Last news in Fakti

20 Юни, 2020 15:58 17 665 71

В спалнята на Борисов се въргаля седесарят от митингите

  • бойко борисов-
  • снимки

За гражданите Борисов бе гражданин за европейско развитие, приет от западните  лидери. За селяните – наш’то момче от Банкя

В спалнята на Борисов се въргаля седесарят от митингите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Забележителното е, че 20 години Борисов си е все същият. Той не се променя и сантиметър. Променят се оценяващите го – изведнъж разбират, че не е светлият герой, за който са го смятали. Подвел ги е. 

Но кой е виновен – той, който упражнява властта, или те, които му я даваха? А кой е глупав – той, макар да го смятат за такъв, или те, след като с топ не могат да го мръднат с години? Днешните събития са синоним на вината и глупостта на българския народ.

Не целият, но активната политически част от него.

Нека си припомним все пак миналото, което милиони българи в момента удобно забравят.

Бойко Методиев Борисов влезе в публичния живот като главен секретар на МВР през 2001 г. Стана такъв благодарение на факта, че преди това бе бодигард на новия премиер Сакскобургготски. Всякакви легенди се носеха впоследствие кой го е лансирал, но без личното познанство с царя до днес щеше да е анонимен, какъвто бе и преди това.

Самият факт, че някой поема висшата оперативна длъжност в МВР благодарение на лично познанство с новия големец в изпълнителната власт, директно от охранителния бизнес, е повече от скандален. А като се добави и сенчестото му минало, това предполага бурни медийни и площадни протести – ако, разбира се, е налице общество с елементарни морални ценности.

Всичко това обаче не се случва, става точно обратното. Обществото буквално лудва по новоизпечения генерал  – рейтингът му гони 90 процента, журналистки се надпреварват да се качат в джипа - същият, който днес иронизират и отричат да са се возили. Медийни босове дават мило и драго да запалят пура в компанията му. Деца тичат за автографи, докато майките им буквално се подмокрят появи ли се той наблизо... Всеки знае всичко за Борисов: и миналото му, и самохвалството, вижда се показността на полицейските акции, грубостта (които днес вече възмущават)  – но всичко му е простено, боготворен е!

След края на управлението на НДСВ той два пъти печели кметските избори в София. А през 2009 г. 1.6 млн. българи го правят премиер, гласувайки за партията му ГЕРБ. Славно бе това време, в което Борисов бе това, което е днес, да кажем, Христо Иванов за привържениците на „Да, България” – извор на светлината. Той сипеше хули, клетви, обещания, заклинания... – и всичко се приемаше за чиста монета. Щеше да праща Доган в затвора, да изкоренява корупцията, да ликвидира мафията.. И българите му вярваха, след като нито един факт от биографията му не сочеше  да го е правил.

За гражданите Борисов бе гражданин за европейско развитие, приет от западните  лидери. За селяните – наш’то момче от Банкя, издигнало се от низините. За жените – мускул. За мъжете – „Евала батка, така трябва!”. Патриотите виждаха в него човека, който свали ДПС от власт, а носталгиците по комунизма – преродения бай Тошо. Много форми приемаше това възприемане, но едно е с особена важност до днес – редовият български десен симпатизант виждаше в него спирачката пред комунизма. Не, не иде реч за самоизолиралия се в кьошето умен и красив костовист. Става дума за милионния редови българин, който някога пълнеше площадите на митингите на СДС. Който вярваше, че комунистите са виновни за всичко и дойде ли СДС, България ще стане държавата от витрината в бляновете им. 

С провала на СДС тези глупави хора съблякоха синята партия от мечтите си и ги дариха на Бойко Борисов. Електоратът на БСП е един и същ през целия период след появата на ГЕРБ: 800 000 – 1 000 000 избиратели. Но изчезна този на СДС, вля се в електоралното туловище на ГЕРБ. Този анонимен седесар до днес е огромната материална сила в електорален план на Бойко Борисов. 

