8 814 55

Най-уязвимото място, от всички зависимости на Борисов, е Горанов

Паякът Делян Пеевски си назначи Иван Гешев, техният човек Сотир Цацаров оглави КПКОНПИ

Най-уязвимото място, от всички зависимости на Борисов, е Горанов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Чрез този контрол на портфейла на Бойко Борисов, през цялото време са контролирали всички потоци и самия Борисов. Днес имат банкови структури, паякът Делян Пеевски си назначи Иван Гешев, техният човек Сотир Цацаров оглави КПКОНПИ... Те бяха готови да унищожат най-мощното финансово крило на групировката на СИК в лицето на Васил Божков с идеята да му вземат хазартния бизнес. Новата групировка се чувства вече толкова силна. Готови са да детронират управлението на Бойко Борисов. Това е целта им. Най-уязвимото място, от всички зависимости на Борисов, е Горанов.

Това заяви пред Фрог Нюз политическият анализатор Осман Октай. Вижте анализът му на случващото се в България:

Г-н Октай, как ще коментирате целият скандал, който тресе държавата след публикациите на Васил Божков? Как оценявате реакцията на премиера Бойко Борисов, на финансовия министър Владислав Горанов? Какъв фактор всъщност е Божков за тях?

Ще се върна първо малко в исторически план години назад, защото съм човек, който наблюдавше управлението в страната ни при създаването на групировките и мутренските години, за които говори Божков и в интервюто си пред бТВ. Трябва да се върнем към този генезис, за да се разбере от всички това което каза той, че преди мутрите действаха с бухалки, а днешните по друг начин. Каза и кое е общото между предишните и сегашните. Той го каза с три изречения, но едва ли всички са го разбрали.

Може би не всички си спомнят, че първо беше създадена групировката ВИС от т.нар. спортисти. Те имаха няколко известни подразделения, като едно от тях – силовото се представляваше от братята Илиеви от Кюстендил, които по-късно бяха убити. Техният голям конгломерат беше „Мултигруп“ в лицето на Илия Павлов. Там бяха концентрирани много известни имена, които управляваха тази корпорация, начело на която стоеше Павлов.

По-късно, като следваща силова структура, се създаде СИК. Тази групировка имаше малко по-различна структура, имаше междинни звена. Силовите структури се представляваха от Бай Миле. Структурата на СИК се изгради изцяло от бивши милиционери и полицаи. Известният Бай Миле по-късно, по времето на главния секретар Бойко Борисов, заедно с цялата си компания и охранители, бяха убити в ресторант „Славия“.

Хората като Маджо, Маргините и други герои, които още някъде се спотайват, организираха следващата в йерархията структура на СИК, която се занимаваше с бизнеси като наркотици, пране на пари, проституция и т.н. Тази цялата групировка също имаше корпорация, която се управляваше от Васил Божков. Тези корпорации всъщност акумулираха огромните пари на тези групировки – „Мултигруп“ на ВИС и „Нове Холдинг“ на СИК.

По времето на управлението на Иван Костов тези две групировки бяха изтощени. ВИС, до идването като кмет на Бойко Борисов, управляваха София, с Антоанниколовци и хора като Румен Гайтански – Вълка. Те контролираха и строителния бизнес и отпадъците и общинската банка и т.н. В това пространство беше и Ковачки и много други герои, които още съществуват.

След Костов тези групировки се обединиха и тарторите им създадоха клуб „Възраждане“. В този клуб влизаха „Мултигруп“ на Илия Павлов, „Нове Холдинг“ на Васил Божков, "Орел" на Гущеров, Емил Кюлев с неговата „Россексимбанк“. Още навремето, когато Кюлев представляваше „Турист спорт банк“, тя беше първата банка на групировката СИК. Кюлев също е бивш полицай. В клуб „Възраждане“ присъстваха още Тошо Тошев – вестник „Труд“ и Радосвет Радев на „Дарик радио“, сега председател на УС на Българска стопанска камара, който напоследък често излиза по медиите. Тези хора и различни корпорации представляваха клуба, а секретар му беше Стоян Денчев, който е дългогодишен ректор на Библиотекарския университет.

