Last news in Fakti

4 Май, 2020 12:31 144 370 280

Провалът е голям. И не е на Борисов и Мутафчийски

  • коронавирус-
  • българия-
  • бойко борисов-
  • венцислав мутафчийски-
  • мерки-
  • извънредно положение

Не е за вярване, че се появи нещо по-сектантско от слепите защитници на властта и казионните ѝ медии

Провалът е голям. И не е на Борисов и Мутафчийски - 1
Снимка: БГНЕС

Опасността от коронавирусната епидемия постави цялото ни общество в една нова ситуация. Едни трябваше да се разделят с навиците си, други с работата си, трети с част от финансите си, четвърти с манталитета си. За да не се разделят някои с живота си. И докато голяма част от тези промени беше неизбежна и наложителна, то спорно е доколко сработи частта с манталитета. Вече близо два месеца след идването на коронавируса у нас и обявяването на извънредно положение са достатъчно време за анализ. А той показва, че някои претърпяха невероятен провал. Но това не е нито правителството и мерките му, нито щабът, нито частта от населението, която им вярваше.

Новата ситуация налагаше пренастройване. Критиците, досега смятащи, че властта е длъжна да е на супервисоко ниво и я критикуваха агресивно почти за всичко, изведнъж се оказаха в ролята на беззащитни пред един вирус организми, чиито живот същата тази власт трябваше да опази. Без да има опит, без кой знае какъв ресурс (и по своя вина) и с всичките си изтъквани хиляди пъти от същите тези хора пороци. И същата тази власт взе, че се справи. Дотолкова, че България е давана за пример и е на челните места сред страните в Европа с най-малко болни и починали от коронавирус. Впрочем, управлявана от същата тази власт, страната влезе в кризата с коронавируса с втория най-нисък дълг в Европа и с третия по големина бюджетен излишък за 2019 г. Това за тези, за които икономиката е по-важна от здравето и живота. Критиците обаче не можаха да видят всичко това. Дори лъч светлина не успя да се прокрадне в черните краски, в които за тях е обагрено всичко. Обективност нямаше. Човешкият изпит не беше взет. Всичко е в името на интересите и властта. Същото за което те най-много критикуват настоящите ѝ представители.

Естествено, настоящите управляващи имат кусури. И е задължително да се изисква от тях. Това обаче да се прави с реалистична представа за еволюционния момент, в който се намира както народът ни, чиято интелигенция е избивана периодично през последните векове от две посоки, така и самото развитие на държавата в исторически план през по-близкото и далечно минало. И тук възниква въпросът не искаме ли твърде много от българското правителство? Толкова ли е лошо всъщност то? Забравили ли сме кои сме ние, къде живеем и какви трябва да са реалните ни очаквания за случващото се наоколо? Защото един от важните процеси, който всички изтъкваха като паралелен с кризата е на отрезвяване на хората. Борисов на един от брифингите си неслучайно изтъкна, че е немалко постижение в здравните мерки като летва да му бъдат поставяни страни като Тайван и Германия. А ние всъщност не започнахме ли във всяка една сфера да поставяме такива нереалистични летви? Забравяйки какви са реалностите в България. Къде бяхме преди 23 г., колко близо е Русия и най-вече какви сме ние самите. Защото докато се сърдехме на приказките за чувалите и труповете, за ада, не ги свързахме с торпилирането на Милен Цветков. Забравихме колко торпилиращи има тук. Забравихме колко хора тук вярват в теориите за 5G, колко се страхуваха, че норвежците ще им отнемат децата или че по улиците ще тръгнат тълпи от джендъри, колко искат в Евразия, а не в ЕС и на колко просто не им пука. А мнозина не вярват и в наличието на самия коронавирус. Как да бъдат вразумявани подобни индивиди?

Е, приземяването не се случи. Очакванията не се съобразиха с реалностите. Напук на категоричното справяне засега с една крайно извънредна ситуация, една група латерни не спря да мрънка. Първо щеше да им бъде наложена диктатура. Понеже иначе сме свикнали за всеки общественоважен въпрос у нас да протестират стотици хиляди. Та каква диктатура, след като властта се съобразяваше на мига с всеки обществен натиск, независимо дали в него има логика и целесъобразност. След това маските били за да мълчите. Всъщност да, нямаше да е лошо голяма част от тези същите наистина да замълчат поне за малко. След това започнаха да се търсят под лупа всякакви думички или подробности от брифингите, давани от властта. Защо това било така,а онова иначе. Брей, голям перфекционист бил българинът. Защо ли това не си личи като излезем по улиците? И така българският специалист по всичко включи на пълни обороти. Поне ще сме спокойни, ако утре стане някоя световна криза и няма кой да управлява, то у нас има няколко милиона кандидати. Иначе неносили отговорност за едно врабче в живота си.

Интересното е как една държава, която според критикарите е доведена до тотален срив от настоящото 10-годишно управление, изведнъж се оказа, че има толкова много да губи. Карай, важното е просто да сме недоволни от нещо. Страшното е, че тези латерни идват и от политически кръгове. От това, което трябва да бъде алтернатива. Защото когато критикуваме и ненавиждаме нещо, е важно да се замислим какво ще е иначе. В реалността, не в утопичните ни представи за Тайван и Германия. Нали това трябваше да направи коронавирусът, да ни върне в реалността. В българската реалност алтернативата на настоящата власт е партия, чийто председател търси отговорност на премиера защо сега не сме в ада и няма чували с трупове по улиците, както бил казал. Това няма нужда да се коментира, а госпожата председател отдавна трябва да е политически труп. Както и произведеният от нейната система президент. Недай Боже някога тези хора да решават, защото тогава мнозина ще разберат, че "тулуп" някак не е най-страшното нещо, което властта може да произведе. Голям провал и за различните шумни борци за свобода и ценности, които иначе уж са много загрижени за правата и благоденствието на изтерзания народ, сега бяха готови да го оставят на произвол. Само и само да са контра на управляващите и да извлекат политически дивидент. Срам и за различни бивши и бъдещи политици, стърчащи отдалеч. С приказки, които във всяка нормална страна щяха вече тотално да са приключили амбициите им за нещо повече в политиката. Е, да де, но България не е нормална страна. Но не заради щаба и извънредното положение, а заради наличието на техни съмишленици и симпатизанти. Не е за вярване, че се появи нещо по-сектантско от слепите защитници на властта и казионните ѝ медии.

Каквото имаше да се направи досега, беше направено. Добри или лоши, но управляващите предупредиха и светнаха червената лампичка в главите ни. Тя трябва да свети както се разбира с години. Оттук нататък сме ние. Мнозина говорят за Швеция. Там впрочем мерките са също толкова строги, с някои нетолкова фундаментални разлики. Основната разлика е, че в Швеция се разчита на самосъзнанието на хората, които така или иначе водят дистанциран живот. Въпрос на манталитет. Е, и тук мечтата на българина започва да се сбъдва. Мерките се отхлабват, ще Ви върнат живота. И сега е моментът всички разбирачи да вкарат в действие шведския модел. Да бъдат отговорни, дистанцирани, разумни. Да бъдат шведи. Едва ли.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 1019 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отдавна избягал

    515 200 Отговор
    Истината е че да са болни могат да си позволят само богатите народи. Цялата седянка 2 месеца сега ще ни върне пак 20г назад. Но нормално, така е в безгласните колонии.

    Коментиран от #62, #85, #92, #234

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мирен преход Да ама НЕ

    437 61 Отговор
    Провалът е ГОЛЯМ и се казва "МИРЕН ПРЕХОД"
  • 5 ленчето с кремчето в ръце

    172 36 Отговор
    ЩО ПРЕМАХВАШ КОМЕНТАРА КАКВО ЛОШО ИМА ДА ПИЙНЕ МАЛКО АПОВЕ ЧОВЕКА ,АКО НЕ ПОМАГАТ НАМА ДА МУ НАВРЕДЯТ - НЕ ТРИЙТЕ СТАВАТЕ СМЕШНИ
  • 6 Ташун Касапа

    372 68 Отговор
    Обществото е изнервено, но и разделено.Едни са на страната на забраните, други искат свобода и работа. И противопоставянето е очевидно.От ООН обаче предупредиха за израждащи се мерки в откровена диктатура в редица държави, потъпкване на основни права и свободи.
  • 7 Тях червеното знаме роди ги

    111 196 Отговор
    Втори,резервен ешалон на БКП измислен в подземията на Кремъл!

    Коментиран от #31

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 разбирач

    130 186 Отговор
    Ша вкарам шведския модел, когато почнат да ми плащат в Кочинката по 35 EUR на час, до тогава ще си ходя из улиците и ще си храча наред.

    Коментиран от #71, #109, #154, #169, #174, #254, #277

  • 10 Шопо

    543 122 Отговор
    Статията доста намирисва на поръчков фейк. Най-малко за това, че "големият" ни бюджетен излишък се стопи само за три дни, и то неясно за какво. Второ - външният ни дълг според БНБ към 31.12.2019 е 33 млрд евро, т.е. - 64% от БВП. А за първите три месеца на тази година имаме още 1.2 млрд лева нов дълг! Та, за това ли ни хвалят?

    Коментиран от #137, #162

  • 11 Тъпи сме като

    209 62 Отговор
    Сашето, позволихме да ни третират като индианци

    Коментиран от #51

  • 12 някой

    425 81 Отговор
    Авторе,забрави 100 000 безработни за двата месеца.Официалните. Неофициалните около 50 000 .Да прибавим и тия който работят,грешка, РАБОТЕХА...В ТУРИЗМА ,а сега не знаят дали ще работят.Те са около 300 000.Ей тая малка подробност ще преобърне каручката. Хвалбите ще секнат изведнъж,но след някой и друг месец. Това е факт. Не казвам нищо за мерките. Времето ще покаже дали са правилни или грешни.

    Коментиран от #22, #191, #217

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 аман от разбирачи

    345 76 Отговор
    Хаджийски, какво самосъзнание искаш от опрян до стената народ, отнели му и правото на труд и придвижване? Ти ходил ли си в Швеция да знаеш там стандартът какъв е и по колко пари имат заделени по банковите сметки за черни дни, че ни наливаш у главите разум.

    Коментиран от #104, #105, #201

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 До1

    121 241 Отговор
    То се видя какво могат да си позволят, то и затова нашите експортевропейци през глава бягат да се приберат тук, защото могат да си го позволят, а статията е много точна и добра, талантливо написана без стремежа на повечето коментари да се съди и отсъжда

    Коментиран от #147

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Така

    271 51 Отговор
    се пише похвално слово за правителството. Дерзайте, пернати.

