Last news in Fakti

20 Май, 2020 09:15 3 429 22

Двойният аршин на синия фен

  • левски-
  • делян пеевски-
  • пеевски

Странно е как определени групи от обществото ни са по-чувствителни към дарение без условие към футболен клуб, а нито веднъж не се обявиха срещу медийната цензура, монопола при разпространението на печата

Двойният аршин на синия фен - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Виктор Кирков във "Фейсбук"

„Спорната политическа фигура“ Делян Пеевски дари на ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI половин милион лева чрез дружеството си „Интръст“.

Дарителят не е поставил никакви условия срещу предоставянето на значителната сума. Действието на Пеевски обаче бързо предизвика ответна реакция и тръст „Синя България“ го обяви за неприемливо, призовавайки средствата да бъдат върнати от клуба на техния дарител.

Всичко това се случва в момент, в който „Левски“ изпитва огромни финансови затруднения и има риск дружеството да бъде обявено в несъстоятелност.

Много ми е странна тази врява на сините фенове, които видимо мерят ситуациите и дарителите си с двоен аршин. Каква точно е разликата между досегашния собственик на клуба Васил Божков, който също даряваше на клуба, и Делян Пеевски?!?

Целите и на двамата са били да трупат колкото може повече власт и пари, а това е ставало с „пълен съпорт“ от страна на държавата. Защо единият може да дава, а другият да не може?!? Преди няколко месеца адвокатът на Пеевски Александър Ангелов, който е бил и съсобственик в ПФК „Левски“ АД, дари 140 000 лв.

Не съм чул тогава някой да е възроптал и да е поискал парите да бъдат върнати на дарителя. Сигурен съм, че сред хилядите дарители на футболния клуб през последните месеци има много хора с лоша репутация и дори с тежки криминални деяния. Дали някой нравствен максималист провери техните досиета?!?

Странно е как определени групи от обществото ни са по-чувствителни към дарение без условие към футболен клуб, а нито веднъж не се обявиха срещу медийната цензура, монопола при разпространението на печата (или пък в сферата на хазарта при Божков), избирателното раздаване на обществени поръчки, произволите около фалита на КТБ… Този списък може да бъде продължен на няколко страници, но няма смисъл от това.

Ясно е, че това дарение на Пеевски цели 2 неща – изграждане на позитивен имидж и провокация към Васил Божков да предприеме действия по прехвърлянето на акциите на „Левски“. Дали първата цел е постижима ще покаже времето, а втората вече даде резултат и утре сутрин в 8:00 часа „бизнесменът с интереси в сферата на хазарта“ ще направи от Дубай „предложение към всички, които се вълнуват от бъдещето на акциите на ПФК „Левски“.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 месара

    49 8 Отговор
    аре стига с тоя левски ! некаква световна драма ли се случва та всеки ден пишете за тия ?!
  • 3 РОШКО

    31 5 Отговор
    МОЙ ,ЩОМ НЕ СИ РАЗБРАЛ КАКВА Е РАЗЛИКАТА ЗАЩО ИЗОБЩО ПИШЕШ

    Коментиран от #5

  • 4 Джон Уик

    45 3 Отговор
    Разликата е че единия има музей с артефакти от бг историята които ги е събирал с години и не ги е продал за да останат за поколенията, а другия е депутат от партия където членовете 99% са етнически турци с бг паспорти!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сандо

    26 1 Отговор
    А защо ходят да просят помощ от този,при чието управление бизнеса на Пеевски процъфтява?А ако ДПС им е проблем,няма ли да ги е гнус от една велика сила,наложила ни тази партия?
  • 7 Фактъ

    25 2 Отговор
    Произхода на парите на Божков , знаехме от къде е , национална лотария . А , Пеевски какви пари дарява от фалирали фирми и банка КТБ , Булгартабак , Лафка , всичките са символ на управлението на Борисов , схеми , фалити и заграбване на бизнеси .
  • 8 Разлика

    18 0 Отговор
    Ако няма разлика между двамата - да обвинят и Пеевски
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Съжалявам

    14 0 Отговор
    Аз мисля, че фалита на "Левски" ще бъде много по достоен и с почистващи ефект. Ще преживее 2-3 години катарзис и ще се завърне. Ще се ревизират и вероятно ще се редуцират фалшивите задължения и се започни на чисто. Всичко друго е Голяма Мъка!
  • 11 Roze може

    12 0 Отговор
    Щом Боко мож6 да върне акциите,защо феновете да не върнат парите на Пеевски
  • 12 969

    20 1 Отговор
    Проблема е, че парите идват от партията на тези, които обесиха Левски, но явно много хора в България нямат проблем с това!

    Коментиран от #18

  • 13 ФК Леффка драгойчеваЛаффчис 1992

    8 0 Отговор
    Щом не могат да си връщат борчовете ,да отиват в ,,А,, Окръжна ...
  • 14 Тодор Живков

    9 1 Отговор
    Ех, Кирков. Божков е бил собственик и май е още? А Пеевски не е и раздава един милиони насам натам и не е ясно от къде са му? На Божков е ясно - от хазарт. Това, че Божков е давал на Горанов и На Борисов, подозирахме, но сега видяхме, че е така. Така че групата, която се е заела с бакиите на управляващите в Левски има право да се пази от троянски коне или други животни. Той Пеевски не поставя условия сега, но както знаем условия може да се поставят и след това, а тогава е още по-трудно да се откажеш.
  • 15 Матей

    6 1 Отговор
    На Шиши са му отказали дарението,не се учудвам,защото не искат да му играят по свирката,пък и тоя дюмбел иска да си купи индулгенция,откъде накъде!?Способен ли е Божков да раздуе скандала около ФК Левски и той да доведе до падане на правителството,туй е въпроса? А после да не се бърза с изборите,а служебно правителство да поеме функциите на трибунал и конвент.
  • 16 Кокал

    11 0 Отговор
    Статията е доста безмислена. Аз имам друго питане. За всеки превод над определена сума се изисква доказване на произход на парите на дарителя, било то фирма или физическо лице. Как господин Пеевски успя да ДОКАЖЕ достатъчно ЛЕГАЛНО изкарани пари за да си позволи да дарява 500 000 лв на ФК Левски и още няколко пъти по няколко десетки хиляди лева за борба с COVID-19. Всички тези дарения направени за период от няма и два месеца.

    Коментиран от #17

  • 17 Ван дер Любе

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Кокал":

    Чрез кореспонденция с Горанов, Борисов и Домусчиев. Щом Божков може да си общува с тях, то и Пеевски може. Даже ще им нареди всичко да е законно. В това не се съмнявай. Как може да не е законно, след като държавата му е дала тези пари и за приченените проблеми, допълнително му е дала още 10 пъти отгоре.
  • 18 антрашпиц

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "969":

    Не съм Левскар, нито пък съм за друг български отбор ,но си много прав.Това е унижение за толкова стар клуб с историческо име.
  • 19 Ганьо Балкански

    1 7 Отговор
    хей левскарино помисли преди да роптаеш бъдете единни в този тежък момент не се поддавайте на провокациите на божков той иска да унищожи Левски за да отмъсти на ББ.сега е нужно ОБЕДИНЕНИЕ а не разединение

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Да неглижираш

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "Ганьо Балкански":

    проблема с дарените от Пеевски /ДПС/ пари означава само едно - враг на българите и българщината. За съжаление подобни отрепки съществуват.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.