Дейността на това образование контролираше изцяло от хотел „Хилтън“ покойният Стоян Ганев, който беше кадровикът и координаторът на създаването на проекта НДСВ на царя, заради това стана известен и като „сивия кардинал“ в това начинание. Чрез този проект тези групировки внедриха свои кадри в парламента от квотата на НДСВ.

Когато Симеон Сакскобургготски спечели изборите и стана министър председател, Илия Павлов, чрез Ахмед Доган, иззеха целия контрол и изтласкаха всички други от контрола при управлението на НДСВ. Стигна се до там, че принудиха царя да уволни и Стоян Ганев, за да оцелее. Есента на 2001 година, преди да се изпокарат, тази групировка, заедно с царя и с Доган, избраха Георги Първанов за президент. Тези, които бяха изолирани от властта при Симеон, чрез Павлов и Доган, бяха обидени и отидоха и създадоха "Икономически съвет" към президента Първанов. Това е известна структура, тя присъства като официална такава и в медиите. В този съвет влизаха Васил Божков, Емил Кюлев, Радосвет Радев, Гущеров, Тошо Тошев и всички останали от клуб „Възраждане“, без "Мултигруп" и Павлов. За да не се дискредитира пряко с тези хора, координаторът между Първанов и този съвет беше Манол Велев, който също беше прострелян.

Овладяването на изпълнителната власт от „Мултигруп“, т.е. от ВИС и Илия Павлов, раздразни другата групировка СИК. Част от силовите структури на Бай Миле в СИК беше и лицето Бойко Методиев Борисов, заедно с хора като Димата –Руснака, Пашата и т.н. Но Борисов, през охрана на Тодор Живков, през охрана на царя, целувайки ръката на Доган, помните как подаряваше кучета, беше назначен за главен секретар и го направиха генерал. Тогава започна всъщност употребата на Борисов, за да изчисти абсолютно всичко около себе си от зависимости в самата групировка СИК. Това е причината да се случат много емблематични убийства в центъра на София. Първо, както споменах, бяха убити Бай Миле с цялата му охрана. След това, плати със живота си Илия Павлов. След това демонстративно загина и връзката му с нарко и оръжейните канали – Фатик.

С ликвидирането на Павлов, който бе главния координатор на властта, чрез Ахмед Доган при Симеон, имаше и контра сблъсък в този период – Емил Кюлев също плати с живота си на едно кръстовище на бул. „България“. Тези убийства, а и не са само те, в този период, не случайно останаха неразкрити и до ден днешен, защото в тези събития имаше контролирано участие от нашите служби.

Непосредствено след тези събития, групировката СИК, чрез властта на Васил Божков и на Любенгоцевци зад тях, след тази война, през кметското място на Борисов в София, направиха всичко възможно да стигнат до изпълнителната власт и така вече девета година. След всички тези събития, Борисов е министър-председател. Не случайно от трибуната на народното събрание той казваше, че е поръчан от Доган и го посочваше като заплаха. Постепенно най-мощна стана структурата на групировктата СИК и те управляват вече 10 години.

През това време обаче, хората, които управляваха прехода по този начин, остаряха и станаха старци. Създадените техни наследници, които управляваха службите в България, също станаха генерали, които постепенно започнаха да създават контраструктури. Ненапразно, преди много време, в интервю казах, че на празния стол на Илия Павлов до Ахмед Доган сложиха Делян Пеевски. Днес Божков го нариче „паякът, който дърпа нишките“. Тези хора, със съдействието на тези структури, се опитаха първо да направят Пеевски шеф на ДАНС при Пламен Орешарски и Сергей Станишев, но тогава не успяха. Действаха по-късно, създавайки КТБ и след разграбването ѝ, също по времето на Орешарск. Но тя бе подкрепяна отначало от Борисов и Горановци. С милиардите на КТБ, чрез посредника касиер Пеевски се раздаваше в различни кръгове - съдебното пространство, политическото пространство, прокурорското пространство, навсякъде. Касиерът Пеевски, с подобни паметни записки, каквато вчера Божков показа, получи огромни средства, а не само кредити от КТБ.

