16 Май, 2020 10:00 11 664 131

Защо Мутафчийски не биваше да реагира така на въпросите на Бенатова

  • ген. венцислав мутафчийски-
  • венцислав мутафчийски-
  • миролюба бенатова

Знам, че ще подразня мнозина, но мисля, че ген. Мутафчийски нямаше право да се изнервя така от въпросите на Миролюба Бенатова. Да не говорим за думите му "Очаквам да измрат много хора, яко да измрат"

Защо Мутафчийски не биваше да реагира така на въпросите на Бенатова - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Знам, че с позицията си ще подразня мнозина, но мисля, че генерал Мутафчийски нямаше право да се изнервя така от въпросите на Миролюба Бенатова, а на финала на интервюто да изрече думите: „Очаквам да измрат много хора, яко да измрат“. Дори наистина такива да са очакванията му. А и то си беше по-скоро закана, която съдържаше негласно продължение от типа „щом се държите така с мен“.

Мутафчийски вече не е просто генерал или лекар

Нямаше право да реагира така не само защото професионалната етика предполага лекарят да не вещае смърт. Генералът очевидно иска да си остане просто лекар, спасил живота на милиони българи, тъй като в пандемия за спасени могат да се смятат не само излекуваните, но и незаразените. И затова единственото, което му дължим, е благодарност. За последното няма съмнение. Но то съвсем не отменя факта, че ставайки началник на НОЩ, генералът се е превърнал в политик с огромна власт („джиросана“ му от правителството).

Напоследък и всекидневието, и икономиката, и образованието, и културата пряко зависят от предложенията на щаба, които министрите обличат в заповеди. Ако това не е правене на политика... А щом си политик на власт, си длъжен да отговаряш на неудобни въпроси. Така както журналистът, ако е независим от властта, е длъжен да ти ги задава.

Независимата журналистика не носи лаврови венци за победителите, а търси проблеми и настоява властта да ги реши, като внимава доколко тези, които я упражняват, имат нужната компетентност и дали не злоупотребяват с позицията си. Пандемията далеч не отменя подобно разделение на ролите - дори допълнително изостря противоречията помежду им. Именно това се оказва трудно поносимо за генерал Мутафчийски, както се усещаше и в брифингите. Той и като военен, и като лекар е свикнал нарежданията му да не срещат обструкции. И някак не успя да влезе в ролята на политик. Защото е недопустимо ако журналистическите въпроси не ти харесват, да ги наричаш глупост или да ги прехвърляш към някой друг.

Вярно, че сред въпросите на Бенатова имаше и твърде епизодични, но тя зададе поне два ключови, на които генералът нямаше отговор. И това в последна сметка го настрои отмъстително. Първият е как ще се пресмятат три последователни дни с над 100 заразени, след които извънредните мерки ще се върнат. Защото е съвсем логично, че ако се увеличи броят на тестовете, ще се увеличи и броят на заразените и така това престава да бъде обективен съпоставителен критерий за епидемиологичната ситуация в страната. Вторият въпрос беше трябва ли и по какви правила да се правят тестове на пациенти, които влизат в болница не със симптоми на коронавирус, а за друго, защото се оказва, че често именно те заразяват медицинския персонал. Дори въпросите да не са зададени достатъчно компетентно (от журналиста не се очаква да е експерт), компетентният им отговор ще ги поправи.

Големият въпрос

Големият въпрос при това интервю, а и въобще при отразяването на пандемията, е дали за справянето с нея, както при война, може да се ограничава конституционното ни право на информация. А то, както е известно, се реализира от медиите. Отговорът, разбира се, е „не“. Най-малкото защото не беше въведено военно, а извънредно положение. Генерал Мутафчийски великодушно е изчислил, че 5% от журналистите не се справят с работата си, но докато животът продължава да е цивилен, генералите не са тези, които преценяват това.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 109 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    212 30 Отговор
    Мутафчийски започна да се държи като шефа си.

    Коментиран от #30

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дядото

    142 42 Отговор
    Бенатова...имаше нужда от подобен трик (беше потънала в забрава)на който генерала се хвана... като хлапе!!!
  • 4 пройчо

    95 6 Отговор
    "... може да се ограничава конституционното ни право на информация. ..."**** На ИНФОРЧАЦИЯ, а НЕ манипулация,дезинформация и омисирчване!
  • 5 истина е

    152 29 Отговор
    Със сигурност ще измрат много хора ,ако бокого сложи за президент ! По зле ще е и от пастирката !
  • 6 Нерви

    206 33 Отговор
    Какъв Генерал е щом си изпуска нервите пред една журналистка ? Ами утре ако има война ? С памперс ли ще ходи или с маска ?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Старец

    156 22 Отговор
    Това не е поведение на генерал. Ако във военно време се случи същото, той ще прати армията на гибел, щото въпросите не му изнасят. Може да е добър доктор, но калинките в армията не са изключение. Впрочем, колко генерала има в 20000 българска армия?

    Коментиран от #111

  • 9 8888

    144 19 Отговор
    Този откровено плаши . И с думи , и с поведение . За пари човек какво ли не прави !

    Коментиран от #31

  • 10 Миролюб

    33 102 Отговор
    Големата джурналистка Бенатова да се регистрира като дисидентка.
  • 11 mediator37

    44 143 Отговор
    Пуйката доказа, че е пуйка, булю- булю, булю-булю. На серия тъпи и нагли въпроси един нормален човек ако почне да отговаря слиза на нейното ниво. Професорът просто стана и напусна курника, мисирката остана с чувство за добре изпълнена поръчка- булю булю.

