Last news in Fakti

1 Април, 2020 20:30 8 287 93

Коронавирус в България: Как просто влудяват хората

  • бойко борисов-
  • герб-
  • пандемия-
  • коронавирус

Бойко Борисов явно иска да трупа рейтинг от сегашната криза с коронавируса

Коронавирус в България: Как просто влудяват хората - 1
Снимка: БГНЕС

Борисов явно иска да трупа рейтинг от сегашната криза с коронавируса. Как? Като ни забавлява с любимата си роля на месия-помирител. Но хаотичният управленски стил граничи с престъпна безотговорност. И влудява хората.

Ако следите българската политика, нейното постоянно криволичене и главоломните амплитуди, които отличават мандатите на премиера Борисов, едва ли сте останали учудени от скоростта, с която заповедта на министър Ананиев за задължителните маски бе отменена.

Израел, Австрия, германският град Йена и др. също въведоха такова изискване. Но у нас изначално беше ясно, че заповедта е трудно изпълнима, защото маски в търговската мрежа няма или трудно се намират.

Предложението всеки да си сложи по една хартиена корона на главата и да затанцува около телевизора, докато вървят новините, би имало горе-долу същия ефект като заповедта на министъра.
Дебатът за ползата от маските продължава. „За здравите СЗО не препоръчва маски”, а само за болните, подчерта проф. Мутафчийски, а доц. Мангъров заяви: „Носенето на маска е като да сложиш решетка на прозорец и да мислиш, че тя предпазва от мухи”.

Политическа какофония

С маски, без маски - в българската политика всеки ден е първи април. Но в условията на извънредно положение и вирус, срещу когото науката засега е безсилна, този управленски стил безвъзвратно губи комедийния си потенциал. Резултатът е политическа какофония - главоблъсканица, която обърква и влудява хората.

Междувременно вицепремиерът Дончев обяви, че в случай на необходимост държавата има готовност да налага още по-строги мерки - като тотална забрана за излизане, пълна карантина за по-възрастните и хората с хронични заболявания, още по-зорко следене и т.н.

Не сме изолиран случай. На много места управляващите преяждат с власт. Реакциите им са хаотични, често противоположни. Туркменистан забрани дори да се употребява думата „коронавирус” и готви арести за хората с маски по улиците; президентът на Азербайджан Алиев използва пандемията, за да смаже опозицията. Дори стари демокрации постъпват неадекватно - Великобритания дълго време не взимаше на сериозно вируса и планираше изграждането на „стаден имунитет”…

Принципът е познат: разделяй и владей!

Въпросът сега е на кого делегираме правата си. Разнопосочните сигнали от върха на властовата пирамида подсилват паниката и спекулациите във време на тежки изпитания. Но има и друго. В нашия случай не става само дума за политическа вятърничавост, а за Макиавелизъм. Защо всъщност бе създаден втори „медицински щаб”? Защо в него бяха инсталирани критици на действията на проф. Мутафчийски, като проф. Костов и доц. Мангъров?

Вероятно премиерът и съветниците му са се уплашили, че ген. Мутафчийски може да стане много силен. Дадоха „щаб” и на проф. Костов, за да го противопоставят на досегашния. Принципът е стар и банален, но върши работа: разделяй и владей.

На тази основа апологетите на г-н Борисов вероятно се готвят да сервират кризисен пиар по време на пандемия, а шефът им - да трупа рейтинг. Как? Като ни забавлява с любимата си роля на месия-помирител.

Това политическо инженерство, тези зигзази граничат с престъпна безотговорност.

