26 Май, 2020 13:44 13 775 26

Андрей Райчев за поведението на правителството в извънредната обстановка

  • андрей райчев-
  • масова психоза-
  • студио хъ-
  • извънредна обстановка-
  • правителство

"Причиниха огромно масово психо-травматично състояние на нацията.", заяви той

Андрей Райчев за поведението на правителството в извънредната обстановка - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Това е тежко психическо състояние. Има болест, тя се казва масова страхова невроза, на места психоза... Невроза е, докато разбираш, че нещо не ти е наред, психоза е, когато престанеш да разбираш. Невротикът разбира, че му е кофти, а психотикът мисли, че така е. Бая народ мина от невроза в психоза, мен, ако ме питате. Те причиниха огромно масово психо-травматично състояние на нацията, на Европа, на света.

Каквото и да правим, ако ние сме сто души, така да го кажем и умира 1%, 1 ще умре...Ако се съсредоточим върху този факт и всеки ден това показваме, как ги погребват, как има опашка за гробове...всеки ден ни казват камиони, яко ще се мре. Един, мен ако питате, абсолютно безотговорен човек стоеше пред нацията, генерал и всеки ден ни плашеше и плашеше, и плашеше и изпитваше известно удоволствие да ни плаши.

Какво прави Борисов в тази криза? Той следеше два параметъра и в двата се притискаше, той се притискаше към психотичното състояние на народа си, както го чувства, той между другото чувства народа си много по-добре от нас с Вас и по-добре от социолозите...Притискаше се до неговия страх и след като отслабва, отслабваше неговия страх, но по никакъв начин не правеше нещо особено. И второто, което правеше, следваше Германия и Европа. Той не проведе собствена политика, той проведе политика на повишаване на доверието между хората и ръководството. Това и стана...има един милион души, които го харесват в България, но станаха 2-3. По този начин успя да създаде чувство на хората за защитеност.

Класическата власт преди потребителя да се появи...на дядо ми, на баща ми...тя е страшна...те живеят в затворени среди - фабрика, завод, болница, лудница, семейство...там те вкарват и те въртят...Там властта е много страшна противостояща сила. Теб ти се пие лимонада, но тя те пуска да маршируваш. И ти маршируваш до откат. По едно време малко ти дава да пиеш лимонада, колкото да не се разбунтуваш и пак те връща да маршируваш. Не тази власт е сега...Те не могат да ни накарат да живеем като затворени във фабриката или в болницата, не могат и да искат. Затова техните проблеми са съвсем други. Тя е с непрекъснато стимулиране и плашене. Само страхове и стимули.

Първичен беше масовият страх, вторичен беше и тук е най-лошото, което имам да ви кажа, когато настъпи масов страх, властта престава да е авторитет.

Тя прави да мислиш през цялото време за края и ако мислиш през цялото време за края разбира се, че ще психясаш. И в степента, в която психясваш, може да те владее.

Един мой колега жрец-социолог каза 150 000 трупа, ако вие утре разрешите не знам си какво...значи няма 150 души, това е хиляда пъти грешка...това е огромна грешка.

Досега най-позорящото изказване на човек, участващ в политиката беше „Мръзнехме на площадите“, все едно е правел някаква гигантска услуга на някого, а сега е „Треперехме вкъщи“. Като някаква голяма доблест. Той иска да се оправдае, той иска да излезе с достойнство от ситуацията. Има няколко начина, най-простият е да кажеш „Всъщност беше много лошо.“

Комични са цифрите на тема жертви, абсурдни са. Към всичко това се добавя факта, че май патоанатомите въобще твърдят, че няма такива. Ако и това се окаже, ще стане вече тежка комедия.

Един мой приятел, шеф на руския Галъп каза: „Слушай, като чуя думата криза ме е срам от дядо ми и от баща ми.“ Действително, ако той е в криза в момента, какво да кажат баща му и дядо му, съответно участвали единият във Втората световна война, другият в Първата световна война."

Вижте какво още каза в разговора Андрей Райчев в "Студио Хъ" на 25.05.2020 г. за подхранването на масова психоза, за триковете за лесно управление, за управляването на потребители, паралел между властта сега и преди, за властта на съвременните "жреци":


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНАТА

    150 44 Отговор
    Пандемия нямаше. Борисов срина икономиката и доведе хората до финансов колапс за да се задържи на власт. Не му пука за вас изобщо и дали сте бедни и гладни.

