Last news in Fakti

20 Юни, 2020 21:15 9 318 70

Сложна ситуация в Русия

  • парад на победата-
  • русия-
  • украйна-
  • беларус-
  • провеждане-
  • пандемия-
  • коронавирус

Продиктувана е от пандемията от коронавирус и предстоящия Парад на Победата в Москва

Сложна ситуация в Русия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Към момента, в навечерието на пренасочения от 9 май Парад на Победата в Москва за 24 юни, в Русия пандемията с коронавируса приема катастрофални размери. Москва, обаче изкуствено занижава показателите, тъй като „второ отлагане” на такова важно пропагандистко събитие, като „Парада на Победата” за руското ръководство е просто немислимо, сочи анализ на международните средства за масово осведомяване.

Преди около месец ръководството в Кремъл взе решение да поведе парада, като не обръща внимание на заплахата от коронавируса и по нататъшния ръст на броя на заразените, най-вече по политически причини. На решението се отрази и бързата реакция за т.нар. „конституционна реформа за прехвърляне на повече власт на Путин”, която трябваше да влезе в сила седмица след провеждането на парада. В края на май за тази цел беше обявено, че статистическите данни свидетелстват за позитивен изход на Русия от платото. Но в началото на лятото (към 3 юни) в Руската федерация бяха установени над 8000 на заболели от коронавируса. Този показател беше по-висок от дневния прираст на заболели на 1 май, когато Парадът на Победата на Червения площад вече беше отложен, а Русия вече беше под карантина. Данните за новозаболелите, изкуствено се държат в диапазона между 8500 и 9000 души, което за повечето руснаци вече се превърна в някаква психологическа бариера. Бариера, с която се свикна и вече не е толкова страшна както преди два месеца, когато хората изпадаха в паника при споменаване на заболели от сорта на 1000 души. Руснаците бяха научени към този брой на заболели в рамките на денонощие и властта продължава да им представя тези изфабрикувани цифри, променяйки само прираста на новите случаи от епицентъра на коронавируса – Москва, към други градове и субекти.

Днес, дори Световната здравна организация не вярва на официалните руски данни, позовавайки се на свои данни за пандемията в Руската федерация. А именно: броят на новозаболелите в Русия на 14 юни е повече, отколкото този в цяла Европа – 8300 души. За сравнение, на Стария континент за въпросния ден те са 6215.

За последния месец подобен ПИКОВ брой на заразени се регистрира за първи път. Общият брой на заразените от началото на пандемията в Русия се увеличи двойно – от 362 000 на 637 000 души. Броят на кативните случаи към 15 май е 202 000 души, а на 15 юни – 246 000. Тези с летален край са 7100 души, което за разглеждания период е ръст от 2.4 пъти. Това сочат данните на официалната статистика, която не съвпада дори с тази от Националния статистически институт (Росстат) на страната. Руската власт, както и по-рано, манипулира данните относно коронавируса. Така например по данни на Росстат, през април в Русия от вируса са починали 2712 души. Това е почти два пъти повече спрямо данните публикувани в отчетите на оперативния щаб.

Санкт Петербург буквално загива от броя на заразените пациенти, което поставя провеждането на парада на Победата под голям въпрос. В същото време на лекарите им е наредено да намаляват бройката „на хартия” на броя пациентите с коронавирус като се пише диагноза „бронхопневмония”. Специализираната за прием на пациенти с пневмония Покровска болница на Санкт Петербург е затворена за прием на нови болни, а вече приетите – спят на пода в коридорите. Реанимацията не е достъпна, защитните средства не достигат, препарати няма, кислород в камерите не се зарежда, а отделенията в болницата се затварят едно след друго. Аналогична е картината и в болниците „Свети Георги” и „Александровска”.

Във връзка със заплахата от пандемия военноморските сили на руския флот помолиха президента Владимир Путин да отмени репетицията за Парада. Кремъл обаче реши да изпрати от пристанището в Астрахановска област още 5 кораба и кратера от Каспийската флотилия за участие в празника към северната столица на Русия. По-рано председателят на клуба на моряците и подводничарите на Санкт Петербург – Игор Курдин призова другарите да не посещават църквите.

