще си ги купиш ти. Аман от недоучили, пишещи с главни букви.

    Коментиран от #20, #93

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Zezo

    35 44 Отговор
    И каква ОТГОВОРНОСТ носят тези господа за народа? Само със съвети и разяснения не се ръководи държава.

    Коментиран от #33

  • 16 Оня

    26 4 Отговор

    До коментар #7 от "розово":

    Абсолютен факт е това !
  • 17 Sandokan

    11 67 Отговор
    кви са тия анонимници на снимката, дет били голема рабута. мчи те в едно риалити ни са участвали никой не ги харесва ко ми са праят.

    Коментиран от #103

  • 18 Най мързеливият европеец

    22 65 Отговор

    До коментар #12 от "НАЙ БЕДНИЯ европеец":

    Като гледам по света как хората са излезли масово по площадите с декларации и служебни бележки.......Само в България КОМУНЯГИТЕ говорят глупости.Ами да излязат и развеят червените байраци. Ама май не им стиска.

    Коментиран от #59

  • 19 Първия софЯнец

    24 18 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Това че си последен е ясно на всички . И си последен навсякъде , дори и живота ти е като на последен ! Чувство на безпомощен и огромен комплекс за малоценност...това си ти ! И такъв ще си и отидеш....
  • 20 Някой си

    93 11 Отговор

    До коментар #13 от "Фотев":

    Проблема не е до маските богаташо!
    Проблема е до петте бона дето искат, а не ти осигуряват маски!
    Нарича се бягство на държавата от отговорност!

    Явно и на теб ти купуваме маски, не си купуваш с лични пари!
    В щаба на ГРОП ли ви ги дават?

    Коментиран от #42, #104

  • 21 Някой си

    52 7 Отговор

    До коментар #9 от "Рапторица":

    Той обаче ще им раздаде маски безплатно, няма да ги кара сами да си търсят и като няма маски да ги глобява 5 000 лева!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 така така

    13 34 Отговор
    Да не визирате Жан Виденовото време???
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 hasmokar

    9 9 Отговор
    На тиа ли са дет им викат маргинали.
  • 27 Хахахауи

    63 8 Отговор
    Парламента се предаде,те немогат да управляват,трябва други интелигентни и умни хора да управляват,не бокл.....и крадливи
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 мангуста

    47 5 Отговор
    Коя е тази Десислава Атанасова? Тази дето в НСО-то и викат Деса Ми..та ли? Умишлено ли не споменавате Мангъров?
  • 30 жълто

    1 13 Отговор

    До коментар #7 от "розово":

    Не е успяла- защото не е пожелала
  • 31 Шопо

    48 7 Отговор
    Само не разбрах защо проф.Костов не министър на здравеопазването,а някакъв калпав счетоводител?
  • 32 Челмето

    39 6 Отговор
    Тиквата е за трепане
  • 33 Усмивката

    49 7 Отговор

    До коментар #15 от "Zezo":

    И каква отговорност носи Борисов. Гаф след гаф. Изволни половината които сам назначи.Това отговорност ли е. Утре ако България падне в капана на хаоса, тогава кой ще поеме вината в условието на безредие.И като уволни този щаб, за какво да назначава друг.До тук клатеше кораба. Това си е окончателно потапяне. Но не си правете илюзия че Борисов ще е на него.
  • 34 С7с7с7

    9 41 Отговор
    Тенденциозна статия! Ламтящи за пари държавните пари! Подсъдими лекари избиващи от аптеки в кабинетите. Хора, който цял живот живеят от държавните пари! Браво за възхвалата господин независим журналист.
  • 35 Шоп

