Last news in Fakti

4 Април, 2020 13:57 19 245 251

Нека сега всички бъдем Бойко Борисов

  • коронавирус-
  • бойко борисов

Единственото, което може да се случи, ако месец и половина бъдем един отбор, е да оцелеем

Нека сега всички бъдем Бойко Борисов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Иска Ви се или не, но извънредното положение в България официално е удължено до 13 май. Самият факт, че все още обсъждаме дали мерките срещу коронавируса у нас са точни, доказва колко добри са те. Някои мислят, че не е страшно, че няма нужда от извънредно положение и други рестрикции. А все още не е страшно, именно защото този път властта взе точните решения и мерките сработват. Това трябва час по-скоро да осъзнаят абсолютно всички. За да не дойде моментът, в който да признаем колко добри са били мерките, но вече гледайки страшни неща от екраните.

След първоначалния шок от непознатия коронавирус, който ни държа в тотален ступор около десетина дни, започнаха постепенно отново да се надигат низките страсти, типични за ежедневния ни бит. И сякаш бързо се забравя, че сега не сме в ежедневен, а в извънреден режим на функциониране. Започнаха да валят предупреждения от знайни и незнайни теоретици за подготвяне на диктатура, за ограничаване на човешки права. Сякаш това правителство с нетърпение е дочакало наличието на беда като коронавируса, за да ни сложи хомота. Едва ли точно от това има нужда.

Сега всеки дърпа към себе си. Бизнесмените искат старите си печалби, работниците - да имат работа, семействата - да не са вкъщи, планинарите - да ходят на планина и т.н. В години на пазарна икономика и досегашен непрекъснат растеж, стария живот всеки ще си получи бързо след края на кризата. Единствено се иска да е жив и здрав.

Отличителната характеристика на почти всички критики е, че те идват от хора с различна политическа насоченост от тази на управляващата партия. И решенията на Борисов в момента се коментират на политическа основа, сякаш това е някаква идейка за вдигане на данъците или за купуване на американски изтребители. Ами не, не е. Това е извънредно положение, заплахата е над всички нас и тук няма значение кой взима решенията, стига те да са правилни. Създава се усещането, че мнозина се дразнят единствено от това, че точно Бойко Борисов им казва какво да правят, а не някой друг партиен вожд например. Това е проблемът, а не толкова в самите ограничения на извънредното положение. Вероятно мнозина ще скочат първосигнално и срещу този коментар. Нека първо се замислят сега ли е моментът за пристрастия или да се опитаме да ги овладеем и за следващия малко повече от месец да приемем министър-председателя си такъв, какъвто е. С ясното съзнание, че това ще е от полза за всички нас. Месец, който започва с примамливо време през цялата следваща седмица.

Борисов не спира да повтаря, че едва ли не в цял свят ни дават за пример за навременните мерки. Често ни е дразнил с безкрайната си самовлюбеност, субективността, маниерите. Не промени България, така както много хора се надяваха. За мнозина той отдавна е лъжливото овчарче. Но в настоящия случай не е така. Когато това с коронавирусa отшуми колкото искате търсете отговорност за стотиците останали неточни решения или липсата на такива от управлението на Борисов. Догодина има избори, всеки ще получи тази възможност. Едва ли сте толкова нетърпеливи.

И за да е категорично ясна целта на този текст - той не идва от традиционен защитник на ПП ГЕРБ или Бойко Борисов. Напротив.

Разбира се, не трябва да не се дават никакви различни идеи или предложения, например за масовото тестване, за финансовите мерки, тъй като кризата има много нюанси. Добре знаем, че в България, ако не се грижим за благоденствието си, политиците едва ли ще го направят, но в този случай, що се касае до основните решения - извънредното положение, действията на правителството, Националния оперативен щаб и Медицинския съвет, сме от един отбор. Всякакви коментари, които точно сега подриват доверието към властта, могат да бъдат отложени. А от политиците се иска единствено да не злоупотребяват с това.

Няма адекватен политик в света, който да вземе мерки, различни от тези, които взима българското правителство. И дано никога управлението на държавата не попада в ръцете на голяма част от бунтуващите се сега. Отговорността за хиляди човешки животи не е шега работа и е съвсем различно от това да даваш акъл отстрани, за да се правиш на велик и различен. Сега не е моментът да сме нетърпеливи бунтари. За овладяването на тази криза оценка ще дава историята след време. Още отсега обаче за здравните мерки на българското правителство можем да дадем добра оценка. За да получим и ние самите тази оценка в края, трябва да осъзнаем, че и ние сме част от историята. А историята помни хуманистите, не егоистите.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 212 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    177 11 Отговор
    Да пази Господ..........

    Коментиран от #133, #157

  • 2 Абсурд

    230 27 Отговор
    Та той през час се мени !

    Коментиран от #136

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Май май

    240 12 Отговор
    Някой бърка оцеляването с изцеляването.
  • 5 SARS

    282 22 Отговор
    За Бойка няма ли карантина само той обикаля във всички градове? :)

    Коментиран от #109, #237

  • 6 Народът както е в правото да дава власт

    210 23 Отговор
    На ИЗБРАННИЦИ да УПРАВЛЯВАТ В ХАЗНАТА ДА ИМА ЗА ТЕЖКИ ГОДИНИ, ТАКА Е В ПРАВОТО СИ ДА ВЗЕМА ВЛАСТ, КОЯТО Е ДАЛ, ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИЗБРАННИЦИ СА ИЗЛЪГАЛИ И ОГРАБИЛИ НАРОДА И В НАРОДНАТА ХАЗНА НЯМА НИЩО, ПРАЗНА.

    Коментиран от #55, #60

  • 7 Фактъ

    251 35 Отговор
    Значи , сега и аз да се чувствам , като собственик на къща в Барселона .

    Коментиран от #31, #250

  • 8 Русенец

    337 43 Отговор
    Бойко е един САМОХВАЛКО, ЕГОИСТ , най-големия ВИРУС за Балгария, който ни държи в карантина вече 11г.
  • 9 Честен

    63 167 Отговор
    Нямам фаворити сред политиците но не мога да отрека,че някои от тях проявиха разум и силен характер точно в момент който изисква правилни решения и мерки.
  • 10 123

    182 26 Отговор
    ако сме бойче, къщи в барцелона ще има ли
  • 11 неповторим

    158 16 Отговор
    Като Баце няма втори. Първи МП сред футболистите и най-добър футболист сред политиците.
  • 12 ха ха

    170 26 Отговор
    Нека да умира тъпия глиган!!!
  • 13 Teo

    192 26 Отговор
    Старите хора имат една поговорка!!Голо здраве без пари си е жива болест!!Някой фа му го каже на нашия СПАСИТЕЛ!!!
  • 14 АЛ КЛ

    27 155 Отговор
    " Няма адекватен политик в света, който да вземе мерки, различни от тези, които взима българското правителство" Най после нещо добро, от "бунтари и разбиращи"
  • 15 vvvvv

    233 21 Отговор
    Аз не мога да бъда в отбор с ТИКВИ, РЕКЕТЬОРИ, КРАДЦИ, НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, а и УБИЦИ от близкото минало.
    Това заглавие ме кара да ви забравя като журналисти. Това са хора, които не изкарват пари и не плащат заплати и осигуровки. това са чиновници. Те не могат да са полезни СЕГА.

    Коментиран от #241

  • 16 Юсуфф

    213 16 Отговор
    МЕРСИ, АЗ НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ТИКВА .

    Коментиран от #37

  • 17 Influenza

    83 15 Отговор
    Форца Баце инфлуенсъра
  • 18 Навуходоносор

    182 21 Отговор
    Авторът несъмнено е във възторг не просто от удачните и премерени действия на управляващата партия, но и от щедрото ѝ възнаграждение.
  • 19 Цвъки асансьора

    199 26 Отговор
    Авторче, колко взе за да се наведеш пред Тиквата?

    Коментиран от #25, #58, #251

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Zizi Zomb

    153 14 Отговор
    Факти с тези гламави заглавия директно влизате в дефиницията на господаря ви-"МИСИРКИ".
  • 22 Калчу

    78 11 Отговор
    ДУШМАНИИИ
  • 23 Zizi Zomb

    141 17 Отговор
    Абе Хаджийски дълго ли го мисли това заглавие на статията .
    Ако има Галфониада ще спечелиш златния медал .

