27 964 150

Времето след Бойко

Повече от три десетилетия системата, наложена от ноемврийските превратаджии, се самовъзпроизвежда и по разбираеми причини всяко следващо нейно копие е по-лошо от предходното

Времето след Бойко
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Николай Николов във "Фейсбук"

Трудно е, но трябва да направим усилие над себе си, да се надигнем и пуснем пак времето.

В края на осемдесетте години на миналия век висшият партиен номенклатурчик А. Луканов издига идеята за създаването у нас на класово общество. Неговият план по разделението се осъществи докрай – на народа предоставиха мними демократични свободи, докато червените буржоа укрепиха своето господство в икономиката и политиката. В ония времена на голямо крадене екзалтираните членове на БКП обичаха да говорят: "С кръв сме взели властта и няма да я дадем без кръв". Cтраховете им бяха напразни, защото на практика преобразуването на социалистическата форма на управление на стопанството в капиталистическа се осъществи без вълнения, никой от тях не загуби.

Повече от три десетилетия системата, наложена от ноемврийските превратаджии, се самовъзпроизвежда и по разбираеми причини всяко следващо нейно копие е по-лошо от предходното. Не може от морални уроди да се пръкне нещо свястно. Всеки опит това статукво да бъде промено с реформи или кадрови назначения е обречен, защото тези начинания се изпълняват в съответствие с условията, определени от върхушката. Да налагаш правосъдие сред бандитите, които пишат законите, е същото като да плашиш куче със салам. Тъй че дори изпълняващият сега длъжността министър – председател да си тръгне, в страната на спрелите часовници и мозъци няма да се случи нищо... Ще продължат и експлоатацията, и подчиняването на държавата на чужди интереси. Затова не е достатъчно да се протестира срещу управлението на Бойко, а е необходимо да се приложат действени решения за изкореняването на бойковщината, тровеща обществото от началото на прехода.

Тук някой ще се прозее и ще запита предизвикателно: аз нали съм добре, за к´ъв са ми излишни телодвижения?! И ще бъде прав за себе си. Човекът знае цената на рахатлъка, денем той работи, както си знае, а вечер се прибира при хладилника и фустата... И ако успее да забърше нещо, то значи времето не е минало нахалос. Защо да го смущава случващото се зад вратата на неговата панелена крепост?!

Нароилите се лукановчета и бойковчета стъпкаха нашата гордост, че сме силен и успяващ народ с бъдеще. Учудващо лесно ни взеха страха. И от лъвове станахме еснафи, измерващи смисъла на живота чрез възможността да напълним с продукти количката в супера или да избягаме някъде по-далеч оттук. Пукнат грош не струва това живуркане - скапващо, прекарвано в унес!

А зад вратите на панелените крепости се вихри ненормалност. Веселят се бандитите и предателите, играят си на политика, плюят на закона и отговорността. Купуват ни и продават, гьонсуратите, както им скимне.

Ей затуй сме длъжни да станем – да си върнем републиката и да пуснем времето да тече. Успим ли се – край... Скоро ще сме роби в блатото, което сами изровихме.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 321 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Пе цимпой

  135 225 Отговор
  Времето след Бойко ще бъде по-хубаво от сега, ама ако дойде Курнито, смятате, че пак ще има крадене.

  Коментиран от #7, #122

 • 2 Бойко първи

  37 301 Отговор
  След мен оставям една просперираща държава...........Казах

  Коментиран от #108, #147

 • 3 Емигриране завинаги му е майката

  146 55 Отговор
  Потомството да се развива там на запад някъде тва да си беге е няква болест няква прокоба проказа
 • 4 Ххх

  178 25 Отговор
  Времето преди Бойко, времето след Бойко, дали ще е равнозначно на времето преди и след Исус Христос ? За самият Бойко - предполагам - без съмнение !

  Коментиран от #23

 • 5 по бързо да идва

  279 35 Отговор
  Ще е най-щастливото време.

  Коментиран от #27

 • 6 ГРОБ пълна пародия

  268 29 Отговор
  Баце дойде през предишната Пунтамара 2008г и ще си оди след последната вирусна Пунтамара.

 • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 8 РЪМПЕЗИ

  348 40 Отговор
  ДЕСЕТ ЗАГУБЕНИ ГОДИНИ...БЛАГОДАРЯ ТИ БОЙКО....ПО ВСИЧКО ПОСЛЕДНИ...

  Коментиран от #19, #50

 • 9 жоро уудстока

  212 17 Отговор
  Нихилистична статия...толкова,че чак боли!Въобще не ми харесва написаното,но за съжаление е голата истина.А дали наследниците на тези,които сътвориха този апокалипсис/повече морален/ могат да променят статуквото?!Въпроса ми е по-скоро риторичен...
 • 10 Ххх

  252 22 Отговор
  У нас има умни, интелигентни и свестни хора - като автора на статията. Но тия, за които пише - в панелката, с хладилника и фустата, вперили поглед единствено в личното си добруване, струва ми се, че са повече.

  Коментиран от #126

 • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 12 Все тая

  147 22 Отговор
  с нашия манталитен не очаквам промяна.
 • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 15 Активист на БСП

  80 129 Отговор
  След Бойко България ще с пустиня !!!

  Коментиран от #72

 • 16 Защо ни е друг ред и друг Диктотор

  62 82 Отговор
  Ние сме роби Вче почти десето поколение. НямамеСпартак! Не искаме да го създадем даже, щото може да стане по- богат и по- известен От нас. Нямаме стремежи амбиции цели. Не обичаме. Но пък мразим всички и всичко. Добре сме си........

  Коментиран от #92

 • 17 Дякон Игнатий

  159 20 Отговор
  Борих се и умрях за чиста и свята република! Гледам отгоре, докажете че не сте рая покорна!

