Last news in Fakti

2 Юни, 2020 10:16 8 312 136

Америка е Велика и ще го докаже отново

  • сащ-
  • джордж флойд-
  • бунтове-
  • антифа

Правила го е и преди. Тя, демокрацията на демокрациите, винаги е излизала по-силна след трудностите, които преживява

Америка е Велика и ще го докаже отново - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Такива са ''рисковете'' на демокрацията. Особено пък в най-великата демокрация и икономическа сила в света, правото на всеки един гражданин да протестира е гарантирано. (В Русия и Китай мирното протестиране срещу властта е трудно осъществимо) Но да крадеш, да рушиш частна собственост, да безчинстваш във всеки един смисъл, не само, че такова право не е гарантирано, то е абсолютно изключено.

Изключително гнусно е да се възползваш от ужасната смърт на един млад мъж, (Да, ужасна, а причинителят ѝ трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона и това ще се случи), за да ограбваш магазини и да избиваш комплексите си. В този ред на мисли решението на президента Тръмп да включи Антифа в списъка с терористични организации е изключително правилно, едно от най-правилните, които той взима в рамките на своя настоящ мандат.

Първоначалната идея на протеста, който стартира като мирен, бе справедлива. Недопустимо е полицай да действа така против гражданин, в която и да е страна по света.

Защо обаче веднага се съзират расистки подбуди? Ако това предубеждение не бъде преодоляно, битката с расизма навсякъде по света е обречена на вечност. Тя може да бъде спечелена, само ако хората по света си подадат ръка и изключат своите предубеждения и предразсъдъци. Именно това ще постави в изолация расистите.

Въпреки всичко Америка е Велика и ще го докаже отново, справяйки се и с това изпитание. Правила го е и преди. Тя, демокрацията на демокрациите, винаги е излизала по-силна след трудностите, които преживява. Просто не е възможно едни крайнолеви екстремисти да надделеят над заветите на Бащите-основатели, които се изповядват от поколения американци.

Впрочем, когато, а това ще е съвсем скоро, изтъпленията приключат, крайно любопитно ще е, ако евентуалното разследване на службите в САЩ установи, че размириците в страната са мотивирани от външни сили. Тази хипотеза е много възможна, защото определено не липсват заинтересовани страни.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 92 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахаха

    145 42 Отговор
    Велика велика колко да е велика колкото косово или повече, или колкото израел??? Няма америка няма 5 лева.

    Коментиран от #80, #134

  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    195 32 Отговор
    Америка е велика в кражбите и убийствата...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 габровец от варна

    149 27 Отговор
    Самите и бащи основатели са били изметта на света.Америка велика отново....на простотия.Гледайте да си върнете екскурзиантите от Космоса,че току-виж пак сте осветили небосклона.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 no name no face no number

    109 17 Отговор
    хахаха това юи е коментара за великата америка даже няма и да прочета одата на автора тъжна работа тва е
  • 7 .........

    21 87 Отговор
    САЩ ще пребьде, но Бантустана ще фалира.

    Коментиран от #118

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 0808

    148 19 Отговор
    ... тази велика страна има 30 трилиона дълг, изби 100 000 000 невинни индиянци за да им завземе земята с отровни одеала, води 66 войни и има над 300 военни бази в света... наистина това е една велика демокрация..

    Коментиран от #23, #42, #59

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Рашка с прашка

    34 125 Отговор
    Кому*нетата все чакат Америка да умре, а тя става все по-силна? Котъй бе другари? Не ще Америка да мре като СССР и туй то.

    Коментиран от #22

  • 13 soros soldier

    62 19 Отговор
    Като срутят обелиска у Вашингтон тия дни, пак ще си говорим.
  • 14 ori

    107 17 Отговор
    Какво ви донесе освен разграбване на националните ценности задължителен тъп английски език който не може да стъпи по нищо на Вековния Българистки книжовен език!!! Никъде по света няма такъв слуги наш че дори на полицаите им пише на англиски и никъде на български на униформите???Къде го има това че Българите ли купуваме униформите им или поробителите че да пише на техния език ???Повечето умници си пишат имената на латиници а аз ще ви питам..
    "О ,неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? "
  • 15 Jabba the Hutt

    104 13 Отговор
    Гражданите на САЩ безчинстват по улиците по същия начин, по който самите САЩ безчинстват от края на 19 век по различни точки на света, за да натрупат и съхранят мощта си като суперсила.
  • 16 Behemoth