Свикнахме с прекалено много „особености” на българската демокрация. Например с това, че България е република с генералско управление - президент, министър-председател, началник на щаба срещу Ковид-19: най-рейтинговите фигури у нас са все с пагони... Поне на разнопосочното политическо говорене, насърчавано от нарцисизма на една личност, трябва да се сложи точка.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 51 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Doiche Zele

    72 2 Отговор
    За кои хора говорите за тези в Солипиново или 300-тата мастити земеделци и олигарсите подлоги на властта?!
  • 2 Фермер

    92 2 Отговор
    Всичко е Пунта Мара
  • 3 Doiche Zele

    116 3 Отговор
    Съкращавам те,уволнявам те....!!И пак си пълен с кинти,пачки,бали,палети....а хората са без пари и работа!Само 2 седмици и нямало пари в държавата,що ги усвоихте и изпапахте,а лъжехте,че имало големи фискове и резерви,милиарди,отличници на Европата?!?!?2 седмици само!!! 10 милиарда кредит...кой ще го плаща и връщс,ти ли,вий ли,милионер-милиардери загрижени?!За трибунал сте....
  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    98 6 Отговор
    Oт тoзи "кaпaн" излизaнe нямa, eпидeмиятa нямa дa oтминe дoкaтo нe кaжe ТИКВАТА...
    ИНФOРМAЦИЯТA E ВЛACТ и упрaвлявaщитe гo знaят мнoгo дoбрe!
  • 5 DZ TV

    84 3 Отговор
    Явно на нива по—високи от това на мутрата е взето решение за тотално унищожение на икономиките на периферийните капиталистически колонии,за сметка на удължаване на агонията на метрополията.Като цялото това безумие се представя за загриженост за живота на стадото,чийто състав същевременно бе намален с 4,5 милиона души—явно това е малко и се действа нататък.Същевременно ,оглупялото стадо само слага главата си на пангара,невдявайки и за миг за какво иде реч—а българското най—вече.......
  • 6 Ръмпези

    88 6 Отговор
    МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА КАКВО СТАНА С ОНОВА МОМИЧЕ В БАРСЕЛОНА...БОРИСОВ МОЖЕ ДА НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА, МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА..ИНТЕРЕСУВА МЕ ЖИВО ЛИ Е, ДОБРЕ ЛИ Е...РОДИТЕЛСКИ КАХЪР...ОЧАКВАМ ГЕШЕВ ДА МИ ПРЕДОСТАВИ ИНФОРМАЦИЯТА...ХОРА , НЕ МОЖЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ КОЛКО Е ВАЖНО...

    Коментиран от #42, #73

  • 7 Последния софиянец

    64 3 Отговор
    Боко се изплаши, Мутафчийски да не му седне на стола.

    Коментиран от #13

  • 8 Българин

    68 4 Отговор
    Много верен коментар в статията.
    Но на овчия народ му е все тая.

    Коментиран от #24

  • 9 баба Зоя

    75 6 Отговор
    Маските предпазват от вируса толкова, колкото прашките задника.
  • 10 neuro

    45 3 Отговор
    Преди около месец, на 23.02.20, Нова ТВ направи разкритие за четвърт милион лева усвоени с измама от ръководството на УМБАЛ „ Св. Анна“- София от програма за развитие на човешките ресурси на ЕС. Повече от месец дни гледаме наглите усмивки на ръководството на болницата и нулева реакция на МЗ и лично на министър Ананиев. Въпроса е коронавируса дали е повод за амнистия за финансови престъпления със средства на ЕС. Дали чадъра не е от по-високо както твърди д-р Москов.
  • 11 баба Зоя

    72 4 Отговор
    Медиите скоро: "Мъж, блъснат от влак, почина от коронавирус."
  • 12 баба Зоя

    67 1 Отговор
    Ако се съмнявате, че мъжът ви изневерява, звъннете на 112 и кажете, че е болен от коронавирус.Те ще намерят с кой е контактувал.
  • 13 Диктаторът от Банкя

    46 2 Отговор

    До коментар #7 от "Последния софиянец":

    Това е характерно за всеки диктатор ! Сега да видим, кога ще "приключи" Мутафчийски, както сам обича да се изразява ?
  • 14 Обективен

    53 6 Отговор
    Вярно е че Бойко върти дребни балкански тарикатлъци.... Но истината е че всичко се диктува Отгоре, от Началниците.... ЕС, САЩ, СЗО и др.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хрфтщ

    12 80 Отговор
    Ей, опомнете се. Вижте какво става по света. Не ви ли омръзна да хейтите. Та Бойко та незнам си кой. Да вземеш тези мерки се иска дупе и топки. Да дръжка глупости всеки може.

