Last news in Fakti

20 Май, 2020 20:30 29 075 55

Божков и паралелната държава – какво още може да се случи

  • васил божков-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • делян пеевски

Малко вероятно е тази „напаст Божкова”, която сполетя водещи политици и бизнесмени през последните месеци, да разболее фатално паралелната държава

Божков и паралелната държава – какво още може да се случи - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Малко вероятно е атаката на Божков да разболее фатално паралелната държава. Най-много може да предизвика някоя министерска оставка, но едва ли ще взриви модела, пише в коментара си Петър Чолаков.

Ако публиката е дванайсетият играч на футболния терен, то собственикът на отбора е тринайсетият. След като могъщият олигарх Васил Божков-Черепа внезапно загуби благословията на държавата, изтънялата нишка на съдбата на ПФК „Левски” попадна в ръцете на премиера Борисов и бизнесмена-депутат Пеевски. Отдавна има спекулации, че г-н Борисов и г-н Пеевски са сенчестите собственици на клуба, или че, най-малкото, са се стремели да го овладеят. Факт е обаче, че след „остракизирането” на г-н Божков на терена удобно се отвори празно място за други „добре облечени бизнесмени”. Също така е факт, че г-н Борисов и г-н Пеевски застанаха в светлината на прожекторите рамо до рамо (и) в българския спорт. Първият бе джиросан или „надарен по неволя” с акциите на „Левски” от г-н Божков, а вторият даде 500 хил. лева на клуба, чрез компанията „Интръст”.

Разбира се, ако г-н Борисов изобщо е имал някакви апетити към „Левски”, той категорично не е искал те да стават публично достояние. В това, изглежда, е и смисълът на “жеста” на г-н Божков към премиера: „Знам, че искаш този залък, ха дано ти приседне!” – като че ли това бе посланието, закодирано в джиросването на министър-председателя.

"Време е за избори"

Г-н Божков продължи със „закачките”, осмивайки неохотата на г-н Борисов да приеме акциите на „Левски” (според повечето юристи, след „подаръка” министър-председателят де юре е новият собственик – независимо дали желае това): „Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори”, изтъква бизнесменът. Макар г-н Божков да призовава феновете да посочат желаят ли новият собственик на акциите да бъде определен чрез електронен вот, изречението „време е за избори” е двусмислено. То може да се разбира и като призив за разходка до урните за определяне на нова изпълнителна власт.

Какво обаче мотивира г-н Пеевски, другият дарител в тази трагикомична история, в която като че ли всички замесени богоугодно навеждат смирено глави и се надпреварват да покажат повече щедрост и скромност?

През последните месеци политикът от ДПС и медиен магнат Пеевски раздава стотици хиляди наляво-надясно. Например, той дари 184 хил. лв. за спешния център „Пирогов”, както и за болници във Видин и Кюстендил, подкрепяйки усилията в борбата срещу Ковид-19. Сега допринася за изтеглянето на „Левски” от блатото. Всички тези жестове са, без съмнение, впечатляващи, имат благородна обвивка. Но дали са чистосърдечни, в съзвучие с Кантовия категоричен императив? - Възможно е.

Универсален "перилен препарат"

Все пак, ако бъдем недотам доверчиви, трябва да кажем, че първата полза за г-н Пеевски от самарянската му дейност е в това да поизбели кафявия си имидж. И през 2020 г. никой не иска, така да се каже, публично да го покани на танц, да „поданси” с него. А даренията могат да бъдат универсален перилен препарат. Помощта срещу пандемията, както и това да спасиш отбор, кръстен на Апостола на свободата, тим с милиони фенове, в чийто пантеон са играчи-легенди като Гунди, е като да поръсиш сам себе си със светена вода.

Все пак не е сигурно, че „перилният препарат” ще сработи – някои от феновете вече поискаха отборът да върне парите.

Но не е само пиар. Даренията могат да доведат и до значителни данъчни облекчения за дарителя. Например, когато са в полза на здравни и лечебни заведения, тогава „за данъчни цели се признават счетоводни разходи за дарения в общ размер до 10 на сто от положителния счетоводен финансов резултат (счетоводната печалба)” – чл. 31 (1) от ЗКПО, съответно „до 5 на сто от сумата от годишните данъчни основи на физическите лица” – чл. 22 (1) от ЗДДФЛ.