    71 9 Отговор
    Айде пак лудия с очилата изкочи!
  • 17 Капацитетът

    107 17 Отговор
    По-безумен, нелеп и смешен текст не бях чел. И не става въпрос за гледната точка в него! 10 абсолютно безсмислени изречения, които не ти казват абсолютно нищо! Това че знаеш къде се намират САЩ на картата - не значи, че можеш и трябва да пишеш коментар по такива теми!
  • 18 Ххх

    69 12 Отговор
    И в миналото е имало много велики - нации, държави, личности. Но всички сме преходни и всички сме смъртни. Мисля, че Щатите като държава преживяха своя апогей и звездни мигове. Може би достигнаха върха си в десетилетието след рухването на социализма. А след това пиковата траектория започна постепенно снижаване. Или както беше казал бай Тошо на времето "Приземяване, приземяване, приземяване - пак нема пари".
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 хххххх

    71 13 Отговор
    Авторе, защо още не си заминал във ФАЩ за да протестираш за правата на братята нигъри?
  • 22 хи хи хи

    64 11 Отговор

    До коментар #12 от "Рашка с прашка":

    От това по умряла Америка здраве му кажи . Живо зомби.
  • 23 Лекар БГ

    79 8 Отговор

    До коментар #9 от "0808":

    Тези трилиони дълг,няма да ги плащат те.Винаги останалият Свят им плаща верисиите.Затова са и "велики"-изпомпват и източват,командват и създават икономическо-финансовите схеми,които са изгодни за тях.И честичко се сещат за оръжието-да повоюват някъде,според"исконните си геостратегически"интереси.А те пък се оказват безкрайни.Политиката им извън границите на САЩ е с доказан двоен и троен стандарт,"демокрацията на демокрациите".От напалм,до подкрепата на диктатори,режими,нямащи нищо общо с демокрасито.Според интереса.Примерите са много.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Рашка с прашка

    19 74 Отговор
    След всяка криза Америка и Запада излизат по-силни и уверено вървят напред. Рашките деградират и вървят към Средновековието. Китайските комуняги и те!

    Коментиран от #105

  • 27 Хихихи

    75 11 Отговор
    Защо на американците все външни сили са им в главите. Пълни фашисти са тия. Онзи ден писах коментари в ютуб на клиповете от протестите. Написах, че САЩ са най големия терорист на света с тяхната "американска демокрация" и че страни като Виетнам, Ирак, Сърбия, Сирия и много други десетилетия наред няма да се възстановят от полъха на тази "американска демокрация". Изтриха ми коментарите от всички клипове. Това ли е демокрация и свобода на словото. Тук е същата работа. Като е неудобно нещо и веднага се трие. Не им искаме на американците нищото. Дано стане нова гражданска война, че и те да видят като в "демократизираните" от тях държави какво е да умират деца. Света си беше беше подреден, докато те не взеха да сеят "демокрация" по целия свят. Но има видов ден........
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 другарят

    67 14 Отговор
    Америка е фашистка държава и ще става все по фашистка!. Същото чака Европа и нашата бедна родина където ще се върне селският фашизъм от преди 1944г! Това е редовният метод на най-богатите , да си съхранят своите богатства и спиране на истинските леви от идване на власт. Ако това не става чрез псевдо "демокрация" , манипулирани избори и промиване съзнанието на хората чрез техните медии , те ще посегнат отново към тоягата и разстрелите в името на запазване на своите богатства. Разбира се те са нагли и цинични и това показване на грозните им зъби, отново ще го обявят в името на "демокрацията"! Комунистите говореха за "диктатура на пролетариата", който всъщност те представляваха чрез своята еднопартиина диктатура, но въпреки това системата работеше за хората.. При капитализма имаме диктатура на капитала, който осъществява своята диктатура чрез марионетните си партии и техните медии и всяка появила се антисистемна партия или политик биват смачквани чрез репресии и медиите. Това е страшната истина. Чака ни нов фашизъм, защото капитала вече не успява да контролира стадото само чрез манипулация чрез медиите и псевдо избори и фасадна "демокрация".
  • 30 kasket

    36 2 Отговор
    Доле ГЕРП и гешеф
  • 31 Kjl

    63 10 Отговор
    Петър Здравков, като ги любиш толкова, прав ти път. За лицемери гъзоблизци границите са широко отворени. На нас не ни обяснявай колко са велики. За 200 годишното си съществуване само 16 не са били в някаква война. Паплач от кръвожадни простаци. Който копае гроб други му, сам пада в него. Рано или късно.
  • 32 Дон Кихот