    Коментиран от #21, #23, #26, #29, #58

  • 17 ггггг

    28 1 Отговор
    ДВ не ги лови болестта. важното е да има пари и далавери.
  • 18 Интересно

    38 2 Отговор
    Щом и ДВ видя, че царят е гол и започна да показва реалността, значи скоро голият цар ще си ходи. Дано си отиде сам, защото ако трябва народът го изгони, както е позаспал този народ, ще се загуби ценно време.
  • 19 ще стане явно по трудния начин

    45 3 Отговор
    Когато на Ганьо му дойде акълът не ми се мисли какво ще му се случи на Барба Ганьос , за това е и борбата да му не идва акъла.
  • 20 jorj

    6 10 Отговор
    Влудява се дописника и обкръжението му, защото са ofline !!!!!
  • 21 00000014

    32 3 Отговор

    До коментар #16 от "Хрфтщ":

    Народът поумнява, за разлика от тебе.
  • 22 До коментар 10

    27 1 Отговор
    По-високо е. И този трик с курсовете по английски е приложен от още няколко болници и то за много повече пари - близо половин милион. И Гешев знае, ма нехае.
  • 23 Щтфрх

    35 4 Отговор

    До коментар #16 от "Хрфтщ":

    Опомни се ти. Най-лесно е на умряло куче нож да вадиш. Това правят Боко и аверите му - крадци. А кучето си ти и всички като теб заблудени и заспали българи.
  • 24 друг

    5 27 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Грешиш, българският народ го боготвори! И ще позволи да го стрижат още 4 години, като това управление ще стане 1/2 от прехода.
  • 25 До 21

    4 11 Отговор
    Явно не си добре за разлика от народа. Все пак заработва хонорара.
  • 26 Оффф...

    30 2 Отговор

    До коментар #16 от "Хрфтщ":

    Пак гласувай за него! Има още какво да се усвои.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Активист на БКП

    39 7 Отговор
    ГЕРБ унищожи България!

    Коментиран от #64

  • 29 от независими медии

    41 4 Отговор

    До коментар #16 от "Хрфтщ":

    Именно защото виждаме какво става по света и какво при нас.
    По света например където се изискват маски се раздават безплатно , а тук застрашени от глоба 5000 лв. трябва да ги купуваме на спекулативните им космически цени.
    Така всеки може да има топки да управлява.
  • 30 манаф

    29 2 Отговор
    Бoриcoв явнo иcкa дa трупa рeйтинг oт ceгaшнaтa кризa c кoрoнaвируca. Кaк? Кaтo ни зaбaвлявa c любимaтa cи рoля нa мecия-пoмиритeл. Нo хaoтичният упрaвлeнcки cтил грaничи c прecтъпнa бeзoтгoвoрнocт. И влудявa хoрaтa. ТОЧНО КАЗАНО ОТ ЕДНА МЕДИЯ КОЯТО НЕ Я ХАРЕСВАМ
    Deutsche Welle
  • 31 КралиМарко

    28 2 Отговор
    Хора - бъдете ХОРА!!!СЕга пазете силите си, пазете Умът си, пазете Нервите си , пазете - Енергията си..за да сте способни да се ПАЗИТЕ сами в тази ситуация!!!Внимавайте, и не се отпускайте - ПАЗЕТЕ СЕ!!!ПАЗЕТЕ и БЛИЗКИТЕ СИ!Сега само това е ВАЖНО!!!На никой не може да разчитате - само на собственото си усилие,внимание и осмисляне на ситуацията!!!За ВАС на никой не му ПУКА!!!ВАШИЯТ ЖИВОТ е само ВАША ГРИЖА!!!ИМа време...скоро, съвсем скоро има КОЙ да СЪДИ всеки безсрамен и нагъл до Безумие ГРЕШНИК,крадец,Лъжец,Мошеник - натрупал зверски грехове!!!
    И нека БОГ да НИ ПАЗИ!!!
  • 32 Danys

    3 15 Отговор
    Значи ако от тук пишещите някой зарази моите родители примерно, искам да знам как ще си понесе отговорността! Слушам предложения!!!