    Коментиран от #154

  • 24 Край

    153 17 Отговор
    Валери Симеонов да почва ограда по сръбската граница и по Дунава. Очаквам милиони мигранти от Швеция, Англия Италия и Испания да опитат да нахлуят в България. Всичките впечатлени от борбата на Борисов с вируса ще искат да живеят под мъдрото му ръководство.
    Всеки ще иска да е Борисов. Бойко Борисов.
  • 25 Симеон Дилев

    89 23 Отговор

    До коментар #19 от "Цвъки асансьора":

    Абе мама му стара, защо все някой да е взел пари, за да напише нещо, бе? Автора е прав до някъде, но покрай генерално добрите мерки има много големи глупости, заради които няма как да не псуваме Тиквата и слугите му.

    Коментиран от #177

  • 26 Винету Борисов

    47 50 Отговор
    Няма как всички вкупом да сме толкова прости. Впрочем, това е мечтата на фатмака - всички да влизат различно умни, а да излизат еднакво тъпи.
  • 27 оцелял от турското робство

    85 7 Отговор
    Ще поживеем, ще видим. Дано да доживеем, за да видим. Всеки интелигентен, хуманен и добър човек е достатъчно отговорен и за себе си, и за децата си, и за внуците си, и за всички около него, без да проявява егоизъм и омраза към ближния си. Затова няма нужда от непрекъснати хвалби, непристойни словоизлияния на невъзпитан, да не кажа просташки, език и обидни изрази. Трябва да извадим доброто от себе си, да бъдем себе си, а не някой друг и тогава ще преборим всички видове вируси - и здравни, и социални, и душевни, и политически, и икономически, - и така ще се справим, както винаги сме успявали ние, българите.
  • 28 М Дааа

    140 22 Отговор
    Благодарим за облъчването . А наистина идват избори и ГЕРБ си заминават като СДС безславно в историята. Бойко мина някакъв предел на арогантност . А хора които търсят световни новини цензурирани тук знаят че Швеция си я кара по старому без проблеми и катаклизми хората са по паркове и заведения всички работят криза няма "война " няма. Австрия обмисля да разпусне мерките след около седмица въпреки че имат повече проценти от населението спрямо нас заразени. В Италия от 2 дни са разрешени разходките . Ние сме както винаги по-католици от папата че да ни похвалят

    Коментиран от #34, #145, #209, #233, #234, #235

  • 29 4532

    33 90 Отговор
    Ами точно ,че критици много, но никой не дава предложения по-добри и адекватни .Само излизат изказват се против Борисов и пак се скриват .Никой не иска да поеме отговорност, а само да се възползват с критиката си. Президента се показа и критикува спекулата и как се притеснява за народа БСП и те се притесняваха и направиха предложение, което се прие. На другия ден изкараха Президента да им наложи ВЕТО на предложението и си признаха, че не е добро. Щели да га поправят и забравиха.Президента и той забрави загриженоста си за спекулата и бедните мизерстващи, беше загрижен и ни каза-Пазете възрастните си родители баби и дядовци !Вчера излиза и е против мерките-по-добре да се мре от вирус отколкото да ни умре икономиката. Коя икономика другарю,когато световната е в колабс, дайте идея коя и каква е българската при положение на изолация в цяла Европа и не само?

    Коментиран от #210, #227

  • 30 GBP

    25 79 Отговор
    Eй много разбирачи в тази България разбират от футбол, политика,финанси а бе от всичко .А ако от вас зависи да избирате дали да измре цялото ви семейство или да ходите на работа кое бихте избрали бастуни смотани . Много лош материал в тази България .Бог да пази България

    Коментиран от #245

  • 31 Винету Борисов

    67 7 Отговор

    До коментар #7 от "Фактъ":

    Шшшшшт, да не те чуе жената, щото тя къщата върви с младо гадже и незаконно дете (за което то няма вина).
  • 32 Не няма да БЪДЕМ, ББ с 0% поткрепа

    52 14 Отговор
    Да.....
  • 33 Булгаристан

    108 21 Отговор
    Поредният плазмодий-журналист!
    И затова България е на последно място по свобода на словото!!!
    Нема такава държава!
  • 34 Тръмпъ

    38 10 Отговор

    До коментар #28 от "М Дааа":

    Тъжен рекорд в САЩ - 1480 души починаха за 24 часа
  • 35 ime

    87 10 Отговор
    Само да не стане ситуацията "български реотан" , сиреч да преиграем. Властта де. Българина не е прост, щом му дадоха възможност овреме си седна на гъза и дисциплинирано чака резултат. Изключвам циганьора и традиционната бройка непукисти които се срещат не само у нас. При условие че едни от първите се стегнахме вече трябва да сме на пика, ама с тая наша статистика...като че ли умишлено е нагласена със стабилен прираст от двайсетина човека дневно. Май на властта и се услади да управлява безгрижно , щото от днес се чуват приказки че и юни ще е така. Целия свят се ослушва за рестарт ние още пикове гоним...

    Коментиран от #36

  • 36 Bul

    7 4 Отговор

    До коментар #35 от "ime":

    хаха да, https://bulgaria-news.livejournal.com/324.html
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Тути

    85 6 Отговор
    Можеше да бъдеме заедно но ни раздели на много бедни и страшно богати. Нали бяхме лош материал и гадове. Мизерията стана майка на нацията. Оцеляваме с кредити. Може да живееме в една държава, но не сме вече еднакви. Робите не забравят синините от бича и следите от теглото. Всичко по реда си. Вечни няма. Всеки си намира майстора и като паднеш от най-високо най-боли.
  • 39 Ръмпези

    55 8 Отговор
    ВИЕ ПОЛУДЯХТЕ ЛИ...АЗ ДА БЪДА ДОКТОР МЕНГЕЛЕ.....БЕЗ МЕН...ПРИВЕТ ОТ БАРСЕЛОНА...
  • 40 Как да стане

    13 16 Отговор
    тая работа ? Да джиткаме насам - натам като изоглавени ?!
  • 41 аненербе

    95 14 Отговор
    АЗ ОТКАЗВАМ ДА БЪДА НЕГРАМОТНА МУТРА ПО ПРЯКОР -ТИКВАТА,ОТКАЗВАМ ДА СЪМ КРАДЕЦ,ПРОДАЖНИК ,ЛЪЖЕЦ ,ИЗМЕКЯРИН И ДА ОСТАНА В ИСТОРИЯТА КАТО БЪЛГАРОУБИЕЦ ПОРАДИ ТОВА ОТКАЗВАМ ДА СЪМ БОЙКО БОРИСОВ
  • 42 копи пейст

    88 13 Отговор
    Мaлкo cтaтиcтикa зa тaкивa кaтo тeбe. Зa пeриoдa 2007-2017 г. oт грип ca ce рaзбoлeли 916 270 бългaри и oт тях ca пoчинaли 16 777. Или cрeднo зa гoдинa бoлнитe ca oкoлo 90 000, a пoчинaлитe 1670. Някoй дa e блoкирaл живoтът в държaвaтa? Дoри ce гoвoри, чe бoлничнитe врeдят нa икoнoмикaтa. A ceгa зa първитe някoлкo бoлни и взривихa икoнoмикaтa нa cтрaнaтa.
    Изтoчникът ми e прилoжeниe 19rh006pr.pdf към НAЦИOНAЛНA ПРOГРAМA ЗA ПOДOБРЯВAНE НA ВAКCИНOПРOФИЛAКТИКAТA НA CEЗOННИЯ ГРИП 2019-2022
    ........................................................................
    пo-мaлкo oт 500 души зaрaзeни, oт тях пo-мaлкo oт 300 бoлни, oт кoитo вeчe 30 /тридeceт/ ca ce излeкувaли, вcичкo тoвa зa пeриoда ДВE - ТРИ CEДМИЦИ, тoвa ли ви e "eпидeмиятa"? A дa, били cа я oвлaдяли! C кaквo? C бeзумнитe рeплики нa Муфтaджийcки или c глoбитe пo 5000 лв зa нeнoceнe нa мacки-нocни кърпички и cъc зaбрaнaтa зa излизaнeтo нa вън?? Хaйдe мaлкo пo-ceриoзнo!

    Коментиран от #66

  • 43 Ясновидец

    59 11 Отговор
    Я, появи се нова Тиква
  • 44 Гост

    82 13 Отговор
    Ако не крадяхте толкоз можеше и три месеца да изкараме, сега сме между чука и наковалнята, защото трябва да избираме заразяване или глад, но бъдете сигурни, че няма да излезете сухи, ще го отнесете.
  • 45 Просто човек

    66 11 Отговор
    Ще спазвам ограниченията, ще съм отговорен към себе си и другите,но никога, ама никога няма да бъда Б.Б.!!!