Казвате, че в създаването на тази структура участва и Владислав Горанов, тогава той не е ли само депутат, който дори беше напуснал парламента. Завърна се при събарянето на КТБ, как го включвате в тези събития?

Цялото поведение на Горанов, дори това което споменавате, е свързано с тези зависимости. Когато Бойко Борисов поема властта като министър-председател, всички кадри са свързани още с остатъците от „Мултигруп“ и около Доган. В последствие, към всичко това, с тези висши полицаи от службите, започва да се подготвя нова структура за изтласкването и превземането на властта, в лицето на Борисов. Този процес върви след рухването на КТБ и чрез него. Неслучайно има такива като Домусчиев и други подставени лица като него, които зависят от тези средства и Първа инвестиционна банка, които контролират всички кредити към КТБ. Един пример ще ви дам – моят бивш семеен приятел Вежди Рашидов, който плюеше Пеевски, след това му се обяснява в любов. Чрез ПИБ, посредникът Пеевски спасил парите на Вежди и му направил услуга.

Тези зависимости са много силни. Не е случайно, че чрез този контрол на портфейла на Бойко Борисов, те през цялото време са контролирали всички потоци и самия Борисов. Стигаме до днес, когато има банкови структури, когато паякът си назначи Иван Гешев за главен прокурор, който встъпи в длъжност „ускорено и предварително“, както казва Божков, когато техният човек Сотир Цацаров оглави КПКОНПИ... Те бяха готови да унищожат най-мощното финансово крило на групировката на СИК в лицето на Васил Божков с идеята да му вземат хазартния бизнес. Подготвената нова структура и групировка се чувства вече толкова силна, че се чувстват готови да детронират управлението на Бойко Борисов. Това е целта. Най-уязвимото място, от всички зависимости на Борисов, е Горанов.

Защото точно сега, от Дубай, Васил Божков извади и показа тази „паметна записка“?

Тази т.нар. „паметна записка“ беше характерна в годините, когато аз бяха в кухнята на тези събития. По същия начин бе и каналът на Илия Павлов с хора, които бяха приближени на Доган и които бяха приносители на кеш парите. Показаната от Васил Божков бележка, която сега се неглижира от медиите, че е хартийка и нищо не струва, всъщност доказва, че някой, през офиса на някой друг, е платил тези 20 милиона и някой ги е получил.

Казвате, че парите вече са платени, а не, че това е уговорката за договор и плащане за следващите 10 години?

Тук става въпрос, че има автентични договори с печатите, които урежда легални плащания и „хвърчащи бележки“ които уреждат пари в кеш. Бъдете сигурни, че в сейфовете на Делян Пеевски, дали в хотел „Берлин“ или в Дубай, има стотици, хиляди такива „хвърчащи бележки“ за хора, които са получили пари в кеш.

Цветан Василев, за който също се заговори напоследък покрай случващото се с Васил Божков, има ли такива бележки и защо не ги е показал до сега?

Цветан Василев е бил полван като източник на средства и банка, но не е част силовите структури. Заради това ви разказах генезиса на силовите структури. Този човек, за да се предпази, е използвал Пеевски, както Ахмед Доган използваше Ахмед Емин, когото убиха по-късно. Разбирате разликата. Той си е мислил, че Пеевски ще бъде само приносител. Вече повече от пет години Василев се опитва да спаси себе си и семейството си. Няма какво да говорим за него, защото той е извън тези структури, за които говорим.

Казахте, че Васил Божков е част то тези процеси, нека се върнем на него. Какви са неговите козове?