Точно заради него той в труден момент винаги прибягва до мантрите за убития дядо, КГБ, заплахата от Русия и т.н. И има успех. Разсъжденията в главата на анонимния милионен седесар са: „Бойко не е цвете, оля се, мутра е, но по-добре той, отколкото Корнелия и Станишев да дойдат. Той винаги мачка комунистите на избори, а няма по-хубаво от намачкан комунист!”.  Анонимният милионен седесар не може да обясни какво е различното на Борисов от комунистите, освен етикета, но няма значение – важното е комунистите да не дойдат и да са намачкани. Седесарят, който едно време вдигаше двата победоносни пръста шумно по площадите, днес тихо гласува за Борисов.

Това са настроенията долу в народните низини. 

А на повърхността наследниците на СДС любовно приставаха на Борисов – като се почне от флиртовете на Петър Стоянов и Надежда Михайлова, мине се през подкрепата за Йорданка Фандъкова от ДСБ през 2007 г., коалицията с него на „добрата олигархия” чрез умно-красивите министри Плевнелиев, Трайков и Дянков през 2009 г., „историческият компромис” през 2014 г. и т.н. 

БСП направи много грешки по отношение на Борисов, но никога ръководството ѝ не влезе в спалнята, която виждаме днес на кадрите. Там се събличаха десни лидери, защото преди тях се разголваше десният електорат. Много „перушини” провидяха в Борисов месия (формали, неформали, хард комунисти....), но основната маса бе именно старият седесар. Въобще не е пресилено да се прави паралел между седесаря и народа. По 2.2 млн. българи гласуваха за СДС през 1994 г. и 1997 г. Това е огромна част от политически активното българско обществото.

А през всичкото това време той си бе същият – мисирки, тулупи, телешки пържоли, пистолети, „Батальонът се строява”... свят на чалга. Но българите го харесваха или поне възприемаха като по-малкото зло. 

„Да не дойдат комунистите” бе по-важно за тях от чалгата. 

И именно това са ценностите, от които той покълна и до днес се храни. Всякакви други спрягани причини за възхода му – олигархия, генерали от ДС, Москва, Вашингтон, медии, контрол след вземането на властта... – са вторични.  

Днес седесарят може да зададе контравъпрос на всички тези истини: „По-добре ли щеше да е, ако не Борисов управляваше, а Миков, Нинова? Нали видяхме Станишев, по-хубаво ли бе? Видяхме и Орешарски?...”. Въпросът дали при Миков и Нинова щеше да е по-хубаво няма отговор, просто защото не са управлявали. Опитът със Станишев и Орешарски не дават повод за положителни хипотези. Но подобни дискусии са като хвърляне на боб – можеше да е така, можеше и иначе. 

Не е изключено седесарят  да е прав в съжденията си. Но днес той просто не бива да се вайка, чуденето е къса памет и лицемерие. Единствената обективна истина е, че стигнахме дотук с решаващото му съучастие.

Премиерската спалня е огледало на собствените му житейски и политически ценности.

Въобще не съм сигурен, че от новите скандали не се възмущава единствено шумно малцинство – привържениците на опозицията. На изборите пак може да се окаже, че мнозинството харесва Борисов, защото... „иначе ще дойдат комунистите”.

Коментарът на Искрен Вълчев е публикуван в Гласове


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 116 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каскетниците

    30 91 Отговор
    И отново каскетническо цвилене
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сигурно

    110 7 Отговор
    някоя мисирка ще е мачкала чаршафите.

    Коментиран от #52

  • 4 НИКОГА

    41 147 Отговор
    НЕ СЕ Е ПИСАЛО ТОЛКОВА ПРОТИВ БОРИСОВ МИСЛЯ ЧЕ НЯКОИ МНОГО ГО Е СТРАХ ЧЕ ТОЙ ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ

    Коментиран от #59

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мунчо

    140 16 Отговор
    Седесарите от митинги те бяха бедни, с изтъркана дънки и износени обувки. После дойдоха американските пари, с които се финансираше СДС и почти всички от лидерите забогатяха. А Тулупа няма нищо общо със СДС. По това време той мачкаше ушите на Т. Живков. Сега трупа пачки в чекмеджето и е превърнал държавата във феодално владение, в което всеки бизнесмен трябва да му "помага"..
  • 7 Бончо

    99 13 Отговор
    И за гражданите си е селянина от Банкя.
  • 8 1234789

    46 12 Отговор
    'активната политически част от него'

    активната политическа част от народа - за онези маргинали ли става дума?