    Коментиран от #236

  • 46 Браво

    21 6 Отговор
    Спасихте отбора от победа!
  • 47 Geo

    69 12 Отговор
    Явно бая пари са отпуснали на журналистчетата за пропаганда и защитаване на интересите на управляващата ни върхушка - ами то статия след статия или да лижат зад*ка на Тиквун или да плюят я по Китай или Русия.

    Явно усещат “любовта“ на народа за да се бръкнат толкова за защита на статуквото.
  • 48 яко ни лъжат управляващите и фалшивият щ

    61 12 Отговор
    О АЗ НЕ ИСКАМ ДА СЪМ КАТО БОЙКО ФРАНКЕНЩАИНА. БОЙКО ОЗНАЧАВА ДЯВОЛ, ЗВЯР, ЧУДОВИЩЕ. АЗ НЕ ИСКАМ ДА СЪМ КАТО НЕГО. ТОЙ СЕ Е ДОКАЗАЛ СЛУГА НА ДЯВОЛА.

    Коментиран от #132

  • 49 МислещЗаБъдещето

    47 9 Отговор
    Ако си припомним за масовата приватизация, ще разберем, че тя е направо детска игра пред това, което предстои. Ще фалират всички комапии и накрая ЕС и САЩ ще пуснат печатниците за пари и ще ги изкупят всичко и навсякъде. Заеми не трябва да се вземат в такива години... заем се дава на пострадал за да си купи нещата, които са му необходими. Когато всички са пострадали - парите нямат стойност, защото нищо не може да ги правиш. Трябва някой да го разбере и да не насочва умишлено всички да вземат заеми за да плащат задължителнисте си сметки ! Забележете задължителни. Режийните всеки трябва да си плаща, нищо че държавата настоява да не се работи !
  • 50 Винету

    53 9 Отговор
    Съгласен съм,да бъда мутрата Бойко Борисов,ама първотрябва да ми дадете да открадна няколко милиарда и после да опъна на трите писти к*твето -Мис бикини от къщата в Барселона

    Коментиран от #185

  • 51 Жулиета

    18 51 Отговор
    Подкрепям мерките на правителството и Щаба, самодисциплинирам се, желая на всички хора у нас и по целия свят да са здрави, да загърбим омразата и политикантстването, силните личности се отличават в моменти на изпитание.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Да ама НЕ, НИКОГА ТИКВА

    64 8 Отговор
    От ГЛАД умри, но ТИКВА НЕ БЪДИ!!!

    Коментиран от #242

  • 54 МиткоКитката

    54 8 Отговор
    То ние от 10 години май само оцеляване.
  • 55 666

    37 6 Отговор

    До коментар #6 от "Народът както е в правото да дава власт":

    НЕ е виновен този,който яде баницата,а този който му я дава !
  • 56 Жоро

    55 9 Отговор
    много е трудно да бъда бб не мога да съм толкова нагла,необразована и нахална мутра и да крада в такива огромни размери
  • 57 Генерал BUF

    13 58 Отговор
    Браво. Бойко може да е всякакъв, но е на мястото си когато трябва и взима правилните решения. Израстна като политик пред очите ни. Спомнете си Борисов през първият му мандат. Разликата не е само в цвета на косите и наедрялото от годините тяло.

    Коментиран от #63

  • 58 карамфила

    28 9 Отговор

    До коментар #19 от "Цвъки асансьора":

    ебанетот боце е безплатно и се харесва на хаджииски
  • 59 Фигаро

    13 31 Отговор
    Щом си толкова на вътре в далаверите на властта, или си в нея, или си за наказание , че не си отишъл прокуратурата, или си вмирисан червен комунистически трол, който лъже срещу вече обезценените рубли. Или вече ви плащат в Евро миризливци ?
  • 60 Гаргамел

    12 33 Отговор

    До коментар #6 от "Народът както е в правото да дава власт":

    Аве ти да не си бесепар(дпс), на тия от ляво имат фобия че някой друг се облажва от хазната, а те са аут, а когато бяха на власт кво стана 3.7 млрда лева от ктб?!! Да не връщам лентата по назад заменките и прочие.

    Коментиран от #65

  • 61 Тиква

    32 7 Отговор
    А ще ме вземе ли с него в Барселона???
  • 62 Част от народа

    49 11 Отговор
    Господин Хаджийски, на Вас Ви плащат за подобни статии.Дали Ви харесва като погледнете в огледалото или Ви идва да се изплюете е друг въпрос,но аз Ви заявявам категорично,че няма как да бъда "единен" и "заедно" със завършен лъжец,манипулатор и престъпник като Вашия Борисов и партийните му слуги.
  • 63 карамфила

    36 9 Отговор

    До коментар #57 от "Генерал BUF":

    хаджииски , пак ти ли си бе,боико не ти ли плати за хвалбите ами и на трол се правиш
  • 64 Бари

    63 11 Отговор
    Не само ме е срам от дебелия ни премиер, гнъс ме е от него и присташкото му поведение. За 14 години ако беше крал и лъгал с 50% по-малко, днес щяхме да имаме достатъчно резерв за да не се допусне глад, отчаяние и безнадеждност. Пропиля милиярди за безмислени неща и кърпене на дупки а тези милиярди които даде за прословутите Ф 16 ще изчезнат безвъзвратно и самолети няма да има!!!! По последни данни на Пентагона, самолетите ще са готови през....2027!!!!! Докато ги доокомплектоват, подобрят някои системи и станат окончателно готови ще е през 2033!!!! Ха-ха-ха!!! Ако въобще американците ни ги изпратят!!! И кой ще потърси отговорност на Питека за изгубените народни пари, за идиотщините през годините на кретенизъм, предателства и продажност. За половината пари Путин ни даваше два пъти повече самолети и то веднага. Задължително съд за този глиган и палячо, задължително!!!!
  • 65 Поправка

    42 7 Отговор

    До коментар #60 от "Гаргамел":

    От милиардите на КТБ се облажи авера на Борисов-дебеличкото момче.
  • 66 Офицер от бялата гвардия

    9 42 Отговор

    До коментар #42 от "копи пейст":

    Ей, лъжльо, какво като жонглираш с цифри, които едва ли имат нещо общо с истината.Да не мислиш, че някой ти вярва ? Направи нещо просто - пусни си телевизора. Хайде сега пак ми кажи, че земята е плоска и че ни стерилизират чрез самолетите от 10 000 м. височина. Аман от "умни" и "образовани" в някое съветско килийно училище.

    Коментиран от #116, #225

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Никакви пари от МВФ на САЩ

    36 7 Отговор
    Кристелина не работи за българия
  • 70 lupi

    31 7 Отговор
    Ама изобщо не стоят така нещата! Ето едн адържава, в която дори още няма карантина какви мерки взима: Консервативната партия на Великобритания, прилага безпрецедентни социални и фискални мерки! 350 милиарда лири финансова помощ за бизнеса в страната, обезпечаване на заплати в размер на 80 процента, финансов пакет, който ще подпомага самонаети лица (5 милиона) и ще покрива 80 процента от доходите им, опрощаване на 13 милиарда лири дълг на Националната здравна система, практическа национализация на железопътната мрежа, мерки в подкрепа на наематели, 500 милиона лири, в подкрепа на домакинства, които изпитват финансови трудности като резултат от кризата с Covid-19. Почти всички локални кметства на територията на Великобритания, създадоха центрове за подпомагане на всеки, който има нужда от практическа помощ..
  • 71 Лишко

    36 12 Отговор
    А Хаджийски като прави свирки използва ли презерватив? Явно набляга повече на лубриканта. Ще изкара едно помилване по вратлето и по задните части на тялото.
  • 72 Азазел

    21 6 Отговор
    Ако автора има предвид под "Публикувано във факти.бг: критики е, че те идват от хора с различна политическа насоченост от тази на управляващата партия", почти всички които не са се облагодетелствали или не очакват да се облагодетелстват от ПП ГЕРБ, то той е безусловно прав. Слагам "почти всички" защото има и такива, които са се побъркали от страх в цялата истерия и всяка среща с човек за тях е предизвикателство.
  • 73 Всичко е ясно

    39 11 Отговор
    От Мединцинския съвет мъжкар излезе само доцент Мангъров. Псички други са пикня. Не, по скоро пикоч.
  • 74 а бе ейй