Васил Божков, за разлика от всички други играчи, е човек, който не говори много. Виждал съм се с него в неговия кабинет, по негово искане. Когато имаше напрежение между Илия Павлов и Ахмед Доган, тогава Божков се опитваше да разговаря с мен, като силен човек там. Заради това си позволявам да кажа, че го познавам, наблюдавал съм го. Погледът му, стойката му, той не говори много, но е достатъчно образован и умен, за да може, това което каза и Сашо Диков днес, че той работи по сценарии. Това личи и от действията му, които извършва сега. Той държи и през Горанов, и през подобни бележки изключително много други хора, включително и Бойко Борисов. Тези хора днес са силно притеснени. Аз съм убеден, че в съзнанието на Божков има сценарий да ги види тези хора, от тука по Европа, осветявайки ги. Не само да ги детронира, но и да ги отстрани, както и да ги видят и всички в другите държави.

Мислите ли, че европейски институции ще се заинтересуват от подобни телефонни чатове и ръкописни паметни бележки?

Васил Божков има документи от всички тези години. Казах ви вече, че е бил държава в държавата. За него е известно, че е вземал всички мерки. Неслучайно ви казах, че е бил гуруто на тази полицейска структура. Той разполага с много криминални разработки и много документи от управлението на Бойко Борисов. Убеден съм, че много от тези неща, а и той самият говори, че ще търси правата си в съдилища, не само в Лондон и други чужди държави, но ще ги употреби и пред прокуратурата на Европа за разследвания на злоупотреби с евросредства и т.н. Ще действа.

Целта, в тези среди, ударът срещу такива хора, защото там парите нищо не значат, когато разполагаш с милиарди, за тях най-важното нещо са честта и самочувствието. Неслучайно преди ги убиваха по софийските улици. Бил съм свидетел на подобни агресии, когато хора казват, че тях парите не ги интересуват. Самият Божков каза в интервюто с него, че не го интересуват такива пари, че приятелите му помагат с 2,3, 5 милиона. Това означава, че тези хора са минали отвъд границата на парите и са готови да стигнат до крайности за честа като мафия. В тези сблъсъци и изтласкването на властта ще видим и ще станем свидетели на много груби събития и сблъсъци.

Вплете се още един скандал - атаката срещу бТВ от Нова телевизия. Това също ли е част от сюжета, който начертахте?

Неслучайно тези хора, които вече иззеха Нова телевизия, по същия начин правят всичко възможно и бТВ да не попадне в чужди компании, а да попадне в техни ръце.

Предложението за създаване на държавна петролна компания част ли е от този сценарий?

Този сценарий за създаване на държавна петролна компания е част от тази битка. Убеден съм 90 на сто, че тази държавна компания ще се инкорпорира в компания „Петрол“, примерно. „Лукойл“ не влиза в тази игра, защото зад изграждането на новата структура има и опити за въздействие от Москва. В този сблъсък в момента, със създаването на петролна компания, отново чрез Горанов и Борисов, всичко ще се създаде върху структурите на вече частна компания. Вчера Горанов ни агитира сладко-сладко и обясняваше колко е добре за конкуренцията и потребителите, сякаш до сега не са обслужвали всичко това. Убеден съм, че първото нещо, което ще кажат е, че за да не се губи време, сключват договор с дадена компания, защото има готови структури. Може да позволят да влезе с 20-30 % в държавната компания като направи апорт на собствеността си от бензиностанции и складове. След това вече, по модела на Пловдивския панаир например, изведнъж ще започнат с увеличаване на капитала на едната компания като държавна, а другата като частна, ще загуби капитала си. Някой още от сега иска да стане собственик и да притежава нова петролна компания.

Кой иска да стане собственик?

Времето ще покаже. Дали ще е Бойко Борисов или някой от хората около него - ще видим.

Интервю на Диана Йонкова, frognews.bg

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 62 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Дъра бъра два чадъра

  75 9 Отговор
  Чисто и просто не са сигурни какво ще им сервира Божков. Затова баламосват мат`ряла отдалеко... Уж, че заради ДДС-то. Ако Божков млъкне, нищо чудно Горанов да прегърне идеите на вожда за ДДС-то. Менда и тя. Ако Божков продължава да приказва, Горанов се оттегля в почивка.