    11 46 Отговор
    Браво! Слава на Америка.
  • 33 Тая мантра умря

    27 8 Отговор
    Преди 50-70 години САЩ пак се тресяха от вътрешни проблеми. Тогава Маккартни и Хумър се бореха с комунистическата опасност и разяваха едни списъци с комунисти. И Чарли Чаплин,и Холивуд,и Мартин Лутър Кинг, и Черните пантери,и Анджела Дейвис бяха репресирани като комунисти.Кинг даже го пушнаха,а Чарлин го издебнаха да иде в Европа и въобще не го пуснаха обратно в САЩ, щото за толкова години даже не си беше направил труда да вземе американско гражданство. Наште комунисти първосигнално бяха налапали тая кукичка и яростно защинаваха тЕе борци. Оказа се,че всички тия са си били едни разглезени либерастни сек.уални девианти - Чарлин-педо.ил,Кинг-секс.ален извра.еняк, Холивуд-сборище на сексуални развр.тници,Дейвис-лез.ийка. Помните ли по-късната ни.ърка Анджела Дейвис с разплетената кошница на главата? Лез.ийййка та дрънка! Сега се оказа,че ФБР е имало записи и несъмнени доказателства за ненормалнастта на тия изкле.авци и много добре е знаело,че тия са твърде далече от ортодоксалния тогавашен комунизъм в СССР,обаче обвиненията в комунистическа дейност напълно устройваха Хувър да отмахне тая плесен от американския живот. Наште комунисти пък ги устройваше фактът да има размирици в САЩ та да дискредитират САЩ. Ссссссега обаааче тЕа нови-стари борци няма да получат подкрепа от Изтока,а напротив..... ще им се подиграват и даж ще ги осъждат за разрушенията и грабежите,щото просто комунизма го няма. Пък и през годините се оказа,че точно прогресистката и либерастна ча
  • 34 Чичо Сам

    23 50 Отговор
    Америка наистина е велика!!!... Защото 1.Полицаят ще бъде наказан от обективен съд и 2. Всички лумпени ще бъдат изловени, набутани по затворите и принудени да платят щетите от вандалщината..

    Коментиран от #37, #48

  • 35 Продължение

    27 4 Отговор
    Продължение..... Пък и през годините се оказа,че точно прогресистката и либерастна част на САЩ е най-върлият противник на СССР. Дето се вика комунистите хранеха куче ...та да ги лае. Смешни и наивни са опитите на Обонго и обонговци да намесят в сегашните протести Путин и Русия,защото центърът на световното левичарство се измести в Западна Европа и САЩ. Путин подкрепя Тръмп , а тая мантра със защита на горките бити негрА и сексуалните девианти в САЩ отдавна умря в Русия. Още Сталин след 1930г. разтони г.й-пед.растката дружинка на Ленин и Троцки в Кремъл.
  • 36 Димо

    30 4 Отговор
    Историята помни десетки велики нации,от които има само руини.Америка не се различава много от тях и ако социалното подхранване на мързеливци,наркомани,мародери и лентяи продължава по същия начин то не виждам да се намери правилния път.Научете ги на труд и ви гарантирам,че ще тръгнете в правилната посока.Друг начин е силата,но тя никога не е била съзидателна.

    Коментиран от #43

  • 37 Къде ще ги деват

    32 6 Отговор

    До коментар #34 от "Чичо Сам":

    Сон те лаже. Няма вече къде да ги деват престъпниците. Сега в САЩ по затвирите има повече хора отколкото в ГУЛАГ при Сталин.
  • 38 ежко

    38 8 Отговор
    Ха,ха...Велика е, най-великата,,,Да тероризираш половината свят е най-великото нещо на земята.Освен сладолед и долари скоро там ншма нищо да се произвежда.Страна в която 90% гражданите не могат да преживеят 3 месеца ако им спрат приходите, не може да бъде велика!
  • 39 Хаха

    18 4 Отговор
    На хората не им пука какви ги бръщолевят клавиатурните бойци ,)
  • 40 Този човек

    27 5 Отговор
    ще спечели стипендия за обучение в Америка, въпреки наивния си оптимизъм за демокрацията на демокрациите. Добре е да ни обясни защо така се разрастнаха протестите и придобиха крайни форми. Това ли създава демокрацията на демокрациите или само си мислим, че това се създава от журналистиката на журналистиката или може би пак ... от Русия?
  • 41 хахаха