    Коментиран от #63

  • 33 ББ няма рейтинг, но не иска да го приеме

    42 2 Отговор
    НЕ искаме никакви ваксини от САЩ и каквото и да било. Абсолютно нищо не искаме от САЩ и Американците. Ако ти дадат нещо не се знае с КАКВО ЩЕ ТЕ ЗАРАЗЯТ. ИСКАМЕ ДА СЕ СЪБУДИМ ЕДНА ХУБАВА СУТРИН И ДА ГО НЯМА БОЙКО, ГЕРБ и Американците да са напуснали България. Тогава с вируса ще се справим много бързо и държавата си ще възстановим ОТЕЧЕСТВОТО МИ ЛЮБИМО, БЪЛГАРИЯ. ГОСПОДИ ПОМОГНИ НА БЪЛГАРИЯ И НИ ОТЪРВИ ОТ БОЙКО, ГЕРБ и АМЕРИКА. АМИН.

    Коментиран от #52, #74

  • 34 Danys

    1 8 Отговор
    DW ги чета от няколко дни, Факти са преписали от там...
  • 35 Danys

    4 26 Отговор
    Абе за вас, хора, извънредно положение нищо ли не значи? Какъв рейтинг, какви пет лева? Кога бяха Факти в Израел и в други държави?! Я, да чуем Факти какво друго работещо предложение имат относно създалата се ситуация, или можете само кипи-пейст?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Danys

    5 28 Отговор
    Аз не знам защо всички мрънкат? Хора не сте ли свикнали на дисциплина? Елементарно е. Ако ви се виждат много правилата за два месеца, ами идете в Северна Корея, или Венецуела например? Ако въобще знаете за какво говоря...

    Коментиран от #40, #51, #59

  • 38 Разби града

    7 3 Отговор
    Бате Бойко спаси Пловдив. Махни това нахално и елементарно женче мадам лъжа областната
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 00000014

    22 2 Отговор

    До коментар #37 от "Danys":

    Ти разлика между дисциплина и стремеж за избягване на потискането от страна на господа крадците управляващи правиш ли? Питам, защото много добре знам какво е дисциплина от 5-годишното ми присъствие във висше военно училище, а поразиите и маниите за величие и кражби на управляващите "елити" по цял свят, които са разтревожени доста силно за живуркането си в охолство, се вижда от всички непредубедени хора.
  • 41 Danys

    2 13 Отговор
    До многото нули... Да! Правя! Аз като студент живях в европейска държава, от най-белите, доооста дълго време и бих казала, че тази държавата в сравнение с България беше полицейска и законът беше над всичко! А между другото в тази същата държава докато бях там се разразяваха скандали за корупция. Вече не живея там, но следя новините. И да, и скоро четох за поредния скандал с политик, замесен с руски олигарси. Корупция има навсякъде, не се заблуждавайте, хората са алчни без значение кой какъв е и от къде е. Разликата е там, че при тях нещата с вируса вървят в момента много НС зле, а при нас ситуацията е овладяна, поне засега! Достатъчно дълго живях в странство за да знам и техния манталитет, и да, всички са разглезени като става дума за правила и не искат да се спазват! Не защитавам никого, интересува ме само изхода от кризата. Точка! Ако се справят добре ок, ако не на изборите ще се видим. Поздрави со многото нули и 14 накрая!
  • 42 Истината е

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ръмпези":

    Че и мен ме е грижа пък до къде стигнаха разследванията по този въпрос .Но ......Корона вируса е виновен за всичко.Накара ни да забревими много неща за престъпните му далавери.
  • 43 Истината е

    9 1 Отговор
    Че и мен ме е грижа пък до къде стигнаха разследванията по този въпрос .Но ......Корона вируса е виновен за всичко.Накара ни да забревими много неща за престъпните му далавери.
  • 44 Danys