  Коментиран от #5, #9

 • 2 опорна точка

  10 97 Отговор
  А за сметка на това слабото място на Румен пилота е Корнелия и Деса.

  Коментиран от #15

 • 3 дядката е изкуфел и нищо не познава

  15 56 Отговор
  Не е верно, Цецоу е най-голямата уязвимост на Бащицата.
 • 4 ZZorro

  133 7 Отговор
  На този пич всичките му коментари по актуални теми са брилянтни.

  Коментиран от #14, #19

 • 5 Този коментар е премахнат от модератор

 • 6 Ами да

  44 1 Отговор
  А покрай него си докара толкова зависимости , от които на тоя свят излизане НЯМА ! Че и на оня !

 • 7 Този коментар е премахнат от модератор

 • 8 барцелончо

  33 1 Отговор

  До коментар #5 от "Чорньо Панамеров":

  пък ти си пребоядисан бивш член на бкп като ббащицата
 • 9 Вярна служба

  52 1 Отговор

  До коментар #1 от "Дъра бъра два чадъра":

  На наш Горанчо не му бери гайлето– все ще се намери място и за него под слънцето, но Валенсия и Барселона са заети, свят голям... ще го устроят.
 • 10 Този коментар е премахнат от модератор

 • 11 Този

  22 1 Отговор
  не беше ли от ДПС то
 • 12 Гойко Митич

  22 1 Отговор

  До коментар #10 от "варна":

  Вие все разчитате друг да свърши мръсната ви работа,ако турците ги ощавил 10 с тютюна,вас ви щави перманентно и дотук тежки милиарди. Християните си харесват прасетата.
 • 13 София

  41 2 Отговор
  Грaждaнcкo нeпoдчинeниe и caбoтирaнe нa ГEРБ бизнecитe пocрeдcтвoм вcякaкви мeрки......пaлeжи кaтo зa нaчaлo щe e дoбрe......дoкaтo нe им пoceгнeм нa дoхoдитe щe прoдължaвaмe дa им cърбaмe пoпaрaтa бeз хляб

  Коментиран от #18

 • 14 ГОНЗО

  19 6 Отговор

  До коментар #4 от "ZZorro":

  Само едно име липсва. Боян Радев.
 • 15 Този коментар е премахнат от модератор

 • 16 ФИНЦИ

  39 2 Отговор
  КАСКЕТА ДА ЧЕТЕ ГОТОВ МАТЕРИАЛ ЗА СЪД ИЛИ Е КОРАВ И ГЛУХ
 • 17 Този коментар е премахнат от модератор

 • 18 ФИНЦИ

  26 1 Отговор

  До коментар #13 от "София":

  МИСЛЯ ЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА МАИСКОТО КЛАНЕ
 • 19 гост

  4 22 Отговор

  До коментар #4 от "ZZorro":

  Бяха,докато имаше човек в сарайте.От тогава нищо съществено,върни се назад в интервютата му ,само локуми .
 • 20 име

  5 19 Отговор
  октай, а ти какво противодейства на това до сега? кешира .
 • 21 Ха ха ха ха ха

  39 2 Отговор
  И к'во излиза?! Че Божков се бори сам с мафията в България, а ние - народеца.... гледаме.
 • 22 Behemoth

  27 0 Отговор
  Всичко е ясно ....тъмни балкански субекти и импотентна интелигенция!
 • 23 Ахахах

  44 1 Отговор
  Акулите се изяждат, а цацата тук залива с бъртвежи. 30 години ми загубихте гадни мутрокомуняги от всички партии!
 • 24 Усмивката

  57 0 Отговор
  Четеики тези ,,хроники " , сега вече разбирам , защо в Дубай са били пратени наказателна група прокурориу с изричната задача .... на всяка цена да приберат Божков , Дори с това да предизцвиката международен скандал. Така значи. Висока е цената. Бойко наистина трепери
 • 25 Неделко