    22 20 Отговор
    Направете професор Костов национален герой!Те нали всички силни на деня са все от този сорт.Нищо против,добър медик специалист,а човек?Езика на тялото никога не лъже,това е цяла наука и ако си мислите,че е добър,явно имате извратена представа за доброта.Аз пък гледах доста интервюта с него и основното,което ми направи впечатление е: егоцентризъм,реваншизъм,псевдо патриотизъм.Политиката е слкожна работа и нека всеки да си знае мястото.Ако и той е добър инжинер като мен ,как да отида на лекар.Бъдете първо хора,после си навирайте високомерието в лицата ни.Сега е времето, всеки да се види коло струва и да прецени как да продължи напред.Бъдете здрави и Бог да ни пази.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 boiko

    53 4 Отговор
    ЗАПЛАШВАТЕ ХОРАТА С 5000ЛВ ГЛОБА, ЗА ДА СИ СТОЯТ В КЪЩИ! ЗАЩО НЕ РАЗДАДЕТЕ НА ВСЕКИ ПО 5000ЛВ, ДА ВИДИТЕ ДАЛИ НЯМА ДА СТОЯТ В КЪЩИ

    Коментиран от #40, #54

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Трябва ред

    10 25 Отговор
    Ред няма тая тъпотия трябва да се прекрати незабавно.Има щаб има мерки това е всичко и всички останали са врагове и предатели
  • 44 Гнида

    8 6 Отговор
    Това ми хареса !
  • 45 Гост

    54 2 Отговор
    Казва се за маските,че не помагат и в същото време ти налагат глоба 5000лв във време,когато се очаква сериозна финансова криза.
    Искат да събират пари ли?
    Светът се управлява с глоби и наказания както и децата се наказват и заплашват.
    Няма да се открие лек за болестите докато не се открие лек за човешката алчност.
  • 46 Мангъро-БСП-Радев

    18 28 Отговор
    Мангър-дребна монета, този човечец призоваващ за излизане и неспазване на изолацията, естествено воден отнсобствен интерес и мокри сънища за масови бързи тестове минавсщи през собствената му частна лаборарория. По-компетентен ли е "дребната монета" от специалистите в цяла свят, заради чието мнение Китай, Русия, Франция, Италия, Турция обявиха извънредни мерки, а от вчера Русия затвори страната за пристигащи полети?
    Този съвет бе създаден след последната среща на Борисов-Радев. Каква сделка направиха или просто Бойко прецени че тези ще се оцапат. Поведението на Мангърчето е повече от скандално и набърква все по-дълбоконв блатото. Винаги съм твърдял, че причината за 10 годишната хегемония на Бирисов е не негивата гениалност, а необяснимата некадърност и вътрешни интриги и борби в "лявото пространство". На моменти изглежда като налудничава конспирация в която червените играят за Бойко на някаква цена, защото тяхната глупост и некадърност е нелогична.

    Коментиран от #51

  • 47 Никой

    19 1 Отговор
    Тея на които чакате да ви кажат нещо.......забравете секи да мисли с главата си мислете за себе си и близките си
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Николова

    22 9 Отговор
    Почитания за Факти.бг. Който е написал статията е от качествените хора. Достоен за възхищение и уважение.С фактите има сила.И дава сила на хората.
  • 50 ВИЗАНТИЕЦА

    29 8 Отговор
    ГЛУПАВ, НАРОД - ПОД ХОМОТ, ТАКА И НЕ РАЗБРАХТЕ КАК ПОД ПРЕУВЕЛИЧЕНИЕТО И ПРИКРИТИЕТО- НАРЕЧЕНО КОРОНАВИРУС ПОПАДНАХТЕ В ЕДНОЛИЧНАТА ДИКТАТУРА НА ЕДНА ПРЕСТЪПНА МУТРА И НЕЙНОТО ОБКРЪЖЕНИЕ НАРЕЧЕНО ГЕРБ СЕГА ТОЙ МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ БЕЗНАКАЗАНО КАКВОТО СИ ПОИСКА И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА МУ СТОРИТЕ , МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА ДО ЖИВОТ КАКТО СИ ЩЕ!!!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Лея

    3 15 Отговор

    До коментар #37 от "boiko":

    Аха, разбира се, че ще си стоят вкъщи :) Българина ако види малко пари, веднага трябва да ги изяде и изпие.По-скоро сватба ще вдигне,не да се скатава и да си пази парите!Що говориш наизуст!?