  Коментиран от #53

 • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 19 Лекар БГ

  186 21 Отговор

  До коментар #8 от "РЪМПЕЗИ":

  За теб и мен може да са загубени,така е.Все на последно място-и това е така.Я ги виж обаче,за колко народ не са загубени!Нароиха се цяла прослойка около Властта на Бойко,която видимо заглади косъма,че и отгоре-за твоя и моя сметка.Не знам,колко десетки милиарди си отидоха в къщи,тъщи,яхти,офшорки....но не и в Държавата. Само си представи,половината да бяха пощадили,нямаше да сме на последно място.Но....пощада няма,че и продължава безогледната сеч,без изобщо да им пука.
 • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  59 185 Отговор
  Времето преди Бойко беше по-зле, затова хората го избират.

  Коментиран от #31, #37

 • 21 Вида

  33 99 Отговор
  Това за "блатото" много ще пасне на шофьора на аероплани, браво на който го е написал, заслужава служба на бул.ДондуРков е! Ха ха ха..
 • 22 Тошко

  56 115 Отговор
  Вече 10 г. от както Борисов ни свали на последно място в Европа. А бяхме първи! ...... кога бяхме първи, че не мога да се сетя???? А хаааа, когато влязохме в Чехословакия да я "спасяваме" от загниващия капитализъм. Тогава бяхме първи

  Коментиран от #40

 • 23 Точно

  152 20 Отговор

  До коментар #4 от "Ххх":

  това исках да напиша. Малоумниците, наречени джурналисти, ни го тикат в очите, като Христос! А той си е, една куха, тъпа тиква. :(
 • 24 Да се маха,

  107 14 Отговор
  за да разберем как ще е! Да имаме възможността да сравняваме.

  Коментиран от #142

 • 25 Богдана Карадочева

  96 13 Отговор
  Ех ще настане такъв на живот, че са си викам ДАНО! Дано, дано, дано...
 • 26 Богдана Карадочева

  62 10 Отговор
  Ех ще настане такъв на живот, че само си викам ДАНО! Дано, дано, дано...
 • 27 Дънов

  34 80 Отговор

  До коментар #5 от "по бързо да идва":

  След времето на Борисов ще дойде времето на Томислав Дончев! А Борисов ще си гледа рахатлъка и ще дърпа конците,както го прави Ахмед Доган!

  Коментиран от #33, #84

 • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 29 Мария

  116 15 Отговор
  ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИЗЧЕРПАТЕЛЕН АНАЛИЗ НА ИСТОРИЯТА КОЯТО ВСЕКИ ОТ НАС ЗНАЕ НО НЯМА СИЛИ ДА ПРОМЕНИ.ЯВНО ТАКЪВ Е КАПАЦИТЕТА НА НАРОДА НИ ТАКАВА ЩЕ Е И СЪДБАТА НИ.
 • 30 Дида

  108 22 Отговор
  да излизаме всички утре и да им поискаме оставката на тая шайка !

  Коментиран от #54

 • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 32 комуне

  47 27 Отговор
  ВРЕМЕТО след Б.Б. ??????…...Еми нас няма да ни има ...по биолог. причини ...А БСП на власт ???? ...Еми нас няма да ни има (кой ще доживее до 3 000 -ната година )
 • 33 Bai nudals

  44 10 Отговор

  До коментар #27 от "Дънов":

  Ти бъди сигорен,че този път няма да стане.
 • 34 Bai nudals

  31 2 Отговор
  За кво триете ве .
 • 35 Хаджиментов

  83 7 Отговор
  Крайно време е да приключим с Перестройката и да започнем истински преход. Като начало, да се свика ВНС, в което да не участва никой от сегашните или бивши депутати, както членове на която и да е партия. Само безпартийни. И един от първите закони, който трябва да се приеме е за лустрацията. А вторият е за разследване на прехода и премахването на всякаква давност за престъпленията през него.

  Коментиран от #114

 • 36 задкулисието

  59 9 Отговор
  бойко много изсветля, време му е да бъде заменен с друг удобен, няма несменяеми за нас !!
 • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 38 Шайба

  63 11 Отговор
  Ако бяха взели наистина властта с кръв то щяха да знаят цената й и нямаше така да обезкървяват собствения си народ,маса народ избиха и репресираха знаете,а истината е че властта им бе подарена от Кремъл,просто защото бяха най-раболепните страхливци,които можеше да се намерят.Лесно контролируеми,изпълзели от дупките си мишоци готови да подложат себе си и народа,който управляват на всякакви лабораторни тестове срещу парченце сирене,сиреч лични облаги.Същата раболепност показаха после и на новия си господар отвъд океана.
 • 39 Времето...

  67 8 Отговор
  ...и преди и след боко-диктатора е свързано с народопсихологията на българина. Докато властва апатия,непукизъм и безхаберие към собствената ни съдба,стандарт на живот и сигурност нищо няма да се промени и на мм.към по-добро.
 • 40 Димитрова

  63 17 Отговор

  До коментар #22 от "Тошко":

  България беше стабилна при Цар Борис!Дори и чужденците го признават ,че е бил умен,гъвкав и коректен !Разхождал се е сам сред хората,разговарял е с тях...без охрана!Успял е успешно да лавира м/у големите хищници ,за да запази неутралитета на България!!!

  Коментиран от #41, #42

 • 41 Шайка

  49 7 Отговор

  До коментар #40 от "Димитрова":

  Така де,обаче въпреки цялото лавиране накрая се напъхваме в устата на най-големия хищник(ту наляво,ту надясно и хоп..)-ставаме част от тристранния пакт и то само защото Хитлер ни е обещал България на 3 морета,добре сме налапали въдицата,Цар Борис не се е излъгал ама нашите патреоти нали са решени и сделка с дявола да сключат(по техни думи)само и само да се осъществи националната мечта.Е даде им се тая възможност,направиха сделката с дявола и ей ни сега,чак зад последната дупка на кавала.
 • 42 Хаджиментов

  49 8 Отговор

  До коментар #40 от "Димитрова":

  А когато са го погребвали е бил изпратен с шпалир от София до Рилския манастир. Без никой да изкарва хората под строй...