    Коментиран от #20

  • 2 Сделано в СССР

    70 91 Отговор
    Този Райчев е доказан манипулатор и лъжец. Говорител на ДЦ-КГБ мафията. Няма едно нещо да е казал и да се е случило. Ако не си плаща за да го интервирам , нямам обяснение защо го правят .
  • 3 ггггг

    54 48 Отговор
    в тази телевизия , ако не кажеш това не си получаваш парите. това е сделката . фактите са настрани.
  • 4 истина е

    121 29 Отговор
    Простият народ се управлява със страх ,ужас и паника !! Има позната които още не искат да си покажат и носа на вън !! Тези хора са вече психически увредени ,и никога няма да се оправят ,а на толупа не му пука ,и продължава да реже ленти на незавършени пътища !! Луда държава сме !

    Коментиран от #14

  • 5 jorj

    58 92 Отговор
    Какъв страх бе червен задник!!!! Комунистите ревете, че изтървате кокала!!!!!!

    Коментиран от #6, #23

  • 6 Хаджи Генчо

    61 11 Отговор

    До коментар #5 от "jorj":

    Жоржи, управленческата номенклатура на БКП никога не е изпускала властта!

    Коментиран от #8

  • 7 чичо

    34 17 Отговор
    Райчев,Слави и студио Хъ-даааа...
  • 8 Шматка

    71 20 Отговор

    До коментар #6 от "Хаджи Генчо":

    А най-лютият комунист (трето поколение), с 42-годишен стаж в БКП, е премиер!
  • 9 Петьо Петров

    75 26 Отговор
    Райчев може да е всякакъв,но посочете ми поне едно невярно нещо,което е казал в това интервю,но важното е да плюем!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Последствия

    47 8 Отговор
    Райчев видимо е психясал и не може да свърже думи в едно изречение! Що се отнася до партиите, Борисов, БСП и всички политически лумпени, отдавна е ясно, че са некадърници, добрали се до власт единствено, за да крадат! България трабва да се изгражда наново, от нулата! Преки избори, един мандат, в която и да е власт и разделение на властите! От там трябва да се почне!
  • 12 GBP

    34 3 Отговор
    Някои пишещи тук съществуват единствено, защото е незаконно да ги застреляш.
  • 13 Кико

    24 5 Отговор
    Еди комунист знае всичко! Да му се дадът акцийте на Ф. К Левски!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 122345

    54 4 Отговор
    Пандемийната 2,3 месечна психоза е несъезмирима с политическата 30 годишна психоза, която добре храни голяма паплач от политици, политолози, анализатори, журналисти... И краят на се вижда.
  • 16 Социологът

    32 2 Отговор
    не вижда едноличното управление у нас, тръгнал да ми обяснява как теперва сме щели да имаме диктаторски режими.
  • 17 Анонимен

    23 15 Отговор
    Райчев,що не си пиеш хапчетата.Червеното първо после пенбеното
  • 18 К. Т.

    11 15 Отговор
    Само аз ли не съм травмиран се питам, чувствам се специален.
    А, Боката, той направи това, което направиха всички, а ако не беше щяхте да го обесите, че не е направил.
    Угода нямате, не за първи път българи се отричат от спасителите си, свикнахме да го гледаме и четем, това датира от турско робство, а може и да е от преди това.
    По важно е какво ще бъде написано в историята за Боката, а вас ще Ви помнят най-много три поколения и то третото поколение ще е по снимки и ще Ви забравят, а Боката е бъде третия строител на България след Цар Симеон Велики и Тодор Живков.
    Мангъровци и Хаджи Тошковци, а и Андрейчовци, сте посредствен и със жалките си изказвания само искате да се докоснете, да се за качите за ракетата носител току виж и вас ви споменат в аналите разказвайки за Новия Строител на България!!!
  • 19 Прогледнал

    5 15 Отговор
    Ето за това ме кефи Бойко защото знае как да ни командва защото толкова профисионално го прави че чак и политолозите не могат да го предвидят.Такива тъпири като тях се усещат чак като го видят действието когато е преключило.Евала Бойко голям си и не виждам друг освен Доган от политиците който да те измести.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Психопаток

