Last news in Fakti

5 Юни, 2020 17:00 5 896 53

Слави Трифонов: Да не се окаже, че яко сме измрели, ама не знаем

  • слави трифонов-
  • нощ

Тази сутрин създаденият да информира вместо брифингите Информационен електронен портал помести данни, според които броят на починалите с коронавирус от 147 вчера е нараснал до 159 днес, при…0 починали от вчера до днес

Слави Трифонов: Да не се окаже, че яко сме измрели, ама не знаем - 1
Кадър: фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера тържествено бяха закрити брифингите на Националния оперативен щаб, но днес по неволя пак ги откриха. Днес в Министерството на здравеопазването хора от Щаба и други отговорни лица бяха принудени се обясняват за тоталния батак с тезсутрешните електронни данни за броя на заразените и починалите с коронавирус.

Тази сутрин създаденият да информира вместо брифингите Информационен електронен портал помести данни, според които броят на починалите с коронавирус от 147 вчера е нараснал до 159 днес, при…0 починали от вчера до днес. На брифинга по неволя беше обяснено, че “новите” 12 починали са починали през месец април и в началото на месец май, ама сега се е получило информация за тях. Аз не съм притеснителен човек, но малко се притеснявам, ако в Електронния портал продължат да увеличават броя на починалите със задна дата.

Накрая наистина може да се окаже, че яко сме измрели, ама още не го знаем. На брифинга по неволя беше съобщено и че разминаването в броя на починалите се дължи на разлики между ръчните и електронните данни. Всъщност, в България винаги има разлика между ръчните и електронните данни. Вземете, например, които и да е избори. Като се броят ръчно бюлетините излиза едно, но като се въведат електронно - излиза съвсем друго.

Особено, ако са бюлетини за управляващите. Магия. Обикновено за тая магия се грижат няколко структури - РИК, СИК, ЦИК и разбира се - “Информационно обслужване” с председател - незаменимият, вездесъщият повелител на числата проф. Михаил Константинов - Мишо. А сега познайте кой се грижи за Информационния електронен портал, качил броя на починалите с 12 души за денонощие при 0 починали за това денонощие? Е, как кой, бе - Мишо Константинов и неговото “Информационно обслужване”. Значи, ако имате едно число от ръчни данни и искате да го увеличите значително при въвеждането в електронен формат - търсете Мишо.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 слави умното

    38 79 Отговор
    На Слави, като му гледам анемичната мутра, едва ли ще изкара един КОВИД, тъй ще го ковне по голата тиква, че свят ще му се завие.

    Коментиран от #2, #4, #37

  • 2 gost

    68 17 Отговор

    До коментар #1 от "слави умното":

    Ич не съм привърженик на чалгаря, но лично ти, с какво си повече от него? Дай поне един фактологически пример, моля!
  • 3 Рошко

    38 5 Отговор
    Не бе Славчо, чудя се как яко оцеляхме
  • 4 Тираджия от Тетово

    27 11 Отговор

    До коментар #1 от "слави умното":

    Ти па си Ален Делон!

    Коментиран от #16

  • 5 Дедовия

    61 17 Отговор
    Мишо Пенсионера?? Великият мошеник-комбинатор, лакей и подлога на Боко Тиквата!! Прав е Слави!!!

    Коментиран от #53

  • 6 El boko

    27 6 Отговор
    "Яко"а :)
  • 7 Айде пак

    62 19 Отговор
    Слави бил такъв или онакъв...не гледат какво се казва а какъв бил тоя дето го казал. Какъвто и да е чалгаря, това което е написал е много по-важно от самия него. Същото и с Божков - каквато и мутра да е, това е по малко важно от това че разкрива мафията на най-високо ниво. Ама то заради кратуни дето се взират само кой какъв бил, затова сме на това дередже
  • 8 Опа

    15 16 Отговор
    Да не се окаже че мислиш за политика ама не съвсем, Славчо?
  • 9 Цървул

    26 22 Отговор
    Да не се окаже, че без този вирус,щяхме да забравим че си жив?
  • 10 ПЕНКО

    21 9 Отговор
    КЪДЕ СИ БЕ СЛАВИ .... НЕМАТЕ - НЕМАТЕ - ПА ТОКУ ШУКНЕШ !!!!
  • 11 Тц,тц

    19 11 Отговор
    Славчо,7/8 и Фейсбук нещо не са като Бтв,а чоджум?Как се бяга в пясъка,драги? Не са ли изборите догодина,ще има последен валс...
  • 12 Славчо

    22 26 Отговор
    В Испания сбъркаха с 2000 бройки и още не отчитат умрели, а ти нещо много си се вторачил да броиш грешки в системата. А като следиш толкова зорко уърлдометъра защо не вземеш да ни осветлиш за стадния имунитет и успехите на мангъровите теории. Живей си без намордник(маска) и не брой трупове. За да не станеш политически труп преди да си станал фактор в политиката. Жалки са ти напъните да си замажеш излагациите. Тези на Мангъров и на репортерчето от още по-жалка та телевизия.