  Коментиран от #70

 • 43 за България

  55 8 Отговор
  анализа и заключенията в статията са точно в 10-та .трябва да се изговаря истината и да се обяснява на младите и подрастващите,за да я няма "късата памет ", в противен случай изчезваме.
 • 44 Бръммм

  48 2 Отговор

  До коментар #28 от "оня с коня":

  Много интересно кои ще са новите"честни" политици

  Коментиран от #46

 • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 46 Шайба

  27 5 Отговор

  До коментар #44 от "Бръммм":

  Пак старите,но след като вече са се ''покаяли",та народа отново да им вярва.
 • 47 Tops

  42 47 Отговор
  Абе,не разбрахте ли че работа му е майката а не само да се плаче .Хората на запад и в Америка работят по 14-16 часа на ден и живеят по добре,независимо кой на власт.Не мислете ,че наследника на Борисов ще ви напълни джоба.Проблема на Българина е,че не му бачка!!!

  Коментиран от #74, #82, #90, #120

 • 48 Наблюдател

  29 22 Отговор
  Всичко това е вярно само че за да се случи въпросната промяна трябва съответна организация с конкретни цели програма и ангажименти ! Такава обаче за съжаление не се забелязва... Ако стихиино гражданите се надигнат и махнат лицето Борисов с антуража му /нещо наистина е крайно необходимо!/, я познайте кой идва на власт при сегашната политическа конфигурация?! Много ли харесвате Нинова и компания защото тия са всичко друго но не и нещо положително! Все 1 да предпочетеш да те ухапе не кобра а черна мамба!
 • 49 безпартиен

  59 4 Отговор
  И като как ще го свалите този?С избори няма да стане-купуват се!Който даде повече-печели!С революция също не става-трябва някой да плати!Този който плати за "тихата"революция 1989 си взема своето и няма намерение да плаща отново за нещо различно!Иначе революционери пред компютъра-колкото искате.Когато се стигне наистина до мераклии за "пушечно месо",ще видите колко пъти ще намалеят желаещите!Щото много вожд,малко индианец!
 • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 51 Времето е наше

  37 26 Отговор
  Аз мисля, че няма да има след Бойко. Поне докато е жив ще ни управлява. Народа си го обича. Бизнеса не, но народа да. Така, че да е жив и здрав, ще е доживот начело. Освен ако не се появи друг месия да ни поведе. Но едва ли някоя партия ще успее. Макар, че и за бай Тошо не вярвахме ама го свалиха. Няма невъзможни неща. Търси се човек на когото народа да повярва. Ами сега.
 • 52 Предложението

  37 4 Отговор
  Дайте да видим сега, на кого бихме повярвали. Очаквам предложения.

  Коментиран от #55, #60

 • 53 Истина

  20 23 Отговор

  До коментар #17 от "Дякон Игнатий":

  Ако някои иска да смени системата не с призиви а с избори /защоизбрахте слаб президент та боико да си развява коня та даже сега някои малоумци чака от божков промяната/
 • 54 Кантонер

  22 16 Отговор

  До коментар #30 от "Дида":

  Промяната става с работа а не с искане и партиини напъни /радев критикува ама си взема цяла заплата ако даде пример с 20%от заплатата тогава хората ще му повярват/а тои излесте да протестирате да командвам аз или ако е честен човек и да говори с имена» ама и тои е в кереча» и мълчи
 • 55 Бизнеса

  34 5 Отговор

  До коментар #52 от "Предложението":

  Бих предложил себе си, но никой незнае колко добронамерен и честен съм. Затова ще предложа някой друг. Аз предлагам да е бизнесмен, но не получил даром бизнеса си а започнал от 0. Да не е прекалено богат зощото няма да е по честен път. Вероятно ще има между 10 000 000 и 100 000 000 лв. Аз познавам такива и затова го казвам. До тези суми има как да е честно. Трудно е без кражби за 30 год да направиш милярди , тръгвайки от 0. Иначе има много такива с крадени пари. Но те нищо не знаят за бизнеса.
 • 56 Гост

  42 6 Отговор
  Стана хубаво за малцинствата. По улиците виждам млади хора ' едно в количка, а друго за ръчичка. Дали за Байрама?!!?, то от обяснение не става, трябва очи да видят. Още едно поколение и чао българи от мен. Живи и здрави всички граждани на запад.
 • 57 Да се работи

  37 4 Отговор
  Трябва ни човек , който да задвижи икономиката на високи обороти. Сигурно и той ще си облизва пръстите когато бърка в кацата с меда. Но ако нашата икономика печели двойно и тройно. Тогава на никой няма да му прави впечатление защото ще има за всички. А сега няма икономика, няма пари и малко да се открадне , и нищо не остава.

  Коментиран от #61

 • 58 Вярно но не съвсем

  51 8 Отговор
  Най-лошото в “управлението “ на ГЕРБ е, че тотално е унищожена държавността и след “Бойко” остава само територия с абсолютно инертно народонаселение.

  Коментиран от #62

 • 59 Червени боклуци,

  26 38 Отговор
  червената шайка-терористи БСП е партията на милиардерите-капиталисти, 'заграбили алчно на човека труда', затова половин България емигрира. Заради 50 години 'комунизъм', сме 200 години назад.
 • 60 примерно

  41 14 Отговор

  До коментар #52 от "Предложението":

  ето ви предложения за две дами Ренета Инджова ,Татяна Дончева и един мъж Пламен Пасков.