    Коментиран от #79

  • 55 Светльо

    9 19 Отговор
    При всичките глупости, които са написани с/у това правителство искам да Ви питам и ако може пример да ми дадете: Кои други държави- правителства взеха по- добри и навременни мерки? Доколкото сме информирани май България е с най- малък брой заразени!
  • 56 Лея

    5 20 Отговор

    До коментар #48 от "Наблюдател":

    Много простотия, бе, наблюдател! Откъде толкова злоба и цинизъм у теб и подобните ти!? Приличаш, направо си досущ като някоя злобна червена бабичка.... Простащината и словоблудството не водят до нищо добро!

    Коментиран от #73

  • 57 Николай

    4 19 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    И ако не е ББ нали ще е някой друг. Все някой ще трябва да седи на този стол и да взима решения. Та не ни трябват разни безлични муцуни като Сергей, Жан и други парашутисти от Москва.
  • 58 Николай

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Огледай се какво става в цяла Европа, Турция, САЩ, Русия.
  • 59 Николай

    10 16 Отговор

    До коментар #18 от "Най мързеливият европеец":

    Няма да съберат и 500 човека на площада. БСП с празната каса как ще плати на симпатизантите си да протестират?
  • 60 Николай

    9 17 Отговор

    До коментар #36 от "А трябваше радев":

    То на вас само преврати в главите и диктатура. Видяхме до къде се докара България от 75 г народна власт.

    Коментиран от #81

  • 61 Николай

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Бисер на Корнелия Нинова
    30 Октомври, 2017
    Лидерът на социалистите иска алтернатива в управлението по време на 49-ия Конгрес на БСП
    "БСП ще освободи народа си от веригите на ГЕРБ"

    Коментиран от #80

  • 62 читателят

    12 7 Отговор
    Статията е точна!
  • 63 Rusty nail

    13 22 Отговор
    Много глупави коментари има тук мога да кажа само едно на тези хора:Незнам защо злобеете срещу Борисов и решенията които взе в тази световна криза.явно невиждате какво става в Италия и Испания??? и какво се случва у нас до момента.какво изкате ???да ходите по чалготеките и да друсате кючеци дорде изпадате и умрете ли???или изкате и Борисов да взима неадекватни решения като Радев??Те и от европеиския съюз му се смяха на Бойко ама сега признават че май само той е взел навременни мерки и може би ще успее да си спаси държавата да не изкара пълния кошмар на другите.Така че хайде да не говорим глупости а да видим реалноста

    Коментиран от #83

  • 64 Tate

    18 5 Отговор
    Чета и си викам ,добре бе негодувате срещу Тиквоции !! Къде по дяволите спахте по изборите ??? Защо позволихте "тъмносините" да ви диктуват живота ?? Защо не се събраха и 50% даже ?? Да треперехте за заплатите си ,корпоративен вот и държавна администрация !! Сега треперим за живота си и виждаме какво вършат тиквениците !! Държавата ще затъне в дългове дето ще се плащат и от децата ни ,къде са ни самолетите -а да те ще се правят тепърва и ще са нови !! А ние ще се лекуваме с крила и ракети ще се хранил с гума и ще пием хидравлична течност ! Най-тъпото е че с тази криза се разбра че нищо не става от нас ,ако двама си говорят навъм третият топи на властта че са без маски !!Топенето и мрънкането като национален спорт ,така или иначе си седим дома поне да прецакаме някой !! Нямам думи ,нямам думи ..................................ай със здраве !!Взимам си колелото и фотоапарата и отивам в Борисовата да снимам ,може да ме натопите властта дава комисионни 10 процента !!!
  • 65 Mарко