    32 5 Отговор
    словесните полюции на един к.етен...защо изобщо го публикувате тоя?
  • 42 хахаха

    32 1 Отговор

    До коментар #9 от "0808":

    всъщност щатите са водили над 200 войни в цялата си история , а базите им са над 700 по света...
  • 43 Хасан

    7 13 Отговор

    До коментар #36 от "Димо":

    Това е всяко оправдание на расистите ..черните са лениви и могат да бъдат експоатирани

    Коментиран от #56, #119

  • 44 123

    27 7 Отговор
    Вярно е , че са велики ! С робите , които са ползвали безплатно стотици години , с избитото местно, КОРЕННО, АМЕРИКАНСКО население - индианците , с войните , които водят навсякъде по света ! С демокрацията си , която НАЛАГАТ ,без значение дали другите искат ! Величава са !
  • 45 Юсуффф

    32 7 Отговор
    На Петър Здравков отдавна спрях да чета пасквилите му. Всичките му статии са мисирски безумия.
  • 46 Велика България

    35 7 Отговор
    Глупава, слугинска статия. Нищо общо няма демокрацията. И България е била велика и на 3 морета, когато е имала велики управници, хора с топки, които не са се прегръщали и целували с който ги погали по главицата, а са отстоявали сурови принципи. Имали са гордост, достойнство и самочувствие.
    И както е казал народа, Петре: „Прекален светец и богу не е драг“
  • 47 кили

    20 3 Отговор
    С гражданска война, много е велика....

    Коментиран от #104

  • 48 Вавилонски карашък

    23 5 Отговор

    До коментар #34 от "Чичо Сам":

    Полицаят несъмнено ще бъде наказан и това ще бъде още една капка в стресирането и обезсилването на американската полиция,водеща обречена битка с варварите.Тоя ни.ър е системен престъпник с Ен на брой задържания и регистрации,въоръжен грабеж,взломове и фалшификация на пари. Вижда се,че се съпротивлява при арест дори в колата и явно е успял да се измъкне от колата та да побегне. Полицаят е превишил насилието,но че ни.ърът е девиантен престъпник е вън от съмнение. Полицаят ми изглежда гърчав в сравнинение с тая църна го.ила и явно е трябвало да подходи брутално,ако не е искал тоя девиант да утрепе него. Откакто над половината щати отмениха смъртното наказание американските престъпници се чувстват недосегаеми и правят луда изправителната система на САЩ. САЩ повтарят грешката на СССР когато от различни раси и етноси съветските социални инженери искаха да създадат съветски народ. Колкото има сега съветски народ,толкова има и американски народ от вавилонско стълпотворение на раси,етноси и всякакви религиозни деноминации и секти.

    Коментиран от #54

  • 49 I CANT BREATHE

    24 5 Отговор
    ЩО ЗА ГЛУПОСТ? И ЩО ЗА НЕАДЕКВАТЕН "ЖУРНАЛИЗЪМ"
  • 50 пппфгггф

    8 13 Отговор
    Браво, много точен коментар
  • 51 От посолството на фащ:

    31 5 Отговор
    ВЕЛИКИ СМЕ В избиването на стотици хиляди невинни хора по света.Има и доказателства,че зад всяко престъпление засягащо населението в световен мащаб стоят структурите на нашата държавна сигурност на фащ,има доказателства, че манипулираме почти всички суверенни държави и най-безцеремонно и нагло се месим във вътрешната им политика. Има доказателства,че зад всички войни за последните 110години стоят нашите финансовите интереси.
    Има доказателства, че зад всеки наркобарон стои нашето цру.Има и доказателства, че сме кравари,прости и елементарни като слонски гъзове.
    И все пак сме номер 1
  • 52 До автора !

    20 3 Отговор
    Просто е: НЕ си нор-ма-лен ❗
  • 53 123

    23 3 Отговор
    Велика, но за чужда сметка.
  • 54 Чичо Сам

    8 24 Отговор

    До коментар #48 от "Вавилонски карашък":

    Напълно си прав -(а)... Въпреки всичко САЩ си остават една от най свободните страни в света, на светлинни години пред Китай, Русия и мн. други... Времето на пълната слободия, обаче приключи...