    Коментиран от #192, #232

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 1020

    34 152 Отговор

    До коментар #12 от "някой":

    ЕПА ТЕА 100.000 ПО-ДОБРЕ ДА БЯХА ПО БОЛНИЦИТЕ ТА ДА ИЗНЕМОГВАТ МЕДИЦИТЕ ? ИСКРЕНО ОЧАКВАХ КОРОНАТА БАЯ МАТЕРИАЛ ДА НАТРЪШКА АМА НЕ, НЕ СТАНА

    Коментиран от #77

  • 23 андрей карлович шаломов

    153 25 Отговор
    Каквото е да "драскаме"тук,проблема е в "материала"!
    На българина ,враг и война не му трябва,ние сами се "прецакваме" а това политиците го знаят много добре и така кервана си върви необезпокояван.Важното е "пара" да се прави а Вие,драги духайте супата!
  • 24 Благой от Софстрой

    182 16 Отговор
    Що се сърдите на зеленчука ,че ви нарича миси.... Еми не си ли виждате творчеството.С триене и турбоцензура не става.
  • 25 Gen Gurko

    104 174 Отговор
    Напълно съгласен с изложеното в статията. А признание от мърморковците че може би не са били съвсем прави, ама манталитет какво да го правиш, не чакай. Тука е така.

    Коментиран от #46

  • 26 Ко речи

    277 58 Отговор
    Аз не разбрах от голямото лизане кой се е бил провалил. Тези, които нямат никаква власт, но за сметка на това им беше отнета свободата, работата, сигурността и ежедневно са тероризирани с лъжливи мантри за ад, ужас, трупове, хладилни камиони и т.н. измишльотини? Или тези, които бяха лишени от лекарски грижи и починаха пътувайки от една до друга болница? Или идеята беше само да се лиже?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Коледна елха

    179 20 Отговор
    На автора не знам какви лампички му светят, но преди време също щяха да светят лампички. Но хората си останаха с апартаментите, а други смениха тераса за консулство.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Юсуффф

    186 55 Отговор
    Слаба статия,търпи критики и затова има такова триене.
  • 38 Иванова

    97 225 Отговор
    Най-реалистичната статия,която напоследък съм чела!

    Коментиран от #59, #224, #274

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Виновника за всичко лошо в БГ е боко

    142 64 Отговор
    БОКО е. Оставка
  • 41 лукчо

    184 18 Отговор
    Много премахнати коментари има по темата. Половината. Толкова ли са зле нещата, че истината нетърпимо боли и трябва да бъде изтрита. По-добре да не се трият коментари, пък всеки си има глава на раменете и да си преценява кой е крив и кой е прав.
  • 42 Гербав трол

    152 46 Отговор
    Трийте всички коментари против банкянката мутра - особено ако показват до къде ни докараха
  • 43 Вече се появиха снимки и доказателства

    175 42 Отговор
    В нета За връзката между Борисов и 7 ПРОТЕСТЪРИ срещу Президента. Това са ВЕТИРИНАРИТЕ, КОИТО МИНАЛАТА ГОДИНА ВЗЕХА ПО 50ЛВ. ДА ЕВТАНИЗИРАТ УЖ БОЛНИТЕ ЖИВОТНИ ОТ НЕЩО СИ. СРАМ... ВИЖТЕ СНИМКИТЕ СЪЩИТЕ СА...

    Коментиран от #175

  • 44 Гербав трол

    153 35 Отговор
    Трийте който каже нещо за изчезналите пари и хилядите безработни
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 БРАВО..

    77 146 Отговор
    На автора. Все едно бръкна във гнездото на червените оси. Сега ще почнат да жилят и да бълват отрова...

    Коментиран от #202

  • 49 ВИ 57

    170 47 Отговор
    Абе Василе, абе Хаджийски, погледни в новините от 1. 02 до 28. 02 какво ставаше в страната.Нали той ги караше да МУ намерят 1-2 заразени , явно за да въведе още тогава извънредно положение.Трябва ли да ти обяснявам защо?СТРАХ! За 3 дни се запълни капацитета на интензивните в Пирогов и ВМА. Причината да нямаме толкова много заразени не толкова от мерките ,а защото възрастните над 75 - 80 г при нас %-но,са много по-малко от другите страни.Оставям на страна ВСG ваксината.
  • 50 Обективен

    184 55 Отговор
    Авторът на статията нещо се е объркал.... България се оказа почти незасегната, не заради Б. Б., а поради здравия ген и имунитет на българите, а също и вълшебната ваксина БцЖ, която можем да изнасяме е по света и ще свърши отлична работа...

    Коментиран от #208

  • 51 разпутин

    56 120 Отговор

    До коментар #11 от "Тъпи сме като":

    ходи у русия като нети харесва бе чух че путин пускал от прозорците на свободно падане лекарите критикували влаата та аи бегаи за русия

    Коментиран от #56

  • 52 ТЕЛЕ-зрител

    155 48 Отговор
    Жалкото за авторът е, че неговият мисирски крясък ,едва ли ще стигне до тези, които хвали. Само дразни изнервените и останали без поминък хора.

    е
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 За всичко е виновна ШАЙКАТА

    167 55 Отговор
    2020г. вследствие на 11г. ГЕРБ управление Българското здравеопазване е разрушено, превърнато в частна групировка, лекуващо само богаташи ОЛИГАРСИ. Обикновените хора не ги приемат за лечение, казват им изолирайте се и КАРАНТИНИРАЙТЕ СЕ, демек, ако имате късмет ще оживеете. Болниците не са осигурени с персонал, липсват медикаменти и средства за защита и дезинфекция. Карат медиците да си закупуват маски и дезинфектанти. Който каже истината му скълъпват обвинение, като на СТОИМЕНОВА. ПОЗОР!!! ПЪРВО УНИЩОЖИХА АРМИЯТА, ОБРАЗОВАНИЕТО, СЕГА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, СЛЕДВА ПОЛИЦИЯТА. ЩЕ ОСТАНАТ САМО ОХРАНИТЕЛНИ ГРУПИРОВКИ, КОИТО ДА ПАЗЯТ ВОЖДА НА ПЛЕМЕТО ОТ ГЛАДНОТО ПЛЕМЕ. ОСТАВКА.

    Коментиран от #180, #228, #231, #271

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Гербав трол

    127 35 Отговор
    Всеки който каже че мерките не спряха вируса (продължава да има новозаразени) но пък съсипаха икономиката бива изтриван
  • 59 Усмивката

    115 33 Отговор

    До коментар #38 от "Иванова":

    Прав си . Това дето казваш е триумф на глупостта.Тържество на позора.На път си да последваш хилядите новоповървали след деветосептемврийските лъжци и измамници. Да върваш на едни самопровъзгласили се поборници е дъно.Хитретци на ниво панаирджийски продавачи. Колко теста сие направил Бойко Методиев и ти. Даваш ли си сметка на кого си поверил държавата. На хора интересуващи се само на личното си оцеляване. На тяхното оцеляване наречено ВЛАСТ , А не на твоето и на народа

    Коментиран от #118

  • 60 HohoBoho

    143 53 Отговор
    Единственото вярно е, че с тези мерки ни отровиха живота.
    Те с нищо не допринесоха за намаляване на разпространението на вируса.
    Първо голяма част от тях бяха напълно безумни, второ почти никой не ги спазваше.
    Ефектът им беше почти нулев и няма как да възхвалявам Щаба за нещо, което не е свършено
    ...а в крайна сметка според стандартите в България, няма епидемия

    единственото разумно нещо е:
    - спазвайте дистанция и лична хигиена
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Иван

    102 16 Отговор

    До коментар #1 от "отдавна избягал":

    Бая народ се върна тука да се лекува от тия избягалите, щото никой не им обръща внимание другаде
  • 63 Фики

    130 38 Отговор
    Единственото, с което се справи правителството е да квалифицира една част от населението като тулупи, а друга като мисирки
  • 64 животновъд

    125 37 Отговор
    Василчо,за съжаление не успях да изчета цялата ти словесна логорея в тиквенската защита.Ако се пенсионира Антон Тодоров няма да умреш гладен!
  • 65 Интересна статия

    134 40 Отговор
    Все едно е писана от ПР-а на Герб. Много обща, много повърхностна, пълна с неверни твърдения и доста тенденциозна.
    1-Ние българите не сме по-малко хора от едни изпаднали германци. Не виждам защо трябва да се дискриминираме
    2-българите сме много по-напшашени от Короната, отколкото западните държави, съответно сме много по-дизциплинарно в спазването на санитарните мерки и дистанцията!
    3-критиката към правителството не е, че е реагирал някак си на заплахата, а как се организира защитата не само на здравето, но и на икономиката.
    4-българинът критикува правителството още преди Короната, защото то е МАФИОТСКО и се е концентрирано да краде само. Това, че станахме аутсорсинг дестинация не се дължи на правителството, а на многото качествени кадри които имахме. Любопитно е как ще е за в бъдеще, визирайки подрастващите. Това е процес, и не може да се реши за 2 седмици или дори 4 години. Демек държавата е на автопилот от десетки години насам щ. Резултатът, БГ се стопи от 8 млн на 5 млн за 30г. Болни хора, лош въздух, контаминирани селища, вода няма, токът спира през 2 часа по места в БГ, Витоша от 15 години не може да бъде отворена за любителите на зимните спортове. Едни векове НЕ ИСКАТ да обновят, както е по договор и НИКОЙ НЕ ТЪРСИ СМЕТКА. Питайте бизнеса как се гъчи, щото мафията конкуренция не търпи. Колко предприятия се изнудват и рекетират ежедневно, само и само да бъдат принудени собствениците им да се подаря на мафията!

    И какво излиза в крайна сметка
  • 66 чичо

    14 31 Отговор

    До коментар #46 от "Усмивката":

    Я се запиши в първи клас.
  • 67 Безпомощен

    80 18 Отговор
    Вече не зная какво става с всички мерки и теглилки.
    Най - лошото , е че от днес в ПЛОВДИВ "ПАЯЦИТЕ" са се развилняли и вдигат коли масово. Никой по никакъв начин не ни е предупредил и изненадите са пълни. Зико събира пари във време на криза и то яко. Пазете се хора!!!!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Интересна статия... 2

    114 36 Отговор
    И какво излиза в крайна сметка, че тази статия е просто един ПР, а реалноста е съвсем друга!

    НАШАТА ГРЕШКА КАТО НАРОД, Е ЧЕ ГИ ТЪРПИМ ДА ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА НАД НАС И ДЕЦАТА НИ!
  • 70 Turbo

    42 59 Отговор
    Браво това е самата истина.
  • 71 гост

    65 17 Отговор

    До коментар #9 от "разбирач":

    Трябва да ги заслужиш тези 35 еврака на час , ти бачкал ли си със шведи,да видиш колко са дисциплинирани и отговорни !