Няма да коментирам спорния механизъм, чрез който се правят въпросните дарения – чрез фирми, а не от личните банкови сметки на г-н Пеевски. Би било и твърде заядливо (макар и не без основание) да поставим въпроса каква бълха, така да се каже, всъщност хапе г-н Пеевски при тази благотворителност на фона на богатството му? Тоест, какво в нетни стойности допринася „милостинята му” за обществото, особено ако, както се твърди, състоянието му е натрупано от съмнителна дейност?

Атака срещу модела?

Малко вероятно е тази „напаст Божкова”, която сполетя водещи политици и бизнесмени през последните месеци, да разболее фатално паралелната държава. Разкритията за „съпроти”, намеците за овладяването на медии като „Нова” в полза на властта, ядът, който г-н Божков, считан за некоронования крал на престъпния свят в България, излива по доскорошните си партньори, може и да предизвикат някоя министерска оставка, ала едва ли ще взривят модела.

Ако не вярвате, погледнете жокера, който ни дава етимологията: и „джиро”, и апетитният „гирос” имат общ корен – старогръцката дума γῦρος („кръг”, „въртене”). Дали става дума за въртене на пари и акции или за други апетитни хапки, все тая. Докато суверенът лениво консумира гирос/джиро и брифинги, без да посяга към юздите на собствената си съдба, и най-големият скандал ще остане медийна дъвка, която бързо ще изветрее и омръзне.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 134 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Размажи ги!

    180 30 Отговор
    Да извади още 1-2 компромата и всички излизаме на улицата!!!

    Коментиран от #5, #6, #39, #47

  • 2 Последния софиянец

    210 15 Отговор
    Като слушам напоследък новините имам чувството че управляващите и народа живеят в различни паралелни вселени.
  • 3 ZZorro

    172 23 Отговор
    От Божков се иска да ги разклати здраво и да падне поквареното правителство.А ние нямаме намерение да се венчаем за него.

    Коментиран от #54

  • 4 Усмивката

    123 17 Отговор
    Кой може да убие ,,паралелната държава" Съдеики по изнесеното в интервюто на Осман Октай. Тази държава наистина е силна за нашите стандарти. отдавна и полицията е взета за охранители. Войска няма. Радев е по скоео говоряща икона.

    Коментиран от #9

  • 5 Хахах

    114 22 Отговор

    До коментар #1 от "Размажи ги!":

    Е излизай сега . Защо чакаш компромати. Ако не извади какво? Не ти харесва ама ще живееш така и няма да протестираш, защото не са ти дали компромати. Хахахахахах тролска работа .... чакате човек който 30 години се облагоделства от вас да ви даде причини да си бутнем държавата ОТНОВО. Да може той да се прибере в управление на БСП

    Коментиран от #7

  • 6 Усмивката

    98 13 Отговор

    До коментар #1 от "Размажи ги!":

    Надали. Все пак доскоро е бил част от тях. Иска да види как агонизират. Но на нас не ни е нужна такава продължителна война. Да може да ги размаже начаса. И Осман Октай го каза.Има мнооого такива ,, бележки"
  • 7 Хаххахаххахаха

    55 7 Отговор

    До коментар #5 от "Хахах":

    Еми ти ли ще извадиш някакви документи, които да предоставиш пред Европейски съд или той?
  • 8 Путинофил

    34 122 Отговор
    Божков е подсъдим за укриване на данъци в особено голям размер, и убийства. Може да си говори каквото си иска, но българското общество си иска едни 500 милиона.

    Коментиран от #10, #15, #24, #52

  • 9 pepy

    62 58 Отговор

    До коментар #4 от "Усмивката":

    "... Радев е по скоео говоряща икона."

    По-скоро говоряща кукла...
  • 10 Хахахаха

    79 13 Отговор

    До коментар #8 от "Путинофил":

    Божков излезне и каза аз тези пари веднага ще ги дам, ама кеу файда ако си дойде ще изгние в ареста и мидията на хунтата е изпълнена..

    Коментиран от #12

  • 11 Корона глад

    105 15 Отговор
    Ако я разклати хубаво макар и за собствени цели се надявам ние да я съборим.дано на повече хора вече да им е станало ясно ,че не сме бедна държава а добре крадена
  • 12 Путинофил

    32 96 Отговор

    До коментар #10 от "Хахахаха":

    Лъжеш като Божков. Това вашето е комунистически синдром.