    Коментиран от #40

  • 12 ТОДОР СТОЯНОВ

    115 40 Отговор
    ТОЗИ ОТ СНИМКАТА Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!!!ТОЙ СИ МИСЛИ, ЧЕ СИ Е ОПЛЕЛ КОШНИЦАТА, НО Е ЗАБРАВИЛ ДЪНОТО!ЗАЩО НЕ Е В АРЕСТА ТОЗИ "ГЕНЕРАЛ"???НА КАКВО РАЗЧИТАТ ОЩЕ ТЕЗИ ИНДИВИДИ?РАЗЧИТАТ НА ТОВА, ЧЕ НАРОДА СЕ Е ВКОПЧИЛ В ОЦЕЛЯВАНЕТО СИ И ОЩЕ НЕ Е ПОГЛЕДНАЛ ИСТИНСКИ В ОЧИТЕ ВИНОВНИЦИТЕ ЗА СЕГАШНОТО СИ ДЕРЕДЖЕ!КВО ИМ ВДИГАТЕ РЕЙТИНГА С ПОСТОЯННОТО ДАВАНЕ НА ТРИБУНА...АРЕ БЕГОМ МАРШ В ДУПКАТА!!!
  • 13 Човек от щаба

    130 25 Отговор
    Колкото повече хората осъзнават, че нито едно от решенията на щаба / освен най-първите и то до определен момент / не помогна с нищо, толкова повече ще се изнерви генералът. Начинът по който се пускат мерките ясно говори, че вече са наясно с грешките си, но не им се пада по гръб, защото политическата кариера отиде под карантина. Ако скандалът около Божков ескалира ще ескалира и броя на заразените. Не знам дали хората осъзнават колко страшни са правомощията, които им гласуваха на 13-ти май.

    Коментиран от #32

  • 14 Криеш името си страхливец

    49 140 Отговор
    Отвратителната бивша журналистка МБена се опита да стане отново известна на гърба на достоен човек!

    Коментиран от #67, #77, #97

  • 15 ссссссс

    79 22 Отговор
    Та им е кандидат-президента - доктор Смърт!

    Коментиран от #42

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 БАКАТА

    95 30 Отговор
    ЗАЩО ЛИ ,ЗАЩОТО Е МНИРИСАНА ПАРТЕНКА ,СВИКНАЛА ВСИЧКИ ВЪВ ВМА ДА МУ КОЗИРУВАТ И ДА СЕ ПРАВИ НА НАЙ-ВЕЛИК .,МОЙ,ТИ СИ ЗА ЕЛХОВСКАТА КАШИМЕРИЯ -СТАРШИНА,ТАКА КАКТО СЕ ДЪРЖИШ ТОВА ЖЕНЕРАЛ....Е КАТО НА СВИНЧЕ ЗВЪНЧЕ ,- ТОЛКОВА НИСКО ДА ПАДНЕ ЧОВЕК,И ТО С ПРЕТЕНЦИИ....ТОТАЛНО СЕ САМОЗАЧЕРКНА

    Коментиран от #124

  • 18 Bingo

    125 22 Отговор
    Мутафчийски получи това, което заслужава всеки забъркал се с мафиота Борисов. Желанието му за власт и кариера го направи парцала в с който Борисов ще си избърше ръцете. Логично е когато си некомпетентен в дадена област и с тази си некомпетентност докараш хиляди хора до глад и фалит да получиш тяхната омраза. Единствената му утеха ще останат парите които ще спечели от цялата тази далавера с корона вируса.
  • 19 Лесен отговор

    82 15 Отговор
    Като повечето хора, които случайно са "яхнали" вълна на известност, започват да си мислят, че са "принцове и боговете са им брстя". С нищо човешко не им е чуждо и могат да се.и ложат (по казано от дядо ми), като кифладжия на събор. Малко ще разберат последното, ако не са водени за ръка от дядо си. И още нещо. Попитали Бог как да рсзпознават лошите. Отговорът бил - Аз ще ги бележа!
  • 20 Йдиьк

    70 10 Отговор
    Генерале, на лудите съвсем и превъртя сачмата.
    Отваряй лудниците.
    Някакви вампири на 33 градуса с маски обиждат пи улиците, други отрепки се храчат по тротоарите, трети бездомници са окуоирпирали подлезите . Излезте от тези скапани кабинети и вижте колко изперкал и озверял народ има.
    Ама който както си го направи.
  • 21 Мишев

    90 25 Отговор
    Паркетното генералче бързо го усетихме, че му хлопа дъската, че има нещо извратено! А като разбрахме, че го наричали Плазмодия, окончателно се убедихме в неговата ненормалност. Чудя се, какъв лекар е тогава, казват, че бил добър. Интересна комбинация, откачалник и слуга на най-уродливият ни премиер, търсещ слава и високи постове, явно повярвал си, че вече е бъдещият президент. Наистина има нещо изродено е това човече, малко като джудже!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мислещ

    87 21 Отговор
    Той изобщо не е лекар и генерал. Не е генерал, защото няма никакви заслуги, а не е лекар, защото в момента, в който е решил да стане подлога на тиквата, се е превърнал в политик и медицинската страна на нещата е спряла да има значение във вземането на решения.
  • 24 Изнервя се защото му харесват само