    Коментиран от #80

  • 72 Наблюдател

    66 17 Отговор
    Тази статия е написана в стил "черно и бяло". Само че нещата не стоят точно така! И никога не са ...
  • 73 777

    45 88 Отговор
    Много точна статия.Нека сега хората да се замислят какъв е мотива на БСП и техните проксита да искат неистово власта.Определено не е в полза на народа.
  • 74 БГ е ТОТАЛИТАРНА ДЪРЖАВА ВЕЧЕ,

    81 29 Отговор
    Каквато и преди 89г. НЕ Е БИЛА. ЕДИН ЧОВЕК ГОВОРИ, НА ДРУГИТЕ ОКОЛО НЕГО ИМ ПИШЕ ЛИСЧЕТА, КАКВО ДА КАЖАТ. СЕГА И В ДОМОВЕТЕ НА ХОРАТА ВЛЯЗОХА И НАРЕЖДАТ КАКВО И КАК ДА ПРАВЯТ И ГОВОРЯТ. 111 МЯСТО ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО И Т. Н.

    Коментиран от #122

  • 75 Тито

    88 20 Отговор
    Имаме наи корумпираните и продажни политици на тази планета а народа е изпростял до дъното си.няма на къде повече.
  • 76 До разбирачите

    39 55 Отговор
    Когато се опитвате да опонирате на нещо, първо помислете, че за да отрече те истините така, че някой да Ви повярва трябва да сте поне на нивото на автора на това като талант на израз, а малцина има такива тук и не само тук, ще вдигнете рейтинга на врага си още повече :))

    Коментиран от #143, #153

  • 77 Някой

    37 13 Отговор

    До коментар #22 от "1020":

    И с още по големи букви да го напишеш,по умен няма да станеш. Къде прочете ,че критикувам мерките? Коментирам факт,който е реалност. За разлика от твоите ,, очаквания,, ..
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 От Швеция

    61 16 Отговор

    До коментар #71 от "гост":

    Знам ги, знам ги. Най НЕДИСЦИПЛИНИ РАНАТА НАЦИЯ. ЗАТОВА НЕ НАЛОЖИХА МЕРКИ, ЗАЩОТО СЕ ЗНАЕ, ЧЕ НЯМА ДА БЪДАТ ИЗПЪЛНЯВАНИ И ЩЕ ИМА САМО ОБРАТЕН ЕФЕКТ. ХАЙДЕ ДА НЕ СЕ САМОУВАЖАВАМЕ БЪЛГАРИТЕ. ШВЕДКИТЕ СА НАЙ ЛЕКИТЕ, РАЗЮЗДЕНИ И ИЗВРАТЕНИ ЖЕНИ. А МЪЖЕТЕ ИМ СА МУХЛЬОВЦИ И ПРОФАНИ.

    Коментиран от #173

  • 81 ЖОРО

    50 33 Отговор
    БЦЖ ВАКСИНА Е ИЗМИСЛЕНА И ВНЕДРЕНА ОТ Б.Б. СЛАВА НА ВОЖДА..ТОВА ЛИ СЕ ОПИТВАШ ДА КАЖЕШ БЕ СМЕШНИК..СЛАВА.ДА МУ СЕ СВЕТИ ИМЕТО НА ГАЛЕНИЯ ПО ТИКВАТА..
  • 82 Мързел

    53 35 Отговор
    Защо да вярваме на измисления ви вирус?Ако е Испанският грип,не е изключено почти 100 години са минали оттогава,хората като плъхове ли са се крили?Ако не е нещо радиоактивно,няма и да разберем.Защо Големия Умник ни затвори при 63 случая,а при 1000 и няколко ни отваря.По добре да си бяхме живели както обикновено,пък който оцелее-добре,който-дал му Господ здраве...

    Коментиран от #131

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Мързел

    27 32 Отговор
    Защо да вярваме на измисления ви вирус?Ако е Испанският грип,не е изключено почти 100 години са минали оттогава,хората като плъхове ли са се крили?Ако не е нещо радиоактивно,няма и да разберем.Защо Големия Умник ни затвори при 63 случая,а при 1000 и няколко ни отваря.По добре да си бяхме живели както обикновено,пък който оцелее-добре,който-дал му Господ здраве...

    Коментиран от #113

  • 85 Българин

    30 11 Отговор

    До коментар #1 от "отдавна избягал":

    Явно нищо не си разбрал от статията. Но ти е простено, отдавна си извън България.
  • 86 адекватен

    38 17 Отговор
    Болни хора пишат небивалици!
  • 87 Култ към личността

    23 36 Отговор
    Да живее Вожда/ББ/
  • 88 Браво мисирче

    67 29 Отговор
    Добре лижеш! С постоянство и стаст! Без капка чест и достайнство!Да, по този начин се припечелва добре, но парите не са всичко, защото живот без чест и достойнство, какъвто е живтът на една послушна мисирка като теб, не е живот.
  • 89 joro

    40 24 Отговор
    На последък писанията са доста тенденциозни или никомо не интересни. За сметка на това може да те цезурират защото не си доволен от богопомазаните.
  • 90 Учуден

    12 11 Отговор
    До кривата Усмивката №36
    Как живееш с толкова малко акъл?

    Коментиран от #95

  • 91 Не си струва

    17 6 Отговор
    парите !
  • 92 Ами ти

    31 7 Отговор

    До коментар #1 от "отдавна избягал":

    ...нали си н богата държава??? Амииии, позволи си тогава да бъдеш болен от ковид 19. Ние сме бедни и не си позволяваме.
  • 93 Аз съм без значение

    49 54 Отговор
    Не съм привърженик на на бойко борисов но той се справи доста добре със ситуацията.
  • 94 кого лъжеш

    55 34 Отговор
    Поредния автор, платен палячо, дето напразно се мъчи на черното да ни накара да викаме бяло. Опита е неуспешен тъй че да се пробва следващия лакей.
  • 95 Усмивката

    30 21 Отговор

    До коментар #90 от "Учуден":

    Ти да не си от щаба. Те така обиждат .Акъл ми е даден колкото трябва. Щом ми върши работа да разбирам кой лъже . Това е най добре. А ти , и да имаш в повече , дал си го на друг. Гласувал си доверие . Тогава с какво се хвалиш. Та. .....Показваш колко ти е умът.Когато заявяваш своята принадлежност. Толкоз , приятелю
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Страхил

    33 20 Отговор
    Кога най-сетне ще има правда в тази държава от десетилетия управлявана от узурпатори и тирани. Надявам се този коронавирус да сложи край на нашите страдания и . . .жалката ни 13-ет вековната история !
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Димитър

    41 5 Отговор
    Защо премахвате коментари нали има свобода на словото или вече не останаха честни журналисти в България
  • 100 Сандански

    49 27 Отговор
    Има ли още опитни мишки които да се ловят на страха и експериментите ?Някакви изчадия адови забраниха сватбите, радостта , сложиха маски на хората за да не смеят забраниха спорта изкуството събирането с роднини, прегжръдките при срещи с познати ...Попариха хората както слана растенията . Изчадия от мрака .спрете с психо атаките над хората ..
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 НЕМА ЛАБАВО

    21 11 Отговор
    Хвала такива управници !
  • 103 ХА ХА ХА

    38 19 Отговор
    Статия - фелацио
  • 104 До разбирача

    46 47 Отговор

    До коментар #14 от "аман от разбирачи":

    Разбирачо ,знаеш ли ,че в чужбина живеят под наем ,а тук всеки почти дава под наем
    Нямат пари,тези които ги мързи да работят и пушат и пият ,като малоумни. Заведенията са пълнииии.Браво за статията.Това е истината.Поклон пред генерала.
  • 105 Хан Сол

    34 14 Отговор

    До коментар #14 от "аман от разбирачи":

    Какво право са ви отнели? Ако си компетентен за дадена длъжност работиш ако ли не не работиш.
  • 106 Нищо лично

    37 24 Отговор
    Гена на съадото, байо, гена, а не тези арогантни простаци в управлението.Тъпо, по-тъпо, най-тъпо и следващо, изява на говорител на НОЩ (да им пукна на абривиатурата) - 1632-ма (заразени, не умрели?), което за площ от 111 хил.кв.км и около 6,97 милиона човека е 0,02(3)% (стотни от процента?). Това точно е тъпота от най-високо ниво - премиер. И умни ги "прихваща". Няма имунитет. Дано хонорара за тъпотията то преседне.
  • 107 Мими

    26 4 Отговор
    До 100 - брей да те ожали човек колко си бил нещастен !!!що ли не те хване новата чума ,че да станеш Най после щастлив
  • 108 А сега,

    34 22 Отговор
    Какво мислите за предложения от Корнелия мораториум върху битовите сметки, и какво очаквате от толкова безотговорна партия
  • 109 мрьсник до 9

    19 2 Отговор

    До коментар #9 от "разбирач":

    ПРОСТАКА СИ Е ПРОСТАК.
  • 110 Птицевъд

    19 12 Отговор
    И какво заглавие измислила тази 🐔 ...
  • 111 истинко

    46 27 Отговор
    В България става все по лошо и по лошо! Сервилни медии пишат статии възхваляващи управляващите, разпъват се палатки за протести пред президентската институция, която няма нищо общо с изпълнителната власт, министерския съвет отказва да каже за какво е изхарчил парите ни..... абе просто си се върнахме във времената на управление при комунизма и при управлението на репресивния апарат от Държавна сигурност, само дето ГЕРБ и слугинажите му от псевдо-патриотите, ДПС и ВОЛЯ не се наричат (все още!) БКП. БСП не я пропуснах, защото те никога не са напускали БКП.
  • 112 asd

    31 21 Отговор
    Тяхна е вината! И на онази сган около тях! Карантината е от полза ако се използва времето! Доставки на предпазни средства, медикаменти, дезинфектанти, инфраструктура, организация ...
    А не да си плюнчиш "по телевизора" и да си друсаш огромния търбух в "джипката"!
  • 113 хеий до мьрзел

    15 9 Отговор

    До коментар #84 от "Мързел":

    НЕ СТИГА ЧЕ СИ МЬРЗЕЛ АМИ И ТОВА В ГЛАВАТА ТИ Е КОЛКОТО НА ЕДНА ХАМСИЙКА(сьмнявам се че знаеш какво е хамсийка).тьпоъгьлник такьв
  • 114 Kумчо Вълчо

    30 22 Отговор
    Айде айде , стига хвалби, много гъзоблизци станахте , няма място да се наредите на задника му.
  • 115 Нова

    32 18 Отговор
    Голяма четка голяма баданарка! Друго няма
  • 116 истинко

    31 20 Отговор
    управляващите от ГЕРБ ли?! Те никога и за нищо не са виновни!
  • 117 Антони

    32 22 Отговор
    Понеже в тази статия няма нищо обективно, а се представя за анализ ще напиша за последно. Хората винаги са се справяли, а властимащите се справят на гърба на народа. Да вземат да се замислят над това и да не ми говорят със самочувствие на по-висши, защото силните, заможните и висшите са измежду народа, а не на чело на него.