    Коментиран от #20

  • 13 габровец от варна

    30 20 Отговор
    Стига напъни бе,Славчо...Нима не разбираш,че твоето време безвъзвратно отлетя.
  • 14 Алф

    17 13 Отговор
    Вчера Анджелина Джоли стана 45! По-хубава е от Слави,що не интервюирате нея? Омръзна ми този изплезуяк!
  • 15 МАРТ МЕСЕЦ 3-МИЛИОНА БЮЛЕТИНИ

    4 1 Отговор
    РЕАЛНО КОЛКОТО ПЪЛНОЛЕТНИ ГРАЖДАНИ ИМА В БЪЛГАРИЯ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Да беше

    12 9 Отговор
    Умно момче беше, но нещо ти промиха мозъка здраво. Не си същия вече... и жалко.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Много си прав

    17 13 Отговор

    До коментар #12 от "Славчо":

    Точно казано. То и шоу вече няма. Само простотий. Язък Славииии

    Коментиран от #33, #47

  • 21 Ivan

    19 15 Отговор
    Поредния пулуп страхливец ,силен на думи и скечове нищо повече!
  • 22 Главун

    17 13 Отговор
    По-добре си пускай мазната турбо чалга, там ти е силата.
  • 23 Дано

    6 2 Отговор
    Да е станала грешка и наистина да няма 13 умрели вчера. И кой е подал тази информация се питам. Като се иска достоверен източник. Във Франция, Швеция и на други места много често добавят неотчетени смъртни случаи поради постъпила по-късно информация от болници или старчески домове. В Китай добавяха огромен заразени на два пъти. Първият път вкараха потвърдени от компютърен томограф случаи без да им е правен тест. А не толкова отдавна добавиха 1500 починали след като ги обвиниха, че крият трупове. Американските медии и Русия обвинява, че крие смъртни случаи.

    Коментиран от #52

  • 24 Ако за Слави

    8 11 Отговор
    13 случая (действителни или не) означават "Яко да се мре" Балабанов публично да поиска извинение за поисканото извинение от Мутафчийски. Може и Слави пък да реши да ни се извини. Не искахте НОЩ, а сега много въпроси взехте да имате всички?

    Коментиран от #25

  • 25 Петьо Петров

    2 10 Отговор

    До коментар #24 от "Ако за Слави":

    Ами ако за Вас 300 човека дневно не са яко умиране за България,ами тези 13 са,явно Мутафчийки е прав.Затова сме на 1-во място в света по смъртност на глава на население!

    Коментиран от #28

  • 26 111

    5 3 Отговор
    Слави, както казват юристи и лекари. Ти, вие ще дойдете при нас, но ние никога. Мисля, че ме разбра, Слави. Ще се наложи да отидеш и тогава.. Хората си знаят, но си правят, кой как мисли, с маски ходят по улиците, но и без маски т. е. Влизат в магазина с тях и като разглеждат ги дърпат, голямо дърпане от хората. Дал бог всякакви. Аз слушам младите на запад... Доктора казал, с маска, без маска, ако е писано ще се заразиш. Споко и умната, че да не ти сложат нещо в хляба, храната, пиенето, замълчи, замълчи, песничката продължи
  • 27 Behemoth

    5 4 Отговор
    Пародия на държава,управлявана от говедари...убряяяяя...ършшшш...ваща м......
  • 28 И други

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Петьо Петров":

    имаме достъп до статистиката. Умира много народ у нас и не е от вчера. 258 души на ден през април. По-малко отколкото през април миналата година. Май е по-добре да си стоим в къщи и да не ходим да ни оперират планово. Ама в Италия през 2020 април смъртността им е скочила доста. Нищо чудно, че смъртността расте като младите избягаха, а които са тук си седят ергени и моми до 30-40.Много възрастни - висока смъртност. Да не говорим за лошо хранене, много пушачи и т. н. И много джигити на пътя. А защо не кажеш къде е най-ниска смъртността на глава от населението. Почти само арабски държави. Заради висока раждаемост и преобладаващо младо население. По сърдечно съдови заболявания бяхме първи и по времето на Тодор Живков.