  Коментиран от #124

 • 61 Хаджиментов

  30 1 Отговор

  До коментар #57 от "Да се работи":

  Икономиката се задвижва с инвестиции, технологии, специалисти, пазари. Освен това трябва да има и благоприятна среда - данъци, поощрения за инвестициите, инфраструктура, законова държава. Другото е лесно. Като в шаха - взимаш му царя на противника и печелиш:)

  Коментиран от #67

 • 62 Хаджиментов

  52 2 Отговор

  До коментар #58 от "Вярно но не съвсем":

  А къде беше законността, когато имаше пирамиди, умишлени банкови фалити, мутренски групировки, източване на предприятията, приватизация на работещи фирми за стотинки, заменки кон за кокошка, стотици поръчкови убийства, разрушаване на цялата държава?
 • 63 Анонимен

  8 14 Отговор
  Всички сте българи в играта. Доган си играе с вас. То свърши. Не съм националист и кога патили ви пишат веднага ги оборвате. ББ тряваше 2003 ипонеца инж. Димитър Д., но пусти фусти женски. Той е сериозен, работил сме с него. Красив бе и не женкар, сериозен, работохолик. Свърши. Както казват от системата - мъжа като изхвърли сп. рмата жена не му трябва. Добре, че дойде коронавируса много българи християни на 0,без покрив, полудяха новите бг.. Кой, който управлява, ббцццвк,. Мат сте българите..
 • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 66 Грую

  37 6 Отговор
  Времето след Бойко ще бъда като времето след Доган само дето сараите ще са в Банкя и няма да му бутнат барбекюто, защото вероятно всичко ще е законно ( сетил се е докато е на власт да го узакони или да промени закона)!
 • 67 Бизнесът

  33 4 Отговор

  До коментар #61 от "Хаджиментов":

  Именно затова говоря. Държавата да насърчава бизнеса с благоприятна среда за развитие. Много строга съдебна система. Да предложи на чужди фирми да инвестират в България - но не да я ограбват. Защо wv искат в Турция а не в България - Европа. Защо , убеден съм, че не знаем всичко. Ще отидат силно ислямизирана страна пред християнска. Представям си какви са ни били условията. Затова казвам, че начело трябва да е човек милеещ за майка България. Че може да е малка тя , но е тежка. Така много си обичам родината. Защо и управляващите не я обичат така? Какво им е направила, че я унищожават?

  Коментиран от #143

 • 68 Чума

  24 6 Отговор
  Нищо не разбрах! Искам кратки, ясни, точни и въздействащи послания! Например - Толупи! Негодници! ! Мисирки! Пуяци! Негодници! Безделници! Суджуци! На фона на подобни мислители като този Николов, Бойко наистина изглежда като Велик държавен мъж! Е, с Мангъра за малко нагази дъгата, но случва се 5-6 пъти в живота на всеки един от вас!
 • 69 494

  1 14 Отговор
  Четем лондон, българка, книжарница. И нашите имат бизнес в Лондон. Но разлика огромна. Тук има смяна на имена от емине на емка, пример емине може да е добра, но има от тях националисти.. И.. Сложна е. Отдалече няма как и затова решиха и напуснаха българия българи и турци, но... Лондон с Бай ганю. Те на бг го казват, без турците.. Вие сте мързел и крадете, ромка. А мохамеданин, ромите работят, взаимно се уважават. А преди години един турчин женен за мохамеданка.. Българите сте много умни хора, а ние сме работливи. Както бг без турчина не може и обратното. Милеят всички, без 1,роми и турци харесват живков, радват се, че кеча, строители.. Историята на България мисля, че няма нищо общо с Великобритания. Там бай баню не съществува. Върнете обратно кмет жената(баба) в града огледало. Всеки гледа да избяга. Бедничка, агата я нахрани, но остаря, 52 лазарника, лачена чанта старичка, иска подмяна, без gashti sa nay okey, арменецо хехехе мухал хваша. Кой успя с пари, без пари.. И днес двама мъж и жена възрастни.. На пазара зеленчуков, пари кой има живот има.. Амед нерде си. Шекер байрам, а твоите надули цените нагоре. От туркие да намажат.. Грешно е.. Циганетата пред джамията ядат топли банички, и бг до цигани за милостиня пред джамията очакваме. Много бобо сме ок, бг със скъсани обувки, вие с млади женички, дреме ви за народа всички горе, баламите да ходят пред урните, за 20 лева се продават, блузка, шапка. Преди 30 г блузки и шапки качество дпс и др, а вече некачес
 • 70 Сърп и чук

  20 4 Отговор

  До коментар #42 от "Хаджиментов":

  Що! Сега да се тръшне някой, наш какъв шпалир ще му направите! От Банкя да Барселона!
 • 71 Сърп и чук

  20 4 Отговор
  Времето след Бойко! Тоест - След края на света! Романтика!
 • 72 реалист

  15 19 Отговор

  До коментар #15 от "Активист на БСП":

  Ако след Бойко БСП е на власт, ще откраднат пясъка от пустинята и България ще стъпи на твърдо!!!
 • 73 123

  3 17 Отговор
  Кой ли иска бсп, но не виждам някое подобие на Живков. Той въртеше всички, хитър бе, образованието на ниво.. Здравеопазване също, а днес при личен лекатр или при друг, все едно град е паднал върху главите им, не им се обеснява, говори и без коронавируса мреш. И родата остаря, а деца извън бг. Бойко иска да се измъкне, и президент, да го остави да си оправи на юнкер, сорос, ракията им слаба на либералабтал. Виж Меркел, Борис, САЩ ок Тръмп... Либерали, добре, че сорос, помогна ни и днес сме първи, а булгар неть очен хорошо вайвай
 • 74 Шайба

  24 1 Отговор

  До коментар #47 от "Tops":

  Ходи работи по 16 часа на ден да видиш как хубаво се живее така,няма да знаеш на кой свят се намираш.
 • 75 Миро

  15 25 Отговор
  С Бойко нещата са добре, трябва малко прочистване около него.
 • 76 Отвратен

  43 6 Отговор
  Най голямото щастие на БЪЛГАРСКИЯ народ е бойко борисов завинаги да падне от власт и директно в Централния затвор заедно с гробокопачите на БЪЛГАРИЯ шиши, доган и още много крадци през последните няколко години

  Коментиран от #79

 • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 78 В .В.