    българският народ и политика!? 90% от тези, на които им пукаше за политиката в бг отдавна, се изнесоха. изнесоха се даже и една голяма част от тези на които не им пука за политиката. бг народът се интересува главно от тв-клюкарници, разни други безмислици, но не и от политика.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Усмивката

    68 8 Отговор
    А кои бяха привържениците на СДС. Не бяха ли събирателен образ на Васко кръпката. Е.... сега кърпете старите си дънкета
  • 12 Госあ

    68 17 Отговор
    Този път добре. Добре написано, вярно,точно и отговорно.
  • 13 Цървул

    34 9 Отговор
    И аз "провидях", че автора се е посТАрал да покаже колко добре владее четмото и писмото! Но няма смисъл от думи без дела,както и от "Гласове" такива!
    Времето лекува,г-н Вълчев,а словото ви успокоява изгубените души,които са намерили покой в статията ви! Трябвало е да влезете в щаба с вируса, щяхте да изиграе ролята на ваксина....
  • 14 Готови за свирки

    53 17 Отговор
    Тоя е срам. Престанете да го коментирате
  • 15 месара

    16 22 Отговор
    искренчо , ти верно чуваш гласове .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кара,я нчова

    37 7 Отговор
    Аз направих снемките
  • 18 Емил

    24 57 Отговор
    Публикувано във факти.бг: че мнозинството харесва Борисов, защото... „иначе ще дойдат комунистите”. Цяла страница глупост, за да каже една истина накрая! Докато Борисов водъ към ЕС, а опозицията дърпа към Азия - нямат шанс - българинът си знае интереса!

    Коментиран от #34, #35

  • 19 Освен

    29 10 Отговор
    Пачки по 5 стотачки нищо др не се таркаля по тамка!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 И аз

    47 12 Отговор
    тогава агитирах,, гласувайте за С Д С ,, за да не дойдат комунистите. Сега с червен картон в урната ,, срещу моите убеждения ,, ясно заявявам , че живея в недемократична, корумпирана и мутринска държава и това трябва да приключи.

    Коментиран от #30

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Искренчо, комсомолче вехто

    24 36 Отговор
    ВИНАТА И ГЛУПОСТТА НА НАРОДА се състои в ДРУГО:
    6 ПЪТИ ДА ДАДЕШ ВЛАСТТА НА ... ДРУГАРИТЕ ОТ БСП- ДПС- ДС,..КОИТО...6 ПЪТИ ТЕ ЛЪЖАТ, ОГРАБВАТ И ФАЛИРАТ БЪЛГАРИЯ!!!
    И СЪЩИТЕ ТЕЗИ ДРУГАРИ-МИЛИАРДЕРИ , ИСКАТ ДА ТЕ ОГРАБЯТ ЗА ...7 -ми ПЪТ!!!😆

    Коментиран от #66

  • 24 Зайко Байко многознайко архив

    21 14 Отговор
    Прав си ! И тези, като онези. Помисли тези от къде произлизат? Тиквоций Едно клонинг на БКП, заслужил член! Цвъко КаунЬя отроче, не особено надарено на което началният старт е училището за бавноразвиващи се във Вършец. Този министър на кого е зет и за кого е работил преди, да ти напомня беше в извън работно време по съвместителство шофьор и пазвантин на Мето   Илиенски, който така и не можа да опази. Пред дилемата да избереме по-малкото или по-голямо зло , величината, която определя се оказва времето! Тъй, като човешкият мозък има едно добро и в същото време вредно качество, наречено ЗАБРАВЯНЕ! За индивида е добре спасява го от стрес и негативни емоции, но за обществото и " демокрацията" е изключително вредно. Сега и Маринов, ще ни връзва шарени пиленца, докато забравим и простим. Уважавам факта, че си всеотдаен към ГЕРБ, както комунист, но това идва в разрез морала ! Имаш потенциял и сигурно ще разбереш, какво искам да ти кажа😰😓😨
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 агент 42