Регионалните власти на федерацията се отказват от съвместно провеждане на Парад на Победата в Москва на 24 юни (в разгара на пандемията от коронавируса), което свидетелства за разбиране от страна на местните власти за истинските мащаби на пандемията в Руската федерация. Първи за това решение обявиха властите на Орловската и Пермската области, макар там ситуацията с коронаируса да е доста по-спокойна, отколкото в други

По време на провеждането на Парада на Победата на 24 юни е планирано присъствието на ръководители на държави от Евразийския икономически съюз. Някои от тях не са се излекували докрай от коронавируса( като например премиерът на Армения Никол Пашинян. Кремъл не е канил лидери на държави от Запада, тъй като се страхува от унижението от евентуален отказ на събитието. Кремъл не изпрати покани на френския президент Емануел Макрон, нито на други европейски лидери. Във връзка с коронавируса, Путин се изплаши да посети не само парада в Минск, но и важната церемония по освещаването на катедралата на Великден в подмосковския парк „Патриот”, който се смята за основен храм на Въоръжените сили на Руската федерация.

С течение на времето Парадът на Победата загуби своето истинско значение и се превърна в политическо мероприятие на Путин. Чрез него сегашният руски президент се опитва да демонстрира на целия свят мощта на руската армия. В същото време, в което Путин, от една страна за мирния път на развитие на Русия, а от друга – с провеждането на парада се опитва да прави мускули пред световната общност. Светът обаче отдавна се промени и вече никой не се страхува от демонстрациите на старото руско оръжие. Паради от подобен мащаб провеждат само Русия и Северна Корея. Дори Беларус не влиза в тази група. Едновременно на Червения площад ще бъдат разположени 14 000 военнослужещи, включително 800 суворовци и кадети.

Ежегодната пропагандна демонстрация на Русия на „Великата победа” през последните 20 години е насочена на първо място към установяване на руското „право” над националното, културното и промишлено наследство на СССР и сферите на влияние в Западна Европа. В резултат на „освобождението” от страна на съветската армия от западните войски, Германия и досега, дори и след разпада на СССР, чувства окупацията на Източна Прусия, изгубвайки ключов културен, индустриален и транспортен център в лицето на Кьонисгберг.

Победата над фашизма – това е една от темите, които Русия експлоатира за своя пропаганда. Съветската идеология се превърна в основен противник на фашизма едва след юни 1941 г. Пропагандата от онова време (бел. ред. 1933-1940 гг.) рисува хитлеровия режим и изобщо животът в Германия така, както социалната структура и живот в САЩ, Франция или Британската империи. Съветската, а след това и руската пропаганда, тиражира мит за това, че войниците на Червената армия са воювали не във Втората световна война, подобно на всички участници от антихитлериската коалиция, а във Великата отечествена война. С това съветските, а след това и руските пропагандисти се опитваха първо – да дадат определена роля на Съветския съюз в победата над Третия райх, и второ – да прикрият факта, че Съветският съюз е влязъл във Втората световна война през септември 1939 г. на страната на хитлеристка Германия с цел завладяването на редица западни територии.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusnak

    0 35 Отговор
    33 милиарда!!

    Коментиран от #3, #7, #15

  • 2 така така

    54 36 Отговор
    Сложна ситуация... ама на гендърите им пари под г§за май, а??
    ХА ХА ХА ХА

    Коментиран от #61

  • 3 rusnak

    4 41 Отговор

    До коментар #1 от "rusnak":

    Забравих да напиша че са умрели толкова.
  • 4 Behemoth

    71 42 Отговор
    Туй сега от Украйна ли е ,или от Дойче веле?Мисира е изключено да знае толкова думи....
  • 5 П Славейков

    50 59 Отговор
    Елемтарно ...писано за украйнци! Кат Русия няма тъй велика на света, тя е нашата опора , тя е нашта висота! ..точка
  • 6 Последния Софиянец

    51 18 Отговор
    И тука е същото.Рекорд по заразени ,а правят мач ЦСКА, Левски.

    Коментиран от #46

  • 7 pepy

    57 6 Отговор

    До коментар #1 от "rusnak":

    "33 милиарда!!"... + #3 "умрели толкова."