  37 2 Отговор
  Хич не ме интересува преди или след Бойко....Важно е да се разкара ....Той е еднокнижник...Ко да добавя....Тоя само плаши с Орешарски.. като че ли е Торбалан.....С комунисти...пилоти.. Корнелия,С Костов, Божков.,,А той краде ли, краде...И бяга с джипа в събота и неделя...при оскотелия жител,да му даде малко кураж и вяра...,,Популизъм,,,би казал Жункера....Банкянска трагедия...
 • 79 Интелигентен

  34 5 Отговор

  До коментар #76 от "Отвратен":

  И това няма да помогне.И от затвора,този мръсен мафиот пак ще дирижира,ще режисира-ЩЕ ПРЕЧИ.Единственото решение е да бъде ликвидиран физически и целият български народ да си отдъхне облекчено с въздишката:"Ехххххххххххх,отървахме се най-после,след толкова дълга,10 годишна диктаторска,ТЪПА тирания на този прост простак и злодей,който ни прави за посмешище пред света."Другото,по-ефективно действие е:Народът да се вдигне на въоръжена Революция-бунт,но е по-трудно, а и няма млади и силни и интелигентни и смели бунтовници.Трябва и оръжие.И тогава нашият диктатор Б.Борисов ще свърши като Дучето-Б.Мусолини,като Кадафи,като Садам Хюсеин и др.Но..............трябват ХОРА,много хора и смели.А те-подходящите са далече на Запад.Така че........почти нищо не може да се направи и диктаторът ни се възползва и ще се възползва и през следващите поне 20 години с фалшифи и манипулирани избори.
 • 80 Иванов

  25 3 Отговор
  Уважаеми българи - писачи, като чета колко неграмотно и неясно сте писали, си мисля, че и Господ да слезе да ви управлява пак няма да прокопсате.
 • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 83 Предсказателя

  5 31 Отговор
  Да е жив и здрав Бойко да ни управлява докато в парламента няма да има парламентарна група бсп

  Коментиран от #111

 • 84 Ганьо

  3 7 Отговор

  До коментар #27 от "Дънов":

  Абсолютно вярно!
 • 85 Не е по темата но

  7 3 Отговор
  След като държавата не взима никакви мерки за фалшивата ТАКСИ МАКСИМ , Такситата ще трябва да спрат всякакъв вид плащане на данъци,разрешителни,удостоверения за водачи,удостоверения за психическа годност,премахване на таксиметровите апарати, и спиране на боядисване с жълт цвят такси ! Моля държавата? Махнете не законните частни таксита МАКСИМ !!!!!! Там клиентите не са застраховани местата им, при катастрофа,изнасилване от страна на шофьора , грабеж, от страна на шофьора !? И т.н
 • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 88 Такси

  4 3 Отговор
  Чувал съм че тези таксита се карат предимно от нарко зависими вярно ли е ?
 • 89 Хахо

  12 1 Отговор
  С по-добри политици и опразнена хазна
 • 90 Космос

  18 10 Отговор

  До коментар #47 от "Tops":

  То така ги научи комунизма. Имаше лав " Учи мамо да не работиш" И първо тези останаха без работа след 10.11. Но преди им беше хубаво: Заплата-150лв. за лежачка. Хапване-пийване Не си напряга акъла. Партията-държава мисли вместо него. Пощипва си колешките по цял ден. Решава кръстословици и чака да стане 17 часа да си иде. Утре пак същото. От него нищо не зависи а и не го питат. Има си член N1. Няма как да се промени днес. Първите му 7 години тежат със страшна сила. Затова интелекта му стига само за рев,сълзи и сополи. Няма я държавата майка да си отиши отрочето.
 • 91 след ТОЛУПОВДЕН

  20 1 Отговор
  Когато изгони и последния НОРМАЛЕН /от територията/ и остане само ........ШАЙКАТА !!!!
 • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 94 Ох на дедо.

  15 3 Отговор
  Много хленчене и нищо.ами вдигнете се и излезте на улицата.както го направихте през96г.свалихте Жан виденов.направихте погром и сега плачем.щото няма кой да ни плати като оно време.изхода е национализация след революцията.но блажени са вярващитеееее.
 • 95 Истината

  5 1 Отговор
  Нашата е лесна. Научени сме на много умствен и гизически труд И едно младо, колко младо християнче на 45 не женено се обърна с фумите на едно младо мохамеданче, почерпи бе, много си стиснат, а мохамеданчето младо му отговори, ела, имам 4 декара да работиш и ще ти дам... Лека и спорна работа / вечер.. 1 към 1, както искате, така ни четете, политици горе бедняци, но с късмет, градът е не вече за....
 • 96 К1 profesional

  15 3 Отговор
  Няма време преди и след бойко, има време преди и след 09.9.1944 година,Кукловодите са едни и същи ДС.
 • 97 t@n@s

  8 1 Отговор
  Жалко, повечето не женени са младежи с психични отклонения, явно целта на юнкер и др. Евреин сорос е това било целта им, убиване всичко християнско. Трябвало е да бъдат младите подготвени да се трудят, а не да учат висше, пари на вятъра. Птиятна вечер!
 • 98 МУТРИ

  10 1 Отговор
  НЕВЕДНЪЖ СМЕ ГО ЗАБРАВЯЛИ , НО ТОЙ ДА НЕ РАЗЧИТА ТОЗИ ПЪТ НА ТОВА ! ТЕЗИ С НЕГО СЪЩО !
 • 99 Гага

  8 0 Отговор
  Третата световна е на ту.лу.пите срещу ту.па.ните и мис.ирките
 • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 101 СТАНИ ЮНАК БАНКЯНСКИ

  20 5 Отговор
  СЛЕД БОЙКО ЩЕ ДОЙДЕ ДРУГ КРАДЕЦ И ПРЕДАТЕЛ НА 100% , ОСВЕН АКО РАДЕВ ИЗВАДИ ПИЩОВА И СПРЕ КРАДЕНЕТО !