    Коментиран от #13

  • 13 ?????

    75 5 Отговор

    До коментар #12 от "Путинофил":

    Тояа е официално и неофициално най-богати Българин... едни 500 милиона да го бутнат е се едно да кажеш че ще бутнат Шиши....
  • 14 Порно

    55 6 Отговор
    "Джиро" има италиански корени , означава обиколка. Демек акциите/ или менителници и други такива/ напускат първия си собственик , и почват движението си. Ама според авторчето е достатъчно да се позовеш на Кант , за да изглеждаш интелигентен. На практика аналогията с гироса се родее с изказването на Ангелкова - "Някъде чадърите ще са с нулеви цени , другаде - още по ниски". Демек , готово е министър момчето.
  • 15 Усмивката

    53 7 Отговор

    До коментар #8 от "Путинофил":

    Не бъди толкова глупав. Човека ти го каза. Там , в тия среди , парите не значат нищо . По скоро е въпрос на чест и самочувствие. Парите които ти се въртят пред тебе , и такива като тебе е само поредните селски бюлетини , хвърляни от добре подготвени агитатори на режима за пред очите на старите бабички.
  • 16 Мислещ

    69 12 Отговор
    Няма да разболее паралелната държава защото се крепи със зъби и нокти от лицемерите, представляващи западната паралелна планета. Но иначе Орбан, примерно, им е трън в очите. За тук и дума не обелват.
  • 17 РЪМПЕЗИ

    89 11 Отговор
    В МОМЕНТА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ СА СВИДЕТЕЛИ НА НАЙ-ГРОЗНАТА ПОДИГРАВКА СЪС БЪДЕЩЕТО ИМ...БОРБАТА МЕЖДУ ГРУПИРОВКИТЕ ОСТАВИХА ТЕХНИТЕ МЕЧТИ НА ЗАДЕН ПЛАН...СКОЧЕТЕ ВЪРХУ ВСИЧКИТЕ И ГИ УНИЩОЖЕТЕ....НЯМА ДРУГ ИЗХОД....
  • 18 Гешо

    48 16 Отговор
    Прeз пocлeднитe мeceци пoлитикът oт ДПC и мeдиeн мaгнaт Пeeвcки рaздaвa cтoтици хиляди нaлявo-нaдяcнo. Нaпримeр, тoй дaри 184 хил. лв. зa cпeшния цeнтър „Пирoгoв”, кaктo и зa бoлници във Видин и Кюcтeндил, пoдкрeпяйки уcилиятa в бoрбaтa cрeщу Кoвид-19. Ceгa дoпринacя зa изтeглянeтo нa „Лeвcки” oт блaтoтo. Вcички тeзи жecтoвe ca, бeз cъмнeниe, впeчaтлявaщи, имaт блaгoрoднa oбвивкa.
    Пеевски ПРЕМИЕР, ПРЕЗИДЕНТ, ШЕФ на ДАНС, ПРОКУРОР, капитан на ЛЕЕВСКИ
  • 19 розово

    59 9 Отговор
    Масовият българин мисли че всичко е пари и не може да си представи че егото и властта са над парите.
  • 20 историк

    65 4 Отговор
    70 годишен модел не се разбива, един вирус нестига, трябва война да стане .....
  • 21 pepy

    41 5 Отговор
    Не може да бъде... Вече 20 коментара и никой не оплюва Deutsche Welle...
  • 22 Дойче Веле

    40 4 Отговор
    се чувства комфортно при сегашната власт. Една част от българското общество, потърпевшо от малоумни икономически практики, с удоволствие следи как тази ненаситна власт се тресе.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 перде

    66 16 Отговор

    До коментар #8 от "Путинофил":

    Какъвто и да е Божков сега сме за него, защото само така може да се отървем от Тиквата с насиненото око

    Коментиран от #31

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тони

    60 6 Отговор
    Много е лошо когато вожда е с килийно образование !!!
    Ай ся ..безгръбначни оправяйте се ....
  • 27 Има ли един милионер в Мутристан,