    3 12 Отговор
    И мен ме интересуват далаверите на тоя и оня и ако може да се разкара от властта. Всички хора са алчни. Лошото е, че не виждам алтернатива. А вие?
  • 45 ББ няма рейтинг, но не иска да го приеме

    12 1 Отговор
    НЕ искаме никакви ваксини от САЩ и каквото и да било. Абсолютно нищо не искаме от САЩ и Американците. Ако ти дадат нещо не се знае с КАКВО ЩЕ ТЕ ЗАРАЗЯТ. ИСКАМЕ ДА СЕ СЪБУДИМ ЕДНА ХУБАВА СУТРИН И ДА ГО НЯМА БОЙКО, ГЕРБ и Американците да са напуснали България. Тогава с вируса ще се справим много бързо и държавата си ще възстановим ОТЕЧЕСТВОТО МИ ЛЮБИМО, БЪЛГАРИЯ. ГОСПОДИ ПОМОГНИ НА БЪЛГАРИЯ И НИ ОТЪРВИ ОТ БОЙКО, ГЕРБ и АМЕРИКА. АМИН.

    Коментиран от #50

  • 46 Danys

    1 11 Отговор
    Да бе, разбрахме, че не искаш ваксини от САЩ..
    Хора, разберете, в криза сме! В такова положение се мисли какво имаме, с какво разполагаме, как да излезем от проблема с най-малко жертви - икономически и физически... Не се сравняваме с този и онзи, това не помага особено. Какво сравняват Факти с Израел?! Кога бяхме близо до техния стандарт някога? Все едно да сравняваш круши с ябълки. Защо Факти не сравнят с Венецуела, питам аз? Пак казвам, всички ние тук пишещите ни интересува В МОМЕНТА изхода от кризата, или бъркам?
  • 47 Стига с тези приказки

    16 1 Отговор
    Това ако е правителство,значи земята е плоска.За 6 години се нагледах на управлението им на местно ниво тотална корупция и конфликти на интереси,лъжи и измами,а думата им не струва и 1стотинка.Големи хора на възраст и с по 2 3 деца,а лъжат и мажат както ние като бяхме деца.С две думи член на ГЕРБ= изпечен измамник.
  • 48 Danys

    3 7 Отговор
    До Стига с тия приказки.
    Статията, преписана едно към едно е от Дойче Веле, което нито е Дойче, нито е Веле, заедно със запетайките...
    Статията е относно Ковид- 19.
    Корупцията в управлението е ясна навсякъде. Пак казвам и в чужбина също.
    Някой от вас има ли по-добро предложение в момента или просто си пишем ей така, на вятъра?

    Коментиран от #53

  • 49 вили

    12 0 Отговор
    КОЛКО СА БЕЗРАБОТНИТЕ В БЪЛГАРИЯ И КАКВО СЕ ПРАВИ ЗА ТЯХ В ТАЯ КРИЗА ДА ВИДИМ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕС КАКВО ПРАВЯТ ЗА ТАКИВА ХОРА
  • 50 България 16 република на СССР

    2 14 Отговор

    До коментар #45 от "ББ няма рейтинг, но не иска да го приеме":

    Абе няма рейтинг, ама на изборите пак ги мачка.
  • 51 България 16 република на СССР

    2 11 Отговор

    До коментар #37 от "Danys":

    Каква дисциплина искаш от комунисти.Те само искат да нареждат но и не да се подчиняват.
  • 52 България 16 република на СССР

    2 10 Отговор

    До коментар #33 от "ББ няма рейтинг, но не иска да го приеме":

    Само че хората не мислят така и все си го избират.

    Коментиран от #55

  • 53 Наблюдаващ

    7 0 Отговор

    До коментар #48 от "Danys":

    Ами то си пише , че е от DW .По-интересно е , че обръщат палачинката ! Въпроса е Защо ?
  • 54 Ти си бил уникален тъпак и олигофрен!