  Коментиран от #123

 • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 103 Антикомунист

  10 8 Отговор
  Това червените сте страшни манипулатори.Уж се разграничавате от боклуците преди 89г. и сега вменявате на сегашните управляващи че са същите само че България слава богу сега няма нищо общо с тогава . Може да лъжете 30 _40 годишните но ние които бяхме на40 през 89г. не можете ни излъга.Доста дълго ви сърбахме попарата и на много ,които сега им се вижда труден живота просто са късметлии че младостта им не е минала тогава- но надали ще ме разберат.На това разчитате.
 • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 106 Истината

  2 1 Отговор
  Не е ли вярно това, което пиша?.
 • 107 ГОРСКИ

  15 3 Отговор
  Два пъти гласувах за ГЕРБ но като видях че партията се управлява еднолично и казах до тук!Няма ли по умни от Борисов, че избирате човек който е израснал по тъмните улици!!
 • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 109 Анонимен

  7 2 Отговор
  Ти си антикомунист, колкото аз съм комунист. Но както и да е. Монетата има две страни. Ти, или вие, ако сте успели след 1989 явно си турчин, помак, жиганин, арменец. Съгласни. Но да учиш 12 години плюс 4 или 5 години и да се завърнеш в родният си край и нищо, обикаляш, търсиш и 0, а с връзки и без дипломи.. Минало свършено, хвърлили сме камък и няма връщане назад, а аз по ТЖ съм с три дипломи и работа работих, а ученето, у кошче за боклук, децата - също, безпартийни сме, един от родителите ни са я молили отказ, съпругами отказ. От никола петковисти имаме убити, в затвора свекър ми.. Не за хулиганство де, отглеждали са 200 животни по ТЖ, дошли са комунистите и до хххчаса да бъдат ликвидирани.. Лека и бъди жив и здрав, че ми писна с гладни и простовати...
 • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 111 ГОРСКИ

  7 5 Отговор

  До коментар #83 от "Предсказателя":

  В парламента не трябва да има нито ГЕРБ нито БСП и тогава няма да има разделение народа!
 • 112 Българин

  2 6 Отговор
  На 48 и малко над 50 изгониха от работа, ако бяха дали на х, сега щяхте да ядете еко месо. Виждаме на запад овцете им, не разбирам от породи, но х не ги бива, в гърция също, балканското месо.. Храна, но от завист българи днес ядеме стари замразени меса. Явно е трябвало така.
 • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 114 Вуте

  9 0 Отговор

  До коментар #35 от "Хаджиментов":

  Освен безпартийни в новото ВНС всички трябва да са и безработни! Така ще знаем в следващите години кой с колко е забогатял, а не да ни залъгват с приказки за апартаменти от баби, дядовци, лели и вуйни!
 • 115 бате ви Бойко

  5 5 Отговор
  има да управлява още 20гд.докато изчисти всичката червена паплач
 • 116 Антикомунист

  7 2 Отговор
  До #109 Виждам че си честен човек но мисленето ти е неадекватно.Това че си учил не е гаранция за успех без нюх за бизнес и реализация.Не очаквай нищо от никой и разчитай само на себе си.Така си НЕЗАВИСИМ.А до мен- да успял съм. 100процентов българин,стар карловски род ,прадядо опълченец, роднини земеделци едва оцелели в Белене има и още но е без значение.Има много хора като мен без партии и протежета и са успели, спиш спокойно като знаеш че не си имамил никой.Така че виж къде грешиш.Пожелавам ти успех а от комунисти физически се отвръщавам.
 • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 118 Людвиг 14

  2 1 Отговор
  ДЪРЖАВАТА ТОВА СЪМ АЗ. СЛЕД МЕН, АКО ЩЕ И ПОТОП!.
 • 119 69 999

  5 1 Отговор
  ВРЕМЕТО СЛЕД БОЙКО НЯМА ДА Е ПРИЯТНО ЗАЩОТО ЩЕ ГО СМЕНИ ОЩЕ ПО ГОЛЯМ КРАДЕЦ И ПРЕДАТЕЛ
 • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 122 vasik atanasova

  4 0 Отговор

  До коментар #1 от "Пе цимпой":

  тя си дере гащите ама няма да стане трябва да е сменят
 • 123 Д. Петров

  3 7 Отговор

  До коментар #101 от "СТАНИ ЮНАК БАНКЯНСКИ":

  Радев е кумуняга бе. Как така ще спре краденето!

  Коментиран от #128

 • 124 Хари

  3 2 Отговор

  До коментар #60 от "примерно":

  Инджова и Дончева са идеални. Ама, пасков от къде ти хрумна? Слава Богу, няма кой да избере горкото комплексарче, въпреки напъните му да се прави на интересен.
 • 125 астрофизик

  5 1 Отговор
  Земята ще спре да се върти. Слънцето ще угасне. Ние ще измрем, като мухи. Светът ще се свърши. Галактиките ще бъдат погълнати от гигантска черна дупка. Времето ще спре да тече.

  Коментиран от #127

 • 126 БРЦК

  6 1 Отговор

  До коментар #10 от "Ххх":

  Той говори за НАРОДА БЪЛГАРСКИ ПРЕВЪРНАЛ СЕ В СКОТ БЕЗ РОД И РОДИНА БЕЗ ЦЕННОСТИ В СЪРЦЕТО БЕЗ КАУЗА БЕЗ МИЛОСЪРДИЕ С ЕДИН ПРИЗИВ САМО В СЪРЦЕТО РУШЕТЕ ГРАБЕТЕ ЧЕРВЕНИТЕ СА ВИНОВНИ .НО НИЕ СТОИМ И ИЗМИРАМЕ КАТО НАРОД И ЧАКАМЕ ВСЕ ЧАКАМЕ ДРУГ ДА НАПРАВИ НЕЩО И ПИТАМЕ КОГА КАТО ОСИРОТЕЛИ ДЕЦА . СТАНАХМЕ БЕЗРОДНИЦИ СЛЕПЦИ И ГЛУПЦИ ОМОТАНИ В СОБСТВЕНИЯ СИ ЕГОИЗЪМ И ТОВА Е КРАЯ
 • 127 БРЦК