    37 8 Отговор
    който да не е взел парите си от държавата? Сега се видя какво представлява този индивид в чужбина,в пазарна икономика.Скоро ще стане 30 кг. с мокри дрехи. Такива елементи са всички “богопомазани” в Мутристан!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    71 7 Отговор
    ЦСКА-р съм от дете, но ми е болно да гледам как се подиграват с "Левски", както го направиха и с моя любим отбор. Още по-гадно е дарението от представител на етническа организация, с/у чиито предшественици се е борил Апостола за свобода. Подкрепям привържениците на "Левски" в отказа на това дарение.
  • 30 Палячо с каскет

    76 4 Отговор
    Важното , е че Бойко и Гешефт яко се борят с корупцията , която е само усещане за корупция
    Ето например нито един суджук не е достигнал до премиера, цветанов няма апартамент , горанов е бездомен, а Каскета яко громи крадците на арпаджик , кокошки , дРЪва и ракия из михайловградските села и колиби
  • 31 Панов

    29 11 Отговор

    До коментар #24 от "перде":

    Браво!Ето заради тъпи разсъждения на голяма част от българите на инат, на пук ,от глупост да махнем единия да сложим другия нищо,че разлика няма ама важното е да не е първия.И на протестите опорочихте, защото винаги се опорочават и хората са лъгани за какво е протеста и вече само платени протести.Няма оправия с тази пуста бг простотия.
  • 32 Шиван Гейшев

    32 10 Отговор
    Не знам чий са тия есемеси.
    Може да са на Путин и Обама
    не знам аз не съм чел никакви есемеси и
    не знам кой е делян Пеевски
  • 33 Петьо Петров

    43 4 Отговор
    Не знам какво се случва в момента на шахматната дъска,но виждам двама гросмайстори,които мислят с много ходове напред,Божков и Пеевски.. Борисов го играе рефер,а публиката припява познатия рефрен"Съдиятаа,съдиятаа...."Интересна игра се получава.След хода на Пеевски,няма да се изненадам,ако утре излезе Божков и каже,че ще продаде акциите на Пеевски на реалната им цена и ще бъде в правото си,защото Левски му е натресен. Ще лъснат още интересни факти за истинските намерения на мераклиите.
    Поживьом и увидим!

    Коментиран от #34

  • 34 Петьо Петров

    24 7 Отговор

    До коментар #33 от "Петьо Петров":

    И пак ще постави Борисов в позиция партер.Той самият си го е казал на Левски:-Ще ви поддържам,докато имаме взаимно изгодни търговски отношения.Така,че левскарите нямат право да му се сърдят.Приеха подаянията на Пеевски и дотук,не могат да разчитат повече на благоволението на Божков,Налял им е доста милиони през времето му на шеф.Ако Борисов не приеме джиросаните му акции и не ги дари на Левски,ще озлоби левскарите,понеже има право на такъв ход.Как Берлускони притежаваше Милан?Няма конфликт на интереси,ако ги вземе и на момента ги прехвърли в Левски.Ако не смее,защото страх лозе пази.Божков има право да ги продаде на Пеевски или на който иска за пазарната им стойност.Левски не заслужават такава съдба,но по-добре да си извървят пътя начисто,вместо с подаянията на Пеевски.Логиката е ясна,Разделяй и владей.Половината агитка да гласува за Борисов а другата за ДПС.И после за властимащите Пей сърце,а Левски пак ще се бори да оцелее.
  • 35 Стига цирк!

    38 0 Отговор
    А бе, левскари, толкова сте много, толкова верни, толкова силни, много от вас-и богати. Защо не се измъкнете сами от положението, в което ви вкараха? По един лев да дарите всички, по два и ще се оправите без повече унижения. Намалете заплати, администрация, всичкия баласт, оставете чистата игра и добрите футболисти, и ще имате уважението на цял народ! А и свещеното име на най-големия българин ви задължава!
  • 36 444

    22 7 Отговор
    Тази криза която се причини основно от послушанието и негрсмотността на Бай Буй, от сляпото му послушание на САЩ и ЕС. Важното беше да се покаже, че дружбата с тези сили е като слънцето и въздуха за нас. Нашия народ страда от примитивното му мислене, обидно нисък интелект подкрепени от краен егоцентризъм и комплекс за малоценност. Ето защо решенията взети сутрин, се променят на обяд, а вечер се отменят. Тази криза показа, че крайно време в нашия футбол, респективно Левски, да се изчисти от незнайни черняци и да се дават предимство на българи! Помните ли Левски по времето на Аспсрухов, да имаше чужденци а Герена беше пълен. Кой ще потърси отговорност на тези от Левски които натрупаха такива дългове? Лесно може да се провери колко всеки е забогатял. А парите на Пеевски са необходими сега но са удар по името и славата на великия борец за Сеобода,Левски! И защо обикновените фенове ще събират пари, колко от тях имат за да отделят от семействата си? Това не е помощ, не е любов кум отбора, а временно решение.