    Коментиран от #230

  • 118 глупак до 59

    40 11 Отговор

    До коментар #59 от "Усмивката":

    АКО ТИ СЕ НАЛОЖИ ДА ВЛЕЗНЕШ В ИНТЕНЗИВНОТО,БАС СЛАГАМ,ЧЕ ЩЕ ТИ ЗАМРЬЗНЕ УСМИВКАТА.МОЛИ СЕ ДА НЕ СТАВА
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Васил

    16 12 Отговор
    Кой е този с голямата бадам,,арка? Знае ли някой?
  • 121 Васил

    13 10 Отговор
    Кой е този с голямата бадам,,арка? Знае ли някой?
  • 122 абе до 74

    32 31 Отговор

    До коментар #74 от "БГ е ТОТАЛИТАРНА ДЪРЖАВА ВЕЧЕ,":

    АКО НЯМАШЕ СВОБОДА НА СЛОВОТО,НЯМАШЕ СЕГА ДА ЧЕТЕМ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ,ЗА ЗЛОБАТА КОЯТО ВИТАЕ В ЧЕРВЕНИТЕ ВИ ГЛАВИ
  • 123 👽👽👽👽

    32 24 Отговор
    БГ е с най малко регистрирани с Ковид защото не се правят тестове затова! Лъжите на върхушката!
  • 124 ddem

    39 23 Отговор
    Браво!!! Много правилно написано. Само провинцията ли видя безхаберието на "НовоСофиянци", които не се спряха, но не за да отидат по родните си места, а да "купонясват", протестирайки, че са им забранени човешките права. Нима правото на живот не е човешко право на всеки от нас, а с тяхната "привелигированост" брутално го погазват?
  • 125 Кой68

    30 12 Отговор
    На 90% съм съгласен.Да не забравяме и как бе договорено със Ердоган-бежанската вълна да ни отмине??????Но никой не е идеален и то политика.
  • 126 Ментос

    46 41 Отговор
    Абсолютно адекватна статия, колкто и да съм критикувал и аз Борисов, по-добър на хоризонта и далечния няма. Като ви гледам мързели как се оплаквате само, няма и да дойде. Кой му се занимава с мрънкачи, които и толкова не заслужават. Едно правило не сте спазили за да искате някой да се грижи за свободите ви. Има едни 30% от този народ, които са наследствени лентяи и съсипват само усилията на другите. Само се оправдават и мрънкат, а за нищо не стават. Хайде като мислите че другите са много добре, стягайте си куфарчетата и марш. Нищо не ви спира от 2007 година насам сме в ЕС. Излизаш и се виждаш какво струваш. Който не знае да пробва да види европосрещането след всичката тази миграция какво е. Марш, че да се оправим по-бързо. Благодаря на всички трезвомислещи хора.
  • 127 неизвестен

    51 11 Отговор
    До всички разбирачи: я ми кажетете защо такива като тоя "отдавна избягал" и други които се срамуват да кажат че са българи когато са в чужбина, сега масово на тълпи се завръщат да се лекуват в тая "лошата " България"?.Защо опряхте до "нашата" здравна помощ ?Нали за работите за много пари,и сте все големи бизнесмени ? Защото ви лъснаха червените маймунски задници. И нямате капка срам за спрете да плюете.
  • 128 На Хоризонта

    29 19 Отговор
    В България имя 1 милион ЕТ /еднолични търговци / . Това са фирми с по един -два , до няколко човека . За тези два месеца забрана за дейност , повече от половината ще загинат ! Това е една огромна армия от безработни хора без доходи ! Какво следва ?!

    Коментиран от #139, #189

  • 129 сикиш

    18 26 Отговор
    Какво му е справянето. Лукашенко не въведе никакви мерки, даже и футболът върви, и имат по малко загинали.

    Коментиран от #136

  • 130 ДОКО

    15 7 Отговор
    Този коментар е премахнат от модератор . Това е ЦЕНЗОРА !
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Съдията Дред

    45 18 Отговор
    И чия е тогава вината ? Кой например е виновен, че допусна да кацат самолети със заразени, и след това тия заразени да тръгнат свободно из страната, и да сеят зарази ? При положение, че ни подлудиха, и човек не може да си отиде на вилата, на чист въздух и спокойствие. Кой е виновен, че се вземат средства от Здравната каса за лечение на здравно неосигурени, каквито са повечето връщащи се от чужбина ? Кой е виновен, че на нас "маргиналите" единствената подкрепа са заемите, които се връщат, и дори не ни отсрочиха И сега пак ни изкарвате виновни, че не ръкопляскаме на провалилите се.

    Коментиран от #134

  • 133 Stoqn Andreev

    19 14 Отговор
    Чудя се как да Ви напиша, че пишете глупости, но по-културно, че като гледам половината и повече коментари са изтрити. Та се чудя как да го формулирам да не го изтриете, защото тука като гледам май има право само на вашето мнение, чуждото се трие
  • 134 Мишо

    27 11 Отговор

    До коментар #132 от "Съдията Дред":

    Еееее аман от селяни задръстихте София. И всичките "Я сакам да си одим у село". Сотаджий с 600лв заплата и плащат 500лв квартира и ядат хляб с червен пипер ама нали сме у Софията
  • 135 asd

    22 19 Отговор
    Това е платена статия.
  • 136 LonDon

    22 4 Отговор

    До коментар #129 от "сикиш":

    В изолиран Беларус няма туристи, ако беше с 2,3 курорта щеше да видиш дали ще е толкова смел. Кой ги брой за транзит, никой не ходи там.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Чук и Гек

    8 10 Отговор
    Да, бе, да! Един пръскал с пръскачката против крокодили и се справил!
  • 139 Дръндрън

    29 0 Отговор

    До коментар #128 от "На Хоризонта":

    Интересно , ако са 1 млн, какво остава за големите фирми, земеделието и чиновническата армия. Казаха, че са регистрирани, около 100 000 безработни. Тури и пенсионерската армия и май ще надхвърлим 9 млн?
    Не мога точно да си спомня, по коя медия слушах един англичанин с бизнес в Англия, Полша и у нас, който каза ,че е затворил в Полша и Англия и работи само тук! Има предприятия и хотели. И най-важното: думите му: каква помощ за хотели и ресторанти? след един-два месеца като ги пуснат, кой ще ходи там? Трябва да се помага на производителите.
    Нашата фирма не спря да работи и произвежда. Друг е въпросът, че ние произвеждаме за износ и т.к. икономиката НАВСЯКЪДЕ е в застой, то и нашите поръчки са намалели.
    Па ти си ходи на бар и туризъм

    Коментиран от #196

  • 140 Гражданин

    14 18 Отговор
    А на кого е провала явно и на този добре му плащат да ни манипулират като овце и да се прави на много умен.
  • 141 Хаха

    22 24 Отговор
    Авторът е избрал много перверзен начин да се подмаже на властта.
  • 142 Лекар БГ

    35 17 Отговор
    Не видях името на автора.
    Само едно ще му рекна-когато,повече от 10г.,лъжат,крадат,говорят,като тотални простаци,корумпират,мачкат,държат се като елементарни мутри.....
    Даже и най-доброто да направят,в очите на мислещите,в ушите на чуващите,звучат нелепо и фалшиво.Натрупано е огромно недоверие.
    Знаем,КОЙ и КАК ги избират,отново и отново.Такива,като теб,списвачо.

    Коментиран от #144

  • 143 Чочо

    26 13 Отговор

    До коментар #76 от "До разбирачите":

    Автора се кланя на властта, вярно е че имаше адекватни мерки но в същото време се надпреварваха да сътворяват глупост след глупост. Специалистите вече казаха колкото и да не ни се иска тази болест остава на Земята както и много други. Така че който и да е на власт не може да премахне вируса. Когато харчат парите на данакоплатеца без всякаква прозрачност какво трябва да мисли той? Народа е казал "Ако ти е писано да се удавиш няма как да се обесиш".
  • 144 Типична

    18 15 Отговор

    До коментар #142 от "Лекар БГ":

    НПО соросоидна и тенденциозна статия!

    Коментиран от #199

  • 145 георги

    25 15 Отговор
    Единственото за което ми пука е че родителите ми чакат на бизнеса,семейството ми и това на брат ми също чакат на него,
    а ни затвориха.Ти обаче журналистче си получаваш заплатата за да раздухваш искри.Не ми пука кои управлява България винаги ще е зле и преди комунизма и по време и след него ама когато като мене не можеш да работиш и спиш от притеснение друга песен ще запееш.
  • 146 Генерал BUF

    34 33 Отговор
    Браво ! Отдавна не бях чел толкова правдива и добре структурирана статия. Най-после някой да каже, че тия хора изнесоха управлението на държавата в невиждана за един човешки живот криза. Днес у нас е като рафтинг. Докато правителството прекарва лодката през бързеите, комунистите в нея мърморят и дават акъл и при всяка възможност с президента си я клатят. Не си дават сметка обаче, че ако това което искат, лодката да се обърне, за да оплюят управляващите я, е опасно за всички в нея, включително и тези, които улисани в пътя към евентуалната власт не са научили даже как се държи гребло.

    Коментиран от #151

  • 147 Doni Brasko

    7 7 Отговор

    До коментар #17 от "До1":

    Е това наричам аз истински ТРОЛ. БРАВО НА ТЕБ.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Байко

    32 16 Отговор
    Нито мерките са мерки, нито правителството е грамотно.
    Без да съм правителство , а просто като ме иджър мога на ход да изброя примерни мерки, базирани на събрана информация и анализи.
    Но у нас нещата стоят на принципа аз съм прост и вие сте прости и по умни от него не може да има във властта.
    Тези които откраднаха и крадат народните пари го направиха вечен на този пост , но това скоро ще приключи. Твърде са неграмотни и некадърни , а и крадливи.
    Но проблема е не само в неадекватните мерки и кражбите , увлечени в хвалби и кражби забравиха, че народа все пак трябва да яде, а и да може да плаща сметки.
    А сега като фалираха държавата остава само голата тояга . Време е за притести и промяна.
  • 150 Чук и Гек

    6 6 Отговор
    Гледайте филма ,,Кит"! И там се ,,справиха"!
  • 151 Doni Brasko

    9 10 Отговор

    До коментар #146 от "Генерал BUF":

    Е това наричам аз истински ТРОЛ. БРАВО И НА ТЕБ.