    Коментиран от #58, #132

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 хахаха

    11 3 Отговор

    До коментар #54 от "Чичо Сам":

    явно не си и чувал за Патриотичния акт...сега всеки полицай или от службите може да ти нахлуе в къщата само по голо подозрение в нелоялност към държавата..свобода, няма що...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ю Кортес

    3 16 Отговор
    Сесесер умре.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Пешо Плехарчето

    14 3 Отговор
    Много убичам САЩ ама не ми дават виза за туй им се мзана от далеч па дано....
  • 64 Уди Кълвача

    14 5 Отговор
    Уууу денокрация на демокраците убиват полицаите хора посред бял ден бавно и мъчително това последното не изключение, а ежедневие!!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Сандо

    19 5 Отговор
    На тоя трябва да му се рестартира компютъра,т.е. мозъка.Но защо занимава нормално мислещите хора с илюзиите си?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Кире

    17 3 Отговор
    Добре, че ни осветли. Аз ако съм за тази пропаганда един лев няма да му дам.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Бесен Язовец

    21 4 Отговор
    Това вони на слагачество непочтено та се не трае НПО WC!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Тома неверни

    21 3 Отговор
    То и СССР беше велик ама сега е ред на САЩ да се олеят!Абсолютно тъпа публикация!
  • 74 Мдааа

    17 3 Отговор
    Дали само убийството катализира протестите. Ами безработицата и безизходицата при корона вируса? Колкото до армията-май доста там са чернокожи ...
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 jforfk

    14 3 Отговор
    ... продължение Във Вашата статия, казвате как това не било разрешено в Китай, например, и в Русия. А какво правят там полицаите при протести? Спазват законите и разпръсват демонстрантите - ами не е ли СЪЩОТО, КОЕТО ПРАВИ ПОЛИЦИЯТА В ГЛАВНАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" - БИЯТ, АРЕСТУВАТ, ИЗПОЛЗВАТ ГАЗ, СТРЕЛЯТ/!!!/ И Т.Н. Дори при разпръсване на протест в Русия не съм чувал някой да стреля ДОРИ С ГУМЕНИ КУРШУМИ. Ами в Китай не съм чул от онези протести на Тян мън да са стреляли ..., но тези събития са преди 30 години, в миналия век. А сега в Хонконг също няма убити, само бити и арестувани и, ако помня правилно, по-малко от тези в САЩ. В Хонгконг също имаше пожари ... но нещата минаха доста по-спокойно. Та къде е вашата "велика" демокрация???
  • 77 jforfk

    24 2 Отговор
    Продължение. Г-н Автор, пак подчертавам, ако мислите неизбежно бихте направили няколко прости извода: 1. Протести в Хонконг - санкции против Китай, ЦЯЛАТА западна преса осъжда полицейският "произвол" на китайските власти, иска се освобождавони на задържаните. 2. Протести в САЩ и изведнъж ... никой не пише и един ред за да осъди полицейският произвол. А да сте чул някой да наложи санкции на САЩ за това? Нашата славна еврокомисия, барем, от кумова срама, да беше написала една декларация?! Ами няма. НЯМА. Да сте чул някой да иска освобождоване на зъдъжаните? Нали провинението и в двата случая е точно едно и също - грабежи, палене, несанкционирани протести. Та задайте си въпрос и си отговорете - ЗАЩО В ЕДИНИЯ СЛУЧАЙ ПРОТЕСТИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ И НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПРОИЗВОЛ, А В ДРУГИЯ МОЖЕ?! Не съдя никого САЩ има едни закони Китай други, но основното правило на демокрацията е върховенство на закона. И аршините трябва да са еднакви
  • 78 Смешко

    17 1 Отговор
    След Юлиян Попов,който се превъзбуди ,гледайки снимката на двамата астронавти още един гледа с влюбен поглед.Очаквайте парад на прайда на подмазвачите в най-коро време.
  • 79 ИВАН

    22 1 Отговор
    Прочетох само заглавието на тази статия, и вече знаех кой е автора - доста нещастно човече, сори
  • 80 Велико Велков Великов

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хахахаха":

    Който последен се смее , .. сам пада в него -))
  • 81 357

    18 2 Отговор
    Автора,колко получи за тази лицемерна статия? Защо си мислите че Народа е безкрайно тъп и вие отворковците трябва да го насочвате къде е истината? Запазете си мръсните пари и не ни заливайте с вашата платена помия!
  • 82 Лекар БГ

    17 3 Отговор
    Авторът на"величавата "статия,да си беше направил труда,да прочете за едни много мрачни събития в Пара и Латинска Америка.Напълно"демократично "сътворени от ДП и ЦРУ. ЗаБлизкият Изток не ми се пише-много е дълго.Само припомням на автора,КОЙ е съюзник номер 1 в региона.Уахабитско-салафитският режим на Сауди Арабия.И за Виетнам не ми се пише.
  • 83 fakeTAXI