    Мъка... Числата ги нямаш за нищо... Така е... когато се бяга от училище...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 месара

    27 11 Отговор
    ся последно , другаря Президент ше ходи ли на парада , или няма да ходи ?!

    Коментиран от #14, #17

  • 12 ПОБЕДОБЕСНИЯ

    40 48 Отговор
    Защо България е рай за рубашките ? Защото там умира а тук им правите паметници и им носите цветя
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сладък лейтенант Грюбер от СС

    24 8 Отговор

    До коментар #1 от "rusnak":

    30 милиона бе неграмотник... Май парад аааа...??

    Коментиран от #18

  • 16 факт

    9 1 Отговор
    щото тука е проста ситуацията
  • 17 ЪХЪ...

    23 17 Отговор

    До коментар #11 от "месара":

    Аве...вече не вдига Самолета ама Ше фръчи със..дрона ,а Импексовица ще е.. стюардеса 😂
  • 18 Европеец

    24 37 Отговор

    До коментар #15 от "Сладък лейтенант Грюбер от СС":

    Вирусът си прави парад в Путландия отдавна. Сега да видим кой парад ще е по-посещаван.
  • 19 агент08

    33 9 Отговор
    Е, и!? В САЩ умрелите са 120 000!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Сладък лейтенант Грюбер от СС

    32 34 Отговор
    Шeгaджиите още си вярват, че ще дрънкат ламарини по площадите вечно! Вируcът тeпървa нaвлизa в Руcия и тoвa e нaй-ocтрият щaм oт вcички aтaкувaни дoceгa държaви! Руcия щe бъдe в тeжкa кaрaнтинa дo 2023 гoдинa пo тoвa врeмe И НAЧAЛOТO ВEЧE E CТAРТИРAНO OТ ТИЯ ДНИ ТAМ! Мангъров ще им го изпратиме да ги учи на ''стаден парад''!

    Коментиран от #25

  • 24 Пако

    37 18 Отговор
    Тази дали е прочела това което е написала????
    И,ако го е прочела,дали го е осмислила. Според мен,това са брътвежи на психично болен ,на
    който току що е направен електрошок !!!!!!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гостенин

    27 15 Отговор
    Плюене без доказателства....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Аман бе

    5 5 Отговор

    До коментар #29 от "Сладък лейтенант Грюбер от СС":

    Уж десен ник пък яко узказването яко в ляво !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Обикновен човек

    31 17 Отговор
    Тази ли украинска .....намерихте да публикувате ? Та тя е пряк наследник на Степан Бандера..!!!!Защо и давате да унижава така професията журналист ?Та нали дядото на тази и такива като нея са се били на страната на нацистите в ВСВ ,те са ненавиждали руснаците както тогава така и днес и са ги избивали в украинска ССР като мухи под протекцията на немската армия !Тя и целият и род са ПРЕДАТЕЛИ!!!и аз се отвращавам от такива хора!!!!!
  • 35 ПАРАД ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА

    17 17 Отговор
    ДА НЕ СТАНЕ ПАРАД НА ЗАРАЗЕНИТЕ ОТ КИТАЙСКИЯ ВИРУС?
  • 36 1000 ПОВЕЧЕ ИЛИ ПО МАЛКО

    19 20 Отговор
    НЯКОЛКО СТОТИН ЗАРАЗЕНИ, 5-6 УМРЕЛИ, ВАЖНОТО Е ЧЕ ЩЕ ИМА ПАРАД. ОТ ПАРАДА В ЛАЗАРЕТА.ПУТЯ ДОВОЛЕН.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Великата Победа

    10 7 Отговор
    е най-верното нещо в материала. Не съвсем защото Победа се пише с ГЛАВНА буква
  • 40 Бесен Язовец

    28 17 Отговор
    Те у Руската Федерация само заболяват, а няма излекувани, така ли стана? Я бегайте соросня парада ще е на 24 този месец и ще е уникален защото ще е честване 75 години от както,, Червената армия" смаза фашистите на запад!
  • 41 az #Победа75