    36 9 Отговор
    нямало адекватен политик който да вземел други мерки различни от борисовите !! ами случайно пишещият да е разбрал, че путин въведе карантина САМО за хората над 65 годинии такива с хронични заболявания ?? а да е разбрал например , че себетиян курц не спря цялата икономика на австрия а смо туризма и тръговските центровеи няма забрана да се пътува между градовете или да се излиза за кратки разходки и т.н . мисля , че тези двамата са доста по адекватни и значещи политици от боко
  • 75 Диамантената ръка

    6 10 Отговор
    Ураа, je suis Boiko Borisov😀
  • 76 гост

    48 13 Отговор
    Как можеш да вярваш на човек,който десет години е лъгал и крал.Хазната е празна.Не мога да бъда в един отбор с такива хора.С Борисов ли,с Пеевски или Домусчиев?Или да ръкопляскам на генерала,който през час с гробовен глас брои труповете.Или на Москов който вместо да е в затвора кани президента да диша вирус от тръба.Насаждането на страх води до стрес и болести и разрушаване на имунната система.Не искам да имам нищо общо с тези престъпници.Трябва да се вземат мерки.Хигиена,спазване на дистанция и куп други неща.Трябва да има дисциплина и ограничения.Но този ЩАБ е вреден за хората.Начинът по,който се правят нещата навеждат на мисълта за злаумисъл.

    Коментиран от #99, #125

  • 77 СИНИ СКАЧАЙТЕ

    28 8 Отговор
    Времето на скачането отново дойде. Скачайте отново, има да си Скачате....
  • 78 Мисирка

    20 7 Отговор
    Нещо ми намирисва на стягане на редиците за 2021г., а? Кой ще изпусне благото? Они да робуват, а язе, че се целувам с Меркел, Макрон и Урсула фон Таратайка. Вижда се кой ще бъде шампиона по ски гигантски слалом.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Сирма

    32 10 Отговор
    Бляк , да позная ли от първия път ?. Този Хаджийски автора с дебелите бузи е атеист почитател на герб и лоените топки .
  • 81 С тези платени статии на ГЕРБ

    29 8 Отговор
    Започна скачането отново. Скачайте СИНИ ГЕРБЕРИ и СДС, СКАЧАЙТЕ, ИМА ДА СИ СКАЧАТЕ....
  • 82 възмутен

    28 8 Отговор
    А, МЕРСИ. ТАКА СЪМ СИ ДОБРЕ, и СЛАВА БОГУ, ЧЕ НЕ СЪМ ПРАЗНА и ЗЛОБНА ТИКВА!
  • 83 Петко

    28 7 Отговор
    Дупе да ви е яко може и до 13 юни да я удължът карантината така хубаво да ви побъркат да получавате инфаркти и инсулти и да се пишат като починали от коронавирус важна е статистиката........
  • 84 панагюреца

    22 6 Отговор
    Ще бъдат ли глобени милите ни депутати за струпването при взимането на пробите? Или ще си траят да попитат скъпите ни неподкупни журналисти двамата генерали ?
  • 85 Gen Gurko

    15 19 Отговор
    Напълно съгласен с изводите в статията. Само наблюдавайте сега Швеция, Франция и САЩ. Мисля, че на фона на всеобщото нещастие този път извадихме късмет един път да постъпим правилно и сравнително навреме, независимо от причините.
  • 86 баце

    21 8 Отговор
    сички не мой са толко прости кат мен!!!
  • 87 добруджа

    19 10 Отговор
    Бойко е СИН, колкото мулето е КОН

    Коментиран от #89

  • 88 сори майна

    5 0 Отговор
    https://www.facebook.com/okodavidi2/videos/533341607322730/
  • 89 Правилно

    21 9 Отговор

    До коментар #87 от "добруджа":

    Като му изтъркаш СИНЯТА боя, ще се покаже ЧЕРВЕНАТА.
  • 90 Аман от жълти статии

    23 11 Отговор
    Той правилно каза че сте мисирки. Само Сашо Диков е истински журналист. Яжте му керестака.
  • 91 332дед

    24 9 Отговор
    Да ти е*ем майката проста неграмотна лъжлива и на крадливия продажен бокл*ук!!!
  • 92 Бойкорона

    31 9 Отговор
    Бойкороната е по-опасен ВИРУС!!! Ще се окраде всичко що е възможно!!! Постоянно плашат хората със СМЪРТ с оня генерал където лапа по 25 000лв да ни плаши,че ще мрем! Ако ще мрем да мрем, по добре от тия смотаняци дето си въртят мнението на 5 минути!
  • 93 Не може да се дават измислени резултати

    15 7 Отговор
    за коронавируса с обратна прогресия за една похвала и предизборни точки. Това коства човешки животи.
  • 94 Сините скачаха 1989г. против ВЛАСТТА

    18 10 Отговор
    Сега 2020г. в форумите скачат с платени статии от тях, взели властта, виждайки, че скоро властта няма да е в ръцете им. Скачайте СИНИ, ИМА ДА СИ СКАЧАТЕ..... 2020г. до безкрайност.
  • 95 Некой си

    13 23 Отговор
    Браво! Изключително адекватен текст!
  • 96 Некой си

    13 28 Отговор
    Браво! Изключително адекватен текст!
    Нивото му е такова, че не е по възможностите на повечето българи. Но дай Боже да прочетат целия текст все пак, а не само заглавието. Пък после да вникнат във всяко едно изречение, пък да помислят... Ако има с какво...

    Коментиран от #207

  • 97 Димитър

    15 6 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Няма адекватен политик в света, който да вземе мерки, различни от тези, които взима българското правителство."

    Нямам думи...
  • 98 libengazi

    28 11 Отговор
    Пълен тъпанар! Какви резултати от мерките при положение, че тестват 700 човека на ден - никаква надеждна статистика не може да се направи с толкова проби.
    Единственото сигурно, е че икономиката потъва жестоко, безработицата ще скочи до небето и ще влезнем в невероятна рецесия.

    Коментиран от #101

  • 99 2562

    8 25 Отговор

    До коментар #76 от "гост":

    Хайде, кажи на кого да се вярва-На Борисов, който казва има вирус, спазвайте изолация ,здравето е най-важно и всеки ден е на някъде или на Президента, който се е изолирал и избягва публични изяви, контакти, излизания и ни казва излизайте работете да спасяваме икономиката,макар преди седмица да беше на различно мнение. Единия казва- в БГ няма вирус Бойко лъже за да вземе едни пари, другия излиза и казва има много болни от тези които ни съобщават Бойко лъже за да го похвалят в ЕС .Всеки ползва Бойко като тръмплин за рейтинг и власт и накрая е редом до Бойко.

    Коментиран от #103

  • 100 Браво скачайте СИНИ ЮДЕИ

    17 9 Отговор
    Добре Скачате, СКАЧАЙТЕ ПИШЕЙКИ СТАТИИ, ИМА ДА СИ СКАЧАТЕ.....
  • 101 9373

    20 5 Отговор

    До коментар #98 от "libengazi":

    Какво разбираш под икономика? Каква икономика като почти всички държави са със същия проблем? Какво зависи от България ?Няма износ ,чуждите предприятия са затворени,границите също има зелени коридори но за превоз на стоки от първа необходимост. Освен да се отворят МОЛаве ,заведения, кина и това икономика ли е? Кой нормален при очаквана световна криза ще тръгне да си пазари дрехи обувки по МОЛовете или ще се юрне да харчи по заведения и БГ курорти? Не мисля ,че има толкова идиоти в България, които да тръгнат на шопинг и удоволствия.

    Коментиран от #110

  • 102 Горо

    30 10 Отговор
    След тази угодническа и сервилна статийка, която не прави нищо друго, освен да приглася в общия възторжен хор на мисирките към величеството им Борисов /Ива Николова и Илияна Беновска сега вероятно се пръскат от завист и притеснение/ авторът с мустачето и брадичката може спокойно да се кандидатира за депутат от любимата си партия ГЕРБ!

