Last news in Fakti

8 Април, 2020 11:59 4 853 17

На Великден - на църква на опашка един след друг на 2 метра разстояние

  • забрана-
  • разходки-
  • планина-
  • коронавирус-
  • владимир каролев

Масовото тестване би помогнало, за да се разбере дали трябва още да се стегнат сегашните мерки или не, дали да се поразпусна

На Великден - на църква  на опашка един след друг на 2 метра разстояние - 1
Снимка: Фейсбук

Коментар на Владимир Каролев във "Фейсбук"

Досега 11 български вирусолози - доценти и професори съм чул как публично по ТВ или в интервюта за водещи национални медии да обяснят ясно какво означава стадиен имунитет, как той се постига и защо е много важно да се правят тестовете, които показват, колко от хората са изкарали COVID19 без да са разбрали, че са били заразени.

Преди около 2 часа и доцент Ивайло Алексиев от Национален Център по Заразни и Паразитни Болести по Референдум по БНТ. Само някои от управляващите неразбрали или се правят на неразбрали. Масовото тестване би помогнало, за да се разбере дали трябва още да се стегнат сегашните мерки или не, дали да се поразпуснат или не и докога трябва да има мерки.

И да, мерките за дистанциране и дезинфекция трябва да се спазват. И всички мерки, които са в закона на министър Ананиев, даже и тези които не ни харесват. И за Великден, ако зависеше от мен, бих наредил за църквите да важат правилата които са валидни за работещите хранителни магазини - който иска да ходи в църква, на опашка един след друг на два метра разстояние. И за тези християни, които не знаят, църква не значи сграда. А място, където група хора говорят за Бог. И чукането на яйца в двора на църквата или обикалянето ѝ не прави никого християнин. Лека нощ приятели и не ходете в планините. Всяка планина в България била парк вече


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СПАРТАК

    30 6 Отговор
    Владо Каролев защо не иска да разбере че робите си обичат ограниченията?
  • 2 👽👽👽👽

    34 3 Отговор
    Коремния хирург разбира повече от вируси от колкото разни доценти по вирусология!
  • 3 Последния софиянец

    19 3 Отговор
    За пръв път чувам за СТАДИЕН имунитет.

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Айхман

    13 10 Отговор
    До всичколога Каролев. Църквата е институцията,а сградата където хората се събират и "говорят" за Бог е Черква.Хората се молят на Бог.
    Толкова си нахакан,че не се усещаш,че говориш глупости.

    Коментиран от #12

  • 6 ГЕШЕВ КО РАБОТИ ИЛИ СПИ

    19 1 Отговор
    да верно е Бойко и олигарсите страшно много се страхуват от партизански отряди.ЗА ДА НЕ ИМ КОНФИСКУВАТ И НАЦИОНАЛИЗИРАТ ОКРАДЕНОТО ПРЕЗ ДЕМОХРАЦИЯТА. КЪЩАТА В БАРСЕЛОНА И ОСТРОВА. БАНКОВИТЕ СМЕТКИ В ЕМИРСТВАТА И КУП НЕЩА ОЩЕ. Е ТО СИ Е ЗА СТРАХ , АКО НЕ ГО КОНФИСКУВАТ ПАРТИЗАНИТЕ ТО САЩ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ И ЕС ТЕ ИМАТ ОПИТ С ДИКТАТОРИ ВЗИМАТ ИМ ВСИЧКО КОГАТО СТАНАТ НЕПОТРЕБНИ.
  • 7 Джак Спароу

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    Ами не четеш достатъчно. Можеше вече и да си чувал, но във форума няма кой да ти го разясни тоя механизъм. Един не чул, друг не разбрал.......то по целия свят е така в момента,какво остава в БГ.
  • 8 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ЗАЩО ИМА В КИЛИЯТА СИ ИНТЕРНЕТ - ЗА ДА СЕ ВКЛЮЧВА ВЪВ ФЕЙСБУК ??? ДА НЕ СТЕ ГО ПУСНАЛИ НА "ТУРИЗЪМ" ???
  • 9 аз съм Веска

    0 1 Отговор
    ОТ ЧЕРВЕН МЪЖ- И ЖАБЕШКО КРЯКАНЕ / ТАКА ЖАБОЦИТЕ МАМЯТ ЖЕНСКИТЕ / - ДУХОВНИТЕ НАРЕКЛИ ЦЪРКВАТА .
  • 10 Факт

    1 0 Отговор
    И учителката от 118 то еспу така ни учеше, да не ходим на църква!
  • 11 пул

    3 3 Отговор
    Църквите автоматично ще станат развъдник на вируса , освен ако тамяна не го унищожи !
  • 12 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Айхман":

    " Но Всевишният не обитава в ръкотворени храмове, както казва пророка: "Небето ми е престол, А земята е Мое подножие; Какъв дом ще построите за Мене? " (Деяния на апостолите 7:48) Та изглежда Каролев е близо до истината...Първо в сърцето и после:" Пак ви казвам, че ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да било нещо, което да поискат, ще им бъде дадено от Отца Ми, Който е на небесата. Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях". Това каза Исус Христос в Евангелие. от Матей 18:20. Хубаво е вярващите да бъдат заедно в храма, но при обстоятелства като тези, в които се намираме., дори службата за слизане на благодатния огън, ще бъде при "закрити врати " И не мисля, че Бог се "оскърбява" от това. Нашите грехове и това, че сме отдалечили сърцата си от Него, повече го оскърбяват.
  • 13 дон Евролеоне

    1 2 Отговор
    Каролееев, Каролев,

    Църквата е институция, миряните ходят да общуват с Бог в ХРАМОВЕТЕ/ЧЕРКВИТЕ, демек в сградите за богослужения.
    Фактът, че не правиш разлика между църква (религиозна институция) и храм/черква, е признак на ниската ти природна интелигентност!

    Коментиран от #14

  • 14 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "дон Евролеоне":

    А, какво биха правили корабокрушенци, попаднали на остров, на който няма храм(ове)? Дали ако викат и се молят, Бог няма да послуша и ще ги остави да погинат?
  • 15 SpreteTsurkvataKoronavirusa

    2 0 Отговор
    Каква е ползата от изолацията вкъщи? Да не се събират хората в паркове, ресторанти, театри и т.н., ако позволим религиозни събирания на хора за великден?

    Случаите на заразени с корона вирус могат да се умножат по десет само заради този празник, както се случи в други страни, преди да се вземат строги мерки.

    https://www.facebook.com/SpreteTsurkvataKoronavirusa/
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ИЗЧАДИЕ

    0 0 Отговор
    LUCIFER Каза -Нaй пocлe Бoйкo вeлики cвaли гaщи прeд дявoлa,гoлям cтрaх ,

    тя - църквaтa e пo вeликa oт Диктaтoрa ,кoйтo нe мoжe дa зaбрaни нo мoжe дa cмaчкa цял нaрoд ,бeз мaнгуcтитe