    0 1 Отговор
    Ако имате редактор не му плащайте😂🤣
  • 22 Много

    1 1 Отговор
    Е мръсно,вони,чак за противогази,след мъглата,а,мъгла
  • 23 Едуард Петров-Едо

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "jorj":

    НА ТОЯ МУ ОБЯСНЯВАМ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА КОМУНИСТИ, ЧЕ ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ КОМУНИСТИ ЗА ЕДНА НОЩ СТАНАХА ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ, ОГРАБИЛИ КОЛОСАЛНИ НАРОДНИ МАТЕРИАЛНИ БЛАГА, ЧЕ КОМУНИЗМЪТ, ТОВА Е ЕДНА БЕЗБОЖНА РЕЛИГИЯ, КОЯТО СТРОИ ГРОБНИЦИ НА СВОИТЕ МЪРТВИ БОГОВЕ ВОЖДОВЕ, КАТО ГЕОРГИ ДИМИТРОВ, ВЛАДИМИР ИЛИЧ ЛЕНИН, ХО ШИ МИН, МАО И ТО В ЦЕНТЪРА НА СТОЛИЦИТЕ, А НЕ В ПУСТИНЯТА, КАТО ПРИ ФАРАОНИТЕ НА ДРЕВЕН ЕЗИЧЕСКИ ЕГИПЕТ! И НАЙ-ЛОШОТО Е, ЧЕ ТАЗИ БЕЗБОЖНА КОМУНИСТИЧЕСКА РЕЛИГИЯ НЕ ТЪРПИ КОНКУРЕНЦИЯ И ПРОИЗВОДНИТЕ Й СЕГАШНИ КРУПНИ КАПИТАЛИСТИ СА АБСОЛЮТНО БЕЗБОЖНИ И ТОВА ТЕЖКО ДУХОВНО НАСЛЕДСТВО РОДИ НЯКОЛКО ВРАЖДУВАЩИ ЗА ВЛАСТ И ОГРОМНИ ПАРИ БЕЗБОЖНИ ГРУПИРОВКИ, КАТО ПОЧНЕМ ОТ ЛУКАНОВ, ИЛИЯ ПАВЛОВ, ДОГАН, ИВАН КОСТОВ, ЦАРЯ, ЕМИЛ КЮЛЕВ, БАЙ МИЛЕ, МАРГИНИТЕ, БОРИСОВ И СИЕ, ВАСИЛ БОЖКОВ И СИЕ, БАНКЕРИ И СИЕ, ... И ВИЖДА ЛИ МУ СЕ КРАЯ, ОСВЕН В РАЯ, ДРАГИ БЪЛГАРИ?! ,,Блажени, които изперат дрехите си, за да имат право да дойдат при Дървото на Живота и да вляза през Портите на Града! И нищо нечисто няма да влезе Там; нито лъжците, нито крадците, нито убийците, нито чародейците, нито мъжеложниците, нито блудниците, нито прелюбодейците и тия, които обичат лъжата и лъжат! Аз Съм Иисус, Който изпратих Ангела Си, да ви засвидетелства това за Църквите! Аз Съм Коренът и Потомъкът Давидов, Светлата Утринна Звезда! И Духът и Невястата казват: ДОЙДИ ГОСПОДИ ИИСУСЕ!"! АМИН! Откровение 22:14-17.
  • 24 Психиятъра

    2 2 Отговор
    На тоя препоръчвам яко ление!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Безработен търси работа и жена

    1 0 Отговор
    Пророци са казали че ше има рай в живота на този живот !
    Не става въпрос за едни да има, а за други да няма !
    За всички нас трябва да има !!!
    В територията на България има само 1 дворец, в който няма хора, а само пусти стаи ! Близо до село Николаевка е, в област Варна !
    НИКАК НЕ Е ЛОШО ДА ГО ОПОЗНАЕШ НА ЖИВО например за 1 месец !
    От години и векове Нидерландия / Холандия е кралство, а България трябва да стане царство !
    А Нидерландия е по малка даже от 1 Македония, но има инфраструктура !!!!