    17 7 Отговор
    Чета умозаключенията на поста Николай. Разбирам, че цялата Герберска миазма е обединена с една цел, да ни доказват колко незаменим, единствен и неповторим известния с простотията и корупцията си, Барба Ганьос. Николайчо, сигурно ходиш между обикнивените българи и чуваш колко омразен е Барбата за целия Български народ. Или си мълчиш и съгласяваш, щото скоро някъде ще ти начукат здраво канчето. Получаваш пари от направление Пропаганда от Шайката и ти е добре, но засега. Идва ужасен разпад на иконимиката, бизнеса и всичко свързано с кризата. Тогава стотици хиляди ще излязат да търсят сметка за ограбените от народа милиярди, изнесени тихомълком в чужбина. Искам да те видя тогава, да излезеш пред тези гневни хора и започнеш хвалебствията си за най-простия, неук, алчен, самозабравил и обожествил се примат, безмилостно ни продавал и предавал на всякакви. И престани да казваш на БСП комуняги!!! Там ако имаше един истински комунист щеше да поведе борба срещу корупцията и бедността у нас. Всички тези са алчни богаташи, купени от Барбата, които играят ролята на опозиция и си кротуват в НС и лапкат парички. Но да ти кажа местно, Барбата е пътник, ще бъде изритан так както Дучето по време на ВСВ. А ско го набарат тези които смаза за да им вземе парите и бизнесите, ще виси с главата надолу!!!!!

    Коментиран от #67

  • 66 жжж

    9 4 Отговор
    точно тн медицински екип са търговците в храма. не бяха мишки ,лобисти ииии....ако зависеше от тях да са опропастили държавата.лобистка статия е това.
  • 67 Rusty nail

    9 7 Отговор

    До коментар #65 от "Mарко":

    Говориш УТОПИИ.незнам на колко си години че да говориш тея глупави мечти Аз съм безпартиен и ми е ясно че не ние го избираме Бойко а ни го посравят от вън както изкаи го разбираи може би(цру може би кгб)то е ясно че изборите са фалшиви то и без тва няма кой да изберем щото останалите 240 в парламента са полетически трупове и една част даже незнаят кой глупак е гласувал за тях и защо са там.Но хаиде кажи кой е за този пост от тях???Маи няма по добър от Борисов и затова ще си останете само с писането по форумите а на изборите отново Борисов ще спечели със която си поиска партия а вие пак ще си пишете по форумчетата.....Кервана си върви кучетата си лаят😄😄😄
  • 68 Tate

    5 4 Отговор
    Срещу 1 бира давам акъл как да спестите 5000 лв ..................хихихихи ,За песионери и деца под 12 год безплатно !!
  • 69 Милко

    11 14 Отговор
    Писнаха ми оплювките срещу Борисов от "умните " либерали! И не само от тях - тези, чиито "граждански права са нарушени". Съзирам непочтена битка за власт, а във време на пандемията, която отнема хиляди живота, това е омерзително! Като плужеци излизат и вият срещу всички мерки, които властта предприема. И не приемам защитата на д-р Костов - поинтересувайте се защо е изгонен от ВМА и тогава говорете за морал.Млъкнете поне сега! Идват избори след година и нещо - гласувайте си тогава за когото искате!!
  • 70 Пфуу

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Пишете пълни глупости.
  • 71 NNN

    10 10 Отговор
    Всички тези неща биха били верни ако бяха написани за ген. Мутафчийски и неговия екип.
  • 72 ПОПРАВКА

    10 3 Отговор
    ДЕСО ДА ТЕ НЯМА ОТ СОФИЯ ТОЛКОВА СИ НЕАДЕКВАТНА КАК ОТ СЧЕТОВОДИТЕЛ СТАНА ДЕПОТАТ ПРИБЕРИСЕ НА СЕЛО
  • 73 Веско

    13 6 Отговор

    До коментар #56 от "Лея":

    Ами като правят по 30 теста на ден, докато в нормалните държави парвят между 5 000 и 38 000 теста на ден, нали се сещаш, че няма как броят на заразените да расте с повече от 10-15 човека дневно.