    Коментиран от #221

  • 103 Corona life

    16 3 Отговор

    До коментар #99 от "2562":

    Вярвай на който искаш но истината е следната Вирус има в цял свят и това което можем да направим за да се предпазим е елементарно носене на маски и ракъвици миене на ръцете къпане пране и лична хигиена. Просто като това ама и много хора са прости тъй че задачата е с повишена трудност.
  • 104 Дивуй

    17 9 Отговор
    Ама къща и манекенка в Барселона ще има ли за всеки? Иначе не съм съгласен да съм бойко борисов .
  • 105 мангуста

    13 10 Отговор
    Василчо, какъв е вкусът на кафявата точка на Борисов? За аромата знаем.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Пръч

    11 10 Отговор
    Не мога да повярвам, че точно този човек ще наше нещо позитивно по адрес на Борисов, но е абсолютно прав...
  • 108 гражданин

    16 8 Отговор
    Ако трябва да сме честни и обективни,превантивните мерки,които наложи кризистния щаб са навременни и точни.Единственото,което трябва да направим е да се доверим на специалистите,да спазваме техните указания и мислейки човешки с главите си,да не се правим на дървени философи! Не трябва да се изпада в паника,но не бива и да се подхожда безсмислено лекомислено. Ако всеки от нас е предпазлив,всичко ще бъде наред.Нека си помогнем сами,за да ни помогне и Господ! А политическите страсти нека оставим за по-късно :)
  • 109 факт

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "SARS":

    от него и вирусите бегат?
  • 110 Пръч

    5 5 Отговор

    До коментар #101 от "9373":

    Дай Боже повече разумни хора като теб.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 ЧЕРВЕН ГЕЙбераст

    19 8 Отговор
    За какъв отбор говори ТИКВАТА? Може ли да има единен отбор, съставен от ЖЕРТВИ и ХИЩНИЦИ?!
  • 113 шумкар

    17 9 Отговор
    Аз съм против политиката на гербажиницата във всякакви те и форми и измерения в начина на печелението на избори и след това анти народна политика която провеждат.Кражбите, държавната бухалка която всеки от власт имащите използват за своя интерес.Върха на цинизма беше изказването на мекерето г.марков в своето словоблудство се унесе и без да иска с думите си потварди очевадното за всички нас че тази шайка с машинации са печелели изборите.г.марков призова на всяка цена да бъде премахнато машинното гласуване за да може бойко да на ръководи и за напред.Как си го обеснявате тези негови думи изречени в ефир......Но това е въпрос който трябва да си разясним след като премине кризата ,за в момента според мен тоталитарното държание на Борисов дава добри резултати.Мерките които налага по безпардонен начин в момента спасяват България от най страшното сега целта ни е да оцилеем и мерките налагани ни от Борисов са адекватни и според мен трябва да се обеденим общата ни цел на всички нас.Ще дойде време и за друго то но в момента посоката вярна...по мое мнение.
  • 114 Обаче

    9 20 Отговор
    Борисов ясно, в прав текст каза вчера - имали три последователни дни с намаляващи заразени, се отива към отмяна на извънредното положение. Хайде да не са три, седмица да е и това непременно ще стане. Засега тенденцията е възходяща. Въпросът е до няколко седмици да се прескочи билото. Може ли малко търпение. И Радев да си остане в просторния кабинет да си върти палците и да не излиза на трибунки да чете с гробовен глас.

    Коментиран от #118

  • 115 Гордо знаме ние боки

    12 7 Отговор
    Пръв учител и мъчител😂😂😂😂
  • 116 ИМПЕРИАЛИСТ

    16 4 Отговор

    До коментар #66 от "Офицер от бялата гвардия":

    " А бе я си интубирай мамата", ИНТУБИРАНЕТО е грижа за най-близките и скъпите ни, питайте в Кризисния щаб, там МУФТАДЖИЙСКИ ще Ви го обясни!
  • 117 Гост

    20 7 Отговор
    Няма как всички да сме ББ, защото това означава да обикаляме ноу стоп из България и да няма карантина и домашен арест....
  • 118 Гост

    10 7 Отговор

    До коментар #114 от "Обаче":

    Ами то от 3 дни има уж намаление на новозаразените! Виж данните! Но е виждам смекчаване на мерките!
  • 119 Наблюдател

    13 1 Отговор
    "Пилците се броят на есен" - т.е. когато свърши епидемията....
  • 120 До 47

    5 11 Отговор
    Май и на пишещите тук идиоти не ви спират парите.
  • 121 балъкчо

    17 4 Отговор
    Ей журналиста, не обричай народа на такава простота
  • 122 ежко

    13 6 Отговор
    "....Самият факт, че все още обсъждаме дали мерките срещу коронавируса у нас са точни, доказва колко добри са те...."?!?

    Ако е възможно, някой да ми подскаже как от едното следва второто?Къде е логиката?
  • 123 Чичо Гошо

    20 5 Отговор
    Не мога да бъда Бойко. Това е обида за интелекта и възпитанието ми. Ще го изтраем.....докато мине вируса. След това ............в Барселона да си ходи.
  • 124 Не иска никога да бъда Бойко!

    29 6 Отговор
    Няма по-голяма обида да ти кажат, че ди като Бойко. Защо не искам ли, ще кажа. Не искам да съм приет за член на БКП на 18 години, да съм бил супер активен комсомолец и да пиша в мотивите за приемане, че съм готов да дам живота си за комунизма! А след 10.11.89 да обявявам БКП за злодейска партия, която го е изучила и дала работа. Да бъда агент на ДС под псевдинима БУДА и да предаван колегите ди от пожарната. После да съм слуга на Маджо, Пашата, Маргините и Бай Миле, да жин мия колите, да ме издигат като бияч на длъжници. Да бъда арестуван в Унгария за крадене на коли и докаран с конвой в София. Да съм въртял бизнес с нелегални цигари и амфети, да предам аверите си но след като си взема парите. Да ме пробутват комунягите нагоре във властта и за да стана Главен секретар, бандюгите от СИК да съберат един милион и да ги дадат на царя. Не искам Доган и Първанов да се застъпват за мен за да ме сложат за Главрн секретар. И така по стълбицата нагоре, смазвайки слабите и навеждайки се на силните. И така до премиер, премиер наричан не без основание Българоубиец и вкарал Бългсрия в Трета национална катастрофа. Като я ограбвал повече от 10 години изнесъл над 30 милиярда по лични сметки. И да ме мразят над 6 милиона българи, а в ЕС да съм за подигравка и посмешище на останалите премиери!!
  • 125 домакин

    9 20 Отговор

    До коментар #76 от "гост":

    Хазната не знам, ама главата ти е празна, подлого русофилска! Хората по цял свят спазват изолация и карантина, в любимата ти Русия до края на месеца няма да мърдат от вкъщи, защото така нареди техния цар, навсякъде има призиви за солидарност, взаимопомощ и човещина, само в празните червени кратуни кънтят залповете на октомврийската революция... Няма такова просто племе...

    Коментиран от #171, #186

  • 126 Дървен Философ.com

    20 5 Отговор
    България ,с или без Коронавирус,намалява с 45000-50000 души годишно.До вчера имаше икономически растеж,ниска безработица и имаше ниска раждаемост,висока смъртност,висока емиграция.Така че ,идвала криза?Тя не си е тръгвала оттук
  • 127 Васил Хаджийски

    16 6 Отговор
    Василе, сигурно не четеш коментарите. Но ако ги четеш знай, че има кой да проклина родата ти до 9то коляно. И на теб и на тези дето са зад теб, докато се дъжиш за палците!
  • 128 хахаха

    19 7 Отговор
    дневно в София умирот средно по 40 души...в цяла България за един месец от "коронавируса" - 14, от които 14 спорни...има ли още някой малоумник да вярва, че този вирус е толкова смъртоносен? Разни паникьори тук и на други места скимтят как две трети от хората щели да умрат , ако не са тези мерки...Както и да е... да искаш по време на социално дистанциране да сме един отбор, е малко тъпоумно...нали ни убеждават, че раделението е равно на оцеляване или нещо бъркам...:)))
  • 129 Защо

    7 17 Отговор
    № 127 кълне като възрастна ромка? Какво му бръкна в здравето написаното? Иска да сме като Румен Радев ли? Така става ли? Да висим в кабинета и си чоплим носа. Да ни носят по нещо да прочетем и пак...