    Коментиран от #188

  • 152 Стоян Хлебаров

    22 14 Отговор
    ДО АВТОРА НА ПУБЛИКАЦИЯТА -ХАДЖИЙСКИ: И ТИ ЛИ,БРУТЕ!?Колко ви плащат за хвалебствени материали за правителството?
  • 153 Гост

    21 14 Отговор

    До коментар #76 от "До разбирачите":

    Изобщо не искам да падна на нивото на автора, а още по-малко на прехваленият му идол от Банкя! Толкова години уча и инвестирам в знания и опит и за нищо на света няма да приема да се влея в "хора на мисирките"!
  • 154 hahaha

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "разбирач":

    Ама не ревеш, че домошарката е 7 - 8 лева на пазара, а в Швеция - имаш ли представа?
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Барби

    23 16 Отговор
    Интересно как възхваляващия Барби Ганюс , пропуска изчезналите милиарди , високата цена на бензина, поскъпващия хляб, това че тока ще го вдигат при положение че навсякъде пада , да не говорим за Барселона и т.н. ....
    Трагедията е голяма , тепърва предстоят следствията .
    Щетите от това правителство са бедствени.
  • 157 Чума

    14 12 Отговор
    Божкеле-ееее! Докъде са ви докарали на ръба на оцеляването! Вижте в средата на 21 век на какво сте доволни - че сте все още живи, имате ТЕЛК, личен асистент и че прескочихте и тоя път трапа! А преди век Яне Сандански рече, че робът се бори за свобода, свободният - за съвършенство! Бам ти съвършенството!
  • 158 ББ е основния виновен, другите около

    15 15 Отговор
    Него, вината им е по-малка, но са виновни най-малкото защото се съгласяват да изказват и правят това което им нареди, без да селектират, че ББ си превишава правомощията по конституцията на демокрацията.
  • 159 ЕМСИ

    6 7 Отговор
    Много точно казано.
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Да се въведе регистър на дейностите за

    13 3 Отговор
    Президентството, МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, ПАРЛАМЕНТ, ВСЯКО КМЕТСТВО И ВЕДОМСТВО И ИНСТИТУЦИЯ. ТОВА Е ИЗПЪЛНЯВАЩА СЕ И В МОМЕНТА ПРАКТИКА ВЪВ ВСЯКА ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА В ЕС И САЩ, БЕЗ БЪЛГАРИЯ. РЕГИСТРИТЕ ДА СЕ СЪЗДАДАТ СЕГА И ПОПЪЛНЯТ ЗА 15Г. НАЗАД. Народът го искаме принципно без политическа ориентация.
  • 162 Защо изобщо

    16 13 Отговор

    До коментар #10 от "Шопо":

    обръщаме внимание на подобни писания? Поръчкова изява на платена "журналистика". Позната смесица от вярно и невярно, за да бъде прието онова, което искаме.
  • 163 Бангеев

    18 5 Отговор
    БРАВО! Можем да правим сравнение и с Швеция, не само с Тайван или Германия. Смъртните случаи в скандинавската страна са в пъти повече. Не трябва от борбата с вируса да се прави политика. За съжаление го правят непрекъснато, защото е свързано с пари... Иначе истината боли и затова някои се засягат - такъв ни е материала.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 До автора

    8 8 Отговор
    България : 4,51 % смъртни случаи от заболелите. Беларус: 0.6 %.
  • 166 и вид мъжки характер

    5 2 Отговор
    Не знам за вирус дали , но за полова принадлежност много мъже в България трябва да се тестват , да са наясно и да не въвеждат обществото в заблуждение относно пола си.
  • 167 Жалък тиквен пасквил

    23 16 Отговор
    По жалък опит за реклама на тиквите надали може да се създаде.Малкото пострадали се дължат на всичко друго , но не на псевдо мерките на шайката.А за бюджетните глупости-колко трябва да е жалка една държава , за да не може да изкара поне половин година с резерви , а не на 10 ден да тегли огромен нов дълг.Хората подкрепиха народите си с кеш , а нашите тикви с голи обещания за уж безлихвени заеми.И да не забравяме-увеличиха лимита на забележете неплатения отпуск.Плюят срещу Русия , но там дадоха два месеца платен отпуск.А за жалкото състояние на болничните заведения сигурно пак е виновен арменския поп.И кои решават проблемите-една тиква , доказано проста и престъпна , един счетоводител , един касапин , гонещ вируси със скалпел.Ако това е елит , спокойно можем да кажем , че не сме никаква нация.

    Коментиран от #198

  • 168 Стоян

    18 9 Отговор
    Хората в БГ, трябва да разберат, че КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА СВЕТОВНА ИКОНОМИКА е постигнала свръхпроизводство и не може да продължи да съществува с КАПИТАЛИСТИЧЕСКА НАДПРЕВАРА занапред. Пикът на свръхпроизвоидство е достигнат, не може по-вече. Оказа се че Чистият Капитализъм е НЕДОНОСЧЕТО. Това Капиталистите не можаха да го признаят и измислиха КОРОНА ПАНДЕМИЯТА. Сега ДЪРЖАВИТЕ правят корекция към Капитал-СОЦИАЛИЗЪМ и ето защо Германия се справя най-добре, защото в Германия строят си беше Капитал-СОЦИАЛИЗЪМ. СОЦИАЛИЗМЪТ НЕ Е НЕДОНОСЧЕ, И СЪМ ГОРД, ЧЕ НЕ ИЗМЕНИХ НА ЧОВЕШКИТЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ. СОЦИАЛИЗМА ИМА ПЪТ ВИНАГИ, А КАПИТАЛИЗМА ИМА ПЪТ ДО ПИКЪТ НА СВРЪХПРОИЗВОДСТВО. Това е реалността. Трябва да се прави разлика между СОЦИАЛИСТИ и КОМУНИСТИТЕ. КОМУНИСТИТЕ са ПРВИВЪРЖЕНИЦИ НА ТВЪРДАТА ЛИНИЯ ЗА ПРАВЕНЕ НА КАПИТАЛИ, Т. С. ТЕ СА КАПИТАЛИСТИ ПО СЪЩЕСТВО, такива Луканов ги създаде в БГ - групировки и партии БЗНС, СДС, ДПС, последователи ДСБ, НДСВ, ГЕРБ, ВМРО, ОП. Това трябва да се осъзнае, пътят е към ГЕРМАНСКИЯ КАПИТАЛ-СОЦИАЛИЗЪМ

    Коментиран от #171, #181

  • 169 Додо

    18 2 Отговор

    До коментар #9 от "разбирач":

    Въпреки,че изключваш
    високите данъците,наемите ...на запад . Както разбирам си плюещ и храчещ мърлю е няма кой там да ти даде 35 на час. .. А ако си учил и си добър специалист и тук ще получаваш добра заплата
  • 170 АНЕНЕРБЕ

    16 11 Отговор
    ВАСКО,
    Написал си такива глупости в тази статия, че не знам дали сам си вярваш.

    Не си ли забелязал Васко, че според ЦРУ се нареждаме на първо место по смъртност в света?!!!!

    НЕ ВИЖДАШ ЛИ МОМЕЧЕ, ЧЕ БОЛНИЦИТЕ НИ НЕ РАБОТЯТ ЗАЩОТО ХОРАТА СА СКОВАНИ ОТ СТРАХА И ИСТЕРИЯТА КОЯТО РАЗИГРАХА ТЕЗИ РЕКЛАМИРАНИ ОТ ТЕБ НЕГОДНИЦИ!!!

    Само за 2019 година Васко са починали 108 000 българи!!
    Само за ГОДИНА цял един окръжен град е изчезнал от лицето на България !!

    И ти Василе приемаш, че е нолмално да не бъдат лекувани умиращите днес от ИНФАРКТ , ИНСУЛТ и РАК българи, които поради неработещите болници са обречени?!!

    ВАСИЛЕ,
    НЕ СИ ДОБРЕ!!!
  • 171 Това е истина

    13 10 Отговор

    До коментар #168 от "Стоян":

    В Социалистическата икономика е заложено да се произвежда това от което има нужда обществото и ВТОРО ИЗКЛЮЧВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЧОВЕК ДА ЕКСПЛОАТИРА ЧОВЕК. В КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА е заложено да произвежда по-вече и по-вече и постоянно да забогатява, което е невъзможно, защото има ПИК на насищане на пазарите със стоки, след тоя ПИК започваш да обедняваш, то е неминуемо и започват конфликти, войни и кво ли не, има експлоатация на човек над човека, което не е хуманно. Коя е правилната форма?
  • 172 Dssa

    23 11 Отговор
    Значи бат Бойко се е справил с коронавируса? Само че нали му е бърза устата, той издаде, кой точно се е справил. Каза: "Кристин Лагард е неуязвима за коронавируса. Тя е имунизирана с българска ПЦЖ ваксина". За това, че тази ваксина е стигнала до всеки жител на България, в най-зстънтеното село, до взеки катун или колиба, заслугата е на Тодор Живков.

    Коментиран от #210

  • 173 Коmapak🆘️

    5 4 Отговор

    До коментар #80 от "От Швеция":

    Толкова си бил в Швеция колкото аз в Папуа Нова Гвинея!
  • 174 Бре бре

    16 5 Отговор

    До коментар #9 от "разбирач":

    А толкова ефективен ли си? (колкото шведа).
    Клатим си краката, бъркаме си в носа, шарим из нета и искаме заплати.
    От- до. Това е истината
  • 175 С.В.

    15 14 Отговор

    До коментар #43 от "Вече се появиха снимки и доказателства":

    На Бойко ама хич не му пука какво дрънка президента. Дори не го отразява. Ако Радев си няма работа/ а досега поне нищо не е свършил и скоро ще му забравили името, ами да измисли нещо умно защото вчерашните протестиращи не са единствените които не го понасят и много скоро ще го издигат.
  • 176 БЦЖ

    12 6 Отговор
    Не ми стана ясно, ваксините от Татово време ли ни спасиха, или бодигарда на Тато?
  • 177 Иво

    16 14 Отговор
    ГЕРБ и Погребалното им бюро, наречено Щаб тярбва да бъдат съдени, за това че откраднаха парите за лични предпазни средства на лекарите на първа линия и че не обезпечиха със защитни маски възрастните бедни хора.
  • 178 Към Автора

    8 9 Отговор
    Васко, обясни ми как шведите водят дистанциран начин на живот и с какво точно КПП-тата помогнаха като мерки?
  • 179 Несъгласен

    15 0 Отговор
    Най добре да престанем да се плюем, но защо мислите, че Вашето мнение е най-правилно/вярно/ Трудностите тепърва предсоят! Но сития на гладния не вярва!!
  • 180 И аз да кажа

    18 7 Отговор

    До коментар #54 от "За всичко е виновна ШАЙКАТА":

    Ами не ви разбирам- като е толкова зле поне можете да идете другаде- кеф ви Куба, кеф ви Швеция! Защо не се пробвате- ако ставате за нещо, все някъде ще се прихванете. Ако можех през 80-те, бих се махнал, но по границите стреляха. Да не говорим на колко бригади съм работил ангария- то не беше селско стопанство, то не беше строителство! Вие днес какво се тръшкате- идете, поизпотете се, огледайте се. Прав е авторът! Мой познат грък в Германия се обажда на сестра си в Гърция, която му иска пари, че били зле. "Ела тук, бе- вика й той- медицинска сестра си, ще те вземат на работа!" -"Ама и следобед ли ще трябва да ходя на работа?"- му отговорила. Та и тукашните критикари- мрънкащи. Аз през 90- те, когато тук беше страшно, си плащах за да ми пазят мястото и независимо, че съм с докторска степен работих на строителни обекти в Германия, така си купих жилището, хем тогава се искаха визи. Днес пък какво ви спира?
  • 181 След достигане на ПИКЪТ на