    28 23 Отговор
    Либералният запад пак хвърля къчове и се тресе в предсмъртна агония от ходовете на Путин като президент на РФ! :)) и както винаги се оказва вярна максимата: "Щом запада плюе по Русия, значи руснаците са на прав път!"
  • 42 Слава Путину

    9 7 Отговор
    Като не помагат санкциите,може пък вирусът...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ушанка

    0 6 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Ти отворили капана
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гошо

    10 10 Отговор

    До коментар #32 от "Хахаха":

    Можеш да го гледаш ,сам ще прецениш Само да ти кажа Приелия пара неколкократно споменава ,че победата е благодарение на Сталин и при последния поздрав след споменаването на Сталин почва химна Та после пак убеждаваи че Сталин, това онова с парада на ПОБЕДАТА
  • 50 Гошо

    21 19 Отговор
    Cъвeтcкият cъюз e влязъл във Втoрaтa cвeтoвнa вoйнa прeз ceптeмври 1939 г. нa cтрaнaтa нa хитлeриcткa Гeрмaния c цeл зaвлaдявaнeтo нa рeдицa зaпaдни тeритoрии.
    А авторката да ни обясни тогава Защо тоя запад обявява война само на Германия а не на СССР

    Коментиран от #57

  • 51 Сандо

    14 10 Отговор
    Е,момето си заслужи гранчето.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Сърп и чук

    8 5 Отговор

    До коментар #32 от "Хахаха":

    Нали Сталин определя кой да командва и кой да приема парада бе, юнаци!? Горе долу, след като са решили да има парад на 24 юни, Сталин уж пита председателя на Президиума.... М. И. Калинин кой смята, че е най подходящ за командващ парада. ,,Калинин, добре познаващ нрава му замълча! Сталин почака малко и обяви - Парада ще командва Рокосовкси, ще го приема Жуков!" И двамата са кавалеристи! на бял и черен кон!". Рокосовски е бил по добрият в повечето отношения, но не е чист руснак. И му отнели освобождението на Варшава и превземането на Берлин. Игрички! Сталин му се е извинявал 3 пъти публично за репресията 1938 - 1940 година и само към него и Калинин се е обръщал с име е презиме!
  • 54 Спокойно

    16 14 Отговор
    парада ще се състои. .това е част от историята на една голяма нация. .освободила света от фашизма. .и за вируса никакви претиснения. ..това е естествен подбор. .учили сте биология. ..Дарвин. .силните. .здравите. .и тези които се приспособяват ще оцелеят. .в края на краищата е само лош грип

    Коментиран от #67

  • 55 РУСОФИЛ

    15 10 Отговор
    НЕКА ТОВА ДА ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА ПОСЛЕДНИЯ ПАРАД НА РУСИЯ ЗА ПОБЕДАТА ИМ НАД ГЕРМАНИЯ.

    СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ РУСНАЦИТЕ ДА СИ НАМЕРЯТ НЯКАКВА ДРУГА ОБЕДИНИТЕЛНА ЗА ЦЕЛИЯ ИМ НАРОД ИДЕЯ, ИЛИ ПРАЗНИК КОЙТО ДА ЧЕСТВАТ КАТО ГЛАВЕН.
  • 56 Сладък лейтенант Грюбер от СС

    18 13 Отговор
    Този парад беше единственото нещо с което Русия доказваше, че има кратка победа през втората световна война през 1945! Но от 1946 когато американците се осъзнаха, че воюват на грешната страна за Русия настъпиха мрачни 75 години и до днес! Не и остава нищо друго, освен да си изкара войските на Червения площад и да ги покаже защото вече 75 години не смее да тръгне към Европа, но само лае като малка френска булонка! Това удоволствие и беше отнето тази година и това което показва по нашите курорти са хубави жени по черни шорти и монокини, но никакви ламарини повече!Това е бяс за оцелелите от втората световна война по някаква случайност и недоизбити от СС! Да няма парад на 9 ти май!?? Как можахте да си го причините??!!
  • 57 ГОВОРИШ

    9 14 Отговор

    До коментар #50 от "Гошо":

    ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. .РУСИЯ Е БИЛА АТАКУВАНА ПРЕДАТЕЛСКИ В ГРЪБ. .ДО ПОСЛЕДНИЯТ МОМЕНТ ХИТЛЕР Е КАЗВАЛ ЧЕ НЯМА ДА ВОДИ ВОЙНА СЪС СССР. ..ТИПИЧНО ЗА АНГЛОСАКСОНСКИ ДЖЕНДАРИ. .ОТ ТЯХ МОЖЕШ ВСИЧКО ДА ОЧАКВАШ

    Коментиран от #68

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 другарят

    7 13 Отговор
    Ало мисирките! От къде ги изравяте тези пропагандни и гнусни статии изпълнени от горе до долу с лъжи? Знаете ли че в Русия са направени тестове на около 10% от населението/близо 15 милиона/, в Германия на около 5-6% от населението, а в бедна Българи на под 1% от населението? Имайки прдвид това, в коя от страните според вас данните са най-близко до реалният брой заболели?
  • 60 Побъркаха се от

    10 13 Отговор
    безсилна ярост неолибералната сволочь в цяла Европа, и местната " пета колона". Продължава зомбирането на най важната част от всички държави.Младото поколение,родено след 90- те.Да се внуши,че щатите и англетата са победителите във ВСВ. Проличава,че и тук има доста зомбита.Ами има книги бе,документалистика.От всякакви автори- истински експерти по история.А не пускайте преразкази на клипчета от тубата.Къде е 22 Юни 1941 г( нападение над СССР от Германия,къде е 1944 когато обористан се включва в коалиция.Кой воюва срещу най мощната военна машина на Човечеството към този момент? Кой тихо и тайно финансира Адолчо с огромни пари,за да създаде огромен ВПК, ,а? обора,,не знаете ли? Острова има късмет,че е Остров.Иначе Адолфчо да ги е сдъвкал за седмица.Примери са франсета,белгия,чехословакия,дания,холандия- почти цяла Европа прегазени за няма два месеца.Сега пак беснеят,защото след Парада,ще има Референдум. За промяна в Конституцията. А с тези промени, Путин заедно с Народа ще отреже краката до кръста на неолибералната гмеж в самата Русия навъдила се след 90- те.
  • 61 ееее

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "така така":

    Ай " такова важно пропагандистко събитие, като „Парада на Победата”", я си представи драга агитпроп Антония че България е загубила 2 милиона живота и куп други лишения и наречи важно пропагандистко събитие парада в тяхна памет А ! Само си го представи !! Бива Дойче зеле и гласове от въд локвата, ама такова безочие и профанизъм ...
  • 62 хахаха

    4 7 Отговор
    Хахаха ааа "Санкт Петербург буквално загива" чакайте, а ако се наложи и ПАК хукнете с оръжие срещу руснаците ви чакат камара изненади и болезнено пържене .
  • 63 nemo

    2 2 Отговор
    Истинския парад се проведе на 9 май в Беларус !!

    Коментиран от #65

  • 64 Жоро карантината

    8 1 Отговор
    В Русия е трагично, въпреки че разхлабиха мерките! Някaквa извънзeмнa cилa унищoжaвa CAЩ, зaтoвa, чe бяхa cъюзници c Руcия и я cпacихa oт пълнo унищoжeниe oт вoйcкитe нa Хитлeр, кoитo я oбърнaхa нaoпaки cъc зeмятa дo oкoлoвръcтнoтo нa Мocквa кaтo прeмaзaхa пo пътя cи 30 милиoнa руcнaци, a ''умнитe'' aмeрикaнци oтвoрихa втoри фрoнт и cпacихa Руcия, зa кoeтo някoлкo мeceцa пo-къcнo cъжaлявaт! Тoзи вируc убиeц унищoжaвa и нe мнoгo умнaтa Руcия, кoятo oфициaлнo oпoвecти 9000 cмъртни cлучaя, кoeтo нa руcки oзнaчaвa 90 000.
  • 65 Жоро карантината

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "nemo":

    А ти тогава висеше по три денонощия на всяко капепе по пътя към София и така и не можа да дойдеш и те върнаха обратно на село и пропусна да гледаш парада нали??
  • 66 9693