    1 9 Отговор

    До коментар #39 от "Behemoth":

    Що не изчезнеш от тук?! Я си виж минусите и се разкарай, нещастнико атеистично-комуноиден!
  • 55 ХА ХА ХА

    3 2 Отговор

    До коментар #52 от "България 16 република на СССР":

    Това ли е другият сайт ма 🐀 ?
  • 56 Фермер

    12 0 Отговор
    Стига вече.В нашите партии няма комунисти,социалисти,либерали,ционости,фашисти,патриоти,нацисти и секви други ...исти.
    Всички са там за далаверите,никой не го е еня за България и Българите.Външната политика се води само в посока -далавера за тяхните фирми.Партийте служат само за разединяване на народа.Разделяй и владей.Докато ние се джафкаме те си редят схемите.Това трябва да се свърши вече.Хора един живот живеем, докога така?Ами нашите деца какво наследяват?Една разрушена бедна държава.Мъка ми е на сърцето.За вас не знам.Господ да пази добрите и невинни хора.
  • 57 Лъжа

    9 0 Отговор
    След лъжа,нагнетяване на страх,паника,пандемияяяя алоуууу не всички са овце да вярват на лъжите на мародерите !

    Коментиран от #92

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Свински пирус

    1 1 Отговор
    18 януари 2020 18:38
    51-годишен мъж от село Борино почина в болницата в Смолян

    Първа жертва на свинския грип в България за сезона. Почина един от пациентите със свински грип в Смолян, съобщи БТА.

    Първата жертва на грипния щам H1N1 в областта е 51-годишен мъж от село Борино, починал в болницата от тежки белодробни усложнения.

    ГРИП В ПЕТ ГРАДА: Наближава ли епидемия?

    Пациентът постъпи в МБАЛ- Смолян в тежко състояние с вирусна пневмония и в продължение на дни беше на командно дишане. Изследвания в референтна лаборатория потвърдиха, че става дума за щама H1N1, известен като свински грип. Още два доказани случая на свински грип са регистрирани в смолянската болница - 7-годишно дете, което оздравя и 37-годишна жена.

    Според лекари от МБАЛ - Смолян, пациентът е починал от усложнения от заболяването.
  • 62 Гугльо

    1 1 Отговор
    Пулмолозите отделят хората, които са рискови - това са сърдечносъдово болните, белодробно болните, хората с диабет и други сериозни заболявания. В тази група влизат и пушачите, защото тютюнопушенето уврежда локалната защита на белия дроб, каза д-р Ангелова.

    Тя призова белодробните пациенти да приемат редовно своите медикаменти и отрече, че при COVID 19 не трябва да се използват кортикостероиди.
  • 63 Лекар БГ

    4 3 Отговор

    До коментар #32 от "Danys":

    Аз съм от тези,които спазват ограниченията.И влезна ли в затворено помещение-слагам маска.За родителите съм притеснен.Но майка ми е на 86.А тъстът на 87 г.Много повече съм тревожен за децата.Студенти.Мит е,че младите са застраховани. Семейните приходи рязко се стигнаха.И двамата заработваха парички преди кризата-вече не заработват. Стоят си в къщи. И аз не заработвам....вече. Иначе-да са ни живи и здрави родителите. Че майка ми е с висока пенсия и помага на внуците.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Byg

    3 3 Отговор
    Поредните глупости изпляскани в клюкарника . Червените маймуни не могат да се примерят че отиват на кон в ауспуха и наритаха троляака яко да се захваща с лайнаата. Нещастници.
  • 66 5кшгш

    5 1 Отговор
    НА ВСИЧКИ ПИСНА КАРАНТИНАТА,УТРЕ 5000000 ЗДРАВИ ДА ИЗЛЕЗЕМ НАВЪН ,ДА СЕ НАПЛЮЕМ И ДА СЕ ПРИКЛЮЧИ !!!