  1 0 Отговор

  До коментар #125 от "астрофизик":

  Живота създава живот той винаги пребъдва ТВОРЕЦА ТУК Е ЧОВЕКА ТОЙ СЕ УЧИ ОТ ГРЕШКИТ .ИЗБРАЛ Е МЕТОДА ПРОБА ГРЕШКА .АКО НЕ РЕШИ РЕБУСА ДРУГ ЖИВОТ ЩЕ ГО СМЕНИ ТОЛКОВА. ПРИЧИНИТЕ РАЖДАТ СЛЕДСТВИЯ СЛЕДСТВИЯТА ПРИЧИНИ КРЪГОВРАТ
 • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 129 БРЦК

  0 0 Отговор
  Хора стига с обвиненията червени гробари и други погледнете себе си промяната от народа иди народа с такива стремежи такъв резултат отговора е ясен
 • 130 Наблюдател

  4 1 Отговор
  Не може така ... Какво ще прави населението без такава експертност на Тиквата във всички стопански отрасли ... Кой ще сочи правилния път и непогрешимо да вървим към светлото бъдеще под мъдрото ръководство на вожда и учителя на българския народ Тиквунь Велики и Партията Му Гроб
 • 131 НЕСТОР МАХНО

  2 0 Отговор
  А КОГА ЛИ ЩЕ ДОЙДЕ НАЙ -ЩАСТЛИВИЯТ ДЕН НА РАЗДЯЛАТА?
 • 132 Николай

  3 0 Отговор
  Публикувано във факти.бг: Нароилите се лукановчета и бойковчета стъпкаха нашата гордост, че сме силен и успяващ народ с бъдеще. Учудващо лесно ни взеха страха.

  Коментиран от #133

 • 133 Николай

  4 0 Отговор

  До коментар #132 от "Николай":

  Това го направи ОФ след 44-та година, БКП го завърши с лагери, затвори и убийства. След 89-та нищо не е променено. Същите червени ни управляват по наследство. Справка например Стоян Михайлов Мирчев е роден на 24 септември 1982 г. в София. Той е внук на основния официален критик на Тодор Живков и режима му - проф. Стоян Михайлов, и син на социолога проф. Михаил Мирчев
 • 134 Николай

  2 0 Отговор
  Смяната на поколенията може и да се случи, но партийната политика си остана "семеен бизнес". Сред новите кандидат-депутати на БСП е Иван Янчов Таков - внук на партизанина Пеко Таков, бивш министър на вътрешната търговия и заместник на Тодор Живков в Държавния съвет на НРБ. 37-годишният Таков е завършил финанси в Канада, директор е на компания за инвестиции в недвижими имоти, а през март ще се бори за мандат в Народното събрание от 24 МИР София.
 • 135 Николай

  2 0 Отговор
  Две позиции след него се нарежда Ана Пиринска - дъщеря на бившия председател на 40 Народно събрание Георги Пирински и Клавдия Кашева, чийто покоен баща ген. Илия Кашев е дългогодишен началник на Пето управление на ДС - УБО. Пиринска е на 32 години, има диплома по политология от СУ "Св. Климент Охридски" и магистратура по "Политика и икономика на Евразия" в школата за дипломатически кадри на Русия - Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО), през която са преминали хора като Андрей Луканов, Петър Младенов, Ирина Бокова.
 • 136 Николай

  2 1 Отговор
  Номер 17 в листата за 24 МИР на "БСП за България" е Ана Ананиева - дъщеря на Нора Ананиева, бивш ръководен кадър в Института за съвременни социални теории към АОНСУ до 1989 г., вицепремиер в двата кабинета на Андрей Луканов, депутат от БСП между 1990-1997 г. През последните 10 години Ана Ананиева направи самостоятелна кариера в администрацията - започна като юридически съветник към Министерски съвет през 2006 г. в мандата на Сергей Станишев, през 2013 г. стана зам.-председател на Държавната агенция за закрила на детето, а от 2014 г. досега е зам.-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане.
 • 137 Николай

  2 0 Отговор
  В края на софийската листа, водена от Корнелия Нинова, са подредени още двама наследници на познати партийни фамилии. Под No. 20 е Тома Трайков - син на бизнесмена Марио Трайков (член на Националния съвет и на Контролната комисия на БСП), кръстен на дядо си - бивш началник в отделение Б на ДС от началото на тоталитарния режим. Трайков-младши се прочу по време на местните избори преди 2 години, когато на предизборната му диплянка се вееха едно до друго знамената на Русия и България.
 • 138 Николай

  2 0 Отговор
  След него се нарежда Владимир Илиевски - син на Радослав Илиевски, който беше кмет на Долна Митрополия и депутат от БСП от 2001 до 2009 г. С номинация за депутатски мандат от Пловдив е и 34-годишният хирург Атанас Баташки, син на бившия народен представител от БСП и настоящ ръководител на МВР-Болница Илия Баташки. Кадър "трето поколение" е икономистът Стоян Мирчев - водач на листата в Силистра. Негов баща е социологът проф. Михаил Мирчев, който беше издигнат от БСП за кандидат-кмет на София през 2015 г. Дядо му е 86-годишният Стоян Михайлов, бивш ръководител на отдел "Пропаганда и агитация" към БКП и секретар на Централния комитет на партията до 1988 г., когато е отстранен от Тодор Живков.
 • 139 Николай