    64 17 Отговор
    генералските заплати и пенсии.
    Българите сме страхливци,това е истината.
    Преживели сме византийско,турско,комунистическо надявам се ,че ще преживеем и милиционерското.
    Жалко че подчиниха и военните на милиционерите.
  • 25 ЖОРО

    78 20 Отговор
    ЕГАТИ ГЕНЕРАЛУ...ЕДНА ЖЕНА МУ СЕ ОПЪНА И ТОЗИ ОЗВЕРЯ...ГЕШЕВ НЯМА ЛШ ДА СЕ САМОСЕЗИРА.....СМЕШКО....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Редник

    39 74 Отговор
    Добре написано. но пропускате 2 неща: 1.Имаше орязани части, не знаем там какво е говорено, а очевидно има нещо. Д-р Мутафчийски имаше раплика "Аз ти казах"- не е ясно какво е било то и какво са говорили, а е важно. 2.Журналистката БРУТАЛНО подмина думите за лекарите, които 2 месеца не са излизали от болницата и за 30000 починали лекари в света - д-р Мутафчийски каза "Това е един град...мои колеги...", а отговорът беше много набързо.."Това не е в България"..и се замете под килима. Човекът като лекар е особено чувствителен към смъртта, което го прави лекар, който бихме искали да ни лекува. За журналистката това е дреболия....Е, как да реагира човекът?...Така тя стана изразител на всички онези, които не спазват мерките и не им пука за заразените и починалите.

    Коментиран от #105

  • 30 БРУТАЛЕН МУТАФЧИЙСКИ

    26 68 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    ЯК МУТАФЧИЙСКИ, ВСЪЩНОСТ ЗАТОВА ХОРАТА ГЛАСУВАТ ЗА ББ / И ЩЕ ГЛАСУВАТ ДА МУТАФЧИЙСКИ/ - ЗАРАДИ ТОЗИ ПОДХОД КЪМ МАСИТЕ - ДРАЗНЯТ ГО И ТОЙ ИЗПУСКА ПАРАТА, КАКВО ОЧАКВАТ ДА ЗАПОЧНЕ ДА ПЛАЧЕ ИЛИ ДА ЗАЕКВА ! ? ! ? ! ? ! ? !
  • 31 Плаши ли

    26 39 Отговор

    До коментар #9 от "8888":

    Хора, плаши ни СИТУАЦИЯТА, НЕ ЧОВЕКЪТ, който ни я представя!! Нали искате право на информация! Ми правете разлика между вестта и вестоносеца!!
  • 32 Друг човек

    29 20 Отговор

    До коментар #13 от "Човек от щаба":

    Абе Вие наясно ли сте, че се започна с недостиг на информация? Че информацията се променя всеки ден и следователно - всеки ден се променят решения? Няма какво да признават!!! Всичко е неясно и е в динамика, обаче ние искаме яснота и последователност. Е няма как да ни я даде никой, освен Господ!
  • 33 Смока

    52 23 Отговор
    Тоя мутафчийски е един самозванец
  • 34 Казуар

    47 20 Отговор
    Генерал Мутафчийски е арогантен, и не му допадат фитките.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Big bulgarian boss

    30 65 Отговор
    Бенатова е доказан Б.клук С.иганилюбка . Браво на генерала трябваше и ц.гански шамар да и прасне
  • 37 Шопо

    44 10 Отговор
    Да му бера лайката герберска !
  • 38 критик

    62 18 Отговор
    абсолютно правилно! не може лекар да вещае смърт на народа си! той си е направо за затвора! ако пъкт генерал по време на война обяви, че ще има много жертви на фронта, никога армията му не би спечелила войната - вижте примери от ВСВ в САЩ и СССР, в Англия също - никога, ама никога там по време на войната не са говорили по този начин! инае щяха да бъдат победени от фашистка Германия! но явно Мутафчийски е далеч от манталитета на генерал, личи си, че това двание му е подарено...

    Коментиран от #45

  • 39 чичо

    19 38 Отговор
    Лозанов смени Мутафчийски само за 2дена и тогава дай мнение.Аз пък мисля,че ти нямаш право на такива изявления.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 тттттттттттт

    30 65 Отговор

    До коментар #15 от "ссссссс":

    Доктор Смърт е Мангъров - този човек се опитва да спаси и предпази хората, докато на Мангъров не му пука за починалите. Да очаква че ще умрат хора Мутафчийски е да вижда реалността, а не ДА ГО ИСКА. пРАВИТЕ ЛИ РАЗЛИКА?

    Коментиран от #81

  • 43 БЕНАТОВА-МИСИРКА

    26 58 Отговор
    РЕСПЕКТ КЪМ ГЕНЕРАЛА СПАСИ НАД 3000БЪЛГАРИ
  • 44 Бамбука

    60 23 Отговор
    Съжалявам но това е един измислен генерал и много влюбен в себе си нарцис.
  • 45 1111111

    32 15 Отговор

    До коментар #38 от "критик":

    ама българите са далеч от армия - една трета се лиготят, че не можели да ходят на бар или на море и че е непоносимо да са с маски. Е такава армия и една битка няма да спечели!!
  • 46 Гост

    59 13 Отговор
    Моля ви, не позволявайте на лошата Бенатова да разплаква чувствителното генералече, което мечтае всички българи да измрат, за да остане само със своя началник.
  • 47 ИМПЕРИАЛИСТ