    21 6 Отговор
    Е то само тоз ли бе.искам нещо за костя нашия лидер лъжлив.айде бе агентурата пак ли пиете на Серсемина? Фалшива му ракията.
  • 27 Ххх

    45 11 Отговор
    "На изборите пак може да се окаже, че мнозинството харесва Борисов" - не, мнозинството отдавна не харесва Борисов. Има да кажем 25 - 30 процента. Но това не е мнозинството. Мнозинството се донатъкмява на и след избори. Купуват се гласове, подправят се протоколи. Купуват се сателитни партийки за формиране на парламентарно мнозинство. Но избирателите на тези партийки не са мнозинство на ГЕРБ, защото ако те желаеха ГЕРБ, щяха да гласуват за тях на изборите. Така че, да не смесваме мнозинството с триковете, фалшификациите и купуването на патерици. Все прийоми, които управляващите добре са усвоили. За да може малцинството да управлява мнозинството десет години.
  • 28 Бойко бекапето

    25 14 Отговор
    Добре че сложихме това чучело Гешев,иначе комунистите герб щяхме да сме при бай Ставри за грабежи в особенно големи размери
  • 29 Behemoth

    10 4 Отговор
    Там е ,е.бан и разпран хахахххххх...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 daaaa

    13 13 Отговор
    Избереш по-малкото зло, а то вземе че надскочи по-голямото...
    Като иска консолидация на партиите - най-добре е да се съберат в първоизточника си БКП...После връщат член1-ви и воала...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Усмивката

    37 14 Отговор

    До коментар #18 от "Емил":

    Ако внимателно бе прочел статията щеше да разбереш , че Борисов е този който дърпа Държавата към Азия. И не само . Станахме държава от Африкански континент. С корумпирано и мафиотско управление се стига и до центъра на земята.
  • 35 Усмивката

    33 12 Отговор

    До коментар #18 от "Емил":

    Ти, задавал ли сис си въпроса , защо и кой за тези десет години даде на Доган ....ТЕЦ,дворец на черноморието, държавна охрана.Не са БСП нали. Тогава кой дърпа държавата към азия. Сигурно си СДС ар. С право ви определи автора като глу....и
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 само истината

    27 10 Отговор
    Знае се кой го е лансирал ,никакви легенди няма .

    Г-л Бриго Аспарухов го предлага за гланен секретар на МВР .А пък кандидатурата е била обсъждана в кръга Монтерей ,като лично г-л Любен Гоцев го препоръчва

    Не знам автора защо го увърта тоя момент , май не иска истината да излиза наяве .
  • 38 Седесаря

    6 18 Отговор
    Едва ли нормалномислещ Седесар би подкрепил бившият член на БКП бацето, той реално дръпна от гласоподавателите на БСП, тия от МНО и МВР и малко в дясно, дето никога не са били реални СДСари щото са имали връзки с БКП и ДС, така речено внедрените в дясно с едни куфарчета
  • 39 В.В.

    33 14 Отговор
    Всичко Свърши...За мен Борисов е нелегално на поста,който заема.Има признаци за огромна корупция..Трябва да има разследване,,съдебно производство,съд, присъда,,отнемане на награди,медали,пенсия...Затвор... Евентуално.....Ако това не стане,значи няма признаци за демокрация..и правова държава..Няма и индустриализация...И всичко се връща на изходна тока...
  • 40 пройчо

    27 6 Отговор
    ".. . Обществото буквално лудва по новоизпечения генерал  – рейтингът му гони 90 процента, журналистки се надпреварват да се качат в джипа - същият, който днес иронизират и отричат да са се возили. Медийни босове ...." !!!!!!!!****** в десетката.
  • 41 Хи хи хи

    16 32 Отговор
    Осверипели от злоба русофили се чудят каква по голяма глупост да изръсят, аз си мислех, че само Борисов ги ръси тъпотиите но тези направо го засенчиха от тъпота !
  • 42 Лекар БГ

