29 Май, 2020 15:00 6 480 41

У нас да си прост е повод за гордост и стълба към сегашната власт

  • иво божков-
  • журналист-
  • общински съветник

ДПС е проклятието на България

У нас да си прост е повод за гордост и стълба към сегашната власт - 1
Кадър: България на живо/Евроком
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на журналиста и общински съветник в София - Иво Божков:

''Какво тормози хората, които като мен обичат страната си, но не са доволни от начина, по който тя се управлява? Питаме се, защо посредствеността и простащината са се наложили като диктатура над държавата ни? Защо образованите, можещи и всеотдайни българи са извън страната, или извън управлението?

Защо хората, които днес управляват България не прикриват, че са прости, а дори се гордеят с това? Когато комунизмът падна преди 30 години, надеждите на много българи, в това число и на моите родители, бяха, че диктатурата на пролетариата, тоест на каскета, ще бъде заместена чрез избори от управление на знаещите, можещите и достолепните.

Спомнете си личността на един Стефан Савов. Независимо дали споделяте или не неговите политически възгледи, той остава еталон за това как трябва да изглеждат управляващите страната ни. Ако погледнем назад, ще разберем, че няма и нищо случайно в това, че проклятието на България - ДПС и инструментът на това проклятие - Ахмед Доган, свалят точно Стефан Савов от председателското място на Народното събрание през 1992 г.

30 години по-късно - простонародната естественост отново управлява България. За разлика от страни като Франция и Германия, където държавниците излъчват достолепност, образованост и светлина на ума, у нас да си прост е повод за гордост и стълба към сегашната власт.

Това всъщност лошо ли е? Лошо ли е да си просто естествен? Не, не е лошо, напротив, хубаво е да си естествен. Лошото е да си естествено прост и да не се опитваш да се променяш. Защото всеки един от нас е роден естествено прост. Нито аз правя изключение, нито вие, драги зрители. Но моите и вашите семейства са ни научили, че за да сме по-добри и по-щастливи, е хубаво да се развиваме, променяме и стремим към светлината на ума и достолепността на миналото. Затова е толкова важно бащите и майките на нацията, тоест хората, които ни управляват, да ни напомнят и да ни учат в тази посока.

Важно е да си напомняме какви не трябва и какви трябва да изглеждат управниците ни. Защото както София е на всеки един софиянец, така и България е на всеки един от вас, които ни гледате. От всеки един от нас зависи дали описаните по-горе реалности ще се променят и дали по-добри хора ще ни управляват.''


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 утопист

    69 23 Отговор
    99% от управляващите кадри в света са прости и безкруполни. Никой уважаващ себе си кукловод няма да сложи в пирамидата знаещи и можещи хора и най вече моралисти.
  • 2 Будалата

    80 7 Отговор
    В управлението на царчето видехме юпитата. Нищо не им пречи да си напълнят гушите. Та и умни и прости всите крадът като за последно.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 жжжжж

    88 5 Отговор
    Нали точно вие, умните и красивите, държите на власт това управление и гласувате за него, само за да не дойдат лошите комунисти. А Бойко е десен защото е стоял от дясната страна на Живков...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да да

    42 3 Отговор
    не искам да съм прост, но такъв съм се родил.....
    .управленец на стадото
  • 11 андрей карлович шаломов

    56 1 Отговор
    Кой допусна ДПС и Мултигруп да "управлява" държавата????????

    Коментиран от #21, #28

  • 12 имало едно време

    66 4 Отговор
    За Стефчо Битото, 'или хубаво, или нищо'. Пък и тогава законите се правеха 'на калпак'. Един си иска къщата, 'на пъпа' на София - прас закон, друг 'дедовата' нива - закон. Един иска да внася без мито, друг да изнася жито - закон. А ДПС-то си стои отстрани, пълни си гушката и вика 'машала'. И след 100 години демокрация, комунистите ще са виновни.
  • 13 Behemoth

    37 1 Отговор
    Ами нали умници ги избират ...у нас като минеш по улицата и чуваш колко си глупав от хора кибичещи по долни кръчми и кафенета с вид на липсващото звено а ако случайно си ги впечатлил с нещо не казват тоя е умен а тоя не е глупав, като автоматично се подразбира ,че примата даващ благословията си е поне едно ниво над тебе като интелект....
  • 14 ггггг

    39 4 Отговор
    при дивият капитализъм , който наложихте е така. тотална ликвидация и престъпна приватизация в името на ПАЗАРА.
  • 15 ха ха