    Това е и целта на назначеното от Тиквата лъжливо генералче - да манипулира народа.
  • 74 Л Карачорбаджиева

    10 4 Отговор
    Много съм горда, че има хора като Проф. д-р Костов. Бог да Ви пази!
  • 75 Българин

    10 2 Отговор
    С огромно уважение и респект трябва да се отнасяме към тези супер подготвени специалисти-лекари.Ако наистина такива хора-отговорни , професионалисти управляваха държавата, България щеше да изглежда по съвсем друг начин. За съжаление в страната ни умните и образовани хора трябва да си мълчат пред арогантните и алчни , посредствени екземпляри докопали се до властта.Тъжно мнение на един дипломиран вирусолог.
  • 76 Tate

    4 2 Отговор
    Бре ,нкой не ме топил странно !!
  • 77 Бай Благой

    15 5 Отговор
    Политиката на ГЕРБ е следната:
    Назначаване на лакеи, които не си разбират от работата И за това са и послушни - напр.юрист се назначава в технически отдел, инженер в служба ГРАО...другарката Савина в СО е завършила география...НО управлява стоителството на цялата община - ей такива простотии.
    Важното е да НЕ си разбираш от работата и да си политически коректен към партията майка!
    Гробарска .... шайка!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 И аз

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Николай":

    И не е ли верно?За оковите питам.
  • 81 Брояч

    5 1 Отговор

    До коментар #60 от "Николай":

    И тези последните 30-на години към Народната власт ли ги слагаш,соросоидна гнидо?

    Коментиран от #87

  • 82 гост

    1 0 Отговор
    Смешно! Вярвате ли си?
  • 83 Консерватор

    2 4 Отговор

    До коментар #63 от "Rusty nail":

    Безплатните клакьори на Нинова ,се чудят как да изкарат бялото черно.
  • 84 Тринити

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "jorj":

    Здравите сили,противно на здравия разум,отново се канят да вземат властта.
  • 85 Мисирка

    1 0 Отговор
    И на тях им взеха скалпа...
  • 86 ПОПРАВКА

    4 0 Отговор
    ВСИЧКИ НОВОИЗЛЮПЕНИ БОГАТАШИ ЩЕ СА ОЗДРАВЕЯТ ДА МУ МИСЛЕМ НИЕ ОГЛЯДАЙТЕ СЕ НЯКОЙ ПОДАДЕ ЛИ ВИ РЪКА СЛЕД ВСИЧКО ТОВА КОГАТО СВЪРШИ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЙ КОЕ
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 мишо

    4 0 Отговор
    АКО АЗ БЯХ ПРИМИЕР ЩЯХ ДА БЪДА СРЕД ХОРАТА ОТ ДОМ НА ДОМ ЩЯХ ДА ПОМАГАМ
  • 89 Иванов

    5 2 Отговор
    Уважаеми, уж интелигентни българи, вие кога ще разберете, че рейтингът на тези, от които нищо не зависи винаги е висок. Справка Румен Радев, Мая Манолова,Слави Трифонов и т.н. Те критикуват много умело ,но когато трябва да се работи ,,на терен,, е друго. Нима забравихте Бареков. А помните ли Цветеслава Гълъбова как громеше правителството за самолетите.
  • 90 Евала пич

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ръмпези":

    Твойта мисъл отразява самата истина. Както казва един китайски мъдрец на въпроса към него. Учителю вие имате уникални знания откъде? Да аз имам особени знания но те не са досръпни за вас отговаря той.
  • 91 Селянин

    4 1 Отговор
    Ако нашите управляващи обърнат внимание на историята и прочетат какви ханове и императори сме имали и какво е представлявала държавата на Българите бързо ще изтрезнеят и ще намерят верния път. Да си българин е титла, която не се купува или продава за жълти стотинки. Нека се запитат защо всички държави ни мразят? Защото ние имаме всичко това, което те са принудени да откраднат, за да бъдат някои. Дори и в момента ЕС разчита на нашите пари и на нашите лекари. Дръжте се като владетели и наследници на императори. За нас няма правила, ние ги създаваме.
  • 92 Комплексираната депутатка7247