    32 7 Отговор
    ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 8888

    55 10 Отговор
    До : 31 . Когато преиначаваш информацията , не си никакъв вестоносец , а манипулатор . Този човек си играе със страховете на хората . Защо трябва да информираш хората , описвайки апокалиптични картини ? Просто изпълнява нечии поръчки . Отвратително !
  • 50 Иван

    41 9 Отговор
    Този генерал много чувствителен излезе бе....ами да си вземе маските и да се скрие някъде....много насериозно се е взел.....явно не може да угоди на чорбаджията си от банкя!!!!!
  • 51 Мутафчийски как е стигнал до тази

    45 7 Отговор
    Позиция , по заслуги или ЗА ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ ?Той повече какъв е - медицинско лице или Овенен адмистратор , или ни едното, нито другото ? Щото от постъпката му пред камерата пролича : че има и безхарактерност! Излезе извън контрол и допусна непростимо вулгарно отношение ! Това бе УЖАСНО !

    Коментиран от #117

  • 52 Дидо

    40 12 Отговор
    гледайки подробно цялото интервю на въпросния човек Мутафчийски съм дълбоко възмутен от начина му и разсъжденията му изречени пред независим български журналист и със право съм 100% отвратен от такъв ,,лекар " , за което той не е виновен разбира се виновни са цялата крадлива шайка дето му дърпа конците и накоято слугува и е загубил всякаква ценностна цистема на изразяване , може би трябваше по рано да се случи за да спрат на доста по ранен етап да му вярват хората , така че запомнете НИКОЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ МУ ВЯРВА на този ,,човек "
  • 53 Това генерал ли е или фатмак ?

    33 11 Отговор
    Това е началник ВМА който използва " Каруцарски " език . Вместо Починали , той използва УМРЕЛИ ! Жив Овенен но каруцар.
  • 54 С.С

    16 32 Отговор
    Спрямо интервюиращата журналистка-конкретно поведение. Нищо чудно. Тя му е била неприятна още преди да влезе при него и да започне да задава въпроси. Знаел е какво е тя,не случайно я е попитал за таксито й. Колкото и да е търпелив или любезен,има си граница,праг или предел на изслушването. Ами ако наистина пандемията се развихри и започне да покосява наред-кой ще понесе отговорност,кой ще обяснява защо така е станало. Всичко е хипотеза наистина,но да се има едно на ум не е лошо.
    Бенатова не е готова да се завърне на бял кон в журналистиката.
  • 55 Истината

    37 4 Отговор
    Някой изпрати мисирката Бенатова да ЕКЗЕКУТИРА генералчето. Като е шматка и се върза на мисирката да го дразни и се изтърва на края
  • 56 gost

    13 27 Отговор
    много съжалявам за Бенатова да бяха я позбравили хората, само, четова че се сля с помията с която се залива генерала не е добре, нали знаете че одобрението към ген. Мутафчийски е много по голямо от Бенатова тя трябваше да се върне като журналист защото беше приятна ма незнам защо наще журналисти смятат ,че колко по накалят човека толкова сам по добри- не това е примитивизъм и заглавието *мисирки* и пасна точно, жалко че и Бенатова влезе в този кръг - иначе нищо лично нека дерзае в помията !!!!
  • 57 Човек

    38 5 Отговор
    Работата на журналиста е да пита.Генерала е свикнал на лесни въпроси и отговори, не трябваше да го приема толкова лично.
  • 58 гост

    36 9 Отговор
    Мутафчийски с нов прякор "харакирито". Хаха. Как можа така да се закопа тоя?
  • 59 ала бала

    32 5 Отговор
    Той не е генерал в смисъл,че трябва да взема стратегически решения от военен характер.Такива ги наричат военни лекари.Лекар който има офицерско звание щото работи във ВМА.Също като спортистите от ЦСКА дето всички имаха чинове от армията.Толкоз за генералитетът му.Като хирург обаче с тая слаба психика не е добре.А и такива клетви не може да ръси лекар.Мисля,че го използваха.Ако беше се провалил Бойко щеше да се отрече от него.А той вдигна рейтинг и Бойко веднага каза,че това е негов кадър и доверен човек.Дали това беше провокация на която генералът се върза и дали някой му смаза ските не знам,но общественото внимание тактично беше отместено от народното недоволство срещу хунтата към скандалът с Бенатова.
  • 60 Безсрамница

    19 34 Отговор
    Много грозно.Бенатова да си харчиш парчкитр от тази провокация с удоволствие.Човека Мутафчийски два месеца или по-точно от момента с рейтинга и това,че някой го преписа като кандидат за политиката платените журналисти всекидневно го провокират.Кариерата,която е градил и това което е постигнал да тук е в пъти повече от един президентски мандат.Чоевка ЕС друго призвание и не би рискувал всичко постигнато до сега за един или два президентски мандата.Брнатова,която навремето стискаше и галеше мускулите на Борисов,а после се държа като изхвърлена любовница добре се е постарала и с монтажа на интервюто.Бенатова,която в Катуница защитаваше цар Киро,когато убиха едно момче и после заедно с колежката си Шикерова,която е натирвани от телевизии заради допълнителните хонорари от БХК и награди за "разследващата " им журналистика и защита на крадци и изнасилвачи.Това ли е свободата й на слово-да монтира интервюта и цел очерни някой.Генерала даже много издържа аз като допълнение щях да тегля няколко .
  • 61 112