    Коментиран от #40

  • 37 Ум царува, ум робува, ум патки пасе.

    19 5 Отговор
    Левски, ЦСКА и всеки клуб у нас е в такова състояние каквото е в държавата. С този премиер и сбиротока от министри, всеки един подбран по някакви критерии, известни само на него. Знаем ги и ние, послушни и смирени, верни до гроб! Така за 11 години държавата рухна! Помните от Диамата за базата и надстройката. Когато базата е разрушена, това става и с надстройката в която елиза и спорта, респективно и футбола. Вътрешната убеденост на премиера, че може и решава всички приблеми от обществрния сектор, сринаха всичко по вертикала. Левски е жертва на неговата непогрешимост и самочувствие, а с атаката срещу Божков и на неговото ликвидиране. Защо феновете не му потърсят сметка, защо? Успя да ги раздели, купи и обезсили със свои хора в ръководствата на агитките. Отбира се гърчи пред фалит, но защо има играчи с огромни заплати в евро, надвишавайки стандарта на обикноврния българин в десетки пъти. А резултата от труда му е слаб и безличен. От чужденци печелеха менажери и посредници но не и футбола, респективно Левски. Това трябва да се спре!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Kukaracha

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Размажи ги!":

    Доказателстват от години са пре достатъчно за да се искат още за мърсотията бг!
  • 40 Петьо Петров

    19 4 Отговор

    До коментар #36 от "444":

    Не съм левскар,но мисля,че отбор с такава история не бива да се унижава поне според моето скромно мнение,беше грешка да се вземат пари от Пеевски.Това беше премерен политически ход от негова страна,но явно назначения изпълнителен щаб се хванаха в капана.На това ниво футбола се превърна в шахмат.За колко време ще стигнат тези 500 хиляди?Ами Божков ако не върне акциите на Левски,след хода на Пеевски?Тези акции струват доста милиони.Какво става тогава?.Борисов се надяваше да се върнат безплатно акциите в клуба и да осигури удобен рекламен спонсор,който ще иска акциите за да осигури бюджет за отбора.Вече се знае кой ще е спонсора,без значение кой го представлява. Но на ход е Божков,със сигурност ще има изненади.Всички левскари могат да се сърдят само на Борисов,имаше шанса да им помогне,но вероятно акциите са били обещани предварително,а той не можа да го изиграе правилно.Пустото му тщестлавие!
  • 41 ТОЧКАТА

    12 2 Отговор
    Пък аз си мислех , че дълбоката държава си е в америчка!!!Пък я виж как ,успешно я набутали и развили тук!!!!!!Тогава кви са тия ,,риторични,, въпроси на ДВ/ЦРУ???????Ясно е едно /НИЕ плащаме и духаме супата!
  • 42 Изгнанник

    17 4 Отговор
    Царете на пирамидите , грабежите и предателствата Пеевски и Борисов ТЕ ако бяха истински положителни капацитети дори и в престъпния свят щеше да се усети благоприятно вътре в къщата и джоба на всеки Българин! Те се просто едни меки пвазмодита (домашни терористи) обират шепата народ и се гаврят по най съдистичния начин... Лафка остави хиляди семейства бед хляб изкормиха им павильоните да турат на Пеевски търбуха а КТБ защо Бойко след, като и най големия лайк знаеше че самата структура на КТБ е пирамида? - Тя си е обявена в договорите че е пирамидална и дори два пъти караха хората да подписват договора!!! А Бойко набута в пирамидата коркичкия ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ ФАКТ! Ако бяха нещо нямаше да мачкат малкото останали бабички и старци в България а щяха да търсят за свойте измами потенцял на вън и щяха да носян на вътре а не обратното или с две думи те са ПЪЛНИ ПОМИЯРИ ЗА ЖАЛОСТ И ТЪКА НА БЪЛГАПИЯ.
  • 43 Матей