    4 2 Отговор
    Десислава Радева е най-слабия политик в ГЕРБ,а защо и не в парламента.Единствената и работа е да се мазни на висшестоящите в партията и правителството,друго не прави ,а и неможе.
  • 93 Бъди разумен

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Фотев":

    Звучи ми,като типичен комунист преминал в редиците на Герб,някой думи издайнически показват същността на човека!
  • 94 Бъди разумен

    3 0 Отговор
    На 26 02 българи се прибраха от Ломбардия с треска и парене в очите,бяга прибрани и изолирани,Бойко Борисов продължаваше обиколката с джипа и си правеше селфита изричайки култиви реплики на 07 03 2020,на това се казва безхаберие и не познаваме на действителноста,9 дни пропуснати,не са малко.
  • 95 Хелиос

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Тодор Живков":

    Моля вижте хронологията на появяване на заразата и пи ар обиколките на Борисов с джипа,каква работа има в Перник при тръбите,има си ресорни министри зам.министри,какви мерки взеха на 26 02 2020г.при първите случаи,защо 20 дни преди това не взеха мерки да оборудват болниците ,да обучат персонала за да разкрият нови PCR лаборатории,кой да обикаля с джипа и да се фука,говорейки глупости,на този човек ще му търсят сметка след време

    Коментиран от #96

  • 96 Дръвчо

    2 1 Отговор

    До коментар #95 от "Хелиос":

    Няма време, това е лукс който никой не може да има. Затова да му разгледаме случая сега докато можем.
  • 97 666

    1 1 Отговор
    Хитър е г-н Борисов,колкото повече щабове,толкова по-размито като вина

    Коментиран от #98

  • 98 България 16 република на СССР

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "666":

    Ако не бяха мерките на правителството и ние можеше да изнасяме труповете с камиони
  • 99 Смисъл

    1 0 Отговор
    "Cъвceм нacкoрo пък нaрeчe дeпутaтитe "мишoци", зaрaди зaкoнoпрoeкт, в кoйтo имa глoбa и прoбaция зa мeдицинcки пeрcoнaл, нaпуcнaл рaбoтнoтo cи мяcтo, пoрaди нecъглacиe c нaчинa, пo кoйтo държaвaтa ce oтнacя c нeгo"

    Ся, по таз титанична мисла Костова, когиз стане нейде пожар, пожарникарите мое да напуснат работното си место щото некой си ги опарил, а те не са съгласни с начина по който се отнесли с тях (пожара много пАри).
    Не дай си Боже, враг нападне страната, и работното място напуснат военните, понеже с нещо си там не били съгласни (врагът пуца много льошо ) ...

    Ашколсун, машаллах, аферим на д-р Коста Костов и на възбуждащия се от акъла му Васил Хаджийски
  • 100 Видяла жабата...

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Защо не":

    Алоооу, разликата между Вас и д-р Костов е, че той си е у дома , в България... схващате ли !?! Не си галете егото на родоотстъпник, като се сравнявате с нас, които не сме избягали и се борим тук, в България ! Я го вижте па тоя, медал не щеш ли, че си отишъл "далеч"! Стой си там и хич не се влачи тук, парите ти на продажник не ги ще и майка ти.
  • 101 Да бе, да

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Тодор Живков":

    Сякаш преди
    заразата управлението на банкянската тиква беше цветя и рози... Трябва да благодарим на заразата, че по-бързо ще ни отвори очите, щото и подлизурковците се изпаряват много бързо, като им опре яйцето, после и с пари батя ти няма да може ги удържа.
  • 102 Веселин

    2 0 Отговор
    Защо няма втори брифинг на този съвет???
  • 103 Хаха хихи

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Sandokan":