    17 24 Отговор
    Като е толкова добра бенатова като журналист какво цели с провокативни те си въпроси _известност- аз съм жива

    Коментиран от #64, #89

  • 62 Нели

    16 22 Отговор
    С други думи цялото интервю беше само за,, престиж,, на бенатова. Кой имаше нужда? Някои журналисти допускат много гнудни сделки, без да има точно маркирани граници и тя гнезди там където са многото пари и на всяка цена да злепоставят човека, лекаря, генерала и за да изрече тези думи е имал дълбока причина, тревоги и вълнения.
  • 63 Спасов

    30 9 Отговор
    Както се вижда, това с НОЩ е всичко друго освен медицина!
  • 64 гост

    30 7 Отговор

    До коментар #61 от "112":

    Не видя ли кво цели? Закопа генерала. Тоя явно не е свикнал да плура във фекалните води на интригите на известните. Явно всичкото това не е за докторчето и Бенатова просто изпълни екзекуцията.
  • 65 гост

    14 18 Отговор
    Аз съм притеснен от тая бенатова. Като "последния жътвар" е! Появи се отново за да прибере поредната душа. Посича с косата, човекът пада, а тя изтръгва душата му със свръхсилите и дадени от вечността.
  • 66 Петрова

    17 25 Отговор
    Чувствителен и възприемчив лекар, интелигентен, скроменен, с професионална реализация, издръжливост на всякакви атаки от месеци, не се страхува от иронично те усмивки, лошите и опасните,,последствия,, на една високомерна журналистка, с мотиви за провокации и предупреждения.
  • 67 Кой е достоен бе?

    22 17 Отговор

    До коментар #14 от "Криеш името си страхливец":

    Този кърпач ли е достоен??? Лекарската гилдия е наравно с тиквите от парламента. Мисли се само за пари. Хайде, ставай да ръкопляскаш на къпача и да викаш ура.
  • 68 Тошко

    15 18 Отговор
    Мисирките започнаха да правят курвенски номера!
  • 69 Опа

    8 5 Отговор
    Цената на известността. Не всеки може да я носи. Аз лично не се наемам да давам оценка. А Вие?

    Коментиран от #113

  • 70 Калиостро

    31 9 Отговор
    Послушното, наведено генералче, с героичния прякор "Плазмодия", започва да изчезва, да се разтваря в герберастката мъгла...

    Съвсем скоро и ББ ще си избърше ръцете с него, като с мизизлив, мърляв парцал, вероятно ще го ритнат и от Военна, и въобще.... Сбогом кариера !
  • 71 радев

    33 13 Отговор
    Как очакваш да се държи д-р Менгеле.След два месеца в ефир самочувствието му е в небесата.Засенчи шефа си.Мисли се за голямата работа.А той е само един лекар- хирург.И една фризьорка да бяха сложили на брифинга да чете същата работа.Дай на човека власт и му гледай сеира.
  • 72 BG гражданин и данъкоплатец

    32 6 Отговор
    1. Интервюираният няма право да прекъсва въпросите на журналиста.
    2. Интервюираният няма право на лични нападки към питащия.
    3. Иронията обикновено трудно прикрива слабостта на тезата на питания.
    4. Всеки, който започва война с медиите, обикновено я губи.
    5. Журналистът винаги има последната дума.
    6. За да не се излагаш ЯКО, по-добре се скрий от журналиста…

    Коментиран от #106

  • 73 аз съм Веска

    13 19 Отговор
    ИМАШЕ ПРОБОЙНА В ДЪРЖАНИЕТО НА БЕНАТОВА ...А ТОЛКОВА МНОГО И СЕ ИСКАШЕ ДА ЗАСВИДЕТЕЛСТВА ТАКАВА , В РЕШЕНИЯТА НА ЩАБА .... ЕЕЕЕЕЕ , КАКВОТО ПОТЪРСИЛО .....
    ТАКОВА НАМЕРИЛО .
    ЩАБЪТ СЕЛЕКТИРАШЕ РЕШЕНИЯ . УЧЕХА СЕ В КРАЧКА . НЯМАШЕ И ГОТОВИ РЕШЕНИЯ .
    БЕНАТОВА ПАДНА НА НИВОТО НА КЛЮКАРКА , ИНТРИГАНТКА , ЦЕЛЯЩА ЗЛЕПОСТАВЯНЕТО НА МУТАФЧИЙСКИ .
    НЯМА КАК МИКРОФОНЪТ ДА Е ПО ЦЕНЕН ОТ СЛУШАЛКАТА ...КАКТО И ДА И СЕ ИСКАШЕ .
    НЕЩО В ЖУРНАЛИСТИЧЕСКАТА НИ ПРАКТИКА, ЯКО СЕ Е ПРОПУКАЛО . ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ОТ ТЕЗИ / НЕДЕЛИНА АНЕВА / КОИТО АЗ НАБЛЮДАВАМ ,ТЪРСИ ДОСТОЙНСТВАТА НА БЪЛГАРИНА .
    ОСТАНАЛИТЕ ВСИЧКИ ПРИЛИЧАТ НА ГРОБОКОПАЧИ НА БЪЛГАРСКОТО ДОСТОЙНСТВО .СРАМОТА !СЕМ ДА ВРЪЩАТ ПАРИТЕ, НА БЪЛГАРСКИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ .
  • 74 Белетрист

    14 20 Отговор
    Абе аз защо не ви тегля една по-пиперлия на всички безделници и освирепели от злоба некадърници, които си позволявате да оплювате достойни български медици, а страхливо да подминавате безобразията на слабоумните журналя. Ай сиии... ликонови спаружени кренвирши...