    29 14 Отговор
    Нещо не ми върза това четиво.Какво значи "седесар "?Бях на юнския митинг.Пях и ревах със сълзи. Бях на митингите 1996/97 г.И?След един мандат Костов и един"Царски ",с малко повече чуто,видяно и прочетено....сорка, авторе,за ББ не съм си и помислял да гласувам!!!
    Не се определям като седесар.Не съм и комунист, социалист,фетишист или фашист. Обикновен българин. Но...авторе, много ти е мека и нелепа тезата,човек.Да подкрепяш сикаджия, недеполитизиран член на БКП,син на милиционер, майка-партийка,завършил Симеоново...че що за"седесар"си тогава?!
  • 43 Ако

    11 5 Отговор

    До коментар #30 от "Активист на БКП":

    къща в Сф. 370 кв . и участие в приватизацията е нищо. Въпроса е това....което гражданите усещат, или остана ли вяра в тях че могат да променят нещо. Ти не разбираш за какво говоря , за теб въпроса е материален , финансов и тясно политически. А аз ти говоря за демокрация и свобода.
  • 44 Наблюдаващ

    28 5 Отговор
    След чувалчетата с бюлетини, носени от депутати на ГЕРБ, не вярвам на нито едни избори.

    как синчето на бивши комунисти-участвали в преврата срещу Живков, Добрев с фирмичка за токопроизводство апелира за ляво?
    Какъв цинизъм и наглост. Същите другари от БСП участваха в свалянето на Виденов-единственият политик опълчил се на Сорос, МВФ и СБ.
    Организираха му кризата на Виденов, Костов и Софиянски за един ден напълниха магазините.Световните икономисти Костов и Софиянски - смешки.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 СКОРПИОН

    13 4 Отговор
    До Факти. БГ ! Погребахте ми коментара! Мислите ли, че с това ще вдигнете рейтинга на майката столетница! Едва ли! Всичко това, което Ви написах се говори сред обществото, както се казва : Обществена тайна! Нейси! Факти БГ , ревете за свобода на словото, а тъпчете словото на гражданите! Станали сте: ПОГРЕБАЛНО БЮРО ! Това е факт ! " ЦЕНЗУРАТА УМРЯ! ДА ЖИВЕЕ ЦЕНЗУРАТА " Едно голямо БЛАГОДАРЯ за погребания ми коментар, но той е жив сред хората!!!
  • 47 историка

    11 8 Отговор
    Бойко е признат от европа и щатите, лежал е по арестите в чехия и унгария, и като повечето герои от прехода може да е станал сътрудник на интерпол и това да му се е отразило добре на кариерата !!!
  • 48 Мамицата

    9 17 Отговор
    Ви долна комунистическа. Пак наврихте врат и някой трябва да ви спре. Никога поече комунизъм !

    Коментиран от #71

  • 49 Вида

    8 13 Отговор
    Др. Вълчев услужливо е забравил да спомене броя на финансовите фалити на БГ при комунистите.(те и в момента са във вътрешно партиен фалит) Не спомена и 1$ = 3,000 лв.

    Коментиран от #54

  • 50 111

    5 0 Отговор
    Маце, на длъж и шир си описала, но София нищо общо няма с провинция, селата. Знаем, виждаме, как тарторите със списъци и да не обяснявам, че ще се досетят. Дори не се крият. Кой умен не ходи до урни, а кой се продава за 20 лева, проблема си е за тяхна сметка, а и има, които отиват от страх и в тъмната стая хх и чао банбини. Освен бб, кой. Я кажи. А и си има хора техни от бсп, дпс и герб.. Веднъж влиза в аптеката, преследва и дава бележка. Отивайки в къщи герб, демек гласувай, ченгетата и те, гласувай, като, че ли хора малоумни. По простите ти казват, за кого. Изнервящо е по време на избори. От запад роми тартори идват да агитират. Сега са навън, извън БГ. Питам ромката, къде е, веднъж в англия, друг път в жермания, трети в Дания.. Къщи ще купуваме, лъжи. Нищо против циганите, но тая е готина, млада, но що много лъжат и много мръсни.. Живков да стане от гроба и ще иска обратно у гроба. Елит БГ. А сега наторена с миризливи хора, либертета, аз съм консервативен човек. Сорос да им купи жилища. Деца си имат. Готени са, ама мама що не учила... Да правят деца и за нас. Скапана демокрация. 200 евро до 250 евро заплати в бг, а пенсии по 100 до 150 евро. Европейски заплати има ли по 150 евра. Чорбаджията в бг по 10 часа до 250 евра. По добре да не падаше строя, социализма, бе безплатно всичко. А днес с малко пати, а всеки ти иска рушвет. Навсякъде по държавните, пълен хаос, но мълчат, защото имат страх, може и без тях да останат, а на запад е ок, но квартири скъпи и
  • 51 Анонимен