    17 3 Отговор
    момчето с очилата пише посредствени статии, на много елементарно ниво(стоянка на таксита), показателно за нивото на журналистиката у нас..
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 уааааау

    19 2 Отговор
    До автора: отиди да поработиш в америка някокло години, да разбереш, значението на демокрацията, да усетиш лично всички предимства и недостатъци. Казвам го от личен опит, с разликата, че бях там преди 10 години. Но споко, даже и да не отидеш, ние вървим на там, така че скоро ще имаш тази възможност.
    понеже си фен, понтересувай се, защо американците купуват оръжие...че си много слабо подготвен по темата америка велика
    бъди реалист
    успех
  • 86 Просто статистика

    17 4 Отговор
    Средна раждаемост в САЩ според Демографския Институт към Конгреса:
    Бели - 1.22 деца на семейство.
    Латиноси - 4.4 деца на семейство.
    Чернокожи - 4.6 деца на семейство.
    Прогноза - до 2050 белите хора в САЩ ще бъдат малцинство. А като се има предвид колко са "работливи" останалите, прогнозата стана отчайваща. Дотолкова, че и имиграцията няма да им помогне!
  • 87 Коко

    16 4 Отговор
    Г-Н ДЖЕНДЪР това което пишете никога няма да стане, и никога не е било ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ
  • 88 ТОДОР СТОЯНОВ

    18 4 Отговор
    ДЪРЖАВА, КОЯТО НЯМА НАВЪРШЕНИ 244 ГОДИНИ, ДЪРЖАВА, КОЯТО Е ВКАРАЛА В РЕЗЕРВАТИ МЕСТНИТЕ ЖИТЕЛИ, ДЪРЖАВА СЪЗДАДЕНА ОТ БИВШИ БРИТАНСКИ КОЛОНИИ(КАТОРЖНИЦИ), ДЪРЖАВА, КОЯТО Е ДЛЪЖНИК НА ЦЕЛИЯ СВЯТ...БОЖЕ!!!КОЕ МУ Е ВЕЛИКОТО НА ТОВА???ТОВА Е ЕДИН СВЕТОВЕН ТУМОР!!!НЕ БИВА ДА СЕ ПРЕМАХВА, ЗАЩОТО ЩЕ МЕТАСТАЗИРА, ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ КОНТРОЛИРА, АМА ЯКО ДА СЕ КОНТРОЛИРА ;-)))
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Защо ми махнахте

    8 1 Отговор
    коментара? Причината тази ли е,че писах,че САЩ загива.Много сте жалки и смешни.Хахаха
  • 91 Пешо ти си

    8 0 Отговор
    само за партиен пропагандист.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Балканска мъстия

    6 7 Отговор
    Убичам САЩ! САЩ се вилики!
  • 94 Бесен Язовец

    6 0 Отговор
    Ако не ме лъже паметта на #92 бях качил:Краварска балканска мъстийка предосеща, че ще остане без надника и почна с лозунги клишета!
  • 95 Матей

    9 2 Отговор
    Ква ти демокразия във ФАЩ,ПОЛИЦЕЙСКИ ТЕРОР И ПРОИЗВОЛ,Бедност и безнадеждност.Коронавируса им вдигна кръвното на американците и това преля чашата.Но основната причина е задето твърде много хора са я втричили дъвката до немай къде,и не по своя вина,просто такава е системата.Също като тука,масова пролетаризация и безизходица.Но там лесно намират отдушник,не им мигва окото от нищо,не се стряскат току-тъй,а на големи тълпи щурмуват за грабеж или безчинстват.Полицията не може да излезе наглава с тях,защото тея не си поплюват,ако им врътнат шайбите ,и ще ги избият като пилци.
  • 96 националист

    8 3 Отговор
    Дааа демокрацията на демокрациите америка където така наречените бащи основатели са били крупни роботърговци и робовладелци с по няколко хиляди роби насилствено докарани от африка и измиращи с хиляди на плантациите пак някой друг и е виновен според крайнолявото авторче на горната статийка. Сигорен съм че авторчето е от някой ултра лява троцкиска НПО като да речем Фондация Америка за България или Отворено общество или Анимус и тем подобни болшивишко анархиски организации финансирани именно от САЩ. САЩ великата ДЕМОНОКРАЦИЯ която разсипа от бомби и България през 42 и 43 год, и която и до днес продължава да ограбва и съсипва България. Цялата тая гадна държавичка САЩ да гори в огън. Всичките злени за човечеството идват от тая масонскоробовладелска империя на злото!
  • 97 Наблюдател