    18 16 Отговор
    Иво Божков моля те, недей да съдиш по себе си за всички
  • 16 ПЕНКО

    14 18 Отговор
    НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ , НО СЕ ВОДИ
    ЖУРНАЛИСТ АКТИВИСТ МАНИПУЛАТОР !!!!!!!!!! КОЛКО НАРОДНИ ПАРИ ВЗЕМА ЗА ДА Е БЕЗМИСЛЕН "ПРЕДСТАВИТЕЛ " НА НИЩОТО ????
  • 17 В БГ, знаещите и можещите бяха държани

    35 1 Отговор
    принудително у нас и имаше постижения до 1991 г. После се изнесе всичко,имащо повече от една гънка в мозъка. Сега в Мутристан останаха само тези с една гънка за равновесие и кражби. Управляват “държавата”тези,които имаха каменни бараки и гъзомийници по голите баири,а свинарите,шофьорите и келнерите станаха БГ “елита”. Не съм съгласен с автора,че всички сме “естествено” прости и трябва да се усъвършенстваме,защото природно простия човек е медицинска диагноза,която не подлежи на лечение /оглупяване/. При лудите има периоди на “просветление”,ако си пият лекарствата.Сега, останалите в БГ,освен природна простотия имат и пълно опростачване. Две в едно!
  • 18 Уточняващ

    16 7 Отговор
    Турция и другите мюслита, без подкрепата на руснаци и западняци са гола вода. Още щяха да са със тояги и камъни. Колониста е проблема, а не маймуната, която използва.
  • 19 РЕАЛИСТ

    41 1 Отговор
    Платон е казал" Тия които искат властта, не я заслужават, а тия които я заслужават не я искат"
  • 20 ????

    25 1 Отговор
    За покойника Стефан Савов николапетковуста не ви изнася, та и Госпижа Мозср избяга от вас, що сте стока. Крадете като за световно, а лежи цигането с едно зъбче останало отпред, че е откраднал две кокошки, да си нахрани челядта от Титан. Заедно сте дпс и герб в многото крадене. Не ни вълнува нищо, а и вълка сам се оправя в живота. Весел ден и колкото и замъци пак заедно ще сме в отвъдното. Дразнещо е, че крадат хората на дпс и герб. Ела и снимай, не стой в кабинетите..
  • 21 357

    32 1 Отговор

    До коментар #11 от "андрей карлович шаломов":

    Ако си спомняш ,имаше едно посещение на Желю Желев в САЩ? Та като се прибра от там,след една седмица се узакони ДПС по нареждане на САЩ. Това е истината.

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Така е,но изпълнителната роля беше

    20 1 Отговор

    До коментар #21 от "357":

    възложена точно на Андрей Карлович Шаломов,под контрола на Ричард Ран и още един.

    Коментиран от #31

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Рошко

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "андрей карлович шаломов":

    Простия народ, неслучайно не се наливат пари в образование, а заплатата на учителите и един министър трябва да е еднаква, ама те и и учителите са прости
  • 29 Другия с коня

    7 4 Отговор
    Някой да Дефинира понятието”прост”....Ако има дефиниция,то тогава можем да разграничаваме простия човек от Непростия....Ако няма дефиниция,то тогава това е Обида,защото н ма как да го докажеш...

    Коментиран от #35

  • 30 Матей

    20 1 Отговор
    Тая политическа система изживява дните си,как ще се промени е трудно да се предвиди,засега тенденцията е към крайно дясно реакционно управление на свръхбогати,фашо-феодализъм.Стигне ли се до подобна фаза,българския народ ще се превърне окончателно в аморфна маса от пролетарии и жалки отрепки,подритвани от мургавите.То и сега положението е критично,а при пореден мандат на ГЕРБ ,СТРАНАТА ЩЕ ТРЯБВА напълно да се сплуе,да се разложи,потъвайки във феодализма.
  • 31 ТОЧКАТА

    17 2 Отговор

    До коментар #23 от "Така е,но изпълнителната роля беше":

    Да ама НЕ!!!Точно Луканов ОТКАЗА ПЛАНЪТ РАН/ЪТ и затова дойде,,,лукановата ,,зима!!!!!!После на Костов МУ НАТИКАХА !!!властта и ТОЙ изпълни поставените условия!!!!!!!Такааа до днес,с изключение на ЖАН!!!!!!Ама принципът е точно този....ВКАРАЙ /не си ги избрал!!!/// трима глупака в управлението и те ще ТИ свършат работата!!!При това без да им плащаш/те си крадат свободно/.
  • 32 ТОЧКАТА

    10 2 Отговор
    СТЕФАН САВОВ е изключителна ЛИЧНОСТ!!!!!!!Заедно с ПЕТЪР ДЕРТЛИЕВ.../Като антикомунист,Стефан Савов е превел дневниците на ЧЕ ГЕВАРА от испански/.Това бяха двама от малкото ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ,в мътните времена........когато ТЪРСЕХА ПРОСТАЦИТЕ.....Е намериха ги,отгледаха ги и ни ги натресоха да ,,си ги изберем,,,!!!!!