    Коментиран от #103

  • 75 3976

    8 17 Отговор
    Щаба изяде хляба на "разследващи журналистки" като Бенатова,Шикерова и куп други.Ако го нямаше щаба паниката и страха щеше да е по-голям,защото щяха да ни пълнят с информация започнали хиляди от вируса.Щаба изнася се данни и благодарение на тях българите все още не вярват във вируса и си мислят,че от цял свят българина има ваксина или ген ,който го предпазва.В БГ винаги са преувеличавали с новините и дали щеше да сме спокойни ако ни заливаха само с новини с хиляди починали от вируса или ниската бройка изнасяна от щаба ни вся паника до толко,че масово не се спазваха мерки,а като отпадат всички се скупчиха навън?В другите държави отпадат мерките,но там сами си поставят дистанцията и не се юрват като уж паникьосани я българин
  • 76 висок

    11 21 Отговор
    Браво на Мутафчийски! След Барековщината.... вече имаме и Бенатовщина!
  • 77 Реплика

    21 8 Отговор

    До коментар #14 от "Криеш името си страхливец":

    Отватителен бивш известен, с това държание той нито е мъж нито лекар а да не гоморим за генерал, дали има и човешка пригодност.
  • 78 Психолог

    21 9 Отговор
    Генералчето не става, слаба психика и елементарен манталитет. Хвана се на куклата на Бенатова като гол шаран.
  • 79 тази МИСИРКА

    11 19 Отговор
    Генерала да я хване и заведе във болница и по специялно отделението за лекуване на КОВИД без маска и защитно облекло.Ще я видим не само напикана Но и тотално ОСРАНА ТАКА че даже физионмия няма да има да се покаже дори и пред животни. ПЪЛНА ОТВРАТ!
  • 80 Bai nudals

    12 11 Отговор
    Аз ви казвам на всички вас. ген.Муфтаджийски беше пиян,а може и кокаин хирурзите го обожават. Гледайте внимателно клипа.

    Коментиран от #110

  • 81 чичо

    11 3 Отговор

    До коментар #42 от "тттттттттттт":

    Много точно.За това онзи ден попитах-от какво се обиди Миролюба или генерала трябваше да каже само онова което тя иска да чуе.Ако е така,то въпроса за мисирките и журналистите е актуален.
  • 82 Парашутист

    15 9 Отговор
    Ами не му се отвори парашута на ПРИМИТИВНИЙ ни муфойский, с такива като Бенатова трябва интелект и интуиция, а тези неща са ЗАКЪРНЕЛИ в него.
  • 83 БЕНАТОВА-МИСИРКА хигиена нулева

    12 18 Отговор
    РЕСПЕКТ КЪМ ГЕНЕРАЛА СПАСИ НАД 3000ЧОВЕКА ВИЖТЕ ШВЕЦИЯ

    Коментиран от #96, #102

  • 84 Хахо 2

    11 15 Отговор
    Бенатова за пореден път доказа, че е истинска мисирка!
  • 85 КандидатМисир

    10 12 Отговор
    Мисирката се изложи, такова и е нивото. Лошото е, че цял професор, който по дефиниция трябва да е умен човек, слезна на равнището й. Това вече не е добро и той стана кандидат-мисир.

    Коментиран от #100

  • 86 6554

    8 17 Отговор
    Аз убедено ще защитя генерала. Голяма грешка от негова страна е да приеме този разговор - с някои хора това винаги е изгубено време, и не само, както виждаме по-добрата, надявам се и по - голямата част от нас.
    Бенатова винаги е търсила скандала, а където го няма, го създава, както е в случая. Така тя търси себеутвърждаване. Защо? Психолози биха дали професионален отговор, но и аз като лаик мога да направя предположение - факти от живота и са в основата на това. Тя е дете на разведени родители и много повече - това е белязало живота и по силно деформиращ начин. Цитирам Бенатова от нейни интервюта : "Никога не съм смятала брака за ценност, може би заради многото бракове на моите родители...",
    "Винаги съм живяла във временни връзки...".
    Тя и сега е в такава връзка с 10-на години по-младия татко на две деца.
    Генералът, зает професионално в годините досега, не е забелязал спецификата на нейното медийно присъствие, иначе не би допуснал този контакт. А реакцията му, е реакция на рационален, зает и натоварен човек, който внезапно се изправя пред една евтина и безумна суета.
  • 87 лекар

    9 5 Отговор
    Лекар в генералска униформа - ха-ха-ха-ха.
  • 88 Продажници

    6 16 Отговор
    Аз не мога да разбера една част се т българите,които подкрепят такива като Бенатова,Колезич,Диков,Колитаров и ред други,после ги плюят и обратното.Не виждате ли,че са просто продажници.Докато галеха на Борисов егото,мускулите и нападаха и разследваха Це.Василев,Божков,когато една част бяха изгонени от ТВ7.Бяха наричани и определяни като какви ли не на Борисов и когато той ги отсвири,почнаха да го плюят,разследват,а предишните плюти и разследвани от тях станаха чисти,като момини сълзи.И тук идва пушенето им засвободата на словото.И кой е виновен,че те се продават и в наддаването е нормално,който дава повече-за него са.