    Коментиран от #91

  • 67 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    И какво от това, че "хомо сапиенс" се възмущава от някой неадекватни мерки на Правителството. И за какво се сърдят на Николо Макиавели - " Лъжата, вероломството, жестокостта са добри, когато са необходими за укрепването на властта !?" И откакто човекът съществува до ден днешен, въпреки всичките "равенство, братство, свобода", демокрация, /тая най-много ми харесва с определението "българска"/,"Вся власть советов", " Човек за човека е приятел, другар и брат" и т.н., и т.н. "На владетеля е необходимо да владее добре похватите на звяра " И той си ги владее още от времето на Каин, убиеца на Авеля ! Коя е тази власт, която
    "произтича от народа и принадлежи на народа" Няма такова нещо....Хареса му на Хитлер - Б.Филов, на Й.Сталин другаря Димитров, хареса му на "нашия" Н.С.Хрушчов - другаря Живков, хареса си чичо Сам - господата Ф.Димитров, И.Костов, Б.Борисов, Р.Плевнелиев......... Кой ще каже "Копче" ? Ха , "Дойче веле" !? Смях в залата..........
  • 68 Борис Бойков

    4 2 Отговор
    Няма да се съкращава даржавната администрация, напротив ще получат по 5 000 лв. Великденски бонуси ! От 1 април, като нашега депутатските заплати се вдигат с 20 %. Теглим 5 милиарда евро заем за да покриваме загубите от некъдърното и корумпирано управление на ГЕРБ ! Дийй българино, дийййй...опъвай здраво !!!

    Коментиран от #90

  • 69 Много добра снимка!

    4 2 Отговор
    Показва едно лице на нивото на застаряващ макак, който дори маската не знае как да си сложи, за да се крепи на премиерския стол е готов да срине едва крепящата се икономика. Иконимика която се крепи на парите изпратени от децата ни от чужбина, които са повече от заработените, на Европарите, като 30% веднага се връщат, 30% краде Единствния и Неповторим премиер, а с останалото каквото стане. Нивото му на IQ е колкото номера на обувките му но решава проблемите от изкуството през медицината до спорта. И то така, че един сегмент в държавата няма шанс. Всичко е унищожено, разбито, смазано, погерберено от хиляди неграмотни, лъжливи и алчни калинки. От това което сме видяли от него знаем, ще продължи агонията до 13 Май, да открадне от заема колкото може и ще се моли българина да си трае. Този път нема да му се размине!!!! Важното е да не му позволим да избяга!!! Президента да е в готовност със своите хора, да заградят летищата и границите и цялата шайка от МС да се прибере на топло. Да връщат заграбеното защото е десетки милиярди!!!! И съд за всички които са ни грабили от 1989!! Нещо като Нюрнберски процес, целия народ да ги гледа на подсъдимата скамейка!
  • 70 Нора

    2 0 Отговор
    https://www.svobodnaevropa.bg/a/30522353.html
    1358 млрд евро - къде отидоха, та искат още 10 млрд лв?!
  • 71 Матей

    4 2 Отговор
    Твърде вярна и остра статия,наистина ни управляват сатрапи,подвластни на метрополията САЩ.Мислите ли,че всичко което ни се случва не е наредено оттам,макар понякога да има проба-грешка,временни засечки поради явната несъстоятелност на предложеното решение или пък от тежките вредоносни последици.Отлагат,не отменят,изчакват да отлежи и после автоматично да го наложат без обсъждане.

    Коментиран от #89

  • 72 9689

    4 3 Отговор
    За мутрата-престъпник всичко е далавера.Той не знае друго освен да краде.При него това е вродено.Така е щом има будали.

    Коментиран от #88

  • 73 Боко 1

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ръмпези":

    И аз искам да знам бе хора,Боко знам че не искаш да ни занимаваш,ама на нас ни пука .....
  • 74 Мао Цзъ Дун

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "ББ няма рейтинг, но не иска да го приеме":