    15 4 Отговор
    Какво още може да стане ли?Може да стане майдан,финансиран от Божков,след като нагнети достатъчно напрежение с всекидневни послания.Протести само с гол ентусиазъм не стават,трябват и пари.Американците са потрошили 5 милиарда долара за майдана в Киев,тук са достатъчни и 5 милиона,някакви си 5 милиона и държавата тръгва по нов път.
  • 44 Иванов

    5 13 Отговор
    Само в една паралелна вселена може бандити и престъпници като фараон Цветан Василев и Васил Божков да са все още на свобода и да използват фейсбук, за да пишат срещу когото се сетят!
  • 45 даскал генчо

    9 4 Отговор
    Слушам изказвания на някакви ръководители в ПФК Левски и установявам, че всички те до сега са били на хранилката на Божков, а сега искат да управляват пак, като призовават редовия левскар всеки месец да дава пари, а те да се правят на началници.
    Ало като сте толкова умни, извадете ваши пари и тогава управлявайте. Сутринта един младеж говори толкова несвързано как ще управлява Левски, че ако тоя стане някакъв началник трябва окончателно да отпишем Левски.
    ЛЕВСКИ Е ВЕЛИК ОТБОР И НЕ ЗАСЛУЖАВА КАКТО ТАКАВА СЪДБА КАКТО И ТАКИВА ПИШМАН РЪКОВОДИТЕЛИ.
  • 46 Оффф

    3 3 Отговор
    Няма ли нещо по-интересно?
  • 47 Старото Хасан бей

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Размажи ги!":

    На теб и сичкото булгар ша кажа: "Кога са атовете ритат, магаритата страдат". Казвам ти го аркадаш, щот та гледам колку си магари.
    Ми що чакаш кумпрумати да одиш да праиш уж калабалък? С туй чакани, вий бургарлар, 500 години чакахти да са ритат атовете и ви са получи веднъж. Ама секи ден ни е байрам. Кат чакаш някой друг да ти лови пилито, ша му идьеш курешкити!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ганьо Балкански

    4 5 Отговор
    ало политолога а нима божков е плащал от личните си сметки за Левски.Хайде позната ние тая политология и философията за паралелната държава.Демагогия
  • 50 пешо

    14 2 Отговор
    а бе много от "списващите" тук "корифеи" много бързо забравиха какво се случи когато гоЛемия "бизнесмен"/за мен бизнесСМЯХ/ пеевски бе предложен АБСОЛЮТНО ПРОВОКАТИВНО за шеф на ДАНС!и сега,"голям" дарител!?!?!
    да бе,да!
    значи черепа е крадец,крал от народа/не го защитавам,така е/,а
    "бизнесмена" пеевски-НЕ,спестявал е от закуски!
    факир!
  • 51 незнайко

    8 2 Отговор
    Даренията на ПЕЕВСКИ са преднамерени и който се хване за тях е ИЗГОРЯЛ !!! Това не са негови ПАРИ !!! Това даже не са пари от БЪЛГАРИЯ !!!
  • 52 Брат за брата

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "Путинофил":

    Добре, ами ко ще кажеш за 50 милиарда окрадени от народа а ааа???? ?!?!??
  • 53 Анонимен

    3 0 Отговор
    Всеки батко си намира един ден по-голям батко.
    Та и тази работа става такава.
    Лакум г.з глава затрива се казва в една приказка.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Гост

    6 0 Отговор
    Много взехте да влизате в ролята на адвокати,а не се замисляте,че критикувате същите тези на които давате парите си и енергията всеки ден за да работите и го изкарвате.
    Ако бяхте толкова добри да се вземете в ръце и да направите нещо различно в живота си и за себе си вероятно тези нямаше да ги има,но да приказваш е едно,да действаш е друго.
    Те действат и хич не им пука за вас.
    А и какво има в този футбол за да се инвестират толкова много пари,след като виждате назад във времето какъв стандарт поддържат футболистите,а колко други по-съществени неща биха се направили с тези пари както и с парите инвестирани за войни.
    Дали България губи нещо без отбор като Левски?
    А дали Домусчиев е искал да има отбор като Лудогорец?
    Всичката ни е наред футбола ще промени ли с нещо живота ви и това правителството от което явно скоро ще се видят какви са ги надробили по държавните институции и как си смучат пари на ваш гръб.
    До кога бе хора ще сте зрители и участници в собственото ви затъване,причинено от тези,които от години ви управляват?