    Коментиран от #95

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Ех, да ми бе

    10 2 Отговор
    В моя клас или рота ! Какъв мъж щеше да стане от него ! А си е останал Кепазе и Менте !
  • 91 Бенатова произнесе онова което

    12 1 Отговор
    На всички бе ясно ! Овенният е много Напудрен но не е туй за що ни го представят. ДЕКОР , АТРИБУТ , СТАТИСТ , ТОПОГРАФСКИ ЗНАК! Ако не си съгласен с мен - нека той да те резне на операционната ! Той има и основен пробрем с ЕТИКАТА и МОРАЛА !
  • 92 По принцип у нас лидерити се побират

    4 1 Отговор
    Не по Способост а по Височина ! И да е с голяма риба !

    Коментиран от #94

  • 93 Има и такива журналиси

    11 1 Отговор
    Дето не Пудрят ! А казват право в очите , уважаеми - черните ! " Царят е ГОЛ !"
  • 94 По принцип у нас лидерити се поДбират

    11 1 Отговор

    До коментар #92 от "По принцип у нас лидерити се побират":

    Както в Армията , не по Акъл а по Височина ! Толупи !
  • 95 Иди и му легни

    6 3 Отговор

    До коментар #88 от "Продажници":

    Под Ножа !
  • 96 Не жалиш Пудрата !

    2 4 Отговор

    До коментар #83 от "БЕНАТОВА-МИСИРКА хигиена нулева":

    Яко я ХАРЧИШ !
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Леко че друса !

    5 0 Отговор

    До коментар #85 от "КандидатМисир":

    Казват че се срещали и щастливи цигани ? Ама кой да ти каже ?
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 А колко гушнаха Босилека през туй време

    8 0 Отговор

    До коментар #83 от "БЕНАТОВА-МИСИРКА хигиена нулева":

    И заминаха на " Заслужен отдих" на База " Кръстьо Каменов " , защото ги затвориха благородно у дома, да не се види явно и не им създават главоболия на тъй ХИЛАВАТА държавна социална система ! Ами ако бе война , фронт , евакуации, разрушения - Генерала е жива Кифла и с много МАРМАЛАД !
  • 103 Коя е най-ярката му

    9 0 Отговор

    До коментар #74 от "Белетрист":

    Предружавал транспортирането на Излекуваните !!!!! в Германия наши военни ! Тоест - пак СТАТИСТ !
  • 104 Най-ярката му операция е

    9 2 Отговор
    СТАТИСТ !
  • 105 Разжалван

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Редник":

    Целия го има в нета да беше го изгледал преди да пишеш. Излишно си натоварил мозака си да търсиш не съществущи аргументи.
  • 106 Uno

    1 7 Отговор

    До коментар #72 от "BG гражданин и данъкоплатец":

    По точка 1 и точка 2: Не е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
    Точка 3: Не си видял добре!
    Точка 4: Това НЕ е МЕДИЯ!
    Точка 5: Това НЕ е ЖУРНАЛИСТ!
    Точка 6: Избягай, за да не си губиш времето, персоната не си заслужава!
  • 107 Uno

    4 4 Отговор
    По точка 1 и точка 2: Не е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
    Точка 3: Не си видял добре!
    Точка 4: Това НЕ е МЕДИЯ!
    Точка 5: Това НЕ е ЖУРНАЛИСТ!
    Точка 6: Избягай, за да не си губиш времето, персоната не си заслужава! 😋
  • 108 ира

    7 7 Отговор
    Прекрасно реагира. Бенатова се взима за икона. Тя е най-мънкащата икона. Наше момиче, от телевизията.
  • 109 име

    6 8 Отговор
    Бе -на -това журналист ли казвате? това е активно мероприятие. таксито се представи подобаващо за нейния стил.
  • 110 Психолог

    6 0 Отговор

    До коментар #80 от "Bai nudals":

    Абсолютно си прав, друсан по скоро.
  • 111 Гошо

    2 9 Отговор

    До коментар #8 от "Старец":

    Да ако беше на война най малкото коте трябваше да направи е да и врътне един шамар ,за да я предпази от разстрел за провокацията
  • 112 Бай Рашо

    7 12 Отговор
    Бенатова е изключително досадна личност! Само си представете да живеете с нея и 10 пъти да ви пита нещо по различен начин. Съвсем тенденциозно го пита сто пъти за различни пробойни, за които той не отговаря. Бъдете обективни, човека даже издържа доста. Сигурно затова не я искат никъде.
  • 113 AUS

    3 7 Отговор

    До коментар #69 от "Опа":

    Няма никакъв проблем с оценката, то е очевидно! Още една МИСИРКА!
  • 114 Петко

    11 1 Отговор
    Защото не му прилича на пагоните, да се засрами , извини и изчезне .
  • 115 Des

    1 7 Отговор
    Abe taja da seme da se skrie njakade hubavo che imaxtakav chovek kato general Mutavchiski che inache kakvato prosta nazija sme neznam dokade shte stigneme
  • 116 Des

    0 7 Отговор
    Ami kato gi slusham tija jurna listi kakvi waprosi zadavat normalno s takiva malumnici da si iztarve nervite general Mutavchiski
  • 117 Аууу ужас

    4 7 Отговор

    До коментар #51 от "Мутафчийски как е стигнал до тази":