    Коментиран от #191

  • 130 Тая статия

    18 8 Отговор
    Е писана или от секретарката на американската посланничка или от оная кривоуста брънтия,де фъргаше ябълки по президента...
    А може и от сътрудник на дойчевото зеле
    ...
    Пу дайба...
  • 131 Васил

    9 11 Отговор
    Съгласен съм с него ама нещата са лабави транспорта ви върви рейсовете и метрото са пълни с хора трябват ни още по строги мерки иначе няма спасение.
  • 132 не съм комунист

    16 7 Отговор

    До коментар #48 от "яко ни лъжат управляващите и фалшивият щ":

    Не е слуга на дявола а на сащ- за това и подари златните ни мини който за 10 години изнесоха 30 милиарда. И купи едни самолети за 7 милиарда който в последсвие ще ни струват още 15милиарда .Отделно откраднатото за последните 10 години над 100милиарда.Да не говорим за съсипаната икономика за здравеопазването културата образование инфраструктура на която се прави ремонт на ремонта и пенсионна система.Предплати на сащ газ на двойна цена от сегашната.

    Коментиран от #243

  • 133 Бойко крадеца

    18 9 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Да не сме крадци , та да сме с Бойко Борисов?
  • 134 Onq s motikata

    11 8 Отговор
    Вече сме малко над 6 913 000 млн. души.Лека полека идва! Вижда му се края.УРА!
  • 135 Шопо

    13 5 Отговор
    Заедно та и мен да съдят заедно с теб за кражби !!!
  • 136 Премиера сърдитко

    15 6 Отговор

    До коментар #2 от "Абсурд":

    Утре, ще вземе да се разсърди и айдее ,с моделката на АРУБА, а ние
    лапни-шараните тук,а да си бием шамари, още20 години.!
    След него идва, гладния и беден Гешев, и нацията я чака ,кръв,пот и сълзи!
    Майка плаче, акордеон свири, ах сираци, сме, сираци!
  • 137 тъмнокафеви

    8 4 Отговор
    А бре нас ни пуснаха преди 22 дни в петък, тогава обявиха и това извънредно положение. Това 10 дни ли са?
  • 138 Матей

    18 6 Отговор
    Да оцеляваме,или може би властта на ГЕРБ неистово се нуждае от това?Провеждат системно мозъчно промиване с болезнено паникьосващи инсинуации,привеждат данни само в подкрепа на своята теза,колкото и да са деформирани и манипулативни,без намек от противни експертни мнения.Като например,че здравната система била претоварена,оказва се,това е опашата лъжа.Защо пък не,заради един грип да докараш на страната икономическа и хуманитарна катастрофа.КОВИД-конспирация,в общи линии се очертава и след един до два месеца ще бъде доказано и в целия свят.
  • 139 Behemoth

    6 7 Отговор
    САКЪН ....чи колко могат така майсторски да лъжат без да им мигне окото...
  • 140 Бибчо

    18 8 Отговор
    Нали помните преди месец как се изцепи великият кормчия за ония 1000 лв на всеки медик от първа линия. Я питайте сега колко, по колко и кои от медиците взеха тия 1000 лв. И какви са условията за получаването им измислени от шайката.
  • 141 Лаик

    8 13 Отговор
    Добре написана статия.Но аз мисля че всъщност той нямаше /Боко/друг полезен ход.Да навреме ама малко прекалиха с мерките.Вместо да ограничи движението в гетата да не разнасят заразата той ограничава всички нас да не излизаме от градовете.Кому е нужно то е ясно хората от гетата са твърд електорат да не би да му се разсърдят ,че после не се знае.Идват избори.
  • 142 NIKOLAY

    6 3 Отговор
    GOSPODI ....................................
  • 143 Някой си

    10 6 Отговор
    Начи сички Барба Ганьос кайш, а?
    Ми убуу....
  • 144 Матей

    12 4 Отговор
    Да бъдеш или да не бъдеш,в туй е въпроса,екзистенциално,вече се делим на гербаджии и останалите,на привилегировани и низвергнати,аги и раи.Противоречията се изострят,стават непоносими,до какво ще доведат е въпрос на скорошно време.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Защо ББ не беше в София? - в петък

    12 6 Отговор
    , когато заседаваше парламента за бюджета, карантината и др., а си намери оправдание, че инспектира завод в близост до Турция, при това с Хеликоптера, а не с жипа тоз път. Много е интересно.

    Коментиран от #160

  • 149 аз съм за бат Бойко

    10 13 Отговор
    С тия мерки бат Бойко спаси електората на БСП-то, че ако слушахме президента, догодина кой щеше да гласува за тия лъжци.
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 ХамХум

    12 4 Отговор
    Наколенке писаруш,стокхолмски синдром усещам!?
  • 153 бай Шиле

    18 8 Отговор
    Като чета коментарите тук се питам: е кой тогава избра три пъти ТАЗИ МУТРА?
  • 154 Гост

    17 9 Отговор

    До коментар #23 от "Zizi Zomb":

    Колко поклона можеше даа направи автора докато напише тази дълга "Ода на мисирката"
    ?

    Коментиран от #158

  • 155 fakeTAXI

    21 6 Отговор
    статията красноречиво описва състоянието на бг-журналистиката - драскачи, купени и продадени. Платен журналист е като корумпиран полицай - по-отврат нещо няма. А на нашият спасител, господин-бате Бойко Борисов, така или иначе, дните са му преброени. А после, дирекно влиза в историята, като най-голямото и позорно петно, със всичките си "калинки" полуграмотни.
    @Винету, време е да палиш към Барселона, да си харчиш откраднатото, боклук такъв, не те искаме тук, дори и за съд...
  • 156 От Народа

    21 2 Отговор
    Какъвто е НАРОДА, такъв е ПРЕМИЕРА, такива са и РАБОТОДАТЕЛИТЕ. Всеки сам да си прави ИЗВОДИТЕ.
  • 157 Р.радев

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ей "гост",аз само да ти кажа,че си адски прост..
  • 158 Р.радев

    6 7 Отговор

    До коментар #154 от "Гост":

    Ей "гост",аз само да ти кажа,че си адски прост..
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Р.радев

    10 8 Отговор

    До коментар #148 от "Защо ББ не беше в София? - в петък":

    Защото мисли за българите..Ясно,галфон.
  • 161 1234

    16 4 Отговор
    Еми като ще сме заедно,дай малко пари,а не може,значи не сме заедно,говориш пълни глупости,няма пари,държавата е фалирала,парите каде са,данаци немогат да платя,незнам какво ще стане,неизлизам навън,няма как да платя данаци те,това е
  • 162 Усмивката

    20 7 Отговор
    Аз бих перефразирал така....Нека бойко Борисов стане един от нас. Без да се тества. Без маска и дезифинктант през първите дни.Без кола . По рейсовете.Да не ходи на работа и без доходи.
  • 163 Скептик

    15 7 Отговор
    “Сякаш това правителство с нетърпение е дочакало наличието на беда като коронавируса, за да ни сложи хомота.” Абсолютно! Мечтата на Баце и Каскета

    Коментиран от #164

  • 164 pero

    16 5 Отговор

    До коментар #163 от "Скептик":

    автора на статията колко са му платили

    Коментиран от #168

  • 165 Boyko

    8 1 Отговор
    Bate boyko e apostola na koronata to samo steni sipasi ot taq cuma
  • 166 Некомпетентен НИКОГА, ОСТАВКА

    8 4 Отговор
    На НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ.
  • 167 ааа

    15 8 Отговор
    Борисов, долен лъжец и крадец,идва и твоето време...
  • 168 Петърчо

    17 7 Отговор

    До коментар #164 от "pero":

    Че са платили за статията е ясно , но явно е било малко защото по-голяма тъпня не бях чел .
  • 169 гого

    5 6 Отговор
    много добре, браво.
  • 170 0% одобрение на ББ.

    8 5 Отговор
    Никой не се интесува от ББ, всички етнически групи в БГ.
  • 171 ежко

    12 4 Отговор

    До коментар #125 от "домакин":

    Ти пък как се сети,че е русофил?Защо трябва да е русофил?Щото казва истината "право куме та в очи" ли?
  • 172 ХардУъркър

    17 7 Отговор
    Василе, ако се случи и ти да се наредиш на опашката пред Бюрото по труда ще напишеш друга статия с обратен знак, като пост в социална мрежа обаче. Седиш си у вас и си драскаш платени статийки, но не всеки може да си позволи тоя лукс. Някои трябва да се изцапаме, за да произведем нещо (нещо, различно от чесане на езици, колко супер решения е взело правителството). Ситият на гладния на вярва, така че не очаквам да ме разбереш.
  • 173 ЦВЕТКО ЦВЕТКОВ

    13 7 Отговор
    ГЛАВАТАРА НА МАФИЯТА В БГ
  • 174 Подкрепям

    7 24 Отговор
    Бойко Борисов е почтен и добър човек, който говори човешки, за разлика от други празнословци, искрен е и прави всичко за добро! Жалко за вечните критикари, които не искат да признаят качествата му и това, което направи за България!