    Коментиран от #38

  • 33 В Т

    10 0 Отговор
    Аман от тази София .Иначе с другото съм съгласна . Моите синове избягаха от тук, не харесват простотията и вашата София и толупите с вратове на бичета Сега Меркел ги е приела като граждани на Германия и там получиха образованието си Тук сред тази простотия нямаха да бъдат това което са там Само ми е тъжно от самочувствието на тъпите шопи които пък никога няха да успеят там
  • 34 Абориген БГ

    11 0 Отговор
    Лошото е, че и СУ почна да ги произвежда.
    Няма да забравя една "бяла патица" завършила с връзки право, отроче на перач на пари - строител, как арогантно ми се сваляше!

    Такъв словесен шут й бих, въртеше зелените очички, не знаеше на кой свят се намира.
  • 35 Ван дер Любе

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "Другия с коня":

    Когато няма хубава дефиниция, се дават примери. Борисов е типичен пример. Даже той го е разбрал и се хвали с това. На другия полюс е Доган. Към него можем да отнесем и Божков (черепчето). Както виждаме и едните, и другите могат да крадат и нарушават закона. Само че едните го демонстрират и не могат да се сдържат да не е хвалят. Другите се занимават с по-изисквани дейности. Общото е цинизмът им.
  • 36 Драголов

    4 1 Отговор
    Светът на промените се движи от идеите. А там, вътре в него, се намират и умните, и простите и личностите с целите имена и онези само с инициалите. И книгите на едните и бележчиците на другите, и интервютата на третите...

    От "воплите на Иво" не може да се ползва нито "теорията за простите", нито "песента за каскет", нито автобиографиите на великите, нито дори яростта на Агов...

    Но виж ЛУСТРАЦИЯТА, която великанът Стефан Савов донесе под мишница, може и трябва да се ползва днес.

    Защото ЛУСТРАЦИЯТА Е ПРАГА, В КОЙТО ВСЕКИ ДЕН СЕ СПЪВАМЕ и на влизане и на излизане от европейския си дом!... И като си отворим портфейлите и като си плащаме тока и като влизаме в сградата на европарламента... Този праг ни преследва. Защото сега като вдигнем ръка в Европарламента, си мислят, че пак ще питаме нещо ;)
  • 37 123

    6 1 Отговор
    България не е страна в която умни, спосбни и работливи хора могат да живеят и просперират.Цялата Българска държавна система е устроена и узаконена да приема посредственни хора с ниско образование или висше образование но без никакви работни умения или възможности. Цени се принадлежност към род,партия и приятелски кръг(връзки) и от там в колко по квалифициран измамник и крадец е кандидата за работа, заплаща се за явяване на работа не за качественна работа и резулати.За това честните, почтени,знаещите и можещиите Българи са са изпъдени от България от тази система която не търпи можещи,занещи,почтени, работни и предприемчиви Българи.Когато си проектираш и построиш турска тоалетна за къща в такава и ще живееш, в каквото са искали Българите да живееят и построили в това и живееят сега. Никой друг няма да промени живота,стандарта и държавата освен Българите. Хората от ЕС и безплатни подараци от десетки милярди евро ви дадоха но от крадец и измамник лесно честен и работен човек не се става.
  • 38 Изключителните личности

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "ТОЧКАТА":

    не гледат кой как гласува по време на тайно гласуване, нито се хвалят с това. Преводачът с орден, връчен му лично от Т. Живков, стана антикомунист заедно с много други в много удобно време.
  • 39 Коста

    3 2 Отговор
    Много добре казано но не мога да разбера защо господинът сравнява всички хора със себе си то простотията се вижда от далече Моите деца също в чужбина защото сега имат право да заминат а по мое време там ходеха само богопомазаните а аз не можех да отида до Любимец въпреки че живея на 40 км от там
  • 40 чичо

    5 0 Отговор
    Чудех се аз,как този Ивчо е станал общински,а то било простичко-с простотия.
  • 41 Едва ли

    1 0 Отговор
    А дали това е известно на Каскета?