    Мутафчийски си изпуснал нервите.... Ами то такова отвратително женище да ти скача по нервите, не нерви, а ритниците ще си изпуснеш. Тя да благодари, че не си бил ти, че още щеше да се топа по стълбите по задник.
  • 118 Потрес

    6 2 Отговор
    Съжалявам, но този дженеръл не спря да скимти и да се оплаква! Такова циврене от генерал не бях виждал! Този е позор за генеларите ни! Срванете го с някой от Царските генерали. Няма да давам мнение! Просто сравнете! Кифльо....
  • 119 Ахахаха

    2 0 Отговор
    Генерал Мутафчийски и генерал Шивиков...
  • 120 Матей

    4 1 Отговор
    Яко джулииии!Мани-мани,тоя трябва да е на андроидо-хром,железен,та дрънка.Какво спасение,само търчи-лъжи,местния назаначен говорител на световния терор чрез префинени способи като измислени пандемии и извратени псевдо-санитарни мерки.Излагат се вече като кифладжии без кифли,обаче не щат да си признаят,да си посипят главите с пепел и да се пръждосват по дяволите.Върховна наглост и самонадеяност,безотговорност и престъпна последователност,това си е едно умишлено и продължавано престъпление.
  • 121 ФАКТ

    6 2 Отговор
    НEДEЙ ДA CE ПРAВИШ НA OТВOРКO! МУТAФЧИЙCКИ НE ГO ПРAВИ ЗA ПРЪВ ПЪТ В CТУДИO ТOВA. ПO CЪЩИЯ НAЧИН ГO НAПРAВИ И В ПРEДAВAНEТO "ЛИЦE В ЛИЦE" НA РИЗOВA - НA ВЪПРOC НA РИЗOВA /НИТO ГO УЯЗВИ, НИТO ГO ПРEДИЗВИКA/ТAКA CE OЗЪБИ, ЧE РИЗOВA CE ВИДЯ В НEБРAНO ЛOЗE. ВЪПРEКИ, ЧE ТЯ CE ДЪРЖИ ЛЮБEЗНO C ХOРAТA НA ГEРБ - ПУБЛИЧНO ДOCТOЯНИE E ТOВA. ВИДЯХ ГO, A ВCEКИ ЗНAE, ЧE ПРEДAВAНEТO E НA ЖИВO И ТAМ МOНТAЖ НЯМA, НAРOДA ГO ГЛEДA.

    ЧИЛЯКA-ЛEКAР CИ E ТAКЪВ, CВИКНAЛ E ДA ДAВA РAЗПOРEЖДAНИЯ И НAД НEГO ДA НЯМA НИКOЙ, КAКТO ГO E ПРAВEЛ В КAЗAРМИТE НA 4-ТИ КМ C ВOЙНИЦИТE. МAНТAЛИТEТA МУ E ТAКЪВ.

    Коментиран от #130

  • 122 Вестник Сън

    2 2 Отговор
    Ами затова трябваше Мутафчийски и щаба да застанат отново пред ТВ камерите и да отговарят на въпросите ,а не да се правят такива частни интервюта. Частно интервю с Мутафчийски може да бъде правено след като отмине пандемията . Второ как щели да бъдат пресмятани дните , нали всеки разбира ,че това не е бакалска сметка ,а един репер и той ще се пресмята не само според някакви фиктивни -верни или неверни числа ,а също според общата обстановка в България и Европа и ако повечето държави решат да променят мерките ,ние също ще трябва да се съобразяваме с това. целта много често на журналистите не е да открият истината , а просто да провокират и да откриват някакви противоречия , с които после да ни надуят главите , просто да търсят под вола теле . Да и аз не исках да чуя от Мутафчийски някои думи в края на това интервю , ама когато в продължение на повече от 2 месеца ставаш в 5,30 сутринта и в 6.20 премиера те пита кога ще отидеш в Министерския съвет и си лягаш след 12 , вършиш си работата като началник на ВМА , правиш и операции и трябва да си запознат едва ли не със всяка фейк новина ,която се появи в пространството , и аз да съм ще им тегля една майна на някои журналисти ,щото това не са журналисти които да информират хората а дразнители.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 М Коралски

    1 5 Отговор

    До коментар #17 от "БАКАТА":

    Единствената партенка е Фатмака Радев.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 незнайко

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    "Очаквам да измрат много хора, яко да измрат"
    Това може да го каже ако знае някаква истина, която ние простолюдието не трябва да знаем !!!
  • 127 Сто

    0 0 Отговор
    Сто бе, сто. 100.
    Сто от сто, сто от хиляда, сто от десет хиляди.
    Никой ли не в състояние да го разбере.
  • 128 Петър

    3 0 Отговор
    Човешко е да се греши. Особено като се има предвид канонадата от провокации и примитивно заяждане на не един и два тулупа. Друг е въпроса за журналистиката и масмедиите в световен мащаб, които са се превърнали в един кошмар за човечеството. А и всеки, на когото му се е налагало по спешност да се озове в Пирогов знае, че хирурзите са "малко" грубички. Но те поне си имат оправдание. А какво е оправданието на мисирките за това, че са мисирки?
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Ира

    2 0 Отговор
    Бенатова се провлачва, мънка и мрънка, нечленоразделно задава многозначителни въпроси. Тя не е икона, не е героиня, нейния подвиг е махленски. Мутафчийски я събуди, дълго време продължи нейното мяукане. Мутафчийски е образован, има опит и знания, няма как да не се обругае в тази страна.