    2 8 Отговор
    Жалко, че не се е родил като тодор живков хитър, а днес мизерия и глад. И няма за кого. От 30 години всички се изредиха. Всички си оправиха живота, и кой, бе.. Кой, Ахмед Доган е много умен, но годинките. Няма вечна младост. Дай боже да е жив и здрав. Помним го. Псуват го, не го одобряват, но всеки пише това, което чувства. През турско нашите баби са раждали по 9 деца, а днес 0, имат внужи, но кои, които окрадоха живково останало. Кво днес направиха за народа, изключвам големите градове. Всичко унищожиха за да купуваме по гомемите вериги всичко вносно, безвкусно. Само можете да ни завиждате за качествената стоха по живково, като се започне от хляба и се стигне до.. Днес пара... Рушветчийска държава. И много се краде. Имаш малко местенце земя и хора крадат. Хората по кръчмите. Днес псуват, пийнали. Минавам по улицата.. Свобода. Кой кво иска си прави, а депутати отчитане на дейности.
  • 52 Въпрос

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сигурно":

    Там в Бояна, дето спи премиера ли е най-големият бардак в БГ?!!Бареков го възвеличава, че влачи какви ли не там.За следващият ще дезинфектират ли?
  • 53 Пешо

    3 7 Отговор
    Отивам да си изпера телефона от тези помии които са написани. Защо не напишете какво е направил за вас и какво е построил. Какви инвестиции е привлякъл.. но явно на Бойко не му се унизява до умственото ви развитие. ..., че да ви го обясни.

    Коментиран от #69

  • 54 Бачо Киро

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "Вида":

    Въобще не си наясно с това кой определя стойността на валутата ти. Жокер - не е премиерът на България.
  • 55 # гост

    5 1 Отговор
    Построи язовира на Ахмет Доган. И всичко де що виждате е подтроено от бойко. И къщата на мама на доган я пистрои бб. Кои останаха в бг... Магистралите бб, от работа надебеля. Аметчо, кажи си чедо мамино. Нали така, баламите да работят ни казваха акаллиите с фиткини моьъци.
  • 56 Анонимните

    4 1 Отговор
    В спалнята, ако може и с целият свят може да си легниш. Парата е у теб, а не в можещите млади хора, на сухо, без твоите чекмеджета. Те на обикновените полицаи преди някоя година им даваха, а в леглото може само да ги лигавят.. Геноцид сорямо човечеството. Няма права, има пари и много жени.. И децата го знаят, по цял ден чатят и четат..
  • 57 Анонимен

    0 0 Отговор
    Една от малцинствста.. Търся си, кон бегач и мъж е*ач. Учудих се, защото синът й е дебеличък, но замълчах..
  • 58 Анонимен

    0 2 Отговор
    От два мъжа две деца, едното го застреляха на границата, турче... 1 към 1. Не иска дебел, търси нещо финно. Малко шега, но истината е.. Мушмйроци
  • 59 един от мат;яла

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "НИКОГА":

    Ако такава некомпетентна,ниско интелигентна,корумпирана (да не изреждам всички негови недостатъци,защото все ще пропусна нещо,а и трябва дълго да пиша) личност като Борисов продължи да е начело на държавата,наистина си е за страх.
  • 60 Българин