    14 10 Отговор

    До коментар #168 от "Стоян":

    Световното Производството към февруари 2020г. Световния Автомобилен Сектор взе решение след РЕСТАРТА на св. икономика да намали производството на автомобили в световен мащаб, защото пазарът е заситен и не се купуват, а не може да се произвежда нещо на загуба без да се продава. Т. С., Кво преминаване към Капитал-Социализъм, произвеждаш колкото е необходимо и не се гледа на първо място колко ще забогатееш. Пак света дойде към СОЦИАЛИЗМА, който плюете братчета, както Живков ви нарече господа Управляващи, когато бяхте още в БКП. Приземяване, Приземяване БРАТЧЕТА!!! - тези думи бяха насочени не към народа, а към членовете на БКП тогава, означаващо, че членовете на БКП НЯМА ДА СТОЯТ ПО-БЮРАТА СИ В ЦЕНТРАЛАТА НА БКП, а трябва да слязат в предприятията на ниско и от предприятията на които ще им се разреши да разполагат със средства ще управляват икономиката. И за това Живков беше снет, защото искаше членовете на БКП от бюрата да се приземят в предприятията и да изпълняват функциите си там, но те не го приеха. И последва това, което се случи. И гледайте, изслушайте всички речи на Живков, осъзнайте ги и ще разберете какво е говорил и планува. Ако Живков бе продължи да управлява, щяхме да сме Германия на Балканите и нямаше да има един гладен, жаден, гол и бос.
  • 182 Яверт

    6 8 Отговор
    Васкооо, Васко! Откога работниците са виновни че фирмата на шефа не върви? Как така успя с този "анализ" да сложиш каруцата пред магарето?
  • 183 тозо гусин

    3 3 Отговор
    журналист гладен няма да замръква.......гусине,и без да имат шведи за население,борисов за премиер и щаб с генерал,страните от изт европа и русия влючително,имат ниска смъртност като процент от популацията,тоест причините са очевидно някакви други .........до къде го е докарала БГ като икономика и държава най точно ни го казват афганистанците......по отношение на еволюц развитие----бълг селяни по цяла европа работят същото което биха работили и у нас ,открийте разликите сами.......едиственото с което съм съгласен е че опозицията не е по стока.
  • 184 Gia

    12 8 Отговор
    Съгласна съм с частта за манталитета на ганьовеца, но абсолютно не съм съгласна с частта, че властта се била справила. Българиа е една от малкото държави в Европа, чиято крива на заразата продължава да върви НАГОРЕ, но карантината пада. Ние правим (в добър ден) по 1000 и нещо теста дневно. При същото население Сърбия прави над 5000 теста. Поне половината от позитивните ги приемат в болница. 20% от заразените по принцип в световен мащаб са за болница. Т.е. тук има един огромен контингент, за който не знаем. Но карантината пада. Аз на това не му викам справяне.
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Ели

    10 9 Отговор
    Е, повечето от истините са горчиви, но не сме нация от злобари, сигурна съм, че повечето българи мислят като автора.
  • 187 Христо

    8 4 Отговор
    Беше добре премиерът да не се прави на баща на нацията, да не се опитва да ни хока като овчар, да не се кълне толкова често и да не се прави на обиден, когато му показват какво подценява и пропуска и къде преувеличава нещата. Но какво да се прави. Ние сме си го избрали или нещо такова ......
  • 188 Генерал BUF

    12 11 Отговор

    До коментар #151 от "Doni Brasko":

    Всичко ли, което не ти изнася отдаваш на троловете ? Май в момента само червените боклуци имат нужда от някой, срещу заплащане, да плюе по правителството. Факта, че избираме ГЕРБ толкова пъти и пак ще го изберем, прави теорията ти, че всеки, който пише в тяхна защита е трол на пух и прах. това е характерно за комунистите все някой да им е виновен. На ватенките им е виновен целия свят, че 80 години след като станаха част от победителите днес измират от глад, болести и че се разпаднаха на парченца. На вас червените ви е крив света, че вече ... колко години сте щатна опозиция ? Да купите всички тролове на света с държавната си субсидия, с тия лъжливи кукли и беквокали начело, нищо хубаво не ви чака. Ама вие си го знаете , нали?
  • 189 И аз да кажа

    21 1 Отговор

    До коментар #128 от "На Хоризонта":

    Разумните хора, които сами са създали и движат бизнеса си без нагласени поръчки и политически хранилки, за какъвто се смятам, имат заделено за трудни моменти. И не реват и не искат помощ от държавата. Аз си платих всички данъци, защото искам да се чистят и осветяват улиците, да се лекуват родителите ни, да има нормално училище за внуците ми, да имаме работещо консулство в чужбина, ако имам нужда от помощ. Фирмата ми е микроскопична, но няма да искам помощ от държавата от самоуважение и заради бюрокрацията .Не мога да разбера големите уж бизнесмени, дето се разпискаха веднага. В бизнеса не се ли предвижда да имаш забавяния, загуби, отсрочки, затруднения и загуби? В нормалния бизнес има кризи, възходи, падения- сега ли чувате? Да си независим е лукс и риск
  • 190 Точно Бойко е виновен. Не може да седиш

    8 5 Отговор
    В Министерския трон и да не си виновен за паданията или обратното да не си допринесъл за ползите. Това е отговорността на на този стол във всяка държава. Като не можеш да поемеш отговорността, стани от Министерският стол, това е демократичната нормална практика.
  • 191 За туризма

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "някой":

    Тои внася вхазната от 6-9милиарда»Милиарда» приходи това да са 50%отпарите които изкарва значи 6милиарда остават в служителите на туризма които са около 300000души/ 6 000 000 000: 300 000= 20 000/ дваисет хиляди лева на човек за година кои Вадитолкова
  • 192 Ново

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Така":

    Един добър коментар за борисов и 20 лоши за радев в факти е обратно /да си прочёл че радев е наградил с орден»Джо атанасов» светоносно известната аити специалиска лилана «и връзката и с божков не
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Приземяване, Приземяване, Приземяване

    2 3 Отговор
    Управляващи, Братчета мои!!!
  • 195 тиран

    6 7 Отговор
    Нямало диктатура, ама били лоши и мрънкачи тия, дето си казват мнението и е различно от туй на властта! Тя, демокрацията, май допуска различни мнения, а? Или не?
  • 196 Кой68

    9 0 Отговор

    До коментар #139 от "Дръндрън":

    Защо се забравя -СиВиЯ-сектор.След като си правил далаверИмпекс/лъгал/със осигуровки и заплати как ще се регистрират ?Според мен ЕТ по-лесно може да се пренастрои на нещо ново......
  • 197 Той и ЖИВКОВ не беше виновен,

    8 3 Отговор
    Но вашите ментори Луканов и Младенов преврат му направиха и го обвиниха за неща които не е извършвал. Виновни сте за падението!!! И сте длъжни да отговаряте на въпросите на нас ТУЛУПИТЕ и МИСИРКИТЕ, без да ни обиждате, това, че обиждате, говори, че не сте за тези постове в Държавата. Като не го приемате, подайте си Оставките.
  • 198 Айде бе

    14 8 Отговор

    До коментар #167 от "Жалък тиквен пасквил":

    Що не се пробваш в Русия, като ни я даваш за пример? Такова самочувствие струи от писанията ви, пожелавам ви да си заработите парите с конкретна работа, а не на синекура и да се види тогава! Аз съм работил цял живот на две места, специализирал съм в няколко англоезични университета, говоря 4 езика и имам докторска степен и при все това не бих плюл хората, които в момента са начело на държавата и видимо са претоварени! Вие, дето всичко ви е до коленете, не схващате вероятно, че имаме напълно нов и непознат проблем и всички действат в ситуация на несигурност. Казвам ви го като учен, който работи с вероятности! Вирусът е известен, но фактът че плъзна по хората, с често атипични прояви , прави проблема отворен в много посоки и няма единствено правилно решение, а баланс между неизпробвани рискове! Как имате самочувствие да съдите кой бил прав или не при незавършен процес? Тия неща ще могат да бъдат оценени след години, вие се развикахте "разпни го!"
  • 199 Лекар БГ

    2 0 Отговор

    До коментар #144 от "Типична":

    Точно.
  • 200 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    БАСНОПИСЕЦ ХРААБЪРРР !!!
  • 201 Коко

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "аман от разбирачи":

    А,ти защо нямаш. Разбирач
  • 202 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "БРАВО..":

    Защото са прости.
  • 203 вмирисан парцалив руски комунист

    10 11 Отговор

    До коментар #185 от "позиция":

    Е, преуспяващо е. Колкото и да се изривате и под езика червени плужаци, преуспяващо е. И ще му дадем до година още 4 години, на пук на вмирисаните русофили . национални предатели и техните симпатизанти.
  • 204 бгчитател

    9 7 Отговор
    Да има диктатура?Не е ли диктатура и цензура,спиране на достъпа до сайтове когато изразяваш мнение и позиция,различно от официалната пропаганда.Когато изказваш мнение.че не си съгласен с мерките на правителството.Режат те от всякъде.Може ли някой да ми обясни какво е това?.Видяхме какво става с Телевизия АЛФА,излъчва предавания от 2015г,запушиха устата на Волен Сидеров.И не само той.Всеки с по различно мнение.бива глобяван,явно заплашван,преследван.абе просто изчезва.Това е истината.

    Коментиран от #206

  • 205 Тодор Живков

    13 8 Отговор
    Четох, четох и не разбрах кой е виновен за провал и какъв е точно провалът? За тези години успяхме да изгоним над два милиона души и какво и да си говорим повечето бяха над подготвените и качествени. При Борисов тази тенденция продължи и с нищо не се е опитал да го промени. За последните десет години да се промени здравеопазването? Или образованието? Или правосъдната система? Всичко върви надолу и там където има напредък, той е въпреки Борисов. Чиновниците ни са 2-3 пъти повече от необходимото. Полицаите също. Но да се работи както трябва? Не. Т.е. критиките за Борисов и евентуалното му правителство (то е само защото трябва да има, а не защото е нужно) са липсата на подготовка - безкрайно скъпите обществени поръчки - справка Перник. Липса на медицински персонал. Липса на справедливост. Корупция и т.н. Та не разбрахме в тази ситуация защо милините българи оставени на ръба на оцеляването са виновни, а безотговрните управляващи са чисти като роса?