    Коментиран от #30

  • 29 Активист на БКП

    8 5 Отговор
    ГЕРБерските далавери не спират !!!
  • 30 Петьо Петров

    7 7 Отговор

    До коментар #28 от "И други":

    Ами вие ми задавате отговори.Точно заради насажданата паника,много хора умряха или заболяха заради стреса.Не се правеха планови операции,хората ги беше страх да идат на лекар.И защо раждаемостта е ниска,а младите ги няма?Знаете нали?Защото народът няма държава,а Мафията си има държава.Младите бягат,защото не искат да живеят в диктатура и не искат да живеят в страх,защото насажданият страх е най-силното оръжие на диктатурата!
    Бъдете здрав!

    Коментиран от #32, #36, #42, #51

  • 31 Адио

    12 9 Отговор
    Смешен, малък, жалък. Да се подиграваш с хората, които спасиха хиляди животи... меко казано недостойно. И този човек има амбиции да управлява? Хората не са глупави, драги, няколко скеча вечер не те правят подготвен да управляваш каквото и да е. Успех в живота, но не коментирай работата на хора, спасили хиляди.
  • 32 И други

    9 2 Отговор

    До коментар #30 от "Петьо Петров":

    Кое не разбра?През март и април 2020 смъртността е по-ниска от тази през март и април 2019 у нас. Или искаш да ми кажеш, че са умирали от стрес в Италия? Неходенето на лекар и строенето в къщи е било от полза явно...
  • 33 ДГД

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Много си прав":

    Това "простотий" какво е - някакъв нов химичен елемент или неизвестен римски император?!?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Winkel

    12 3 Отговор
    Славчо,като мълчиш изглеждаш по-умен!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Точно така

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "слави умното":

    Да отиде доброволец в Пирогов или ВМА, пък да ни докаже, че не е страшно, не само да бръщолеви глупости с гнусната си уста, с окапалите зъби!
  • 38 На тоя

    9 4 Отговор
    Като му гледам злобната наркоманска дизиономия и започва да ми се повръща
  • 39 Гост

    9 4 Отговор
    Това чалгарче що не се скрие някаде, голяма досада, спец по всичкология най вече по тъпа чалгия мазна задръстена.

    Коментиран от #43, #50

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Диктатура

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Петьо Петров":

    е в Турция. Ама там раждат повече. А да ти ги изредя ли всички европейски държави с ниска раждаемост... На франсетата им я вдигат арабите и черните Дай ми пример с една държава, в която всичко ти харесва. И се изсели в нея.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Лайномет който заблуждава народа

    4 1 Отговор
    Да не се окаже, че ти си болен или някой от близките ти? Тогава друга песен ще запееш. Нещо да кажеш за новите огнища на вируса в България?

    Коментиран от #49

  • 45 Стефан

    5 2 Отговор
    За малко внимание този се прави на маймуна, алоууу , селски, хората излязоха и обясниха откъде е разликата, а за глухарите има програми с 12 часа назад, престани с тоя цирк, няма да гласуват за теб, ти си подлогата на Пеевски.
  • 46 АСЕН ИЛИЕВ

    0 0 Отговор
    БУЛГАНИТЕ ВИНАГИ ЗАЛАГАТ НА ГУБЕЩИТЕ :)
  • 47 Невежа

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Много си прав":

    А какво е "простотий"!? "Простотия" в мъжки род или?
  • 48 Слави е прав и дълъг

    0 0 Отговор
    Но какво ли ще се случва с изборите и гласовете ни ,били те и ел.или ръчни,зад правителството е европейското,затова са толкова нагли,сзо също,батака е мътен,дано не става кървав,че мн.хора се поддават на манипулацията
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Да,но

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Тук е прав
  • 51 Има различни

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Петьо Петров":

    Диктатури
  • 52 Абе,вие

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Дано":

    Не разбрахте ли,че сзо,създаде всичко и тя стои зад всяко шорош-правителство,сега е лъжа,но утре може и да ни поръсят храната с нещо
  • 53 И Михал

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дедовия":

    И Слави са ни ясни,но...?