  48 0 Отговор
  Брилянтно обяснение и неоспорими факти които показват кои управляват държавата България ! Мислете хора !
 • 26 Усмивката

  49 2 Отговор
  Не случайно в медиите не съществува този грандиозен скандал в Дубай . Опитали са по най чингеджийски балкански начин да го заколят. Слагайки му белезници. Правете сметка колко им е платено , за да си позволят таова . Никой и до днес не знае и имената им . Сигурен съм че има лябопитни данни за тия ,,прокурори". Толкоз са и прокурори, съдейки от действията им.

  Коментиран от #30

 • 27 Усмивката

  38 0 Отговор
  И т. н. сделка с ,,фурмите " чиито замисъл така и не разбрахме , е вследствие този гаф. А Муфтата отново е употребен . Колко ли такива като него биват употребени и след това захвърлени правете сметка . За да видим Цар Бойко как се дуе вече 11 години . Крепейки се на живот и смърт. Сам го каза ....,, искат да ме вкарат в арета и там да ме убият" .....при протестите 2013 година.
 • 28 Активист на БКП

  18 2 Отговор
  200/120 !!! Сетихте ли се?
 • 29 Нафарфори

  4 41 Отговор
  Абе тоз куц кон с неговите глупости е за коментиране на зодиакални знаци , нищо и никога не уцелва , от 20 години е в канала ама още се бие на бързия , става смешен

  Коментиран от #36

 • 30 Усмивката

  33 1 Отговор

  До коментар #26 от "Усмивката":

  Наистина има много хора , особенно по селата които нищо не знаят за Бойко Методиев. Те го познават от този ,,наш "Бойко по медиите. А те са.... да не споменавам телевизии
 • 31 Усмивката

  26 1 Отговор
  Да те питам прав кончо. Ахмед Емин секретарят на Ажмед Доган как загина.

  Коментиран от #46

 • 32 Сега Горанов и

  35 0 Отговор
  Борисов го играят,че са в спор за ДДС-то.Ще видим дали ще изхвърчи Горанов,но наистина Божков е умен и всичко това,което представя е истинско
 • 33 РЪМПЕЗИ

  35 0 Отговор
  СЕГА СЕ ПОСТАВЯМ НА МЯСТОТО НА АХМЕД ДОГАН...ТОЙ МНОГО МРАЗИ ХОРА КОИТО СА БИЛИ ОТ НЕГОВАТА ПАРТИЯ ДА МУ ДОКАЗВАТ С ДЕЙСТВИЯТА СИ, ЧЕ СА ПО УМНИ ОТ НЕГО...НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ КАКВА ЗЛОБА ИЗПИТВА В МОМЕНТА...
 • 34 Пичо

  19 1 Отговор
  А джиросания каталунец кога, а?
 • 35 И ние народа

  20 1 Отговор
  не можем нищо да направим,а само да гледаме свири.Еееей, съдраха ни кожата тия
 • 36 Джерджински

  1 13 Отговор

  До коментар #29 от "Нафарфори":

  Тоя трябва да е Матросов, така всеотдайно защитава господарите си.
 • 37 Бързимир

  12 0 Отговор
  дааа някой ще го отнесе
 • 38 историк

  14 2 Отговор
  не посмя да разкаже за миналото на б.б. преди да стане бодигард на тато, само спомена кратко за групичката с пашата и руснака.

  Коментиран от #42

 • 39 Точен като Омега

  35 0 Отговор
  Октай, както винаги ,право в десятката, перфектен си Османе! И знаеш много , а и можеш, винаги съм те респектирал, за твоята честност и прямота ,не са много българите, като тебе! Да си жив и здрав ,дълго да ни радваш със истината за Българската история на мафията..
 • 40 Next

  17 2 Отговор
  В България кога е имало кадърен министър след комунизма?