    Коментиран от #179, #181

  • 175 БАУ БАУ НА ПУТИН

    12 5 Отговор
    КУЧЕТО НА ПУТИН, АЕЦ БЕЛЕНЕ, ХЪБОВЕ,ПОТОЦИ,ТУРСКИ БГ, ВРЪЗКИ СЪС СЪРБИЯ, МАРИОНЕТКА, ВСИЧКИ ИЗБОРИ ОТ 1944 г. СА МЕНТЕ, ЗА ТОВА БУДА Е НАГЪЛ, НИКОЙ ГО НЕЧЕ И ОН ГО ЗНАЕ
  • 176 ГЛАВАНАК

    12 5 Отговор
    Бисер на Бойко Борисов23 Януари, 2017
    Борисов коментира изказване на Корнелия Нинова
    Виждате докъде вчера стига г-а Лъжа, да ме извиняват, че са дами, ама не могат да лъжат така безогледно КАТО МЕН
  • 177 Еблю

    14 3 Отговор

    До коментар #25 от "Симеон Дилев":

    Вярно има мерки но малкото заразени в Бг за мен се дължи на това че не сме така гъсто населени както Италия, Испания, Франция, Англия и др. и не сме притегателна туристическа дестинация като тях което спомага за по малко разпространение на вируса.
    На българина почти му липсва социален живот особенно в провинцията и това води до по малко контакти което намалява риска от зараза.София е най населена и затова има най много заразени плюс това се посещава и от много чужденци.
  • 178 Никакви заеми, Бойко къде са парите

    11 4 Отговор
    НА НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ.
  • 179 Чичо Гошо

    7 4 Отговор

    До коментар #174 от "Подкрепям":

    8 ми клас завършен имаш ли?
  • 180 ИХААААААААА

    13 5 Отговор
    СПАСЯВАТ КРАДЛИВИТЕ БАНКИ, НЯМА ВИРУС, КАРАТ ФИРМИ И ХОРА ДА ТЕГЛЯТ ЗАЕМИ
  • 181 Цветослав

    4 2 Отговор

    До коментар #174 от "Подкрепям":

    Закълни се!
  • 182 СЛАВИ ТРИФОНОВ

    13 4 Отговор
    Глeдaх, рaзбирa ce, брифингa нa oбяд. A бe, ти зaщo ce кaрaш? Явнo в тaзи извънрeднa cитуaция тoтaлнo cи зaбрaвил, чe ти нe cи нaчaлник, дирeктoр, гocпoдaр и oвчaр нa вcички бългaри, a cи тeхeн cлужитeл. И трябвa дa cи oтгoвoрeн, прaктичeн, мoрaлeн и рaзбирa ce – любeзeн. Зaщoтo ти cи cлужитeл нa cувeрeнa, a нe тoй нa тeбe. Мeжду другoтo cи cлужитeл и нa Пaрлaмeнтa, зaщoтo Бългaрия e пaрлaмeнтaрнa рeпубликa, a нe миниcтър-прeдceдaтeлcкa!

    Коментиран от #184

  • 183 вили

    12 1 Отговор
    Долу маските,пари нема действайте!
  • 184 Точно така

    11 5 Отговор

    До коментар #182 от "СЛАВИ ТРИФОНОВ":

    БГ е парламентарна република, което означава че ББ трябва да се подчинява на парламента, а не да заповядва, какво парламента да гласува. Кой не спазва конституцията на република БГ? И каква форма на управление е това?
  • 185 старото

    4 13 Отговор

    До коментар #50 от "Винету":

    не може-милиардите ги открадна вече ФАТМАКА Радев-закъснял си!
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 БУДА ОТ 6 то

    11 5 Отговор
    МАЛУМНИКА ОТ БАНКЯ Е ОТКАЧИЛ, ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ
  • 188 Сърбия извади 5млрд. която е сама

    11 4 Отговор
    Не е членка на СЪЮЗИ, преди 20г.беше разрушена от БАНДИТИТЕ - САЩ има 5 млрд. собствена пара за справяне с вируса и икономическите последствия. Кво правим?

    Коментиран от #192

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Извинявам се

    11 3 Отговор
    Такъв идиот не мога да бъда!
  • 191 старото

    7 11 Отговор

    До коментар #129 от "Защо":

    'защо" прав си -с какво е заслужил нашето внимание тъпоглавия и корумпиран т.н.ФАТМАК дето се изживява като "прецедент" Да попитам пак -кога Гешев ще се поинтересува от КРИМИНАЛНОТО назначение на фатмаковата съпруга в ресора на мъжа и? Тук няма ,ли КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ?
  • 192 Разликата между БГ И СЪРБИЯ Е:

    12 3 Отговор

    До коментар #188 от "Сърбия извади 5млрд. която е сама":

    Сърбия не се остави САЩ да я ограбят, а БГ си даде и златният резерв на САЩ да го добиват и изнасят.
  • 193 1944

    8 3 Отговор
    дрюгаря хаджийски е написал статия за първа страница на работническо дело.
  • 194 старото

    6 12 Отговор
    'защо" прав си -с какво е заслужил нашето внимание тъпоглавия и корумпиран т.н.ФАТМАК дето се изживява като "прецедент" Да попитам пак -кога Гешев ще се поинтересува от КРИМИНАЛНОТО назначение на фатмаковата съпруга в ресора на мъжа и? Тук няма ,ли КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ?

    Коментиран от #230

  • 195 агро

    5 2 Отговор
    Мисир
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Mois Kohen

    2 1 Отговор

    До коментар #197 от "1245678":

    Това си ти , бе ОТПАДЪК...
  • 199 Кредитът на доверие

    15 3 Отговор
    на ГЕРБ & СДС& ВМРО е НАПЪЛНО ИЗЧЕРПЪН и РАВЕН на НУЛА "0"%.
  • 200 пройчо

    14 2 Отговор
    Авторе,
    ти луд ли си?
  • 201 ДРАГАН

    19 2 Отговор
    НА ВНИМАНИЕ НА АВТОРА НА СТАТИЯТА!

    НЕ ИСКАМ ДА СЪМ МУТРА, ПРЕСТЪПНИК И ПРОСТ КАТО БОЙКО БОРИСОВ!
    КРАЙ!
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Идиот

    13 4 Отговор
    ПЕНДЕЛ!!! НАПРАВИ ЕДНА ..... на ББ
  • 204 тъпака ли

    5 3 Отговор
    да каже?!....
  • 205 НЕСТОР МАХНО

    19 3 Отговор
    НИКОГА В ЕДИН ОТБОР С БОКО БЪЛГАРОУБИЕЦА.НЕ Е ВЪПРОСА ДА СЕ ОЦЕЛЕЕ НА ВСЯКА ЦЕНА.НЕ СЪМ РОБ ДА ИМ РОБУВАМ НА ШАЙКАТА.ИМА ЕДНА ДУМИЧКА -ДОСТОЙНСТВО.ЗНАМ,ЧЕ НЕ Е МОДЕРНА В НОВОТО МИЛИЦИОНЕРСКО ВРЕМЕ,НО ЗА МЕН Е ВАЖНА.