    0 1 Отговор
    Не правете връзка на СДС с Борисов, СДС престана да бъде реално партия преди повече от 15 години, обикновените и истински членове на СДС се отеглиха обидени и огорчени и не гласуваха доверие на нито една друга партия. Интересчиите прескочиха до НДСВ, Герб и още някоя и друга партийка.Всъщност марката СДС, тоест брандът беше приватизиран от определени лица и до момента се използва, сещам се за Р. Христов.Разбира се това няма нищо общо с СДС което беше в душите и мечтите на обикновените хора.То се вижда и в момента търгуването на марката СДС. Така че моля отнасяйте се с уважение към несбъднатите мечти и очаквания на милионите честни и почтени българи, част от които за съжаление не са сред живите , заради продължилия 31г. преход.
  • 61 БАШ МАИСТОРА К Господинов

    3 2 Отговор
    АЗ ИСКАМ ДА НАПОМНЯ /СКОРО НАБЛИЖАВА ВИДОВ ДЕЕН / НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ / СТИГА СИ ПРОСПАХТЕ МЛАДИНИТЕ 30 ГОДИНИ , АИДЕ ОТ СЪН СПОМЕНИ НЯМА , АМА ВИЕ СПИТЕ ВЕЧЕН СЪН 30 ГОДИНИ МЕЧЕШКАТА И НЕ МОЖЕ ДА ВИ САБУДЯ , И ТУПАН ДА БИЯ ПАК НЕ МОГА ДА ВИ САБУДЯ , СТАВАИТЕ ДА ПИКАЕТЕ ЩОТО СТЕ ПОЖАЛТЯ ЛИ 30 ГОДИНИ.
  • 62 инчхай

    1 1 Отговор
    борисов е мафи--- ЛАИРА КЬОВЕШИ трябва да го вкара в затвора
  • 63 Иван

    2 3 Отговор
    Факт е, че Борисов с всичките си грешки и грехове е много по-дясно ориентиран от всичките членове на „Демократична България“ взети накуп!
  • 64 Реалност

    2 2 Отговор
    От 35 % гласували герб печелят всъщност под 10 % от вота на имащите право на глас. Повече от 60 % народа не гласува - това са фактите.
    Спечелил бил, какво си спечелил бе?

    Коментиран от #68

  • 65 Гост

    1 0 Отговор
    Авторът на статията удобно забравя и не споменава фактора ,,костинброд".

    Коментиран от #67

  • 66 СТАЛИН

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Искренчо, комсомолче вехто":

    Така е! В БГ и ГОСПОД да е премиер .... все тая.....
  • 67 КОКО

    0 1 Отговор

    До коментар #65 от "Гост":

    Това е системата "Костинброд"на БКП.
  • 68 СТАЛИН

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Реалност":

    Който НЕ ГЛАСУВА, да не се обажда !
  • 69 Моис Коен български еврейн

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "Пешо":

    БРАВО, ПЕШО ! БРАВО!
  • 70 ????

    1 0 Отговор
    Борисов е лястовичката на Брюксел. Щом може, ако ще не със сто манещенки, а с хиляда и сто да спи. Никой няма право да се бърка в леглото на когото и да е било. Нима другите не са, но това си е ваша, кой с кого си ляга, а и виждаме, не сме слепи. Старец вчера с раницата и младото в балкана.. Кво мислиш, но не ме еня, всеки има право. Кой има пари.. Ще има агнешко да яде, а кой няма ще му трябва уролог, да не дава бог. Кой друг освен бб, или искате хаоса. Вие отвън сте огладнели или искате много. Оправяйте се. Едно и също повтаряте леглото на бб. Разбрахме. Много други неща има в тоя живот и за мен е думата честност, трудолюбие и... Плюете АхД, но се вижда неговото, може да е крал, но и строи, а българите посягат и чакат милостиня от малцинствата, а и го казват на улицата.. Вие българите само крадете и сте много мързеливи... Знаят децата им някои, от много години в града... Цигански, турски, немски и малко български, децата им, родени в германия... И колкото и невероятно, това са бъдещите управници по света, включая и турците, деца им много умни, учат и се възпитават на запад, огромна е разликата между тук и навън, много по учтиви и възпитани навън. Средата бате, средата, а не леглото на бб. В магазина, доктора, адвоката и държавни служби не искат леглото на бб, а ти искат пари, за аптеки и къде ли не. Икономически сме зле, икономика боксува... Цели семейства се трудят и цели семейства никой работодател частник не те приема, отговорете си, но едва ли това в
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.