    3 4 Отговор
    АКО НАРИЧАШ СМЪРТА НА НАД 26 000 000 ЧОВЕКА ПРОПАГАНДИСКО СЪБИТИЯ ИЛИ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ЕВРОПА,.. СИ МНОГО АМА МНОГО ЗЛЕ СЪС АМЕРИКАНСКИЯ ... КАКВА ПРОПАГАНДА ТОЧНО ВИЖДАШ В ТОВА... АМЕРИКАНСКИЯТ РЕЧНИК ИЗПОЛЗВАН ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ ЗА ЗАБЛУДА И ПРОПАГАНДА СЕ НОСИ КАТО СТАРА ПРЕСПИВНА ИРЛАНДСКА ПЕСЕН НАД ПРЕЗНИ ГЛАВИ.. ПОВТАРЯНА КАТО СЪВЕТСКА ЗАПЛАХА, И ВСИЧКИ БЪРКОЧ ИЗМИШЛЬОТИНИ НА ААМЕРИКАНСКАТА ДОКТРИНА ЗА ОЧЕРНЯНЕ И НА ИМИДЖА НА ЕДНА СТРАНА КОЯТО СЕ ОКАЗВА ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ ПО ДАБРА ОТ ТЯХ, И АКО НЕ БЕ ДА ВИ ИЗКАРАТ НЯКОЛКО ВОЙНИ, РЕВОЛЮЦИИ И КРИЗИ, ЩЕШЕ ДА Е ОЩЕ ПО НАПРЕД. ОТ ТОВА СЕ БОИТЕ НАЙ МНОГО - ДА НЕ БЕ И ВЪВ ПРЕХВАЛЕНАТА СТРАНА И ЕС ДА ЗАБЕЛЕЖАТ ЛЪЖИТЕ ЧЕ ТАМ Е УЖАС... ДА, ОТ ТОВА И ДА НЕ СТАНЕ И ПРИ ВАС.. А ТО Е ЗАД ГЪРБА ВИ ТУПАНИ С ТУПАНИ ГЛУПАВИ... ПРОПАГАНДА Е КОГАТО ТИ ВЗЕМАТ ЗЛАТОТО, КАЗВАТ ИТ И ТИ ЗАПОВЯДВАТ КАКВО ДА ПРАВИШ КАК И С КОЙ А ПИШАТ ЧЕ СИ ПРИЯТЕЛСКА СТРАНА.. О ДА ИМА И ТАКАВА КЛАСИФИКАЦИЯ - ПРИ ТЯХ ТЕЗИ НЕЩА СА СЕ РАЗВИЛИ КАТО ЗЛОКАЧЕСТВЕН РАК И Е ВИДНО В ЕДИН ИЛИ ДРУГ МОМЕНТ ИМЕТО НА ПАЦИЕНТА ... СТРАХЪТ ПРЕД РУСИЯ ОБАЧЕ ВЗЕМА ВЕЧЕ ГРОТЕСКНИ РАЗМЕРИ.. А ТЕПЪРВА ТЯ ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО МОГЪЩА ОСОБЕННО ТАМ КЪДЕТО НАЙ МНОГО ВИ СЪРБИ - ВОЕННАТА ИНДУСТРИЯ... ТЕПЪРВА !!!! АКО НЕ ВИ ХАРЕСВА НАПАДАЙТЕ ДА ВИ ВИДИМ СЕИРА..
  • 67 И аз да кажа

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Спокойно":

    Какво да се обсъжда с вас- още не сте вдянали , че фашизъм е само режимът в Италия (баш него не го побеждават руснаците), а режимът на Хитлер е национал-социализъм!
  • 68 И аз да кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "ГОВОРИШ":

    Нищо не е казвал Хитлер, имали са договор за приятелство, но Сталин е трупал оръжия и боеприпаси на западната им граница с болната мания да завладява Европа. Хитлер не е бил готов за война със СССР и не е бил толкова тъп да се хвърли в такава, просто е нямал избор, трябвало е да нападне ненадейно, за да има някакъв шанс с изненадата. При положение, че немците са ползвали руските бази за обучение на военните си, мислите ли, че не са знаели срещу кого се изправят?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.