    Хaйдe мaлкo дa пocпрeм ,дa ce oргaнизирaмe и дa cпрeм бълвaнeтo нa oтрицaниe и нeгaтивнa eнeргия . Хaйдe дa нe ce зaхвaщaмe c "гoлeмия "прoблeм ,чe билa cпуcнaтa eднa зaпoвeд пък пocлe oтмeнeнa . Aми aкo нe e удaчнa щe ce oтмeни , пocлe aкo ce рaзбeрe другo пaк щe ce прoмeни. Или кaквo дa ce прaвим нa бeтoнни глaви и дa държим кaтo удaвeни. Eжeднeвнo пoлучaвaмe примeри oт прeхвaлeнитe други "бeли" държaви ,кoитo днec кaзвaт eднo ,утрe гo прoмeнят и aхa дa ги пoхвaлим зa нeщo ,кoeтo прaвят пo-дoбрe oт нac и в cлeдвaщия мoмeнт гo прaвят кaтo нac. Aмa нaли дa мрънкaмe
    нoн cтoп ,тoвa някaк cи ни извиcявa кaтo aрхи умници рaзбирaщи oт вcичкo , a oнeзи кoитo cмe били избрaли ,тe били глупaци и тъпaнaри и мoшeници . Тeзи кoитo cмe избрaли ca тoлкoвa глупaци,тъпaнaри и мoшeници ,кoлкoтo cмe ниe ,ни пoвeчe ,ни пo-мaлкo. Рaзбрaхтe ли AНДРEШКOВЦИ !
  • 75 Говори се много

    0 0 Отговор
    че Божков и Цветан подарили на главния, комлект зашитни маски СЪС Cоvid-19
  • 76 Наблюдател

    2 1 Отговор
    Ще видим какво ще се случи с "рейтинга му" когато народа вече няма с какво да копува храна за децата си! A голяма вероятност има както вървят нещата "рейтинга" да му се окаже и последната грижа....

    Коментиран от #83

  • 77 HohoBoho

    0 0 Отговор
    Добра идея е да се разположат снайперисти по покривите...
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Sochi

    1 0 Отговор
    Не разбирам защо триете мнението ми. Не обиждам никого.
  • 81 Sochi

    2 0 Отговор
    Или може би Факти не борави с факти?
  • 82 Sochi

    3 0 Отговор
    Професор Катасонов обича да задава на студентите следния въпрос: „Кой е основният ресурс на съвременната икономика?“. Отговорите са различни: петрол, пари, знания. И всичките – грешни. „Основният ресурс на съвременната икономика — тържествено провъзгласява професорът — това е глупакът. На него можеш да му пробуташ всичко“. Следва смях в залата 
  • 83 България 16 република на СССР

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Наблюдател":

    Тоя народ дето къта 50 милиарда в банкови депозити ли. Нема да умре от глад.
  • 84 ВЯРВАМ СЛЯПО НА

    0 0 Отговор
    БОЙКО , ОСОБЕНО СЛЕД ПОСЛЕДНИЯ ЗАЕМ

    Коментиран от #87

  • 85 Stefan

    3 1 Отговор
    Без да искам да звуча цинично, имаме под 500 установени случая за почти три седмици, това ли е великата пандемия, която налага това икономическо и социално безумие? Има ли връзка това "убиване" на икономиката с отказа на българските банки да отварят фирмени сметки на европейски граждани, което на практика е грубо погазване на всякаква законност? Кой и защо иска да "убие" икономическия живот, за крепостничество ли ни готвят или за робовладелския строй?

    Коментиран от #86

  • 86 България 16 република на СССР

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Stefan":

    Спазваме карантината. Можем да бъдем като Италия,Испания,Нидерландия. Не вярвам да искаш това.
  • 87 България 16 република на СССР

    1 1 Отговор

    До коментар #84 от "ВЯРВАМ СЛЯПО НА":

    Ами нали искаш да папкаш????
  • 88 България 16 република на СССР

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "9689":

    Ами осъди го.
  • 89 България 16 република на СССР

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Матей":

    Май сме членове на ЕС.Каквото за тях,това и за нас.
  • 90 България 16 република на СССР

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Борис Бойков":

    Това управление го избира народа,а не комунистите.
  • 91 Деро

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "5кшгш":

    Смех,смех,смех
  • 92 България 16 република на СССР

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Лъжа":

    Алоууу.Оди в Италия щом не верваш,ако ти стиска.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.