  Коментиран от #43

 • 41 Петьо Петров

  29 1 Отговор
  Рядко аналитичен ум,шапка му свалям.Всички,които го плюят,взети заедно,не могат да стъпят и на малкия му пръст.Въпреки възрастта си,остротата на ума му е все още на непостижимо ниво от простолюдието.Плюс това ,ако сте гледали негови интервюта,той е по-българин от всички нас,даже се гордее с това,докато ние не спираме да се плюем.
 • 42 Петьо Петров

  17 0 Отговор

  До коментар #38 от "историк":

  Че какво има да разказва за Бойко,той си е бил само дребен шеф на мутренска групировка,но след като целува ръката на Доган и започва да расте в кариерата.Каза достатъчно ясно,че след изгряването на Борисов,започват показните убийства в България,да се замете миналото му.
 • 43 Петьо Петров

  27 2 Отговор

  До коментар #40 от "Next":

  Сещам се за един,или о-точно една и не министър,а министър председател.Ренета Инджова,наричана нашата"Желязна лейди"Вярно,че е за малко,по време на служебен кабинет,но разкатава фамилията на всички които докопа.Повече инфо потърсете в Уикипедия и ще видите колко неща е направила!
 • 44 Иван

  7 4 Отговор
  Може и да е прав Осман, но и той е зависим от друг олигарх. Така както например Христо Иванов е зависим от Иво Прокопиев, Илиян Василев е зависим от парите на Цветан Василев и така нататък...
 • 45 Bai nudals

  10 0 Отговор
  Истината,цялата истина е това. Г-н. Октай,имате топки не може да ви се отрече.
 • 46 Bai nudals

  2 0 Отговор

  До коментар #31 от "Усмивката":

  От куршум,как.
 • 47 Брат за брата

  1 0 Отговор
  Смърт за коврите, мутрите и другите падатадти

 • 48 Хаджиментов

  7 1 Отговор
  Интересно четиво, но има и някои неточности и алогични неща. Например, Мултигруп се създаде доста преди ВИС. И. Павлов стартира като пое нелегалните канали на ДС за износ на културни ценности. ВИС от своя страна поеха нелегалните канали на ДС за наркотици. После, освен СИК имаше и ЗОРА, където участваха доста наши известни спортисти-футболисти. Държаха всички етажи в хотел Рила от 7-ми нагоре. Помним и сагите с Д. Джамов. И ВИС и СИК и ЗОРА бяха командвани от едно и също място и когато сблъсъците между тях ставаха прекалено остри им дърпаха ушите на всички. После нещата излязоха от контрол. Божков е бил обикновен доносник в Магурата, за която по оперативна линия отговаряше Е. Кюлев - тогава ченге към СГУ на МВР. После, както и много други верни хора го включват в големите игри. Те направиха бодигардове, кръчмари и шофьори милионери, та ще оставят един умен образован човек. И т.н. и т.н.

  Коментиран от #50

 • 49 Балъка BG

  6 0 Отговор
  Евала за смелоста!
 • 50 Bai nudals

  4 0 Отговор

  До коментар #48 от "Хаджиментов":

  Глупости,човека представя нещата в детайли... Имаше и корона инс. Аполо и т.н.

  Коментиран от #54, #55

 • 51 Bai nudals

  3 0 Отговор
  И кво е дъвчиш таз Магура,наясно ли си какво изобщо се вършеше там. И ако Васко е бил шпионин нямаше да стигне тия нива. Шпиони никой никъде не обича.
 • 52 Този коментар е премахнат от модератор

 • 53 Аууу

  2 2 Отговор
  Факти са корумпирана медия защо изтрих те коментара ми тоя миризлив турчин като селска визитарка противопоставя българи турци помаци цигани.
 • 54 Този коментар е премахнат от модератор

 • 55 Хаджиментов

  3 0 Отговор

  До коментар #50 от "Bai nudals":

  Октай не споменава нищо за управленията преди Костов, а кучето е заровено там. Криминалният преход започва още преди 1989г, а не през 1997 или с царяя.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.