    Коментиран от #225

  • 206 Киро Змея

    12 8 Отговор

    До коментар #204 от "бгчитател":

    Ква ДИКТАТУРА,бе смръдльо, аман от неграмотници!
    По цел ден драскаш идиотщини и псувни,пък имало...Цензура?!?
    В РУСКАТА КОЧИНА-има ли Диктатура или.. уродливият смачканяк е.."Велик"?
    Свободата , НЕ Е..СЛОБОДИЯ!
  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 3958

    14 8 Отговор

    До коментар #50 от "Обективен":

    А като ни е здрав гена защо в БГ умираме по-млади сравнение с други нации? И Руснаците са ваксинирани ама като гледам не им се размина. Стига сте писали глупости. Никой не е искал да ви затваря с години .Нали се даваше пример с Гърция, Сърбия, Турция-навсякъде ги затвориха. Тук нямаше строги мерки макар за българина друг вариант да няма. Тъпо, безотговорно, бих добавил и смешно пълнолетни да се правят на тарикати да минават със смешни поводи КПП или да търсят от къде да се промъкнат и да се снимат, че са изиграли полицията .Манталитета и тъпия тарикатлък на българина е проблем .Иначе обичаме да сочим етноса когато прави същото.

    Коментиран от #249

  • 209 НххххххМ

    5 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Мерките се отхлабват, ще Ви върнат живота."
    Да, ще НИ върнат живота...Ами ти, авторе?! Нима ти не си искаш живота?! Харесваше ти да си затворен, да те задушават с маска и да ти налагат забрани и сега ти е мъчно, че това няма да продължи ли?...
    Е, това е да си верен слуга на своя господар.
  • 210 Иво

    9 3 Отговор

    До коментар #172 от "Dssa":

    И докато си къпреше чорапите ли Живков стана микробиолог и я създаде? То, че болшевишката ви "логика" човек не може да я схване е ясно, ама се чудя на упорството ви да си показвате простотията под път и над път. Д-р Сребра Родопска я създава през 1951г., а тогава тартор на червената шайка е терориста Вълко Червенков.

    Коментиран от #248

  • 211 техник

    8 10 Отговор
    Опитах да го прочета по диагонала. Ама то много дълго, бе. На брифинга всичките министри се изредиха през това време. Та ми се пръкна въпросче: Това момче, дето е написало тия неща, през живота си едно болтче дали е завило някога?
  • 212 Папазов

    15 7 Отговор
    Защо ГЕРБ не искат да има отчетност и прозрачност на средствата около Коронавируса ?
    За 2 месеца изхарчиха 5 милиарда.
    Как стават тия неща, това са пари на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ - не на Тиквата и Домусчиев.
    Те са свикнали само да прибират, не и да дават.
    Кога Домусчиев ще върне 86-те милионо от БМФ ?
    Има ли Прокуратура в България или тя е само да обслужва Главатаря на Шайката ?
  • 213 Светльо

    8 13 Отговор
    Няма как да имам доверие на някакъв измислен генерал, направен такъв заради подмазвачество.
    Той не само че не е карал Генерал-Щабна академия, както и шефът му от Банкя, но дори не е бил войник, когато военнатат служба беше задължителна.
    Айде оня тлъстя Банкянец, поне е бил фазан в ШЗО-Плевен, като син на номенклатурчик.

    Коментиран от #222, #227

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Николай Колев

    9 9 Отговор
    Провалът е на т.нар.генерал "Годжи" и припяващият му Кантарджиев (по чия поръчка не зная)! Борисов се усети къде 50-я ден и тази вечершния брифинг воден от Горанов го доказа. Чакам мисирките Ива Николова и Илияна Беновска своевремно да си завъртят дъртите подгърбия!
  • 216 6399

    7 8 Отговор
    Те майките си продават за някой друг долар вие за една гербаджийска статия се чудите що ни я навират в очите :)
  • 217 истината 2

    7 7 Отговор

    До коментар #12 от "някой":

    ОСВЕН ТОВА ЗАБРАВИ И КЪЩАТА ПАЛАТ В БАРСЕЛОНА И СКЪПОТО ВОЗИЛО НА МЛАДАТА МИ ЛЮБОВНИЦА ,А И МНОГО ДРУГИ НЕЩА.

    Коментиран от #218

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Plovdiv

    10 5 Отговор
    Автора на статията - бягай в палатките пред президентството, хем да заработиш някой лев, хем ония да станат поне десетима!
  • 220 Тишо

    7 7 Отговор
    Провалът е голям- и той е точно на Правителството и партията-държава и нейния вожд!!!!

    Коментиран от #221

  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 Мисля си

    5 2 Отговор

    До коментар #213 от "Светльо":

    Пълни глупости ,бащата на ББ е бил пожарникар от окръга, каква номенклатура ви се привижда, а майката учителка. Затова са доста нелепи приказките за еднокнижието. Най- малкото навремето имаше списъци със задължителна литература за прочит през лятото. Защо някои хора се чувстват добре като лъжат? Нали знаете - сквернословието е сред смъртните грехове?
  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Българка

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Иванова":

    Иванова жалко за България с такива хора,като вас...жалко за делото на Левски и Ботев
  • 225 Фермер

    3 1 Отговор

    До коментар #205 от "Тодор Живков":

    Закриване на всички партии.Президентска Република България с президент Пламен Пасков
  • 226 Фермер

    3 0 Отговор
    В тъги, в неволи, младост минува,
    кръвта се ядно в жили вълнува,
    погледът мрачен, умът не види
    добро ли, зло ли насреща иде...
    На душа лежат спомени тежки,
    злобна ги памет често повтаря,
    в гърди ни любов, ни капка вяра,
    нито надежда от сън мъртвешки
    да можеш свестен човек събуди!
    Свестните у нас считат за луди,
    глупецът вредом всеки почита:
    "Богат е", казва, пък го не пита
    колко е души изгорил живи,
    сироти колко той е ограбил
    и пред олтарят бога измамил
    с молитви, с клетви, с думи лъжливи.
    И на обществен тоя мъчител
    и поп, и черква с вяра слугуват;
    нему се кланя дивак учител,
    и с вестникарин зайдно мъдруват,
    че страх от бога било начало
    на сяка мъдрост... Туй е казало
    стадо от вълци във овчи кожи,
    камък основен за да положи
    на лъжи святи, а ум човешки
    да скове навек в окови тежки!
    Соломон, тоя тиран развратен,
    отдавна в раят нейде запратен,
    със свойте притчи между светците,
    казал е глупост между глупците,
    и нея светът до днес повтаря -
    "Бой се от бога, почитай царя!"
    Свещена глупост! Векове цели
    разум и совест с нея се борят;
    борци са в мъки, в неволи мрели,
    но, кажи, що са могли да сторят!
    Светът, привикнал хомот да влачи,
    тиранство и зло и до днес тачи;
    тежка желязна ръка целува,
    лъжливи уста слуша със вяра:
    мълчи, моли се, кога те бият,
    кожата да ти одере звярът
    и кръвта да ти змии изпият,
    на бога само ти се надявай:
    "Боже, помилуй - грешен съм азе",
    думай, моли се и твърдо вярвай -
    бог не наказва, когото мр
  • 227 ДАНЪКОПЛАТЕЦ

    7 3 Отговор

    До коментар #213 от "Светльо":

    Еххх, да имаше поне 2 гр.от тяхното интелектуално ниво, би бил по-полезен за себе си. Колкото до ББ, когато изминеш неговият път, постигнеш неговите успехи, заемеш поне 1 от заеманите от него постове, постигнеш неговите успехи и носиш цялата отговорност за д-вата, ще имаш право да коментираш. До тогава, гледай си паразитният живот и спри да коментираш хора, чиито успехи никога няма да постигнеш. Те са висока летва за теб. Само в Б-Я не ценим успелите хора. Това показва и историята ни, когато са избити всички успели хора, бг интелигенция. Както се казва "Добър човек, добро не вижда". Ти си един паразит, неспособен да оцелява в живота.
  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Гост

    2 3 Отговор
    А с водопровода и кризата в Перник хвалби няма,защо ли?
    Интересно беше и как правителството изпрати защитни облекла на 35г и това е голям жест и успех.
    Има доста пропуски за правителството още,които са за хвалене.
    Е,всичко ще отмине до следващият път,когато отново ще изпълнявате всички нареждания за чудо и приказ.
    Откакто светът се помни все народа е бил контролиран и манипулиран от горните етажи.
    До ден днешен всичко си е едно и също.
    Ето това е матрицата.
  • 230 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #117 от "Антони":

    Така си е.Благодарение на кой са богати богатите?
    Развръзката тепърва предстои да видим пред какви нови изпитания ще ни доведе.
    Никой не се замисля тези заеми до кое поколение децата ви ще има да плашат и докато има тази финансова система работеща по този начин вечно ще се дължат някакви пари,но никога няма да е ясно точно на кого.
  • 231 ДО #54

    13 2 Отговор

    До коментар #54 от "За всичко е виновна ШАЙКАТА":

    Със същият патос, да беше описал за 3-те национални катастрофи, икономиите на тока, празните магазини, как соц. комунистите разграбиха д-вата, приватизираха чрез РМД-та, откраднаха спестяванията и пенсионният фонд. Как приватизаторката др. К. ИМПЕКСОВА си приватизира и имот в Зимбабве. Със сигурност, не си спомняте и Р. ГЕЧЕВ, благодарение на когото фалираха 16 банки, а пенсиите направи 6-8$, възлизащи на над 200 млрд. $. При Станишев се изнесоха м/ду 55-60 млрд.евро. И това ли не знаеш?Най-голямото предателсъво беше с ЧЕРНОБИЛ, това приличаше на терористичен акт спрямо собственият народ. Виждам, че сте вещ по всички въпроси, колко милиарда външен дълг ни завеща Живков? Как мислите, че ще ни ги опростят ли? Всичко беше рухнало преди 25 г.така, че не ми пиши глупости. Убедена съм, че имаш мозъчно увреждане, отмодно миналото. И имате наглостта да пишете обвинения. Хайде, стига бе. Колко лесно се пише за ББ? Колко вещ сте за това управление, но за миналото сте с амнезия. Защо ли? Защото сте с "къса" памет, по-точно, така ви изнася. На това му се казва дебелоочие.
  • 232 Додо

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Така":

    А защо трябва само да се плюе. Това е нездравословно. По-полека, има и по- лоши ситуации от тази. Едно разрушително земетресение, например, когато оставаме и без покрив. Не дърпайте дявола за опашката.
  • 233 болшевишки отрепки

    3 2 Отговор
    целия народ чака да ви върнем в изходно положение(09.09.1944)и така ще стане,повервайте ми
  • 234 Напротив

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "отдавна избягал":

    Ще ни дръпне 20 г. Напред,защото още преди 20г трябваше да се изчистят некоректните,мързеливите,тарикатите,предателите и еничарите.И ти си един от тях нали?
  • 235 кеш

    3 1 Отговор
    статията не я прочетох, но ще се изкажа по нея, ха-ха... казано е, че в царство на слепи еднооките са царе, ...а тулупите дето пишат постове и нервират едноокия защо му отварят кьоравото - той не ще, понеже си е дал нещо под наем на янките и едно око му стига.