    2 1 Отговор
    "Ще поживеем, ще видим!" кой колко е велик....
    Между другото Демокрация както е измислена има Само в 1-а държава в Света - Швейцарска Конфедерация! "Демокрацията" в Щатите в най-добрия случай е нейна интерпретация
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Селянина с колелото

    9 3 Отговор
    Ооооо даааа велика е в машинациите и скапването на държавите, където е стъпнал американски ботуш трева не никне. Навсякъде се бъркат където не им е работа за собствена облага, запечатаните кладенци с нефт ако знаете колко са в Америка, но те го внасят защо ли? защо ли всяка една държава е скапана след намесата на тея хлебарки, както и тука, четете малко за плана РанЪт. Като научих скапания им език , разбрах какво всъшност е КалБой иииихааааа тука само по ТКЗС-та беше развито. Потомци на престъпници, както направиха с индианците така искат с целия свят ма нещо ЦЪ, нИстааа. пффф Краваи скапани!
  • 100 В.В.

    2 3 Отговор
    Болшевишко пасквилче...Велика,Велика,,,ооо Велика...Америка....Ооо..Тенкюю...
  • 101 Санта Ана

    4 1 Отговор
    Мексиканските щати ще се цепят ли, щото имат това право по конституция
  • 102 Балък

    7 0 Отговор
    Опасявам се, че скоро можем да станем свидетели на на трансформирането на САЩ в подобие на ЮАР отпреди Мандела... Защото като събереш малцинствата от афроамериканци, латиноамериканци, китайци, араби и прочие зад една кауза - справедливост, братство и равенство, тогава само армията може да ги държи под контрол. А точно за това намекна г-н Тръмп.

    Коментиран от #122

  • 103 GMC

    5 13 Отговор
    САЩ е велика и винаги ще бъдат!!! Повечето които коментират тук са гъзолицачи на соца, умряли от злоба и завист!!!

    Коментиран от #109

  • 104 GMC

    2 4 Отговор

    До коментар #47 от "кили":

    Ти добре ли си? Има разлика между гражданска война и протест! Ама това тиквата не може да го премисли

    Коментиран от #115

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Spectator

    11 0 Отговор
    Имам усещането че чета декларация на американското посолство? Да, този път Америка ще оцелее, за следващият път - не знам. Антифа били терористи? Ами те са на хранилка при Сорос и фондациите на Обама. Значи и ти Авторе си също терорист - защото с Антифа сте на заплата от едно и също място.
  • 107 До Петрето авторчето

    10 1 Отговор
    Авторчето Петър Здравков дали изобщо знае какво е демокрация?!
    Според мен...не,не знае! А дали знае какво е неолиберализъм? И че неолиберализмът отрича демокрацията! А дали авторчето -Петрето знае,че от 80-те години на миналия век в САЩ няма капитализъм,няма и класически либерализъм ,а има неолиберализъм?Неолиберализъм срещу който се бори Тръмп! Петрето буди само смях с позицията си. Смях,че не е наясно какво е демокрация.Тогава и няма как да има позиция за нещо,което не разбира!
  • 108 Кой68

    6 1 Отговор
    Триете ми коментара защото изказах мнение относно статията и то не е позитивно и без цинизми.Това ли е критерия.....
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Българан Балкански

    3 7 Отговор
    Казвам на един приятел: - Добре де, на негрите, като не им харесва в Америка, защо не се преместят в Русия?
    А той вика: - Това, че са черни не значи, че са луди.

    Коментиран от #112

  • 111 Яко гълтане

    0 0 Отговор
    има тук. Както едно време при бай Тошо. Само че тогава беше нужно а сега човек може и с друго да си изкарва хляба, по-достойно така да се каже.
  • 112 ха ха ха ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #110 от "Българан Балкански":

    Е,как да се преместят? Та те са си американци. Това,че американците са черни,какво общо има? Белите в щатите са руснаци и германци.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Путиноидите са злобни безмозъчни червеи

    4 12 Отговор
    Статията е много добра и обективна. Ушанките нито ще я разберат, нито ще я харесат. В безмозъчните им кофи няма място за свободна воля. За тях върхът на кариерата е да си надзирател, а майсторлъкът е надзирателят да не те гепи, като крадеш. Русороби разложени.
  • 115 Джуган