    Коментиран от #211

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Някоя си

    12 3 Отговор

    До коментар #96 от "Некой си":

    Едва ли някой от българите е против карантината. Хората са стресирани от неадекватното й увеличение с 43 дни. И други държави удължиха срока, напр. в Гърция до 27 април, а в Испания до 25 април, но до 13 май, мисля, че е само в България. Голяма част от българите не разполагат със средства дори от заплата до заплата и имат да връщат заеми. Вие изглежда сте материално подсигурен, но това не ви дава право да бъдете арогантен като министър председателят Ви. Хората не са глупави и разбират, че цялата патардия не е заради тяхното здраве, а заради унищоженото, съсипаното и оглозганото българско здравеопазване. Създаха се толкова много частни центрове, клиники, консултации и, когато дойде момента се оказа, че няма кой да ни лекува, пълен хаос! Нормално е никой да не иска да се идентифицира с ББ, защото нито той е измислил карантината, нито я е приложил първи, а се бие по гърдити, когато на другите им се плаче.
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Николай

    4 12 Отговор

    До коментар #29 от "4532":

    На следващите избори дружно против ГЕРБ. Всички масово да гласуват за Курнела и бандата крадци от БСП.
  • 211 Milton RD

    7 3 Отговор

    До коментар #205 от "НЕСТОР МАХНО":

    Respect за коментарът най точният!
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Колчо

    8 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В години на пазарна икономика и досегашен непрекъснат растеж, стария живот всеки ще си получи бързо след края на кризата. " --- Не искам стария живот . След кризата искам пълен рестарт чрез Велико НС , намаляване броя на депутати и въобще дали да ги има. Друг начин трябва да се измисли защото тази политическа върхушка от изключително бързо забогатели хора превърнали политиканството в професия а не в представляване на Народа са същите които държат икономиката / колкото и да е слаба / . Всичките са някакво ОПГ от политика олигарси мутри съдници и всичката им законотворческа дейност е преразпределяне на чуждото срещу процент в облага на малък брой частници. Изборите - захранена платена администрация ,роднини и цигани срещу обикновения трудещ се бедняк или опитващ да изплува малък предприемач. А колкото до Герб -тях неговите хора си го оакаха чрез най-малките населени места . Всичко де е "избрано " от първи тур е всъщност купено. Затова са кметовете му феодали милионери за 7-8години . Не за 10 . За много хора няма значение какво става в момента с управляващите ни 240 . Толкова са оядени ,че е време да повръщат с корона или без . С избори няма да се оправи нищо. Пълен рестарт трябва .
  • 214 Автора

    8 2 Отговор
    вземи прочети статията на колегата ти Денис Джамбазов за 2 милионна Словения . А за "Твоя човек "- не е ли по лесно един да стане " Аз съм обикновен Българин " ,от колкото многото гладни да са Той Царство Му. Не че някой ще му повярва , ама поне желание каквото до сега няма в Него да симулира. Не - доказано е отдавна ,че всичката рая не им трябва . Трябват им парите им ,та и затова ги няма милиони от народеца. За 30 години колко се затриха докато се накрадат . Алчност ,писателю на статийки , АЛЧност .
  • 215 Бамбука

    4 3 Отговор
    Накрая ще се види действа ли колективния имунитет след преглед на циганските квартали. И този момент ще дойде.
  • 216 9689

    9 2 Отговор
    Значи всички мутри и милиардери.....няма как.
  • 217 мюмюн

    11 2 Отговор
    поредния боков близач
  • 218 Иван

    10 3 Отговор
    МАХАЙ СЕ МУТРО ОСТАВКА И СЪД !!!!
  • 219 шофьор

    8 2 Отговор
    Не, не искам да бъда като него! Въпреки, че и аз карам Тойота. Е, много по-евтина, не ме пазят гавази и сам си плащам горивото.
  • 220 съгласен

    2 3 Отговор
    абсолютно съм съгласен с вас
  • 221 Българин

    5 3 Отговор

    До коментар #102 от "Горо":

    Абсолютно точно и ясно !!!
  • 222 Владея Владая

    9 2 Отговор
    Нека сега всички бъдем Бойко Борисов - да подкрепим сделката на Дебелян - за 3 млн. лв. - 90 дка във Владая плюс санаториум. Нека лаем за коронавирус за да може Ахмед Доган и нечленоразделната му креатура да пазаруват на воля.
  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Хохо

    8 1 Отговор
    по време на тиквата намаляваме с 50хил. Трябва да си голям лайнар че да хвалиш една тиква
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този дето ще те е....б...е..

    6 1 Отговор
    Да направиме преврат и да избиеме тия уроди дето ни управляват . Бойко и компания на електрическия стол да се гърчат за да видят какво е на народа през годините им на управление. Крадяха и си вършеха каквото на тях им е кеф , но е време да кажем ....СТИГА. Ако искаме да живеем в тази държава както трябва , НАРОДА трябва да се вдигне и да ги свалим от власт . Стига сме се оставяли да ни тъпчат разни старци без грам познание в политиката, Стига сме стояли с глава в калта .СТИГА !!!!!
  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 няма как да стане

    6 1 Отговор
    просто защото има хора, които са чели повече от една книга...
  • 229 А със имотите му също ли ще сме

    5 1 Отговор
    Съпричастни !
  • 230 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #194 от "старото":

    Първо Гешев трябва да се поинтересува от престъпленията на Борисов за които в САЩ биха му дали десет доживотни присъди.
  • 231 Истината

    7 1 Отговор
    Поредната Тиквена подлога.
  • 232 ще видите

    2 6 Отговор
    Лаенето Ви до тук стига за четвърто правителство на Б.Борисов...И антирекламата върши работа.
  • 233 Николай

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "М Дааа":

    Шведското правителство иска да може бързо да взема решения за това как да се справи с коронавируса, без предварително да получи одобрението на Парламента, според шведския вестник Expressen.
    Това биха били най-мащабните правомощия на правителството след Втората световна война.
    „Това би било уникално за Швеция“, казва Марк Кламберг, професор по международно право в Стокхолмския университет. "Може да става въпрос за ограничаване на обществени групи, затваряне на търговски центрове или налагане на ограничения на транспорта - мерки, които трябва да бъдат предприети бързо, за да се ограничи разпространението на заразата в обществото."
    Шведското правителство иска временно да придобие увеличени правомощия, за да може да взема такъв тип решение, без първо да се предлага законодателните предложения да преминат през Парламента.

    Коментиран от #239

  • 234 Николай

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "М Дааа":

    Sweden's news in English Сутринта копирах директно от Шведските новини, но някой умен мадуратур ми изтри поста. Та за това се га гу пускам втори път преведено. Живи и здрави лека вечер.
  • 235 Николай

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "М Дааа":

    В Берлин също масово не спазват ограниченията.
  • 236 baihui

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "Просто човек":

    ГЕРБ Е ПРОКЛЯТИЕТО ЗА БЪЛГАРИЯ!!!

    Коментиран от #238

  • 237 България 16 република на СССР

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "SARS":

    Е не се крие като президента в дупка.
  • 238 България 16 република на СССР

    4 1 Отговор

    До коментар #236 от "baihui":

    Народа сам си избира това проклятие
  • 239 България 16 република на СССР

    2 3 Отговор

    До коментар #233 от "Николай":

    Я шведите ще правят правителството диктаторско.,Виждате ли бе другари,диктатура в Швеция.
  • 240 шопен

    1 1 Отговор
    Срам ме е, че този субект е МП на моята Родина. Клеветник, самохвалко и системен лъжец и не мога да си помисля, че съм с /или/него. Да вземе да престане да ми се кара от телевизора с киселата си мутра. Ако болен да се лекува, ако му е тежко да върви на м...... си.
  • 241 Що,

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "vvvvv":

    Ами отивай в Беларус и Северна Корея, тук и сега е така!
  • 242 И аз да кажа

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Да ама НЕ, НИКОГА ТИКВА":

    Ми върви мри бе , претензио!
  • 243 Айде бе

    2 0 Отговор

    До коментар #132 от "не съм комунист":

    Не си бил комунист, ама лъжеш още повече! Вече 7 милиарда били за самолетите, казваш? Ама от САЩ излезе публикацията за поръчката и тя е за около 500 милиона долара, тролея съветски
  • 244 ахоихо

    1 0 Отговор
    Още със заглавието ме отказа да чета...Та,да бъдем ББ,а той,беше ли "НАРОДА"?Той беше ли поне един от нас?Поставя ли се на мястото на народа?Хубаво ли му беше да лапка и папка от народа?И още има,но ще спра.Така,че не ми казвайте да съм ББ,моля!Ай сиктир!
  • 245 Не те

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "GBP":

    Разбрах , защото са останали само Батуми и чиновници,другите работещи идват заразени, защото нямат застраховка или няма място е болниците ,а не от любов към роднините!

    Коментиран от #247

  • 246 това е ясно

    1 0 Отговор
    Вируса е Оня!....
  • 247 емигрантите

    1 0 Отговор

    До коментар #245 от "Не те":

    От любов към боклуци като теб идват да ги налюбят най накрая че дълго време чакаха
  • 248 3373

    0 0 Отговор
    НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ПРЕДАТЕЛ
  • 249 Даскала

    0 0 Отговор
    Съжелявам, но като видя или чуя Боко ми става зле и много обидно!
    Що за пасквил е това.Цирк.
  • 250 Пионер

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Фактъ":

    С двоина заплата на деси и техноимпекс боико е чавдарче спрямо нас/ державно жилище пенсионерите нека плащат/
  • 251 Двоина заплата

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Цвъки асансьора":

    Толкова дава кауна