    Много добре казано, братче, само че интелигентната ти ирония малцина ще я разберат.
  • 104 Хаджи Кирчо

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Някой си":

    Абе вие не разбрахте ли, че маските се отмениха поради "липса на обществен консенсус", сиреч "вие, народа сте и ще си бъдете виновни", щото ние няма да ви лекуваме, искаме всичките пари за нас да са, не ни се лишава от тях, щото вие сте били заразени, парите са си за нас и винаги са били са нас вашите пари".
  • 105 Жоро

    1 1 Отговор
    Господин Хаджийски, не вярвам моят съученик и приятел Коро (Проф. Коста Костов) да Ви е платил за тази статия, но искам да изкажа несъгласието си със съдържанието й!
    Първо, Коро отдавна си е вързал гащите (три жени и деца от тях, финансово благополучие) и сега търси отново медийни изяви, защото след напускането на ВМА, много малко хора едва ли биха се сетили за него. Наскоро четох, че бил най-добрият лекар и журналист сред писателите и журналистите най-добрият писател и журналист сред лекарите! Е, неговите приятели от Бургас винаги ще го уважаваме!
    Но не го качвайте на пиедестал, той няма нужда, но му беше хубаво да се конфронтира с уважаемия Генерал Професор Венцислав Мутафчийски! Покани в МЕС куцо, кьораво и сакато, в т.ч. доц. Мангъров, на когото световната лекарска общност тези дни писа двойка, да сътворят наръчник от 400 страници и то за ползване само от лекарите, които в момента имат по-важни задачи от инструкциите ала Хундертвасер!!!
    За разлика от тези "специалисти" в МЕС, който днес Коро "очаквано" разтури (явно и на Премиера му е писнало и им показал червен картон)
  • 106 Аз от Бургас

    1 1 Отговор
    Господин Хаджийски, чета статията Ви и си мисля следното: Едва ли моят съученик и Приятел от Немската в Бургас Ви е платил за тази статия! Коро (както го наричаме проф. Костов) няма нужда да го издигате на пиедестал, той е постигнал всичко, което един човек би желал да постигне в живота си!
    Единственото, което в момента му липсва е по-голяма медийно внимание, това с което е обграден неговия „враг“ – Генерал Професор Венцислав Мутафчийски и две седмици мира не му даде и след няколко медийни изяви цъфна при Премиера, за да покаже, че България и светът без него не могат и за това трябва спешно да се сформира Медицинския съвет от „компетентни“ специалисти, начело с доц. Мангъров!
    Генерал Мутафчийски е достатъчно интелигентен да не се поддаде на конфронтацията и запази ледено спокойствие!
    Какъв беше резултатът от работата на този Съвет, който „очаквано“ днес Проф. Костов разтури, под претекст, че си е свършил работата? „Джобна“ инструкция от 400 страници (уникална като къщата на Хундертвасер във Виена), но предназначена само за медици!!! Специалистите от другите държави произведоха Ръководства, които са не повече от 60 страници и се четат на един дъх (или за 10 мин, како каза уважаемия Проф. Костов)!
    Е, за колко време се четат 400 страници, при положение, че лекарите в момента са на фронта и имат много по-важни задачи от „Съветите“ на Медицинския съвет!
    Дано са Ви платили достойно за статията, но Коро не става за Министър – председател (за Президент не съм
  • 107 Съвет-и

    1 0 Отговор
    Медицинският съвет си получи своята 5 мин. слава. В крайна сметка преди сформирането му, членовете обикаляха студията на телевизиите и обяснаваха кое как е. Като застанаха от другата страна, дръпнаха назад за бързите тестове, може би посъветвани. И тук има интереси и за да се разтури толкова рано, явно интересит, а и очакванията от двете страни не съвпаднаха..
    В крайна сметка винаги се избира един отбор- при разногласия не може да си дълго и с двата отбора. Явно в генерала от ВМА се има повече доверие.