    9 2 Отговор

    До коментар #104 от "GMC":

    То от протести тръгват гражданските войни но такива като тебе не могат да го разберат!
  • 116 иежо4еж

    7 3 Отговор
    Тя че е велика велика е. Че в момента е за посмешище на държавите на чийто гръб е станала велика също е актуално.
  • 117 Антисоциалист

    9 2 Отговор
    Господа, авторът пропуска да напише:

    - убитият Флойд е задържан докато е извършвал престъпление;
    - убитият е починал в болница от травмата, причинена му от полицая;
    - убитият се е съпротивлявал на полицията. При насилствена съпротива срещу й, щатската полиция има право да убива, а не само да арестува - да обездвижи. Това право по конституция имат и обикновените граждани при самозащита, в защита на други граждани и в защита на свое и на други хора имущество;
    - палежите и грабежите на магазини на граждани и на полицейски коли са организиран бандитизъм, а не протест;
    - "протестите" са организирани и подкрепени от върхушката на демократите с цел сваляне на Президента Тръмп.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 к1 profesional

    5 0 Отговор
    Какви външни сили ви гонят. Мародерстването е заложено в софтуера на маргиналите и хора , които не искат да вложат и една минута от живота си в полза на обществото. Надявам се , че държавата ще се справи с тези маргинали и дано тези изстъпления не се пренесат и в Европа.
  • 122 хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #102 от "Балък":

    може би си прав, ама американската армия служат предимно бедни момчета от работнически произход - черни, латиноси тук-там бели...та не се знае армията на чия страна ще е
  • 123 Йозеф Гьобелс

    5 1 Отговор
    хайде стига с тези платени пропаганди. много ви се моля !
  • 124 ааааааа

    4 2 Отговор
    Америка е (велика) само за ч@футите и трансджендърите.За останалия свят,пък и за обикновените хора на САЩ Америка е една терористична диктаторска ци0нистко-масонска и сатанистка територия.Затова сега народа на щатите е масово на улицата да брани свободата и живота си .
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Камен

    1 0 Отговор
    аре стига писал глупости бре .
    няма толкова гнусна нация
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Пян Гъ

    2 1 Отговор
    Абе кво пуши автора на статията? И аз искам...
  • 129 Лупи

    1 0 Отговор
    Петре, ти хапчетата пи ли си скоро бе момче или, като ти развързаха ризата и се втурна веднага към клавиатурата?
  • 130 popo

    1 0 Отговор
    Не може да го докаже , защото ще бъдат потопени под вода.
  • 131 Турчина

    5 1 Отговор
    „Те ни дадоха много обещания, толкова много, че дори не мога да си ги спомня, но не ги изпълниха, освен едно: обещаха да ни отнемат земята и я отнеха…“

    Мапиуа лута (Червеният облак) от сиуксите оглала.
  • 132 Широконоса м

    4 4 Отговор

    До коментар #54 от "Чичо Сам":

    Ако под свобода разбираш оставянето на едни малцинства да не работят,да ги хрантутят и да вилнеято то.... САЩ са най-свободната страна. Ако в САЩ си самотна майка ,с дете с някакви дори леки дефицити.....може цял живот да не работиш и държавата те издържа. Познай кои малцинства се ползват от тоя бонус най-много. Правилно - пъстрокожите,но това няма никъде да го прочетеш в соросоидните им медии. Понастоящем САЩ са най-свободната страна за пъстроцветнокожите,а белите са обречени да бъхтят на по 2-3 места и да си въобразяват,че са средна класа. Още няколко такива инциденти като с тая широконоса .аймуна и американските полицаи ща бъдат наритани и наплашени като нашите. Имало било 800 000 полицаи в САЩ! Като ги наплашат като нашите и 8 милиона да ги направят ....все тая. И чак тогава ще започне гражданската им война,т.е. има още няколко неща да се случат като подусловия.
  • 133 фащ

    3 1 Отговор
    демократи? Виж им само правосъдната сисетме на места, ако те задържат и не си признаеш обвиненията няма излизане от панделата, нито под гаранция нито споразумение с обивинението, нищо. Седиш си като пичурка с години...
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Нормален

    1 0 Отговор
    И като е толкова велика, защо хорта разграбват магазините за да се нахранят?????
  • 136 Puri

    0 0 Отговор
    След всяка криза сащ. Отиват кьм. Бед рок. На. Барни рьбьл