  2 0 Отговор
  Няма как "децата на Партията" да не си приличат - те са представители на една и съща генерация, високо образовани, идеологически лоялни, родени организатори, партийци по кръвна линия. Тяхното политическо пълнолетие настъпи достатъчно късно, за да не изпитват угризения заради наследството от тоталитарния режим - но достатъчно рано, за да го помнят с добро заради известни фамилни привилегии. За разлика от бащите си, никога не са скандирали "Вечна дружба КПСС - БКП". За тях е въпрос на престиж членството в ПЕС, ръководена от сина на Димитър Станишев - Сергей. Научени са, че "демокрацията ни сполетя", но знаят как да се възползват от предимствата й.
 • 140 Николай

  2 0 Отговор
  Вярно е, че повечето от тях получават по-скоро "почетни", отколкото избираеми позиции в листите (за сметка на партийни журналисти като Александър Симов или безпартийни капиталисти като Петър Кънев). До преди 5 години нито един от тях не влизаше на Националния съвет. Някои са фактически членове на партията едва от няколко месеца. Появата им на преден план изглежда като резултат от конюнктурната случайност - в случая, заради поредната чистка на "неправилните" лобита. А и не всеки наследствен социалист успява в опита си да направи пробив с политическа кариера (справка: Достена Лаверн).
 • 141 Николай

  4 1 Отговор
  Тия са на всеки километър, че и по нагъсто няма отърване.
 • 142 абе до 24

  1 0 Отговор

  До коментар #24 от "Да се маха,":

  ЩЕ ИМА ДОСТА ДО ПОЧАКАШ,ДА НЕ КАЗВАМ НЕЩО ДРУГО.

 • 143 Хаджиментов

  3 0 Отговор

  До коментар #67 от "Бизнесът":

  Поколения наред бяхме възпитавани и обучавани в любов и вярност към СССР. Слугувахме и гледахме за всичко натам. Очаквахме и пари и наука и материали и енергия и пазари и всичко от тях. От друга страна имаше една групичка, които бяха твърди поклонници на запада. Най-големият боклук можеше да е, но щом е западен, беше нещо супер. Тогава, да бъдеш истински патриот и да държиш на България беше престъпно и опасно. Загубихме вяра в себе си, загубихме добродетелите си, станахме нихилисти, започнахме да разчитаме за всичко на властта, държавата, големия брат. И когато системата рухна и вече няма на кого да робуват, управляващите решиха да осребрят позициите си и да уредят себе си. Преди цялата държава беше тяхна, сега се задоволяват само с тлъсти парчета от нея. Обикновени хайдуци и криминални разбойници, действащи на принципа "След мен и потоп да става, не ме интересува". В тях няма нищо българско, въпреки омайните им приказки. Слугували са на една чужда държава и идеология и когато тях повече ги няма, вече работят за себе си. Те управляват не само държавата, но и икономиката на България. Разпродадоха България на парче, за да вземат долари и изпратят отрочетата си да учат в престижни чужди колежи и университети. Как някой може да купи Балкан за 1 долар и да направи милиони от него? Защо държават не можа? По-скоро не пожела, защото определени хора нямаше да вземат пари. Не стана ли същото с Кремиковци? Ами с всички ВТО-та, Панаира, стотиците заводи, приватизи

  Коментиран от #144

 • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 145 Хаджиментов

  5 0 Отговор

  До коментар #144 от "Интелигентен":

  Проблемът не започва с ГЕРБ и ББ. Те са само част от него. Да не би преди той да дойде на власт всичко да е било наред? Кога беше разрушена държавата? Кога бяха разграбени предприятията, фирмите, Външнотърговските дружества (около 450 на брой)? Кога бяха ограбени хората с изкуствени фалити на банки? Кога беше престъпната приватизация и кой намаза най-много от нея? Кога бяха заменките с които имоти за милиони бяха взети срещу пустеещи земи з стотинки? Кога бяха легализирани кредитните милионери чрез хиперинфлацията? Кой позволи всичко изброено по-горе и кой спечели от всичко това? Кой създаде условията за да може ГЕРБ и ББ да дойдат на власт? Чий е проекта ГЕРБ? Чий беше проекта НДСВ? Чий беше проекта Бареков? Кой позволи 20-годишни с жълто около устата да стават министри и да приватизират предприятия за милиони? Кой направи келнери и шофьори милионери и супер бизнесмени? Кой позволи бивши доносници, комарджии и дребни криминални типове да станат едни от най-богатите хора в България и да се водят крупни индустриалци? Кой позволи една партия, обявена със закон за престъпна, чието управление е обявено със закон за престъпно, виновна за стотици хиляди избити, тероризирани и прокудени от държавата, да е все още в политическия живот на България и да продължава да влияе на него. Кой си бъркаше в носа и не разкри нито едно от повече от 150 поръчкови убийства у нас? Поради некадърност или заинтересованост е това? Кой пуска всички големи престъпниц
 • 146 Хаджиментов

  3 0 Отговор

  До коментар #144 от "Интелигентен":

  Кой пуска всички големи престъпници и защо? Някои, като Брендо, дори са изисквани от държавата от чужди затвори, само и само за да бъдат пуснати у нас. Хайде отговори си на тези въпроси (а подобни има още много) и тогава ще разбереш кой трябва да бъде махнат и изхвърлен завинаги от политиката у нас.

  Коментиран от #149

 • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 148 Антикомунист

  0 1 Отговор
  Г_н инженер ,много нескопосан опит за анализ на последните 30 г.Не се занимавай с нещо, което не ти е ясно и така ти изглежда.Тези анализи ги остави на по умни и по информирани. Много станахте специалистите по всичко и всеки втори дава акъл кое как да стане.Моля за малко скромност че колкото по малко акъл има човек толкова по трудно го крие.
 • 149 Николай

  2 0 Отговор

  До коментар #146 от "Хаджиментов":

  А преди ГЕРБ никой не ги търсеше и в затвора не влизаха. Друг е въпроса, че престъпниците, мутрите и мафията бяха създадени по времето на БСП и Лукановото правителство с помощта и съдействието на ДС, прокуратура, съд и полиция.

  Коментиран от #150

 • 150 Хаджиментов

  0 0 Отговор

  До коментар #149 от "Николай":

  браво!!!

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.