    Коментиран от #236

  • 236 Кеш бек

    0 0 Отговор

    До коментар #235 от "кеш":

    Наздраве!
  • 237 Досадно е

    5 2 Отговор
    Много мрънкащи хора има бе не ви ли омръзна най накрая само да плюете нали знаете мрънкащите на никой не са приятни.Коментирайте нещо смислено или както пише предходния искате някое земетресение да ни тресне и всичко ще се оправи.
  • 238 кой

    4 4 Отговор
    Прочетох статията много внимателно,НО НЕ ЧЕТА отдавна вече разбитачите пишещи под статиите,защото знам колко СУПЕРКОМПЕТЕНТЕНИ,КОЛКО САМОНАДЕЯНИ и с КАКВО САМОЧУВСТВИЕ НА ВСЕВИСШИ ЕКСПЕРТИ СА.Така,че интересува ме мнението на доказали се компетентни хора.Не си губя времето да черта дървена тъпащина на непрогледнали все още мишки.То,повечето такива останаха в БГ,та за това малкото останали по-умни ,прозорливи хора ТРУДНО СЕ СПАСЯВАТ ,ТЕ СЕ ЗАДУШАВАТ ОТ ПОШЛОТО ТЪПО мнозинство,част от кото са ПРЕЦЕДЕНТА И НЕГОВАТА ПОКРОВИТЕЛКА ИМПЕКСОВИЦА С партията майка.
  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Ханко от село Осеня

    3 4 Отговор
    Отлично се справиха и щаб и правителство. Най ниска заболеваемост , ниска смъртност , либерални мерки най малко спрян бизнес , никакви кредити не са теглени , въобще само могат да взимат пример от нас , черногледите и шумкарите да вият от завист в безсилието си , само това им остава .Да не говорим за хилядите които се върнаха от плантациите на европата , които щяха да мрът като кучета никой нямаше да ги бръсне за слива , дойдоха си в България защото тука здравеопазването е достъпно , защото тук получава медицинска помощ въпреки че не е дал и една стотинка за тая държава , неблагодарници
  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Хаджиментов

    3 0 Отговор
    Сега е време да се преосмислят приоритетите и ценностите и то не само в България, но и в международен мащаб.
    Кое е важно и кое не е.
    Без какво можем и без какво не.
    Кой трябва да е добре платен и кой не заслужава огромните пари, които получава.
    Кой трябва да бъде в "алеите на славата', да има "звезди" за заслуги към хората и човечеството и кой е "звезда" по капризите на медиите и суетата на тълпата.
    Къде и в какво трябва да се инвестира.
    Какви знания и умения трябва да имат хората
    И т.н. и т.н.
    В този смисъл светът трабва коренно да се промени.
  • 243 9865

    0 1 Отговор
    Наистина е голям провал!
  • 244 никой

    2 1 Отговор
    Г-Н ХАДЖИЙСКИ,

    ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ КАКВИ СМЕ МАЗОХИСТИ, КАТО ВЪЗХВАЛЯВАМЕ ТОТАЛНИЯ УПАДЪК НА ДЪРЖАВИЦАТА НИ ОТ НЕКАДЪРНО РЪКОВОДЕНЕ.
  • 245 Нанси Иванова

    3 2 Отговор
    Хубавото на кризистния щаб е че деистваше самостоятелно а не по заповед на господарите си. Не трябва да се срамуват че служат на България. Дори да вземат пример от САЩ и Турция; където във всички свой филми рекламират знамената и символите си. Дори и на защитните маски американците слагат своето знаме. На маските които произвеждаме трябва да има българското знаме и герб. Също трябва да бъде задължително и на филмите ни да се показват ясно знамето и гербът на държавата ни. Това е безплатна реклама на страната ни.
  • 246 Тихомир

    3 0 Отговор
    Всички български стоки трябва задължително да бъдат с трибагреника и герба ни. С големи букви да пише: произведено в България на български и англииски. Дори и дрехи на които да бъде изобразено голямо българско знаме и герб. Като на тях да пише името на някои български градове или на курорти. Например: Слънчев бряг, Банско, Пампорово, София, Пловдив, и други.
  • 247 Василева

    2 0 Отговор
    Властите трябва да помагат за всичко качествено което се произвежда в страната ни и на изобретателите. Българин произвежда много качествени супер автомобили: колата на греха. Но нито финансово му помага държавата нито се говори за него с цел реклама. Автомобилите му ги купуват богатите в САЩ и навсякъде по света. Корона вируса накара политиците да премахнат бюрокрацията. Това е начина да възкръсне икономиката ни.
  • 248 Dssa

    0 0 Отговор

    До коментар #210 от "Иво":

    Едно е да я създадеш, друго да обхванеш цялото население. Да вечна слава и на д-р Родопска, позорно е за България, че нея никой не я знае,, но всички знаят ултравиолетовата и инфрачервената Златки. И да, през 1951-ва Т. Ж. също е в подножието на върховната държавна власт.
  • 249 Процентно

    1 2 Отговор

    До коментар #208 от "3958":

    Руснаците имат по-малко жертви от нас.

    Коментиран от #253

  • 250 Реалист

    4 3 Отговор
    Много съм впечатлена, от трезвата оценка и анализ. Поздравления.
  • 251 Оня без коня.

    5 3 Отговор
    Платен фейк интересно има ли кои да вярва като нашите убавци се готвят да теглят нов огромен заем. Да ви е честито..
  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Обикновен българин

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "разбирач":

    Интересно, че всички се хванаха веднага в акцента Швеция - работа, заплащане, ефективност, разлика в цените....а пропуснаха най-важното - ей заради тоя манталитет "като не ми плащат колкото искам аз, е...л съм му майката на всичко" всичко се разкапва!
    Защо ти, умнико, недоволен от нещо, което касае лично теб ще ходиш и ще храчиш(чупиш, мърсиш, унищожаваш направеното от някой друг)?
    Това е твоята страна, твоят град, твоята улица, твоята пейка, твоята градинка.....
    Ако ти се живее в мизерия и ла..на си стои у вас и плюй там, аз и останалите други, които мислят и се борят всеки ден да постигнат нещо не желаем твоите храчки!
  • 255 клюц м

    4 0 Отговор
    нема спасение от червения вирус
  • 256 клюц м

    4 0 Отговор
    червения вирус е по опасен от короната
  • 257 Обичащт Родината си

    2 1 Отговор
    Всички вие които само плюете и недоволствате и които се криете като мишки защо не вземете да отидете като доброволци да помагате в болниците ще ви намерят работа и няма да ви дойде хич на ум да се заяждате и да роптаете .
  • 258 Обичащт Родината си

    3 1 Отговор
    Всички вие които само плюете и недоволствате и които се криете като мишки защо не вземете да отидете като доброволци да помагате в болниците ще ви намерят работа и няма да ви дойде хич на ум да се заяждате и да роптаете .
  • 259 Тулуп

    2 2 Отговор
    Нещо не разбрах. Колко пари взехте за тази статия?

    Коментиран от #260

  • 260 Обичащт Родината си

    3 1 Отговор

    До коментар #259 от "Тулуп":

    Кое не разбрахте как да вземете парцала и дезинфектанти и да почнете да чистите и дезинфекцирате ли. Отидете те ще ви научат или искате като лежащ да сте там може би това ви се струва по добре.Не ви го пожелавам въпреки всичко.
  • 261 гого

    4 2 Отговор
    смешковци големи, и си вярват тея тулупи и сами се хвалят, в чужбина тиквата е евтина атракция като панаирна мечка...
  • 262 АБЕ

    4 1 Отговор
    Още един МИСИР!
  • 263 ....

    5 1 Отговор
    Да все някой ни е виновен.. В страната работят малко хора, а всички искат , чакат, мрънкат... И все с Швеция и Норвегия се мерим.. В БГ всеки иска да е известен певец, актьор или най-малко началник. Туризма я закъсва, ами те ако не дойдат чужденци какъв туризма чакаме, че българите или не си позволяват, а които могат ходят в чужбина.
  • 264 псв

    1 3 Отговор
    Толкова глупости в една статия не бях чел.
  • 265 Случаен

    1 1 Отговор
    Да оставим словестната клоака и пълната липс на обективност на страна - би ли могъл авторът поне да подписва с името си анализите, които прави? Риторичен е въпросът, няма да следя за отговори.

    Коментиран от #266

  • 266 Ъпдейт

    0 0 Отговор

    До коментар #265 от "Случаен":

    О, съжалявам, било подписано... Тъжно
  • 267 Т Д

    0 2 Отговор
    Страшни подлоги ба Бойко сте
  • 268 Никодимов

    2 0 Отговор
    Добра статия.Всичко казано в нея е истина
  • 269 Боряна георгиева

    2 0 Отговор
    Най-смисления и верен анализ на ситуацията. Браво!
  • 270 Master

    0 0 Отговор
    Пак на някой хората са му криви. Повечето спазвахме карантината, а и другите щяха, ако органите на реда си вършеха работата. За пореден път "тарикатите" поставиха под риск всички останали, които спазваха мерките за безопасност.
    А какво толкова е направила държавата? То се видя във Видин и на други места как дори не е осигурила защита на медиците, за което е длъжна и е най-малкото, което тези хора заслужават.
    За икономика не виждам повод да се хвалят. Безработицата се увеличава, а не виждам нещо да се е възродило - пак внасяме куп неща, които преди произвеждахме и самите ние изнасяхме. С тоя рекет над стопаните да не могат да гледат животни сами ще се обречем на глад и мизерия...
  • 271 Мар

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "За всичко е виновна ШАЙКАТА":

    До преди 11 години здравеопазването ни беше цветущо така ли да го разбирам.Вие сигурно не живеете в България или сте върл комунист
  • 272 Иванова

    0 0 Отговор
    Защо не виждам име на автора на статията?
  • 273 Рамбо Силлек

    0 1 Отговор
    Колко един тъй наречен журналист трябва да е сляп и да не вижда реалността у нас и да извършва орално гинетални контакти с идиотите които унищожиха нашата Родина за някакъв мижав хонор ? Нещастно подобие на мисир.
  • 274 Тисъна

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Иванова":

    Дааа господа Управляващи... Не случихте на народ.
  • 275 " Бойка"

    0 0 Отговор
    Дали си вярвате, като сте писал !? Смятате , че на някого му пука за вашия и нашия живот и здраве?
  • 276 Тулуп от народа

    0 0 Отговор
    Доста силно изразена пристрастна статия - висока доза непрофесионализъм... Жалко, че изгубих 5 минути, които можех да използвам в нещо по-приятно.
  • 277 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 278 КостА

    0 0 Отговор
    Само не разбрах, къде са фактите в това есе на тема “Колко ни е хубаво правителството”.... това изобщо за журналистика ли се брои?
  • 279 Пак е имало плащане от вожда

    0 0 Отговор
    Тоя където е писал тази статия е взел добър аванс от вожда
  • 280 Манипулация

    0 0 Отговор
    Целта на латерната е да бъде чута, и евентуално да предизвика дадена реакция , докато има кой да коментира шума на латерните ще има и латерни...факт.
    И тва ще мине